有時走到口渴的時候都會想找杯飲品解渴一下,有時候太多手搖飲品都不夠健康,水果茶便成為了很多朋友的選擇,但今天我要為大家推薦的是堅果奶nuttea ,又可以品嘗茶又可品嘗奶的味道,而且糖份相對少一點。我並不是第一次光顧這店,再來到光顧這次便嘗試一下推介的產品,粉紅莓好堅果奶蓋,奶蓋夠thick and smooth 。除此以外,在奶蓋上還會加上碎果仁,感覺就像吃杯裝雪糕上再加toppings我認為口感及層次也昇華了。另外,士多啤梨顏色粉紅,加上奶蓋甜味,一酸一甜的配搭,互相配襯。朋友選了一個限定供應的黑芝芝堅果奶,喝下去是養生的味道,黑芝麻味到夠醇厚,喝下去不會有芝麻糊那樣漿的口感,相反有奶味的配搭,入口更容易,不會很容易感到濟口,認為好像喝奶般健康。

2022-06-22
💛 #葵芳 #Nuttea好耐冇飲過nuttea喇🤩 今日去開葵廣終於再飲到!我超鍾意佢嘅堅果奶蓋😙 好rich好香,今次我叫咗一杯「堅果奶蓋」同一杯「朱古力堅果奶蓋」:🥭 芒芒堅果奶蓋茶 ($45)少冰 無糖第一次飲呢杯芒芒堅果奶蓋,原來係咁足料㗎🤩 成杯芒芒有勁多芒果肉粒,係飲得到嘅甜品呀😋 加上由五種堅果製成嘅奶蓋,又rich又香濃,爽😚🍫 伯爵朱古力堅果奶茶 ($48)少冰 無糖伯爵茶加上濃滑朱古力奶蓋,呢杯一直係我嘅首選!堅果奶蓋除咗健康有營養,仲加埋朱古力味,冇得彈🤤 茶底又夠香醇解膩🤭
💛 #葵芳 #Nuttea

🥭 芒芒堅果奶蓋茶 ($45)
少冰 無糖

🍫 伯爵朱古力堅果奶茶 ($48)
少冰 無糖

2022-06-10
下午茶
  • 伯爵朱古力堅果奶蓋茶
  • 芒芒堅果奶蓋
2022-06-08 91 浏览
每次去nuttea都會有選擇困難症😂實咗每款飲品都好吸引、好想試呀今次揀咗兩款夏日限定款式試吓☀️-🥭芒芒堅果奶蓋茶($45,無糖)用新鮮芒果製成啖啖都食到芒果肉甜度揀咗無糖更能夠飲出天然嘅芒果味💕配搭茉莉花茶,清爽酸甜喔!🥥椰子水堅果奶蓋茶($45,無糖)甜度固定,無額外添加糖份!推介大家必試呀!絕對係夏日消暑佳品👍🏻椰子水清甜解渴加埋面頭嘅奶蓋同榛果碎🌰醇厚香滑,堅果味好濃郁呀😋
每次去nuttea都會有選擇困難症😂
實咗每款飲品都好吸引、好想試呀
今次揀咗兩款夏日限定款式試吓☀️

🥭芒芒堅果奶蓋茶($45,無糖)
用新鮮芒果製成
啖啖都食到芒果肉
甜度揀咗無糖
更能夠飲出天然嘅芒果味💕
配搭茉莉花茶,清爽酸甜喔!

🥥椰子水堅果奶蓋茶($45,無糖)
甜度固定,無額外添加糖份!
推介大家必試呀!
絕對係夏日消暑佳品👍🏻
椰子水清甜解渴
加埋面頭嘅奶蓋同榛果碎🌰
醇厚香滑,堅果味好濃郁呀😋

