2022-11-28 23 浏览
地址好易搵,係二樓行左陣已經搵到。出面嘅裝修以白色為主,更加有摺疊窗嘅設計,好eye catching , 完全係打卡一流嘅cafe。入到去好有歐陸風嘅感覺,中間仲有植物做襯托,牆上面更有唔同嘅日式公仔設計,整體比人感覺好舒服,好適合同朋友或者男女朋友黎打卡慢慢食。我哋當晚叫左二個set同一份小食。我哋因為實在太肚餓,所以好快就叫左一份焗芝士松葉蟹咖哩燴飯,芝士焗龍蝦拿破崙手工麵同水牛城雞搥。我哋兩個dinner set都附送左個是日餐湯,個蘑菇湯味道濃郁,料理好足,每一啖都飲到啖啖嘅蘑菇肉,好有口感,份量亦都唔係好細份,食得出唔係出面求其嘅罐頭湯味道。至於水牛城雞搥,味道係有啲酸辣,但辣中帶甜。每一隻嘅size都好大隻,炸皮亦都冇比個醬整到好淋,作為前菜亦都有好好嘅開胃作用。跟住到兩份主食,松葉蟹咖哩燴飯味道好濃郁,蟹肉同咖哩飯好夾,唔會話好咸,飯裏面嘅海鮮配料亦都好足,差不多啖啖都有魷魚粒!芝士龍煆手工麵整體都唔錯,龍蝦肉唔梅,口感彈牙,海鮮亦都都落足料,配搭番茄味道都好夾。大大碟,唔會好從出面咁得小小粉,一定食飽你。最後整體食物都真係好唔錯,作為打卡cafe都幾值得黎,黎影下相都

最後整體食物都真係好唔錯,作為打卡cafe都幾值得黎,黎影下相都正!
2022-11-27 832 浏览
Ocio オシオ (鑽石山)鑽石山荷里活廣場2樓283-284號舖上次介紹過呢間將軍澳嘅分店🤤❤️見到佢鑽石山有分店即刻再去食🥰果然都冇令我失望😋1.至尊ocio 安格斯牛肉漢堡 ($138)個burger 真係好多料好大個😍😍 一咬落去個包啲料多到係咁跌出黎😂😂😂好難拎住一啖食😚而且仲有流心蛋🍳所以用刀斯文D切會好啲🤣另外佢有配菜同薯條都好好食😋炸得好香口🍟💥評分:8.5/102. 龍蝦燴海鮮墨魚汁燴飯配餐湯 ($189)首先個餐湯黑松露蘑菇湯🤤🤤❤️超級濃黑松露味😍好高質❣️而且應該係用好多蘑菇打出黎所以口感好結😋咁好飲嘅湯唔洗另加錢真係好抵😍另外主菜墨汁飯有好濃芝士味🧀另外佢有D蕃茄仔同魷魚另到口感都好豐富😋主角龍蝦當然都唔輸蝕啦🦞好多膏同埋都幾大隻😚❤️💥評分:9/103.焦糖香蕉朱古力窩夫($78)+雲呢拿雪糕($10)窩夫有四個咁多😱😱份量多到我可以叫少一個主食😂啲香蕉上面有好香嘅焦糖😋仲有士多啤梨🍓藍苺🫐唔同嘅生果🤤我另外再加左球雪糕🍦好邪惡😍不過加多一球雪糕都唔夠應付咁多窩夫🤣最重要嘅係叫甜品時同店員講係後上~如果唔係就會好似我地咁一路食甜品一路食意粉🥹💥評分:9/10💥總性價
Ocio オシオ (鑽石山)
鑽石山荷里活廣場2樓283-284號舖

1.至尊ocio 安格斯牛肉漢堡 ($138)

💥評分:8.5/10

2. 龍蝦燴海鮮墨魚汁燴飯配餐湯 ($189)

💥評分:9/10

3.焦糖香蕉朱古力窩夫($78)+雲呢拿雪糕($10)

