最近去咗黃竹坑「nana’s green tea」食晚飯,佢哋嘅主食、甜品、飲品出品都不錯,還原到日本京都、宇治的味道,絕對可以一解思鄉之愁。*此餐廳收取全單10%服務費。明太子大葉豆乳芝士意大利飯及麵豉湯(單點$148),蘑菇份量多,意大利飯口感軟硬適中,芝士帶有輕微拉絲效果,採用豆乳製作醬汁,食落比較不容易覺得膩,配以明太子、大葉食用,味道鹹辣、帶有紫蘇葉的清香;麵豉湯味道正宗,內有炸豆皮、海帶。海老蕃茄豆乳烏冬(單點$128),大蝦肉質爽口,味道鮮甜;秀珍菇食落好Juicy;番茄豆乳醬汁口感濃稠,味道酸甜,內有番茄粒;烏冬口感煙韌,容易掛汁。焙茶生朱古力芭菲(單點$98),表面鋪有焙茶醬、鮮忌廉;焙茶生朱古力茶味香濃,食落入口即溶,加上表面鋪滿焙茶粉,中和生朱古力甜味;焙茶雪糕口感幼滑,食落特濃焙茶味道;配料包括有焙茶豆蓉、焙茶果凍、牛乳雪糕、穀麥脆片。抹茶蕨餅芭菲(單點$88),表面鋪有抹茶醬、鮮忌廉,抹茶雪糕、抹茶果凍採用日本京都百年茶農山政小山園抹茶製作;紅豆蓉採用十勝紅豆製作;配料包括有牛乳雪糕、穀麥脆片。抹茶牛奶沙冰白玉黑芝麻雪糕(單點$58),抹茶牛奶沙冰飲落帶有回甘

*此餐廳收取全單10%服務費。

抹茶牛奶沙冰白玉黑芝麻雪糕(單點$58),抹茶牛奶沙冰飲落帶有回甘,沙冰口感幼細,飲落冰感不會太重;黑芝麻雪糕味道濃郁;白玉口感軟糯。

焙茶牛奶黑蜜果凍(單點$52),表面鋪有焙茶醬、忌廉,焙茶牛奶奶味醇厚,茶味濃香,黑蜜果凍口感滑溜,味道香甜。
  • 明太子大葉豆乳芝士意大利飯及麵豉湯
  • 焙茶生朱古力芭菲
  • 抹茶蕨餅芭菲
  • 抹茶牛奶沙冰白玉黑芝麻雪糕
  • 焙茶牛奶黑蜜果凍
2025-07-26 108 浏览
去咗The Southside行街,順便食埋晚餐,我哋就揀咗《nana’s green tea》,佢主打抹茶甜品同日式輕食,環境走木系簡約風,光猛又舒服❤️🍜 柚子胡椒豚肉烏冬($98) 一上枱已經聞到陣陣柚子胡椒香氣,湯底清爽微辣夠醒胃😍 豚肉片薄而嫩,烏冬煙韌彈牙,好啱夏天食🥰🍚 嫩雞肉明太子茶漬飯配鰹魚湯($88) 雞肉算嫩滑,明太子微辣微鹹,配埋鰹魚湯鹹香,食落暖笠笠🫶🏻🍵 抹茶白玉芭菲($88) 招牌甜品之一,層次超豐富👍🏻 有抹茶雪糕、白玉、紅豆、粟米脆片、忌廉等,每啖都有唔同口感❤️ 抹茶味香濃但唔苦,甜度啱啱好🥰 而且超靚,打卡一流🫶🏻🌑 黑芝麻白玉芭菲($88) 芝麻控唔好錯過😍 芝麻雪糕香濃滑溜,配上煙韌白玉同脆脆,口感好有驚喜❤️🍫 凍抹茶牛奶雲呢拿軟雪糕朱古力脆脆($52) 飲品同甜品二合一😍 抹茶牛奶香濃順滑,朱古力脆脆加埋雲呢拿雪糕,層次感爆燈👍🏻🍯 凍焙茶牛奶白玉焙茶雪糕($52) 焙茶味道偏香濃,配上白玉同焙茶雪糕,啱晒鍾意飲茶香嘅人🫶🏻

