2021-06-20 208 浏览
因見到好多好評,而去試既。我地一入門口,店員妹妹企係廚房附近,求其手指指左個位比我地,其實我都唔知店員妹妹隻眼望緊邊度。跟住我比openrice 訂座佢睇,佢都無反應,結果當然係被缺席啦。裝修幾普通,環境逼夾狹窄餐牌黐立立,真係唔好講笑!摸完成手都係黐立立因為限一小時堂食,你都諗到食物質素係點吧,當然係煮好曬啦!加一服務費建議取消,因為無服務囉,從來無見到店員拎水壺問客加唔加水呢。期間只見到店員妹妹係水吧附近玩,開心上黎仲玩埋抱抱攬攬首先我朋友凍即磨咖啡,無即磨味,飲剩啦。下午茶餐既窩夫得半件,唔駛咁慳掛🤣雪榚普通,咁就收你6x元我就叫全日早餐成份野都不暖不凍不熱,可以令你即放入口進入胃道個種。湯,好似飲緊有味既杰水窩夫呢真係食唔到,硬到死。(好似係舖頭主打菜?)而杯oreo 奶昔,得個甜字嗱嗱聲食完轉場再坐過,記得呀,舖頭cash only每日都有新餐廳出現,不進步便會被淘汰想食老本都要keep 住水準啦
因見到好多好評,而去試既。

裝修幾普通,環境逼夾狹窄
餐牌黐立立,真係唔好講笑!摸完成手都係黐立立
因為限一小時堂食,你都諗到食物質素係點吧,當然係煮好曬啦!

首先我朋友凍即磨咖啡,無即磨味,飲剩啦。
下午茶餐既窩夫得半件,唔駛咁慳掛🤣
雪榚普通,咁就收你6x元

我就叫全日早餐

成份野都不暖不凍不熱,可以令你即放入口進入胃道個種。
湯,好似飲緊有味既杰水
窩夫呢真係食唔到,硬到死。(好似係舖頭主打菜?)
而杯oreo 奶昔,得個甜字

嗱嗱聲食完轉場再坐過,記得呀,舖頭cash only

每日都有新餐廳出現,不進步便會被淘汰
想食老本都要keep 住水準啦
2021-06-19
下午茶
2021-06-18 195 浏览
我地入到去叫咗兩個dinner set。一個dinner set 有一個湯一個主菜一杯飲品。食物嚟講萛係高質素,除左味道賣相都好吸引之外,份量都好夠。而環境嚟講都非常舒適,因為燈光偏暗, 即使餐廳唔算太寬躺,但都好空間感,食物未到就同朋友傾得好投入。蘑菇忌廉湯味道好唔錯, 唔會太濃亦都唔會太淡,如果有個蒜蓉包嘅話口感會更佳。牛肝茵煙肉忌廉手工意粉意粉口感唔錯,食落比較彈牙,個汁同個牛肝茵煙肉亦都好夾。不過味道方面就普通少少唔算太有驚喜。 軟殻蟹黑松露意大利飯首先要讚一讚意大利飯個汁, 唔會太澀亦都唔會太稀,所以個飯食落去口感好好。 味道方面,黑松露嘅味唔萛太出,但係軟殻蟹就煮得好夠味, 一啖飯一啖軟殼蟹都食得好享受。凍奶茶/凍檸茶呢度嘅檸茶同奶茶都係用英式荼,同茶餐廳嘅唔同。而且提供糖漿同奶嘅份量都係自己控制,可以按自己需要決定落幾多。

