2023-07-02 81 浏览
講起韓國菜,一定會諗起Outdark,人氣一直高企。佢嘅炸雞尤其出名。✨雙拼炸雞必叫之選。今次點左兩隻味,分別係甜辣同蜜糖蒜香。炸雞件無骨,啖啖肉,外層好香脆,炸粉亦唔會好厚。另外大讚當中嘅薯條薯格,熱辣辣脆卜卜,配上芝士粉,食唔停口。之後仲忍唔住額外嗌多一份脆薯格。✨炸蝦海苔飯卷海苔飯卷中間包住香脆炸蝦,另外配上青瓜,蘿蔔絲同生菜等。看似普通,但味道一流。✨炆豬腳以醬油、蒜頭、肉桂、洋蔥同薑調味,炆得好入味,係豐富骨膠原口感。喜歡嘅可以用生菜包住,加上紅椒或青椒同埋蒜片,又係另一種口感。每日限量供應架🙌🏻✨豬肉炒粉絲喜歡粉絲嘅口感,夠粗身,煙煙韌韌。豬肉片亦好香口。其他配菜仲有木耳、青椒、蘿蔔絲同洋蔥。✨蜜桃梳打✨柚子梳打✨蜜糖檸檬茶

✨雙拼炸雞

✨柚子梳打
✨蜜糖檸檬茶

2023-06-27
2023-06-30 70 浏览
之前去過TST分店, 水準好好, 記得每個餐點都好好食, 琴日收工就見方便去旺角分店食體驗就有d差我坐底就開始點餐, 野飲好快就送到, 但野食就等左半個鐘都未有,問完店員先發現佢漏左單, 咁唔緊要, 你出返比我就ok,然後食左好耐都無人幫手搞鐵板芝士, 都無所謂既咁自己搞, 又冇話一定要服務你以上都還好, 我會體諒你地忙,但我總共從到餐到食野先用左半個鐘時間, 就店員走黎催我埋單, 仲催左兩次,最後我好無奈咁比完錢同打包D食物就走左,我地兩個人都點左600幾$野, 應該唔會唔夠數先咁冇服務掛..其實如果唔係催我走其他都冇咩所謂, 最後個店員態度真係令人唔太爽
問完店員先發現佢漏左單, 咁唔緊要, 你出返比我就ok,
以上都還好, 我會體諒你地忙,
最後我好無奈咁比完錢同打包D食物就走左,
2023-06-29
2023-06-29 61 浏览
Outdark 旺角彌敦道613號飛達商業中心2樓2次中COVID 後, 氣管一直都好弱不禁風, 又會經常咳, 停了食熱氣野一排。身體回復得7788, 要把失去了的樂趣尋回, 去了食美味的炸雞,補償我過去妐個月心靈同身體上的損失。$208 雙拼炸雞 滿足一次過試更多口味, ,2個人食基本上都會食剩打包走, 炸薯角夠曬香脆可口, 唔厚粉之餘,個雞皮又脆卜卜,要了原味同醬油炸雞熱辣辣又脆的炸薯塊同薯角,點ketchup 都食到停唔到。是要襯熱食先品嚐到那份脆身 ,同埋灑了芝士粉在炸薯到,更好食雞肉味道夠,炸粉層唔厚,雖然是炸第,食入口唔會油膩。#outdark #outdarkhk #koreanfood #koreanstyle #korea #chicken #炸雞 #韓國菜 #韓式料理 #旺角美食 #尖沙咀美食 #香港旅行 #香港探店 #香港美食 #hkfood #hkfoodie #hktravel #yummy #foodporn #delicious #cuisine # #restaurant #dining #打卡 #網紅餐廳 #dinner #central #sup
Outdark
旺角彌敦道613號飛達商業中心2樓

