2005-09-11 10 浏览
上個星期日去食, 約7點鐘倒到, 有6成滿.order左eel n' eat shrimp - d蝦幾鮮甜, 肉又爽口.the outbacker - 係漢堡包, 超好味, 我要medium, 塊漢堡咬開係有d肉汁架!serve with 薯條又係好好味, compare with shooters 個差唔多100蚊漢堡包, 我覺得outbacker高分d.original steak - 太淡, d肉就幾tender.chocolate thunder - 好典型美國餐廳dessert, 個朱古力餅熱辣辣, 加舊雲呢拿雪糕,好味.1杯coke light食完約8點幾, 食間坐滿晒, 好多人呀.埋單350
上個星期日去食, 約7點鐘倒到, 有6成滿.order左:

peel n' eat shrimp - d蝦幾鮮甜, 肉又爽口.

1杯coke light

食完約8點幾, 食間坐滿晒, 好多人呀.

埋單350
2005-09-10 46 浏览
星期五晚訂了位,都頗多人~環境不俗,四人卡位面對面的距離近了點…服務一流~每次去都有叫煙肉芝士炸薯條,仍舊好吃~ 不過四人吃都覺得有點滯…haha…炸蘑菇是全晚最美味的一碟,外脆內juicy~大大粒~香口但不乾身~吃了串燒蝦,烤雞大蝦寬條麵,再加上對上一次吃過爆谷蝦,此店的蝦質素不錯,爽口彈牙,大粒~ 不過沒什麼鮮甜味…但配合pepper粉吃不錯~最令人驚喜的是餐包非常好吃!唔識形容,要試過先知!匯x信用咭可以用積分上銀行網頁換$100coupon,好抵~
星期五晚訂了位,都頗多人~
環境不俗,四人卡位面對面的距離近了點…
服務一流~
最令人驚喜的是餐包非常好吃!唔識形容,要試過先知!
2005-08-04 10 浏览
我就係住係黃埔既,所以成日都會去outback食野我覺得佢地既野食就點,好多人都知,係西餐之中較為有水平,而其中我想特野推薦既係佢地既cheese cake佢地既芝士蛋糕算係new york cheese個隻,簡單得黎好芝士,好似係48蚊一件,係就係比一般貴,不過份量絕對重手,你千祈唔好當佢係一般飯後甜品,如果係,你好有機會飽到要解褲鏈.佢地既芝士蛋糕係可以跟朱古力醬同埋士多啤利醬,我一般都會要朱古力醬,因為佢地暖暖既朱古力醬加埋d芝士,wow...滑得黎好朱古力,豬得黎又好芝士,你話係唔係命都俾埋佢?不過如果一個人食真係可能太多,最好10幾個朋友一人叉一野,你叉一野,我又叉一野,你又叉錯落我隻手,我又叉錯落你塊面,大家諗下個場面係唔係好溫馨喔??係啊,我有時仲會專登去外賣芝士蛋糕,佢地會用個好大好靚既盒裝好,仲有鍚紙舖底,咩叉咩力都有哂.可以值得一試^^
我就係住係黃埔既,所以成日都會去outback食野

可以值得一試^^
2005-05-10 1 浏览
星期一朋友生日去5成人都冇改左menu後第二次食叫左Ripper Peel N' Eat, Caesar Salad, 肉醬pasta, 鐡板steak, Chocolate Thunder From Down UnderRipper: shrimp好好食...最喜歡個zesty cocktail sauceCaesar Salad:個白白地0既sauce冇得頂...甜甜地...好食肉醬pasta: 一般,太油鐡板steak:新野...唔太好。有d"un"..薯角冇人食...Chocolate Thunder From Down Under好好好正...熱得剛好0既chocolate thunder係下面..上面係vanilla ice-cream....一絕...chocclate唔算好甜...加埋d ice-cream一d都唔溜值得一讚係service---好快手。上dessert0既時間剛好。一叫佢地又即到。+,nice...真係好好重有...果到坐得好舒服呀...係傾計0既好地方。
星期一朋友生日去5成人都冇

