2023-09-22 95 浏览
見到佢新開,環境又好似幾大幾舒服所以就俾佢呃咗過去明明係新開,啲枱枱凳凳全部都好舊又污糟,勁似二手傢俬都算啦嚟咗咪嗌杯咖啡囉凍咖啡唔凍嘅,微溫都算喇,都係想搵個地方坐吓坐坐吓發現有兩個好朋友陪我係兩隻好活潑嘅烏蠅喺度飛下飛下諗住飲埋杯咖啡就走,唔想浪費食物點知坐多陣,成身都痕走咗之後望一望手臂,已經敏感出紅色一粒粒嘢食我冇食過就唔批評啦但係你身為一間餐廳點解可以咁污糟唯一嘅好處係,間餐廳係冇人嘅你鍾意坐幾耐都得
見到佢新開,環境又好似幾大幾舒服
所以就俾佢呃咗過去

明明係新開,啲枱枱凳凳全部都好舊
又污糟,勁似二手傢俬
都算啦嚟咗咪嗌杯咖啡囉
凍咖啡唔凍嘅,微溫
都算喇,都係想搵個地方坐吓

坐坐吓發現有兩個好朋友陪我
係兩隻好活潑嘅烏蠅喺度飛下飛下
諗住飲埋杯咖啡就走,唔想浪費食物
點知坐多陣,成身都痕
走咗之後望一望手臂,已經敏感出紅色一粒粒

嘢食我冇食過就唔批評啦
但係你身為一間餐廳點解可以咁污糟
唯一嘅好處係,間餐廳係冇人嘅
你鍾意坐幾耐都得
2023-09-21
2023-09-11 55 浏览
平日下雨天到尖沙咀同朋友下午茶聊天,環境可以, 是大玻璃窗,光猛通明。服務佳,細心主動。價格一般啦,今日香港生活指數十分高,好難有相宜餐食,這裡沒有下午茶餐,全部單點,兩份紅菜頭三文魚配多士共HK$196。酸種飽多士好味,煙三文魚十分滑順,觀配上忌廉芝士十分正,紅菜頭份是少,有些失望,食材新鮮。
2023-09-11
2023-08-23 474 浏览
/𝑶𝑲𝑳𝑴 𝒄𝒂𝒇𝒆 🇭🇰/#sa尖沙咀篇 #sacafe篇 ➖➖➖<尖沙咀🆕純白系cafe >➖➖➖近排真係開左新cafe 去都去唔切🤣呢間店位於尖沙咀棉登徑 有少少容易走漏眼 佢logo 係幾印象深刻✨店舖有空間感 大部分都係落地玻璃 望到街景 嗰條街人流亦幾多呢👀食物方面有提供mains、輕食、甜品同精品咖啡☕️ 例如: 法式多士、意大利雲呑、手沖咖啡其中有啲甜品都較少見😆例如: 蒙布朗 下次有機會試下~ 順帶一提 餐廳有最低消費$70/pp 呢 ➖➖➖1️⃣芝士瀑布貝果三文治 $78 佢叫瀑布係因為中間會有隻流心蛋😆另外再加埋半溶芝士同香腸、紫洋蔥邪惡感🆙整體咸香突出 幾惹味✨Bagel 都幾有咬口 不過醬汁較多覺得濕左少少如果share 食可能會論盡d 🤣➖➖➖ 2️⃣法式多士-原味配雪糕 $88 本身都想試蒙布朗 決定不了🤣最後要左french toast 配椰子雪糕多士夠鬆軟濕潤 幾有蛋香亦會食到椰香! 再加埋Oreo 碎✨整體唔錯 ➖➖➖3️⃣香煎帶子鮮蛋闊麵配蒜蓉番茄蝦汁 $148 闊條麵有嚼口🤍 幾掛汁用左番茄蒜蓉蝦汁 味道微酸 幾醒胃 番茄味再濃啲就好☺️另外都
/𝑶𝑲𝑳𝑴 𝒄𝒂𝒇𝒆 🇭🇰/
#sa尖沙咀篇 #sacafe篇
<尖沙咀🆕純白系cafe >
近排真係開左新cafe 去都去唔切🤣
呢間店位於尖沙咀棉登徑
有少少容易走漏眼 佢logo 係幾印象深刻✨
店舖有空間感 大部分都係落地玻璃 望到街景
嗰條街人流亦幾多呢👀
食物方面有提供mains、輕食、甜品
同精品咖啡☕️
例如: 法式多士、意大利雲呑、手沖咖啡
其中有啲甜品都較少見😆例如: 蒙布朗
下次有機會試下~
順帶一提 餐廳有最低消費$70/pp 呢

