2005-06-26 34 浏览
今朝早去完銀行,又係買野返屋企食lunch既時候~一諗就諗到去Panash買包食~~ 哈哈~~買左兩個包~一個係個朱古力蜜瓜包($6.5)~另一個係朱古力扭繩($6)~我一次過食晒呢兩個包~果然不出我所料= 保持水準& 兩個都咁好食~不過...好飽(感覺上自己真係好似食左好多好多野咁~)而且...由於兩個都係甜包,所以...都幾甜!!不過...真係好好味呀!!!!!
今朝早去完銀行,又係買野返屋企食lunch既時候~
一諗就諗到去Panash買包食~~ 哈哈~~

買左兩個包~
一個係個朱古力蜜瓜包($6.5)~
另一個係朱古力扭繩($6)~

我一次過食晒呢兩個包~
果然不出我所料= 保持水準& 兩個都咁好食~
不過...好飽(感覺上自己真係好似食左好多好多野咁~)
而且...由於兩個都係甜包,所以...都幾甜!!
不過...真係好好味呀!!!!!
2005-06-23 25 浏览
前言:我一直都好鐘意食Panash既~因為佢既麵包種類都算多(有好多我都係好鐘意食既),而且價錢係合理既,最重要既就係食品質素既水準都keep得好好!!今日我去買左個薯蓉包,外表有少少似火山口。呢個亦係我既must buy item!不過我次次都係掛住睇包,但係就冇睇到我鐘意食既包叫咩名~~所以雖然呢度係有好多我好鐘意食既包~但係...我都係唔太記得呢D包係叫咩名既...順帶一提......我男朋友一直都好鐘意食呢度既朱古力蜜瓜包,但我一食蜜瓜都會敏感既~所以佢成日買,但係我就一次去未食過...有次...突然想咬啖佢個包~出奇地發現...呢個包原來係冇餡既!!!!我之前一直都以為呢個包係有餡既tim~~呢個朱古蜜瓜包,比我想像中好味得多~另外又有少少朱古力碎咁~ 好好食~~*Panash又多左一種我鐘意食既包喇!!*
前言:我一直都好鐘意食Panash既~

今日我去買左個薯蓉包,外表有少少似火山口。
呢個亦係我既must buy item!
不過我次次都係掛住睇包,但係就冇睇到我鐘意食既包叫咩名~~
所以雖然呢度係有好多我好鐘意食既包~
但係...我都係唔太記得呢D包係叫咩名既...

順帶一提......
所以佢成日買,但係我就一次去未食過...
有次...突然想咬啖佢個包~
出奇地發現...呢個包原來係冇餡既!!!!
我之前一直都以為呢個包係有餡既tim~~
呢個朱古蜜瓜包,比我想像中好味得多~
另外又有少少朱古力碎咁~ 好好食~~

*Panash又多左一種我鐘意食既包喇!!*
2005-05-19 32 浏览
上星期報紙有UNY coupon, o係panash買滿$20有$5 discount. 貪小便宜o既家姐即刻掹我過UNY行街. 除左買左太古城分店獨家O既白大福外, 仲買左雙味軟包同緑豆蜜瓜包.白大福-- 一貫水準, 至尊地位無"包"能及.雙味軟包-- 雙味就食唔出, 不過個麵包皮好燶, 味道甜甜地, 好味!緑豆蜜瓜包-- 香脆甜美O既北海道脆皮下係粒粒緑豆餡, 雖然份量唔多, 但為麵包增添特色, 好味!
白大福-- 一貫水準, 至尊地位無"包"能及.
2005-05-14 36 浏览
受同事所托,到太古城中心開會後,到Uny 的Panash 購買「芝士一口小食」,有「芝士味」和「香草芝士味」兩款。因應購買數量,價錢略有分別: a. $2.5 一粒or b. $9 四粒or c. $8 五粒(預先包裝)。隨便挑了五袋,每袋都包含兩款味道的「芝士一口小食」。香口足料,質地和濕度適中,個人覺得口感和質地比「山崎」的還要優秀。質優價錢合理。店員服務笑容欠奉,態度麻麻。
因應購買數量,價錢略有分別:
a. $2.5 一粒or
b. $9 四粒or
c. $8 五粒(預先包裝)。
隨便挑了五袋,每袋都包含兩款味道的「芝士一口小食」。
店員服務笑容欠奉,態度麻麻。
2005-05-12 30 浏览
I love New York Cheesecake and have been a big fan since I lived in New York. Now that I am in HK, I have been trying to find ones that taste good here... Went by Panash, and figured since its bread is pretty decent its desserts can't be that bad. Tried a slice of NY Cheesecake - WHA, SOOOO BAD!! It's dry and a little crumbled (good, authentic ones are supposedly very creamy and smooth). Not much taste to it too... It has this weird top layer of jelly-like stuff that tastes really bad, almost bitter. It didn't only taste bad, it tasted almost like it "turned bad"... it's that unpleasant. Otherwise, I have no complaint of Panash bread - it's alright. Another bad NY Cheesecake experience was at the McD cafe... That one tasted exactly like cheddar cheese and I almost threw up! Did they use the wrong cheese to make the cake?? In which case, don't sell it at McD Cafe - after all it is an American restaurant and is supposed to know what NY Cheesecake is made of!
2005-05-06 12 浏览
呢度既包係咁多間最齊~5點,芝士法包新鮮出爐,同frd share一個,熱辣辣好好食~入面既芝士熔晒,好有cheese味~勁正~~~~~~~
2005-04-25 16 浏览
我buy 過o的家包包店好多好多次,次次都買腸子包&薯子包,because taste very good。But $ is 不合理!!$6&$7.5又小個,麻麻地合理!!
But $ is 不合理!!
$6&$7.5
又小個,
麻麻地合理!!

