2023-10-29 125 浏览
平時行街經過已經好想試,啱啱好同朋友一齊生日,打算一齊慶祝就預約咗呢間店,裝修係有格調嘅,但係食物嘅質素真係有低谷嘅感覺。牛舌沙律~明白沙律係冷盤嚟嘅,但係啲牛舌雪過,啲油脂咪傾晒囉,食落去嘅口感就好似喺雪櫃攞啲隔夜餸出嚟唔翻熱,就咁擺落口。松露湯配多士~入口第一下,松露味係有嘅,但係就曇花一現。個牛骨牛油,純粹外觀 ,吃不出有什麼調配,可能係調淡左。雞尾酒~感覺係酒水比例係1:99。韓牛~order medium rare 同一碟上面就一件rare一件medium well,係咪要放落口溝番混佢🫠同埋認知㗎韓牛肉味較濃,但食唔到牛味。甜品~好好為我地寫上祝福,但心太軟變咗心太硬,切開㗎時間,懷疑佢有鼻炎,卡住係裡面流唔到出黎。同場都聽到隔離枱EE反映件威靈頓牛扒overcook。如果呢個set係餐廳㗎tasting menu,可以轉告老板換左個廚;但如果係老板自己廚,好言相勸不如轉做茶餐廳。寫完食評post唔到相,要睇就睇佢地自己post個d靚靚相啦~by the way~如果換左個廚同菜單,都想再試多次,希望由低谷變高山。

雞尾酒~感覺係酒水比例係1:99。

2023-10-25 62 浏览
平時喺大埔行街,路經都會見到呢間門面裝飾已經好靚嘅餐廳,今日入去食dinner發現裏面都好靚😍裝修好華麗,坐都好舒服👍🏻佢除咗單點之外,都仲有唔同嘅set可以揀,但我哋唔係好肚餓,所以就決定單點。香煎法國鵝肝多士 $188鵝肝嘅質地非常柔軟,入口即化,散發出濃郁嘅香氣,與多士的酥脆外殼形成了完美的對比👍🏻頂級牛肝菌濃湯 $99湯汁濃稠綿密,每啖都充滿牛肝菌嘅味道,回味無窮🤣黑松露鵝肝威靈頓牛柳 $398黑松露與鵝肝完美融合,牛柳嫩滑多汁,外皮酥脆,口感層次豐富✨加拿大頂級濕式熟成西冷牛扒 $398牛肉口感鮮嫩多汁,肉質細膩。每一口都散發出濃郁的牛肉香氣,滋味豐富而深邃🥩RARE $88Whiskey, vodka, giner aleMEDIUM $95Campari, rum, 7up

