2019-07-19 763 浏览
去咗moko睇戲,晚餐訂了位食outback, 之前試過幾間outback的其他分店都不錯,尤其尖沙咀中心嗰間。今次第一次試moko分店。 首先環境舒適,餐廳內的音樂不會太大聲太嘈。之前試過某間分店的音樂太大聲覺得好嘈。男朋友想食豬肋骨,之前食過回味,所以今晩決定再encore 😋😋一上枱是黑糖包!好味!好味到想encore, 但要留肚食其他好嘢燒豬肋骨好好味,醬汁調得入味,豬肋骨無so味!very good !仲配埋個薯條仲叫咗一份香辣炸雞搥,有8隻,唔係好辣,我唔食得辣都覺得OK, 外脆內軟,炸得剛好肉質juicy! 仲有個blue cheese sauce點,但唔點都好夠味!香草蕃茄海鮮意粉,海鮮都多,蝦好彈牙,最鍾意食蝦意粉煮得不䭃不硬,上面仲有幾片巴馬臣芝士。蕃茄味濃,味道甚佳!推介!另外,觀察餐廳內侍應都好勤快👍總括,食物味道好,會考慮下次再來!

香草蕃茄海鮮意粉,海鮮都多,蝦好彈牙,最鍾意食蝦

另外,觀察餐廳內侍應都好勤快👍
總括,食物味道好,會考慮下次再來!
2019-07-18
2019-07-19 385 浏览
放工相約朋友黎到咗呢間Outback Steakhouse食澳洲菜,餐廳環境好舒適,裝修精緻,座位也比較寬敞,非常適合聚餐的好地方。香草蕃茄海鮮長通粉蕃茄味好濃郁感覺好開胃,而海鮮有青口蝦及小帶子,配埋長通粉味道唔錯! 燒雞肉芝士夾餅夾餅有四大塊,雞肉和芝士份量亦足,餅皮鬆軟 附上的薯條夠熱亦夠脆,十分好味香辣燒蝦飯辣味唔算太重,飯的份量岩岩好,但飯有點軟亦有點硬的飯焦,整體味道一般般。味道:这里的菜式多样款式多,口感纯正喇。服務:服務態度好,店員臉上常有笑容。 環境ok,消費有比較親民

香草蕃茄海鮮長通粉

香辣燒蝦飯

2019-07-15
用餐优惠
現金券
2019-07-14 633 浏览
假日出街食飯真係一個難題,因為好多食嘢既地方都會無咗平日既優惠,加上泊車既地方又收得比平日貴同都未必有位比你泊。今日下午朋友提議食 Outback,因為 Outback 星期六至日都有 Lunch Set 真係好好,而且用新地商場既 App 重可以遙距取票,十分方便。因為用咗遙距取票,去到只等了十分鐘就有得入座喇。👍🏻 👍🏻 👍🏻 叫咗芝士白汁燒雞肉雜菜寬麵同燒加拿大有骨黑毛豬扒。先上例湯、沙律同無限添食既黑糖麵包。芝士白汁燒雞肉雜菜寬麵 ($128) : 有濃烈白汁芝士既香味同味道,雖然有點膩,不過真係好好味,有紅椒、荷蘭豆、蘿蔔、雞肉、西蘭花等材料 ; 雞肉燒得香口,一啲都唔嚡。👍🏻 👍🏻燒加拿大有骨黑毛豬扒 ($148) : 見到實物嚇了一跳,因為真係好好好大塊,而且重好厚身 ; 黑毛豬扒下面重係飯同蘆筍,未食就覺得飽哂。😆 😆 豬扒豐腴多汁,相當惹味。👍🏻 👍🏻

先上例湯、沙律同無限添食既黑糖麵包。

2019-07-03 819 浏览
朋友提起話outback既lunch set 高質又抵食,所以今日特登出門去試下因為moko 最近,所以去左moko既分店食,不過可能週末關係,又係lunch time ,好多人等位 等左十零廿分鐘之後,終於入得點左餐之後首先上既係黑糖麵包,連平時極唔中意食包既frd 都贊口不絕,鬆軟又香,熱辣辣既時候切開最正,食完一份我地忍唔住再叫多一份沙律同湯味道都不俗我點左黑毛豬扒,真心大份,雖然好食不過已經食唔曬