💥評分:9/10

💥總性價比:9/10

👍🏻呢間真係好高質🤤🤤我好快會再來食多次❤️❤️😚不過鋪頭上次食所有野都超級大份🤣我下次應該會叫少啲😂👍🏻
  • 朱古力布朗尼窩夫
  • 波士頓龍蝦燴海鮮飯
2022-11-26 33 浏览
放假最啱去cafe hea下,今日去咗鑽石山嘅Ocio~餐廳好大好闊落而且光猛,牆上面有好多得意熊仔,環境幾relaxing幾舒服😌今日叫咗:1️⃣午餐-石燒8安士黑安格斯西冷扒+是日餐湯+ 熱泡沫咖啡Side dish 有烤新薯、豆角、西蘭花🥦 焗得啱啱好而且新鮮爽脆西冷扒有好靚嘅燒烤坑紋~我哋叫咗7成熟,切開仲有淡淡嘅粉紅色,唔會過熟,幾易切開牛扒汁唔會太重味,同塊扒幾夾是日餐湯係南瓜忌廉湯,打得好綿密好creamy2️⃣奧斯黑松露芝士薯條薯條份量好多,條條都炸到外脆內軟~芝士醬嘅鹹香加埋黑松露醬真係好食到停唔到3️⃣奧斯蜜瓜雪山熱香餅一入到餐廳已經見到有人食緊,每日限量12份~當日平日晏晝嚟仲有,梗係要試下喇😆蜜瓜雪山熱香餅有半個蜜瓜,蜜瓜好甜而且唔難整起d肉嚟食~上面有蜜糖星星同雪糕,加埋個梳乎厘pancake一齊食,口感好豐富!!梳乎厘pancake震騰騰充滿空氣感,配埋蜜糖一齊食都好好味😋

今日叫咗:

牛扒汁唔會太重味,同塊扒幾夾

是日餐湯係南瓜忌廉湯,打得好綿密好creamy

2️⃣奧斯黑松露芝士薯條

3️⃣奧斯蜜瓜雪山熱香餅

• 奧斯蜜瓜雪山熱香餅
再訪人氣甜品店💖 餐廳以白色、淡灰色及木色為主調,裝潢呈簡約小清新風,環境很適合打卡,讓客人休閒享受美食🥰 人流多,十分熱鬧,適合約會或朋友聚會🥂 食物方面提供多款多國菜、小食、甜品及飲料,擺盤精緻,質素高,價錢合理,份量多,性價比高,值得一試👍🏻晚市二人消費:$296 🫧連加一服務費🫧═ ═ ═ ═ ═ ═ ═ ═💖💖💖食評💖💖💖𝑺𝒐𝒖𝒑🍲蘑菇湯 Mushroom Soup (Set $Free)✨ 熱騰騰,十分香濃,好足料 啖啖蘑蘑粒😋 𝑴𝒂𝒊𝒏 𝑪𝒐𝒖𝒓𝒔𝒆🍄有機黑舞茸雜野菌燴飯 Organic Makita and Assorted Mushroom Risottos ($128)✨ 醬汁好濃稠,配料豐富,飽肚感十足,味道一流🤤 飯粒軟硬適中👍🏻 配有紫薯乾𝑺𝒏𝒂𝒄𝒌🍗水牛城單骨雞搥 配薯條 Buffalo Drumstick with Fries (Set +$58/5隻)✨推薦,份量多好抵食!醬汁十分香濃惹味,口感味道滿分🔥🤤𝑫𝒆𝒔𝒔𝒆𝒓𝒕🍫朱古力布朗尼窩夫 Brownie Waffle ($78)✨推薦!熱門之選😍 賣相十分吸引,份量超多,窩夫外脆內軟,配上蛋糕及大大件布