🍜 柚子胡椒豚肉烏冬($98)

🍚 嫩雞肉明太子茶漬飯配鰹魚湯($88)
雞肉算嫩滑,明太子微辣微鹹,配埋鰹魚湯鹹香,食落暖笠笠🫶🏻

🍵 抹茶白玉芭菲($88)

🌑 黑芝麻白玉芭菲($88)

🍫 凍抹茶牛奶雲呢拿軟雪糕朱古力脆脆($52)

🍯 凍焙茶牛奶白玉焙茶雪糕($52)
焙茶味道偏香濃,配上白玉同焙茶雪糕,啱晒鍾意飲茶香嘅人🫶🏻
2025-07-25 70 浏览
Nana's Green Tea 將京都宇治傳統抹茶以現代的風貌於香港呈現,製作成主食、和飲品,絕對是抹茶控必到之地,食過番唔倒轉頭柚子胡椒日本豚肉烏冬$98濃郁柚子胡椒湯底,日本豚肉夠嫩滑,煙靭嘅烏冬,還有白蘿蔔碎嗍晒湯汁非常清甜海老蕃茄豆乳烏冬 $148海老有5隻,沒想到豆乳、蕃茄和海老配搭上,味道有點像龍蝦汁一樣香,完全想把所有醬汁都要吃下。烏冬口感又剛剛好,讓人吃得滿足抹茶牛奶白玉紅豆 HKD48抹茶有一種回甘香味,甜度剛剛好,當中還有煙韌白玉和清甜紅豆味,增加口感凍抹茶牛奶雲呢拿軟雪糕朱古力脆脆 $52朱古力脆脆加埋香濃抹茶味道加埋牛奶雲呢拿軟雪糕中和番唔抹茶生朱古力芭菲 $98每一口生朱古力都融化在舌尖,帶來濃郁的抹茶香,配搭紅豆蓉同牛乳雪糕簡直是幸福的味道!牛乳味濃郁,最底層是抹茶奶凍,夾埋牛乳雪糕一齊食,非常好味焙茶白玉芭菲 $88焙茶雪糕夠香濃帶點苦,白玉伴入黑糖豆蓉非常好味,中間是牛乳雪糕,牛乳味濃郁,最底是焙茶奶凍,夾埋牛乳雪糕可以中和一下味道

柚子胡椒日本豚肉烏冬$98

海老蕃茄豆乳烏冬 $148

抹茶牛奶白玉紅豆 HKD48

凍抹茶牛奶雲呢拿軟雪糕朱古力脆脆 $52
朱古力脆脆加埋香濃抹茶味道加埋牛奶雲呢拿軟雪糕中和番唔
抹茶生朱古力芭菲 $98

焙茶白玉芭菲 $88
今天來到位於The Southside 的Nana’s Green Tea,成日以為它只做抹茶甜品,其實是一個集日式甜品與創意料理於一身的餐廳,無論是鹹食還是甜品都超驚艷!以下是我試過的幾款推介👇🍚 嫩雞肉明太子茶漬飯(鰹魚湯)清淡又不失層次感的一道茶漬飯,嫩滑的雞肉加上鹹香明太子,最後淋上熱騰騰的鰹魚湯,味道鮮美、暖胃。每一口都充滿日式風情,簡單卻令人回味無窮! 🍜 海老蕃茄豆乳鳥冬濃郁又順滑的豆乳湯底,配上彈牙的烏冬麵,還有鮮甜的大蝦和蕃茄的酸甜平衡,給人一種舒適又滿足的感覺。非常適合喜歡濃郁口感的朋友! 甜品篇:日系芭菲,必點!抹茶生朱古力芭菲抹茶控必試!濃厚的抹茶雪糕搭配微苦的生朱古力,甜中帶苦,層次非常豐富,加上脆脆的穀物,讓人忍不住一口接一口。