香煎法國鵝肝多士 $188

頂級牛肝菌濃湯 $99
湯汁濃稠綿密,每啖都充滿牛肝菌嘅味道,回味無窮🤣

黑松露鵝肝威靈頓牛柳 $398

加拿大頂級濕式熟成西冷牛扒 $398

RARE $88
Whiskey, vodka, giner ale
MEDIUM $95
Campari, rum, 7up
2023-10-23 117 浏览
慶祝週年紀念book了這間環境裝修很靚的餐廳,服務員十分有禮點了一個套餐tasting menu再加英式芝士焗生蠔炭燒美國頂級紅屋牛扒餐廳為我們的甜品加了慶祝字句之餘,還預備了小禮物給我們,十分細心當天韓牛售罄,期待下次可以一試
庆祝纪念
纪念日
英式香草芝士焗生蠔
牛肝菌忌廉湯
2023-10-23 43 浏览
收工約左朋友係大埔見面,好耐無見嘅我地決定食好d🥰🥰我地特登揀左呢間隱世英式扒房,餐廳以navy blue 💙為主, 牆上嘅金色牛頭裝飾好吸睛🌟 我地叫左餐湯同英式蕃茄紅酒牛尾湯。 牛尾湯味道濃郁,滿滿嘅牛尾肉,太好味啦所以好快就飲完😆餐包配搭牛骨髓牛油👀,算我大鄉里第一次食呢種牛油,有少少似鵝肝嘅質感,好特別亦都唔錯👌🏼泥到餐廳見到有signature cocktail,梗係唔會執輸😆 ,我揀咗一杯叫Well Done嘅Cocktail。Martini 做base配上橙汁同Triple sec,橘香味突出,真係無揀錯😝朋友唔飲酒就叫左杯叫Forever 嘅mocktail ,即係紅石榴小紅莓梳打⋯佢話有一種清新嘅感覺🥰主食我地叫左黑松露威靈頓鵝肝牛柳,切開酥皮,牛柳大概五成熟。牛味濃郁,仲有鵝肝襯托,十分滿足🥰🥰我地另外叫左香烤蜜糖甘筍同埋酸忌廉焗千層薯片,中和一下牛嘅味道。最後揀左朱古力心太軟做甜品。靚靚嘅擺盤, 仲有餐廳個名喺上面😌😌流心朱古力配紅豆雪糕,為今次美食之旅畫上完美嘅句號。下次泥會想食佢其他牛嘅main course , 應該同樣出色!😋
收工約左朋友係大埔見面,好耐無見嘅我地決定食好d🥰🥰

2023-10-18 50 浏览
好耐冇喺大埔食西餐,見佢好似好神秘咁😆走入去又幾有驚喜。深藍色設計,俾人一種舒適嘅感覺。咁咁啱用咗OpenRice優惠,$5.一隻生蠔,我哋叫咗一打,呢個價錢嚟講超值!啲生蠔都幾大隻,仲要海水味濃,新鮮!首先佢會送牛骨髓牛油配麵包,牛油好香!餐廳主要係食牛扒,今次揀咗西冷牛扒同埋A5牛小排☺️兩個都叫5成,牛小排超級好食😍😍😍😍唔會過肥,仲要好香肉味,脂肪分布好均勻🥰西冷都好好食,不過肉味冇牛小排咁濃。最緊要係咩?就係薯條任食😋啱晒薯條控嘅我!

好耐冇喺大埔食西餐,見佢好似好神秘咁😆走入去又幾有驚喜。
深藍色設計,俾人一種舒適嘅感覺。

最緊要係咩?就係薯條任食😋啱晒薯條控嘅我!
2023-10-18 123 浏览
睇到Youtube介紹話呢間餐廳幾咁好,於是一班人去試吓,有叫到佢最貴嘅餐,因為諗住去試吓啲韓牛,到嘅時候係7:00,當時只得一台客,點知我哋叫咗餐之後,侍應話韓牛賣晒,唯有轉叫Angus rib, 另一個朋友單獨叫了T-bone steak。餐前嘅麵包就非常之乾,唯一可以讚嘅就係啲薯條同埋服務,咁高貴嘅餐廳居然用超小型餐紙,兩個人面對面坐居然放唔落兩個人嘅餐碟。 Angus rib 來了時,樣子好像不錯,豈之那隱藏下的骨頭大得不得了,附帶的牛肉在底下的筋膜上根本不能入口,失敗之極。還以為這是個別事件,怎知T-bone來了之後更加無語,只見到sirloin那邊,mignon那邊的肉都失踪了。配菜的小瓠瓜更是苦得要立刻吐出來,小型胡蘿蔔更是沒有煮一樣硬。一次也嫌多。
早排睇完其中一位YouTuber拍嘅片今晚就同男朋友去咗位於大埔嘅英式扒房 OX Steak Lounge~佢嘅環境設計係以藍金色做主調,座位唔算好多,但係都算坐得幾舒適一坐低就即刻睇menu~鍾意食牛嘅我哋睇到眼花撩亂🙈好多嘢都想食,但係我哋本身食量唔大,加上佢啲黑松露薯條係無限添,唔敢嗌太多嘢食🤣而喺上菜前亦有餐包,旁邊嘅係骨桶油,好有特色同埋風味十足.主菜方面,我哋嗌咗兩款牛:1️⃣黑松露鵝肝威靈頓牛柳威靈頓牛扒其實真係好難整得好食,喺其他地方食過個酥皮會唔脆,呢度就做到酥皮脆得嚟,切開嚿牛嘅熟度剛好,亦唔會有血水流出嚟,火溫同埋時間控制得唔錯,而且味道都好多層次,黑松露味道同牛、酥皮都好夾,如果份量再大啲就好喇😍🙌🏻不得不提嘅仲有佢個醬汁,好香濃肉味,我諗應該落咗唔同嘅酒落去調製,香濃得嚟略帶甜,唔重酒精味但有果酒嘅微甜,同啲肉好夾2️⃣加拿大頂級濕式熟成西冷牛扒呢款牛扒嘅肉質不錯😋熟度一樣掌握得幾精準,切開亦唔會一灘血水,不過如果再加強少少Aged嘅味道會更理想💪🏻一樣都係配咗自家調製嘅gravy汁,覺得真係襯牛食係一流,欣賞廚師嘅用心另外,無限添加嘅黑松露薯條真係好好食😍我哋食咗3
早排睇完其中一位YouTuber拍嘅片
一坐低就即刻睇menu~