晚市二人消費:$296 🫧連加一服務費🫧

═ ═ ═ ═ ═ ═ ═ ═

💖💖💖食評💖💖💖

𝑺𝒐𝒖𝒑
熱騰騰,十分香濃,好足料 啖啖蘑蘑粒😋

𝑴𝒂𝒊𝒏 𝑪𝒐𝒖𝒓𝒔𝒆

𝑺𝒏𝒂𝒄𝒌
推薦,份量多好抵食!醬汁十分香濃惹味,口感味道滿分🔥🤤

𝑫𝒆𝒔𝒔𝒆𝒓𝒕
推薦!熱門之選😍 賣相十分吸引,份量超多,窩夫外脆內軟,配上蛋糕及大大件布朗尼,好好味!🥰 絕對飽肚

𝑫𝒓𝒊𝒏𝒌
🍎蘋果汁 Apple Juice (Set +$5)✨
行過荷里活廣場,見到呢間全新裝修的cafe好靚,門面裝修好吸引😍,急不及待同阿女酒粒B衝左入去嘆番個午後甜品,等佢學下做個港女食甜品打卡!日式木系簡約風裝修,牆身有好多可愛嘅小熊公仔壁畫,😍好可愛,加上木系傢俬、擺設、大圓鏡,空間感十足,枱與枱之間有一定距離,無論沙化位置還是卡座位置都坐得好舒服!好適合同閨蜜過嚟聚餐、傾偈消磨一整個下午。餐牌設計亦好靚好有心思❤️以同系列小熊做封面,平日的下午茶時間,都有好多人入去食嘢,不過就唔使等位,可以即刻入得!點完餐好快就有食物上枱,大概10幾分鐘。👶🏻比返個資訊俾幼兒家長,餐廳有提供BB High Chair,所以帶埋小朋友過嚟High Tea食個下午茶都好適合。蜜瓜雪山熱香餅 $108酒粒B最鍾意食蜜瓜,見到呢個蜜瓜雪山熱香餅即刻「嘩」一聲!半個蜜瓜一齊上枱,蜜瓜清甜多汁,厚厚熱香餅夠軟熟,已包一球雲呢拿雪糕,淋上蜜糖仲有蜜糖星星餅🌟,仲有少少果仁 & 朱古力脆脆糖伴碟,小朋友超級鍾意❤️!而且唔會死甜,食完都唔會太濟!焦糖香蕉朱古力窩夫 $78呢迤甜品就犀利喇!有足足4塊朱古力窩夫,最適合share嚟食,窩夫好厚好結實,外皮香脆,焦香的香蕉加

蜜瓜雪山熱香餅 $108

焦糖香蕉朱古力窩夫 $78
呢迤甜品就犀利喇!有足足4塊朱古力窩夫,最適合share嚟食,窩夫好厚好結實,外皮香脆,焦香的香蕉加上脆脆焦糖醬,已包一球朱古力雪糕,少少果仁 & 朱古力脆糖伴碟,上面仲有蝴蝶做裝飾,夢幻感大增!充滿幸福和滿足感!

香芒甘露沙冰 $48
食完啲比較重味嘅朱古力窩夫,最後整返淡沙冰清一清味雷,完全係楊枝甘露嘅沙冰版,我就最鍾意呢杯滿滿芒果味,入口好舒服,好清新,個底仲有好多碌柚肉,呢杯沙冰冇令我失望,好飲!

食物: ⭐️⭐️⭐️⭐️

環境:最值得一讚係餐廳裝修環境都經過精心設計,日系佈置,空間感十足,坐得好舒服!

總結:甜品款式多,鍾意食甜品的可以過來試一試!下次有機會試下午餐或者晚餐先!

2022-11-10
下午茶
  • 香芒甘露沙冰
荷里活商場好方便呀 地鐵站上蓋 算係民生區好多 中西食肆快餐廳但為唔太貴 都幾好行 裝修精美好多新派餐廳今日和閨蜜 約好嚟到一間我好鍾意食西式甜品打卡嘅西餐廳啦 佢裝修 線條明亮 簡單 光線充足 走韓國嘅文青系 甜品內容非常多有 刨冰 窩夫 囉等等 都有煮食嘅例如意粉 肉類嘅西餐 覺得呢度係同閨蜜嚟share甜品同*秘密*嘅好地方呀我今日就試咗 #奧斯蜜瓜雪山熱香餅 有好幸福感滿滿嘅熱香餅 上面有手工製作嘅 細糖霜蝴蝶 係可以食用嘅 加上雪糕同蜜糖星星等等 非常吸睛曬打卡 必食甜品 下面嗰一層仲係嗰個係日本嘅蜜瓜 真係健康同大滿足 配搭清新好味 視覺味覺都滿分 一定會再返去100%