1️⃣芝士瀑布貝果三文治 $78
佢叫瀑布係因為中間會有隻流心蛋😆
另外再加埋半溶芝士同香腸、紫洋蔥邪惡感🆙
整體咸香突出 幾惹味✨
Bagel 都幾有咬口 不過醬汁較多覺得濕左少少
如果share 食可能會論盡d 🤣
芝士瀑布貝果三文治

2️⃣法式多士-原味配雪糕 $88
本身都想試蒙布朗 決定不了🤣
最後要左french toast 配椰子雪糕
多士夠鬆軟濕潤 幾有蛋香亦會食到椰香!
再加埋Oreo 碎✨整體唔錯

4️⃣熱- 多啡少奶 $45 Classic blend
即Flat white 😙 另外多奶少啡就即係latte
印象中係可以揀fruity /nutty
味道不錯 帶果仁香 奶啡平衡得宜
係拉花會散得快啲~
熱- 多啡少奶

5️⃣抹茶拿鐵 $49
夏天就係要飲凍✨比一般matcha latte 大杯
奶味同茶味都幾balance 帶回甘!
Matcha  latte

📍OKLM Cafe @oklm.aucalmehk
法式多士-原味配雪糕
香煎帶子鮮蛋闊麵配蒜蓉番茄蝦汁
Matcha  latte
最近尖沙咀新開了一間過千呎全白歐陸式cafe,超開心可以坐到窗口位置,感覺超chill滴~ 有別於輕食咖啡廳,OKLM Cafe主打精緻歐陸菜式,例如法式多士、意大利雲吞、ADB等等🍴 而且cafe設自家咖啡豆烘焙廠房,提供多款手沖咖啡及精品咖啡☕️ .🍝香煎帶子鮮蛋闊麵配蒜蓉蕃茄蝦汁 $148闊麵愛好者揮手區🙋🏼‍♀️ 這裏的闊麵充滿蛋香,醬汁較thick,加上闊麵特別掛汁,整體味道都很出!🍅🌰瀑布栗子蒙布朗 $98是次到訪最期待的就是這個了❤️‍🔥 店員會先端上四方形狀的brownie,然後在蛋糕上擠滿一層又一層的栗子蓉,最後再加上水果和杏仁片作裝飾🍓 混和著奶油的栗子蓉綿密幼滑,而且不會太甜,太滿足了🥰🥪法式多士 $88法式多士外皮酥脆,內裏充滿蛋香,有點像烤香的麵包布甸!外士上層舖滿杏仁片、花生粒和水果,伴碟的雪糕還有Oreo碎呢!☕️冰火交融 $42其實即是dirty ~ Cafe用上nutty的house blend,很喜歡喝時兩者交融後所呈現的咖啡酸,好喝!.🍵抹茶拿鐵 $49超大杯的Matcha Latte,味道清甜回甘,不錯😆

