2022-03-28 51 浏览
這間一直好想飲,但一直沒有時間,難得約了朋友去葵廣掃街,食了很多小食後,當然要買飲品飲😚意想不到5點去到已經好多人排緊,相比其他飲品店來說,真是超多人主打堅果奶蓋茶,口味也多,同時還有其他茶飲和堅果奶等等.當然見人人也是買奶蓋茶多,我們也選了大熱推薦的款式😬💠繽紛火龍果奶蓋茶 🔥🐉🌰🥤$40Dragon Fruit Fruit Tea w/ nut cream本身想叫少冰,不過這款是固定,不能改,但可以叫少甜,叫了無糖.整杯色澤鮮明,用上紅火龍果,新鮮揸出,鮮甜美味,奶蓋上面還放上4粒火龍果,連奶蓋用匙𢳂來食,唔嘗到奶蓋滑溜溜的口感😽💠粉紅莓堅果奶蓋茶 🍓🌰🥤$47Strawberry Fruit Tea w/ strawberry nut cream 這杯也是固定冰量,叫了微糖.即時是微糖也覺得甜度足夠.香甜的士多啤梨味,還飲到少少果粒😝奶蓋還加了很多堅果粒,消脆的口感,好好飲☺️絕對是推薦飲品

💠繽紛火龍果奶蓋茶 🔥🐉🌰🥤$40

💠粉紅莓堅果奶蓋茶 🍓🌰🥤$47

外卖自取
2022-03-23 51 浏览
好耐冇去葵涌廣場行街啦😇之前試過呢間堅果奶飲品店~🤪已經覺得好正😎😎😎每一啖都好滿足😛今次又經過 一定要再覆桌!!😀😃舖頭門口掛諗住唔同嘅堅果🌰都有啲資訊比客人了解!頭先又有打卡位粉紅莓好堅果奶蓋茶 $47~奶蓋好厚身又滑😛而且仲有淡淡嘅士多啤梨味🍓表面仲灑上杏仁碎🥜🌰建議45度頃斜個杯飲嘅時候又食到奶蓋、杏仁碎同埋士多啤梨沙冰😋😋😋😋😋飲入口嘅時候口感豐富!😗葡萄堅果奶蓋茶 $41~同樣地 都係冇令人失望😉奶蓋好厚身好滑😀提子味好鮮甜 好解渴!有奶蓋又可以當甜品咁~好正!
好耐冇去葵涌廣場行街啦😇
之前試過呢間堅果奶飲品店~🤪
已經覺得好正😎😎😎
每一啖都好滿足😛

今次又經過 一定要再覆桌!!😀😃

舖頭門口掛諗住唔同嘅堅果🌰
都有啲資訊比客人了解!
頭先又有打卡位

粉紅莓好堅果奶蓋茶 $47~

奶蓋好厚身又滑😛
而且仲有淡淡嘅士多啤梨味🍓
表面仲灑上杏仁碎🥜🌰
建議45度頃斜個杯飲嘅時候
又食到奶蓋、杏仁碎同埋士多啤梨沙冰
😋😋😋😋😋
飲入口嘅時候口感豐富!😗

葡萄堅果奶蓋茶 $41~

同樣地 都係冇令人失望😉
奶蓋好厚身好滑😀
提子味好鮮甜 好解渴!
有奶蓋又可以當甜品咁~好正!

2022-01-27
  • 粉紅莓好堅果奶蓋茶
2022-03-20 49 浏览
台式茶飲成行成市,但一般都不健康。難得有一間以堅果奶作主打,是日到葵廣掃街順道一試。這裏的堅果奶用上5種堅果,連較貴的夏威夷果仁都用上,十分落本。這裏更參與捐助毛守,愛心十足。和太座點了2杯分享。其中伯爵茶朱古力奶蓋茶實在大推。奶蓋十分紮實,質感如同慕絲,味道微鹹充滿果仁香,其中榛子味突出,吃下不像一般奶蓋膩。加上茶香和微甜朱古力,我會形容會一杯純素甜品多於茶飲。另大座的烘焙堅果奶茶亦十分出色。烤烘香氣和堅果香完美配合,喝到底發現不少顆粒,可見足料。和一般台飲的科學奶不同層次。要好飲又健康的,試試Nuttea,返唔到轉頭。

