2025-06-01
📍 OX Steak Lounge{大埔}依家喺大埔做咗好多年嘅舊式扒房🥩門面以天藍色為主,重新裝修之後顏色同入邊嘅環境變得更加優雅!出邊門口已經係一個好大嘅打卡位📸晚上dinne set 只有兩個價錢!主菜各有不同,我哋就叫咗每樣一個😍仲加咗$48叫甜品,本人最鍾意食朱古力心太軟,所以每一間餐廳都必定會嗌🍫398$ set ✨凱撒沙律{雞}前菜食返個雞沙律開一開胃,順便清吓腸胃!✨牛肝菌野菌忌廉湯OX牛骨髓牛油包✨自家製A5和牛手工千層麵每一層嘅千層麵,控制嘅厚度都剛剛好✊一層肉醬一層麵皮以黃金比例堆疊起來加上大量乾酪起司焗烤出來整塊義大利麵皮香滑柔嫩的口感🙆🏻♂️中間仲夾住豐富嘅A5和牛,牛肉幼嫩🐮每一層都鋪上香濃埃曼塔芝士•焗至金黃微焦一啖咬落去三重享受,香濃之餘唔會膩!598$ set✨煙三文魚沙律配蜜糖芥末醬煙三文魚都幾大塊配蜜糖芥末醬食法幾特別,而且幾清新!✨牛肝菌野菌忌廉湯每一羹都有好多牛肝菌,落足料啊🥄OX牛骨髓牛油包招牌牛油包,最精粹嘅就係啲牛油喺牛骨脊度提煉出嚟,唔同普通嘅牛油,食完都唔會膩!✨黑松露鵝肝威靈頓牛柳叫咗5成熟嚟到真係啱啱好!牛肉軟嫩完全冇筋🐮牛柳肉質
📍 OX Steak Lounge{大埔}
依家喺大埔做咗好多年嘅舊式扒房🥩
出邊門口已經係一個好大嘅打卡位📸
晚上dinne set 只有兩個價錢!
主菜各有不同,我哋就叫咗每樣一個😍
398$ set
✨凱撒沙律{雞}
前菜食返個雞沙律開一開胃,順便清吓腸胃!
✨牛肝菌野菌忌廉湯
OX牛骨髓牛油包
✨自家製A5和牛手工千層麵
每一層嘅千層麵,控制嘅厚度都剛剛好✊
一層肉醬一層麵皮以黃金比例堆疊起來
加上大量乾酪起司焗烤出來
整塊義大利麵皮香滑柔嫩的口感🙆🏻♂️
中間仲夾住豐富嘅A5和牛,牛肉幼嫩🐮
每一層都鋪上香濃埃曼塔芝士•焗至金黃微焦
一啖咬落去三重享受,香濃之餘唔會膩!
598$ set
✨煙三文魚沙律配蜜糖芥末醬
煙三文魚都幾大塊
配蜜糖芥末醬食法幾特別,而且幾清新!
✨牛肝菌野菌忌廉湯
每一羹都有好多牛肝菌,落足料啊🥄
OX牛骨髓牛油包
✨黑松露鵝肝威靈頓牛柳
叫咗5成熟嚟到真係啱啱好!
牛肉軟嫩完全冇筋🐮
牛柳肉質柔軟,色澤粉嫩,肉味香濃!
酥皮酥脆又充滿牛油香氣
完美地襯托出牛柳口感🐮
✨朱古力心太軟
一切開,朱古力醬即刻流晒出嚟,超級流心!朱古力味道濃到爆,外皮軟綿綿,內餡熱辣辣,食落去真係幸福感滿滿!