2022-06-08 55 浏览
一直都有聽過Nuttea 嘅大名,去開葵廣於是試一試佢😂。聽個鋪名都大約估到咩葫蘆賣咩藥啦😬,就係以堅果奶做主打喇。平時飲開出面嘅肥仔水都係預先煲好左茶底(甚至唔知係咪真係用茶葉沖嘅😂)落奶精糖精唔洗講啦,但今次去到落完單竟然見到店員即場沖茶葉去調製我杯嘢飲,好驚訝😮估唔到咁有誠意🤣🤣而且見佢賣廣告話冇牛奶冇化工奶精,真係即刻飲都飲得冇咁罪惡感呀認真。入返正題,今次叫左一熱一凍,熱嘅係伯爵堅果奶茶,凍嘅係伯爵朱古力堅果奶蓋茶。我覺得熱嗰杯茶味出啲,同埋嗰層奶蓋係超級吸引,勁creamy,勁滑,朱古力味好香濃,用匙羹食啲奶蓋好似食緊蛋糕咁🤣🤣推介~~而熱的話堅果奶味就出啲,厚實啲,如果女仔咁啱嗰幾日到飲熱就岩晒。
一直都有聽過Nuttea 嘅大名,去開葵廣於是試一試佢😂。
2022-06-04 81 浏览
天氣差唔多三十幾度,忍唔住要買杯野飲消下暑,好耐無飲肥仔水決定放縱下。好Qq焙香堅果奶蓋烏龍茶:飲落幾有層次,有淡淡烏龍茶香,配埋幼滑細緻嘅堅果奶蓋,一口cream一口茶,好有滿足感,特別揀咗微糖,重心會放返係茶底香味入面粉紅莓好堅果奶蓋茶:呢個飲到粒粒顆粒感嘅士多啤梨蓉,同茶底完美融合埋,清爽得黎有酸酸甜甜嘅味道,唔會話好滯,飲完個人覺得好清涼。奶蓋有淡淡果仁嘅烘烤過的香味,同茶嘅烘焙味mix埋無違和感見到店裡面有其他推介,下次可以試試。

好Qq

奶蓋有淡淡果仁嘅烘烤過的香味,同茶嘅烘焙味mix埋無違和感

見到店裡面有其他推介,下次可以試試。
  • 粉紅莓好堅果奶蓋茶
芝士奶蓋聽得多 但大家又有冇試過 @nuttea_hongkong 嘅 #堅果奶蓋 呢?!無錯 佢地兩者好唔同架~首先味道方面 當然冇咗芝士香 而係變咗堅果香口感方面🤔相對有咁順滑 堅果奶蓋都滑 不過係挺身啲果隻所以佢都冇芝士奶蓋咁自己好快就溶化哂落去個茶到~味道方面 冇芝士奶蓋咁heavy 咁膩堅果嘅緣故 仲好似健康啲😅#四季春堅果奶蓋 $36唔講 離遠睇 好似成杯啤酒🍻咁🤣🤣佢地嘅堅果奶蓋好厚 可以用 #鏟子 品賞完奶蓋 再奶蓋同四季春一齊品賞都足夠😉奶蓋表面灑上堅果粒 鏟起奶蓋品賞時 更滿足不同口感😋四季春夠哂清 同解渴 呢個組合要推🙌🏼推🙌🏼推🙌🏼另外 依家可以經 #OpenRice 落定order #外賣自取仲有兩款指定飲品有66折優惠🤑只售$28今期係 #黑芝芝堅果奶 原價 $42簡單嚟講係黑芝麻堅果奶唔算太甜 黑芝麻味都ok 飲落仲好似比起飲鮮奶果啲冇咁fat (不過唔記得咗影相😅)另外 #黑糖薑薑堅果奶 原價 $35依家同樣做緊OpenRice 外賣自取66折 $28 優惠=====================#懲罰 #黃色經濟圈 #yellowkwaifong #

無錯 佢地兩者好唔同架~
首先味道方面 當然冇咗芝士香 而係變咗堅果香
口感方面🤔相對有咁順滑
堅果奶蓋都滑 不過係挺身啲果隻
所以佢都冇芝士奶蓋咁自己好快就溶化哂落去個茶到~

