人熱梳乎厘班戟過江龍Pancake House Hoi Hoi 又有新限定款式!今次係🎃南瓜梳乎厘班戟,唔係萬聖節限定,而係同本地創作歌手兼設計師薛晉寧(阿檸)合作推行《戀人》歌曲暨903廣播劇「恋人」嘅特製款式。成間餐廳連埋Logo都有故事嘅插畫,連餐巾、杯墊都印埋,好用心。講返pancake本身,都係以往嘅pancake底,加上南瓜忌廉汁,唔會太甜但又有南瓜香,仲有兩個插畫嘅公仔。由於插畫同內容都係好日系,完全唔會同餐廳唔夾。佢哋逢星期一都有Green Monday menu, 我仲叫咗Hoi Hoi Veggi All Day Breakfast 個素豬柳同埋素蟹餅都好好食。佢哋為呢個campaign 有三款特飲。不過我都係叫返Hazelnut oat milk latte 同埋 Passion fruit cold brew🍹

Hawaiiable

2022-10-24
午餐
Hawaiiable
位於Megabox這間名古屋人氣pancake店最近出左期間限定既南瓜梳乎厘班戟🎃快到萬聖節當然要應下節黎打下卡啦🫶🏻平日下午來到難得人不多 餐廳座位之間距離感十足 環境開揚 木系裝修好悠閒寫意🥰坐得舒服✨HoiHoi Veggie All Day Breakfast $158 今日系星期一green monday就叫左個素食ADB 好豐富啊😍有素豬柳、素蟹餅、黑松露炒蛋🍳、蘑菇🍄、番茄🍅、茄汁豆、沙律菜🥗素蟹餅好特別😍炸得好脆 有一絲絲的口感好自然 沒有素肉的紮實👍🏻✨ 夏威夷到·南瓜梳乎厘班戟 Hawaiiable · Pumpkin Soufflé Pancake $148一份有兩件班戟 賣相好吸睛😍南瓜忌廉香香甜甜🎃帶點沙沙的口感🤭班戟好香蛋味🥚質感軟綿綿重空氣感🥰系幸福的味道啊~✨黑芝麻花生沙冰 Black Sesame & Peanut Smoothie🥜 $52好有驚喜的一杯🖤超級濃郁的黑芝麻味 每啖都好似飲緊芝麻糊咁😍面頭同底下都有脆卜卜有咬口的花生🥜✨芒果沙冰 Mango Smoothie🥭 $52沙冰好大杯 忌廉打得幼滑🥛香濃既奶味淋上芒果糖漿🧊好冰涼消暑味道:🌕🌕

✨ 夏威夷到·南瓜梳乎厘班戟

✨芒果沙冰 Mango Smoothie🥭 $52
芒果沙冰&黑芝麻花生沙冰

味道:🌕🌕🌕🌕🌖
環境:🌕🌕🌕🌕🌘
服務:🌕🌕🌕🌕🌗
價錢:🌕🌕🌕🌗🌑
回頭率:🌕🌕🌕🌕🌗

📍Pancake House HoiHoi (Megabox) (九龍灣)
2022-10-24
芒果沙冰&黑芝麻花生沙冰
  • 黑芝麻花生沙冰
  • 芒果沙冰
【過江龍日式pancake好好味❤️楓糖忌廉梳乎厘】呢間餐廳逢星期六日就會排隊,一直都心郁郁想試梳乎厘忌廉好濃郁,又好厚!食完好滿足呀💯👍🏻楓糖忌廉梳乎厘班戟 $138上面嘅忌廉醬好香牛乳味楓糖除左上面見到嘅畫圖案外,仲左忌廉醬混合左楓糖所以每一啖都食到龍龍忌廉同楓糖味Pancake有三層,好厚實,唔會粉感好重,在口中慢慢溶化💬點評原來百幾蚊一個嘅pancake真係高質過,出邊市面好多貴得有道理真係高質落重料👅味道:4.7/5🌌環境:4.5/5👍🏻推薦:4.7/5如果大家覺得我review得ok,可以follow 我(📍九龍灣) Pancake House HoiHoi九龍灣宏照道38號企業廣場5期Megabox 1樓19-20號舖
【過江龍日式pancake好好味❤️楓糖忌廉梳乎厘】