#奧斯蜜瓜雪山熱香餅

奧斯蜜瓜雪山熱香餅

奧斯蜜瓜雪山熱香餅
琴日喺鑽石山荷里活食完飯之後,就行過呢間日式木系Cafe ,見到Menu上有好多款甜品選擇,所以就決定同友人入去一試 ,我哋總共嗌咗三款甜品🤣🤣
🔶 朱古力布朗尼窩夫🍫🧇|$78大大份朱古力窩夫🧇分量十足😆😆有四塊 ,朱古力味窩夫,同埋有幾舊布朗尼🍫再加埋朱古力味雪糕🍨啱晒朱古力控🍫🥰另外仲有烤過嘅杏仁片,香脆可口增加口感。
 🔶 奧斯蜜瓜雪山熱香餅🍈🥞|$108呢個甜品賣相超級吸引,有半個蜜瓜🍈🤣🤣上面再放上兩塊厚厚嘅熱香餅🥞雲呢拿味雪糕球🍨同星星脆脆,用嚟打卡一流。食到底裏面仲有幾粒,蜜瓜味奶凍,每日只限量供應12份🤭🤭🔶 綠茶紅豆麻糬窩夫🍵🧇|$ 78
一上枱就聞到綠茶嘅甘香味🍵切開窩夫,中間見到有煙韌嘅麻糬,口感煙韌,再配上紅豆蓉,好似去咗日本旅行咁,呢款都係每日限量發售12份咋,要食大家就記住早啲嚟啦🤣🤣📍Ocio オシオ鑽石山荷里活廣場2樓283-284號舖

🔶 朱古力布朗尼窩夫🍫🧇|$78

🔶 奧斯蜜瓜雪山熱香餅🍈🥞|$108

🔶 綠茶紅豆麻糬窩夫🍵🧇|$ 78

📍Ocio オシオ
鑽石山荷里活廣場2樓283-284號舖
  • 奧斯蜜瓜雪山熱香餅
𝕋𝕙𝕠𝕤𝕖 𝕝𝕚𝕝 𝕒𝕕𝕠𝕣𝕒𝕓𝕝𝕖 𝕕𝕣𝕒𝕨𝕚𝕟𝕘𝕤 𝕣𝕖𝕞𝕚𝕟𝕕 𝕞𝕖 𝕠𝕗 𝕜𝕚𝕟𝕕𝕖𝕣𝕘𝕒𝕣𝕥𝕖𝕟🐻如果我話Ocio最出名係甜品🤭,應該唔會有異議既聲音📢。Menu內唔少甜品款式都有實圖參考🍮,絕對有助選擇✳️。鑊仔伯爵茶雪山熱香餅幸運地被揀中🤣。兩層厚厚既熱香餅🥞鋪滿「雪」,有厚度有口感唔會太甜,淋上伯爵茶醬🍵同棉花糖,加埋vanilla雪糕🍦,邪惡了吧。用鑊仔放甜品保持溫度🤏🏽,同朋友影多幾張相都唔怕😎。🥞Earl Grey Tea Soufflé Pancake | $89細個唔知點解對南瓜🎃興趣不大,大個左覺得南瓜又甜又健康,遇到都會揀下💁🏽‍♂️。呢個香煎帶子南瓜意大利飯相當有驚喜,兩大件帶子爽甜🍥,南瓜飯加上香草🌿lamlam脷,值得一揀!草莓西柚菠蘿🍓🍊🍍沙冰呢個combo聽到都覺得豐富🏄🏽‍♀️,三種水果味道唔會搶fo,會不知不覺飲得好快🍹呢。🎃Pumpkin Risotto with Scallops | $148🍓Strawberry Grapefruit Pineapple Smoothie | $48另外order左一份晚餐🥣,包一個是日餐湯同$33以下既飲品

