2017-07-29 46 浏览
Ocio 出名 menu 選擇多,之前試過旺角分店唔夠喉,今次終於有得收工過泥大圍分店呢種Menu真係叫做目不暇給,圖文並茂,啲相影到勁吸引,令人好想試晒佢哋睇吓係咪真係咁正!先上緊嘅係呢個湯同沙律,椰菜花湯好特別啊,味道好鮮同埋好清甜,好開胃呢!朋友話想食啲炸嘢,所以就帶咗呢個小食拼盤,炸得剛剛好好吹呀,配埋呢個應該系自製嘅酸辣醬,感覺唔油膩!今晚陪我嚟食飯呢位係一位澳洲同我一齊生活過嘅好朋友,嗰時我成日煮千層麵俾佢食,所以今日就嗌返個千層麵來懷念一下,呢個芝士蟹肉菠菜千層麵,係非常非常足料啊!你睇面嗰啲芝士,好juicy丫!入面嘅蟹肉好香,淡淡都食到菠菜嗰種清新,所以食落一啲都唔漏丫!為食真係唔可以怕肥!另外嗌咗呢個忌廉汁銀雪魚配脆薯餅!個忌廉汁味道剛剛好,連埋薯餅嘅香脆,鱈魚嘅清甜,同頭先個千層麵感覺完全唔一樣!當然唔少得甜品!呢個鐵板紫薯窩夫雪糕真係再飽都要食埋佢啊!鍾意佢細細份,兩個人食其實啱啱好,上面嘅紫薯好香呀!窩夫仲keep到脆脆的,依家食甜品嘅要求真係越來越高啊!

• 餐湯
2017-07-27 60 浏览
大圍區比人既印象普遍都係工廠區/去踏單車,今次咁岩經過,見到呢間餐廳係食西式野,就試下啦~我地黎既時候係lunch hour,都幾多人阿,間野差唔多full哂~見佢牆壁都畫左D公仔,裝修都幾有西方氣氛~首先我地叫左個set lunch, 有湯/沙律,再加杯野飲~呢個係蕃茄湯,個感覺有D似羅宋湯,但佢就酸小小,幾香蕃茄味~主菜叫左個紅酒燴牛尾配黑毛豬午餐肉飯。個牛尾汶得好林.幾入味,帶有淡淡既紅酒味道,再加上佢多汁,送飯一流阿~ 而佢個黑毛豬午餐肉真係同普通午餐肉唔同架wor, 個豬肉味重D, 油香比較重, 令到個味道停留係口腔既時間相對較長!朱古力奶昔, 飲完佢已經飽左一半 @@朋友就叫左個日式手打和牛漢堡。切開左,好多汁阿!佢入面仲有芝士、蘑菇、蕃茄等等。成個感覺係好豐富、而牛肉唔會太老, 依然食到牛肉汁。而個漢堡都仲係脆既,唔會軟林林。我地最後追加左個甜品綠茶心太軟。切開左,好有流心既效果阿! 好在佢綠茶味香得黎又唔會太甜,幾岩香港人口味。而個雪糕就係雲尼拿雪糕黎既。食左咁多野,2個人都係297蚊咋~

朱古力奶昔, 飲完佢已經飽左一半 @@

朋友就叫左個日式手打和牛漢堡。

我地最後追加左個甜品綠茶心太軟。

食左咁多野,2個人都係297蚊咋~
2017-07-24 49 浏览
朋友位於大圍的新居入伙,午飯時段帶我來到她家附近的Ocio,店內的裝修帶工業味,座位蠻舒適。午餐時段的捧場客,除了街坊外,還有上班族。這天我和朋友點了兩份午餐,另加芝士薯條和紫薯窩夫。蘑菇湯 :湯內有很多碎蘑菇,帶著重重的蘑菇香氣和味道,湯質濃稠適中。芝麻醬田園沙律 :沙律菜清甜,芝蔴醬略多。菠菜蟹肉意大利飯$49/set 巴馬火腿溫泉蛋卡邦尼扁意粉$59/set 以溫泉蛋拌勻卡邦尼扁意粉和鹹香的巴馬火腿, 一入口便停不了 。芝士薯條加 $39 帶著濃濃芝士香味的薯條,不只小朋友喜歡喜歡吧!紫薯窩夫配雲呢拿雪糕 $89外脆內軟的窩夫內也有紫薯蓉,滑滑的雲呢拿雪糕味道較淡,不太甜,不會蓋過紫薯的味道。