主菜方面,我哋嗌咗兩款牛:
1️⃣黑松露鵝肝威靈頓牛柳

2️⃣加拿大頂級濕式熟成西冷牛扒

另外,無限添加嘅黑松露薯條真係好好食😍

我哋食咗3轉,除咗面頭有黑松露鹽,連個醬都係濃郁嘅黑松露😋超邪惡,好好食!薯條即炸熱辣辣,好酥脆,真係食唔停口💪🏻
而飲品方面,因為男朋友揸車而我又酒精敏感,所以我哋都係叫咗Mocktail🙈我嗰杯係類似milk shake加薄荷味,

唔會太甜,不過就冇咁夾食牛🤣我下次會注意吓,反而男朋友嗰杯soda唔錯,幾refreshing,可以解到膩💪🏻

先可以3戰啲薯條
整體幾滿意,下次再去會想試斧頭扒😍見到人哋食好似好吸引!
OX Steak Lounge
大埔舊墟直街9號粵發大廈地下1號舖
  • 黑松露鵝肝醬威靈頓牛柳
  • 黑松露薯條
同朋友黎到呢一間位於大埔既Fine Dining 扒房慶生,裡面以藍色為主調,行英倫風格。入面燈光昏暗有情調,坐既位置亦非常舒適👍🏻侍應更有貼身招待,不時照顧你需要,簡值高級享受👍🏻晚市提供2款不同價位既𝐓𝐚𝐬𝐭𝐢𝐧𝐠 𝐦𝐞𝐧𝐮 ,分別係$688及$588,我同朋友決定每人點一個,試一試。佢哋所有餐都係即叫即煮,而且都係按每一個顧客食每道菜既速度再上菜,非常細心🩷🔸𝒮𝑜𝓊𝓅🫕頂級牛肝菌忌廉湯牛肝菌忌廉湯味道濃郁,有忌廉既香滑,而且裡面有牛肝菌粒增添口感。🫕南瓜湯南瓜味好出好香濃,而且好滑好creamy,味道正👍🏻🥖法包配自家製牛骨蒜蓉牛油用牛骨盛住牛油真係夠哂特別,牛油香滑,有淡淡既蒜香,配埋香脆既法包,好味😋🔹𝒜𝓅𝓅𝑒𝓉𝒾𝓏𝑒𝓇🥗低溫慢煮煙燻牛舌沙律好少可食到冷盤既牛舌,牛舌肉質嫩滑、鹹香味十足,加埋新鮮沙律菜、面包糠及芝士粉,感覺好清新🦪生蠔2隻生蠔隻隻新鮮肥美,食落就鮮甜爽口,配埋個sauce好開胃🤤🔸ℳ𝒶𝒾𝓃 𝒸𝑜𝓊𝓇𝓈𝑒🥩黑松路鵝肝醬威靈頓牛柳靈頓牛柳外部酥皮焗得香脆鬆化,中間切開牛柳粉嫩,味道多汁鮮嫩。配埋裡面既黑松露醬加鵝肝,口感豐富之餘,亦令人啖啖回味。配菜亦跟有烤蒜、