這裏更參與捐助毛守,愛心十足。

要好飲又健康的,試試Nuttea,返唔到轉頭。

2022-03-12
午餐
➡️食盡葵涌之飲品 — Nuttea—————————————————————行葵涌廣場係唔少後生仔鍾意嘅活動,因為呢到唔只有好多平衫買,仲有好多好味嘅嘢食呀!🤩Nuttea係一間主打堅果奶既飲品鋪,鋪面唔大但係裝修得好有心思,而且仲有勁多飲品選擇!🔸 伯爵朱古力堅果奶蓋茶 $48其實我本人好小飲奶蓋,不過堅果奶蓋真係冇試過, 杯野仲有我鍾意嘅伯爵茶同朱古力😍,而且仲係Nuttea既王牌之一,所以就買左黎試。一試之下,嘩,個口感多層次到呢😛 堅果奶蓋好厚一層, 有堅果嘅香味而且甜甜地 有朱古力味, 食完奶蓋再連埋伯爵茶大啖飲落肚,茶味好清,令到成杯嘢完全唔會肥膩,真係好特別又好match!🔸 四季春水果茶 $36水果茶酸酸甜甜,都好好飲, 有好多百香果嘅粒粒可以咬,健康之選🤣💭Overall comment:堅果奶蓋系列真係好值得一試, 應該係大部分人都會鍾意而且覺得特別嘅口感!第一次見以堅果奶蓋做主題既飲品鋪,真係唔試走寶🤣除左葵廣之外,仲有好多間分店嫁!🍽食物: 8/10🌌環境: 7.5/10👔服務: 8/10🎖CP值: 7.5/10
➡️食盡葵涌之飲品 — Nuttea

🍽食物: 8/10
🌌環境: 7.5/10
👔服務: 8/10
🎖CP值: 7.5/10
之前已經幫襯過幾次,今次見到佢出咗呢款季節限定嘅蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶,再決定買嚟試一試😋 🔖​蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶💰40NUTTEA嘅堅果奶都係每日新鮮研磨,等堅果乳化而成,當中冇包係唔任何牛奶或者奶精嘅成份~純素嘅朋友仔都可以放心飲用🤤佢哋嘅堅果奶蓋真係好正,個texture有啲似雪糕,一開始嘅時候可以先用店舖附送嘅鏟仔鏟啲奶蓋嚟食🥄之後就可以45度角咁樣大大啖飲落去,最後就係將奶蓋同茶底撈勻一齊飲😙講翻杯飲品,個奶蓋充滿堅果嘅香味,又夠厚身,就算擺喺度一陣間先至再飲,個奶蓋都唔會融哂🤩同其他店舖嘅真係好唔同🤓奶蓋上面有酸甜蘋果脆片同加拿大100%純正有機楓糖漿,成個配搭好正🍎🍯個茶底有啲蘋果肉添😌大家要把握時間買嚟試吓啊!💫推薦指數: 9/10​​

🔖​蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶
💰40
💫推薦指數: 9/10​​
  • 蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶
之前已經有留意到呢間茶飲店,主打純素同堅果奶茶,難得今日到葵芳掃食,當然要試試!粉紅莓好堅果奶蓋茶 $47呢杯無得自選冰度,但唔會好凍冰冰,甜度方面揀咗半糖😋奶蓋好厚身又滑,而且仲有淡淡嘅士多啤梨味,表面仲灑上杏仁碎,頃斜個杯飲嘅時候又食到奶蓋、杏仁碎同埋士多啤梨沙冰,飲入口嘅時候口感豐富!伯爵朱古力堅果奶蓋茶 $48上面係好厚嘅奶蓋搭配朱古力粉,而下面則係伯爵茶😋,朋友揀咗少冰半糖,剛剛好唔會太甜又有好濃郁嘅朱古力味。題外話:佢地好支持毛守救援,指定日期去買飲品會捐比毛守救援❤️