味道方面 冇芝士奶蓋咁heavy 咁膩

今期係 #黑芝芝堅果奶 原價 $42
簡單嚟講係黑芝麻堅果奶
唔算太甜 黑芝麻味都ok
飲落仲好似比起飲鮮奶果啲冇咁fat
(不過唔記得咗影相😅)

另外 #黑糖薑薑堅果奶 原價 $35
依家同樣做緊OpenRice 外賣自取66折 $28 優惠

=====================
#懲罰 #黃色經濟圈 #yellowkwaifong #yellowkf #yellow葵芳 #yellow葵廣 #yellow堅果奶 #yellow手搖飲品 #yellow手搖飲料
#hker #hkig #hongkongfood #香港加油 #食好西😋 #互推互追互讚 #nofilter

2022-05-25
15 分钟 (外卖自取)
2022-05-24 78 浏览
長話短說:正!正!正!👍🏻👍🏻👍🏻真材實料,成杯鮮椰水,係平時飲開的味道。吃了4條腸粉,再飲到一半,飽曬!感覺好像飲了成個椰青🥥🥥🥥慳番飯盒錢,買杯心愛的nuttea😍,好滿足了。素食的朋友可以考慮一下啦。不是鮮奶,也不是奶精,太好了👏🏻👏🏻👏🏻而且要讚下服務員,好細心,好nice,好好飲👍🏻😍😍😍😋😋😋🥰🥰🥰粉紅莓奶蓋蘋果脆脆奶蓋黑芝芝堅果奶 (特價中)香蕉燕麦堅果奶牛油果🥑堅果奶😍😍😍😋😋😋🥰🥰🥰
長話短說:正!正!正!👍🏻👍🏻👍🏻

真材實料,成杯鮮椰水,係平時飲開的味道。

吃了4條腸粉,再飲到一半,飽曬!
感覺好像飲了成個椰青🥥🥥🥥

慳番飯盒錢,買杯心愛的nuttea😍,好滿足了。

素食的朋友可以考慮一下啦。
不是鮮奶,也不是奶精,太好了👏🏻👏🏻👏🏻

而且要讚下服務員,好細心,好nice,好好飲👍🏻

😍😍😍😋😋😋🥰🥰🥰
粉紅莓奶蓋
蘋果脆脆奶蓋
黑芝芝堅果奶 (特價中)
香蕉燕麦堅果奶
牛油果🥑堅果奶
😍😍😍😋😋😋🥰🥰🥰

• 蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶
2022-04-20 153 浏览
飲過好多次佢嘅堅果奶蓋茶,次次飲都好鐘意。但係冇試過堅果奶,一直都想試下。其實心思思想再飲伯爵茶朱古力,呢個係all time favourite。咁鐘意飲ge其中一個原因都係因為暗瘡皮膚,生暗瘡嘅人最好唔好飲奶。但堅果奶就無事,仲要好味左。今次同朋友叫左牛油果同新出嘅芝麻堅果奶,兩個都叫左微糖少冰。牛油果好誇張,成杯野飲好濃厚。飲落堅果同牛油果味好夾。另一杯芝麻係季節限定,呢杯就無牛油果個杯咁濃。其實真係可以當代餐咁飲,飲完已經飽左,不過好味。

牛油果好誇張,成杯野飲好濃厚。飲落堅果同牛油果味好夾。

另一杯芝麻係季節限定,呢杯就無牛油果個杯咁濃。

其實真係可以當代餐咁飲,飲完已經飽左,不過好味。

2022-04-14 121 浏览
行葵廣就梗係會掃街啦,今日再飲下係葵廣都有分店既nuttea ☺️🥜🌰🥜唔同分店既飲品味道都相約,都係好好飲,有一定既質量控制☺️👍🏻!💕💕招牌既 伯爵朱古力堅果奶蓋茶 絕對絕對係必點!♥️♥️♥️♥️♥️ (當然佢都會好多唔同種類既飲品俾大家簡啦☺️,相信都好值得一試)每一次飲都想再飲多一杯!🥂🥂🥂奶蓋好厚實,又唔會過甜,一啖奶蓋一啖茶呢個配搭真係好正呀😚📸📸♥️♥️♥️♥️♥️