午餐時段的捧場客,除了街坊外,還有上班族。

這天我和朋友點了兩份午餐,另加芝士薯條和紫薯窩夫。

蘑菇湯 :
湯內有很多碎蘑菇,帶著重重的蘑菇香氣和味道,湯質濃稠適中。

芝麻醬田園沙律 :
沙律菜清甜,芝蔴醬略多。

菠菜蟹肉意大利飯$49/set

巴馬火腿溫泉蛋卡邦尼扁意粉$59/set

芝士薯條加 $39
帶著濃濃芝士香味的薯條,不只小朋友喜歡喜歡吧!

紫薯窩夫配雲呢拿雪糕 $89
2017-07-23 836 浏览
友人生了BB, 我同太太往友人位於大圍美林邨家中探望, 我哋逗留咗大概兩個鐘, 太太和我都未食lunch, 而且之後會陸續有其他人探望BB, 我哋也不打擾了, 離開友人家, 友人建議我哋去他家对面積存街那𥚃有間西餐廳 - ocio。由於我同太太好少過來大圍, 人生路不熟, 係積福街, 積信街及積存街行了ㄧ圈, 終於係積存街找到ocio, 正因為行了ㄧ圈, 會發現ocio絕對係沙漠中的緑州, 附近都係ㄧD舊式舗頭同小型既茶餐廳, 門口以蓝色為主調既ocio,好養眼及特出, 非常吸睛既大型餐牌樹立於門口, 我同太太急不及待入餐廳。餐廳入內有個大型黑板, 黑板上有用粉筆畫既畫, 别出心裁, 配上柔和燈光, 令人有自在既感覺。各員工勤快工作, 快速收拾枱面, 有禮貌, 值得ㄧ讚。餐廳食物種類非常多, 餐牌設計良好, 有多款食物圖片, ㄧ目了然, 而且食物好吸引,真係想樣樣都試。蘋果冰茶(跟餐 + $19), 好香蘋果味加上淡淡茶味, 好清新, 甜度適中。香蕉奶昔(跟餐 + $25), 香蕉同奶味平衡得宜, 好大杯, 勁抵飲。碳燒蝦班尼迪旦($79), 蝦肉鮮味十足, 非常彈牙,配合流心旦及清新

各員工勤快工作, 快速收拾枱面, 有禮貌, 值得ㄧ讚。

碳燒蝦班尼迪旦($79), 蝦肉鮮味十足, 非常彈牙,配合流心旦及清新菠菜, 絶對係perfect match 。

醬燒豬肋骨($129), 太太对這個菜讚口不絶, 食過咁多間餐廳既豬肋骨中, 這個最好味, 肉質鬆化, 調味十足, 薯條炸到金黄色加上小小辣既野味醬汁, 食完唔覺濟。

