2013-11-26 536 浏览
與友人一共慶祝男朋友生日,outback是一大班朋友慶祝的好地方,因為食物每碟都好大碟。薯條好好味,擺耐左仍然係脆的爆谷蝦,無咩蝦味,好重黑椒味。蝦細細隻而且不是脆的,普通。忘記了是什麼沙律,不過個蜜糖芥茉沙律醬真係好好食海鮮意粉,普普通通,所有海鮮都細細粒。肉眼扒,好juicy,少筋,不錯。伴菜薯蓉有點黑椒,幾好。焗薯有芝士同sour cream,好食!豬肋骨,燒得有點焦的味道,好食!如果熱啲更好!有碗小小的像是酸沙律菜,幾開胃。Brownie.好多杏仁係個brownie入面,好好食!不過碟是熱,brownie上的雪糕上枱時已經溶掉了5分1芝士蛋糕。生日送的。芝士很軟很香。Rasberry醬好夾講完食物要講一講服務,真係唔掂。一坐低半個鐘水都無位,叫佢俾水要叫2次。其後叫加水叫左3次先加。旁邊的枱客人走了1小時也沒有清理。不夠人手嗎?不是。侍應經常密密斟,又成日望地下,又無記性,好完又要追幾次。最後要張手寫單,寫幾個字都等10分鐘,見到個位侍應呆企追一追佢先發現又忘記了,唉。

薯條好好味,擺耐左仍然係脆的

爆谷蝦,無咩蝦味,好重黑椒味。蝦細細隻而且不是脆的,普通。
忘記了是什麼沙律,不過個蜜糖芥茉沙律醬真係好好食

海鮮意粉,普普通通,所有海鮮都細細粒。

芝士蛋糕。生日送的。芝士很軟很香。Rasberry醬好夾

2013-11-24
  • 黑糖包
2013-10-15 517 浏览
早一星期前已訂位,可是到達後仍要等,其實已有數張執捨好的吉枱,不知為何負責帶位的那位女士不斷要我們「等等」。▲炸洋蔥花賣相靚,不過比較油膩,我們6個人都吃剩少許。▲黑糖麵包甜甜軟軟的,塗上牛油頗好吃,但不能吃太多,否則便食不下之後的食物了▲Aussie chesse fries好吃,芝士味濃薯條炸得啱火喉,基本上芝士和薯條的配搭是冇得輸的▲貪得意點的炸磨菇,健康清新的食材用不健康的手法處理,結論是不行的。磨菇失去本身的香味,太油膩了。▲非常喜歡這道燒雞沙律(也許之前太油膩了?haha)。燒雞雖然較乾身不juicy,但下了孜然粉很惹味,配搭新鮮的蔬菜很好吃。▲這道鮮蝦寬條麵的醬汁很美味,麵又煮得al dente不會糊成一團,推介▲肉眼扒肉味濃亦juicy,可惜原來半磅蟹腳就只得三數條,完全沒鮮味而且很乾,很差▲Baby back ribs不過不失,不過朋友們還是覺得Ruby Tuesday較好吃
特製洋蔥花球
▲炸洋蔥花賣相靚,不過比較油膩,我們6個人都吃剩少許。
香脆薯條混芝士
炸磨菇
。磨菇失去本身的香味,太油膩了。
燒雞凱撒沙律
鮮蝦磨菇寬條麵
肉眼扒配蟹腳
燒肉醬味豬肋骨
题外话/补充资料: 原來餐廳會送一件cheesecake給生日的朋友,很貼心呢。
2013-10-11
生日
特製洋蔥花球
香脆薯條混芝士
燒雞凱撒沙律
鮮蝦磨菇寬條麵
燒肉醬味豬肋骨
2013-10-07 265 浏览
餐湯係洋蔥忌廉湯,好傑好cream,洋蔥味好香濃,好好味。雞肉Ceaser salad,沙律好新鮮,配埋醬汁好開胃,雞肉份量都多味道唔油幾清都OK。羊架有少許肥,肉都幾嫩,唔韌唔酥,似牛柳既味都好味。
餐湯係洋蔥忌廉湯,好傑好cream,洋蔥味好香濃,好好味。
羊架有少許肥,肉都幾嫩,唔韌唔酥,似牛柳既味都好味。
2013-08-28 191 浏览
book左台9點鐘, 都可以準時入座, 店員控制時間不俗。食物上枱速度良好。店員服務態度未算達標, 因為我們向他們投訴冷氣出風位滴水時, 他們的反應冷淡, 擦乾水後又再滴水, 我們再向他們表達時, 他們回應是:擦了仍有水嗎? (語氣似是埋怨, 我覺得滴水不是我們的問題, 他們就算不滿亦不應該向客人埋怨)當晚點了芝士薯條、queensland salad都是比較好的菜式反而第一次點的海鮮意粉比想像中差很多, 有魚腥味。
Queensland Salad
Seafood Pasta
book左台9點鐘, 都可以準時入座, 店員控制時間不俗。