呢間餐廳逢星期六日就會排隊,一直都心郁郁想試
梳乎厘忌廉好濃郁,又好厚!食完好滿足呀

💯👍🏻楓糖忌廉梳乎厘班戟 $138
上面嘅忌廉醬好香牛乳味
楓糖除左上面見到嘅畫圖案外,仲左忌廉醬混合左楓糖

所以每一啖都食到龍龍忌廉同楓糖味
Pancake有三層,好厚實,唔會粉感好重,在口中慢慢溶化

💬點評
原來百幾蚊一個嘅pancake真係高質過,出邊市面好多
貴得有道理
真係高質落重料

👅味道:4.7/5
🌌環境:4.5/5
👍🏻推薦:4.7/5

如果大家覺得我review得ok,可以follow 我

(📍九龍灣) Pancake House HoiHoi
2022-10-21 72 浏览
主打吃鹹食夏威夷班戟同甜食梳乎厘班戟的!!!暫時全港只有兩間分別 荃灣都有店(荃灣楊屋道1號荃新天地1樓117號舖)✿ 夏威夷班戟漢堡配牛油果、蝦、蜜糖芥末醬 $118好開胃的鹹食 不過不失~薯條亦好脆口!!!不過本人比較喜歡甜食多點🤣✿ 抹茶沙冰 $48 & 草莓沙冰 $48兩杯都好飲😍味道好突出 甜度剛剛好!!!✿ 熔岩Oreo梳乎厘班戟 $128忌廉好重奶香味🍼班戟好鬆軟 加上OREO曲奇碎 令口感更豐富😍而甜度剛剛好 吃完都不會好滯~班戟是即叫即整的!!!無得去日本 止下癮先👍🏻推薦!!!
主打吃鹹食夏威夷班戟同甜食梳乎厘班戟的!!!

✿ 夏威夷班戟漢堡配牛油果、蝦、蜜糖芥末醬 $118

✿ 抹茶沙冰 $48 & 草莓沙冰 $48
兩杯都好飲😍味道好突出 甜度剛剛好!!!

✿ 熔岩Oreo梳乎厘班戟 $128
下午茶
2022-10-20 59 浏览
👣係MegaBox行左幾個鐘 小朋友話好攰 想吃個個🍰甜品休息下岩岩好見到這間舖 瞬間俾個🍈哈密瓜班戟吸引住👀雖然出面都幾多人排隊~⏳下午茶時間排左大概半個鐘就有位舖頭不算特別大間 💗主打粉紅色 吧檯位置一眼睇曬廚房裡的操作👀又見差唔多張張檯都有甜品問左店員先知🍈哈密瓜班戟原來係限定已經不供應了😂唯有轉左:法式焦糖梳乎厘班戟$148上面既焦糖燒岩岩好 有小小焦 脆脆地 梳乎厘班戟質感比較柔軟香綿 蛋香味濃 確實好味👍👍飲品係草莓沙冰$48粉粉嫩嫩的顏色 女孩子的最愛 飲落好清爽 唔會好甜膩
👣係MegaBox行左幾個鐘
小朋友話好攰 想吃個個🍰甜品休息下
岩岩好見到這間舖
瞬間俾個🍈哈密瓜班戟吸引住👀
雖然出面都幾多人排隊~
⏳下午茶時間排左大概半個鐘就有位
已經不供應了😂
唯有轉左:法式焦糖梳乎厘班戟$148
飲品係草莓沙冰$48
粉粉嫩嫩的顏色 女孩子的最愛 飲落好清爽 唔會好甜膩

