2005-06-02 229 浏览
中午一個人LUNCH的好地方。<br />略貴,可能我細食,好飽。最喜歡係西蘭花芝士焗薯,勁多芝士響面,加埋煙肉、蔥,好香,加埋個湯(個人較喜歡雜菜湯),好滿足。
中午一個人LUNCH的好地方。<br />
2005-05-08 124 浏览
此店以前常吃,食個HighHigh地既早餐都唔知幾爽。但自從全線易手(被某大快餐連鎖店收購並換了新裝修)後,旱有地只吃過2次,最後一次是在多個月前吃早餐時,發覺Frankfurt 腸有酸宿味,明顯是不新鮮,二話不說以後也沒又幫襯了。(另外,以前的法蘭克褔腸是脆皮可以用刀切開的,而家的不脆而且很「un」)當然大家可以認為小弟唔好彩,但你們有沒有發覺佢地用料的確比以前差左?除了早餐份量小左外,材料也本土左,所以連味道都無咁western。我真係好想佢由紅色變回綠色(未轉手前的舊裝修,如樓上的照片,真是值得懷念),可以食番個HighHigh地既早餐!ps:雖然上次經歷是多個月前,但我仍給一個喊希望有關人仕多加注意食物質素!

2005-05-08 46 浏览
好耐都冇呢間食過,尋日幫襯至發覺原來大部份已轉做set.麵飽水準同以前差唔多,但最好就係個蘑菇餐湯.有好多蘑菇,又夠濃夠味,超正!但係雜菜湯就太清,好似水同雜菜分開煮咁,我自己唔係咁鍾意. 整体都好ok,但價錢都30幾蚊唔係平.
2005-05-08 19 浏览
好耐都冇食過呢度d三文治,最近食番至知大部份變成set. 麵飽水準同以前差唔多,餐湯方面,雜菜湯好清,似清湯加雜菜,可以分得好開,味道亦真係好清;蘑菇湯就好濃好多蘑菇,入口味道好正,食埋個飽就好鬼飽啦!
2005-03-12 34 浏览
略貴,但的確是個「忙裏偷閒」的好地方~比起delifrance,可能你會覺得delifrance開洋一些,可能你會覺得那兒的coffee好渴一些,但我就喜歡寧靜一些。服務態度一流,有效率喜歡那裏的焗薯,加一杯雜菜湯~煙三文魚三文治也是一個不錯的選擇<-- 但貴了一點
略貴,但的確是個「忙裏偷閒」的好地方~
服務態度一流,有效率

喜歡那裏的焗薯,加一杯雜菜湯~
煙三文魚三文治也是一個不錯的選擇<-- 但貴了一點
2004-10-14 11 浏览
尋日同個朋友係沙田好運夾完琴,大家都好肚餓,之後佢\建議去Oliver\'s Super Sandwiches食飯,之後去到,竟然出奇地少人囉!我一出到去,覺得好似好少野食,之後攞左張牌睇,見到個蟹子牛油果芥辣汁卷,睇個樣好似好好味喎,所以咪叫囉,要多左杯士多啤梨汁!之後番到埋位,一咬落去,好好味呀!第一:好多蟹子第二:D牛油果都好好味,D苦味真係唔多覺,但係覺得有一樣野好怪,點解D牛油果咁CREAM既?第三:芥辣汁唔太辣,正不過佢\杯士多啤梨汁就唔係太好喇....不過都唔錯

第一:好多蟹子
第三:芥辣汁唔太辣,正

不過佢\杯士多啤梨汁就唔係太好喇....不過都唔錯

2004-07-19 4 浏览
每次入呢間舖頭如果係午餐我一定會揀食焗薯夠飽之餘好好味早餐都唔錯架貴同一層麥當勞十蚊的價錢但格調同埋味道已經差好遠PS. 焗薯我推介蛋沙律做材料
每次入呢間舖頭如果係午餐我一定會揀食焗薯
夠飽之餘好好味
早餐都唔錯架
貴同一層麥當勞十蚊的價錢
但格調同埋味道已經差好遠

PS. 焗薯我推介蛋沙律做材料
2004-07-12 19 浏览
  吃遍沙田的行動終於開始,講左差唔多成年,而家係第一站。第一站的地點是:super sandwiches,我地楝左夜晚去食,原因係日頭唔得閒,夜晚就時間都方便好多。  今餐食左乜?唔知算唔算豐富呢?因為有優惠券,所以唔算貴。我地食左:酥皮蘆筍忌廉湯2客(大杯) 凱撒沙律香草雞扒配印式燒汁西蘭花、椰菜花闊麵配忌廉芝士汁  個凱撒沙律冇人house,因為靜係得雜菜,唔係咁o岩食。我就最鍾意飲個湯,而將闊麵條撈燒汁係好好食架!  總結,我對第一站係十分滿意既,希望第二站、第三站……之後o個d 站我餐餐都咁滿意啦!

酥皮蘆筍忌廉湯2客(大杯)
凱撒沙律
香草雞扒配印式燒汁
西蘭花、椰菜花闊麵配忌廉芝士汁

2004-06-20 9 浏览
嗰日吃了個早餐,味道ok 啦,因為d 蘑菇咸咗少少.雖然貴d ,但真係飽的.
嗰日吃了個早餐,味道ok 啦,因為d 蘑菇咸咗少少.
雖然貴d ,但真係飽的.
2004-06-11 8 浏览
下午茶果個公司治好不濟,用料又cheap,又難食
下午茶果個公司治好不濟,用料又cheap,又難食
2004-06-03 14 浏览
由墨緑轉棗紅,變開放式(喺新城市就無謂啦,咁多人)食咗個新果個土耳其包,饀係龍蝦仔、芒果...同檸檬草,包本身就唔掂,又鞋又乾,但味道都ok,另叫咗個panini,有煙三文魚,因烘熱,依個比較好食呢啲地,咖啡尚可啦仍係果句,oliver's同delifrance一齊跌,但delifrance就真係跌得仲過份--------------------------------題外話:在此多謝openrice加入咗:中立、不適用,讓大家可以評分更爽
由墨緑轉棗紅,變開放式(喺新城市就無謂啦,咁多人)
呢啲地,咖啡尚可啦
題外話:
2004-04-27 14 浏览
野色無乜特別..不過雲石芝士蛋糕真係好味^_^
野色無乜特別..不過雲石芝士蛋糕真係好味^_^
2004-02-21 5 浏览
以前中學時間中都會去食, 最鍾意佢0既茄汁豆焗薯同埋ham & cheese 飛碟, 仲有d沙律都幾好食<br />另外, 佢d tea set 都幾抵的
另外, 佢d tea set 都幾抵的
2004-02-08 9 浏览
中學時每逄水陸運會我地成班同學就會約埋一齊黎呢度食早餐...永遠都係叫american breakfast, 有蛋有腸有茄汁豆有多士...再加杯可樂...仲有就係永遠都有friends遲到, 要我地食住等...個早餐其實可能唔係好好味...但係o係回憶裡佢永遠令人懷念...仲有...以前佢d沙律唔係pack好,而係畢左斷weight計...我覺得o個陣時o既薯仔沙律係好好味嫁!而家始終係差d!
2004-01-29 18 浏览
第一次食飛碟就係n年前o係呢間sandwich shop, 食到自己買左部飛碟機...我o既favourite就係ham&cheese同埋mushroom&cheese...仲有佢d蛋糕同埋scones都係la rose(某幾間惠康裡面有o既面包舖,eg. causeway bay,西寶城...)供應嫁...個raisin scones同埋banana bread都幾好味, 不過o係la rose買會平d...hehe