最後令我最欣賞既甜品 - 紫薯雪山($89), 鬆軟既熱香餅,入面佈滿紫薯蓉, 配合雪糕同蜜糖, 加上ㄧ小片蜂巢, 幸福開心既感覺即時湧上。

我同太太食得好開心, 我哋ㄧ定會再黎捧場, 試吓其他菜式, 相信大圍會成為我哋假日必去既地方。

2017-07-22
  • 紫薯雪山
  • 醬燒豬肋骨
  • 碳燒蝦班尼廸旦
2017-07-16 113 浏览
雖說是有分店的餐廳,但絕對是小店式經營,店舖座位不多,所在的地點也不是大街,但食物款式卻不少,而且坐無虛席。先看看菜單另外還有一個晚餐set menu,也是有很多款食物,選點甚麼也有些困難等了一會,第一道菜才到,絕對是即叫即做的。濃濃的芝士味,薯條有硬有脆有軟的,配上芝士,真的吃過不停。芝士份量也不少,很Juicy全碟清光光!忌廉菠菜蟹肉意大利飯,飯的質地不太像正宗意大利飯般有點硬硬的,是煮熟透的,菠菜也挺多,但不太覺得有蟹肉。但整體來說,味道不錯也是新鮮的嘗試!黑松露雜菌扁意粉(因為長通粉賣光),這個意粉一入口,已經是濃濃的黑松露味,有點驚訝竟然加了這麼多黑松露,而意粉的質地也較好,不會太淋。而且雜菌,是真的有好幾款的菇類,不是一兩款菇類,有誠意其實已經很飽了,但很想嘗嘗它的紫薯甜品,撐住肚皮也要點個紫薯窩夫配雲尼拿雪糕。可惜,這個真的有點失望。整個窩夫太乾,而且也是較薄身的窩夫,紫薯味是幾乎沒有。紫薯真的只佔窩夫的很少部分,而且窩夫的質感也不太好,建議大家可以不用點窩夫系列,除非大家喜歡吃這類型的窩夫。

先看看菜單

等了一會,第一道菜才到,絕對是即叫即做的。
濃濃的芝士味,薯條有硬有脆有軟的,配上芝士,真的吃過不停。
奧斯芝士薯條

芝士份量也不少,很Juicy
全碟清光光!

忌廉菠菜蟹肉意大利飯

黑松露雜菌扁意粉

2017-07-16
奧斯芝士薯條
2017-07-12 59 浏览
記得大約半年前曾來過Ocio,環境、食物以及甜品都相當不錯,所以這天與友人飯聚,就再來試試別的食物~ 下午3點左右,餐廳相對寧靜,最適合與朋友閒聊. 我們選了2客午市套餐,再另加2款喜愛的甜品,就已經相當足夠了. 田園沙律 跟餐的沙律菜都很鮮嫩,配上芝麻醬,冰涼又開胃. 法式紅酒燴牛尾配黑毛豬午餐肉飯 ($59) 以藍色餐碟盛載的牛尾飯,賣相很吸引呢! 牛尾炆得很軟稔,不用細嚼已能吞下,而且醬汁有淡淡的紅酒香,用來拌飯吃相當不錯. 最讚的是這碟飯同樣配上沙律菜 (黑醋汁),令整道午餐更健康均衡. 奧斯特選早餐 ($79) 這份特選早餐已有齊牛角包、香腸、炒蛋、茄汁豆、雞扒、薯條& 沙律,全是我喜歡的食物,2人分享就剛剛好了. 最喜歡的是雞扒仍然肉嫩多汁,調味合宜. 不過略嫌薯條不夠熱度且太乾硬,未能吃清光. 玫瑰咖啡 (跟餐加 $19) 第一次喝玫瑰咖啡,咖啡熱度足夠,奶泡都很幼滑,且滲出淡淡的玫瑰香氣,但不會過濃,是我喜歡的味道~ 草莓沙冰 (跟餐加 $19) 朋友的草莓沙冰顏色都很吸引,而且甜度適中,最適宜炎炎夏日享用~ 鑊仔紫薯窩夫配雲呢拿

下午3點左右,餐廳相對寧靜,最適合與朋友閒聊.

田園沙律
跟餐的沙律菜都很鮮嫩,配上芝麻醬,冰涼又開胃.