蘑菇忌廉湯

牛肝茵煙肉忌廉手工意粉

軟殻蟹黑松露意大利飯

凍奶茶/凍檸茶

蘑菇忌廉湯(餐湯)
牛肝菌煙肉忌廉手工意粉
凍檸茶
2021-06-15
蘑菇忌廉湯(餐湯)
凍檸茶
2021-06-11 82 浏览
因今日同朋友頭先食過下午茶,都飽飽地,我地只系點咗一個套餐及單點一個主食開心sharing;同朋友都系海鮮控,所以點咗兩個都系以海鮮為主材料既主餐。龍蝦汁海鮮手工闊麵套餐 $128 (包是日餐湯及$33或以下飲品),大蝦厚肉兼脆口,啖啖肉,超有咬口,另外仲有蜆肉及墨魚仔,手工闊麵夠煙韌,配以龍蝦汁一齊食,好好食,同埋哩個套餐每日限量12份。黑松露忌廉海鮮意粉 $78,黑松露控必點,味道濃郁,同樣有大蝦及其他海鮮,再配以幾款菇類,意粉軟硬適中,又香又好食。今日嘅是日餐湯係粟米忌廉湯,清淡得黎又好濃粟米味,幾好飲。餐廳仲有多款甜品及雪糕可供選擇
同朋友都系海鮮控,所以點咗兩個都系以海鮮為主材料既主餐。
今日嘅是日餐湯係粟米忌廉湯,清淡得黎又好濃粟米味,幾好飲。
餐廳仲有多款甜品及雪糕可供選擇
2021-06-07 4898 浏览
身為甜魔,今日下午茶約左友人黎呢間Ocio食甜品實在令人勁期待。食過呢度既焗鑊仔班戟心太軟,鑊仔抹茶紅豆雪山熱香餅,鑊仔台灣鳳梨雪山熱香餅同朱古力榛子窩夫配燒棉花糖,實在令人回味!雖然呢度都有其他正餐野食,今次我哋都係主攻甜品,呢度甜品餐牌好吸引,有鑄鐵鑊仔法式吐司,雪山熱香餅,窩夫,鑊仔心太軟,鑊仔布朗尼,刨冰同好多期間限定。黑蜜紅豆刨冰配雲呢嗱雪糕 $59 另加一第一次試呢度嘅刨冰。見到真係嚇親,超大份,成座山咁,一定要開心share。刨冰夠碎,黑蜜唔過甜而紅豆份量好足夠,味道好夠味。而嗰個雲呢拿雪糕球超大,送刨冰都好好味。另外餐廳亦另上一細兜煉奶俾你自己加落中間少味啲嘅刨冰,同行友人試左表示好味。食完成碗刨冰成個人由心凍出黎,但係又唔過甜,真係叫刨冰好過嗌野飲。75%朱古力心太軟 $65 另加一一上枱就聞到好香嘅朱古力味,個朱古力蛋糕超流心,一切開就見到啲朱古力醬流哂出黎,而個皮嘅厚度係啱啱好。75%我完全唔覺苦。嗰雲呢拿雪糕球超大個,冰凍雪糕配熱朱古力蛋糕加流心醬,又冷又熱,又軟又硬,真係超正。伴碟有一小塊士多啤梨同忌廉,仲有香脆杏仁片。座位比起東港城就冇咁闊落架啦,係勝在地點

黑蜜紅豆刨冰配雲呢嗱雪糕 $59 另加一

黑蜜紅豆刨冰配雲呢嗱雪糕

75%朱古力心太軟 $65 另加一

75%朱古力心太軟

座位比起東港城就冇咁闊落架啦,係勝在地點就腳喺旺角。平日三點幾黎到都坐滿人咁滯,超旺。總括而言,今次兩份甜品都好味道,下次希望試其他款。
2021-06-07
黑蜜紅豆刨冰配雲呢嗱雪糕
2021-06-03 97 浏览
好耐冇同朋友出街食下飯,大家都想搵個中間點,所以就決定嚟旺角食個晚餐,傾吓計!見到餐牌,價錢都係介乎HK$108-HK$168,就決定同朋友每人叫一個set再加一款小食大家share!🍡原隻魷魚墨汁意大利飯 HK$138個餐一嚟到,面層鋪滿了木魚,差啲以為自己食緊章魚燒!而下層則放左成隻魷魚🦑,都真係幾大隻㗎 !墨魚汁飯粒硬硬地有嚼口,而墨魚則彈牙有咬口!🍡美國8oz肉眼配薯條 HK$168嚟到呢間餐廳,點可以唔叫八安士肉眼啊!最特別係每日限量發售12份咋!今次叫咗七成熟,肉眼經過簡單調味,配埋餐廳自家製醬汁,就已經好好味!薯條則炸到脆身,就算我同朋友掛住傾計都好,薯條都冇變到淋身!🍡奧斯水牛城雞鎚 (套餐+HK$39)好多水牛城雞翼嘅煮法都係運用了辣嘅醬汁,但今次佢係唯一一間我食落完全唔覺得辣!🤩同時食落都唔酸!雞鎚食落口啖啖肉,好快就食晒四隻!