🔸𝒮𝑜𝓊𝓅
🫕頂級牛肝菌忌廉湯

🫕南瓜湯
南瓜味好出好香濃,而且好滑好creamy,味道正👍🏻

🥖法包配自家製牛骨蒜蓉牛油

🔹𝒜𝓅𝓅𝑒𝓉𝒾𝓏𝑒𝓇

🦪生蠔2隻
生蠔隻隻新鮮肥美,食落就鮮甜爽口,配埋個sauce好開胃🤤

🔸ℳ𝒶𝒾𝓃 𝒸𝑜𝓊𝓇𝓈𝑒
🥩黑松路鵝肝醬威靈頓牛柳
配菜亦跟有烤蒜、薯蓉及雜菜,薯蓉好滑好味😋
再附送黑松露薯條,炸得非常香脆但吾會油膩,帶有濃濃既黑松露味,點埋個黑松露蛋黃醬,讚👍🏻

🍖烤珍稀黑安格斯牛肋骨
牛肋骨分量真係超多,有兩大塊👍🏻切開肉內呈現粉色,肉質嫩滑,牛味濃,油脂均勻,烤得外脆內軟,實在美味😋

🔹𝒟𝑒𝓈𝓈𝑒𝓇𝓉
🍫頂級比利時心太軟雪糕
呢個心太軟吾錯,切開朱古力醬夠哂流心,有濃濃既朱古力醬食落又吾太甜,我鍾意❤️同埋佢配以2款吾同既自家制雪糕🍧,今次雪糕就有綠茶同豆腐味,味道類似雪芭咁,好透心涼。

🔸𝒟𝓇𝒾𝓃𝓀𝓈
加$28 紅酒/白酒🥂🍷
各點一杯紅、白酒
紅酒🍷:味道濃郁厚重,口感豐富,用黎配搭埋今晚晚餐實在適合不過。
白酒:氣味口感清爽易入口,有豐富既果香,令人回味深長。

🔗𝑶𝑿 𝑺𝒕𝒆𝒂𝒌 𝑳𝒐𝒖𝒏𝒈𝒆
📍地址: 大埔舊墟直街9號粵發大廈地下1號舖
2023-09-24 168 浏览
難得入嚟大埔,見到呢間餐廳環境幾靚,就入咗去試下。首先上枱嘅係牛舌沙律。平時食燒肉就成日食牛舌,配沙律都係第一次試。可能因為係慢煮,牛舌唔太韌而且牛味好農,最深色個塊比較乾身。一人份量嚟講算唔少。跟住就係個湯同餐包。餐包就正正常常,但個牛油就比一般牛油香,有少少蒜味。個餐湯好足料,每一啖都食到蘑菇粒,口感幾好。呢個千層麵比平時見開嘅唔同,食落好香牛味,d麵係手工麵,好彈牙。係份量比較少。本身係想試下個1++韓牛,但今日太多人食,賣曬。侍應話呢個威靈頓係佢哋餐廳嘅招牌,咁就試下佢。雖然份量係比較細,但食落好重黑松露同鵝肝味,而且個牛嘅生熟程度比較平均。薯條正常,黑松露醬幾香。叫咗個特式嘢飲,甜甜哋得嚟又有少少酒味,打卡一流。甜品出色,個心太軟唔太甜得嚟又脆脆哋。整體嚟講,份量比較細,但味道幾好,餐包同薯條任食,唔怕唔飽。
難得入嚟大埔,見到呢間餐廳環境幾靚,就入咗去試下。