🍚 嫩雞肉明太子茶漬飯(鰹魚湯)

🍜 海老蕃茄豆乳鳥冬

甜品篇:日系芭菲,必點!
抹茶生朱古力芭菲
2025-07-23
  • 抹茶生朱古力芭菲
最近去左Southside既一間日式餐廳食lunch,食物整體唔錯,味道出色且賣相精緻,但價格稍為偏貴,性價比略有保留。1. 嫩雞胸肉野菜沙律雞胸肉好少,野菜比較多,再加清爽的醬汁,口感清新又開胃,是健康又美味的選擇,如果雞胸多返少少會好啲。2. 海蕃茄豆乳烏冬這款烏冬非常有創意,豆乳湯底濃郁順滑,帶有淡淡的海鮮香氣,蕃茄的酸甜平衡了整體味道,幾好味,麵既份量也幾夠。3. 唐揚雞咖哩飯唐揚雞外脆內嫩,咖喱醬汁香濃,與白飯搭配得幾好。飯既份量幾多,對於愛吃咖喱的人更者需要食好多飯既人嚟講,比較適合。4. (熱) 抹茶牛奶 抹茶牛奶香濃順滑,抹茶味濃而不苦,甜度適中,不錯。5. 冷泡宇治泡茶冷泡宇治泡茶清新淡雅,茶香悠長,適合搭配重口味菜式,清新解膩。6. 黃豆粉鐝餅 黃豆粉鐝餅外皮香脆,內餡軟糯,黃豆粉的甜度剛好,可惜份量比較少。7. 焙茶白肉聖代焙茶的焦香與白肉的清甜融合得幾好,冰淇淋綿密好好食!這餐廳的菜式幾有特色,由其是主菜還是甜品都展現了精緻與用心。不過,價格相對偏高,還要加一服務費。如果追求高質素的日式體驗,這裡是不錯的選擇,但預算有限的朋友可能要斟酌一下。

1. 嫩雞胸肉野菜沙律

2. 海蕃茄豆乳烏冬

3. 唐揚雞咖哩飯

4. (熱) 抹茶牛奶
抹茶牛奶香濃順滑,抹茶味濃而不苦,甜度適中,不錯。

5. 冷泡宇治泡茶

6. 黃豆粉鐝餅

7. 焙茶白肉聖代
焙茶的焦香與白肉的清甜融合得幾好,冰淇淋綿密好好食!

2025-07-14
📍之前試過幾次入去食tea都未食過正餐,今晚同friend入去dinner都坐滿人,黃竹坑呢一間分店比airside細但係坐得都幾舒服。定食價錢唔貴,大部份都$100內,仲會有晚市套餐都係$108起。揀咗鮭魚昆布絲柚子胡椒茶漬飯同嫩雞肉明太子茶漬飯($88),可以揀魚湯或者日本茶。嫩雞肉嗰款好滑,不過我哋比較鍾意鮭魚嗰款,再配埋柚子胡椒醬食個味道更加清香~嘢飲我哋就試咗latte,店員問起先知原來仲可以request無糖,焙茶牛奶忌廉黑蜜果凍同抹茶牛奶白玉綠茶雪糕($52)茶味都好濃。最後食埋芭菲有焙茶、抹茶同黑芝麻芭菲($88)選擇,仲可以配搭白玉/蕨餅/生朱古力。杯入面都有黑糖忌廉、牛乳雪糕、脆脆同果凍,層次感豐富,黑芝麻味會比較surprise,芝麻味都幾濃郁仲會有一球芝麻蓉,唔會比茶味失色。