另外order左一份晚餐🥣,包一個是日餐湯同$33以下既飲品。煎封鱸魚🐠texture唔錯,但味道較淡,配西藏紅花忌廉汁亦作用不大🤔,如果想揀清淡一d既款式,呢個都係一個幾好選擇♨️。鳳梨冰茶清涼微甜,再加上幾粒小鳳梨🍍夠過癮。

🐟Pan-fried Seabass with Saffron Cream Sauce | $168
🍍Pineapple Iced Black Tea | +$15
🤙🏽Dinner Set served with soup & beverage

純白x木系🪵裝潢俾人舒服既感覺,牆身同menu上印有多個簡單圖案🐻‍❄️🍧,小吊燈同鏡子🪞都有點綴效果,環境很可以🏁。

2022-11-19 106 浏览
餐牌寫明17:30之後都仲係下午茶時段我17:00入去 佢記已經收曬下午茶時段既牌我問佢而家係米有下午飯 佢勁串話冇四眼男職員之後我地成班人 都入左去食環境真心吸引既 但食物質素同價錢完全唔成正比不太建議入去食 冇下次服務非常差 帶眼鏡男職員明明仲有半個鐘 先到晚市 做生意唔係咁做!叫左個意粉 真心味道非常之麻麻勁伏之後食左幾個甜品 個波子汽水冰 雖然幾靚但真心勁普通 其實只係冰加一杯波子汽水咁就咁貴 呢度真係價錢同食物質素有待改善只能夠講 打卡OK
餐牌寫明17:30之後都仲係下午茶時段
環境真心吸引既 但食物質素同價錢
完全唔成正比
不太建議入去食 冇下次
服務非常差 帶眼鏡男職員
明明仲有半個鐘 先到晚市 做生意唔係咁做!
叫左個意粉 真心味道非常之麻麻勁伏
下午茶
庆祝纪念
纪念日
2022-11-17 43 浏览
🍈奧斯蜜瓜雪山熱香餅 ➰ $108一上菜見到呢個雪山🏔️咁壯觀嘅甜品好驚喜,雖然menu寫圖片只供參考,但係實物真係有咁靚。通常食水果嘅甜品都係得幾粒生果,呢度有半個蜜瓜,蜜瓜多汁又甜,甜得嚟唔係加咗糖水嗰種死甜。上面有鬆軟嘅熱香餅同蜜糖星星,下面有啲蜜瓜啫喱。而蜜瓜底有少量黃豆粉,防止蜜瓜跣走,好貼心。〰️ 〰️ 〰️ 〰️ 〰️ 〰️ 〰️ 〰️ 〰️ 〰️ 〰️ 〰️ 〰️ 〰️ 〰️☕️鑊仔伯爵茶雪山熱香餅 ➰ $89有鑊仔keep住伯爵茶漿嘅溫度,熱嘅伯爵茶漿,再加冰🧊嘅雲呢拿雪糕,冰火口感好特別。熱香餅吸收咗伯爵茶嘅味道,伯爵茶同熱香餅都好夾。〰️ 〰️ 〰️ 〰️ 〰️ 〰️ 〰️ 〰️ 〰️ 〰️ 〰️ 〰️ 〰️ 〰️ 〰️🍫🧇朱古力布朗尼窩夫 ➰ $78濃濃朱古力嘅甜品。朱古力窩夫外脆內軟,布朗尼入面有啲核桃增加口感,仲有一球插咗蝴蝶嘅朱古力雪糕,啖啖多巴胺,真係好幸福同滿足。〰️ 〰️ 〰️ 〰️ 〰️ 〰️ 〰️ 〰️ 〰️ 〰️ 〰️ 〰️ 〰️ 〰️ 〰️總括而言,對於螞蟻人嚟講呢度係帶嚟幸福嘅地方,甜品嘅選擇多,望住成枱賣相冇得輸嘅甜品真係好開心。職員們有禮貌,餐廳環境舒服,樓底高冇壓迫感。特別鍾意牆上面嘅壁畫,好可愛。〰️ 〰️ 〰️ 〰️ 〰️ 〰️ 〰️