🍡原隻魷魚墨汁意大利飯 HK$138

🍡美國8oz肉眼配薯條 HK$168

🍡奧斯水牛城雞鎚 (套餐+HK$39)

2021-06-03 114 浏览
經過旺角好多次一直想試下食尋晚終於的起心肝book位同男朋友食晚餐餐廳有少少逼 (就係典型嗰啲細既西餐廳) 坐得唔係特別舒服我哋嗌左兩個晚餐set1. 龍蝦汁海鮮手工闊麵 ($128)好味!有成五粒蝦同埋其他海鮮配料,龍蝦汁都好食。我同男朋友最鍾意個手工闊麵,好有咬口2. 焗芝士肉醬千層麵 ($128)芝士迷一定好鍾意 (啖啖都有芝士!) 肉醬味道好好,唔會太甜或者好假,有新鮮蕃茄嘅香味。不過略嫌面頭啲油有啲多,所以食落比較油。餐湯係普通嘅忌廉蘑菇湯,味道好淡,冇乜味 仲有嘢飲凍檸茶同蜜桃冰茶都好普通但我覺得餐廳大致上味道ok,經過可以去試吓但唔使特登去食~~
經過旺角好多次一直想試下食
尋晚終於的起心肝book位同男朋友食晚餐

餐廳有少少逼 (就係典型嗰啲細既西餐廳) 坐得唔係特別舒服

我哋嗌左兩個晚餐set

1. 龍蝦汁海鮮手工闊麵 ($128)

2. 焗芝士肉醬千層麵 ($128)

餐湯係普通嘅忌廉蘑菇湯,味道好淡,冇乜味
仲有嘢飲凍檸茶同蜜桃冰茶都好普通

餐湯  (忌廉蘑菇)
餐茶(凍檸茶)  +  蜜桃冰茶  (需要另加$15)
龍蝦汁海鮮手工闊麵
芝士焗肉醬千層麵
2021-06-02
龍蝦汁海鮮手工闊麵
芝士焗肉醬千層麵
2021-05-27 171 浏览
疫情甘耐真係同呢個姊妹👭成兩年冇見😕我哋就好似久別重逢咁傾到停唔到口😂由於我地都唔係好肚餓嘅關係🤲所以叫左份晚餐share食🥰原隻燒春雞🐥配黑醋沙律🥗 $158黑醋沙律酸酸地先開胃🤲燒春雞都唔細隻🤪霸佔哂成隻碟咁制🙆‍♀️平時最怕食燒雞會好鞋…呢度燒到剛剛好🙌雞肉保持到嫩滑有汁🤤餐湯羅宋湯成碗橙紅色蕃茄🍅味好重🙌飲落小小酸☺️女仔第二個胃係裝甜品🤣所以叫左個一穫仔抺茶🍵紅豆雪山熱香餅 $79一拎黎就聞到勁濃抹茶味🍵面頭雪糕好滑😚切開好鬆軟有點似戚風蛋糕感覺🤪將煮得夠淋既紅豆一齊食唔錯🥰藍莓🫐果茶 $39藍莓茶可能始終茶包會比較清淡但有輕微藍莓香🤲