2025-07-18 90 浏览
餐廳比人一種休閒寫意嘅感覺,我每次黎到都一定食芭菲。柚子胡椒豚肉烏冬放上香葱、洋蔥、柚子味清新,湯底飲落清爽不油,豚肉口感香滑,每口烏東帶點點微微胡椒味。海老蕃茄豆乳鳥冬蕃茄及豆乳如此地夾,烏東味道濃郁又掛汁,口感Q彈,配料有大蝦、蕃茄粒。抹茶蕨餅芭菲各種配料分層次擺放,就食到不同口感,芭菲內有搽茶雪糕、蕨餅、紅豆蓉、脆穀物、最底係抹茶啫喱,抹茶雪糕非常濃郁,一層層食落去每一口都係享受。黑芝麻蕨餅芭菲層疊式嘅芭菲有奶油、蕨餅、芝麻雪糕、脆穀物、芝麻蓉香濃,蕨餅好煙韌,一口接一口不停地食下一層,非常之滿足。凍焙茶牛奶白玉焙茶雪糕焙茶清新茶味突出,一口冰凍雪糕,一口軟糯白玉,我喜歡飲落唔太甜。熱抹茶牛奶白玉紅豆抹茶牛奶清新順滑,特顯紅豆的香甜,白玉嘅軟糯令口感更豐富。
餐廳比人一種休閒寫意嘅感覺,我每次黎到都一定食芭菲。

柚子胡椒豚肉烏冬

海老蕃茄豆乳鳥冬

抹茶蕨餅芭菲

黑芝麻蕨餅芭菲

凍焙茶牛奶白玉焙茶雪糕

熱抹茶牛奶白玉紅豆
抹茶牛奶清新順滑,特顯紅豆的香甜,白玉嘅軟糯令口感更豐富。

2025-07-18 73 浏览
The Southside有間日本過江龍打卡茶室,今日專程去試一試。餐廳主打茶系甜品,不過主食都有唔少選擇,而且味道都唔錯。Nana’s Dinner Set🥗set salad🍝海老蕃茄豆乳烏冬 $148🍶熱焙茶🍨焙茶白玉芭菲 $68有驚喜嘅海老蕃茄豆乳烏冬,賣相睇落超吸引,邊個位都咁打卡able😍食落去好濃蝦味同埋有淡淡嘅蕃茄味。個烏冬係粗身,超掛汁,又滑又彈牙,好正焙茶白玉芭菲幾特別,好多配料,有白玉、粟米片、忌廉、焙茶雪糕、焙茶啫喱。佢嘅焙茶雪糕好濃焙茶味,撈埋其他配料食層次更豐富😋啲粟米片食😍心心眼,一流Nana’s Dinner Set🥗set salad🍲嫩雞肉明太子茶漬飯 $108🥛凍黑芝麻牛奶茶漬飯可以揀日本茶或者鰹魚湯,今次我哋揀咗日本茶,食落去就比較清淡,超淡嘅茶味🍵配埋雞胸肉,成個感覺好健康💪🏻凍黑芝麻牛奶比較甜,奶味唔太突出,不過好多芝麻,飲前要撈勻,如果唔係啲芝麻就沉晒喺底

Nana’s Dinner Set

🥛凍黑芝麻牛奶

用餐优惠
優惠券
  • 海老蕃茄豆乳烏冬
原來係黃竹坑Airside入面有間以綠茶做主題嘅日式餐廳,入邊除左野飲同甜品之外,主食都不錯😋飲品方面,抹茶牛奶白玉綠茶雪糕🍦值得一試!抹茶味濃郁,搭配綿密嘅雪糕同有咬口嘅白玉,令人一口接一口😙焙茶牛奶忌廉朱古力🍫又香又濃,朱古力味嘅點綴更添一份驚喜,完美結合焙茶嘅香氣😛至於主食,推介海老蕃茄豆乳烏冬🍜烏冬彈牙掛汁,蕃茄豆乳汁帶有淡淡豆香,配上新鮮嘅大蝦同蕃茄,食落去好滿足😋而鮭魚昆布絲柚子胡椒茶漬飯🍚,倒上暖胃嘅鰹魚湯,好食又健康,柚子胡椒嘅清新點綴令成碗飯更出色!最後,甜品方面,焙茶生朱古力芭菲🍨濃郁嘅焙茶同牛奶🥛雪糕,搭配玄米脆片,口感層次分明;而抹茶蕨餅芭菲🍡則有Q彈嘅蕨餅同抹茶啫喱,兩杯都令人食到停唔到口#nanasgreentea#matcha#southside#黃竹坑#黃竹坑美食#hkfoodie#hkig

