2021-05-04 56 浏览
食完lunch覺得都係要飲番杯手搖先係完美作結,呢個商場好多飲品店,除左連鎖個幾間,都想試下D小店。呢間真係比佢個鋪既裝修吸引,好少女風,可以打卡。叫左杯鮮奶茶,加水晶。大大杯都係廿幾蚊。而且店員態度好好,好有禮貌,值得加分。鮮奶茶的茶味好濃,就算D冰溶左都唔會好水的味道!,另外水晶都比得好多! 朋友就叫左杯炭燒烏龍加雪糕,好少見到有手搖係配雪糕! 都幾特別。朋友呢杯就叫左走甜,但因為有雪糕,所以飲落都有少少甜度,奶味偏重,都OK架! 見到佢個MENU仲有好多水果口味的飲品,都好吸引,留番下次試下先!
今日LUNCH同班同事去左石門食晏,食飽飽行商場見到有間台飲店,主打水果茶同咖啡,一於試下~餐牌選擇甚多,有齊咖啡、水果茶、沙冰、朱古力等,可以自選甜度同冰度,好貼心。士多啤梨莓莓配仙草凍新鮮士多啤梨好清甜,加入雜莓,口感更豐富。仙草凍軟嫩Q韌好消暑,飲落有啖啖果肉口感佳。牛油果奶奶同事係牛油果控,飲完讚不絕口~新鮮即製牛油果奶奶綿密滑順,質感偏向稠密濃厚,好似飲緊奶昔咁,營養豐富又健康,牛油果控一定唔可以錯過~
今日LUNCH同班同事去左石門食晏,
食飽飽行商場見到有間台飲店,
主打水果茶同咖啡,一於試下~

餐牌選擇甚多,有齊咖啡、
水果茶、沙冰、朱古力等,
可以自選甜度同冰度,好貼心。

士多啤梨莓莓配仙草凍
新鮮士多啤梨好清甜,
加入雜莓,口感更豐富。
仙草凍軟嫩Q韌好消暑,
飲落有啖啖果肉口感佳。

牛油果奶奶
同事係牛油果控,飲完讚不絕口~
新鮮即製牛油果奶奶綿密滑順,
質感偏向稠密濃厚,好似飲緊奶昔咁,
營養豐富又健康,牛油果控一定唔可以錯過~

2021-04-26
下午茶
2021-04-21 96 浏览
咁岩路經石門呢個京瑞廣場,睇到有啲後生仔女攞住一杯杯大杯裝嘅飲品,好似好吸引,一search OpenRice就見到有間叫November嘅飲品舖,二話不說就去睇吓啦,上到2樓都要再搵一搵,跟住就見到間裝修幾靚嘅飲品舖頭,呢個裝修再加埋大杯裝及唔錯嘅賣相,唔怪得咁多後生仔女嚟幫襯! 我就叫咗薑汁珍珠鮮烏龍奶茶加奶蓋 $36,薑味無渣流灘喎!少少辣口嘅奶茶,感覺好暖胃又好保身,奶蓋嘅奶味有啲似練奶,甜甜地咁,好味。 另一杯係白桃鮮茶加蓋 $40,呢個奶蓋同白桃鮮茶更夾,奶味濃郁,感覺好清新~

2021-04-17 106 浏览
手搖飲品 係我至愛之一由於家住沙田 所以經常會過石門揾食這次在揾食期間 發現一間寶藍色的精緻小店細看之下原來是非常有特色的手搖飲品種類繁多 而且並不是平常的珍珠奶茶🧋水果茶等它們的Fruit Menu 冇各式各樣的mix 今次我點了士多啤梨莓莓配奶蓋 $40本身自己不好太甜 所以點了微甜士多啤梨明顯本身非常清甜 而且濃濃的果肉 真的濃郁有口感不得不讚一下奶蓋 做得頗滑 而另外女女點了香蕉朱古力 $35聽店員説他們朱古力並沒有另外加糖而用了香蕉天然的甜味感覺較健康🥰而且有點像奶昔 好滑微甜都好夠味道😚一定會再黎
手搖飲品 係我至愛之一