由於我地都唔係好肚餓嘅關係🤲所以叫左份晚餐share食🥰

切開好鬆軟有點似戚風蛋糕感覺🤪將煮得夠淋既紅豆一齊食唔錯🥰

藍莓🫐果茶 $39
藍莓茶可能始終茶包會比較清淡但有輕微藍莓香🤲
2021-05-25 131 浏览
今日friend介紹我去旺角煙囪街嘅一間西餐廳ocio食,話呢間牛排好正。我同老公馬不停蹄飛趕過來嘗新。老公嗌左炭燒美國8安士肉眼配薯條,哩份牛扒好正,係老公最鐘意嘅食物,佢為了讓我都敢食,嗌左7成熟。但牛扒還煎得好軟熟,好嫩滑。有正宗啲肉眼扒口感。而且好大塊,老公吃得好享受。薯條新鮮熱辣,冇油膩感,好似空氣炸鍋炸出來咁,好好吃。奧斯水牛城雞鎚,性價比高,賣相好吸引人。雞鎚外皮炸得卜卜脆,內裡雞肉好鮮嫩。醬汁又唔辣,甜甜哋,我一個人食晒,好邪惡。還有新鮮沙律可以搭配食,好吃又營養。是日例湯係粟米湯,甜甜哋。跟餐飲品嗌左凍奶茶。真係好吃又實惠。
炭燒美國8安士肉眼配薯條
奧斯水牛城雞鎚
2021-05-24
炭燒美國8安士肉眼配薯條
奧斯水牛城雞鎚
2021-05-22 192 浏览
餐廳:Ocio地區:旺角地址:旺角煙廠街33號朗廷軒地下B舖日期:17/5/2021時間:18:30人數:2人 等位: 0mins 價錢: $195今日行完街想搵個坐得舒服啲嘅地方食飯,於是就係旺角搵咗Ocio cafe食埋個晚餐先走。我哋嗌咗一份奧斯芝士牛肉漢堡配薯條($118)、一份期間限定嘅原味蜂蜜鑄鐵鑊仔法式吐司($59)。佢啲奧斯芝士牛肉漢堡🍔份量都幾多,一咬落去爆晒啲牛肉汁出嚟,搭配佢嘅芝士同蕃茄真係好正,而且dinner set仲有會配埋一碗餐湯、一杯飲品,非常豐富。而佢嘅鑄鐵鑊仔法式吐司🍞,蜂蜜味都唔錯,外皮好香脆仲有啲杏仁添,佢嘅份量真係超級大份,我哋兩個人食唔晒,比較適合3個人以上一齊share ,所以$59真係好抵食😂
餐廳:Ocio
等位: 0mins
價錢: $195

鑄鐵鑊仔法式吐司-原味蜂蜜
2021-05-17
$97.5 (晚餐)
鑄鐵鑊仔法式吐司-原味蜂蜜
  • 奧斯芝士牛肉漢堡
2021-05-18 2995 浏览
🍄休閒cafe🍔推介指數 ❤️❤️❤️❤️🤍响旺角巡視完玩具業務,想買個套車仔扭蛋香港仲未有,有點點失落~ 咁就唯有去食,開心食嘢,唔開心更加要食嘢!由登打士街行去廣華街有唔少食肆,有台式、越式、韓式、甜品、cafe、港式粉麵同茶仔都有!見到間位於煙廠街未試過嘅Ocio,西班牙文解作休閒,門口擺咗唔少menu介紹,可以睇吓有冇有興趣想試嘅,主要提供輕食同甜品!晚餐選擇都唔少,有all day breakfast 、漢堡包、手工意粉、意大利飯、沙律、豬肋骨同肉眼,奉送餐湯同飲品,仲可以追加甜品同小🍄牛肝箘煙肉忌廉手工意粉 (每日限量12份) HKD118✨限量加上手工製已經吸引人試,來到時新鮮熱辣,外觀不俗!忌廉汁濃稠度適中且入口香濃,牛肝菌同煙肉香煎且索哂啲汁,手工意粉煙靭帶蛋香,滿足!🍔奧斯芝士牛肉漢堡配薯條 HKD118✨漢堡外觀吸引,而且配料十足!牛堡有芝士、煙肉、牛肉漢堡、香煎厚蕃茄仲有沙律菜,食完沒有油膩感,伴碟嘅粗薯條脆卜卜,大推!🌽是日餐湯:粟米湯🧊飲品:凍檸檬茶 & 凍咖啡總結:-食物 ❤️❤️❤️❤️🤍環境 ❤️❤️❤️❤️🤍服務 ❤️❤️❤️❤️❤️.··餐廳:Ocio (煙廠街) (旺角)地址:旺
🍄休閒cafe🍔

總結:-
食物 ❤️❤️❤️❤️🤍
環境 ❤️❤️❤️❤️🤍
服務 ❤️❤️❤️❤️❤️
餐廳:Ocio (煙廠街) (旺角)
地址:旺角煙廠街33號朗廷軒地下B舖
凍咖啡&凍檸檬茶
餐湯
2021-05-17 94 浏览
吃完正餐,本來想去黑白布那邊找甜品,不過路經煙廠街,看到很久沒見的OCIO,又回想起往日的美好時光,於是就走進了OCIO,吃了些甜品上次去另一家OCIO的分店只吃正餐,想不到原來甜品那麼好吃點了兩份甜品:鑊仔特濃朱古力雪山熱香餅$79超鬆軟!口感像空氣一樣,絲毫不輸日本的空氣班戟,但那陣濃濃的可可味比日式的蛋香版更好吃,可可味超濃,加上上面的朱古力蛋糕,聯同下面的鐵板加熱,冰火五重天非常好吃!竹炭咸蛋黃窩夫$69好吃!咸蛋黃竟然是釀在窩夫內,咸甜交雜的味道超正,蛋黃的口感亦不會韌,熱燙的窩夫,加上上面那冷凍的云尼拿雪糕,意料之外的美味!