食物上枱速度良好。

反而第一次點的海鮮意粉比想像中差很多, 有魚腥味。
2013-08-27
Queensland Salad
  • 芝士薯條
  • 黑糖麵包
2013-08-05 169 浏览
無訂位, 直接去, 可能7 點鐘去, 竟可直接有位....不過就安排左BAR 台旁的小圓台, 無四人方台坐得咁舒服.....兩人食慶祝紀念日....一人叫左一個牛排....一個安格斯12OZ 牛排, 一個就牛排配蘑菇大蝦....原來叫排仲有湯同兩款配菜跟埋的....仲叫左個炸洋蔥花....啤酒仲買一送一添 (DRINK LIST 無寫, 係ORDER 時WAITER 講先知- 驚喜)....先來個湯....真係不得了.....好濃, 飲時湯中仲有D 芝士拉到起絲....岩晒我呢D芝士愛好者....再配埋個黑糖包, 真係未食MAIN COURSE 已經滿足....再上個炸洋蔥花, 好睇都食就麻麻地....好油好漏, 奉勸2個人真係唔好叫....我諗我地食左1/3 碟咋.....到MAIN COURSE (其實都飽左)安格斯牛排無得頂.....JUICY...又足份量.....仲要選左跟焗薯, 真係飽到無朋友....牛排配蘑菇大蝦都好食, 不過D蝦就比MENU 張相細好多囉.....總括來講真係好味, 又好飽.....超滿足.....

)....

到MAIN COURSE (其實都飽左)

總括來講真係好味, 又好飽.....超滿足.....

2013-08-03
纪念日
  • 安格斯12OZ 牛排
  • 餐湯
2013-06-18 133 浏览
一直都好想試這間的fries,因為近排好多朋友都介紹今天dinner就決定這間!2人去到只剩下bar台,其他都full了我們都不介意,都一樣坐好舒服呀!點完餐後不久就送上這個黑糖面包,熱哄哄的,加上旁邊的cream真的好想再refull一個(因為我見有一對外國客人向職員refull)之後就到香脆薯條混芝士..熱辣辣非常好食,芝士味濃.煙肉香脆但因為份量太多,2個人吃極也吃不完結果薯條跟芝士痴住了,全部凍了硬了因為不太餓,加上又有薯條吃..所以我自己點了是Soup&Salad是日餐湯(洋蔥忌廉湯)+凱撒沙律湯是稠身的,洋蔥味道非常濃厚喝得太多會有點膩..但我很喜歡沙律菜也做得好.全部新鮮!最後是另一半點的主菜! (西冷牛扒配鮮蝦蘑菇)亦是全夜最差的!!西冷牛扒叫了6成..但上時已是8成牛扒煎得黑而且"鞋口",鮮蝦非常細小無味.似普通雪藏貨..加上淋上大量蘑菇汁整份最好食吃的就是薯條總括是不錯的,服務一般有下次的.但不會再吃扒了!下次會試試甜品: )
一直都好想試這間的fries,因為近排好多朋友都介紹
今天dinner就決定這間!
2人去到只剩下bar台,其他都full了