而且有點像奶昔 好滑
微甜都好夠味道😚
一定會再黎
2021-04-16 55 浏览
石門不嬲都出名多小店, 每次經過呢個商場, 我都會想發掘下有咩未試過既餐廳, 今日就搵到呢間小店平時街上面既集團式既飲品鋪飲黎飲去都係嗰幾款呢間November今次比到我驚喜店面係tiffany blue 既顏色, 感覺好少女FEEL, 同埋佢店入面製作既環境都望得晒, 夠晒乾淨衛生飲品款式方面有好多款式, 有水果茶, 咖啡, 鮮奶, 價錢都係二三十蚊左右我就叫左黑糖椰果鮮奶(少甜): 呢款黑糖既甜度岩岩好, 鮮奶都有奶香味, 仲有佢既椰果幾Q彈, 味道相當唔錯朋友就叫左杯熱薑母桂圓茶, 佢都讚夠真材實料, 薑味夠濃, 好養生下次有機會, 等我再黎試下佢既水果茶, 我見到實物都幾吸引, 夠colourful, 可以打卡

平時街上面既集團式既飲品鋪飲黎飲去都係嗰幾款
呢間November今次比到我驚喜

2021-04-13
2021-04-12 78 浏览
好熱呀☀️ 去開 石門 京瑞廣場 揾朋友, 見到呢間新開嘅台式飲品店, 寫住全部鮮茶現泡, 好似幾用心製作, 決定試下❣️🍓士多啤梨莓莓鮮茶 (HK$40 包一款配料)我叫咗走甜, 超!解!喝! 新鮮草莓雜莓blended + fresh tea, 又健康又refreshing❄️ 飲得出係新鮮莓打出嚟嘅, 所以如果怕酸嘅朋友就要叫小甜/正常甜啦🤭 又鍾意食莓, 又鍾意飲茶, 呢一杯就滿足到兩個願望呀!🍫香蕉朱古力奶奶 (HK$35) 香濃🍌味, 上面仲可以選擇加cream添~ 喜歡奶昔嘅一定會喜歡😍 飲完朱古力人都開心啲😜
🍓士多啤梨莓莓鮮茶 (HK$40 包一款配料)
🍫香蕉朱古力奶奶 (HK$35)
2021-04-09
下午茶
食飽lunch又口痕想飲手搖飲品🤤,不如飲真材實料嘅水果茶同奶昔,感覺健康啲又過吓口癮!石門京瑞廣場有好多飲品小店🧋,呢間Tiffany Blue門面嘅「November」,主打新鮮水果茶同台式飲品,選擇多到困難症發作😆————————————————👅士多啤梨鮮茶($38)👍🏻酸酸甜甜嘅士多啤梨味加上茶底回甘🍓,仲飲到幾多士多啤梨果肉,可以揀配料/奶蓋,我就好邪惡咁揀咗奶蓋🤤,層次更豐富.👅牛油果奶奶(S $35)👍🏻第一啖就品嘗到牛油果濃郁嘅香味,加埋本身牛油果質地好Creamy 🥑,飲開少甜嘅我都甜度啱啱好————————————————🚩總結:加好多果肉嘅飲品店😍😍———————————————— 🌟注意:冷熱飲同價,部分飲品只有凍飲————————————————📍 November地址:沙田石門安群街3號京瑞廣場一期 2樓279號舖

————————————————
👅士多啤梨鮮茶($38)
👅牛油果奶奶(S $35)

🚩總結:加好多果肉嘅飲品店😍😍
————————————————
🌟注意:冷熱飲同價,部分飲品只有凍飲

📍 November
地址:沙田石門安群街3號京瑞廣場一期 2樓279號舖
2021-04-12 47 浏览
今日去石門打羽毛球, 平時冇咩事都唔會入去。打完行去地鐵站經過一間tiffany blue 裝潢的店舖,被吸引駐腳一望,正好口渴和朋友叫了兩杯飲品。提供左好多唔同系列飲品,有清新水果、啖啖果茶smoothie、各式coffee、台式飲品等種類繁多,自由配搭,揀到我眼花撩亂,心大心細。最後叫左1. 士多啤梨莓莓奶奶$40, 真材實料,士多啤梨加雜莓,莓味十足,甜度剛好,熱辣辣天氣飲落去非常冰冷。2. 熱情orange$35, 有新鮮熱情果肉、片橙、椰果增加口感,混入綠茶,茶味唔會太濃搶咗水果既味道。
有清新水果、啖啖果茶smoothie、各式coffee、

