2020-10-12 240 浏览
夜晚喺沙田去咗Super sandwiches食咗個簡便晚餐,驟眼望冇咩人,因為好耐冇食所以就試吓自己叫咗個雙拼扁意粉,汁又少意粉又乾又唔夠熱賣相都非常之唔吸引,值得欣慰嘅係佢俾埋相睇起黎好食;雜菜湯屬於正常水準。因為知道會唔夠食所以仲嗌左個費城牛肉芝士焗薯,同意粉一樣都係凍嘅,除咗芝士同沙律醬之外全部野都係冇味😥朋友就嗌咗個肉醬千層麵,呢個反而比較有驚喜,因為佢係熱嘅,再加上佢肉醬好惹味同薯條好夾,屬於滿意之作😄

2020-10-12
2020-09-22 304 浏览
之前試咗一次,今日決定再比多次機會。 咁既開頭,好明顯就係失望之作啦。 先講落單,之前好冇禮貌既經理(可能係佢個人風格,但咁既態度,真係🤦‍♀️)我問自選個餐可唔可以改魚柳,正常既會答我「唔好意思呀,唔可以,或者試魚柳個隻餐呀」或者 「魚柳要加錢」,但她回應係「唔可以」。 坐位方面,雖然有膠板,依足政府要求,但似乎太迫啦, 其本上出入都要側身外,坐滿既,巴士企位都闊過佢。食物方面,炒蛋係又乾又細份, 以前我最鐘意法蘭克福腸,可能成本貴轉咗芝士腸同早餐腸,但係兩隻我都試過唔好食。 其實佢不如試下某類食食材貴1-2蚊, 唔好多過3蚊, 我覺得咁係可行。 宜x 既熱狗腸成本都唔係貴好多呀。唯一可讚係送餐個位女士, 佢做咗好耐,以前係新城市地下店時,佢已經係度。 即使送餐或收餐都係保持微笑。 沙田咁多早餐選擇,佢再係咁既level, 真係日日蝕。 而家係要做香港人生意,希望會尊重返香港人口味同服務啦。

2020-09-22
早餐
2020-09-18 229 浏览
好耐冇去沙田喇湊住3個小朋友...行到攰攰地來搵地方食下野休息下咁岩見到Oliver’s Super Sandwiches地方夠大 環境唔錯 下午茶時間有空位二話不說入去坐低啦叫左4個餐 下午茶包熱茶或者coffee其他飲品都要加錢炸魚🐟薯條🍟炸魚同薯條都熱辣辣 炸魚唔會一陣雪藏味 雞扒漢堡🍔配薯條🍟雞扒脆口 咬落唔會勁多油 南瓜薄餅🌮南瓜比較大粒 有少少硬配埋粟米同醬 食落都唔錯既雞翼薯球洋蔥圈雞翼入味 咬落口感比較硬身薯球好油 但味道甜甜的 好味洋蔥圈都好味
好耐冇去沙田喇
湊住3個小朋友...
行到攰攰地來搵地方食下野休息下

雞翼入味 咬落口感比較硬身
薯球好油 但味道甜甜的 好味
洋蔥圈都好味
2020-06-27 453 浏览
夜晚係沙田新城市廣場行完街,就諗住搵野食,點知周圍都排晒長龍,咁岩見到supersandwich 有好多空位,一於就揀呢間。自助機自助落單,揀左個三文治同意粉,埋單個陣部機壞壞地,叫極啲店員都扮睇唔到,態度都幾差。自己搵位坐低後,等部機響會自動送餐,呢個服務唔錯,公司三文治大大塊,睇落吸引,食落都okay,好飽肚。另一個意粉,好creamy, 可以另加芝士粉,三文魚份量都幾多,扁意粉較少見,硬度煮得剛好。餐湯黑松露蘑菇湯好香濃~~

餐湯黑松露蘑菇湯好香濃~~
2020-04-30 618 浏览
Tea Set有成12款,只有一款係賣晒都可以接受,每隔兩三日嚟一次食都唔過分。叫左T12,意粉配湯$62,一細兜肉醬意粉,或者白汁三文魚蜆肉意粉。三文魚意粉好好通通,鹹鹹地,但係如果大啲就好啦。酥皮湯酥皮夠厚,浸湯嘅話好食!至於豆奶,味道幾特別,唔同維他奶同埋豆漿,係真係西式口味嘅豆奶~雞翼,$12有兩隻,下次應該唔再叫,因為比較細同埋有啲乾。玫瑰花味奶茶,只不過係加咗玫瑰花糖漿,冇乜特別,味道一般。