🍝香煎帶子鮮蛋闊麵配蒜蓉蕃茄蝦汁 $148

🌰瀑布栗子蒙布朗 $98

🥪法式多士 $88

☕️冰火交融 $42
🍵抹茶拿鐵 $49
超大杯的Matcha Latte,味道清甜回甘,不錯😆
午餐
【OKLM Cafe】尖沙咀新開過千呎全白歐陸式設計coffee shop 有落地玻璃街境睇~~佢地仲有自家coffee bean既烘焙廠房有多款手沖咖啡及精品咖啡☕️而食物方面就主打精緻歐陸菜式💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️e.g. 法式多士、意大利雲吞同埋ADBGranola Bowl 💰$88由奇異果 香蕉 士多啤梨 藍莓同埋脆脆既fruit bowl 仲有nuts 提子乾撈埋啲yoghurt食落都幾有口感~~Pumpkin Pearl Barley “Risotto” with seafood 💰$148帶子好大粒 飯粒食落去粒粒分明南瓜味唔算好重 整體黎講都幾好食😆French Toast 💰$88呢個french toast整得幾好食 份量亦都啱啱好~ 食落好香蜜糖味 再加埋有椰子雪糕既配搭 幾唔錯Iced-Cappuccino 💰$48個杯幾得意 揀咗frutti口味 啡味唔算好濃 正正常常啦~~Iced-Coffee Latte 💰$43呢個要咗regular blend 一樣啡味唔算好濃👀👀
【OKLM Cafe】

而食物方面就主打精緻歐陸菜式💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️
e.g. 法式多士、意大利雲吞同埋ADB

Granola Bowl 💰$88

帶子好大粒 飯粒食落去粒粒分明
南瓜味唔算好重 整體黎講都幾好食😆

French Toast 💰$88

Iced-Cappuccino 💰$48

個杯幾得意 揀咗frutti口味
啡味唔算好濃 正正常常啦~~

Iced-Coffee Latte 💰$43
呢個要咗regular blend
一樣啡味唔算好濃👀👀
$207.5 (下午茶)
是日相約閨蜜到 K11逛街,走得累了想坐坐喝杯咖啡,見到棉登徑有間Café 正在試業純白及三面開窗門設計,充滿歐洲街角咖啡廳氛圍。餐廳主打精緻歐陸菜式,如All Day Breakfast、意大利雲吞、意大利麵及燉飯。想吃得輕巧一點,可選酸種多士及貝果。連近期人氣打卡法式甜點「蒙布朗」也在餐牌之列,當然不會錯過。冰火交融 ($42)店內咖啡豆由自家廠房烘焙,提供多款手沖咖啡及精品咖啡。"Dirty"鮮奶夠凍,與高溫的Espresso交溶,形成美麗漸層,一口喝下可以享受冰火交融之美味。多奶少啡 ($36)"Caffe Latte"可選Fruity或Nutty,咖啡拉花精緻,線條清晰。奶泡打得細膩順滑,奶香濃鬱,咖啡濃香有致,份量適中,叫人喝得滿足。白松露野菌意大利雲吞 ($138)甫上枱便傳來陣陣菇菌香氣,雲吞飽滿呈圈形,外皮煙韌餡料牛肝菌充滿咸香。白松露醬下得慷慨,濃郁而不油膩。瀑布栗子蒙布朗 ($98)上枱時只見底層朱古力蛋糕,店員在顧客面前以擠花機器即時唧出細絲狀栗子蓉,猶像瀑布般覆蓋於蛋糕之上,再以鮮果及果仁裝飾,單看過程已經非常治癒。瀑布栗子蓉蓬鬆吃下具空氣感,栗子甜度天然。下

純白及三面開窗門設計,充滿歐洲街角咖啡廳氛圍。

冰火交融 ($42)

多奶少啡 ($36)

白松露野菌意大利雲吞 ($138)

瀑布栗子蒙布朗 ($98)

瀑布栗子蓉蓬鬆吃下具空氣感,栗子甜度天然。下面海綿蛋糕鬆軟中夾雜脆脆口感,吃起來層次豐富,喜歡栗子的人必定要試試!