👧🏻Wodafoodie in Shek Mun近十年因為珍珠奶茶既興起,台式手調飲品店門庭若市~近年都市人開始追求健康,賣純茶飲或水果茶既店舖多左,但鮮榨果汁或果茶既就真係少之又少。經過石門發現呢間以Tiffany Blue為主色既台式飲品店係少有地可以揀鮮榨果茶,積極追求健康飲食既我,忍唔住一試😝✨ 奇異士多啤梨茶🥝🍓$38 (無糖/常溫) 加椰果係即叫即製的鮮榨水果茶,賣相好靚~好開心有無糖呢個選擇,單靠水果既甜味已經足夠中和茶的苦澀味👍🏻奇異果🥝同士多啤梨🍓都有豐富既維他命C,入口會食到攪碎左既果肉,加左椰果有d咬口純粹過口癮,扮飲緊珍珠奶茶既同時又可以攝取到豐富既膳食纖維,係上班一族食唔到生果既另一個好選擇☺️✨ 士多啤梨奶奶🍓🥛 $40(少甜)士多啤梨味好香☺️唔會過甜,感覺似好濃郁既奶昔~而且因為係新鮮水果製成,飲落去有粒粒士多啤梨既口感🍓脆脆地有少少似沙冰!而牛奶🥛係用日本明治牛奶,夠香滑又可以提供鈣質。牛奶加水果既配搭感覺比較輕盈又健康😍🧋珍珠奶茶熱量高、糖份高,好味但好邪惡;如果揀以生果為主既飲品可以增加維他命攝取又有纖維,非常推介呢~~☺️☺️📍 November (京瑞
👧🏻Wodafoodie in Shek Mun

✨ 奇異士多啤梨茶🥝🍓$38 (無糖/常溫) 加椰果

✨ 士多啤梨奶奶🍓🥛 $40(少甜)

📍 November (京瑞廣場) (沙田)
沙田石門安群街3號京瑞廣場一期 2樓279號舖

• 奇異士多啤梨茶
  • 士多啤梨奶奶
⭐️【選擇困難症】超多款式手作茶飲November⭐️每次去到茶飲店都會有選擇困難症,明明心裏面就係好想飲水果茶但係好多時去到都會比其他新奇嘅選擇吸引!今次嚟到石門呢間手作茶飲November,選擇超多!諗咗一陣之後我都係決定飲白桃鮮茶🥰白桃味清香突出,甜度適中剛剛平衡隱隱嘅茶味,配上椰果同埋白桃果肉,成杯嘢飲都好清甜解渴!$40大大杯,價錢算合理!😊店舖以清新Tiffany Blue為主題顏色,望落去好舒服,亦都比旁邊嘅舖頭突出!飲品選擇好多,有排都試唔晒😂November 📍 沙田石門安群街3號京瑞廣場一期 2樓279號舖
⭐️【選擇困難症】超多款式手作茶飲November⭐️

November
📍 沙田石門安群街3號京瑞廣場一期 2樓279號舖
白桃鮮茶
白桃鮮茶
2021-03-26 77 浏览
November 估唔到女朋友嚟接我食午餐,當然又要我食完飯去附近嘅台式飲料舖買杯野另佢開心吓啦。原來我哋嘅選擇都幾多除咗普通嘅台式飲料佢哋仲有咖啡特飲士多啤梨光環超級正幾多杯台式飲料號,整片菠蘿都好足料,配士多啤梨打出嚟嘅果茶茶香味濃郁😍果茶同埋菠蘿嘅甜味混合出嚟好好飲咖啡特飲,仙草加晶球我以為台式飲料補沖出嚟嘅咖啡應該唔好飲,點知原來呢間咖啡味香,配上晶球嘅特別口感,成杯嘢感覺得好特別好新鮮雖然位處3樓比較偏僻嘅地方,但係佢哋誠意嘅配搭值得我一試再試
November

