2024-06-06 78 浏览
之前同大家介紹過尖沙咀嘅素食餐廳,今次就同大家介紹灣仔嘅新派素食Cafe❤️🍛黑松露野菌燉飯Set包括- 是日餐湯、鮮果沙律自選小食- 麻醬雞絲粉皮(蛋)黑松露野菌燉飯非常入味,亦配有唔少嘅黑松露醬,好Creamy 好好食😍自選小食有好多款,我就揀咗麻醬雞絲粉皮,雞絲係用豆做嘅,但係感覺都好似雞肉,粉皮好爽滑,麻醬亦好香🥰🍝泰式冬蔭公意粉呢個意粉睇落好似好清咁,但原來冬蔭公醬好入味!意粉亦煮得煙韌掛汁,配有類似豆卜嘅配料,但原來係魚腐嘅texture~好特別~🍨笨朱牛角窩夫配雪糕球即叫即整,牛角窩夫外脆內軟,熱辣辣,配上雲呢拿雪糕球,簡直係絕配🤤🍹熱清新水果茶裡面有唔少嘅配料,西瓜,蘋果,檸檬,仲落咗兩個茶包, 加咗幾次水都仲好濃味, 十分抵飲🥭芒果奶昔芒果奶昔10分清新,唔會太甜,清清哋,唔會好Heavy👍🏻

🍛黑松露野菌燉飯Set
包括- 是日餐湯、鮮果沙律
自選小食- 麻醬雞絲粉皮(蛋)

🍝泰式冬蔭公意粉

🍨笨朱牛角窩夫配雪糕球

🍹熱清新水果茶

🥭芒果奶昔
芒果奶昔10分清新,唔會太甜,清清哋,唔會好Heavy👍🏻

2024-06-01 115 浏览
今日嚟到一間灣仔主打素食嘅餐廳,餐廳樓底高空間感十足而且周圍擺咗好多植物感覺好舒服,舖頭舖頭係餐牌上邊都會標示左素食嘅成份,大家可以更加容易搵到合適自己嘅菜色🌱叫咗個dinner set同埋額外叫咗前菜主食同甜品Dinner set叫咗是日餐湯、鮮果沙律、 紫薯甘栗餅揸得幾趣裏面有好多紫薯蓉而且食到有啲粒粒栗子,黑松靈野菌燉飯(奶)鄧生加入左黑松露所以好友黑松露嘅香味而且加入咗蘑菇口感更加豐富,燉飯醬汁濃度調教得啱啱好幾好食🥰鹽酥素雞髀 🍗,雞髀用到皮包住豆類嘅餡料識落好咁幾特別,川辣杏鮑菇炸得幾好食Wasabi 三文魚沙律配油醋汁(蛋)三文魚第一啖食落去真係以為係真嘅三文魚🍣🤣估唔到口感又幾似喎再加上少量Wasabi嘅醬汁幾特別忌廉芝士牛肝菌扁意粉(奶),醫生充滿牛肝菌同菇嘅味道,芝士Creamy😋飲品叫咗Flat White、香蕉奶昔、Sil Dan IPA(手工啤酒),手工啤酒幾易入口蛋白檸檬批(蛋奶),檸檬味清香蛋白輕盈👍🏻

叫咗個dinner set同埋額外叫咗前菜主食同甜品

Wasabi 三文魚沙律配油醋汁(蛋)

蛋白檸檬批(蛋奶),檸檬味清香蛋白輕盈👍🏻

2024-05-30 82 浏览
很久之前和朋友來吃過午餐,前幾天朋友約飯局,剛好有人喜歡素食就來了這一間。環境還不錯,有不同的小植物盆栽擺設環繞,樓底很高,但冷氣不足,朋友全程邊抹汗邊吃。Impossible meat pizza,好吃,芝士很充足,批底夠薄,夠熱,成就一個好pizza。Impossible meat burger,最神奇的一道菜,素漢堡肉的外型完全仿真肉,切開中間像真牛肉medium rare一樣少少粉色,吃起來是豆渣仿肉粒的真實口感,推薦想嘗鮮的人。黑松露野菌Risotto,可以,主要是黑松露味,Risotto的醬料味不突出,靠用的菌類鮮味提一提味,但火箭菜的苦味又一下將我打沉😂忌廉芝士西蘭花,一般芒果熱情果沙冰香蕉milkshakes,就香蕉加奶,如果能冰一點更好Craft beer, Si L Dan, 松葉和柑橘味的手工啤酒