🍈奧斯蜜瓜雪山熱香餅 ➰ $108

☕️鑊仔伯爵茶雪山熱香餅 ➰ $89

🍫🧇朱古力布朗尼窩夫 ➰ $78

🍽️ Ocio オシオ
🗺️ 鑽石山荷里活廣場2樓283-284號舖
  • 朱古力布朗尼窩夫
2022-11-16 73 浏览
去完佐敦谷學校🏫旅行搭29M落新埔崗再行去鑽石山荷里活廣場搵食,原本㨂咗隔離Tamago en,老婆最後揀咗隔離呢間既OCIO,我自己上次都食過,覺得可encore,老婆未食過。一行3人連埋我囡陳皮妹(3歲)入去,不用攞飛,直入。餐牌午餐8㨂1,送餐湯或沙律,加埋普通飲品,電子QR code order。我揀咗all day breakfast,老婆㨂牛肋條螺絲粉,大家都揀南瓜湯,老婆話冇南瓜味,我可接受。老婆牛肋條都冧易入口,我個all day breakfast好大份好full,芝士腸有驚喜,送埋1/4份窩夫🧇有蜜糖,俾陳皮妹成個攞咗嚟咬。之後叫咗甜品🍮蜂蜜雪山熱香餅,英文寫souffle pancake,以為真係梳乎厘pancake,點知係普通厚鬆餅,有d失望,但都仍可打卡,order時冇寫送雪糕,仲自行俾$10加雪糕🍦,點知最後連埋有一球雪糕就變咗食兩球。普通野飯免費🆓,我latte加$10,埋單仲有85折,總數$295,算抵食。坐得舒服,有BB櫈但冇小朋友餐具。室內棵樹係打卡位
蜂蜜雪山熱香餅
紅酒燴牛肋條螺絲粉
南瓜湯
OCIO全日漢堡扒早餐
2022-11-15 35 浏览
最推薦朱古力麻糬窩夫🧇平,食得方便,仲要大份😂🙈====================如果喜歡我的posts, 請 follow IG  @sipina.hk 。💥入面有好多飲食玩樂情報💥 ======================🔅店鋪這是一間日系文青cafe店,設有加一服務。🔅朱古力麻糬窩夫🧇($78)整體很很大份,窩夫外皮很脆,又很有蛋香味,裏有麻糬,麻糬口感非常軟嫩Q彈,配上朱古力雪糕,冷熱雙重口感,有些朱古力醬,大量的朱古力碎片和一些棉花糖作為半碟,整體來說,朱古力味很濃郁,也很適合打卡。🔅奧斯蜜瓜雪山熱香餅($108)另一份甜品是期間限定的雪山熱香餅,兩塊熱香餅很鬆軟,配上雲呢拿雪糕,口感很好,熱香餅底部鋪有綠色啫喱果凍,蜜瓜清甜,還有一些蜜糖星星和一粒粒紅色的朱古力脆脆作為伴碟,口味又提升了一個層次。整體來說,這個蜜瓜雪山熱香餅,味道不太甜,較為清新,外觀很美,適合打卡。🔅焗鑊仔綠茶班戟心太軟($89)服務員一拿過來,就有一陣很重的綠茶味,心太軟一切開,綠茶漿即刻湧了出來,班戟皮軟,加上雪糕,冰火兩重的口感。
最推薦朱古力麻糬窩夫🧇
平,食得方便,仲要大份😂🙈

====================
💥入面有好多飲食玩樂情報💥
======================

🔅店鋪
這是一間日系文青cafe店,設有加一服務。

🔅朱古力麻糬窩夫🧇($78)

🔅奧斯蜜瓜雪山熱香餅($108)

🔅焗鑊仔綠茶班戟心太軟($89)
2022-11-15 50 浏览
去這間新開的餐廳,一試有驚喜!叫了一個午餐「石斑漢堡」,份量大到嚇親我,隔離枱見到都嘩一聲!😁 基本上是炸魚+漢堡,炸魚好脆,又有薯條,沙律,好好味!之後叫了「抹荼紅豆窩夫」,份量又係大列嚇死人!😅 有4塊窩夫,窩夫中間是嫲薯,好特別,非常好味!成個餐廳環境好舒服,午餐不太多人又可以坐好耐,下次會再來!
去這間新開的餐廳,一試有驚喜!