🌸柚子胡椒豚肉烏冬(日本豚肉使用)$98🌟🌟🌟🌟🌟濃郁柚子胡椒湯底,日本豚肉夠嫩滑,煙靭嘅烏冬,還有白蘿蔔碎嗍晒湯汁非常清甜。🌸鮭魚昆布絲柚子胡椒茶漬飯$88🌟🌟🌟🌟🌟滿滿鮭魚碎、滿滿昆布絲、還有酸菜做配菜,有一壺鰹魚湯,倒入茶漬飯內非常好味,鮭魚味濃郁,湯底夠鮮甜,放埋柚子胡椒蓉夠晒惹味。🌸抹茶生朱古力芭菲 $98🌟🌟🌟🌟🌟抹茶山朱古力夠順滑,抹茶味濃郁,抹茶雪糕球夠香濃而不會太苦,還有原粒紅豆蓉球。中間是牛乳雪糕,牛乳味濃郁,最底層是抹茶奶凍,夾埋牛乳雪糕一齊食,非常好味。🌸焙茶白玉芭菲 $88🌟🌟🌟🌟🌟焙茶雪糕夠香濃帶點苦,白玉伴入黑糖豆蓉非常好味,中間是牛乳雪糕,牛乳味濃郁,最底是焙茶奶凍,夾埋牛乳雪糕可以中和一下味道。🌸凍抹茶牛奶雲呢拿軟雪糕朱古力脆脆 $52🌟🌟🌟🌟🌟整杯都滿滿,朱古力脆脆,香濃抹茶味道,牛奶雲呢拿軟雪糕非常濃郁,配搭抹茶飲品非常好味。🌸凍焙茶牛奶忌廉黑蜜果凍$52🌟🌟🌟🌟🌟牛奶忌廉非常滑溜,黑蜜果凍帶點甜,焙茶味道香濃,整杯入口比較醒神。
🌸柚子胡椒豚肉烏冬(日本豚肉使用)$98🌟🌟🌟🌟🌟

🌸凍焙茶牛奶忌廉黑蜜果凍$52🌟🌟🌟🌟🌟

2025-07-10
  • 焙茶白玉芭菲
2025-07-12 76 浏览
趁著生日月的特權,終於放任自己沈溺在甜品世界,和朋友去了黃竹坑一間專注於茶香料理與甜品,正好滿足想吃點日式風味的念頭。主食: 🍜 冷豆乳擔擔烏冬非常適合夏天。冰涼的豆乳湯底帶著溫和的芝麻香,微辣的擔擔醬拌著滑順的烏冬,吃起來清爽開胃。鮭魚昆布絲柚子胡椒茶漬飯最喜歡將熱茶倒入碗中那一瞬間,看著茶湯緩緩漫過粉嫩的鮭魚碎和細緻的昆布絲. 吃進嘴裡,柚子胡椒的微微辛香很輕巧,不會搶味,反而悄悄藏在茶湯的溫潤裡提鮮。每一口都暖呼呼的,很舒服。2款像甜品一樣飲品:凍抹茶牛奶雲呢拿軟雪糕朱古力脆脆抹茶雪糕的茶香與雲呢拿的奶香融合得很好,加上朱古力脆脆增添口感,冰涼解膩。凍焙茶牛奶忌廉黑蜜果凍琥珀色焙茶凍有著獨特的炭焙香氣,沉在牛奶和忌廉之中,淋上黑蜜(黑糖蜜)後甜度提升,整體風味深邃,是喜歡焙茶的人會欣賞的選擇。 🍨甜品抹茶生朱古力芭菲身為抹茶控很滿意這一杯。濃郁的抹茶雪糕、軟滑的生朱古力,搭配脆片和紅豆,層層疊疊的口感很豐富,抹茶的微苦和甜度平衡得剛剛好。生日月吃這個好滿足!黑芝麻白玉芭菲黑芝麻醬香氣非常濃郁,搭配軟糯的白玉和甜紅豆,是經典的日式風味組合,吃起來很有幸福感。一頓以茶為主題的晚餐,從