今日黎到葵芳行街啦 葵芳不嬲出名多嘢食 但原來都有間Nuttea🤩 今日經過見到佢出左個焙茶味奶蓋 作為焙茶愛好者 真係好想試下佢呀😍 黎到門口都有唔少人排緊隊 就即刻落單啦🤣 等左一陣好快就拎到野飲嚕😝 急不及待相機食先🫢 一如以往 杯蓋上面都係寫住要用鏟子喝堅果奶蓋😋 食完奶蓋之後先同茶撈埋一齊飲😙 焙香堅果奶蓋烏龍茶 $45今次叫左無糖少冰 我係特登為左焙茶而黎架😍 未拎到飲品見到店員裝到焙茶奶蓋滿滿的 已經好開心🥳 再試一口奶蓋 果然冇令我失望呀🤩 好好味呀🤩🤩 奶蓋厚厚實實 焙茶味唔算好濃 唔會係覺得有苦澀嘅茶味 做得好好 香而不膩 一口一口咁食奶蓋真係好幸福🥰 繽紛火龍果奶蓋茶 $40朋友就叫咗呢杯用咗紅肉火龍果嘅奶蓋茶 咁佢就叫咗無糖 我都偷飲咗佢地又食左佢既奶蓋😝 紅肉火龍果感覺好fresh 加上佢既奶蓋係用果仁做嘅 成杯飲品感覺就好健康啦👍🏻 食左好多焙茶奶蓋之後 就將佢同埋烏龍茶撈埋一齊飲 好好味😋 整體來講 Nuttea用果仁做嘅奶蓋好味又健康 滿足到喜歡食奶蓋嘅人 仲要周不時出新嘅口味🤩 下次一定會再嚟試其他味呀😙

黎到門口都有唔少人排緊隊 就即刻落單啦🤣

食左好多焙茶奶蓋之後 就將佢同埋烏龍茶撈埋一齊飲 好好味😋

焙香堅果奶蓋烏龍茶
繽紛火龍果奶蓋茶
2022-04-06 71 浏览
親戚之前介紹呢間俾我話一杯已經感覺好滿足琴日一試果然好介紹首先我好中意佢門面嘅堅果裝飾品同其他飲品店唔同別有一番風味雖然驟眼一睇 佢飲品價錢其實唔平平均都hkd4x 一杯不過佢主打nuts而材料都好足 呢個價錢真係咁上下🌰我叫左杯繽紛火龍果堅果奶蓋茶估唔到佢奶蓋的堅果味真係好濃 正正確黎講佢個味道係類似🌰🍫榛子果仁的味道感覺帶有鹹味嘅榛子朱古力奶蓋份量多 好creamy 店員貼心將杯蓋貼上一塊膠紙等你方便拎起杯蓋食入面嘅野🥄我就用木匙羹食左上面大部分嘅奶蓋先後飲火龍果茶原先以為成杯紅噹噹實好重火龍果味點知原來茶味較出火龍果味淡一飲係好fresh嘅配搭但如果連奶蓋一齊飲 你個肚就會超快飽完全當一餐咁食因為飲完一杯我已經食唔落野😅下次再試其他味☺️
親戚之前介紹呢間俾我