同酒粒B去完Aeon買換季衫,行到累要坐低抖一抖,見到呢間人氣疏乎厘班戟🥞唔使排隊,即刻帶酒粒B去試吓先~原來呢間班戟店係日本名古屋過江龍,當日係平日的下午茶🫖☕️時間,坐低冇耐餐廳就陸續坐滿人。餐廳就喺AEON同一層,落地玻璃,座位寬闊又有梳化🛋咕臣坐得舒服。HoiHoi Veggie All Day Breakfast $158我平時都會揀🍳All Day Breakfast,貪佢乜都有,又方便share嚟食!有素食版All Day Breakfast咁特別,等我試吓先!有素豬柳、素蟹餅、茄汁豆、黑松露炒蛋🥚、蕃茄🍅、蘑菇🍄、仲有沙律菜🥗。炒蛋有水準,夠香滑,加埋黑松露醬好好味。素蟹餅外面炸到脆卜卜,咬開一絲絲好似蟹肉咁,食落有海鮮味好味有驚喜。素豬柳雖然有啲咸,但係加埋蕃茄蘑菇一齊食就啱啱好,最後食埋沙律菜清一清味蕾👅。🥭芒果沙冰🍧🥤Mango Smoothie $52呢排天氣咁熱,忍唔住叫咗兩杯沙冰嘆一嘆,奶味香濃,再加埋芒果糖漿,冰冰凍好爽🧊!🍪曲奇沙冰🍧🥤Cookies Smoothie $52另一杯沙冰叫咗Cookie & cream,曲奇碎加上香濃忌廉,唔會太甜,份量好大

素蟹餅

🥭芒果沙冰🍧🥤Mango Smoothie $52

芒果沙冰  &      曲奇沙冰

🍪曲奇沙冰🍧🥤Cookies Smoothie $52
另一杯沙冰叫咗Cookie & cream,曲奇碎加上香濃忌廉,唔會太甜,份量好大杯可以慢慢飲🥤。

南瓜戀人👩‍❤️‍💋‍👨疏乎厘班戟 (期間限定) $148
我哋揀了期間限定南瓜戀人疏乎厘,兩塊疏乎厘,上面淋滿南瓜蓉🎃忌廉,南瓜沙沙口感,加埋忌廉特別香,班戟食落好滑軟綿綿,唔會太膩。上面仲插咗一對戀人公仔💕👩‍❤️‍💋‍👨,好可愛!啱晒用嚟打卡!

南瓜戀人疏乎厘班戟 (期間限定)

原來現在仲有期間限定的🥭芒果荔枝梳打、岩鹽桂花咖啡、岩鹽焦糖咖啡,加$60就可以有戀人限定扭蛋,情侶們唔好錯過!

食物: ⭐️⭐️⭐️⭐️
食物款式多,除了🥞🍰甜點,估不到🍔🍝鹹點都做得出色👍🏻!

環境: 餐廳大約有八張枱,但座位之間距離感十足,落地玻璃,環境開陽,坐得舒服,適合和友人嘆個下午茶🫖☕️💬傾下計。

🌟🌟🌟🌟
👩‍👧‍👦👶🏻👧🏻👦🏻
比番個資訊比幼兒家長,餐廳係有提供👶🏻👩‍👧BB High Chair! 咁大家就安心坐定定同姊妹👭嘆個Tea啦!

總結: 仲想試下其他款式的🍓疏乎厘🥞,其他咸點例如薯條,有咖啡師駐場,仲有好多特別款式的咖啡,絕對適合嘆杯咖啡🫖☕️🍵🍰休閒一個下午!🍽

2022-10-10
素蟹餅
南瓜戀人疏乎厘班戟 (期間限定)
🍪【#九龍灣】HoiHoi Pancake House (Megabox) 🎃【期間限定】HoiHoi X 戀人聯承 南瓜梳乎厘班戟🎃.🍪HoiHoi 同🇭🇰香港設計師@ningbbbb合作,推出🎃南瓜梳乎厘班戟,同三款🍹新飲品— BLUE(💙藍色主題特飲)、日朗(🍮岩鹽焦糖咖啡)同月遙(🌼岩鹽桂花咖啡),全部都係👩🏻‍❤️‍💋‍👨🏻《戀人 》主題!叫班戟套餐會送《戀人 》限定玻璃杯,同場仲可以參加$60一次嘅《戀人 》扭蛋🛍️!~~~~~~~~~~~~~🎃 夏威夷到(南瓜梳乎厘班戟 (兩件)) $148Hawaiiable (Pumpkin Souffle Pancake (2pc))就到👻萬聖節,食南瓜梳乎厘班戟好應節!南瓜蓉由🇯🇵日本✈️空運到港,甜滋滋帶少少乳酸香,口感順滑😋。.🍳 HoiHoi Veggie All Day Breakfast $158Green Monday系列嘅全日早餐,有🐷素豬柳、🦀素蟹餅、🐣黑松露炒蛋、🍄草菇、🍅番茄汁、🫘茄汁豆同🥗沙律菜!素蟹餅質感幾迫真😳,炒蛋嫩滑,沙律菜額外加入🧅紫洋蔥同蕃茄。整體飽肚😆,不過定價偏高💸。.🍎 蘋果雜莓茶 Apple &
🎃【期間限定】HoiHoi X 戀人聯承 南瓜梳乎厘班戟🎃