忌廉芝士西蘭花,一般

芒果熱情果沙冰

香蕉milkshakes,就香蕉加奶,如果能冰一點更好

2024-05-21 64 浏览
Ovo Cafe結合花店🌸同餐廳,周圍都係園林佈置,恍如置身秘密花園之中🌻,加上高樓底坐得好舒服。呢度有唔同種類嘅素食,餐牌上標示左素食成份,包括純素、五辛、奶、蛋等,素食者更易選擇適合自己嘅菜式😌🫶🌟黑松露炒蛋豬柳漢堡(配薯條/沙律) $120漢堡外層酥脆,炒蛋好滑充滿黑松露香,漢堡扒嘅口感、賣相都好似真牛肉,仲有肉汁,好有驚喜🤩🌟忌廉芝士牛肝菌扁意粉 $128意粉充滿牛肝菌同菇嘅香味,意粉軟硬適中,忌廉芝士creamy得黎唔會膩🤤🌟朱古力香蕉西多士配雪糕球 $68香濃朱古力醬、新鮮香蕉🍌、香脆西多士,再加埋雪糕🍨食,係不能抗拒嘅味道! 🌟熱鮮奶咖啡Latte $38🌟熱玫瑰岩鹽鮮奶咖啡 $42玫瑰岩鹽鮮奶咖啡帶少許咸味同淡淡嘅玫瑰味好夾🌹

🌟黑松露炒蛋豬柳漢堡(配薯條/沙律) $120

玫瑰岩鹽鮮奶咖啡帶少許咸味同淡淡嘅玫瑰味好夾🌹

2024-05-11
  • 忌廉芝士牛肝菌扁意粉
2024-05-21 43 浏览
⭐️ 今日同朋友經過灣仔壹環樓下附近搵食,見到呢間餐廳門口好吸晴,由門口一直行入去有好多植物又鮮花,感覺就是心曠神怡,坐低聽到有背景瑜伽音樂還有雀鳥聲,好興奮即刻睇餐牌,原來係一間素食餐廳🥒***** ***** ***** ***** ***** ***** 我哋order咗兩個set dinner。Dinner 1:是日餐湯~青bb雜菜湯, 好香好好味雜果沙律~非常新鮮嘅沙律菜同時令水果🍉🥭🥗蔬菜春卷🫔卜卜脆外皮裏面是雜菜,健康邪惡食物。🥘日式咖喱吉列豬扒飯日式咖喱好香濃配上外脆內軟嘅炸豬扒,非常合拍。🍹熱情果梳打熱情果味梳打酸酸甜甜非常開胃可口。Dinner 2:是日餐湯~青bb雜菜湯, 好香好好味雜果沙律~非常新鮮嘅沙律菜同時令水果🍉🥭🥗炸甘薯餅🍠~鬆脆炸皮裡係又甜又Creamy嘅薯蓉。🍔黑松露炒蛋豬柳漢堡豬柳係impossible meat, 味道同口感同真嘅豬柳好似沒兩樣,配上黑松露炒蛋同沙律醬,非常好嘅一個配搭。熱紅糖薑茶☕️薑茶好香濃,唔會太甜,輕味嘅紅糖味啱啱好。⭐️整體來說,餐廳有令人很放鬆的感覺,環境用鳥語花香嘅模式展現眼前,食物很啱胃口。