粉紅莓好堅果奶蓋茶 $47
呢杯無得自選冰度,但唔會好凍冰冰,甜度方面揀咗半糖😋

伯爵朱古力堅果奶蓋茶 $48

2022-03-03
  • 粉紅莓好堅果奶蓋茶
2022-02-17 117 浏览
Nuttea微糖少冰係我最愛呢日黎到好多人,但都唔算等左好耐,職員都幾快手同埋有禮今次買左三杯同屋企人一齊飲,經典嘅宇治抹茶堅果奶蓋茶,焙香奶蓋茶同埋一直想試但依家都仲未試嘅蘋果楓糖奶蓋茶宇治抹茶茶香濃厚,奶蓋唔洗講,超香超滑超好食焙香奶蓋超香焙茶味,焙茶味嘅甜品真係無法抗拒楓糖蘋果奶蓋茶超多蘋果,茶底都有啲果肉,好足料,好抵食今次真係滿載而歸,好期待Nuttea繼續出新口味,我一定第一時間撐場黎試
Nuttea微糖少冰係我最愛
呢日黎到好多人,但都唔算等左好耐,職員都幾快手同埋有禮
宇治抹茶堅果奶蓋茶

宇治抹茶茶香濃厚,奶蓋唔洗講,超香超滑超好食
焙香奶蓋堅果茶
焙香奶蓋超香焙茶味,焙茶味嘅甜品真係無法抗拒
蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶
楓糖蘋果奶蓋茶超多蘋果,茶底都有啲果肉,好足料,好抵食
今次真係滿載而歸,
好期待Nuttea繼續出新口味,我一定第一時間撐場黎試
2021-12-12
宇治抹茶堅果奶蓋茶
焙香奶蓋堅果茶
蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶
2022-02-12 29 浏览
夜晚等男朋友收工自己一個行葵廣本身想幫襯茶之味點知見到開咗nuttea 即刻衝左去幫襯😂第一次飲嘅我試咗最classic 既四季春堅果奶蓋茶,雖然佢一杯唔算平,不過感覺飲堅果奶蓋好似真係冇咁邪惡👻(心理作用)等嘅期間仲見到有Anson Lo嘅應援不過已經比人拎哂😹 附送一個小鏟可以直接"不"黎食,叫左微甜既我覺得甜度岩岩好,而且奶蓋厚實都好重堅果香味,甜甜咸咸的,配埋四季春一d 都唔漏但又有飽肚感。下次會想試埋其他口味,間唔中飲一杯直接再去行街都夠飽呢!
夜晚等男朋友收工自己一個行葵廣
本身想幫襯茶之味
點知見到開咗nuttea 即刻衝左去幫襯😂

外卖自取
2022-01-28 45 浏览
今日嚟到葵廣掃街,第一站就係全港有好多分店嘅Nuttea。平時成日聽朋友飲呢間嘅堅果奶,引起咗我興趣伯爵朱古力堅果奶蓋茶($47)堅果奶蓋好香濃,揀咗微糖同少冰,我就覺得呢個甜度剛剛好,因為奶蓋本身都會有甜味,微糖好適合我呢啲唔飲得太甜嘅人士😈杯蓋有張label,列出咗飲呢杯飲品嘅教學,幾得意😆面頭嘅奶蓋食到咁上下,就可以品嚐到伯爵茶底。除左飲到朱古力味,仲會感覺到好清嘅伯爵茶😝 奶蓋茶可以試下搖一搖飲,搖到奶蓋同茶底撈埋,又會俾到另一種口感,體驗相當特別!🤪香蕉燕麥堅果奶 ($39)Nuttea最出名嘅堅果奶,燕麥、堅果都係健康食品嘅代名詞,燕麥+堅果風味好夾,可以飲到兩種食材嘅原味😛飲完呢杯堅果奶之後真係飽飽哋,飽腹感好高。我就覺得呢杯飲品好適合有時唔想食得太飽嘅時候飲用,如果本身係細食人士,直頭可以飲呢杯就當一個輕型代餐!題外話,呢間Nuttea真係好多人嗌😆好彩葵廣本身有好多好嘢食,建議大家落完單之後,可以去附近舖頭買完嘢食再返嚟攞都未遲!

伯爵朱古力堅果奶蓋茶($47)
杯蓋有張label,列出咗飲呢杯飲品嘅教學,幾得意😆
香蕉燕麥堅果奶 ($39)
2022-01-16 55 浏览
今日嚟到葵廣掃街 喺珍珠奶茶店林立嘅呢個商場裏面竟然開咗Nuttea身為堅果愛好者一定要去試下本身係有一個係英國返嚟好鍾意堅果嘅朋友介紹俾我雖然話係主打堅果奶,但係估唔到Menu都有咁多選擇除咗奶蓋茶仲有水果茶、奶茶、純茶仲有咖啡添㗎雖然好想試吓佢個王牌伯爵朱古力堅果茶但係今次竟然見到有Hojicha😍😍我同朋友分別叫咗一杯,朋友同我嗰杯茶底都係烏龍茶只係佢係普通cream,我就係焙茶相信奶蓋烏龍有好多人都有飲過但依間舖好聰明咁將唔同嘅茶底變成cream飲Nuttea 第一樣嘢當然要用匙羹筆下啲cream嚟食雖然焙茶味唔算太重 但會有茶嘅烘焙味同甘香~意外地同烏龍都幾夾厚滑嘅口感再加埋堅果做topping 飲落去清新得來又會有厚奶嘅飽制感鍾意堅果奶嘅朋友一定要黎試下!包保你一定唔會失望🥳飲完之後基本上再食少少野已經夠飽了~

