2020-10-20 39 浏览
兩份全日早餐唔該好耐冇出街食晚飯絶對要食飽佢All day breakfast 夠大堆頭啱哂先黎兩個湯係蕃茄湯酸味味夠哂開胃之後上主菜果然夠大份飽羅萬有最好食係薯條夠脆夠咸香真好好好食平時食開得沙律菜呢度加埋煙三文魚俾你仲有平時係用煙肉呢度轉左塊雞扒俾你跟住平時係toast呢度改左做窩夫當甜品🍮仲有all day breakfast 必備嘅茄汁豆,蕃茄,腸(有兩條嫁)由於跟餐唔想特別加錢我地就揀正凍檸茶同鮮奶
兩份全日早餐唔該
呢度轉左塊雞扒俾你
跟住平時係toast
呢度改左做窩夫當甜品🍮
仲有all day breakfast 必備嘅
茄汁豆,蕃茄,腸(有兩條嫁)
由於跟餐唔想特別加錢
我地就揀正凍檸茶同鮮奶
  • Ocio特選全日早餐
2020-10-19 27 浏览
今日去旺角逛波鞋街,經過煙廠街朗廷軒樓下一間ocio餐廳,見到入面好多人系度享受下午茶,於是入去試下,環境舒適,餐廳主要提供西式快餐,而且甜品種類超多,正丫🤩,於是叫左一個照燒汁牛柳炒意粉套餐,套餐有濃濃的忌廉湯及一杯飲品,牛柳質數好嫩滑,口感岩岩好,意粉🍝硬度岩岩好,配上日式照燒汁好味,另一番風味。當然少不了試甜品,叫左份黑蜜紅豆泡冰配雲呢拿雪糕🍦,裝飾好精緻好吸引,紅豆煮得夠淋,配搭入口又唔會太甜,天氣開始涼,加重冰🧊涼感覺好爽,價💰錢又合理,食完返尋味😋😋👍👍
2020-10-17 68 浏览
今日收工已經成9PM,心也累了! 🚶🏻‍♀️必須找間少女味的餐廳,🧖🏻‍♀️Sweet 一下、放鬆一下!走到煙廠街, 看見OCIO....因為這有滿滿的甜甜🧁🧇🍧回憶,就在這開餐吧!🥣忌廉湯來了👉🏼雖然係Heavy咗啲,但係打得好滑,質地好!🍳All Day breakfast 琳琅滿目,色彩繽紛,最適合夜麻麻食! Waffle 🧇 點上楓糖🍯,鬆化甜蜜!焗豆撈半熟炒蛋,食唔停的好配搭👩‍❤️‍💋‍👨!🍀還有我最愛的煙三文魚,煙燻的香味+fresh 嘅口感,真美味!黑松露軟殼蟹意大利飯🇮🇹~黑松露夠重手,鹹香美味;意大利飯口感剛剛好,Sauce 好Creamy 配上軟殼蟹🦀(大大隻、好醒目)的脆香.....總的來說,食到舔舔脷😋

2020-10-16 103 浏览
🍴奧斯特選早餐 $98睇食評有好多人推介all day breakfast,果然係正喎!個餐好豐富!有充滿蛋香嘅炒滑蛋、煙三文魚、雞扒、蕃茄、香腸、格仔餅、茄汁豆,同埋驚喜地有薯條🍟呢個餐好令人回味呀🤤🤤.🍴奧斯芝士牛肉漢堡 $108漢堡又係必試㗎!賣相好靚,一上枱見到半熔嘅芝士已經心心眼,食落果然都好正!漢堡扒夠juicy,配合芝士、蕃茄啖啖都好滋味!.整體嚟講餐廳嘅出品都幾高質,其實仲想試吓佢哋嘅意粉同小食,有機會要再嚟試試😍▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️
🍴奧斯特選早餐 $98

呢個餐好令人回味呀🤤🤤
🍴奧斯芝士牛肉漢堡 $108
漢堡扒夠juicy,配合芝士、蕃茄啖啖都好滋味!

