2021-01-23
哩間海外過江龍🇯🇵之前同男朋友食過一次已經念念不忘,同自己講如果再黎Mega box 一定要再食多次😽😽 而今次就帶左呀媽黎食,呀媽都讚不絕口😻 我地嗌左兩個唔同口味既班戟再加上一杯抹茶拿鐵宇治金時🍵 一個係熱朱古力梳乎厘班戟 🥞 而另一個係造型可愛既目玉燒梳乎厘班戟🍳熱朱古力梳乎厘班戟 chocolate souffle pancake 🥞 (翻撻指數:😻😻😻😻)個人比較喜歡依種比較空氣感重啲既梳乎厘班戟,之前已經試過其他熱門口味所以今次就試試哩個有滿滿熱朱力醬既班戟🥞 結果冇令人失望,朱古力醬唔係死甜既個種🍫 加上佢係暖暖地既關係,一啲都唔漏,食下食下就不知不覺得已經食完🤤目玉燒梳乎厘班戟 Glossy Egg Yolk-like Souffle Pancake 🥞 (翻撻指數:😻😻😻)依個冬日限定款,見造型可愛所以媽咪就揀佢黎試 🍳 上到黎與圖相符,上面個層係忌廉芝士加吉士醬,一切開就流曬落去勁治癒😻 不過依款就係比較乾身既,要視乎返口味睇下自己鐘意食邊款班戟。宇治金時 Tokachi Red Beans Mocha Latte 至於杯抹茶拿鐵真係冇得輸🍵 上面有拉花外型討好之
🍵宇治金時 Tokachi Red Beans Mocha Latte
至於杯抹茶拿鐵真係冇得輸🍵 上面有拉花外型討好之餘味道亦不錯,CP值高呀 👍
依次下午茶連埋加一總係$287,個人覺得都食物同環境黎講都對得住個價錢啦🤤🤤過江龍餐廳加上咁好味既梳乎厘,除返開人均消費其實都只係$143
極度推薦大家行完Mega Box又未到食正餐時間可以黎食依pancake店醫下肚兼坐低休息下😽