改左menu後第二次食

肉醬pasta: 一般,太油

重有...果到坐得好舒服呀...係傾計0既好地方。
好多時都會黎呢度食晚飯, 貪佢卡位坐得舒服, 同朋友傾計唔會比隔離左右騷擾到.侍應照呼唔錯, 不過最近兩三次去的感覺好差左D, 可能因為有D係新人的緣故, 好似冇以前D侍應咁醒目.食物就不過不失啦, 唔太鐘意食佢個D芝士薯條, 炸磨菇之類, 太大碟又炸得太犀利, 總之見到已經覺得非常熱氣.扒類唔錯, 尤其是羊扒, 但我覺得牛扒太"UN", 雖然我要7成熟, 但仍鞋口. 跟扒的那條面包最正, 我經常食包都食到飽哂.跟扒的湯要菜湯會好D, 忌廉湯好"杰", 唔太啱我口味.海鮮意粉D餸我覺得完全食緊雪蔵野, 蝦無蝦味, 蜆肉又細粒又"UN".總之呢度同朋友黎傾計吹水認真唔錯, 一定無人騷擾及催埋單!

跟扒的湯要菜湯會好D, 忌廉湯好"杰", 唔太啱我口味.

總之呢度同朋友黎傾計吹水認真唔錯, 一定無人騷擾及催埋單!
2005-04-13 12 浏览
我幾鍾意D度既SetLunch~可以揀Lunch Menu既野食外,仲可以揀主Menu既部份食物!我最鍾意Burger~好大個~ 真係好抵!有Soup, Bread, & Drink我會加$10,飲品可以添飲(不限次數)最仲要係好坐~環境好~
我幾鍾意D度既SetLunch~

我最鍾意Burger~好大個~ 真係好抵!

有Soup, Bread, & Drink

我會加$10,飲品可以添飲(不限次數)

最仲要係好坐~環境好~

2005-02-22 18 浏览
同朋友食飯傾計,去outback都幾好.氣氛,食物,服務各樣都唔錯.唔好以為去牛扒屋食野會好肥,其實都唔會.幾個女仔,叫飲品,小食,沙律.意粉.仲有漢堡包.我同d 朋友都好怕肥,我地會選擇:帶子配蒜茸麥包片,甜蝦冷盤,Queensland Salad,House Salad,Queensland Pasta ,Sweet Chook O' Mine or Mad Max
同朋友食飯傾計,去outback都幾好.
氣氛,食物,服務各樣都唔錯.

唔好以為去牛扒屋食野會好肥,其實都唔會.
幾個女仔,叫飲品,小食,沙律.意粉.仲有漢堡包.

我同d 朋友都好怕肥,我地會選擇:

2005-02-14 7 浏览
年初一,大多數o既西餐廳都會休息~但黃埔Outback無off~我地一家5口,order咗3個小食4個主菜1個甜品,好飽~超飽!甜蝦冷盤~好d蝦鮮味香脆魷魚圈~我最like佢個醬汁,少少辣加埋茄味好開胃肋骨雞搥拼盤~雞搥可選辣or唔辣,this just ok!湯&飽~個飽好特別,d牛油都好特別(好滑!!!!)漢堡包~超大個,加埋d薯條正!Queensland Pasta~d汁好CREAMY,(如果你問waiter攞芝士粉,佢會get新鮮O既芝士粉俾你)燒牛肉~我order左個7成熟O既燒牛肉,燒牛肉一上枱就好似d4or5成熟o甘!我就問個waiter件扒係幾成熟?佢就答返我7成熟&解釋燒牛肉同一般o既牛扒煮法不同,之後個waiter叫我cut開件扒,睇下個成數Ok or 唔OK!如果覺得太生可再煎一煎!cut開後又覺得件扒OK!(侍應服務態度一流對客人又親切)Sundae~雲呢拿雪糕波沾滿椰絲,加上朱古力醬,仲有忌廉波,又有士多啤梨伴碟,好睇又好食,又大份!正!汽水 & Ice Tea可添飲!真係幾低!
甜蝦冷盤~好d蝦鮮味
香脆魷魚圈~我最like佢個醬汁,少少辣加埋茄味好開胃
湯&飽~個飽好特別,d牛油都好特別(好滑!!!!)
漢堡包~超大個,加埋d薯條正!