果日係星期五!我同個朋友做完野攰攰地,唸住坐低抖下,行行下,入左去利間野度坐低左休息下抖下,咁我地兩人叫左兩杯野飲+個Cake(因为有最低消費兩杯野飲唔夠),食食下停左一陣倾下計,但係我地其實仲未食完嘅,但係個侍應就已經問我地:「d野仲要唔要?」...然後..食完就即刻收左我地個碟,跟住無過多幾分鐘,攞左張單黎要埋我地單,咁算啦咪埋囉,再無多幾分鐘,直頭叫我地走,原因係佢有客Book左晚飯時間!我打個凸…我仲未飲完喎!
成日search旺角cafe都見到依間on list✨軟殼蟹risotto hk$138Tuffle味香 啲飯煮得啱啱好有咬口 同埋唔係嗰啲燴飯 真risotto💕✨大蝦意粉 hk$108依個最普通 蕃茄汁底 意粉係有啲腍 一開始望到隔離叫all day再望返意粉 份量差好遠😂✨Burger hk$108👍🏻塊肉夠厚 舖咗菇同芝士融晒 裏面仲有蕃茄 同煙肉!✨Ribs hk$148好大份!我地4個人食share先清到 夠味又腍👍🏻 仲有薯條都好食 外脆內綿🍟
成日search旺角cafe都見到依間on list

✨軟殼蟹risotto hk$138

✨大蝦意粉 hk$108
依個最普通 蕃茄汁底 意粉係有啲腍
一開始望到隔離叫all day再望返意粉 份量差好遠😂

✨Burger hk$108
👍🏻塊肉夠厚 舖咗菇同芝士融晒 裏面仲有蕃茄 同煙肉!

✨Ribs hk$148
好大份!我地4個人食share先清到 夠味又腍👍🏻
仲有薯條都好食 外脆內綿🍟
軟殼蟹risotto
Ocio  burger
大蝦意粉
Ribs
2020-10-11 96 浏览
星期日喺旺角行完街人頭湧湧之後想搵間餐廳靜靜地食餐飯一直都有留意到呢間餐廳星期日都有Set Dinner好抵食套餐仲跟餐湯今日嘅餐湯係忌廉粟米湯甜甜地 有啲粟米粒幾好飲奧斯芝士牛肉漢堡 $108🍔雖然佢淨係寫芝士同牛肉但係配料其實仲有大蕃茄 煙肉 生菜而且仲配有炸到香脆嘅薯條同沙律菜成個配搭都好夾牛肉食到淡淡的肉汁大分到完全食唔晒黑松露軟殼蟹意大利飯 $138🦀真係成隻軟殼蟹上而且切開仲有膏炸得幾好味個飯帶淡淡的黑松露香氣而且加入左大量嘅雜菇落去煮每一啖飯都食到菇菌跟餐仲有配餐飲🍹凍檸茶正正常常雜果賓治 +$15 落咗大量嘅雜果 加分👍🏻
星期日喺旺角行完街人頭湧湧之後

跟餐仲有配餐飲🍹
凍檸茶正正常常
雜果賓治 +$15 落咗大量嘅雜果 加分👍🏻
2020-10-11 49 浏览
食物全部賣相幾好,但味道口感一般。加分位:沙律菜算新鮮幾好。豬肋骨調味幾好。漢堡包漢堡扒幾好食,有蘑菇同番茄。每道菜都唔細份,亦都有沙律伴碟。扣分位:知道這間窩夫出名突登叫窩夫,即上即食都唔熱唔脆。漢堡包番茄位置同最底塊麵包一齊,搞到塊包濕晒。燒春雞都幾乾。環境同衛生幾好,但係防疫方面就太多人太迫,枱與枱之間得一塊板,隔離側身打咗個乞嗤就好似直接打落自己度,嚇到即刻要帶口罩。有75分鐘入座時間,夠時間食主食但,冇得慢慢傾偈,本身諗著食甜品但比個窩夫搞到唔想叫。
食物全部賣相幾好,但味道口感一般。

• 奧斯芝士牛肉漢堡
2020-10-07 63 浏览
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️/5煙廠街角落小店我諗好多人都知呢條街好多野食呢間就係呢條街既其中一間曾經罷工既黃店啦❶Ocio精選全日早餐呢間既all day breakfast睇落好豐富但對於一個女仔黎講可能太大有:窩夫、雞扒、三文魚、沙律、德國腸、炒蛋、蕃茄、薯條一開始俾個窩夫吸引到我除咗窩夫之外其實其他嘢都做得唔錯食得出薯條係即炸嘅熱辣辣都幾脆不過至於其他嘢我就覺得舊雞扒普普通通而三文魚同沙律 我都唔食既 所以對於我來講食呢個餐都有少少嘥大食嘅你可以試吓呢一個咁豐富嘅all day breakfast 不過如果係兩個女仔嘅話可以叫一個呢個 之後再嗌其他嘢share會比較好我上次食嗰陣係OpenRice book位有折所以食之前都可以留意一下呀Ps:大圍都有分店😋
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️/5