法式紅酒燴牛尾配黑毛豬午餐肉飯 ($59)

奧斯特選早餐 ($79)

玫瑰咖啡 (跟餐加 $19)

草莓沙冰 (跟餐加 $19)

鑊仔紫薯窩夫配雲呢拿雪糕 ($89)
不知何時開始迷上了紫薯,紫薯甜品、特飲都很喜歡試,所以見到這款紫薯份量多倍的窩夫,就決定一試~

以鑊仔盛載的窩夫,令造型添上更高分數~ 外脆內軟的窩夫內是迷人的紫薯,且甜度輕怡,最適合我這種愛吃甜品,但又怕甜品過甜的女生~

雜莓燕麥班戟 ($59)
藍莓、香蕉、再加上吉士醬班戟及雲呢拿雪糕,都幾好吃,但個人還是喜歡紫薯窩夫多一點~

只要吃到美味的甜品,就已經感到幸福快樂,其實開心真的很簡單!

大圍積存街74-76號地下A舖

2385 0028
2017-07-06 57 浏览
為了要慶祝好姊妹的生日,特意book了呢間朋友介紹,位於大圍的西式小店一踏進門口就見到屋頂上面的黑板粉筆畫,圖案好細緻而且精美望住幅圖,眼睛真是唔捨得離開餐廳設有二人餐和一人晚餐款式好多而且餐牌製作精美真係令人目不暇給,最後我們三個女仔揀了一個一人晚餐和一個二人晚餐二人晚餐的小食拼盤-有炸雞翼,薯蓉波波同埋酥皮蝸牛,雞翼葉醃得好入味,每一樣食物都炸得岩岩好,外脆內軟的,尤其是個醬汁有牛肉嘅香味而且帶有少少辣,令到炸物更加提味安格斯肉眼配波士頓芝士焗龍蝦,肉眼扒份量好大,而且肉質好鮮嫩,我哋order五成熟絕對冇over cook二人套餐的奧斯雙層漢堡窩夫(和牛扒+墨魚汁漢堡扒)一上枱已經覺得呢個餐色彩很靚,食落更加覺得冇揀錯,最特別是墨魚汁扒是由切碎的墨魚粒整成,食落好爽口,配合埋菠蘿一齊食好好味一人晚餐的安格斯肉眼,肉眼扒份量很大,加上有原隻焗薯,一個女仔食真係食唔晒呀鮮果啫喱-每個餐都會跟甜品,有雪糕或者精選甜品,而我地就揀左精選甜品,就係鮮果啫喱,鮮果啫喱由橙汁同埋鮮雜果混合而成,食落去好甜美,絕對唔係糖水嘅甜,好欣賞廚師用心製作最後我哋揀咗熱茶作結,小店食物真是物超所值,連茶都

最後我哋揀咗熱茶作結,小店食物真是物超所值,連茶都是用有牌子的,相信係市區的餐廳二百元內的套餐,真是沒有很多間會有這樣的服務,這就是小店的心思
2017-07-05
庆祝纪念
生日
  • 安格斯肉眼扒
  • 安格斯肉眼配波士頓芝士龍蝦
  • 熔岩芝士包配炸雞薯條
2017-07-06 67 浏览
周日和家人來了享用 Sunday brunch . 每款食物都是 意料之外地美味.坐位不算多. 裝潢讓人想到 日韓形式.我們叫的 炸雞 - 十分香脆;Waffle拼蜜糖 十分好味; Risotto 出色. 並份量十足. 在大圍甚至 整個沙田區 想休閒一些 吃西餐,Ocio 是很好的選擇.周日和家人來了享用 Sunday brunch . 每款食物都是 意料之外地美味.坐位不算多. 裝潢讓人想到 日韓形式.我們叫的 炸雞 - 十分香脆;Waffle拼蜜糖 十分好味; Risotto 出色. 並份量十足. 在大圍甚至 整個沙田區 想休閒一些 吃西餐,Ocio 是很好的選擇.

坐位不算多. 裝潢讓人想到 日韓形式.