2005-02-11 9 浏览
今晚同兩個表弟表妹去食飯,一入到去就好開心,因為小朋友可以玩填色比賽,又有顏色筆、又有小筆盒,仲有play coner. 小朋友當然好開心,之後仲開心因為小朋友o黎到叫一個main course可以送一個兒童餐小食,都ok ga, 小朋友仲有免費drinks, 可以refill. 兩個小朋友好比心機填顏色。我地叫o左full rack ribs and alice spring chicken.每款都配薯條,都幾熱氣。最後當然係要叫thunder.真係好好味。不過今晚太多人喇,人手實在不夠,叫了很多次都沒有反應,不過完全明白他們的苦處。
2005-02-03 21 浏览
黃埔嘅Outback Steakhouse嘅侍應服務態度一流,又笑容滿面,而且對客人又親切,仲會同你閒話家常!食物方面只係個Outback Special Steak就差咗少少,無肉汁,而且又好柴版皮,不值得試!但係佢嘅蝦又幾鮮味,自家麵包都唔錯,而且佢嘅意粉D汁濃度剛好!環境同氣氛都一流!我會去多幾次試佢嘅其他食物!

環境同氣氛都一流!

我會去多幾次試佢嘅其他食物!
2005-01-02 4 浏览
去左食Dinner...叫左一客西冷,T骨,水牛城雞槌, 炸洋蔥圈幾正架!水牛城雞槌辣左D價錢都合理既而且都幾大份...2個人都食唔野...
去左食Dinner...
叫左一客西冷,T骨,水牛城雞槌, 炸洋蔥圈
幾正架!
水牛城雞槌辣左D

價錢都合理既
而且都幾大份...
2個人都食唔野...
2004-10-08 1 浏览
呢間分店雖然位置有點偏僻,但晚上來依然爆滿。本來每次到這兒開餐都必點炸洋蔥花,但今晚想試下其他,所以要了一客炸蘑菇,另要buger同白汁蜆肉扁意粉。炸磨菇好特別,咬落去勁多汁,蘸點特製的辣茄醬,非常yummy呢!意粉同burger都唔錯,塊漢堡肉汁滿溢,意粉加了白酒煮,多份酒香,這餐很滿足呢!
2004-09-14 1 浏览
我lunch和dinner 都食過。lunch set要,個飽係lunch set裏面gei一樣野。咁即係要比錢買,就好似tea set冇包括飽飽, 要就加錢. 晚巿gei飽飽係complimentary gei, refill咪唔駛錢啦! 可能o的侍應根本唔知駛唔駛加錢kwa...因為比較少人要求...佢地係就係好聲好氣, 但係無乜應變能力.

佢地係就係好聲好氣, 但係無乜應變能力.
2004-09-13 3 浏览
剛在昨天和弟弟去吃LUNCH,食物尚算OK,餐湯好CREAMY,雞胸漢堡好吃,但薯條少了點.西冷沙律的牛肉很硬,但蔬菜很新鮮.食物跟SERVICE 我可以給它八十分,但有件事是很不舒服的,就是它的黑麥飽,WAITRESS第一次是主動給一個人一個的,喫完了,我叫一個WAITRESS REFILL,但她在忙,說等等,好,等,再來另外一個AVAILABLE的WAITRESS,我同樣叫REFILL飽飽,但她跟我說是面飽只上一次,REFILL是要CHARGE的,我說REFILL飽飽也要CHARGE? 她說是,但她又立即說好,比埋呢次,我心想哇駛捂駛禁小氣,一個飽值什麼錢哦.之前的WAITRESS都沒說過要CHARGE,我又不是不ORDER其他,而只是REFILL飽飽.不知到有沒有哪一位可一告訴我飽飽其實會不會CHARGEREFILL錢?

不知到有沒有哪一位可一告訴我飽飽其實會不會CHARGE
REFILL錢?
2004-03-21 0 浏览
d位幾闊落,坐得幾舒服叫左個西冷同雞胸,感覺同ruby tuesday幾似,份量就少好多,可以試多幾樣菜式兩個人食左$210,都合理o既d服務唔錯,叫個焗薯都有講下有乜料.隔離有小朋友生日,幾個侍應過黎唱歌,仲有雪糕送添,招呼幾好架
d位幾闊落,坐得幾舒服
兩個人食左$210,都合理o既