我哋order咗兩個set dinner。

Dinner 1:
是日餐湯~青bb雜菜湯, 好香好好味

雜果沙律~非常新鮮嘅沙律菜同時令水
果🍉🥭🥗

蔬菜春卷🫔
卜卜脆外皮裏面是雜菜,健康邪惡食物。

🥘日式咖喱吉列豬扒飯
日式咖喱好香濃配上外脆內軟嘅炸豬扒,非常合拍。

🍹熱情果梳打
熱情果味梳打酸酸甜甜非常開胃可口。

Dinner 2:
是日餐湯~青bb雜菜湯, 好香好好味

雜果沙律~非常新鮮嘅沙律菜同時令水果🍉🥭🥗

炸甘薯餅🍠~鬆脆炸皮裡係又甜又Creamy嘅薯蓉。

🍔黑松露炒蛋豬柳漢堡

熱紅糖薑茶☕️
薑茶好香濃,唔會太甜,輕味嘅紅糖味啱啱好。

坐落三級歷史建築物舊灣仔街市內嘅花藝Cafe樓底高,四周圍都充滿🌸花飾佈置,放滿綠色植物同盆栽🪴被花海包圍食嘢都幾打卡able;只提供素食以蛋奶素(ovo-lacto vegetarianism)為主,餐牌清晰標示咗邊款菜式用咗蛋/奶製品/五辛/辣/純素,食客一目了然,亦可以改轉為純素(vegan)🌱是日叫咗All day breakfast,入面有Impossible Meat素肉漢堡扒、紫薯甘粟餅、焗大啡茹、蕃茄、炒滑蛋、露荀、牛角窩夫、芒果沙律,紫薯甘栗餅甜甜地幾好味喎!「四重芝士Impossible Meat肉醬流心蛋扁意粉」,新豬肉調味同真豬肉味道口感都好像真😆小食「花枝魚餅」又係好像真😆唔錯啦~甜品可叫後上,「笨朱牛角窩夫」有兩大塊,煙韌脆口,牛油香超足,口感比一般窩夫更鬆軟,配埋雪糕好好食,完美輕食😋

坐落三級歷史建築物舊灣仔街市內嘅花藝Cafe
小食「花枝魚餅」又係好像真😆唔錯啦~

2024-05-20 113 浏览
餐廳服務非常好。原先係open rice訂左8點半。但係餐廳主動打俾我講返last order係8點半,問我可唔可以早少少到。今日有人cancel booking又會打嚟同我講可以提早用餐,感受到餐廳和善既態度。價錢都非常合理。今晚叫左兩個set dinner,一個薄餅再加一份甜品,4位總數都係$780。除左價錢外,環境都非常舒適休閒,好有禪意既一間餐廳。而且呢間係全素餐廳,menu內有啲菜式係可以轉全素,非常適合所有人去食。下次會試下放假再幫襯下午茶時段,感覺應該會好寫意

下次會試下放假再幫襯下午茶時段,感覺應該會好寫意

Set dinner小食素雞脾+沙律+餐湯

• 黑松露impossiblemeat漢堡配薯條
  • Setdinner小食蔬菜春捲+沙律+餐湯
  • 四重芝士impossiblemeat肉醬扁意粉
  • Setdinner小食素雞脾+沙律+餐湯
餐廳樓底好高好有空間感,又多綠色植物 🌿🌾未食嘢已經覺得好relax😌😌餐牌主打新派#素食主義 ,基本上完全唔覺得自己食緊素食😋😋晚餐set最抵,又有前菜,沙律,湯同主菜仲跟埋嘢飲都唔使200蚊🤩🤩🍀#黑松露野菌燉飯:一放低嗰下真係好香🤤 食落口唔會太鹹,好香濃嘅忌廉加黑松露味 ,份量啱啱好👍唔會太多,重點係唔會漏🍀impossible meat肉醬扁意粉:素肉醬個感覺同普通肉醬差不多,蕃茄超濃郁🍅🍅 🍀花枝魚餅 :超級彈牙🤩點埋泰式辣醬直頭係絕配 😋😋🍀#紫薯甘栗餅:大大個分一半,外脆內軟,甜甜地,好食🌰🥔🍀湯同沙律都係正常發揮🍀#冷泡earlgrey:溫度控制得好好之餘,茶味好濃🍀#七色花茶:洋甘菊,玫瑰,茉莉花,桂花,胎菊,金盞花,高原綠蘿花。七隻花沖出黎既茶,真係超級香💛💚 唔好睇茶壺細細,飲極都好似仲有咁🤣🤣🍀#朱古力心太軟 :一上盤嗰刻熱辣辣,打開裏面朱古力醬流出嚟🤤🍫 伴碟嘅並唔係雪糕而係新鮮生果🍍🥭🍉🍓 就算食咗個心太軟再食生果都唔覺得好酸👍👍

餐牌主打新派#素食主義 ,基本上完全唔覺得自己食緊素食😋😋

🍀花枝魚餅 :超級彈牙🤩點埋泰式辣醬直頭係絕配 😋😋
🍀#紫薯甘栗餅:大大個分一半,外脆內軟,甜甜地,好食🌰🥔
🍀湯同沙律都係正常發揮
🍀#冷泡earlgrey:溫度控制得好好之餘,茶味好濃