坐位不算多. 裝潢讓人想到 日韓形式.

2017-07-06 81 浏览
我跟男友特別鍾情西餐,可能跟在澳洲住過一段時間有關吧是日大圍一日遊,晚餐時間隨便亂逛揾食。發現一間cafe裝修不錯外,menu的食物也頗吸引我們。決定今晚在OCIO開飯!門外裝修已經很有外國氛圍。是日6點左右吃晚飯,還未有很多客人,感覺更有情調。座位全為卡位,坐得舒服用餐最要緊!看看餐牌,有set dinner選擇,但因為我們沒有太肚餓,就決定散叫。點了一個香草羊架及芝士磨菇釀春雞什main course。再加一個凱撒沙律。凱撒沙律份量不算多,兩個人食可能不太足夠。但沙拉醬有別於一般凱撤沙拉醬,特別惹味。食完沙律到主菜上場,我們不禁嚇一跳,因為份量很大!還有沙律菜、茄汁豆及薯條伴碟。連男朋友身為男生都沒有信心把它K.O。先試羊架,兩個字 好味!羊架油脂煎得超香,羊肉厚實但一點都不乾不硬,非常juicy再加上秘製醬汁,錦上添花。再來芝士磨菇醸春雞,同樣地份量十足!細食的朋友一份應該夠兩個人食。春雞吸收了芝士及磨菇香氣,非常入味,春雞肉鮮嫩可口,美味是日兩人埋單才300多,街坊價錢,中上西餐廳質素
我跟男友特別鍾情西餐,可能跟在澳洲住過一段時間有關吧

門外裝修已經很有外國氛圍。
是日6點左右吃晚飯,還未有很多客人,感覺更有情調。
座位全為卡位,坐得舒服用餐最要緊!
凱撒沙律
香草羊架
再加上秘製醬汁,錦上添花。
春雞吸收了芝士及磨菇香氣,非常入味,春雞肉鮮嫩可口,美味

是日兩人埋單才300多,街坊價錢,中上西餐廳質素

2017-07-03
凱撒沙律
香草羊架
2017-07-01 70 浏览
夜晚入座食飯,位置淺窄叫左個3成安格斯西冷第一次上黎左個差唔多7成既,同佢講太熟轉個頭再上今次明顯地隨便熱一熱兩邊就上,中心凍既,食左兩舊就冇再食,費事再彈俾人加料龍蝦酥皮濃湯,只能夠講食唔出乜龍蝦味女朋友叫左個蟹risotto,非常一般,除左份量較多外並無任何可取之處甜品同女朋友一齊叫左朱古力雪榚朱古力雪榚接近冇品,感覺上就係食緊甜甜地既雪榚,不知所謂埋單$448,就算半價都覺得唔值完全唔明白眾多好評到底從何而來
夜晚入座食飯,位置淺窄
叫左個3成安格斯西冷
第一次上黎左個差唔多7成既,同佢講太熟
轉個頭再上

龍蝦酥皮濃湯,只能夠講食唔出乜龍蝦味

甜品同女朋友一齊叫左朱古力雪榚
朱古力雪榚接近冇品,感覺上就係食緊甜甜地既雪榚,不知所謂

埋單$448,就算半價都覺得唔值
完全唔明白眾多好評到底從何而來
2017-06-25 63 浏览
唔知幾時開始,大圍變得愈嚟愈多嘢食,好多好靚又性價比高嘅cafe都可以搵到!今次我就揀左OCIO嚟試下!一行到門口,已經感受到佢嘅文青味。餐廳內採用工業化設計,嚟到夜晚零舍好feel!呢到個set dinner餐牌字體比較⋯細,要落足眼力先望得清!最後揀左炭燒安格斯牛小排柳配紅酒燒汁。套餐跟餐湯—甘荀湯。甘荀湯非常足料,每一啖都有甘荀蓉,!之後仲配巴馬火腿沙律。巴馬火腿味道唔太鹹,配新鮮火煎菜,balance得好好!餐飲揀左蜜桃冰茶。冰茶甜度剛好,桃味一足,仲有蜜桃肉喺入面,有驚喜!主角出場啦!炭燒安格斯牛小排柳配紅酒燒汁!牛小排嘅配菜都好豐富,最愛牛油薯仔!牛小排揀左五成熟,肉色粉嫩!肉質腍唔韌,牛味濃,再配燒汁,惹味度level up!可以encore wo!
!今次我就揀左OCIO嚟試下

