2015-12-04
4月30日,眾所周知灣仔有間la creperie做得相當出色~ 不過因為成日都大排長龍所以有時想食都無機會. 竟然會有人夠膽喺呢間crepe專門店隔幾條街開間小店, 邊賣輕食同crepe! 今晚難得有呀比同B豬嚟接我放工, 又比我發現竟然呢間小店係有baby chair, 好啦就比個機會佢入去試下!::: Beef Bourguignon Fusilli + Iced Lemon Tea ::: $102今晚黎到無食到crepe, 反而揀左晚餐combo set, 紅酒磨菇燴牛肉螺絲粉加杯凍檸茶~ 呢個螺絲粉雖然好似都係即叫即整, 當然燴牛肉係一早煮定, 味道算係唔錯, 不過d粉就比較乾身, 同埋牛肉有d韌.凍檸茶都係標準, 其實西餐廳基本檸茶都唔會有問題~::: Maple Syrup, Fresh Banana, Vanilla Ice-cream ::: $58甜品有楓糖醬香蕉雲呢拿雪糕格仔餅~ 呢個格仔餅都算唔錯, 外脆內軟, 淋上大量楓糖醬, 兼烘脆左既香蕉片, 味道非常match! 雪糕亦用上高質貨, 軟滑得黎有奶香, 仲食到粒粒雲呢拿籽~ nice~之前lunch食過佢
凍檸茶都係標準, 其實西餐廳基本檸茶都唔會有問題~
Beef Bourguignon Fusilli
Iced Lemon Tea