雞翼,$12有兩隻,下次應該唔再叫,因為比較細同埋有啲乾。

玫瑰花味奶茶,只不過係加咗玫瑰花糖漿,冇乜特別,味道一般。
2020-04-29 333 浏览
🔸挪威煙三文魚·蜆肉扁意粉配刁草忌廉汁🔹挪威煙三文魚·蜆肉·刁草忌廉汁拼肉醬扁意粉🔸蜜糖雞翼忌廉湯好熱,多蘑菇碎,飲落唔差,但有啲鹹。兩份意粉嘅餸都唔多,但蜆肉都算大粒有口感,唔錯嘅,意粉醬分別似一pat白汁同一pat白汁加肉醬,而且意粉係凍嘅,靠啲汁撈均先暖暖地,加上啲汁較「杰」,意粉份量唔多都好快「濟」。蜜糖雞翼,價錢都ok,但雞翼係凍嘅,蜜糖味唔出。今次失望主要係嘢食都唔夠熱,相信暖嘅話就會幾食啲。

🔸挪威煙三文魚·蜆肉扁意粉配刁草忌廉汁
🔹挪威煙三文魚·蜆肉·刁草忌廉汁拼肉醬扁意粉
🔸蜜糖雞翼

忌廉湯好熱,多蘑菇碎,飲落唔差,但有啲鹹。

蜜糖雞翼,價錢都ok,但雞翼係凍嘅,蜜糖味唔出。

今次失望主要係嘢食都唔夠熱,相信暖嘅話就會幾食啲。
2020-03-28 388 浏览
新城市廣場三期新裝修後感覺咗闊落咗, Super Sandwiches 亦係三期開張,見到當日唔係太多人等, 就入去試一試。 都好方便, 可以去cashier點餐或者自助售賣機都得。我同朋友就叫咗一個焗薯,同埋一份三文治, 外加薯條小食一份。 焗薯配上沙律, 味道不錯。三文治餡料很多, 共有三層,有肉有菜, 食完真係會十分之飽!味道還可以, 沒有什麼特別驚喜。 至於小食芝士肉醬薯條, 就令我覺得有啲失望, 薯條唔脆, 軟淋淋的, 只係靠芝士同肉醬味道搭救。

細個開始就好鍾意食呢度既焗薯🥔同忌廉蘑菇湯所以大約一年(?)前新城市間super sandwiches突然之間執左有d唔開心👉🏼👈🏼最近路過新城市見到佢喺3期既open area開番 所以試試😬G13. 🥑牛油果•墨西哥牛油果醬•車打芝士•松子仁配香草包 +忌廉粟米湯($79)牛油果🥑既份量有驚喜 芝士下面仲有牛油果醬 所以滿足到牛油果控!G4. 黑松露牛肝菌忌廉蘑菇🍄扁意粉($64)意粉就失色左少少 胡椒/黑椒味好重啊 完全地蓋過左黑松露既味道😟後記🌟因為實在太掛住有好多蘑菇碎既忌廉蘑菇湯 所以點餐前買過店員今日係咪湯 店員話係粟米蘑菇湯 我開心左一陣 不過飲個陣發現 其實只係普通粟米湯 店員講多左「蘑菇」兩隻字😟另外 食完先後知後覺oliver’s屬於某大集團既然以前既味道已經搵唔番 加上呢段艱難時期應該支持真正支持自己既屋企既餐廳 特別係小店 所以 拜拜喇👋🏽 利華超級三文治🥪
細個開始就好鍾意食呢度既焗薯🥔同忌廉蘑菇湯

牛油果🥑既份量有驚喜

芝士下面仲有牛油果醬 所以滿足到牛油果控!

G4. 黑松露牛肝菌忌廉蘑菇🍄扁意粉($64)
意粉就失色左少少
胡椒/黑椒味好重啊 完全地蓋過左黑松露既味道😟

後記🌟

另外 食完先後知後覺oliver’s屬於某大集團
既然以前既味道已經搵唔番
所以 拜拜喇👋🏽 利華超級三文治🥪
2020-03-09
2020-02-01 417 浏览
沙田新城市新開Super Sandwiches, 執左一段時間好耐都無食,見到大排長龍,咁啱有張$25coupon即刻試試。揀左一份三文魚焗薯$56+super combo有蘑菇湯或雜菜湯可選擇,碎蛋牛角包🥐,凱撒沙律,即磨咖啡=$76。價錢算合理,另外我怕唔飽再加$15要一份芝士肉醬薯條🍟總共$91-$25coupon後,只需要$66-超值!整體而言,蘑菇湯夠熱飲完成身暖晒,不過好飽;焗薯之三文魚份量好小,真係淨食薯仔,下次唔會再食;即磨咖啡唔太好飲。芝士肉醬薯條好好味,凱撒沙律都唔錯,最後抱住個肚走😛
價錢算合理,另外我怕唔飽再加$15要一份芝士肉醬薯條🍟
總共$91-$25coupon後,只需要$66-超值!
芝士肉醬薯條好好味,凱撒沙律都唔錯,最後抱住個肚走😛
2020-02-01
用餐优惠