煙廠街角落小店
我諗好多人都知呢條街好多野食
呢間就係呢條街既其中一間曾經罷工既黃店啦

❶Ocio精選全日早餐
呢間既all day breakfast睇落好豐富
但對於一個女仔黎講可能太大
有:窩夫、雞扒、三文魚、沙律、德國腸、炒蛋、蕃茄、薯條
一開始俾個窩夫吸引到我
我上次食嗰陣係OpenRice book位有折
所以食之前都可以留意一下呀

Ps:大圍都有分店😋
2020-10-05 74 浏览
朋友仔聚會好地方平常韻兒出沒地點是旺角區~今天經過煙廠街見到「OCIO 」餐廳門口的餐牌,發現他們除了有甜品外還有不少西餐選擇。◕‿◕。適逢肚子餓我們便進入餐廳了✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨餐廳座位不多.主要是以卡位及梳化位雖然有點點狹小但是也是舒服唷( ꈍᴗꈍ)裝修偏向復古風~燈光比較柔和很適合姐妹們談心聚會.✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨粟米忌廉湯湯的質地比較稀身,頗creamy , 粒粒粟米增添口感~黑松露軟殼蟹意大利飯$138這個意大利飯有驚喜(≧▽≦)黑松露味道適中 米飯口感 每一顆都煙韌(。•̀ᴗ-)✧ 他的汁不會太過油膩. 配上軟殼蟹味道剛剛好 ( ꈍᴗꈍ) Yummy OCIO 特選全日早餐必選之一,色彩豐富份量十足全日早餐<( ̄︶ ̄)>滿足您不同的願望唷,有肥美嫩滑的雞扒、充滿豬肉香的德國腸、香濃的炒蛋,炒蛋厚厚實實-吃下去有種小確幸感覺♡(> ਊ <)♡ 油潤的煙三文魚-味道有著鹹鹹的鮮甜 多汁蕃茄、最後當然還有OCIO 招牌窩夫啦(◠‿◕)窩夫香脆得來不會十分硬實 (´ε` ) 內裏軟綿綿 黏上獨有的楓糖漿 味道十分清新(ʃ
朋友仔聚會好地方

平常韻兒出沒地點是旺角區~今天經過煙廠街
適逢肚子餓我們便進入餐廳了
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨

餐廳座位不多.主要是以卡位及梳化位
雖然有點點狹小但是也是舒服唷( ꈍᴗꈍ)
裝修偏向復古風~燈光比較柔和很適合
姐妹們談心聚會.

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨

粟米忌廉湯

湯的質地比較稀身,頗creamy , 粒粒粟米增添口感~

黑松露軟殼蟹意大利飯$138

這個意大利飯有驚喜(≧▽≦)黑松露味道適中

OCIO 特選全日早餐

必選之一,色彩豐富份量十足全日早餐<( ̄︶ ̄)>
滿足您不同的願望唷,有肥美嫩滑的雞扒、充滿豬肉香的德國腸、
油潤的煙三文魚-味道有著鹹鹹的鮮甜
多汁蕃茄、
最後當然還有OCIO 招牌窩夫啦(◠‿◕)
窩夫香脆得來不會十分硬實 (´ε` ) 內裏軟綿綿 黏上獨有的楓糖漿 味道十分清新(ʃƪ^3^)

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨

Ocio (煙廠街)
旺角煙廠街33號朗廷軒地下B舖
2020-10-04 80 浏览
自從最近搬左出旺角住後,就多左係附近搵野食。今晚收左工就係屋企附近同個朋友搵左間西餐同朋友食過飯吹過水~奧斯芝士牛肉漢堡$108牛肉漢堡厚身大大塊煎得岩岩好👍,入邊仲有厚切新鮮蕃茄,蘑菇同煙肉,大大咬落去口感大滿足啊!焗芝士肉醬千層麵$138朋友仔叫左個肉醬千層麵~經焗制後熱辣辣既肉醬同芝士又香又美味,而且同闊條面個質感都好夾,絕得係邪惡之選😹

奧斯芝士牛肉漢堡$108

焗芝士肉醬千層麵$138

2020-10-04
  • 焗芝士肉醬千層麵
  • 奧斯芝士牛肉漢堡
2020-10-04 87 浏览
今日食完brunch飽得滯 所以無食lunch3點3就同朋友黎旺角呢度食甜品😍-我叫左個75%朱古力心太軟($65)🍫朋友就食Brownie窩夫($65)🧇🤤個心太軟雖然細細份 但係都好夠食個心太軟夠晒濃郁、朱古力味好重個流心都好正🤤🤤🤤不過個雪糕就無得揀味,只可以係雲尼拿味不過都好好味,仲灑左啲杏仁片 夠晒香口呀-而個布朗尼窩夫就好大份,有一塊完整既窩夫、一大舊brownie、一球朱古力雪糕🍦非常之抵呀🥰
今日食完brunch飽得滯 所以無食lunch
3點3就同朋友黎旺角呢度食甜品😍
我叫左個75%朱古力心太軟($65)🍫
朋友就食Brownie窩夫($65)🧇🤤