身為堅果愛好者一定要去試下
本身係有一個係英國返嚟好鍾意堅果嘅朋友介紹俾我

雖然話係主打堅果奶,但係估唔到Menu都有咁多選擇
除咗奶蓋茶仲有水果茶、奶茶、純茶
仲有咖啡添㗎
雖然好想試吓佢個王牌伯爵朱古力堅果茶
但係今次竟然見到有Hojicha😍😍
焙香奶蓋烏龍茶

烏龍堅果奶蓋茶

我同朋友分別叫咗一杯,朋友同我嗰杯茶底都係烏龍茶
只係佢係普通cream,我就係焙茶
相信奶蓋烏龍有好多人都有飲過
但依間舖好聰明咁將唔同嘅茶底變成cream
飲Nuttea 第一樣嘢當然要用匙羹筆下啲cream嚟食
雖然焙茶味唔算太重 但會有茶嘅烘焙味同甘香~
意外地同烏龍都幾夾
厚滑嘅口感再加埋堅果做topping
飲落去清新得來又會有厚奶嘅飽制感
鍾意堅果奶嘅朋友一定要黎試下!
包保你一定唔會失望🥳
飲完之後基本上再食少少野已經夠飽了~

2022-01-16
焙香奶蓋烏龍茶
烏龍堅果奶蓋茶
  • 焙香堅果奶蓋烏龍茶
2022-01-16 56 浏览
近期唔少人都注重健康,慢慢由之前普遍荳奶,燕麥奶,變到依家有唔同類型既堅果奶🌰今日經過葵廣竟然都見到Nuttea,之前係港島區先有見得多啲,依家越開越多分店🙆🏻‍♀️等我都唔執輸,健康人生一下先。🐒伯爵朱古力堅果奶蓋茶💰$47呢個係三粒星推薦,果然係signature😍上面啲奶蓋都係鹹鹹地,同時好濃榛子同朱古力嘅味道,伯爵茶就好清,解番奶蓋濃稠既口感食完面頭啲奶蓋之後就撈勻一齊飲,雖然會破壞咗個層次但係我覺得好飲好多。🐒黑芝芝堅果奶(季節限定)💰$40見到季節限定就會好想嗌😂😂加上呢杯都係三粒星推薦,不過個人感覺冇上面個杯咁驚艷,入面有啲芝麻粒粒,但堅果味就淡左啲。兩杯都係嗌咗微糖少冰,飲完兩杯之後好飽肚,本身想掃街都要等一陣🤣另外有杯香蕉燕麥堅果奶好似仲可以拎來做代餐添😉

🐒伯爵朱古力堅果奶蓋茶💰$47

🐒黑芝芝堅果奶(季節限定)💰$40
黑芝芝堅果奶

2022-01-15
黑芝芝堅果奶
  • 伯爵朱古力堅果奶蓋茶
好耐冇去過葵涌廣場啦!應該都有兩三年🙈🙈既然去得葵涌廣場當然要掃街啦!!發覺好多舖頭都唔同晒🤷🏽‍♀️🤷🏽‍♀️搵唔番當年食過好好味既冷麵😢😢有啲可惜,不過又發覺有好多新嘅都好正👍🏽👍🏽要推介一下呢間以堅果做主打嘅飲品店🤩🤩超級有驚喜🥳行過見到呢間鋪幾特別,咁啱又有啲口渴,咁就睇吓個Menu有咩岩飲,由於從來都冇飲過堅果類嘅飲品😛😛佢又有咁多款🤣我地都唔知飲咩好🙈🙈我朋友就直接開口問有咩好推介😆😆今次長知識啦,原來奶蓋都分咗好多種,個店員好細心咁講解奶蓋嘅分類,最後我哋叫咗兩杯飲品,一杯就係店舖主打嘅伯爵茶朱古力堅果奶蓋🤩另一杯就係朱古力榛果堅果奶😌😌伯爵茶朱古力堅果奶蓋🥤超級超級有驚喜🥳🥳🥳首先係個賣相出嚟已經好靚,奶蓋上面佈滿朱古力粉😋😋飲落茶味好香奶蓋好滑,而且朱古力味都好重,總之就係好好味😋朱古力榛果堅果奶🥤呢杯朱古力味唔太濃但堅果嘅味道就好突出😌同預期中有啲唔一樣🤨不過都好飲嘅😉而且飲完會有飽肚嘅感覺🤪🤪如果下次有機會經過,我都建議你哋試下伯爵茶朱古力堅果奶蓋🤩🤩🤩因為真係好好味丫😋😋😋