等左十零廿分鐘之後,終於入得

沙律同湯味道都不俗

我點左黑毛豬扒,真心大份,雖然好食不過已經食唔曬
2019-04-27
2019-06-26 1136 浏览
下午茶的選擇不少。燒雞肉芝士夾餅 $72起初以為只有燒雞肉芝士夾餅, 原來還有薯條跟上, 非常豐富。雞肉燒得香口, 不會過乾。除了雞肉, 夾餅中間還有磨菇, 煙肉和芝士, 沾上醬汁, 味美。果仁朱古力芭菲 $54芭菲比較硬身, 需時解凍, 朱古力味濃, oreo餅乾增添朱古力味。底層mousse質感有如木糠布甸, 軟綿順滑。鋪上一層香蕉, 帶來果甜香氣。中間有大量oreo朱古力碎, 甜度急升。整杯吃不出有果仁, 一問之下, 原來店員忘記灑上果仁碎, 店員建議重新製作, 因差不多吃完, 而且實在飽了, 吃不下婉拒了。凍檸檬茶 (無限refill)

下午茶的選擇不少。

燒雞肉芝士夾餅 $72
果仁朱古力芭菲

果仁朱古力芭菲 $54

2019-06-09
$138.6 (下午茶)
果仁朱古力芭菲
凍檸檬茶 (無限refill)
  • 凍檸檬茶(無限refill)
2019-06-19 1133 浏览
8:15pm黎到,等左15分鐘就有位,但餐廳既人好多。黑糖麵包等左好耐先黎,side dish同蘑菇湯到咗先上,可能人太多焗唔切,一樣咁好味,加埋cream cheese perfect!其實尋日先同朋友去完尖沙咀outback ,但因為今日侍應們既反應極快,所以要打返個好評。叫左兩杯smoothie ,我果杯coco berry每次黎都叫,梛奶味好濃,適合中意飲甜野既朋友。另外果杯菠蘿香蕉沙冰好淡味,如果甜d會好d。Steak揀左$399prime 既果隻,一貫水準,medium rare肉質粉嫰,honey garlic 好好味,但有一條asparagus 黃左。Side dish烤南瓜好甜好好味,仲有少少核桃,不錯。意粉好creamy,質地好滑,芝士好味,蝦好彈牙。最令我驚喜嘅係本來我話打包晒三樣嘢食,牛扒食剩一半,意粉果度得返幾隻蝦,仲有三塊南瓜。侍應誤會左丟左南瓜同意粉,牛就擺左係枱度。餐廳職員同我講返員工誤會,丟左,我當下係算啦,俾返啲南瓜我得啦,意粉都食晒架啦,估唔到餐廳重新煮過一份意粉俾我,搞到我十分唔好意思。謝謝餐廳既心意,你地既反應極快。雖然人多令到服務無其他分店咁
8:15pm黎到,等左15分鐘就有位,但餐廳既人好多。