上次去另一家OCIO的分店只吃正餐,想不到原來甜品那麼好吃

點了兩份甜品

鑊仔特濃朱古力雪山熱香餅$79

竹炭咸蛋黃窩夫$69
宵夜
2021-05-15 156 浏览
點解美味但唔夠喉?因為我個胃太細想試多啲都唔得所以會encore同朋友食晚飯,見到龍蝦汁海鮮手工闊條麵兩個人同步想叫不過話不如一人一個share啦又可以試多樣於是叫埋軟殼蟹黑松露意大利飯😙😙餐跟杯33$或以下飲品/加錢轉特飲於是叫左蜜桃🍑冰茶,正常野😌先講講手工闊條麵,真係手工嘅感覺因為口感煙韌,好有咬口,啲cream剛剛好沾勻啲麵而且海鮮都唔少,連三色椒都食埋,因為啲cream好味!之後意大利飯,黑松露不嬲都冇伏而佢都係好味,creamy creamyYummy yummy軟殼蟹好大件,兩個人share都食到好大舊最大最大缺點係鋪頭環境唔係好大,都幾逼下,隔離位仲跌左把刀飛去我隻腳,好彩冇插親,但野食好味,同都好多選擇,如果encore想試佢啲pancake
點解美味但唔夠喉?
因為我個胃太細

兩個人同步想叫
不過話不如一人一個share啦又可以試多樣
於是叫埋軟殼蟹黑松露意大利飯😙😙
餐跟杯33$或以下飲品/加錢轉特飲
於是叫左蜜桃🍑冰茶,正常野😌
先講講手工闊條麵,真係手工嘅感覺
因為口感煙韌,好有咬口,
啲cream剛剛好沾勻啲麵
而且海鮮都唔少,
連三色椒都食埋,因為啲cream好味!
龍蝦汁海鮮手工闊條麵

之後意大利飯,黑松露不嬲都冇伏
而佢都係好味,creamy creamy
Yummy yummy
軟殼蟹好大件,兩個人share都食到好大舊

2021-04-30
龍蝦汁海鮮手工闊條麵
2021-05-15 121 浏览
今日嚟到旺角一間Cafe,見到佢餐牌啲價錢都幾平,一於試吓啦!可惜嘅係佢啲位都幾窄🙈如果啲枱可以擺梳少少會好啲🙈🔻#炭燒美國8 ounce肉眼配薯條 $168佢有八安士重,都係$168,整體cp值算高!而且塊牛扒好大塊😂😂肉質都幾Juicy🤩🤤🤤肉味都夠香濃🤗🔻#牛肝菌煙肉忌廉手工意粉 $118牛肝菌味濃,欣賞個忌廉汁偏濃稠,唔會太稀🙆🏻‍♀️食晒成碟都唔會有好溜嘅感覺!另外手工意粉嘅質感都幾特別,雖然唔係好似某啲好出名handmade pasta嘅餐廳嘅意粉咁有口感,個人覺得佢有少少似蕎麥麵😂😂偏幼身,幾特別☺️🔻#芝士薯條 跟餐+$39超多芝士!🧀🧀好邪惡😙而且啲薯條外面炸得夠脆,仲要係粗薯條🤪正!
#炭燒美國8 ounce肉眼配薯條 $168
#牛肝菌煙肉忌廉手工意粉 $118
#芝士薯條 跟餐+$39
2021-05-12 226 浏览
星期日同朋友行旺角波鞋街,未到夏天已經熱到溶左,又熱又攰想坐底食D輕食同甜品降下温!行行下就見倒呢間café,比佢門口嘅刨冰🍧吸引左!仲有輕食之首選all day breakfast ! 立即入去食!🍳 All day breakfast🥯 $108 跟餐湯大大份好豐富嘅全日早餐,有煙三文魚、沙律菜🥗、牛乳炒蛋、香腸、煎雞排,楓糖窩夫,配料有大番茄,茄汁焗豆同薯條。食材新鮮豐富,煙三文魚好香口,雞扒煎到剛剛好唔油又唔乾身仲幾juicy,牛乳炒蛋夠滑,最驚喜係楓糖窩夫,香濃蛋香味,外層鬆脆,軟硬適中!好味!玫瓏蜜瓜刨冰🍧 $59 為左呢個刨冰入黎,梗係要點 #期間限定 嘅刨冰啦!一上枱,真係太驚喜!個刨冰係~超~巨~型!賣相極靚極吸引!隔離枱都忍唔住望左幾眼!大大個雲呢拿雪糕喺刨冰頂部,勁多粒超甜嘅玫瓏蜜瓜,加鮮艷嘅綠色蜜瓜糖漿,同埋香甜軟滑嘅煉奶,食完真係透心涼!