伯爵茶朱古力堅果奶蓋🥤

朱古力榛果堅果奶🥤

伯爵朱古力堅果奶蓋
朱古力榛果堅果奶
伯爵朱古力堅果奶蓋
朱古力榛果堅果奶
2022-01-07 48 浏览
去葵廣掃街點少得叫杯野飲,成日見人推介喱間,今日終於有機會試到!都見到好多人推介伯爵朱古力堅果奶蓋茶,而本身我都好鍾意食朱古力味既野,所以就叫左嚟試。佢既奶蓋真係好厚身,係飲過咁多間最厚實既,朱古力味都幾濃,飲落似食緊mousse既感覺。而下面既伯爵茶都幾好飲,不過兩樣加埋就好似有種唔係太夾既感覺😅由於佢個奶蓋太厚,要搞好耐先可以兩樣mix埋,不過mix埋又冇覺得特別好好飲。可能期望太大,反而有小小失望。而且價錢都唔平,下次應該未必會再試🙈
2022-01-06 25 浏览
同朋友行開葵廣,見佢幾特別,就去試下.店面裝修唔錯,簡潔得來又特出到主題-堅果.我來個健康之選,叫了一杯牛油果堅果奶.個杯好靚,飲落淡淡的堅果味加牛油果香.好creamy ,好fresh, 唔甜.好似食緊牛油果cream 咁.鍾意食牛油果的一定鍾意.朋友叫了一杯宇治抺茶堅果奶蓋茶,看到奶蓋很厚.偷偷嚐了一口奶蓋, 好好吃啊.濃濃的奶香和堅果味, 又有少少鹹味,正.呷了一口宇治抺茶,正常水準.再偷偷呷了一口抺茶加奶蓋,抺茶把奶蓋的油膩感抵消了.要不是朋友出手阻止,真怕我把他這杯都喝光.想不到手搖杯可以做得那麼好喝.下次經過一定要再買.

同朋友行開葵廣,見佢幾特別,就去試下.
店面裝修唔錯,簡潔得來又特出到主題-堅果.

我來個健康之選,叫了一杯牛油果堅果奶.
個杯好靚,飲落淡淡的堅果味加牛油果香.
好creamy ,好fresh, 唔甜.
好似食緊牛油果cream 咁.
鍾意食牛油果的一定鍾意.

朋友叫了一杯宇治抺茶堅果奶蓋茶,看到奶蓋很厚.
偷偷嚐了一口奶蓋, 好好吃啊.
濃濃的奶香和堅果味, 又有少少鹹味,正.
呷了一口宇治抺茶,正常水準.
再偷偷呷了一口抺茶加奶蓋,抺茶把奶蓋的油膩感抵消了.
要不是朋友出手阻止,真怕我把他這杯都喝光.

想不到手搖杯可以做得那麼好喝.
下次經過一定要再買.
2022-01-02 78 浏览
💜伯爵朱古力堅果奶蓋茶 $47 半甜上次偷飲妹妹買既堅果奶有d驚喜✨ 果然一分錢一分貨, 係我飲過最好既奶蓋🤤習慣先單試奶蓋,朱古力味香濃唔膩,唔似有d 奶蓋係太甜/咸/溝唔埋,佢似高級既cream 夠厚實唔會溶✨伯爵茶又香又唔會過濃,溝埋飲仲好夾~有朱古力既甜同茶味,一試難忘😚 好似高級甜品咁,因為好飽又滿足🤣✨
💜伯爵朱古力堅果奶蓋茶 $47 半甜

2022-01-01