頂級牛肝菌忌廉湯
自家製牛骨牛油麵包

自家製A5和牛手工千層麵

黑松露鵝肝醬威靈頓牛柳

薯條正常,黑松露醬幾香。
薯條配黑松露醬

叫咗個特式嘢飲,甜甜哋得嚟又有少少酒味,打卡一流。
Medium

甜品出色,個心太軟唔太甜得嚟又脆脆哋。
頂級比利時心太軟雪糕

頂級牛肝菌忌廉湯
自家製牛骨牛油麵包
自家製A5和牛手工千層麵
薯條配黑松露醬
Medium
頂級比利時心太軟雪糕
2023-09-21 66 浏览
喺大埔搵到呢間英倫式扒房 OX Steak Lounge ,環境&食物都高質🥰。叫咗個 Tasting Menu,選了[#東星斑拌龍蝦尾],擺盤精緻,東星斑厚肉,肉質嫩滑,魚皮煎得金黃香脆;點少少紅椒醬鮮味提升😋。龍蝦尾大大隻,爽口彈牙,蝦味濃郁~ 配菜有紫椰菜、菠菜、薯蓉,仲有我鍾意嘅烤蒜頭,滿足🥰!Tasting Menu 配黑松露薯條🍟,炸到金黃色又脆卜卜,仲唔太油膩,愈食愈停唔到口😋。如果晚上食,仲可以無限添加!!!爸爸就食 lunch set 選了[美國安格斯七打牛柳],牛味超濃郁,點了五成熟,肉質有咬口,愈咬牛味愈出~午餐配[熊本A5和牛油脂珍珠米],米粒分明,牛脂香噴噴,勁好食!!配菜有蔬菜🥦&薯蓉 ,仲有炸薯條🍟,非常飽又好味嘅 lunch set 😋!甜品嗌[頂級比利時朱古力心太軟],勁靚勁靚!!!謝謝廚師將個碟畫到咁靚~ 好開心😍!個心太軟都一流,切開真係會流心,朱古力濃郁🍫,暖粒粒~連埋冰凍紅豆雪芭,正到爆🤤🤤🤤。

今日是特別日子所以要吃吓好西😙朋友帶去位於大埔的英式扒房OX Steak Lounge食一個靚靚lunch 😘😘😘餐廳門面已經很吸晴,店內亦是寶藍色和酒紅色作主調,英倫復古懷舊風,很有情調😍😍 有tasting menu和set lunch可供選擇..是日餐湯大蒜洋蔥湯,口感香滑👍再伴以塗上牛骨髓牛油嘅多士一齊食,絕配👍低溫慢煮煙燻牛舌沙律🥗,煙燻牛舌軟腍美味,伴沙律菜一齊吃巧惹味!芝士焗蠔$268 半打,蠔肉飽滿,芝士味香濃但不會蓋過蠔的味道,不錯!美國安格斯七打牛柳,5成熟,肉質好嫩滑..👍美國CAB頂級紐約牛西冷,店員很貼心說一定要5成熟,肉質鮮嫩帶嚼勁,牛肉味濃郁👍跟餐加$28 一杯白酒😘😘另加咗杯signature cocktail ‘O’ , 好fresh 易入口,不錯👍跟餐嘅coffee也不差!甜品.. 馬卡龍伴雪糕..5粒馬卡龍5種口味,外酥內軟,不會太甜👍雪糕是紫薯和紅豆味,夠特別!

美國安格斯七打牛柳,5成熟,肉質好嫩滑..👍

跟餐加$28 一杯白酒😘😘

跟餐嘅coffee也不差!