我們都不介意,都一樣坐好舒服呀!
但因為份量太多,2個人吃極也吃不完
結果薯條跟芝士痴住了,全部凍了硬了
是日餐湯(洋蔥忌廉湯)+凱撒沙律
湯是稠身的,洋蔥味道非常濃厚
喝得太多會有點膩..但我很喜歡

沙律菜也做得好.全部新鮮!
最後是另一半點的主菜! (西冷牛扒配鮮蝦蘑菇)
亦是全夜最差的!!西冷牛扒叫了6成..但上時已是8成
整份最好食吃的就是薯條
總括是不錯的,服務一般
有下次的.但不會再吃扒了!
下次會試試甜品: )
2013-04-17
2013-06-09 108 浏览
同老婆兩個食, 好快就有位, 當時只有七點, 不過要我們八點半交台, 香港搵水文化入侵, (所有減一分) 叫左果大份既PRIME RIB, MEDIUM COOK, 叫佢攞芥辣, 果D芥辣是食燒肉既芥辣,不過D肉總算OK啦, 兩舊幾水有PRIME RIB食, 算係咁架喇。叫左果CHIPS N FRIES, D炸魚完全冇味, 一D咸味都冇, 沒什麼特別, 看來我們叫錯野, 下次叫晒扒。服務一般, 冇問我們 "how's everything"之類既說話 (但是有問候我們鄰近張台的美藉非洲裔)。總結, 想食平牛扒, 呢度係首選。
2013-06-01
今晚友人相約去食澳洲嘢,其實香港都所剩無幾,近年 outback 又開番幾間分店重開到入荃灣及屯門咁遠添,不過今晚我哋就約左响尖沙咀彌敦道呢間分店,裝修同另外幾間都係差唔多,都係用木為主的 decoration + 暗燈光的佈置。尖沙咀呢間門面不太大們入到去分開左兩邊同埋都幾多位。今日我哋被安排坐卡位,但我哋就覺得不夠寬敞舒適,重有啲迫迫哋的感覺,唔通我哋幾個體重都超標?一開始就點了三個 Appetizers 包括 Aussie Cheese Fries 香脆薯條混芝士, Popcorn Shrimp 爆谷蝦, Crispy Fried Mushrooms 炸蘑菇,Main course 點左個必吃的Baby Back Ribs 燒肉醬味豬肋骨 + Loaded Baked Potato 焗薯仔,Dessert 當然係震店之選Chocolate Thunder 雲呢拿雪糕朱古力軟餅,差點忘記了重有餐前送贈的黑糖包添!Crispy Fried Mushrooms 炸新鮮蘑菇伴上自家製的農村沙律醬,表面有層salty炸漿令本身淡口的蘑菇鮮味更出,再點埋個帶點 cheese & butter

