2023-11-29 237 浏览
食完晚餐諗住食甜品,就搵左呢間食Pancake。好鬆軟既Pancake!!!都幾好食🤤仲唔漏tim 幾有驚喜因為都好夜,所以去到都唔洗排隊。要留意番每人有最低消費,所以2個人都叫左2款甜品
食完晚餐諗住食甜品,就搵左呢間食Pancake。
因為都好夜,所以去到都唔洗排隊。
要留意番每人有最低消費,所以2個人都叫左2款甜品
2023-11-25 151 浏览
難得餐廳唔駛排隊 因為咁去左tea << Hojicha Mochi Soufflé - $118>>麻糬薄薄一塊但係gooey 既 疏乎厘幾有蛋香 以這價錢得兩件Soufflé 份量算少 焙茶味我覺得比較淡 <<Milk Pudding Matcha Latte - $56>>因為最低消費其中一款要飲品 所以就叫左呢款牛乳布甸抹茶latte. 入口甜甜的沒有苦味沒有人造抹茶味 配埋牛乳布甸都幾夾
難得餐廳唔駛排隊 因為咁去左tea

2023-11-04
下午茶
2023-11-24 137 浏览
PAN de PAIN新出優惠5-8pm第二🥈件半價,特登放工去尖沙咀本店食,真係好食😋過觀塘店。放工☕️時段都直入有位,叫咗個新出既焙茶麻糬味同Citrus味,焙茶麻糬味喺觀塘店食過,Citrus味就第一☝️次試,酸酸甜甜幾開胃🤤,雖然第二件半價不過埋單計埋加一都過二百。
Hojicha  Mochi  Soufflé
  • original souffle
  • Hojicha  Soufflé
  • Citrus  Souffle
2023-11-23 63 浏览
晚上和朋友想找個位飲杯野聊聊天,就去了這間店。現在不像以前要排很久才能吃到了,周末晚上也能馬上入座,入座前先問了最低消費,每人點一款(要有一款食物)就可以。店員有主動頻頻過來加水,服務幾周到。不算太肚餓就一人一杯飲品加一份梳乎厘pancake。Caramel Chocolate Souffle $118製作需時等了大約二十分鐘,水準保得不錯,梳乎厘pancake口感香甜又富有空氣感。雪糕是焦糖味很不錯!Matcha latte (ice)幾有抹茶味!而且落單時可選少冰~Chocolate (hot)正常發揮~有拉花的。
不算太肚餓就一人一杯飲品加一份梳乎厘pancake。
Matcha latte (ice)
幾有抹茶味!而且落單時可選少冰~
Chocolate (hot)
正常發揮~有拉花的。
2023-11-18
2023-11-02 253 浏览
呢日同阿仔阿女去咗太空館玩,玩完例牌又話肚餓,我同佢哋去咗K11搵嘢食。行過依間店舖,細細話好靚,因為佢鍾意黃色🤭呢間店舖以黃色和白色為主色,裝修簡約企理,感覺清新。Sandwich (egg salad)麵包烘底,外脆內軟,蔬菜新鮮,蛋沙律非常Creamy,配合起來十分美味,推介👍🏻Original Soufflé 軟綿綿嘅疏乎厘入口即溶,鬆軟綿密,配埋蜜糖,蛋香味濃,令你食唔停口。All day breakfast pancakePankcake扁身,似熱香餅,鹹鹹地,似係一個主食,口感厚實。配埋煙肉、腸仔、蕃茄、煎蛋,真像吃了一個豐富早餐。
呢日同阿仔阿女去咗太空館玩,
玩完例牌又話肚餓,
我同佢哋去咗K11搵嘢食。