• 低溫慢煮煙燻牛舌沙律
  • 美國CAB頂級紐約牛西冷
  • signature cocktail ‘O’
要係大埔搵到體面既扒房食牛扒 呢間就啱曬🥩呢間新英式扒房OX Steak lounge就夠曬classy餐廳格調優雅 以藍色作主調 仲有吸睛既金色牛頭裝飾✨內堂作為以舒適大梳化為主 擺檯唔會太密 🛋️最啱同三五知己黎鋸扒小酌一下🍷今次就試盡呢度既兩款Tasting menu🍽️Tasting menu豐儉由人 3道菜 $588 4道菜 $688套餐每個主菜都可以無限添加黑松露薯條同埋手工麵包🍟一定唔可以錯過既仲有只係加$28一杯既紅白酒🍷🥣Starters兩款menu分別係是日餐湯甘筍忌廉湯同牛肝菌忌廉湯兩款都係新鮮blend出黎 忌廉味唔會蓋過本身食材既味道👍🏻🥗低溫慢煮煙燻牛舌沙律由前菜既沙律就已經見到餐廳對料理牛既創新烹調手法🥹黎到呢度一定要嘗鮮 慢煮煙燻牛舌有好香既煙燻味道🪵入口鹹香 配上新鮮既沙律菜 十分開胃😋時令即開活生蠔🦪🦪🦪生蠔鮮美豐腴 入口好滑好嫩 仲有輕輕既海水味 跟餐2隻真係唔夠喉🥹後來店員話俾我知 透過openrice訂位可以用優惠價$5隻order 生蠔 推推!🤩Mains🥩烤珍稀黑安格斯牛肋骨 餐廳主菜份量十足generous 賣相都好吸引🤩牛肋骨用左平時美式B
要係大埔搵到體面既扒房食牛扒 呢間就啱曬🥩

甜品分量剛剛好 濃郁的巧克力心太軟配上抹茶紅豆雪糕🍵
帶點日式既感覺 為呢餐甜美的作結

🏡OX Steak Lounge
📍大埔舊墟直街9號粵發大廈地下1號舖
🌟估唔到太和都有咁高質嘅扒房,好surprise🌟喺太和站出去行,唔使10分鐘就到🌟門口係高質深藍色嘅裝修,有滿滿嘅英倫風格調🇬🇧🌟入到去餐廳入面,裝修更加強調英倫風格,有金色嘅牛頭,同埋高貴嘅水晶燈🌟見Testing Menu 好吸引,總共有四個course,都係$688,所以叫你試吓🍽️頂級牛肝菌湯-將大量嘅牛肝菌打成蓉,加埋忌廉一齊煮-好Creamy,又好濃嘅牛肝菌味-好出色🥗低溫慢煮煙燻牛舌沙律-好大碟,沙律菜新鮮-低溫慢煮過嘅牛舌,Q彈,一啲都唔鞋口,加埋煙燻過,牛味重,風味十足🥩韓國MINSOK 頂級純種韓牛1++肉眼-韓牛評分為1++,係最頂級-煎香左嘅韓牛肉味濃郁,油脂甘香亦都充滿肉香-食入口,口感嫩滑多汁,有油花-再加埋擺盤好用心,有幾款配菜,混搭着一齊食🥩美國安格斯七打牛柳 ($268)-七打牛柳係屬於牛腰部中間位嘅位置,入口非常軟腍,嫩滑而且多肉汁-叫咗五成熟,一切開,係完美嘅粉紅色-重點係,免費加配黑松露薯條🍟同埋天然酵母手工麵包🥖-手工麵包🥖敲到好香脆,配埋自家製牛骨牛油🧈-而黑松露薯條,配埋蛋黃醬,好香脆,忍唔住一條接着一條咁食🍫頂級比利時朱古力心太軟配雪糕🍧
🌟估唔到太和都有咁高質嘅扒房,好surprise

🌟喺太和站出去行,唔使10分鐘就到

🌟門口係高質深藍色嘅裝修,有滿滿嘅英倫風格調🇬🇧

🍽️頂級牛肝菌湯

-將大量嘅牛肝菌打成蓉,加埋忌廉一齊煮

-好Creamy,又好濃嘅牛肝菌味

-好出色

🥗低溫慢煮煙燻牛舌沙律

-好大碟,沙律菜新鮮

🥩韓國MINSOK 頂級純種韓牛1++肉眼

-韓牛評分為1++,係最頂級

-煎香左嘅韓牛肉味濃郁,油脂甘香亦都充滿肉香

-食入口,口感嫩滑多汁,有油花

-再加埋擺盤好用心,有幾款配菜,混搭着一齊食

🥩美國安格斯七打牛柳 ($268)

