2023-04-17
📌Oppa韓國燒肉店餐廳的塗鴉牆壁、鐵筒座位富有韓國特色一站式食到燒肉🥓炒辣雞等地道美食🥢燒肉款式選擇有牛、豬、雞肉、海鮮等🥩仲有多款韓式主食🥘而泡菜、芽菜、青瓜、蘿蔔同生菜🥬都可以無限添加😚🔖春川炒辣雞 $198上枱後由店員加入韓式辣醬同拉絲芝士炒香,色香味俱全,雞肉肉汁豐富又入味,有驚喜❣嫩滑雞肉 年糕 洋蔥 椰菜加上辣醬,仲有拉絲芝士🧀邪惡度爆燈💡套餐仲附送2枝啤酒🍻配辣雞一流🤤🔖五花腩 $98食燒肉必點肥瘦相間的五花腩❗️油脂豐富🥩肉質彈牙,燒過後依然保留滿滿肉汁以生菜包住五花腩,加少許醬汁、泡菜係最佳食法🥰🔖豬肋肉醬腌 $108醬汁腌製的豬肋肉🥓外表紅卜卜但其真唔辣㗎,味道甜甜哋幾好味😙豬肋肉脂肪唔多但肉質鬆軟,口感有點似叉燒,配上生菜一齊食,唔會有油膩感🔖原隻魷魚 $105原條魷魚送到面前,呢個價錢相當抵食燒的時候已經聞到海鮮的鹹香🦑好正🤤值得一讚係店員會主動幫我地燒,服務方面好加分❣️🔖炸醬麵 $68傳統的韓國麵食,炸醬味道恰到好處食到大醬鹹香,配上青瓜絲感覺更清新☘️
餐廳的塗鴉牆壁、鐵筒座位富有韓國特色
一站式食到燒肉🥓炒辣雞等地道美食🥢
燒肉款式選擇有牛、豬、雞肉、海鮮等🥩
🔖春川炒辣雞 $198
套餐仲附送2枝啤酒🍻配辣雞一流🤤
🔖五花腩 $98
食燒肉必點肥瘦相間的五花腩❗️油脂豐富🥩
肉質彈牙,燒過後依然保留滿滿肉汁
以生菜包住五花腩,加少許醬汁、泡菜係最佳食法🥰
🔖豬肋肉醬腌 $108
🔖原隻魷魚 $105
原條魷魚送到面前,呢個價錢相當抵食
燒的時候已經聞到海鮮的鹹香🦑好正🤤
值得一讚係店員會主動幫我地燒,服務方面好加分❣️
🔖炸醬麵 $68
傳統的韓國麵食,炸醬味道恰到好處
食到大醬鹹香,配上青瓜絲感覺更清新☘️