行過依間店舖,細細話好靚,
因為佢鍾意黃色🤭
呢間店舖以黃色和白色為主色,
裝修簡約企理,感覺清新。

Sandwich (egg salad)
麵包烘底,外脆內軟,
蔬菜新鮮,蛋沙律非常Creamy,
配合起來十分美味,推介👍🏻

Original Soufflé
軟綿綿嘅疏乎厘入口即溶,
鬆軟綿密,配埋蜜糖,
蛋香味濃,令你食唔停口。

All day breakfast pancake
Pankcake扁身,似熱香餅,
鹹鹹地,似係一個主食,口感厚實。
配埋煙肉、腸仔、蕃茄、煎蛋,
真像吃了一個豐富早餐。
Original Soufflé
真心依間梳乎厘 其實去過好多好多次了 之前嘅人龍店 但可能尖沙咀一打都開左唔少梳乎厘舖頭 依家都無以前咁誇張要排長龍😗· 原味梳乎厘[$88]依個梳乎厘的空氣感十足 但可能最近去食嘅梳乎厘餐廳全部都起碼有3塊 所以見到依個得2塊 好似有點怪怪的 哈哈 但味道係可以的· 草莓芭菲 [$88]依個芭菲真的令我有懷疑人生 除最上層的雪糕及草莓外 下層的全都吃到我懷疑人生 靚係靚嘅 但我究竟嗌左D咩?這配搭奇奇怪怪的🤨真的可一不可再🫢
真心依間梳乎厘 其實去過好多好多次了
原味梳乎厘[$88]

草莓芭菲 [$88]

2023-09-22 445 浏览
今晚和兩個好姊妹大約晚上七時來到餐廳,我們order咗三杯飲品和一份soufflé pancake,用QR code落單後,不超過3分鐘,職員遞交我們的單叫我們核對,隨後份 soufflé pancake就放在我們枱上。因為之前來過好幾次,都是大概等10分鐘,才送到枱上。所以我們都覺得那麼快,可能是預早整好的。吃進口中,個souffle pancake是室溫的和扁身的。但我們都算了,打算不去反應。但當坐到大約八時十分,職員對我們說已經夠鐘,要我們離枱埋單。當時還有很多「吉」枱,又沒有人在餐廳外排隊等候。雖然知道他們公司有規矩,是繁忙時間只可以用膳75分鐘,為什麼不讓客人坐多一陣呢?我們亦明白如果餐廳外排晒隊而全院又滿座,我們一定不會阻人做生意,即時埋單走人。又或者職員可以同我們說現在已經過咗75分鐘,你們可以繼續坐,但如果人多無佇時,麻煩客人要埋單,我們覺得完全可以接受。但他們沒有這樣做,只是叫我們埋單離枱。我們三人對此餐廳做法和待遇十分不滿。現在飲食業成日投訴香港人上深圳消費,其實他們有沒有想想自己有沒有做好自己的本分!什麼夜繽紛,都只是空談。其實是香港有部份餐飲業的人玩死返自己香港

其實是香港有部份餐飲業的人玩死返自己香港!
2023-09-22
2023-09-17 270 浏览
在尖沙咀K11日式甜品店,他們的Matcha Latte真的很迷人。這杯抹茶拿鐵不僅口感順滑,而且它的拉花造型簡直可愛極了。每一口都帶來濃郁的抹茶風味,與牛奶的濃香完美融合,給人一種濃濃的幸福感。另外,Streawberry Mochi Soufflé也是一道令人難以抗拒的美味。這款草莓麻糬梳乎厘結合了柔軟的麻糬外皮和蓬鬆的梳乎厘,口感層次豐富。草莓的甜蜜與麻糬的嚼勁完美呼應,讓人愛不釋手。總括來說,尖沙咀K11日式甜品店的食物給人留下了深刻的印象。無論是Matcha Latte還是Streawberry Mochi Soufflé,它們都展現了優秀的製作工藝和美味的口感。如果你是甜點愛好者,這裡絕對是一個值得一試的地方。

2023-05-02
宵夜
2023-08-18 451 浏览
成日行過都勁多人排隊,今日的起心肝試一次真心推介:1)Strawberry Mochi Souffle $118——口感蓬鬆、輕盈,蛋糕質地柔軟、絨毛狀的質地,口感非常迷人。添加士多啤梨🍓cream,增加口感和風味層次,再加上順滑的雲呢拿雪糕 滿足不同的味蕾需求。🤤🤤🤤🤤2)Snow White —— 是店舖其中一款待色班戟(Pancakes)非常美味!外表金黃色,口感鬆軟、蓬鬆加入甜甜夏酸嘅Cream增添額外的口感層次。
成日行過都勁多人排隊,今日的起心肝試一次