因為飲完一杯我已經食唔落野😅
下次再試其他味☺️

2022-04-05
2022-04-06 51 浏览
今日去開葵芳行街,順便就除咗買呢個之前飲過幾好飲嘅果仁奶茶,我覺得好飲過出面嗰啲奶蓋好多,同埋又好似健康啲咁。一定唔少得嘅就係朱古力伯爵茶,出邊好少見有,仲有就係要咗四季春奶蓋,兩個本身都唔係話好甜,同埋都好大杯,可以幾個屋企人朋友一齊分享。我見佢仲有一啲新出嘅飲品,好似係期間限定嘅,不過我今次就冇嗌啦,下次可以試吓。食落去朱古力嘅感覺好香濃,同埋撈埋之後加埋伯爵茶都好夾味。而四季春果一杯嘅感覺就冇咁甜,味道都唔錯添
  • 伯爵朱古力堅果奶蓋茶
2022-04-04 38 浏览
葵廣一向都好多野食,每次都有新驚喜,難得出葵廣行就試吓呢間好出名既小店😍成日見網上面好多人飲,睇相已經好吸引,今次決定要試吓🤩揀左佢推薦既主打 🍎蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶 $40店員溫馨提示叫我食左個奶蓋先,果然冇推薦錯🥰奶蓋面有一片片嘅蘋果乾果脆片,再混合左包晒楓糖既杏仁脆片令口感層次更加豐富,同個奶蓋好夾😍而且個奶蓋好creamy 好滑,甜度岩岩好。飲落個奶蓋唔會比個cream蓋過,仍然好香蘋果味。🍓粉紅莓好堅果奶蓋茶 $47奶蓋已帶有濃濃既草莓味,奶蓋面上既堅果碎好香,啖啖棒子味。奶蓋質地一樣都係咁creamy ,再夾埋酸酸甜甜嘅士多啤梨茶,成個口感好rich,有啲似飲緊士多啤梨奶昔咁,半糖甜度岩岩好,飲落好fresh。兩款都誠意推薦🥰會再encore🤩

揀左佢推薦既主打
🍎蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶 $40

飲落個奶蓋唔會比個cream蓋過,仍然好香蘋果味。

🍓粉紅莓好堅果奶蓋茶 $47

奶蓋已帶有濃濃既草莓味,奶蓋面上既堅果碎好香,啖啖棒子味。

兩款都誠意推薦🥰會再encore🤩
  • 蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶
2022-03-31 94 浏览
一向對果仁奶無特別好感嘅我 第一次飲NUTTEA嘅時候簡直覺得佢打開咗我通往果仁奶世界嘅大門😂好驚艷 全植物嘅味道同口感都可以咁rich🥹睇返資料 NUTTEA嘅堅果奶係經過冷壓研磨萃取嘅堅果漿 再加以乳化而成🤓奶蓋嘅質感好thick 入口好香nuts味得嚟又無一粒粒nuts嘅口感 好啱我口味!朱古力味都好出 嗒落覺得有少少似nutella 而且味道甜甜鹹鹹 完全唔輸平時飲開嘅芝士奶蓋🥰搭配清香嘅伯爵茶底 整體香氣同味道都好豐富!.甜度方面 因為奶蓋本身有甜味 個人覺得微糖少冰啱啱好🤓
伯爵朱古力堅果奶蓋茶

甜度方面 因為奶蓋本身有甜味 個人覺得微糖少冰啱啱好🤓
伯爵朱古力堅果奶蓋茶
2022-03-28 51 浏览
之前朋友都有介紹過呢一間,所以橫掂行開葵廣又見到呢度有咁就梗係要試吓啦!一開始諗緊要火龍果個好定係粉紅莓,兩隻嘅顏色都好靚,睇落都真係好吸引!但係最後都係揀咗粉紅莓因為睇落好似好飲啲🤣🤣~☀️粉紅莓好堅果奶蓋茶 $47最後糾結完都係叫咗呢杯粉紅莓好堅果奶蓋茶🤣🤣,因為比起火龍果我更加鍾意呢個粉紅莓😚。堅果奶蓋真係勁creamy!又滑!堅果奶蓋仲要超級厚😹😹😹!!!飲過一次一定會成為佢哋嘅回頭客😂~再加埋啲嘢飲真係冇得彈😂😂😂,一杯嘢飲有幾種風味咁樣真係幾抵飲😂。🌙木瓜堅果汁 $44成個feel真係勁健康!!一飲落口真係超有木瓜味!好似食緊木瓜咁😹😹😹。味道鮮甜,有濃濃嘅木瓜味之餘仲會有堅果嘅味道,可以叫得上係健康飲品🤣🤣!冇咁有負擔,罪惡感都少啲😹!

☀️粉紅莓好堅果奶蓋茶 $47

🌙木瓜堅果汁 $44