2024-05-16 1503 浏览
今晚和老公到灣仔這一間外表像花店的餐廳吃晚飯。知道這間餐廳位於三級歷史建築物內,就是以前的灣仔舊街市,別有一番風味。餐廳播着悠揚的音樂,周圍都是盆景和綠色植物,最特別的是天花板的大型橙色絲花,給人一種很恬靜間適的感覺。餐牌列明每樣食物裏的食材,用標誌表示,如蛋、奶製品、五辛等,讓不同人仕揀選自己的喜好食物,非常貼心。我們選了 dinner set,包湯、沙律、小食、主菜和飲品。另外還叫了 Pizza和甜品,如果不是置身於這間餐廳,都不會想起自己正在吃素食呢。西蘭花湯以西蘭花打成蓉,質地十分濃郁。它的口感十分滑順,帶有濃郁的奶油味道,十分Creamy。沙律沙律內有紅肉火龍果、芒果、菠蘿、西瓜、蕃茄仔和芒果等水果,水果都非常新鮮,水果本身的天然甜味已經足夠美味。整個沙律清爽可口,色彩繽紛,非常適合作為開胃菜。小食鹽酥素雞髀。以腐皮包裹着豆類製成的餡料(其實我也不知道是不是真的😜)外酥內軟。它的口感鬆脆可口,有著傳統鹽酥雞的風味,但卻不含任何肉類,相當特別。黑松露野菌燉飯(奶)飯加入了黑松露,使得整碟飯散發出濃郁的香氣。菇質地鮮嫩,與黑松露的風味相得益彰。忌廉令燉飯更加濃稠,帶來一種豐富的口

西蘭花湯
沙律
小食
黑松露野菌燉飯(奶)
飯加入了黑松露,使得整碟飯散發出濃郁的香氣。菇質地鮮嫩,與黑松露的風味相得益彰。忌廉令燉飯更加濃稠,帶來一種豐富的口感,非常好味!
徐伯天貝薄餅(12吋)
很特別的一個Pizza。Pizza使用了天貝(發酵的黃豆)作為主要配料,搭配青瓜、蕃茄、菇和「肉」等多種食材。薄餅餅底脆嫩,配料搭配得恰到好處,既有清爽的口感又有豐富的層次感,非常有驚喜。

笨朱牛角窩夫配雪糕球(奶):窩夫十分酥脆,上面配有香蕉和朱古力醬,再搭配忌廉雪糕,口感順滑豐富。窩夫的酥脆與雪糕的冰涼形成了鮮明的對比,整體味道非常美味。
這些素食的味道非常之好,而且創意和賣相滿分。
令我們這些「食肉獸」也能開懷地吃。加上環境優美,每個角落都充滿着文青風格,周圍環境與花朵配合着音樂,餐廳內每一個人都是靜靜的在享受美食,實在是一間非常高質素的素食餐廳。
  • 餐湯
  • 黑松露野菌燉飯
  • 沙律
  • CAPPUCCINO
2024-05-16 50 浏览
囡囡每星期都去灣仔上堂,佢一直想試下食素,所以就同佢去咗間提供蛋奶素食品 (ovo lacto)為主嘅餐廳🥗一齊go green。一入去就俾大幅植物牆同好多盆栽吸引,加上樓底又高,環境都好舒服。餐單以蛋奶素食主義為重心,某啲食品亦可轉成純素。我哋左午間套餐,包括前菜、主菜、小食同飲品,另外就點左個純素全日早餐午間套餐 $138前菜~西蘭花忌廉湯🥣揀左是日餐湯,充滿西蘭花蓉,唔會太杰,唔想飲湯可以揀沙律小食~忌廉芝士西蘭花🥦都係西蘭花,西蘭花無焗到太淋,多芝士,趁熱食仲可以拉絲主菜~ Imposible Meat 肉醬扁意粉(五辛)🍝囡囡好surprised ,無論肉質同味道與真正嘅肉醬無分別,植物肉肉醬嘅醬汁亦好濃郁純素全日早餐 $138🥗入面有粟米大啡菇、鹽酥素雞髀、焗蕃茄、沙律、新鮮雜果、純素麵包同紅豆抹茶麻薯小丸子。無論味道同精緻度都非常高質,大啡菇非常juicy,特別鍾意鹽酥素雞髀,素雞脾是以腐皮製成,腐皮香脆,雞髀外酥內嫩,口感十足。小朋友發現,原來素食可以咁多選擇,仲可以一樣咁好味😋