要了原味同醬油炸雞

雞肉味道夠,炸粉層唔厚,雖然是炸第,食入口唔會油膩。

#outdark #outdarkhk #koreanfood #koreanstyle #korea #chicken #炸雞 #韓國菜 #韓式料理 #旺角美食 #尖沙咀美食 #香港旅行 #香港探店 #香港美食 #hkfood #hkfoodie #hktravel #yummy #foodporn #delicious #cuisine # #restaurant #dining #打卡 #網紅餐廳 #dinner #central #supper #香港必食 #高CP
2023-06-28 48 浏览
鍾意食韓國嘢嘅朋友應該都會聽過outdark,次次去都好多人食,餐廳環境昏昏暗暗,播住K-Pop音樂,氣氛十足啊!都有唔同食物選擇,鐵板、炸雞、湯鍋、紫菜包飯等等。🍴串串魚糕湯熱辣辣嘅魚糕湯,一串串好方便進食,有魚糕,獅子狗,年糕,粉絲,蘿蔔等等。個湯都好暖胃,飲落好舒服,魚糕味道好經典,蘿蔔都好入味。🍴烤牛肉kimbap 紫菜包飯有好多唔同材料,烤牛肉甜甜地好開胃,麻油味都好香,加埋底部有少少甜醬油膏同埋沙律醬,令到味道特別甜!🍹柚子梳打🍵Ginger lemon tea🍵Peach lemon tea

🍴串串魚糕湯

🍴烤牛肉kimbap

🍹柚子梳打

🍵Ginger lemon tea

🍵Peach lemon tea
2023-06-25 43 浏览
Outdark 真係一間我食咗好多年嘅韓國餐廳香港韓風初起嘅時候已經係好出名㗎喇今日試下佢嘅手勢係唔係都仲保持到先餐牌相當熟悉有招牌嘅炸雞,芝士排骨和卷蛋等等今次我哋梗係要食返佢最著名嘅芝士排骨喇芝士排骨想賽嘅時候震撼依舊仍然係大大盤,十分足料小姐姐店員會幫客人烹調芝士同埋卷芝士排骨,相當貼心拉絲芝士嘅豬肋骨真係好邪惡食落不但有濃濃嘅芝士味仲有香濃微辣嘅韓式辣醬豬肋骨亦都非常鬆軟幾種配菜中菠蘿食落香甜爽脆泡菜則微辣開胃炸薯條佢個炸薯條會撈埋啲薯格俾你非常香脆,送酒一流Mojito Ade係冇酒精版嘅Mojito濃厚薄荷味,十分清新Mango Ade芒果梳打,相當清爽解辣性價比很高十分推薦

Outdark 真係一間我食咗好多年嘅韓國餐廳
香港韓風初起嘅時候已經係好出名㗎喇
今日試下佢嘅手勢係唔係都仲保持到先

餐牌相當熟悉
有招牌嘅炸雞,芝士排骨和卷蛋等等
今次我哋梗係要食返佢最著名嘅芝士排骨喇

芝士排骨想賽嘅時候震撼依舊
仍然係大大盤,十分足料
小姐姐店員會幫客人烹調芝士同埋卷芝士排骨,相當貼心

拉絲芝士嘅豬肋骨真係好邪惡

佢個炸薯條會撈埋啲薯格俾你
非常香脆,送酒一流

Mojito Ade
係冇酒精版嘅Mojito
濃厚薄荷味,十分清新

Mango Ade

芒果梳打,相當清爽解辣
性價比很高
十分推薦

2023-06-21 252 浏览
如果去到旺角食韓國餐選擇outdark 會係一個好選擇,坐又舒服,食物又有一定質素。而且佢環境都好舒服,次次去親都要排隊,好受歡迎,今日星期一也不例外。炸雞可以揀全份或半份炸雞有相當多口味,今日揀左甜辣炸雞甜辣炸雞.除左炸雞,仲包括了薯寶同薯條,一大班朋友一齊食,佢既薯條都係新鮮炸起.海鮮煎餅海鮮煎餅,相當足料,吾係只有粉,食落去係以陷料為主,大量蔥,加埋吾同海鮮,配埋佢個醬汁,相當吾錯。海鮮辣炒麵韓國麵一向都好正而個麵個湯比平日更濃,辣味就更加出。海建個量都好夠。一邊食一邊吹下水,好享受。最後仲有兩杯野飲西柚梳打果然係最愛,天氣咁熱酸酸好開胃。
如果去到旺角食韓國餐
選擇outdark 會係一個好選擇,
坐又舒服,食物又有一定質素。