個心太軟雖然細細份 但係都好夠食
個心太軟夠晒濃郁、朱古力味好重
個流心都好正🤤🤤🤤
不過個雪糕就無得揀味,只可以係雲尼拿味
不過都好好味,仲灑左啲杏仁片 夠晒香口呀
布朗尼窩夫

而個布朗尼窩夫就好大份,
有一塊完整既窩夫、一大舊brownie、一球朱古力雪糕🍦
非常之抵呀🥰
2020-10-04
布朗尼窩夫
2020-09-30 61 浏览
今日跟爸爸去完廣華覆診,其實都已經6點多,唔想煮飯就在附近搵下餐廳,最後搵間西餐廳食個簡單的晚餐。爸爸食照燒汁牛柳粒意粉,佢很滿意醬汁很惹味,意粉煮得剛剛好,牛柳粒份量足夠,夠大粒,嫩滑有肉汁,肉質鮮美,加上彩椒,香味濃郁,增添食慾。我就叫了黑松露軟殼蟹意大利飯,賣相很吸引,軟殼蟹霸氣十足,很大隻,很香脆,意大利飯吸收了黑松露的香味,每一口很有香味,加上creamy 既醬汁,食落好滋味。餐湯是粟米忌廉湯,很香滑,十分暖胃。我們叫了餐飲,爸爸愛熱檸水,我飲蜜桃紅茶,完美的一餐晚飯。

餐湯是粟米忌廉湯,很香滑,十分暖胃。
我們叫了餐飲,爸爸愛熱檸水,我飲蜜桃紅茶,完美的一餐晚飯。

小弟住荃灣 友人住喺柴灣(一頭一尾😥)星期六約喺旺角食lunch 大家近啲食個飯 傾吓計好彩OpenRice 有得預約 眼見都有幾組人等位 同埋餐廳都唔算大 枱與枱之間少少迫用餐時間限1小時(應該星期六日先會)我叫咗個10號 醬燒豬肋骨窩夫早餐 $85朋友叫咗14號 All day breakfast $89包餐湯同飲品豬肋骨幾特別 咬落口有醬燒香味 不過唔夠濃味窩夫配蜜糖 味道一般 仲有啲沙律同薯條 薯條偏硬如果沙律可配芝麻醬 薯條配茄汁上枱就更完美但呢個鹹甜配搭幾得意 希望下次平日再嚟 可以有一個更加舒服嘅用餐環境
小弟住荃灣 友人住喺柴灣(一頭一尾😥)
星期六約喺旺角食lunch
大家近啲食個飯 傾吓計

好彩OpenRice 有得預約
眼見都有幾組人等位
同埋餐廳都唔算大 枱與枱之間少少迫
用餐時間限1小時(應該星期六日先會)

我叫咗個10號 醬燒豬肋骨窩夫早餐 $85

但呢個鹹甜配搭幾得意

希望下次平日再嚟 可以有一個
更加舒服嘅用餐環境
2020-09-27 40 浏览
呢間小店係槍街附近(確實地點為煙廠街),事源我應承左陪寶寶去食心太軟,但佢對甜品好有要求(又想食甜品,又唔要太甜,女人真係矛盾)。經朋友介紹得知 Ocio 呢間西餐廳唔錯,話可以一試。如是者我就黎呢到啦!焗芝士千層闊麵呢個千層麵每日限出十二個,今次好好運叫到,雖然味道唔算特別出眾,但性價比高,份量夠,岩哂我呢啲岩岩收工,又攰又餓既大胃王。入面落左好多芝士,好漏,建議幾個朋友一齊share,否則浪費食物就唔好了玫瑰花茶花茶用普通既花茶茶包浸泡,玫瑰味都清香,當食膩左既時候,花茶有助解膩,訓得唔好似玫瑰花茶都有助入眠,岩哂近排訓得唔好既寶寶75% 心太軟心太軟焗得剛好,一切開既時候裡面朱古力流心慢慢流出來黎,而朱古力苦味剛好,唔會太苦,剛好中和到雲呢拿雪糕既甜味,再加埋白色既cream,食落口感層次豐富,剛好不錯。

焗芝士千層闊麵

玫瑰花茶