Crispy Fried Mushrooms 炸新鮮蘑菇伴上自家製的農村沙律醬,表面有層salty炸漿令本身淡口的蘑菇鮮味更出,再點埋個帶點 cheese & butter 味的醬汁都幾特別,蘑菇都好大粒同咬落居然係感到有汁,唯獨是個外層炸漿會成塊同個蘑菇分開就扣左少少分。
Popcorn Shrimp 爆谷蝦配上辣味蛋黃沙律醬,黎到時個樣有啲似炸蘑菇,表面有層salty炸漿基本上係一樣,個醬睇落似千島醬但食落係辣辣哋,重越食越辣添,不過個蝦本身唔重蝦味,所以就真係靠個辣味蛋黃醬取勝咋!
Aussie Cheese Fries 香脆薯條混芝士,薯條配上蒙特萊傑克芝士、車打芝士及煙肉粒,伴上自製的農村沙律醬,好得意,今日食的所有醬汁都有佢獨特的味道,就算個色差唔多但係味道就截然不同,其實我哋都怕食不同菜式都伴似相同的醬汁,所以今晚對啲醬汁真係好滿意,而且薯條+芝士+煙肉真係絶配,雖然唔係咩人間美食,但係就食到大家都好開心同埋停唔到口。
Baby Back Ribs 燒肉醬味豬肋骨伴薯條及菜絲沙律 + Loaded Baked Potato 焗薯仔,想不到加小小錢 order 的焗薯都可以咁好味,濃郁的牛油及薯仔味已勝過一切,反而個燒肉醬味豬肋骨啲肉質就太散了,味道尚可但冇左豬肋骨肉質本身啲煙韌就扣哂分喇……
Chocolate Thunder雲呢拿雪糕朱古力軟餅,果仁朱古力軟餅配雲呢拿雪糕、忌廉、熱朱古力醬伴上朱古力碎,呢個 Thunder 真係名符其實,大大球的雲呢拿雪糕淋上熱朱古力醬,底下再有一個暖暖哋的 pecan brownie,三層不同溫度、質感及食物一同放入口中的感覺令人溶化了,雖然比較甜了一點,但呢個dessert 真係每次黎 outback 必食之選!
不過有一點令人失望就係不知道係店員數量太少定還是佢哋態度問題,order 左杯可樂催左佢三次等左成20分鐘先黎,refill 就唔在講,等到啲食物食到七七八八先黎,小至拎多個碟都要等等等........呢吓真係希望佢哋多加改善!
2013-05-02
用餐优惠
其他
2013-02-21 82 浏览
和姊妹們 gathering,三人點了兩個 combo:牛扒上的醬汁頗濃味,偏咸。焗甜薯非常之林,上面加上了些肉桂,味道有趣~烤雞較鞋口,豬仔骨可能是烚過才烤的。焗薯不錯,只是有點兒乾~每個 combo 跟一個沙律或餐湯,我們點了一個公司沙律配藍芝士汁、一個凱撒沙律,凱撒沙律非常之咸~ 最後還加了一個甜品,很甜,重果仁味。
和姊妹們 gathering,三人點了兩個 combo:

最後還加了一個甜品,很甜,重果仁味。
题外话/补充资料: 服務麻麻,要杯水起碼要叫三次,加水就更加裝看不見.........
2013-02-20
用餐优惠
其他
2013-01-26 66 浏览
原本想食樓上間星期五,可惜九點半上到去已經過咗last order時間...估唔到咁早閂門,咁就揀咗Outback我同朋友都叫咗意粉,我對steak始終興趣麻麻送嘅黑糖麵包依然好好食,暖暖哋,外層有少少脆,兩個人食一條都覺得唔夠喉意粉水準都唔錯,啲汁唔好太杰,意粉有口感
我同朋友都叫咗意粉,我對steak始終興趣麻麻
意粉水準都唔錯,啲汁唔好太杰,意粉有口感
2013-01-26
2013-01-26 59 浏览
以下食評正正是說食物的質素1)拼盤 chicken drums, fries potatoes with cheeses and ribs所有炸雞都炸得好乾身(食得出雞腿炸得過火又或者係翻炸),薯條味道可以(但食物溫度只係微暖),而ribs肉質又係 又乾又硬!2)Fishs and chip魚肉好腥又好重雪味,如果無類似tata source配上,真係難以入口!