真心推介:

2023-08-13 581 浏览
今日同媽咪經過k11底層,見到呢間長期大排長龍的pancake 店竟然唔洗排隊仲有位,一於試下先~Uji Matcha Soufflé $118果然係店內人氣No.1~濃厚的抹茶忌廉醬配上鬆軟綿密的Soufflé 食落軟滑而空氣感十足,加埋香甜的紅豆蓉及抹茶雪糕真係完美配搭Tiramisu $98面層灑滿了可可粉,三層細密薄身的Pancakes 配上濃郁幼滑口感的奶油醬,入口香滑輕身,可惜咖啡味較淡而且比較甜膩整體味道一般而價錢定位偏高,性價比較低環境舒適,適合朋友傾偈聚會~🕙用餐限時70分鐘✅加一服務費

Uji Matcha Soufflé $118
果然係店內人氣No.1~

Tiramisu $98

整體味道一般而價錢定位偏高,性價比較低
環境舒適,適合朋友傾偈聚會~

🕙用餐限時70分鐘
✅加一服務費

2023-08-07 358 浏览
每次去到K11都會見到PAN de PAIN Pancake都坐滿晒人,好多次都係經過就算。難得今日經過唔洗排隊,即刻去幫襯下。Strawberry Pancake - Cold ($88)每一層班戟中間道夾住大量嘅士多啤梨同cream,cream嘅質地好滑,係清甜嘅士多啤梨味,唔會太甜,亦都唔會覺得好膩,而班戟口感好鬆軟,配搭埋cream就好夾!一個人食哂都唔會覺得好飽。PAN de PAIN Pancake & Sweets (K11購物藝術館) 地址:尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B1樓B111B及B111C號舖

2023-07-31
2023-08-07 242 浏览
班戟係即叫即整落咗單之後等咗大概15分鐘叫咗兩款班戟🥞1️⃣ Original soufflé黎到呢到一定要叫呢個試吓班戟有兩大件一郁佢會好似布甸咁震下震下😛 口感好鬆軟,充滿空氣感班戟有香濃嘅蛋香,加上糖漿同cream好好味😍2️⃣Chocolate pancake呢款pancake一定冇 original souffle咁鬆軟不過同朋友share,想試吓其他口味香蕉加咗焦香既焦糖焦糖脆身增加左口感😆朱古力醬🍫唔會太甜,加上cream 同pancake一齊食味道啱啱好,朱古力同班戟好夾👍🏻最高分五星:推介指數 ⭐️⭐️⭐️⭐地址: 尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B1樓B111B及B111C號舖
班戟係即叫即整
落咗單之後等咗大概15分鐘
叫咗兩款班戟🥞

1️⃣ Original soufflé
黎到呢到一定要叫呢個試吓
班戟有兩大件
一郁佢會好似布甸咁震下震下😛
口感好鬆軟,充滿空氣感
班戟有香濃嘅蛋香,加上糖漿同cream
好好味😍