伯爵茶焦糖日式厚乳卷蛋 ($48)
茶味與焦糖香平衡,外層蛋糕鬆軟具回彈力。忌廉厚厚一層香滑輕身,不會太甜或太膩。

美式軟曲奇 ($40)
一客2塊,分別是燕麥和朱古力。軟曲奇扁平而大塊,柔軟有咬口,正是我喜愛的類型。加上燕麥片提子乾及朱古力碎,口感更佳。

2023-08-11 57 浏览
其實食完個餐之後都地,再睇埋啲打手嘅食評,真心佩服👍🏻絕對係好味嘅新定義日式叉燒咸都算了,個肉骨茶拉麵簡直係刺激味蕾新境界,完全淡到一個點,我諗就咁落鹽烚都好味過佢杯凍齋啡可以同茶餐廳比較,不相伯仲當然,可能其他嘅餐會好味啲?咁麻煩將呢個日式叉燒肉骨茶拉麵喺地球上消失啦好嗎?$150食啲咁嘅嘢真心想爆粗
其實食完個餐之後都
地,再睇埋啲打手嘅食評,真心佩服👍🏻絕對係好味嘅新定義

杯凍齋啡可以同茶餐廳比較,不相伯仲

2023-08-11
路過見到K11附近新開的純白色咖啡店,特大窗口位景觀開揚,光感十足,可以靜心品嚐咖啡,望著繁忙的尖沙咀人來人往。咖啡店主打西式食物,有供應全日早餐、多士類、意粉、意大利雲吞和甜品等。咖啡店有烘焙咖啡豆,客人可以選擇果仁味(Nutty)或果香味(Fruity)的咖啡豆,亦有供應手沖咖啡。🍵Matcha latte☕Flat White 芝士瀑布貝果三文治貝果上面部分挖了個空,裏面放了太陽蛋,賣相精緻,切開有蛋液流出,再切會有大量半溶芝士湧出,雙重驚喜,貝果口感煙韌,裏面有白香腸、醃蘿蔔絲和醃紅菜頭絲,依個配搭幾特別,酸酸甜甜,中和了芝士的膩感。南瓜海鮮燴薏米意大利燉飯依款燉飯用上薏米仁取代了傳統的意大利米,非常健康,煮到薏米仁完全吸收了南瓜蓉和湯汁,薏米仁粘糯,相當有口感。而食材包括:帶子、蝦和蟹肉,帶子大大粒,鮮味十足,而蝦仁都煎得香口。瀑布栗子蒙布朗店員會即席在蛋糕上擠上栗子蓉,再放上藍莓、蔓越莓和杏仁做裝飾,觀望着大量幼緻的栗子蓉跌落在蛋糕上,感覺治癒。栗子蓉混和了奶油,香濃幼滑,甜而不膩。裏面的朱古力海綿蛋糕香濃濕潤,中間夾着幼滑的朱古力慕絲,整個甜品相當有層次。

🍵Matcha latte

☕Flat White

芝士瀑布貝果三文治

南瓜海鮮燴薏米意大利燉飯

瀑布栗子蒙布朗

最近喺尖沙咀發現咗一間全白歐陸設計嘅小店𝖮𝖪𝖫𝖬 𝖢𝖺𝖿𝖾,一走入去就感覺平靜放鬆🫶 𝖮𝖪𝖫𝖬 𝖢𝖺𝖿𝖾提供精緻嘅歐洲風味,好似法式多士、意大利雲吞同全日供應嘅早餐都係佢地嘅拿手作品。另外,佢哋仲有自家嘅咖啡豆烘焙廠房,可以飲到好多款手沖咖啡同精品咖啡,對於咖啡迷嘅我絕對係一個福音 ☕️ 𝗕𝘂𝘂推介🔥👍 火雞開心果火腿賓尼迪配意大利包呢個配搭好有驚喜🤍 滿滿嘅火雞、開心果、火腿同賓尼迪蛋,味道濃郁又好味。再配上鬆軟有咬口嘅意大利包,味道更加昇華。🥖👍 南瓜海鮮燴薏米意大利飯呢款意大利飯嘅配料有帶子、蝦同蟹肉,配上南瓜汁同薏米,創造出一種豐富嘅口感同味道。每一啖都可以食到海鮮嘅鮮甜同南瓜嘅香甜🍤🦀👍 伯爵茶焦糖日式厚乳卷蛋日式厚乳卷蛋以伯爵茶同焦糖為靈感,味道獨特而令人回味。蛋捲綿密細膩,焦糖同伯爵茶嘅味道好夾,令人忍唔住食完一啖又一啖🍮📍OKLM Cafe尖沙咀棉登徑1-3號地下1號舖