以下食評正正是說食物的質素

2)Fishs and chip
题外话/补充资料: 題外話 連鎖食巿過分擴張,但好的厨師有限(如果好的厨師得三位,但又開左五間舖,你們可想像)! 我相信只係處理食物過程有問題,為左上菜快,整定曬d食物又再加熱又怎會好吃,有些少失望! 所以這些食物加左價之後,本人就唔覺得抵吃啦! :mad:
2013-01-18
2013-01-26 65 浏览
姐係咁,又五係第一次食outback嘅 不過尖咀呢間就第一次一開波就點左個炸洋蔥……真心五好食 炸到過晒龍 而且都幾鹹下 個汁都有小小心思嘅 加左小小芥末 食入口冇咁悶。但個洋蔥就……五叫算數(屯門果間係可以嘅)跟住就叫左份十一安士嘅西冷 係咁嘅……我叫七成熟 一切落去就已經心知不妙 其實係肯定過十成嘅 姐係我都預左會有機會過左七成 但佢真係熟到好過份……喊出嚟 暴殄天物 (其實件扒本身都五太令 但百六蚊咁連湯連伴菜就ok嘅)而且果晚食物都太鹹 連個湯都鹹到想倒左佢……唯一合格就係個黑糖包 配個cream講真又五錯嘅 但我五係嚟steakhouse食包嫁好五好?

而且果晚食物都太鹹 連個湯都鹹到想倒左佢……

题外话/补充资料: 可能人太多 完全五知佢想點 勁難食 之前係銅鑼灣同屯門都五係咁 而且訂左位 限時個半鐘 其實五係好夠時間 因為都幾大碟下 雖然太差好多都冇食晒 時間都五太夠。 而且好嘈下 想傾下計都好辛苦
2013-01-25
  • 黑糖臉包 第二跟餐廳
2013-01-12 135 浏览
新一年新開始,其實只喺多日假,不過就好唔同,因為早前聖誕跟朋友、小組組員搞咗幾餐大食會,叫做忙過不停,今日就乜都唔搞,過番個輕鬆嘅假日。所以,同老婆出咗尖沙咀睇場戲(早場,平啲嘛),跟住過嚟Outback食個新年午餐!因為新年關係,無咗個平日所見嘅午餐餐牌,換嚟喺個節日特別餐牌,包餐湯、蜜糖小麥包及餐飲,按唔同主菜款式收費,價錢賣$98-$118,比平時個餐牌($68-$98)貴咗約20%-40%,其實食嘅嘢都差唔多,仲少咗選擇添(平時會有9款),不過,節日出街食飯就喺咁架啦。是日嘅「節日特別餐牌」,一共有6款主菜可供選擇:是日烤魚($108)、塔斯卡尼烤雞($98)、特色西冷($118)、烤肉醬味助骨($98)、海鮮意大意粉($108)、黑椒牛扒粒($98)。Outback嘅烤助骨一向出色,不過之前食咗好幾次喇;烤雞嫌食起上嚟麻煩,海鮮料晌過去個聖誕又喺食咗好幾次(海鮮薄餅、海鮮焗飯、海鮮意粉……),而牛扒粒不如鋸扒啦,所以,最終小弟揀特色西冷(冷),老婆要是日烤魚(烤)作為主菜。順帶一提,門口有個溫馨提示,節日關係,晚市有最收消費,所以如果你撞正想大時大節嚟食晚飯,記緊問一問最低消

是日嘅「節日特別餐牌」,一共有6款主菜可供選擇:是日烤魚($108)、塔斯卡尼烤雞($98)、特色西冷($118)、烤肉醬味助骨($98)、海鮮意大意粉($108)、黑椒牛扒粒($98)。Outback嘅烤助骨一向出色,不過之前食咗好幾次喇;烤雞嫌食起上嚟麻煩,海鮮料晌過去個聖誕又喺食咗好幾次(海鮮薄餅、海鮮焗飯、海鮮意粉……),而牛扒粒不如鋸扒啦,所以,最終小弟揀特色西冷(冷),老婆要是日烤魚(烤)作為主菜。順帶一提,門口有個溫馨提示,節日關係,晚市有最收消費,所以如果你撞正想大時大節嚟食晚飯,記緊問一問最低消費要幾多,免得失預算。
近排天氣較冷,但冬日陽光,幾時都令人感到很舒服同好寫意
。雖然依個晏晝唔少客,難得啱啱好安排到個挨窗口嘅尾位,又少騷擾,又有點陽光透入嚟,感覺真喺好唔錯!
蜜糖小麥包