炸雞可以揀全份或半份
炸雞有相當多口味,今日揀左甜辣炸雞

海鮮煎餅
海鮮煎餅,相當足料,吾係只有粉,
韓國麵一向都好正
而個麵個湯比平日更濃,辣味就更加出。
海建個量都好夠。一邊食一邊吹下水,好享受。

最後仲有兩杯野飲
西柚梳打果然係最愛,天氣咁熱酸酸好開胃。

2023-06-19 486 浏览
今日去Outdark食炸雞, 約喺旺角個個都好方便, 都未坐低已經唸定要嗌炸雞, happy sharing必食, 我地揀左一次過食匀2隻味道嘅雙拼👇🏻 🐔分別係香蒜蜜糖🍯&甜辣, 淋上2款味道分明嘅醬汁喺新鮮炸起嘅無骨雞件, 每啖都脆卜卜, 但個炸漿唔會厚到一口都係, 薄薄啱啱好. 香蒜蜜糖蒜香夠唒突出, 有蜜糖balance返帶黎嘅口氣感🙊; 而甜辣就啱唒我li d想食辣但又唔夠膽挑戰真辣嘅人. 重點係份雞$208好大份啖啖肉.🍟今次我發現薯格, 薯條同另一款炸薯淋上左好多好香嘅芝士粉好正!!🧀然後一定要+++ 梗係拉C 嘅甜甜蕃薯cheese stick啦, 趁熱第一時間拉佢個C就最好食.🐗烤牛肉Bulgogi再黎個一卷韓式烤牛肉卷, 充滿麻油香, 入面嘅牛肉份量多, 醃得好入味再燒, 加上紅蘿蔔絲, 蛋, 黃瓜幾樣口感, 推介.🍻我地一坐低就見到Hoegaarden啤酒特價, $98有3樽, peach, rose, pomelo 3隻果各一抵飲啤啤佢.

🐔

Hoegaarden
  • 蕃薯芝士條
  • 烤牛肉飯捲
2023-06-19 42 浏览
👀今日同frd又黎旺角食outdark,真係覺得幾好食值得推薦😆➡️烤牛肉炒粉絲有烤牛肉和粉絲組成的一道熱炒。烤牛肉的味道非常香,而且粉絲的口感也很好,不會太軟也不會太硬。此外,這道菜的調味也很恰到好處,口感鹹甜適中,讓人食欲大開。➡️炸醬麵以麵條和豆醬為主要材料的一道傳統中式熱炒。我覺得這道菜的豆醬味道非常濃郁,而且麵條的口感也很好,適中的韌度和軟度使得這道菜的口感非常豐富。➡️烤牛肉飯卷係一種口感非常清爽的卷飯。烤牛肉的香氣和口感搭配上飯卷的脆嫩。😋➡️藍檸檬梳打和西柚梳打,這兩款飲品都是非常清新的碳酸飲料。藍檸檬梳打的口感非常酸爽,西柚梳打則是帶有一點點苦味,非常適合在炎炎夏日享用。

➡️烤牛肉炒粉絲

➡️炸醬麵

➡️烤牛肉飯卷

今日收早約朋友食飯,朋友話想食韓式炸雞,我第一時間諗起旺角Outdark,之前食過好好味,係好正宗嘅韓式炸雞,決定帶朋友去試吓,希望佢會喜歡🥰🥰🥰餐廳位於旺角飛達中心二樓,交通非常方便,門口有兩隻cute cute 大公仔🧸for 打咭非常吸睛啊⋯⋯😍😍😍餐廳環境暗暗的很有情調,坐位闊落,我哋兩個人被安排坐4人卡位,非常舒適👍🏻我地第一時間梗係揀炸雞🍗,有五款選擇,有辣有唔辣,我地最後貪心揀左雙拼🤪🤪🤪煎餅好吸引,就點份海鮮煎餅啦😋😋😋食炸雞飲有氣凍飲是常識吧!我一眼相中杯藍檸檬🍋梳打,本官就番你牌子🤣🤣🤣炸雞到了,好大一碟,有薯格,薯角,薯條做伴菜小食,望落好豐富,見到都流口水🤤雞揀左甜辣拼蜜糖蒜香,無骨的,啖啖肉,外脆內嫩,好juicy好惹味,我地食到停唔到口🤪🤪🤪海鮮煎餅味道好有層次,食到啖啖海鮮同蔬菜,不錯吃的,推薦👍🏻👍🏻👍🏻飲埋杯有氣凍飲,夏日炎炎爽歪歪啊🥶🥶🥶