🎃 夏威夷到(南瓜梳乎厘班戟 (兩件)) $148

🍎 蘋果雜莓茶 Apple & Mixed Berry Tea $38
果茶浸得香濃,飲完可以再加熱水飲。

🍵 牛奶抺茶 Matcha Latte $40
頂層有軟綿綿奶泡,拉花好得意🤣。
~~~~~~~~~~~~~
🍪要讚一讚餐廳服務好貼心☺️!店員主動為每枱客人送上清水,添水又添得密。上菜速度啱啱好,慢慢食完全日早餐先上班戟👍🏻。
味道 Taste:🍪🍪🍪🍪/5
環境 Ambience:🍪🍪🍪🍪/5
💸消費 Spending:$211 /人 Person
🔥推介度 Recommendation:4/5
📍 HoiHoi Pancake House (Megabox)
@hoihoipancakehouse_hk
2022-10-17
2022-10-14 51 浏览
期間限定 - 蜜瓜疏乎厘pancake樣靚、香但味道有啲假我個人覺得無迫切性去試.士多啤梨疏乎厘pancake經典嘢真係無伏位個pancake fluffy得嚟唔會似食風蛋香味濃
期間限定 - 蜜瓜疏乎厘pancake
經典嘢真係無伏位
個pancake fluffy得嚟唔會似食風
蛋香味濃
2022-10-08 58 浏览
好耐冇食梳乎厘班戟,呢間之前食過兩次都唔錯,今次水準都keep到,但明明話要20分鐘準備時間,買知5分鐘就上左😂 所以個班戟係唔熱。。。但好彩都幾好味夏威夷果仁忌廉梳乎厘班戟 $138我以為佢個cream都會有果仁味點知係我諗多左。。。唔同味道只係個面加唔同toppings,例如呢個灑左幾粒夏威夷果仁,咁不過都香口同脆既,cream都好滑另外見佢menu有個爆晒芝士既新品又試下釜燒野菜肉醬意粉 $78主要係西蘭花,如果真係有其他野菜就更好,但重點係佢勁鹹,超級味精味,食到飲左兩杯水😅 整體可話話班戟中上,主食一般(但見隔離枱用pancake配既主食就好似唔錯)

夏威夷果仁忌廉梳乎厘班戟 $138

另外見佢menu有個爆晒芝士既新品又試下
釜燒野菜肉醬意粉 $78
2022-10-08 67 浏览
其實幾年前已經好想試呢間過江龍 最近終於食到!食左焦糖香蕉pancake同埋抹茶紅豆pancake焦糖香蕉好大份 好足料 加咗焦糖嘅香蕉基本上都一定好食 而個cream唔會太甜太漏 做得好好而抹茶紅豆個抹茶醬做得十分之好 濃濃既抹茶味 紅豆甜甜地 好夾但好可惜既係 2碟既pancake入面都係有啲糊狀 懷疑係未熟透 好失望 難得cream 配料同埋伴碟都做得咁好 反而主角就失色左 有啲失望當日客人仲環好少 絕對唔會係因為做唔切 所以應該真係廚師失水準…仲叫左杯芒果沙冰 $5X 啲冰都算大粒 好凍 凍到飲左幾啖就頭痛 芒果味正常 唔算好濃 認為大家可以唔試
其實幾年前已經好想試呢間過江龍 最近終於食到!
食左焦糖香蕉pancake同埋抹茶紅豆pancake

2022-10-07 48 浏览