-叫咗五成熟,一切開,係完美嘅粉紅色

-重點係,免費加配黑松露薯條🍟同埋天然酵母手工麵包🥖

-手工麵包🥖敲到好香脆,配埋自家製牛骨牛油🧈

-而黑松露薯條,配埋蛋黃醬,好香脆,忍唔住一條接着一條咁食

🍫頂級比利時朱古力心太軟配雪糕🍧

-雪糕係自家製嘅抹茶雪糕同埋紅豆雪糕

-心太軟用咗比利時朱古力嚟整,唔會過甜,中間有流心朱古力醬,好正

🥂跟餐加$28,就有white wine, CP值好高

2023-09-13 37 浏览
🎎紀念日晚慶祝🎉在次難忘嚟間餐廳,摩登門面|風格懷舊營造英倫嘅氣息🌹金箔牛頭裝飾💙充滿藍色浪漫嘅情調,相當高級📝今次嚟轉咗新Menu,除咗主打各式牛肉之外,亦加咗一款海鮮🦞Set 3道菜$5️⃣8️⃣8️⃣🦪法國🇫🇷生蠔口感屬於爽口,鹹水唔算太重,鮮甜味慢慢湧現🥄南瓜湯餐湯精緻拉花,淡然酸忌廉讓湯身變得厚稠,入口蓉蓉帶點薑味。🥖附送餐包及牛骨髓釀香蒜牛油,好特別~🍽️英式傅統布袋牛柳呢道菜香港比較罕見,一切開牛柳釀咗隻生蠔,而生蠔吸入肉汁彼此混合,夠哂經典,味道鮮上加鮮,蔬菜擺盤種類多。🍽️低溫慢煮封門牛柳 $298擺盤相當吸眼,口感軟嫩juicy,牛味甚濃~薯條配上松露醬及手工麵包🥖仲無限添加+$28餐酒產地來自🇫🇷法國波爾多🍷牛肉搭配紅酒特別享受
🎎紀念日晚慶祝🎉在次難忘嚟間餐廳,

Set 3道菜$5️⃣8️⃣8️⃣
🦪法國🇫🇷生蠔
口感屬於爽口,鹹水唔算太重,鮮甜味慢慢湧現

🥄南瓜湯

🍽️英式傅統布袋牛柳

🍽️低溫慢煮封門牛柳 $298
擺盤相當吸眼,口感軟嫩juicy,牛味甚濃~
薯條配上松露醬及手工麵包🥖仲無限添加

+$28餐酒
產地來自🇫🇷法國波爾多🍷牛肉搭配紅酒特別享受
2023-09-11
  • 低溫慢煮煙燻牛舌沙律
  • 黑松露鵝肝醬威靈頓牛柳
2023-09-07 84 浏览
高質量極美味扒房 晚市每個主菜都可以無限添加黑松露薯條和 手工麵包配自家牛骨牛油,cp值極高  黑松露薯條 (set) 超級愛他們的薯條,每條都炸得金黃香脆,灑上黑松露再配上黑松露醬,滿滿的黑松露香氣湧進味蕾  自家製牛骨牛油麵包 (set) 蠻特別的是會把牛油放在牛骨上,麵包就還好,肚容量較少的建議留肚吃薯條  澳洲m9頂級和牛小扒$318 超級好吃,雖然小小的兩塊,但一吃進口已經有極香濃的牛肉味,肉質還很嫩  黑松露鵝肝醬威靈頓牛柳 $398 這個酥皮做得蠻香的,牛柳以黑松露調味味道濃郁,但個人認為和牛小扒更好吃  Love $88 超香甜的草莓奶特飲,女生一定愛  You $86 味道比較清新,薄荷味較重
高質量極美味扒房

晚市每個主菜都可以無限添加黑松露薯條和
手工麵包配自家牛骨牛油,cp值極高

黑松露薯條 (set)

自家製牛骨牛油麵包 (set)

澳洲m9頂級和牛小扒$318

黑松露鵝肝醬威靈頓牛柳 $398

Love $88

超香甜的草莓奶特飲,女生一定愛

You $86

味道比較清新,薄荷味較重
Love
黑松露薯條