𝗕𝘂𝘂推介🔥
👍 火雞開心果火腿賓尼迪配意大利包

👍 南瓜海鮮燴薏米意大利飯

👍 伯爵茶焦糖日式厚乳卷蛋

📍OKLM Cafe
尖沙咀棉登徑1-3號地下1號舖
尖沙咀又有新𝖼𝖺𝖿𝖾了 純白色裝修好舒服而且仲有靚靚窗台可以打卡估唔到睇完𝗆𝖾𝗇𝗎 見到價錢都幾合理 ✨而且有好多選擇 咖啡都有手沖同𝖼𝗈𝗅𝖽 𝖻𝗋𝖾𝗐 怪唔知出面都大排長龍呢⁡食物份量都幾多 尤其係個意大利雲吞 粒粒都幾大而個白松露忌廉醬好香 好食🫶🏻另外一定要留肚食佢地既甜品!個法式多士似係加左椰醬去整 而個雪糕係椰子味 雖然好𝗁𝖾𝖺𝗏𝗒 但幾好食 💕⁡⌕ 白松露牛肝菌意大利雲吞 ᴴᴷᴰ¹³⁸份量都幾多 雲吞粒粒都幾大而個白松露忌廉醬好香 好食⌕ 香煎帶子配蒜蓉蕃茄蝦汁意粉 ᴴᴷᴰ¹⁴⁸個汁幾開胃 帶子都好大粒 ⌕ 法式多士配雪糕 ᴴᴷᴰ⁸⁸似係加左椰醬去整 而個雪糕係椰子味 雖然好𝗁𝖾𝖺𝗏𝗒 但幾好食 💕⌕ Dirty ᴴᴷᴰ⁴²⌕ Cold Brew ᴴᴷᴰ³⁶咖啡CP 值勁高 個cold brew 係非常好飲 呢個價錢真係冇人能及! 夏天飲好fresh⁡
尖沙咀又有新𝖼𝖺𝖿𝖾了 純白色裝修好舒服

⌕ 法式多士配雪糕 ᴴᴷᴰ⁸⁸

⌕ Dirty ᴴᴷᴰ⁴²
⌕ Cold Brew ᴴᴷᴰ³⁶

2023-08-08 35 浏览
位於尖沙咀鬧市係棉登徑既轉角位置 全白色落地玻璃既設計 採光度非常好 餐廳位置都算多 但假日黎就必須要等位 如果坐到打卡位 人流多既關係影相都唔容易🥺食物方面主要係歐陸菜式 今次淨係嚟咗試甜品 下次想試埋佢哋嘅鹹食~另外佢哋主打手沖咖啡 特別在於仲有自家咖啡豆烘焙廠房架🤩今次點左〰️๑ 𝘍𝘳𝘦𝘯𝘤𝘩 𝘵𝘰𝘢𝘴𝘵 (𝘤𝘩𝘰𝘤𝘰𝘭𝘢𝘵𝘦) 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘪𝘤𝘦 𝘤𝘳𝘦𝘢𝘮 $88๑ 𝘔𝘢𝘵𝘤𝘩𝘢 𝘭𝘢𝘵𝘵𝘦 $49 ๑ 𝘊𝘢𝘧𝘧𝘦 𝘭𝘢𝘵𝘵𝘦 $43🔔設每人有最低消費$70