一行到門口,已經感受到佢嘅文青味
餐廳內採用工業化設計,嚟到夜晚零舍好feel!
呢到個set dinner餐牌字體比較⋯細
,要落足眼力先望得清!最後揀左炭燒安格斯牛小排柳配紅酒燒汁
甘荀湯
套餐跟餐湯—甘荀湯。甘荀湯非常足料,每一啖都有甘荀蓉,
巴馬火腿沙律
蜜桃冰茶
主角出場啦!炭燒安格斯牛小排柳配紅酒燒汁
!牛小排嘅配菜都好豐富,最愛牛油薯仔!
炭燒安格斯牛小排柳配紅酒燒汁
牛小排揀左五成熟,肉色粉嫩
!
2017-06-23
甘荀湯
巴馬火腿沙律
蜜桃冰茶
2017-06-22 56 浏览
幫朋友慶生,找到間好像不錯的cafe就帶他去試試。首先看看dinner set已經有很多想試。芒果沙冰是特飲所以加了$19很清新的芒果味,它並不是糖水那種假味,而是淡淡的芒果味,解暑之選。酥皮龍蝦湯要加$20, 朋友說不錯的,不是很餬的那種,剛剛好。我只要了是日餐湯,是最愛的南瓜忌廉湯,味道不算很甜,亦是淡淡的南瓜味,我想這裏的特色就是不加太多味精,用上最原始的味道。三文魚沙律好好食,那塊三文魚很香,吃得出不是便宜貨,而且有整整一塊,完全不吝嗇,很滿足!安格斯肉眼扒350g原來拍得模糊了。不過肉很大塊,叫了5成熟,內裏都是紅紅的肉,肉味不錯,肉質不算很嫩,有點咬口的,還不錯的!波士頓熟龍蝦什錦蝦汁意粉這個我同朋友都讚不絕口啊,龍蝦大隻肉爽口,汁很鮮味惹味,意粉煮得剛剛好配上汁一流啊,太美味了!甜品朋友選了朱古力雪糕我選了蜜糖雲尼拿奶凍,我的那個微甜的,不錯,作結尾來說剛剛好呢!看他們的餐牌甜品有很多選擇呢,下次要試別的!埋單價錢合理,朋友都很滿意!
幫朋友慶生,找到間好像不錯的cafe就帶他去試試。

