2009-04-24
原本一大班人Book了附近的Chez Patrick,但去到門口見到人影都無,完全無信心入去,結果大家提議不如去試Olala,入到去其實都係無人,唔通我地太早?一直都聽聞過Olala海鮮很出色,今日終於一大班人食到佢o既海鮮拼盤!果然,一行7人一致都覺得海鮮十分新鮮!7佰幾蚊o既海鮮盤有10隻生蠔,而且隻隻新鮮已經值回票價,加上凍蝦入面填滿新鮮蝦籽!我真係第一次食新鮮蝦籽,超級鮮甜!雖然海鮮出色,但menu上海鮮菜色唔多,反而出名食野山豬同燒春雞,經理仲指住牆上o既"豬"相,話: d 燒排骨就係呢隻豬喇!我地真係笑左出黎!不過呢隻野生豬真係好肥,豬味濃,但無臭味,好味到連骨都 "損" 埋!不過好貴!400幾蚊一碟!反而燒春雞我覺得普通,可能本身鐘意食中式雞,食過幾間燒春雞都係覺得肉質"鞋",皮薄微脆,點都比唔上我地中國人炸子雞好食~另外點左兩碟Pasta,不過不失,合格但沒有驚喜值得一提係Olala d 麫包真係好好味!全部自家制,熱烘烘,充滿麥香,塗上吞拿魚醬,不經不覺食得半飽
另外點左兩碟Pasta,不過不失,合格但沒有驚喜