另外佢哋主打手沖咖啡 特別在於仲有自家咖啡豆烘焙廠房架🤩

今次點左〰️

๑ 𝘔𝘢𝘵𝘤𝘩𝘢 𝘭𝘢𝘵𝘵𝘦 $49

๑ 𝘊𝘢𝘧𝘧𝘦 𝘭𝘢𝘵𝘵𝘦 $43

🔔設每人有最低消費$70

位於K11附近開了間全新cafe,純白色外牆,歐陸式設計風格🪟,在一眾茶餐廳、粉麵店的小巷之中別樹一幟~ 過千呎佔地面積,分為窗台位置、吧枱及正常用餐座位 (想打卡靠窗台坐就建議及早預約✨)-餐廳主打新派創意的歐陸菜式,如貝果、栗子蒙布朗及法式多士等等,另外設有自家咖啡豆烘焙廠房,提供多款手沖咖啡及精品咖啡☕️▫️▫️▫️▫️▫️▫️芝士瀑布貝果三文治 ($78)超特別配搭的貝果🥯 流心蛋切開馬上流出蛋汁,再配上半溶芝士🧀️,中間夾著香腸,最意想不到竟是加了紅菜頭絲~ 微酸再加上芝士的鹹味,清新又不過於膩,bagel質感煙韌有咬口!-▫️穀物碗 ($88)七彩繽紛的彩虹穀物碗🌈,鋪滿了香蕉、草莓、藍莓和奇異果🥝,混合了Granola,無糖乳酪夾雜著水果一起吃,味道剛剛好!-▫️瀑布栗子蒙布朗 ($98)最打卡able的必點甜品之一🌰 店員會先用上栗子蒙布朗內層的朱古力蛋糕,然後慢慢地在蛋糕上擠滿了濃郁的栗子蓉,側面四周和頂層完美覆蓋,每一口都吃到綿密的栗子蓉~ 最後再會加上水果作裝飾🍓-▫️冰火交融 ($42)飲品先點了杯冰火交融,凍鮮奶再加上espresso,第一口感受到偏nutty的熱咖啡,接著就是冰涼

▫️▫️▫️▫️▫️
▫️芝士瀑布貝果三文治 ($78)

▫️穀物碗 ($88)

▫️瀑布栗子蒙布朗 ($98)

▫️冰火交融 ($42)
飲品先點了杯冰火交融,凍鮮奶再加上espresso,第一口感受到偏nutty的熱咖啡,接著就是冰涼的冷鮮奶,夏天喝一杯很爽!

▫️抹茶拿鐵 ($45)
用心拉花的精緻抹茶拿鐵🍵,茶味濃郁甘甜,鮮奶比例恰到好處~
▫️▫️▫️▫️▫️
📍OKLM Cafe
🗺️ 尖沙咀棉登徑1-3號地下1號舖
尖沙咀K11附近最近開咗間以白色為主調的CAFE🍽️利用窗口🪟空間感十足☺️餐廳主打精緻歐陸菜式,包括法式多士、意大利雲吞及 All Day Breakfast等等另外佢哋亦設自家咖啡豆烘焙廠房,提供多款手沖咖啡及精品咖啡🌰瀑布栗子蒙布朗 $98近排大熱甜品😍店員會係大家面前即時唧出栗子蓉,賣相好吸睛☺️ 栗子蓉綿滑濃郁,中間係朱古力蛋糕🍰必食之選🥣Granola Bowl $88七彩繽紛好開胃😝面頭鋪滿了草莓、香蕉、藍莓和奇異果,大量穀物配上無糖乳酪酸酸甜甜口感豐富🥯蒜香蝦貝果三文治 $78Bagel中間有半熟蛋,切開蛋液會流出黎🥚入面有唔少蝦仁🍤大大粒爽口彈牙😝加入半溶芝士更香口🧀貝果質感煙靭有咬口🍰伯爵茶焦糖日式厚乳卷蛋 $48伯爵茶味香濃,外層鬆軟蛋糕卷包住厚厚一層綿滑忌廉,甜度剛好幾滋味 Long Black (Tutti Frutti Blend) $39Caffe Latte 多奶少啡 (Classic Blend) $43要讚下飲品杯幾靚,Caffe Latte入口順滑,夏天飲番杯齋啡透心涼☕️

