2025-06-04
📍OK 冰室(九龍貿易中心)今朝早想食返個經典港式早餐,行過葵興,入咗 OK 冰室試下佢哋嘅 All DayBreakfast Set,結果真係唔錯,有驚喜。主菜係蕃茄湯底通心粉配餐肉,湯底夠酸甜開胃,唔會死鹹,通心粉煮得啱啱好唔會淋晒,餐肉切粒夠厚身,煎香晒冇油膩感,成個感覺好 old school 但夠穩陣。另配太陽蛋兩隻+白方包,蛋黃仲係流心狀態,好靚!麵包就冇多餘牛油,清清地夾蛋一流。飲品揀咗熱奶茶,港式味濃而不澀,夠厚茶底,奶香都 balance 得好,唔會太甜。裝潢有啲懷舊茶餐廳感覺,彩色玻璃窗超有特色,有少少玩味感但又唔會太浮誇,整體用餐氣氛輕鬆舒服。價錢合理,出餐快,早餐 set 簡單卻夠滿足,係葵興區想食返港式 comfort food 嘅好選擇。
Breakfast Set,結果真係唔錯,有驚喜。