2005-04-04 45 浏览
無論味道同口感都同A1好相似, 不過就多左大粒紅豆, 增添味道同口感, 好味!
2005-02-09 24 浏览
咁多間panash, 好似只係得太古城分店有供應我好鍾意食o既白大福. 前幾日咁o岩要去太古城, 幾大都買返個食下!買時見到佢有迷你紅豆緑茶cream horn, horn係酥皮脆筒, 緑茶cream內仲有d紅豆粒, 又係緑茶+紅豆+忌廉喎! 梗係要買啦. 白大福-- 滑滑忌廉配香甜紅豆蓉, 再加上香軟白軟包, 當然依舊咁好味啦.紅豆緑茶cream horn -- 食唔出緑茶味, cream同紅豆都唔甜, 呢個麻麻地!
2005-02-07 39 浏览
提子法國方包very disappointed.I still think Ho Man Tin's branch is the best
提子法國方包very disappointed.
2005-01-18 28 浏览
第一次去既時候買做普通芝士味同埋煙肉味﹐拎到返屋企就用多士爐焗四分鐘﹐熱辣辣﹐好味~ 不過講味道﹐都係煙肉味好食D﹐因為比芝士味香。第二次就食左個蝦米味﹐個味都OK 既我覺得﹐不過蝦米擺落個飽度有少少怪怪地囉。。。最後一次就試左粟米味﹐呢隻最唔好食﹐因為咩味都無﹐食落口就靜係一團麵粉。。。同場亦試左佢既"法式吞拿魚包"﹐因為見佢個包白雪雪﹐好似唔其他包咁溜﹐所以買黎試下﹐但原來我係錯既。。。出面個包就幾好味﹐但係裡面原來除左D吞拿魚醬﹐仲有好多舊芝士﹐好溜。。。。。。。

2004-12-18 26 浏览
楓糖卷$10都幾貴..原來楓糖係個飽上面白色誤以為係白朱古力gei野..唔知有咩咁特別..不過好癡淋淋..食完隻手都癡住哂咁..之於,聖誕Promote gei 腰果焦糖唔知咩..$8 幾大個..上要好似曲奇咁..脆ga..又有腰果好香...焦糖係入面,但係份量適中,唔太甜..不過似吉士feel..整體黎講,好好食..聖誕promotion之中,最值得食
2004-11-10 37 浏览
$13.5 一包既variety pack 家庭裝麵包, 裡面有兩片芝士包, 兩片五穀全麥包, 兩個提子餐包, 同埋四片紅豆小方包! 我見每樣都有d, 我又貪心想每樣都食, 呢個variety pack就啱晒我喇!
2004-10-16 23 浏览
我搵唔到北海道包ge食譜ar!!好想試o下自己整le~~唔知大家會唔會有le??可唔可以幫o下我ar??有ge話send去我個e-mail度俾我丫!!我個e-mail add係:kikipooh@yahoo.com.hk唔該晒(o^o^o)~~!!(by editor : pls reply in Hot Gossip)
唔該晒(o^o^o)~~!!

2004-08-25 20 浏览
$9 ...4個最愛紅味..要剛出爐先正..冬哂...無咁好lu..D北海島..甜過龍...服務真係差la...問野唔睬人
$9 ...4個
最愛紅味..要剛出爐先正..
冬哂...無咁好lu..
D北海島..甜過龍...
服務真係差la...問野唔睬人