另外佢哋亦設自家咖啡豆烘焙廠房,提供多款手沖咖啡及精品咖啡

🌰瀑布栗子蒙布朗 $98

🥣Granola Bowl $88

🥯蒜香蝦貝果三文治 $78

🍰伯爵茶焦糖日式厚乳卷蛋 $48

放假又周圍去食下嘢😚發現尖沙咀開咗間純白cafe 入面都幾多人好似幾受歡迎 就入咗去試吓😚😚佢哋主打手沖咖啡 有自家咖啡豆烘焙廠房咖啡愛好者當然要即刻試吓😚我就嗌咗兩杯嚟試吓 分別係☕️ Costa Rica Tarazzu La BanderaGeisha Washed 2022 COE#7☕️ Columbia Risaralde La RiveraGeisha Washed咖啡上枱嘅時候係有三隻杯分別係可以等味道隻中啲嘅窄口杯闊口杯,同埋厚身杯 等溫度同味道無咁快變 🤍食物方面🍅蕃茄帶子意粉擺盤幾靚,帶子煎得唔錯,個醬調味調得幾好 酸酸甜甜好開胃🌰瀑㳍栗子布朗呢個好正 會係你面前擺盤🤍栗子味好重而且好幼滑又可以打卡又好食🤍-📍 @oklm.aucalmehk尖沙咀棉登徑1-3號地下1號舖#尖沙咀美食#Alldaybreakfast#coffeelover#hkcafe,#hkcafehopping, #hkcafefood, #hkcoffeeshop

佢哋主打手沖咖啡 有自家咖啡豆烘焙廠房
咖啡愛好者當然要即刻試吓😚我就嗌咗兩杯嚟試吓 分別係
Geisha Washed 2022 COE#7

Geisha Washed
咖啡上枱嘅時候係有三隻杯
分別係可以等味道隻中啲嘅窄口杯
闊口杯,同埋厚身杯 等溫度同味道無咁快變 🤍

食物方面

🌰瀑㳍栗子布朗
呢個好正 會係你面前擺盤🤍
栗子味好重而且好幼滑
又可以打卡又好食🤍
📍 @oklm.aucalmehk

#尖沙咀美食

尖沙咀開咗新嘅咖啡店,以白色為主調,簡約舒適風格,過千呎全白歐陸式設計。而且係全窗口環境,環境開陽,完全唔會有壓迫嘅感覺。主打手沖咖啡,有唔同款式嘅咖啡豆,兼且有自家咖啡豆烘焙廠房,咖啡愛好者絕對要黎試試🤓 -白松露牛肝菌意大利雲吞 $138好少見Cafe會有意大利雲吞,我係衝着呢一款菜式而黎。白松露醬加牛肝菌,味道較濃厚,味道Creamy。-香煎帶子配蒜蓉蕃茄蝦汁 $148醬汁唔係走重口味路線,就係淡淡蝦香味,帶子煎得岩岩好,但麵既份量不算多。-法式多士朱古力配雪糕 $88分別有原味、朱古力及抹茶嘅法式多士,夏日炎炎當然唔少得雪糕。熱辣辣嘅法式多士,加埋冰涼透心嘅椰子雪糕,一冷一熱嘅口感實在太幸福🤩 -抹茶拿鐵 $49個杯好靚,充滿少女心!抹茶拿鐵香甜順口,下次要試試最招牌嘅咖啡先得 ☕️

-白松露牛肝菌意大利雲吞 $138

-香煎帶子配蒜蓉蕃茄蝦汁 $148