石斑漢堡

抹茶紅豆窩夫

成個餐廳環境好舒服,午餐不太多人又可以坐好耐,下次會再來!

2022-11-15
石斑漢堡
抹茶紅豆窩夫
  • 抹榮紅豆窩夫
2022-11-11 28 浏览
前排晚晚都OT 今日係鑽石山做完嘢 提早收工先🤭 見到間門面令人好治療嘅𝖼𝖺𝖿𝖾🪴入到去環境燈光都令我好舒服又放鬆☺️ 羊肚菌野菌燴飯 $128就咁睇落燴飯既顔色較淺 有幾塊紅菜頭喺飯面但食落去頗芝士味濃厚☺️ 而且牛肚菌既味道更突出真係好耐好耐無食過咁creamy既燴飯🥳 羊肚菌既份量係好多 比起平時只有幾舊既爭好遠👍🏻👍🏻燴飯營造豐盈嘅口感 一啖咬落去層次感滿滿又吸收滿醬汁一定要再黎食💕欖油蒜香辣椒扒蝦意大利粉 $98食落去比較淡 又有少少辣味🌶因為其實佢主要係比素食者叫(可以唔加蝦)主要係其實個意粉係冇乜醬汁 主要係橄欖油嘅味道🫒但清清地個搭配食起來不算油膩 水牛單骨雞翼 $58呢個又係一定要叫 同埋分量超多🤩一共有五隻雞翼 每隻都啖啖肉加埋醬汁好惹味😋
前排晚晚都OT 今日係鑽石山做完嘢

燴飯營造豐盈嘅口感 一啖咬落去層次感滿滿又吸收滿醬汁
一定要再黎食💕

欖油蒜香辣椒扒蝦意大利粉 $98
食落去比較淡 又有少少辣味🌶
因為其實佢主要係比素食者叫(可以唔加蝦)
主要係其實個意粉係冇乜醬汁 主要係橄欖油嘅味道🫒
但清清地個搭配食起來不算油膩

水牛單骨雞翼 $58
呢個又係一定要叫 同埋分量超多🤩
一共有五隻雞翼 每隻都啖啖肉
加埋醬汁好惹味😋

今次與友人難得去到荷里活廣場,想試試這間ocio 🤭🤭🤭我與友人都是海鮮控😍😍😍所以今次晚餐點了刺身帶子手工麪、龍蝦🦞墨魚🦑汁燴飯🤩晚餐還有餐湯送。因為老娘好喜歡飲湯,所以對於湯特別期待😚是日餐湯是甘荀湯🤤🤤好好味😋湯好濃味🤤🤤🤤老娘食開濃味十分喜歡個湯❤️❤️飲品我們點了百香果檸檬🍋梳打和草莓🍓菠蘿🍍香橙梳打🤩🤩梳打極度推介💕💕少甜度依然好飲,老娘那杯草莓🍓菠蘿🍍梳打十分清新,似杯水果特飲一樣😚主食方面,喜歡海鮮🦞🦑🦐🦀的我倆好喜歡龍蝦🦞🦞🦞真的好多肉,龍蝦🦞份量剛好🤤🤤上面舖滿了芝士,喜歡芝士的你不要放過😍😍❤️帶子手工麪看得出手工麪用心製作,而且帶子好好味😋夠濃味🫢🫢另外服務員的態度好好👍🏻🤩🤩我們多次不會落單仍熱心幫助😅😅 謝謝😚😚💕下次想試埋甜品🍮窩夫🧇😍😍見隔離枱食得好滋味😋😋把窩夫甜品全碟吃完😚😚愛甜品的你下次要試下窩夫🧇啊❤️❤️
今次與友人難得去到荷里活廣場,想試試這間ocio 🤭🤭🤭

2022-11-09
  • 餐湯