2025-05-03
呢間位於灣仔嘅素食餐廳我應該會再去!環境優美之餘食物又高質👍🏻。❤️瑪嘉烈特芝士薄餅(奶)薄餅內有羅勒葉、車厘茄和芝士等。芝士好香口惹味~😋 薄餅是薄底的但不會烘得過硬或乾身,微脆不錯👍🏻。❤️笨朱牛角窩夫配雪糕球(奶)有切成一片片的香蕉🍌。牛角窩夫🧇剛烘起十分香脆,外脆內軟!配上甜甜朱古力醬和冰凍雲尼拿雪糕🍦同吃超好吃😋!朋友嗌左杯❤️香蕉奶昔。❤️忌廉芝士西蘭花(奶)西蘭花🥦配上焗過微熔芝士同吃十分香~🥰忌廉為西蘭花添上水份,食落冇咁乾👍🏻。❤️烏冬雜菇卡邦尼(五辛,蛋,奶) 配餐湯,沙律,小食及飲品。爽滑有口感的烏冬配卡邦尼「芝」味滿分💯👍🏻😋。配上多水份的大啡菇🍄🟫和粟米芯🌽同吃,很棒!👏🏻是日餐湯是:南瓜湯。很喜歡,嚐得出是南瓜本身的甜味沒有另外加糖👍🏻。欣賞👍🏻鮮果沙律🥗內有多款水果:菠蘿🍍、芒果🥭,西瓜🍉、火龍果、車厘茄等。配上爽脆沙律菜,沙律菜內還有我喜愛的羽衣甘藍,十分清新健康👍🏻😍。小食我揀左:吉列南瓜餅(蛋,奶)我最愛吃南瓜🎃😍!吉列南瓜餅炸得香脆金黃,中間的南瓜蓉夠粉又甜,十分滿足❤️~😋👍🏻還有脆脆的蝦片。很喜歡喝花茶~見飲品有❤️熱七色花茶就嗌左杯試試。內用了七種花製成
❤️瑪嘉烈特芝士薄餅(奶)
❤️笨朱牛角窩夫配雪糕球(奶)
朋友嗌左杯❤️香蕉奶昔。
❤️忌廉芝士西蘭花(奶)
❤️烏冬雜菇卡邦尼(五辛,蛋,奶)
配餐湯,沙律,小食及飲品。
小食我揀左:吉列南瓜餅(蛋,奶)
很喜歡喝花茶~
見飲品有❤️熱七色花茶就嗌左杯試試。
內用了七種花製成:洋甘菊、玫瑰、金盞花、桂花、胎菊、茉莉花、高原綠蘿花,喝起來洋甘菊味很出。喝花茶令我感覺放鬆舒適~🥰