2️⃣Chocolate pancake
不過同朋友share,想試吓其他口味
香蕉加咗焦香既焦糖
焦糖脆身增加左口感😆

朱古力醬🍫唔會太甜,加上cream 同pancake一齊食
味道啱啱好,朱古力同班戟好夾👍🏻

最高分五星:
推介指數 ⭐️⭐️⭐️⭐

2023-08-07 401 浏览
跑完星期六嘅大小魔怪行程,我哋通常都係尖沙咀食完晚飯先返屋企。大小魔怪話去食鼎泰豐奶皇包同小籠包,可惜今日全部包類都售罄,大小魔怪食完幾籠小籠包話未飽,出門口就即刻話要去食甜品,完全唔理爸爸有幾肉痛。去到K11平時大排長龍嘅日式班戟店,好彩即刻有位,大小魔怪食Pancake又真係開心嘅,見到menu樣樣都想食,大小魔怪每人都食咗2樣嘢去證明自己有幾肚餓。🍓🥞Berry Cheesecake Souffle ($98)梳乎厘班戟配埋藍莓醬加上藍莓士多啤梨,係我最愛嘅組合,甜甜酸酸就最好食。梳乎厘班戟空氣感唔錯,排隊真係有理由架。🍫🥞Caramel Chocolate Souffle ($108)小魔怪老實唔客氣,見到Caramel就一定會叫,加埋見到朱古力雪糕,佢完全停唔到口。🍫🥞Chocolate Dorayaki ($98)小魔怪食完Caramel Chocolate Souffle仲即刻追加Chocolate Dorayaki去證明自己有幾肚餓,因為Chocolate Dorayaki有佢最愛嘅脆焦糖香蕉。🍫🥞Tiramisu Pancake ($98)爸爸鍾情Tiramisu,P

Chocolate Dorayaki

🍫🥞Chocolate Dorayaki ($98)
Tiramisu Pancake
🍫🥞Tiramisu Pancake ($98)
爸爸鍾情Tiramisu,Pancake蛋香唔錯,中間有cream cheese都好滑溜。
Original Souffle

🥞Original Souffle ($88)
大魔怪唔食生果,大多數都只係叫原味,梳乎厘班戟蛋香好重,cream發到好幼,配上糖漿,好食。

🍓🍮Milk Pudding Strawberry Yogurt Latte ($48)
大魔怪嘅樽裝飲品有兩層,白色那層是牛奶布甸,飲的時候要大力少少,士多啤梨味道淡淡地唔太酸,粉紅色好靚。
2023-06-12
Chocolate Dorayaki
Original Souffle
  • Caramel Chocolate Souffle
2023-07-19 427 浏览
由於父母未吃過梳乎厘pancake, 所以特意帶他們來嘗嘗, 平時大排長龍, 晚上比較好一點, 不過都座無虛席。餐廳要求每一位客人都要消費, 而每一枱最少要點一款食物, 太久沒來已經遺忘這些用餐條件 🫠 唯有叫兩個pancake加一杯飲品。Original Souffle $88Pancake非常鬆軟, 充滿空氣感的質感, 像吃了一陣風似的入口即溶 😝 有微微的蛋香味, 縱使不加任何配料味道都不錯, 但加了牛油和糖醬就更豐富味蕾。Citrus Souffle $108相對原味pancake, 加上生果更適合打卡, 可是味道上橙味沒有什麼驚喜, 甚至缺乏甜味, 而橙的酸味又掩蓋pancake本身的蛋香味, 所以有點失望。Coffee $42本人不喜歡咖啡, 所以未能評價太多, 但侍應送上時未能嗅到咖啡應有的香味。🤨以前我很喜歡這間餐廳的梳乎厘pancake, 可能是單一情況, 今次的水準並不理想 😮‍💨

Original Souffle $88

Coffee

2023-07-13
Original souffle
  • Originalsouffle
這家疏乎厘pancake專門店,其實之前已經來過了。因為水準穩定,款式又多,所以這次二訪。😬⭐️Citrus Soufflé 很特別的一款,鮮橙口味❤️。味道有一種淡淡的橙香,酸酸甜甜的,吃多了都不會覺得膩。而且soufflé pancake本來就口感很鬆軟,像吃空氣一樣的蓬鬆感,讓人不知不覺就吃完一整個🙈。太快吃完,有點空虛,快樂的時光,就是特別短😂。⭐️Crème Brûlée 這一款,是傳統pancake,然後表面鋪滿一層焦糖,視覺上已經很吸引。pancake 是傳統的那種比較綿密的口感,不像疏乎厘pancake這麼有空氣感,所以很快就有飽的感覺。但吃的時候,焦脆的焦糖,將口感變得很豐富!綿密而且充滿蛋香的pancake,配上脆脆的焦糖,再抹上奶味濃郁的雲呢拿雪糕,吃上去真的非常幸福💕💕💕店面總共有兩間鋪,坐位都算多。這次很幸運,竟然可以直入!平常都是在門口大排長龍,如果想來試,記得預留時間啊❤️

⭐️Citrus Soufflé

⭐️Crème Brûlée