午間套餐 $138

前菜~西蘭花忌廉湯🥣
揀左是日餐湯,充滿西蘭花蓉,唔會太杰,唔想飲湯可以揀沙律

小食~忌廉芝士西蘭花🥦
都係西蘭花,西蘭花無焗到太淋,多芝士,趁熱食仲可以拉絲

主菜~ Imposible Meat 肉醬扁意粉(五辛)🍝

純素全日早餐 $138🥗

小朋友發現,原來素食可以咁多選擇,仲可以一樣咁好味😋

2024-05-16 80 浏览
呢一間係位於灣仔嘅素食Cafe,有時食肉食得厭咗都想試吓食素,fresh 下😍叫咗兩個炸物,餃子同埋花枝丸,兩個都好脆,好好食,而且入邊啲餡同我哋平時食開嘅餡係唔同,好特別😍另外叫咗個肉醬意粉,啲肉醬超級開胃,而且份量十足,我覺得兩三個人都夠食🩷之後叫咗個咖喱吉列豬扒飯,用料十分之足夠,而且賣相好好,見到都開胃😍最尾我哋叫咗個心太軟,濃濃嘅朱古力味配埋一啲水果,喺食完所有正餐食之後好fresh😃餐廳入面好多綠色植物,入到嚟會有種好relax嘅感覺,而且超多打卡嘅位,推介大家過嚟試吓😃

2024-05-14 115 浏览
餐廳位於舊灣仔街市, 經過活化後成為三級歷史建築物。餐廳除了cafe, 還有Ovo garden, 所以大家除了用餐之外更可以來買花 🤭 正正因為如此, 餐廳格局很像一個庭園, 一堆綠柔柔的花草盆栽, 既有朝氣又優雅。如果點晚餐就會附送鮮果沙律, 餐湯跟小吃, 是日餐湯為薯仔湯, 並不濃稠, 但相當足料, 每一口都會吃到薯仔碎粒粒 😚 沙律中生果很甜, 小吃要了川辣杏鮑菇, 即叫即做, 想不到會用麻辣調味, 雖然麻辣只屬輕量級, 蠻香口的。徐伯天貝薄餅 $128Pizza超薄批, 脆到旁邊用手拿起時都能弄碎 😅 整個批鋪滿芝士, 剛剛焗好, 拉起就看到豐富的拉絲效果! 芝士味道濃厚, 蕃茄勉強中和芝士濃度, 配料有車厘茄與磨菇, 都鋪滿整個Pizza 😊泰式冬蔭公意粉 $128意粉用扁意粉烹調, 微微Al dente, 有陣陣冬蔭公味道, 可是不太濃厚, 我覺得廚師可以再重手一點! 😝 另配有青檸, 可自行選擇添加與否, 加後相對清新, 微辣微酸, 會更有風味, 可以彌補冬蔭公味道不足 🙊 純素Impossible Meat漢堡 $208漢堡包皮脆身, 同時軟淋淋的, 一拿起就弄扁了

川辣杏鮑菇

徐伯天貝薄餅 $128

泰式冬蔭公意粉 $128
泰式冬蔭公意粉

純素Impossible Meat漢堡 $208
漢堡包皮脆身, 同時軟淋淋的, 一拿起就弄扁了 😆 中間的"肉塊"又厚又大件, 難怪叫Impossible meat ☺️ 肉塊口感味道跟真肉十分相近, 口感上就比較硬, 伴隨有蕃茄與沙律醬, 一咬汁就會流出來, 超水潤 😄

純素Impossible Meat漢堡

餐廳樓底很高, 明亮光猛, 本身座位與座位之間沒有很大距離, 但空間感強, 另外有一大堆盆栽, 一邊看著一邊吃心情也變舒暢 😊 而且staff知道我們需要匙羹, 不用問她已經即時遞給我們, 值得一讚!