原來我哋嘅選擇都幾多除咗普通嘅台式飲料佢哋仲有咖啡特飲

士多啤梨光環
果茶同埋菠蘿嘅甜味混合出嚟好好飲

咖啡特飲,仙草加晶球

2021-03-24 56 浏览
入嚟石門特登去試吓呢間有好多人推介嘅特色飲品店裝修好有少女味 油漆係近排好興嘅糖果綠色好靚靚 eye-catching 我哋望咗好耐 都揀唔到飲d 乜嘢 因為杯杯都好靚,啲果茶睇落有好多生果,珍珠鮮奶睇落啲黑糖同珍珠又足料,士多啤梨飲品又有好多款跟住店員就推介左我哋,士多啤梨苺苺奶,話係熱門的唔係講笑 隻色真係好靚,係我最鍾意嘅淺粉紅色,而且大大杯 ,唔使驚飲唔晒 因為好飲到停唔到 士多啤梨同奶blend得好均勻,奶嘅密度好夠,一啲都唔稀,亦唔會話濃密到飲唔到嗰種。每一口都會飲到真士多啤梨味,唔係溝化學劑調味的,真材實料,又有埋士多啤梨碎碎肉粒。正另外我哋都叫咗杯熱情果橙茶,睇相都見到佢好足料,個底全部都係果肉,每一口都係清新嘅真熱情果味同真橙味,出邊真係好難飲到呢種唔係化學調味ge 果茶,真係好飲過某台式果茶連鎖店❤️
入嚟石門
特登去試吓呢間有好多人推介嘅特色飲品店

裝修好有少女味 油漆係近排好興嘅糖果綠色
好靚靚 eye-catching

跟住店員就推介左我哋,士多啤梨苺苺奶,話係熱門的

2021-03-20
午餐
2021-03-16 99 浏览
⁣有時去石門都會比依間外牆勁靚嘅茶飲店吸引到🤩🤩!今次終於有機會試🤞🏻⁣👅味道:7.5/10⁣🏝環境:8/10⠀⁣💵抵食:7/10⠀⁣✨推薦:7.5/10⁣🍓士多啤梨莓莓奶奶 $40 (8/10)⁣大大杯草莓奶冰,草莓嘅甜加埋雜莓嘅酸,味道開胃好飲🥰,奶冰打成綿密嘅mousse狀,飲落好易入口舒服🤞🏻。⁣⁣🍵抹茶濃厚奶 $28 (7/10)⁣抹茶味易入口,冇咩回甘味,但都有抹茶的味道。要讚係冇揀甜度都岩岩好,質感順滑冇一粒粒嘅感覺👀👀。⁣

👅味道:7.5/10⁣
🏝環境:8/10⠀⁣
💵抵食:7/10⠀⁣
✨推薦:7.5/10⁣

🍓士多啤梨莓莓奶奶 $40 (8/10)⁣

🍵抹茶濃厚奶 $28 (7/10)⁣

2021-03-15 53 浏览
裝潢很hip,感覺食材不馬虎的 November,非大財團的小店,也許因為認真做飲品,現在已經擁有兩家分店,另一家在大埔。 ➡️ 用料確是不吝嗇,聽說士多啤梨類飲品頗為出眾,我倆都特意選了士多啤梨,因為被那出色象層次所吸引著。 ➡️ 士多啤梨莓莓奶 $40,先是沉澱著果肉,密度較高的士多啤梨奶昔,然後口是較水狀的粉紅色,表面還灑上甜甜酸酸的士多啤梨乾,喝上去實在口感十足! ➡️ 士多啤梨鮮茶加奶蓋 $38,與上飲的層次更加分明,畢竟是加了對比甚大的奶蓋,喝得讓人心情舒暢!

今日接送表姐仔去學跳拉丁💃🏻🕺🏻落堂之後就喺附近買d野飲降下溫😆珍奶控嘅我就梗係要飲返杯重型黑糖珍珠鮮奶🧋而表姐仔就揀咗士多啤梨莓莓奶奶🍓🫐同仔仔share💖原來咁啱呢兩杯都係佢哋嘅重點推介之一💁🏻‍♀️重型黑糖珍珠鮮奶除咗黑糖珍珠仲可以揀多一款配料,我就揀咗水晶。珍珠夠Q又入味,加上煙韌脆口嘅水晶(或者叫做寒天)令飲品口感更豐富,我勁like呀😍而士多啤梨莓莓奶奶嘅低層係雜莓奶昔、上層係士多啤梨奶昔,再喺上面灑上士多啤梨乾,顏值簡直🈵️分🤩重點係,🈶️香濃士多啤梨同雜莓味,真係用料🔟足😋

重型黑糖珍珠鮮奶

士多啤梨莓莓奶奶