煎餅好吸引,就點份海鮮煎餅啦😋😋😋

飲埋杯有氣凍飲,夏日炎炎爽歪歪啊🥶🥶🥶
2023-06-13
  • 海鮮煎餅
  • 香蒜蜜糖炸雞
  • 甜辣炸雞
2023-06-17 55 浏览
突然想食炸雞啤酒🍻呢間都幾好食,而且晚餐時間就算冇book位都容易有位,亦都好鍾意呢度嘅氣氛好適合傾偈拍拖👍一坐低,立即叫咗杯透心涼啤酒,炸雞大概有六款選擇,最鍾意食嘅味道始終係蒜蓉蜜糖味,今次雙拼醬油試吓。呢度嘅炸雞好大碟,鋪滿一個大碟,堆起成座山咁高,睇見都開心!除咗炸雞塊之外,仲有脆格薯條🍟配上粗薯條仲有番薯,我覺得比起就咁食炸雞要開心好多!炸雞🍗次次來都keep到水準👍炸到個皮好脆卜卜,一咬開仲蒸氣騰騰,就算唔係雞髀位置肉質都好嫩滑,仲有肉汁😍配番杯啤酒就唔洗怕熱氣,倒轉啤酒會有果汁冰底,飲落無咁苦,陣陣蜜桃果味,好飲又清涼!
突然想食炸雞啤酒🍻

• 雙拼炸雞
2023-06-14 144 浏览
好似有成年兩年無嚟食,約咗朋友喺旺角,就諗起Outdark,估唔到依然咁人氣,好彩有book枱!豬腳 450g $288份量仍然咁大,朋友第一次嚟食,豬腳上枱時,佢都忍唔住嘩咗一聲,哈哈!今次肥肉比較多咗啲,但味道都仲keep到。烤牛肉飯捲 $88鍾意呢度嘅kimbap,餡料多過飯,又重麻油香,貼近韓國食到嘅水準Ice Peach $38朋友話桃味幾香,唔似出面嗰啲只有香精味Mojito Ade $38薄荷丶青檸味都重,感覺更透心涼

豬腳 450g $288
豬腳

烤牛肉飯捲 $88
烤牛肉飯捲

Ice Peach $38
朋友話桃味幾香,唔似出面嗰啲只有香精味
蜜桃梳打

Mojito Ade $38
薄荷丶青檸味都重,感覺更透心涼
莫希托梳打
  • 豬腳
  • 烤牛肉飯捲
  • 莫希托梳打
2023-06-14 132 浏览
呢間outdark我覺得比較適合多人飯聚,因為份量都唔細~如果兩個人嚟,叫得炸雞又食唔到鍋~香蒜蜜糖炸雞(半份)$138無厚粉~啖啖肉~有肉汁唔會乾柴烈火🔥薯仔🥔都有3個款~薯角波浪薯條薯格海鮮辣炒麵 $118個名叫炒麵,但其實係湯麵~辣得刺激🔥😛麵條彈牙~好多海鮮~好食😋炸蝦飯卷 $88韓國飯卷一向都鍾意~自食一條都無問題~有新嘅炸蝦卷梗係要試啦~好食,但我更愛簡單原味❤️豬肉鍋 $288每次嚟都有種壓迫感,好大盤😆圍邊嘅有紫菜飯、芝士、菠蘿、泡菜中心係大量豬肉、大量魚糕片、仲有大量年糕🤣食晒係超飽🤰🏻柚子梳打~藍檸檬梳打$38無藥水味~唔會好甜~fresh~😆
呢間outdark我覺得比較適合多人飯聚,因為份量都唔細~
如果兩個人嚟,叫得炸雞又食唔到鍋~

香蒜蜜糖炸雞(半份)