主食:

凍焙茶牛奶忌廉黑蜜果凍

🍨甜品
抹茶生朱古力芭菲

黑芝麻白玉芭菲

一頓以茶為主題的晚餐,從鹹食到甜品都讓人放鬆愉悅。在生日月給自己一點甜,享受喜歡的食物,是簡單卻實在的快樂。
2025-07-10
最近去咗日本過江龍茶屋Nana's Green Tea💚,環境舒適好坐,除咗人氣大熱嘅抹茶飲品和芭菲,焙茶🤎、芝麻🩶甜品和熟食料理🍝都係精緻又好味,真係大力推薦。先介紹招牌芭菲🥰,真係要一人歎返一杯,有抹茶💚、焙茶🤎、芝麻🩶味,可以選擇唔同嘅topping,每杯有果隻口味嘅果凍和一球雪糕,仲有牛乳軟雪糕,脆穀物,紅豆泥,cream 和 topping,可以挖寶式品嚐,口感層次豐富,超好食。抹茶芭菲我地要咗生朱古力,粒粒都入口即溶,口感柔軟滑順。芝麻芭菲配白玉,真係好Q彈。熟食我地叫咗海老蕃茄牛乳烏冬🍝,鮮味爆發,而且好多隻蝦🦐🦐🦐,另外明太子大葉芝士意大利飯🧀都幾好食,我地仲叫咗抹茶💚 &焙茶🤎特飲,超滿足。

2025-07-09 89 浏览
今日去咗一間主打抹茶甜品嘅日式小店,環境清新🥢 *海老蕃茄豆乳烏冬*湯底係豆乳加蕃茄,味道出乎意料咁清甜又有層次,蝦肉鮮嫩,烏冬煙韌但唔過火,帶有豆乳嘅滑潤口感🍚 *嫩雞肉明太子茶漬飯 配鰹魚湯*茶漬飯一上桌就感受到鰹魚湯嘅香氣撲鼻,雞肉嫩滑不柴,明太子鹹香點綴整體味道,茶湯清澈但充滿旨味,飯粒吸盡湯汁,食落有種簡約日式美學。🍵 *抹茶白玉芭菲*抹茶香氣濃郁但不苦澀,白玉煙韌彈牙,配搭抹茶雪糕同少量甜豆,層次豐富🍫 *焙茶生朱古力芭菲*比起抹茶芭菲,焙茶芭菲味道更沉穩成熟,焙茶香味濃厚,搭配生朱古力甜而不膩,入口即化,🥤 *凍抹茶牛奶忌廉黑蜜*抹茶苦甘平衡得好好,牛奶滑身,面層忌廉令口感更豐富,加上黑蜜帶出焦糖香,甜度剛剛好,🍧 *凍焙茶牛奶白玉焙茶雪糕*焙茶味清幽,雪糕口感綿密,白玉加添咬感,整體甜度低但唔寡味,有種溫婉細膩嘅韻味

