2017-06-17 99 浏览
大围真系好多餐厅,今次拣左Ocio呢间西式小店店既面积唔算好大,座位唔算多,但内在装修好有心思,有唔同既海报同粉笔画同各种装饰。食物方面,我地叫左一份芝士蘑菇酿春鸡。半只春鸡酿满芝士汁同新鲜蘑菇片,唔系一般既烤鸡旁边比碗汁你,所以鸡肉保持到好juicy,好嫩滑,而另一边冇汁既鸡皮都烧到好脆。伴碟有小小茄汁豆,炸薯条同黑醋沙律,份量十足好饱肚!另外叫左假日午餐 - 黑松露带子意大利饭,虽然带子唔系大粒个种,而系珍珠带子,但黑松露汁真系做得好浓,意大利饭都软硬适中。饮品方面,加钱要左一杯热既榛子咖啡,上面充满奶泡,咖啡味香浓,配上淡淡榛子味,不错不错。另外都叫左一杯香蕉朱古力奶昔,一入口香蕉味好浓,之后慢慢渗出朱古力味,奶昔黎讲唔算好稠,但都好饱肚。总括黎讲,食物质素中上,价钱合理,经过大围都可以黎试下。
大围真系好多餐厅,今次拣左Ocio呢间西式小店

芝士磨菇酿春鸡

黑松露带子意大利饭

榛子咖啡

香蕉朱古力奶昔

总括黎讲,食物质素中上,价钱合理,经过大围都可以黎试下。
芝士磨菇酿春鸡
黑松露带子意大利饭