2023-10-29
平時行街經過已經好想試,啱啱好同朋友一齊生日,打算一齊慶祝就預約咗呢間店,裝修係有格調嘅,但係食物嘅質素真係有低谷嘅感覺。牛舌沙律~明白沙律係冷盤嚟嘅,但係啲牛舌雪過,啲油脂咪傾晒囉,食落去嘅口感就好似喺雪櫃攞啲隔夜餸出嚟唔翻熱,就咁擺落口。松露湯配多士~入口第一下,松露味係有嘅,但係就曇花一現。個牛骨牛油,純粹外觀 ,吃不出有什麼調配,可能係調淡左。雞尾酒~感覺係酒水比例係1:99。韓牛~order medium rare 同一碟上面就一件rare一件medium well,係咪要放落口溝番混佢🫠同埋認知㗎韓牛肉味較濃,但食唔到牛味。甜品~好好為我地寫上祝福,但心太軟變咗心太硬,切開㗎時間,懷疑佢有鼻炎,卡住係裡面流唔到出黎。同場都聽到隔離枱EE反映件威靈頓牛扒overcook。如果呢個set係餐廳㗎tasting menu,可以轉告老板換左個廚;但如果係老板自己廚,好言相勸不如轉做茶餐廳。寫完食評post唔到相,要睇就睇佢地自己post個d靚靚相啦~by the way~如果換左個廚同菜單,都想再試多次,希望由低谷變高山。
雞尾酒~感覺係酒水比例係1:99。