首先看看dinner set已經有很多想試。

芒果沙冰是特飲所以加了$19

安格斯肉眼扒350g

原來拍得模糊了。

波士頓熟龍蝦什錦蝦汁意粉

埋單價錢合理,朋友都很滿意!
  • 波士頓龍熟龍蝦什錦蝦汁意粉
2017-06-20 107 浏览
餐廳位置比較遠少少,但門口裝飾得好靚,好有休閒及Relax的感覺。我地叫了兩套晚餐,有沙律,湯,主菜,甜品及飲品。價格非常之底食,兩個人四百蚊左右。甘筍蘋果湯~~我本身唔太鐘意食甘荀及紅蘿白,但這個湯甘荀味濃與蘋果味好夾,我都覺得好好飲。在沙上放了個鬆軟麵包,我自己鐘意食包原味,而朋友就鐘意把麵包點少少湯食。三文魚沙律&芝士薯蓉鮑魚仔酥皮盒~~有點意外是鮑魚仔,因為餐牌寫的是田螺,朋友不食田螺,所以給我食,我一切開是飽魚仔“正”,酥皮盒香脆,薯蓉滑,配上少少沙律菜,份量剛剛好。因為主菜分量是非常有之大份。三文魚沙律都有兩片三煙三文魚及少少沙律菜。有機鰻魚意大利飯~~朋友點了鰻魚飯,飯粒煙煙韌韌,而每粒米都比鰻魚汁包圍,香濃,飯裡面有切了粒的鰻魚與洋蔥。在飯面上有一片厚肉的鰻魚,魚皮好滑及仲有好多骨膠原。朋友覺得有少少腥,但我就覺得好好味,可以本身我好鍾意食海鮮,所以我覺得是海鮮味。安格斯西冷牛扒~~牛扒煎到剛剛好五成熟,咬下去肉淋又juice,分量有280g,只要198仲要是套餐,非常底食。配菜仲要有黑松露炒箘菇,BB甘筍,BB椰菜,細細粒薯仔,青豆。食完好滿足,我地叫了英式紅茶及甘菊

食完好滿足,我地叫了英式紅茶及甘菊香草茶幫助消化下,仲可以慢慢聊天,因為餐廳裡真好舒服。

最後甜品是草莓雪榚及奧斯精選甜品。一大個白色芝士放在蛋糕面上,下層cupcake是咖啡。草莓雪榚酸酸甜甜。

非常好吃的晚餐,滿足的回家。

2017-06-17 120 浏览
大圍真係好多餐廳,今次揀左Ocio呢間西式小店店既面積唔算好大,座位唔算多,但內在裝修好有心思,有唔同既海報同粉筆畫同各種裝飾。食物方面,我地叫左一份芝士蘑菇釀春雞。半隻春雞釀滿芝士汁同新鮮蘑菇片,唔係一般既烤雞旁邊比碗汁你,所以雞肉保持到好juicy,好嫩滑,而另一邊冇汁既雞皮都燒到好脆。伴碟有小小茄汁豆,炸薯條同黑醋沙律,份量十足好飽肚!另外叫左假日午餐 - 黑松露帶子意大利飯,雖然帶子唔係大粒個種,而係珍珠帶子,但黑松露汁真係做得好濃,意大利飯都軟硬適中。飲品方面,加錢要左一杯熱既榛子咖啡,上面充滿奶泡,咖啡味香濃,配上淡淡榛子味,不錯不錯。另外都叫左一杯香蕉朱古力奶昔,一入口香蕉味好濃,之後慢慢滲出朱古力味,奶昔黎講唔算好稠,但都好飽肚。總括黎講,食物質素中上,價錢合理,經過大圍都可以黎試下。
大圍真係好多餐廳,今次揀左Ocio呢間西式小店

黑松露帶子意大利飯

榛子咖啡

香蕉朱古力奶昔

總括黎講,食物質素中上,價錢合理,經過大圍都可以黎試下。
黑松露帶子意大利飯
2017-06-16 48 浏览
之前都有呢個呢度食lunch,今日就試咗一個蕃茄大蝦青口意粉.lunch set仲跟埋一個餐湯或者沙律,再加一杯嘢飲.今日嘅餐湯係周打蜆湯,不過我興趣不大所以揀咗較為健康嘅沙律,嘢飲我就要咗一杯iced latte.意粉嘅份量都唔細,有兩隻大蝦三隻青口.意粉嘅蕃茄汁較為淡,但味道幾清新,食得出唔係用一般嘅茄汁嚟煮,意粉亦都軟硬適中唔會太淋. 呢個份量加質素49蚊一個餐再加一感覺好抵食!唯一唔好嘅地方就係鋪頭入面嘅通風系統應該麻麻,一入到店內就聞到好大陣油煙味,而且感覺有啲焗促,食完走咗個身都仲有陣油煙味.

意粉嘅份量都唔細,有兩隻大蝦三隻青口.

午餐