點好菜無耐,就先送上Outback名物「蜜糖小麥包」,午餐喺圓碌碌細個裝,晚市就會變身成大條裝。黝黑嘅小麥包仍然微暖,隨包附送酸忌廉醬,帶蜜香清甜嘅小麥包,配微酸質感輕柔嘅酸忌廉,味道真喺好夾
。我老婆好欣賞啲小麥包,次次食都讚,由於佢晌依區返工,所以多口問句有無外賣,不來真喺有嘅
,午市嘅小麥包外賣價$10 / 3個,價錢OK喎;而晚市大條嘅蜜糖麥包,外賣價就$15條。
杯裝是日餐湯
小麥包送到,隨後好快就輪到餐湯送上。雖然話杯裝,不過都已經成碗,只喺一般美式餐廳叫法,而是日餐湯喺野菌忌廉湯,今次個湯又做得幾好,野菌味幾對板,口感幾滑溜,無上次個粟米忌廉湯咁杰。餐湯仲附有沙律,只喺一啲沙律菜同車厘茄,用料新鮮,沙律菜咬落索索聲,而沙律醬另小兜附上,方便有啲人唔食,喺幾人性化嘅安排。
特色西冷 $118

西冷都幾大件,而且頗為厚身,要求五乘熟,唔知咁厚身之下會燒成點。單睇賣相就幾靚仔,一切開好滿意,因為中心色澤十分之粉嫩,肉汁隨刀卸下,肉質感覺好有彈性
,西冷已淋上燒汁(汁醬無得揀),切下一小件再沾上燒汁,放在口中細嚼,正!真喺好軟腍,肉味又濃
。反而伴菜同啲有味飯一般,伴菜喺白烚紅蘿蔔、翠玉瓜,味道非常清淡,撤點鹽好啲;有味飯加入咗蔬菜粒同煮,雖然確喺有啲味,但口感似乎爛咗啲,如果乾身少少應該更合小弟心意。
是日烤魚 $108

輪到老婆個主菜上場,魚柳又喺幾大件,烤得個樣帶點焦香,而味道好簡單,餐牌寫住個做法就只下少少鹽調味齋燒,食落肉質估唔到好細嫩
,有魚嘅甜味。好好奇想知喺咩魚,問過侍應,喺鯛魚柳,亦足見侍應訓練有數,一問就知,唔會蒙查查
。伴菜都喺白烚紅蘿蔔、翠玉瓜,不過就搭薯蓉,一大球薯蓉,非常飽肚。多數嘅薯蓉都會打得挺幼滑,但今次所食到嘅質感較粗,薯蓉內仲有啲粒粒薯仔肉,不過薯味夠又有點黑胡椒香。
雲呢拿雪糕朱古力軟餅 $56