朋友說Pancake House Hoi Hoi喺日本名屋過江龍pancake店 ,當然要去打下卡食下野。嚟呢度嘅目的就係要食南瓜疏乎厘pancake,係節日限定。pancake又軟熟又有蛋味,賣相非常之吸引,好似一個披着一件金黃色披肩嘅圓球,上邊重插咗一對戀人公仔,非常可愛,疏乎厘pancake上面鋪滿左南瓜蓉忌廉,微甜嘅南瓜配合忌廉,清新可口。疏乎厘有兩層,中間亦都夾着好多南瓜蓉忌廉,食落去軟綿綿,又唔會覺得滯👍🏻👍🏻👍🏻朋友喜歡食素食,叫咗個素食漢堡,漢堡有酸酸甜甜嘅醬汁,蕃茄生菜,仲有一舊食落去似牛肉的素扒,感覺到好健康有益,味道亦十分好。漢堡包有好多香脆嘅薯條做伴碟,薯條的油唔多,配以茄汁,真係食到唔停得。😉😝我哋每人叫咗一杯飲品,芒果沙冰係我嘅至愛,冰涼有芒果🥭味,上面鋪了又滑又白的cream,十分好飲。朋友喜歡咖啡,要了湯力濃縮咖啡,tonix water加上濃縮嘅咖啡同埋一片檸檬,有檸檬酸味,咖啡的香濃味和氣泡水的口感,十分有特色。今天真心覺得開心和有口福呢!

今天真心覺得開心和有口福呢!
  • 南瓜疏乎厘pancake
2022-10-06 42 浏览
為了食pancake食完晏訓一陣再出去食,友人行過好幾次都想食,今日終於一嚐!位於megabox一樓,地方寬敞,坐得舒服。另外,近期做緊戀人系列,紙巾和疏乎厘上面的牌好吸睛和特別,打卡一流。人均:$196.南瓜梳乎厘pancake哇!好靚呀!友人都要一齊影,南瓜忌廉好滑,食到淡淡南瓜香,梳乎厘pancake好香蛋味,厚厚一層好軟綿綿,好食!.芝士素漢堡包配薯條見到有個素食漢堡,好想試,食落好似食緊豬肉,質感偏軟身,一咬就化!加上新鮮生菜、蕃茄、芝士,一咬極豐富的味道。.飲品手沖浸泡式精品咖啡、凍榛子牛奶咖啡手沖咖啡幾新穎,送上台自行又或者請店員幫忙,咖啡味道還可以選擇Nutty或Fruity。.@hoihoipancakehouse_hk @megabox_hk

位於megabox一樓,地方寬敞,坐得舒服。
人均:$196
南瓜梳乎厘pancake
芝士素漢堡包配薯條
飲品
手沖浸泡式精品咖啡、凍榛子牛奶咖啡
@hoihoipancakehouse_hk
@megabox_hk
今日行經九龍灣MegaBox這間 「Pancakes House HoiHoi」,發現了新推出限定食品「三重蜜瓜梳乎厘班戟 」。來自日本名古屋的Pancake House Hoi Hoi 🥞 ,以日系Cafe設計,三面落地玻璃,彩光度十足,環境舒適,氣氛休閒❣️餐廳提供Green Monday素食,啱晒奉行健康飲食、素食的人士。Hoi Hoi Veggie All Day Breakfast (素豬柳,素蟹餅,黑松露炒蛋,籍菇,番茄🍅,茄汁豆,沙律菜)一個相當豐富嘅All Day Breakfast 😋素蟹餅外皮炸得酥脆,一絲絲嘅彷蟹肉質地,竟也有點海鮮味道😋炒蛋香滑!加上黑松露提升味道~素豬柳很有鋸扒feel 🌟蕃茄厚切,鮮甜多汁👍🏻炎炎夏日☀️☀️🔥我們都選了兩款不同口味嘅沙冰降降溫芒果沙冰,有幾件雪凍咗嘅芒果肉,增添風味。曲奇沙冰,真材實料,飲到粒粒曲奇餅碎。🍈🍈🍈三重蜜瓜梳乎厘班戟 Trio Melon Soufflé Pancake(日本蜜瓜味輕忌廉+士多啤梨果肉夾心+軟心雲呢拿籽吉士醬)$128成個presentation都好靚,切開更令一衆梳乎厘控甜在心❣️面層粉綠色是特別製作嘅