香蒜蜜糖炸雞(半份)$138
無厚粉~啖啖肉~有肉汁唔會乾柴烈火🔥
薯仔🥔都有3個款~薯角波浪薯條薯格

海鮮辣炒麵 $118
個名叫炒麵,但其實係湯麵~
辣得刺激🔥😛麵條彈牙~好多海鮮~
好食😋

炸蝦飯卷

炸蝦飯卷 $88
韓國飯卷一向都鍾意~自食一條都無問題~
有新嘅炸蝦卷梗係要試啦~
好食,但我更愛簡單原味❤️

豬肉鍋

豬肉鍋 $288
每次嚟都有種壓迫感,好大盤😆
圍邊嘅有紫菜飯、芝士、菠蘿、泡菜
中心係大量豬肉、大量魚糕片、仲有大量年糕🤣
食晒係超飽🤰🏻

西柚梳打、藍檸檬梳打

柚子梳打~藍檸檬梳打$38
無藥水味~唔會好甜~fresh~😆

2023-06-03
香蒜蜜糖炸雞(半份)
炸蝦飯卷
豬肉鍋
西柚梳打、藍檸檬梳打
2023-06-12 61 浏览
🏠 Outdark (飛達商業中心) (旺角)旺角彌敦道613號飛達商業中心2樓👅雙拼炸雞$208(甜辣炸雞,香蒜蜜糖炸雞)甜辣炸雞和香蒜蜜糖炸雞,都係採用韓國雞肉,炸雞的外皮非常酥脆,肉質也很嫩,而且兩種口味都非常美味。甜辣炸雞的糖醋味道和辣椒的微辣口感非常搭配,而香蒜蜜糖炸雞則是帶有濃郁的蒜味和甜味,非常開胃。如果你喜歡炸雞,我強烈推薦你來試試這道菜!👅豬肉炒年糕$288豬肉的鮮味和年糕的嚼勁非常搭配,而且炒得恰到好處,不會太乾也不會太濕。此外,這道菜的調味也非常正確,口感鹹甜適中,讓人一口接一口。👅士多啤梨乳酪$48 and 藍莓乳酪$48兩個乳酪的口感非常滑順,而且士多啤梨和藍莓的酸甜味道也非常適宜。如果你喜歡甜點,這兩道乳酪都是不錯的選擇。總體而言,食物的口感和味道都非常好,而且價格也比較合理。如果你想品嘗一些美味的菜品,這家餐廳絕對是一個不錯的選擇!
🏠 Outdark (飛達商業中心) (旺角)
旺角彌敦道613號飛達商業中心2樓

👅雙拼炸雞$208
(甜辣炸雞,香蒜蜜糖炸雞

👅豬肉炒年糕$288

👅士多啤梨乳酪$48 and 藍莓乳酪$48

2023-06-09 356 浏览
全部侍應全程無水洗面,態度非常惡劣!由其紋身男店員!當日預約8點鐘3位慶祝生日,我哋8點準時到。叫左4樣野加一個米酒,紋身店員都無寫單,亦都無覆單,最後就漏左個炸雞。放野食亦都係以「掟」落枱嘅方式,有少少嚇親,仲掟到我朋友隻筷子差啲跌落地下,無覺得唔好意思。食到差唔多飽,追問左第一位店員有冇落到炸雞,無就取消,但店員調頭就走亦無回覆。再追問另一位身型肥胖的女店員,佢話有落到,但反而問返我地落左咩味道嘅炸雞? 🤔真係r哂頭,即係其實無落到,最後就話幫我哋「取消」左。到食蛋糕環節,個蛋糕放左係枱面,蠟燭都未吹,店員就走埋黎話「仲有一分鐘」,我哋三個都非常無奈,因為成間餐廳都無乜客,但都趕我地走。今日係慶祝生日飯,但以上服務都令我地非常掃興,亦都唔會有下次。如果你想慢慢食傾下計我就奉勸大家千奇唔好黎食,因為佢地真係好準時趕你走,無論你啲野食哂未,仲要行埋黎你張枱西口西面咁報時然後就行開左,講緊全間餐廳有好多吉枱,亦都無人排隊。講真,貼錢買難受。雖然啲野食係好食,但服務好好食嘅韓國餐廳係香港大把,如果大家唔想食餐飯食到成肚氣,我強烈建議大家真係唔好黎!
全部侍應全程無水洗面,態度非常惡劣!由其紋身男店員!
當日預約8點鐘3位慶祝生日,我哋8點準時到。
真係r哂頭,即係其實無落到,最後就話幫我哋「取消」左。

2023-06-09 599 浏览
Outdark🇰🇷呢間韓國餐廳係尖沙嘴和旺角都有分店,我係open rice book位,幸好book到19:00pm可以同朋友食個Dinner芝士炒雞一上檯就有重量級的芝士,職員過來幫忙開爐,亦會在旁邊將芝士和雞炒埋一齊,個爐旁邊都有紫菜飯、泡菜、菠蘿、蛋,略嫌蛋有啲鞋口,但雞唔會係好辣,啱我呢個唔食辣的。泡菜煎餅煎餅適合素食的朋友仔,煎餅個口感唔會好厚粉,即叫即製食落都係熱+脆口,吉列蝦飯卷呢個飯卷用料十足,同埋用筷子夾起唔會好容易散開,配埋千島醬一齊食我覺得好正😋值得大家要試由於呢間店舖比較旺,用餐時間只有1.5小時,感覺食得比較急,當你食咗一個鐘頭之後佢就會攞張單過嚟提示你仲有半個小時用餐時間。但係整體都係幾好食
Outdark🇰🇷