午餐唔包甜品,另叫甜品亦無優惠,其實午餐個份量都好夠,不過,新一年第一餐出街飯,心態上總喺想食好啲,食得豐富啲
,所以,點都額外點多一客甜品嚟滿足吓。真喺,點一客就夠,因為依個「雲呢拿雪糕朱古力軟餅」頗為有份量,一大件班尼士墊底,加一大球雲呢拿雪糕,再唧上一球鮮忌廉,除碟底淋滿特濃朱古力漿外,上面仲撒咗好多朱古力碎,絕對喺朱古力粉絲之選。加上熱烘烘嘅班尼士,夾冷冰冰嘅雪糕,冰火之效立竿見影
;再高一層,就喺一羹過滔勻忌廉、雪糕、班尼士,沾滿朱古力漿,口感複雜,份外滿足
餐飲汽水、啡、茶任君選擇,冷熱隨意,唔使額外加錢。老婆唔講都知,例牌熱檸水,沙糖都唔加,佢話健康啲。小弟為咗好好嘆埋件甜品,即磨咖啡成為必然首選嘅配搭,猶如額外食多一份下午茶!
除夕
  • 蜜糖小麥包
  • 西冷
  • 烤魚
  • 雲呢拿雪糕朱古力軟餅
6個人約出來食飯,想傾下偈,慢慢聚一下。所以揀左環境唔會好似大排檔咁嘈,張枱又唔會太大隔住大家既餐廳 - OUTBACK。以一人一個choice形式揀左不同食物,樣樣都想試,有朋友幫手share,份量岩岩好!沙律咸左少少,可能太多芝士,不過重口味既朋友對呢個沙律讚口不絕黑糖麵包free,仲可以任我地refill,我地前後吃左3個,真係超好味!芝士薯條送到上檯都凍左,芝士和薯條痴埋一舊炸蘑菇外脆內軟,好香菇味雞肉燒蝦闊條麵普普通通豬肋骨燒汁好襯RIBS,我最中意呢個燒三文魚好多汁,燒得幾好安格斯牛排7成熟,不過我唔太中意OUTBACK既牛排,食過兩次,都食到有陣雪味P.S 後來聽同事講 LIKE OUTBACK FB專頁,會有9折,不過呢餐食到個個飽晒都係$200位,都算係咁!
6個人約出來食飯,想傾下偈,慢慢聚一下。
沙律
咸左少少,可能太多芝士,不過重口味既朋友對呢個沙律讚口不絕
芝士薯條
送到上檯都凍左,芝士和薯條痴埋一舊
炸蘑菇
外脆內軟,好香菇味
雞肉燒蝦闊條麵
普普通通
豬肋骨
燒汁好襯RIBS,我最中意呢個
燒三文魚
好多汁,燒得幾好

2012-12-30
除夕
2013-01-03 28 浏览
Boxing Day 同美女朋友嚟尖沙咀影相係海運影到 11pmbom 一聲 關燈乜癮都無灑 ...決定今日再嚟尖咀影過 原本想去 Dan Ryan點知裝修緊 因為都想食西式又想近影相地點所以嚟呢度其實我係大鄉里今次係第一次嚟咋 幸好都唔使點等位仲有聖誕樹有聖誕氣氛真好 !細路女個陣最鍾意食西餐貪佢一人一份而且燈光暗暗地有情調家陣年紀大消化差好怕大件肉扒 我想若不是朋友見意我都唔會想食西餐呢度幾舒服音樂又柔和落咗單好快就呢個黑糖麵包超鬆軟甜甜0地 配 yogurt chesse幾好味 !當然若果有埋牛油就更好喇 !第一道菜嚟 ...係雞肉cersar salad坦白說我覺那個平民法國菜 delifrance 較好食因為這個雞味道雖香濃但很蘇又乾d 菜又無乜 cheese & source為咗個湯我們叫了5次侍應想要多隻碗隔離枱有個小朋友他們叫一次就有人 serve我們大朋友就叫了 5次才有 講番個湯又幾好味有豐富洋葱味所以甜甜0地好 creamy ...食完 salad 好失望有番呢個好味意粉雞基本上同 cesar salad 味道一樣但有咗白汁之後就無吟乾好食番好多 !一向唔鍾意蕃茄
Boxing Day 同美女朋友嚟尖沙咀影相
係海運影到 11pm
bom 一聲
關燈
乜癮都無灑 ...
決定今日再嚟尖咀影過

超鬆軟
甜甜0地
配 yogurt chesse
幾好味 !
當然若果有埋牛油就更好喇 !
第一道菜嚟 ...
係雞肉cersar salad

講番個湯
又幾好味
有豐富洋葱味
所以甜甜0地
好 creamy ...
食完 salad 好失望
最後的黑椒牛肉粒
70%熟
我覺得味道.牛肉質感都一般
這讓我想起跟這朋友上月去的 燒魂一
那個黑椒牛肉粒真的一流 !

考慮到食品味道.質量根價錢
除了意粉