Side dish烤南瓜好甜好好味,仲有少少核桃,不錯。

意粉好creamy,質地好滑,芝士好味,蝦好彈牙。

謝謝餐廳既心意,你地既反應極快。雖然人多令到服務無其他分店咁迅速,但我真係好開心去到一間咁貼心既餐廳。

題外話:提提大家預早一日安裝outback app做會員可以儲分換野食同有discount ~

2019-06-18 551 浏览
每次黎outback都會食佢必食既黑糖包,點埋牛油真係好好食,夜晚去食仲可以無限refill,包包腔一定會好鍾意!不過佢其實仲有好多選擇都好好食牛油果蟹餅($88)蟹肉味好重而且蟹肉亦好多,加埋牛油果感覺好清新,配埋脆片食好夾啊!香草蕃茄海鮮長通粉($148)雖然有蒜蓉包作伴碟但蒜蓉味不夠重而包亦略嫌不夠脆,不過蕃茄味好濃郁感覺好開胃,而海鮮有青口蝦及小帶子,配埋長通粉好好食!雪糕朱古力軟餅依個亦都係每次黎必叫!上層冰凍既雪糕再加忌廉再加暖暖既朱古力蛋糕,每一啖入口都好治癒啊,嗜甜既朋友一定會鍾意😋P.s.建議大家如果覺得做vip會員貴既話可以download outback既app免費做會員,咁就可以全單9折又可以草分換食物😝
牛油果蟹餅($88)
香草蕃茄海鮮長通粉($148)
雪糕朱古力軟餅
2019-06-02
2019-06-08 594 浏览
今日星期日放假黎到估唔到仲有午餐set 約$120起1點幾黎到,等到25分鐘左右一坐低叫埋餐就上黑糖包真係有7成係因為掛住個黑糖包先黎食! always miss it叫左芝士忌廉烤雞意粉大家聽到個名應該都覺得好漏,冇錯, 最後食完的確好漏食左一半就食唔落了一定一定要同人share唔係你會後悔的!朋友叫左個魚柳既餐 佢果個有配炒飯, 好好食咁 後悔冇叫佢果個跟餐包個餐湯, nothing special野飲 可選可樂,檸茶,檸水,奶茶coffee.  個杯勁肥 勁大 勁高完全飲唔哂   唔想浪費既人可以叫佢唔好沖咁滿
今日星期日放假黎到
估唔到仲有午餐set 約$120起
1點幾黎到,等到25分鐘左右

一坐低叫埋餐就上黑糖包

叫左芝士忌廉烤雞意粉
大家聽到個名應該都覺得好漏,
冇錯, 最後食完的確好漏
食左一半就食唔落了
一定一定要同人share
唔係你會後悔的!

朋友叫左個魚柳既餐 佢果個有配炒飯, 好好食咁
後悔冇叫佢果個

跟餐包個餐湯, nothing special

完全飲唔哂   唔想浪費既人可以叫佢唔好沖咁滿
2019-06-02
2019-06-04 1028 浏览
我好鍾意食西餐!outback係經常黎嘅西餐廳!呢度有BB櫈!方便帶小朋友嘅家庭!一坐低侍應就比張填顏色俾小朋友!非常好!可以比小朋友聽下顏色,唔使煩住家長落單!而且有小童餐!分量中非常大!係外國版兒童餐!而且價錢60幾蚊咋!非常抵食!對我小朋友來講根本就食唔晒!哈哈份量真係唔少!比大人食都得啊!肉醬意粉,醬汁比較稀咗啲,麻麻哋必啲點嘅芝士薯條!炸得香脆可口!好好食仲有炸蘑菇!每次必食嘅菜式!蘑菇大大粒入口多汁!配埋個醬汁一流!

我好鍾意食西餐!outback係經常黎嘅西餐廳!
呢度有BB櫈!方便帶小朋友嘅家庭!
一坐低侍應就比張填顏色俾小朋友!非常好!
可以比小朋友聽下顏色,唔使煩住家長落單!

而且有小童餐!分量中非常大!係外國版兒童餐!
而且價錢60幾蚊咋!非常抵食!

對我小朋友來講根本就食唔晒!哈哈
份量真係唔少!比大人食都得啊!

肉醬意粉,醬汁比較稀咗啲,麻麻哋

必啲點嘅芝士薯條!炸得香脆可口!好好食

仲有炸蘑菇!每次必食嘅菜式!
蘑菇大大粒入口多汁!配埋個醬汁一流!
2019-05-21 1093 浏览
響尖沙咀睇完醫生已經3點。過左odelice lunch time, 吾知食乜好又想坐得舒服d。家姐話不如去outback食ribs喇。吓。她尋日先食過喎。她說ok呀。其實我平時一諗吾到食乜。就去outback3:15去到moko的outback steakhouse。吾多人叫左2個afternoon tea set ($66) +10蚊要埋黑糖麵包真係好好味。Lunch/dinner任食更抵66蚊的afternoon set。有半份手臂長的ribs真抵到無朋友而且他的ribs個汁真做得好好。食埋份薯條真飽到痺本身afternoon tea包左即磨咖啡噹噹再加15蚊轉左strawberry smoothie埋單173蚊。抵到痺完全係下午茶*吾知食乜好*之選。當然大前提係。。。好似我甘。成日得閒食tea喇
又想坐得舒服d。家姐話不如去outback食ribs喇
。吓。她尋日先食過喎
。她說ok呀
。其實我平時一諗吾到食乜。就去outback