今日去咗一間主打抹茶甜品嘅日式小店,環境清新

🥢 *海老蕃茄豆乳烏冬*

🍚 *嫩雞肉明太子茶漬飯 配鰹魚湯*

🍵 *抹茶白玉芭菲*

🍫 *焙茶生朱古力芭菲*

🥤 *凍抹茶牛奶忌廉黑蜜*

🍧 *凍焙茶牛奶白玉焙茶雪糕*
2025-07-09 87 浏览
這間位於黃竹坑站商場THE SOUTHSIDE的【Nana's Green Tea】,主打多款日式甜品及飲品,另外還有些日式飯麵等,擺盤精緻,打卡一流。海老蕃茄豆乳烏冬蕃茄豆乳醬汁濃稠,可以掛在爽滑烏冬上,每啖都酸酸甜甜,十分開胃。明太子大葉豆乳芝士意大利飯意大利飯煮至軟硬適中,明太子的咸香味道配上豆乳更添風味,入口creamy。焙茶白玉芭菲焙茶雪糕有陣陣茶香,加上白玉及紅豆蓉,香甜好味,而且下面是雲尼拿雪糕,十分足料。黑芝麻蕨餅芭菲雪糕有濃郁的芝麻香味,下面都是雲尼拿軟雪糕,最底層是芝麻味軟糕,甜品控必食。抹茶雲呢拿軟雪糕朱古力脆脆&焙茶牛奶白玉焙茶雪糕兩杯都可以選少甜,茶味突出又有奶香,入口幼滑。

海老蕃茄豆乳烏冬

明太子大葉豆乳芝士意大利飯

焙茶白玉芭菲

黑芝麻蕨餅芭菲

抹茶雲呢拿軟雪糕朱古力脆脆&焙茶牛奶白玉焙茶雪糕
兩杯都可以選少甜,茶味突出又有奶香,入口幼滑。
2025-07-09 248 浏览
Nana's Green Tea 以抹茶和豆乳為主推美食,製作成主食、甜品和飲品,絕對是抹茶控必到之地。Nana's Green Tea 有2間店,這次來到黃竹坑店,順便遊下新商場。餐廳位於商場2樓,地方不算大,食物月以日式西餐為主,飲品除了一般餐茶,還有抹茶焙茶飲品。甜品以抹茶、焙茶和芝麻芭菲杯為主打,再配以蛋糕作為賣點。海老蕃茄豆乳烏冬 HKD148,海老有5隻,沒想到豆乳、蕃茄和海老配搭上,味道有點像龍蝦汁一樣香,完全想把所有醬汁都要吃下。烏冬口感又剛剛好,讓人吃得滿足。明太子大葉豆乳芝士意大利飯 HKD148,用上豆乳和芝士煮成醬汁拌意大利飯,甜品點了抹茶生朱古力芭菲和黑芝麻蕨餅芭菲。抹茶生朱古力芭菲 HKD98,生朱古力抹茶味甘香,最重要的不會很甜。配上紅豆蓉、抹茶雪糕和脆片,絕對是抹茶控必吃之選。黑芝麻蕨餅芭菲 HKD 88,芭菲底部有黑芝麻啫喱、黑芝麻雪糕,所以黑芝麻味道很香濃,加入煙韌蕨餅、脆片增加口感,非常回味。抹茶牛奶白玉紅豆 HKD48,抹茶有一種回甘香味,甜度剛剛好,當中還有煙韌白玉和清甜紅豆味,增加口感。焙茶牛奶黑蜜果凍 HKD52,焙茶奶味更突出,再加上黑密

甜品點了抹茶生朱古力芭菲和黑芝麻蕨餅芭菲。

抹茶牛奶白玉紅豆 HKD48,抹茶有一種回甘香味,甜度剛剛好,當中還有煙韌白玉和清甜紅豆味,增加口感。焙茶牛奶黑蜜果凍 HKD52,焙茶奶味更突出,再加上黑密果凍,多份吃了果凍樂趣。

• 黑芝麻蕨餅芭菲
  • 抹茶牛奶白玉紅豆