🍳 All day breakfast🥯 $108 跟餐湯
玫瓏蜜瓜刨冰

玫瓏蜜瓜刨冰🍧 $59
餐湯-粟米湯
玫瓏蜜瓜刨冰
餐湯-粟米湯
  • all day breakfast
去開旺角但係從來冇係煙廠街個邊食過野 今次就來到位於中間嘅ocio 見到門口擺有好多甜品餐牌好吸引😍入到去裝修好復古 人都唔多 好適合朋友三五知己來飲咖啡食甜品打卡🤩晚市套餐有包一碗餐湯 一份主食同一杯野飲👐🏻餐湯係粟米蓉忌廉濃湯 有好多粟米粒超級濃郁😝🥞鑊仔台灣鳳梨雪山熱香餅💰79雖然最後先嗌 但係因為太好食忍唔住介紹左先😍話明鑊仔 即係熱香餅(其實係梳乎厘)底係熱辣辣新鮮焗起!仲要底部有一層鳳梨同蜜糖汁 浸住底層焦左小小嘅梳乎厘真係超好味🥰上面有一球好大嘅雲呢拿雪糕 不斷流緊落來 成功創造到冷熱交融嘅感覺!鳳梨有6、7粒 酸酸甜甜好解膩😉🍝龍蝦汁海鮮手工闊面(每日限定12份)💰128手工闊面真係睇得出純手工 尤其係撈勻龍蝦汁之後結沓沓真係好邪惡😭龍蝦汁應該撈左小小鹹蛋黃 所以超級惹味🧡入面有四隻蝦 好多魷魚同細蜆 配埋龍蝦蛋黃汁真係無敵咁配😆不過一定要趁熱撈勻 如果唔係凍左D意粉就好難撈開!🍖美式BBQ醬烤原條豬肋骨配薯條💰158原條豬肋骨上面層BBQ醬甜甜地好啱成條肋骨 分開兩塊兩塊切就有差唔多4塊 旁邊有好多薯條同沙律 沙律醬好清新應該有溝到果醬 薯條一D都唔油膩!又夠鹹 炸得

晚市套餐有包一碗餐湯 一份主食同一杯野飲👐🏻
餐湯係粟米蓉忌廉濃湯 有好多粟米粒超級濃郁😝

🥞鑊仔台灣鳳梨雪山熱香餅
💰79

🍝龍蝦汁海鮮手工闊面(每日限定12份)
💰128

🍖美式BBQ醬烤原條豬肋骨配薯條
💰158
原條豬肋骨上面層BBQ醬甜甜地好啱成條肋骨 分開兩塊兩塊切就有差唔多4塊 旁邊有好多薯條同沙律 沙律醬好清新應該有溝到果醬 薯條一D都唔油膩!又夠鹹 炸得好好😍食落D肉都算緊實 但係如果可以焗多陣D肉一絲絲 冇咁肥就會更好!私心建議醬汁可以再多小小😄

飲品方面咖啡係即磨 而兩杯野飲都好大杯 杯嘅風格簡約得來又好睇🧡食到後尾都越來越多人來 不過見到好多人都主要食甜品 我地都覺得甜品係絕對要試!大家來開旺角就可以來ocio食個下午茶😉
鑊仔台灣鳳梨雪山熱香餅
龍蝦汁海鮮手工闊面