一個相當豐富嘅All Day Breakfast 😋
素蟹餅外皮炸得酥脆,一絲絲嘅彷蟹肉質地,竟也有點海鮮味道😋
炒蛋香滑!加上黑松露提升味道~

素豬柳很有鋸扒feel 🌟
蕃茄厚切,鮮甜多汁👍🏻

炎炎夏日☀️☀️🔥我們都選了兩款不同口味嘅沙冰降降溫
芒果沙冰,有幾件雪凍咗嘅芒果肉,增添風味。
曲奇沙冰,真材實料,飲到粒粒曲奇餅碎。

成個presentation都好靚,切開更令一衆梳乎厘控甜在心❣️面層粉綠色是特別製作嘅日本蜜瓜味輕忌廉,唔太甜但又有天然嘅密瓜味🍈一向很少會吃蛋糕上嘅忌廉,今次破例吃了不少😋

梳乎厘似棉花咁輕盈,軟熟有蛋香,好吃到不得了~內層加入草莓果肉🍓和吉士醬,口感豐富。
下午茶
2022-09-16 75 浏览
Green Monday 愛地球🌍Mega box 我同 #nasa 都係常客,有間HoiHoi Pancake House ,有日本🇯🇵名古屋甜品🍮,當然要嚟食啦。我哋叫咗💚Hoi Hoi veggie all day breakfast ,入面有:素豬柳,素蟹餅,黑松露炒蛋,蘑菇,蕃茄,茄汁豆,沙律菜,材料非常豐富。加入牛奶嘅炒蛋滑嘟嘟而且好香黑松露,素豬柳就食得多素蟹餅我第一次食,好好味呀,一絲絲般的蟹肉,感覺好似係真蟹肉咁,好食😋💚三重蜜瓜梳乎厘pancake個樣已經好吸精,外面係日本蜜瓜味輕忌廉,入面有士多啤梨果肉夾心同軟心雲呢拿籽吉士醬,pancake鬆軟,加上咁精彩嘅配搭真係不得了🫶🏻💚士多啤梨🍓沙冰,炎炎夏日消暑一流,飲完真係透心涼呀,爽!💚朱古力🍫牛奶🥛咖啡☕️,個拉花已經好有心思,加入牛奶如絲般順滑而且咖啡味好香濃#megabox #過江龍 #名古屋甜品 #蜜瓜梳乎厘班戟 #GreenMonday #pancake #梳乎厘 #精品咖啡 #hoihoi #三重蜜瓜梳乎厘 #士多啤梨沙冰 #朱古力牛奶咖啡
Green Monday 愛地球🌍

💚三重蜜瓜梳乎厘pancake

💚士多啤梨🍓沙冰,炎炎夏日消暑一流,飲完真係透心涼呀,爽!

2022-09-15 78 浏览
勁耐無去日本過江龍班戟店「Pancake House HoiHoi」😣原來最近新推出咗三重蜜瓜梳乎厘班戟😍一於去試下先😬.HoiHoi Veggie All Day Breakfast🍽呢個素食嘅全日早餐有素豬柳🐖素蟹餅🦀黑松露炒蛋🍳蘑菇🍄蕃茄🍅茄汁豆🥫沙律菜🥗素蟹餅似真非真🤪真係做到一絲蟹肉咁😱素豬柳同樣相似,惹味但偏鹹🥺黑松露炒蛋,黑松露香濃🖤幾足料☺️整體豐富健康又美味🤤.三重蜜瓜梳乎厘班戟🥞外型好似一個蜜瓜😍班戟厚身軟熟,空氣感十足💨而且富有蛋香🥚面頭係香滑輕盈日本蜜瓜味輕忌廉🍈蜜瓜味唔會太假😬切開見軟心雲呢拿籽吉士醬💛同士多啤梨果肉夾心🍓酸酸甜甜,無咁膩😙不過擺盤嘅蜜瓜粒有啲甜,有啲唔甜🥹.愛樂壓咖啡🍶將果酸萃取出尼🍑所以微酸微甜,然後將過多嘅苦感同澀感萃取😉飲落濃淡適宜😌.雲呢拿牛奶咖啡☕️雲呢拿甜味突出🍦唔使落糖已經好好飲😛
雲呢拿牛奶咖啡☕️雲呢拿甜味突出🍦唔使落糖已經好好飲😛
  • 三重蜜瓜梳乎厘班戟