2024-05-06
川辣杏鮑菇
泰式冬蔭公意粉
2K
朋友👱🏻‍♀️帶咗我嚟呢間素食餐廳開餐,食完發覺真係好介紹,基本上我哋叫嘅幾樣食物都好美味🤣呢度有「伴素晚餐 DINNER SET」,係「餐湯 + 沙律 + 小食 + 主菜 + 飲品」,價錢取決於主菜,咁我哋叫咗 $178「咖哩喇沙湯麵」🤣DINNER SET 嘅「餐湯 + 沙律 + 小食」用3個六角形嘅小兜放埋一齊😁-「餐湯」係「西蘭花湯」,好 creamy😁-「沙律」係好簡單嘅沙律菜加咗酸酸哋嘅沙律醋所以清新又開胃😁-「小食」揀咗「蔬菜春卷」:「春卷」脆卜卜炸得香口😋晚餐飲品要咗「熱平白咖啡(即係 Flat White)(+$19)轉燕麥奶(+$5)」:幾香滑😋$178「咖哩喇沙湯麵」:喇沙湯底好濃郁,充滿 umami,相當好味😋$138「Impossible Meat薄餅(12吋)Impossible Meat Bolognese Tortilla Pizza (12 inch)」:Pizza 皮好薄脆卜卜,芝士🧀熱溶晒非常甘香,加埋素肉,又係好好味喎👍$48「熱玫瑰桂花茶」:熱辣辣,感覺好滋潤,仲有好濕圖(subtle🤣)嘅玫瑰桂花香味😁$70「朱古力心太軟配鮮果」:「心太軟」非
-「餐湯」係「西蘭花湯」,好 creamy😁
-「小食」揀咗「蔬菜春卷」:「春卷」脆卜卜炸得香口😋
$70「朱古力心太軟配鮮果」:「心太軟」非常軟心👍;水果有 芒果粒、菠蘿粒、西瓜粒、紅肉火龍果,全部清甜好味😋
2024-05-11 47 浏览
OVO Cafe 是一家位於香港灣仔的多國菜素食咖啡店,以其獨特的裝修和美味的素食菜單而受到歡迎OVO Cafe 的裝修以清新活力為主,營造出如秘密花園般的用餐環境。木製的桌椅、綠色的植物和高高的樓底燈,讓人感到放鬆舒適!提供全素食物,並在餐牌上清楚標示不同素食成份,包括純素、五辛、奶、蛋等。無論您是素食者還是嚮往健康生活的愛好者,這裡都能滿足您的需求!將平凡的蔬菜變成獨特的菜式,我地叫左Impossible Meat 漢堡外層酥脆,內部則是無肉的 Impossible Meat,口感和賣相都與真正的漢堡相似。還有其他美味的素食選項OVO Cafe 是一個療癒系的餐廳,提供健康的素食選項,讓您在舒適的環境中享受美味的餐點。

2024-05-04 50 浏览
呢間係位於灣仔嘅素食Cafe,裝修以植物加木系枱凳為主,而且仲有大量獨特嘅盆栽、吊飾作為點綴,感覺好清新同有好多打卡位可以影相📸🍽️瑪嘉烈特芝士薄餅🍕瑪嘉烈特係一個好有經典口味嘅pizza,而佢哋嘅Pizza整到超薄得嚟食落又脆卜卜,平時我食pizza食一塊已經好飽,但因為佢哋啲薄餅整到好薄好脆,所以我食咗三塊😂同埋佢哋用咗好濃味嘅芝士同茄醬,食嘅時候仲食到薄荷葉,唔會好漏😌🍽️忌廉芝士牛肝菌扁意粉🍝啲扁意粉軟硬度煮到好適中,同埋原來忌廉芝士同牛肝菌都幾夾,加埋佢又有好香濃嘅菇菌味,再配埋火箭菜,更加可以提升到整個味道嘅層次感😎🍽️黑松露薯條🍟啲薯條食落又香又脆,而且份量仲好多添!餐廳好貼心,會準備茄汁同黑松露醬俾你自己選擇中意嘅口味,未必每個人都中意食黑松露醬,可以迎合返唔同口味嘅客人😁🍽️朱古力心太軟配雪糕球🍦叫得朱古力心太軟緊要食心太軟裏面嗰層流心啦,甜品一上枱第一時間即刻攞個叉切開心太軟一半,心太軟裏面會有啲流心流出嚟,味道唔會好甜,又有濃濃可可嘅味道,再配埋雲呢拿雪糕一齊食,又凍又熱咁食感覺好奇妙😆🥭🥛芒果奶昔飲落去覺得芒果味好香濃,將芒果同奶攪勻之後飲落仲好滑添,同埋都幾大杯,值得

🍽️瑪嘉烈特芝士薄餅🍕

🍽️忌廉芝士牛肝菌扁意粉🍝

🍽️黑松露薯條🍟

🍽️朱古力心太軟配雪糕球🍦
再配埋雲呢拿雪糕一齊食,又凍又熱咁食感覺好奇妙😆

🥭🥛芒果奶昔
飲落去覺得芒果味好香濃,將芒果同奶攪勻之後飲落仲好滑添,同埋都幾大杯,值得一試呀🤩

🍫☕️熱朱古力
餐廳用咗Tiffany Blue色嘅玻璃杯去裝嘅杯熱朱古力,加埋熱朱古力面頭會有少許朱古力粉作點綴,所以影出嚟都好靚!味道方面,雖然朱古力味好濃郁,飲完唔會有種好「濟」嘅感覺添😉