真係好好味。Lunch/dinner任食更抵

而且他的ribs個汁真做得好好。

食埋份薯條真飽到痺

本身afternoon tea包左即磨咖啡

噹噹再加15蚊轉左strawberry smoothie

埋單173蚊。抵到痺
完全係下午茶*吾知食乜好*之選
。當然大前提係。。。好似我甘。成日得閒食tea喇

2019-05-21
2019-05-15 800 浏览
之前都有食過outback不過唔係係呢間, 今次就黎到太子呢間食, 味道方面都KEEP得到水準架, 我就叫左個安格斯牛扒,7成熟, 牛味都濃同埋牛扒都好大塊, 食完會好飽, 前菜個包都幾好食架我覺得
2019-05-12 958 浏览
相信很多人會為黑糖麵包而到這家餐廳,我除了喜歡無限追加包外,還有不少好選擇。美國頂級肉眼牛扒 12安士7成熟肉眼牛扒,外層煎得甘香,肉質鮮嫩,牛肉味濃,內層粉紅色非常細嫩,配上清甜露筍,滿口肉香,食肉獸的我表示很滿意烤肋骨雞搥芝士薯條拼盤烤肋骨肉嫩惹味,雞搥炸得香脆,雞肉細嫩,芝士薯條香脆內軟,這個拼盤份量很多香草蕃茄海鮮長通粉長通粉俾蕃茄醬汁滿滿包住,青口爽口,酸酸甜甜口感醒胃,蒜蓉包蒜味不重,烘得香脆最後加個飯後甜品便完美了

美國頂級肉眼牛扒 12安士
,配上清甜露筍,滿口肉香,食肉獸的我表示很滿意

烤肋骨雞搥芝士薯條拼盤

香草蕃茄海鮮長通粉

最後加個飯後甜品便完美了

2019-04-25
  • 蕃茄海鮮長通粉
  • Baby Back Ribs
2019-05-09 839 浏览
Outback既黑糖麵包一直都係出名好食經過旺角心癮起又去食先一坐底點左餐之後 就上左板麵包好好食 食到相都唔記得影緊住到主菜我叫左當時餐牌既限定肉眼扒個汁好好食 出奇地同個肉好夾個沙律都好好食而另一個餐既肉就ok 汁都ok 薯條就普通啦為左黑糖麵包 我會繼續支持outback haha
Outback既黑糖麵包一直都係出名好食
個沙律都好好食
而另一個餐既肉就ok 汁都ok 薯條就普通啦
為左黑糖麵包 我會繼續支持outback haha
2019-05-08 890 浏览
來到MOKO逛街Shopping前先來吃OUTBACK 中午有套餐可以選擇除了主菜之外還附贈麵包 飲品 沙拉 🥗濃湯先來看看菜單相當多套餐可選接著來看看菜色沙律及濃湯新鮮蔬菜配上蔬菜濃湯再黑糖麵包一起吃非常享受呢燒加拿大有骨黑毛豬扒超大塊的戰斧豬扒 煎得外酥內嫩的切開肉是粉紅色的 一口咬下超多汁底下還鋪有香料飯 十足的飽足感芝士白汁燒雞肉雜菜寬麵粗的麵條以及雞肉片跟濃郁的白相搭配雞肉略為乾硬但整體還是很不錯總體而言環境舒適 食物好食特別是Lunch Set非常划算推薦給大家
來到MOKO逛街Shopping前

環境舒適 食物好食
特別是Lunch Set非常划算

推薦給大家
2019-05-07 627 浏览
我地一家幾口👦👧👩👨提早同母親過母親節但由於大家番工時間相撞😭,所以決定去食午餐果度既環境舒適,令人感到十分舒服👍在旺角東站一出,直接lift上去既方便又快捷咁野食方面,我地一行四人,叫左兩份肉眼,兩份牛柳扒,牛柳需小但係最好食😍😍😍,肉眼就有d乾同鞋口,全部都係5成熟,最最最重要既係個黑糖面包🥖🥖,真心堅好食,配埋佢地既牛油,好食到食飽後仲要叫多份黎食👍😜,走果時仲叫左6條外賣番歸食。是日消費約1000,4人平均每人250
我地一家幾口👦👧👩👨提早同母親過母親節
但由於大家番工時間相撞😭,所以決定去食午餐
果度既環境舒適,令人感到十分舒服👍
在旺角東站一出,直接lift上去既方便又快捷
是日消費約1000,4人平均每人250
2019-05-03