2K
黃竹坑都有個超高質娜娜💯👧🏻🍵
bubi.eatfood
2025-11-11
关注
呢間日式西餐啟德同黃竹坑都有分店,抹茶控大推一定要黎試下💚好多款抹茶/焙茶甜品同飲品😋主食亦都好高質🦐海老蕃茄豆乳烏冬 $128上枱已經好吸引❣️入口蝦味好濃好香,用左豆乳個汁好creamy而又唔膩,烏冬口感彈牙😬,每條都掛滿醬汁🦐🟠🤤仲有唔少蝦喺裡面,正😚🥘明太子大葉豆乳芝士意大利飯 $148會配埋麵豉湯🙌🏻唔好睇佢賣相好似好普通🤔撈完明太子之後有微微辣味,意大利飯仲會有少少拉絲,明太子辣味加埋芝士好夾👍🏻超好味🤤🔝💚抹茶蕨餅芭菲 $88🖤黑芝麻白玉芭菲 $88呢度既芭菲係招牌必點,除左有茶味🍵,仲有黑芝麻😍建議2人share一個,芭菲有得揀要白玉⚪️/蕨餅🍡/生朱古力🍫配料好豐富同有誠意,有抹茶/黑芝麻雪糕、紅豆蓉、粟米片、個底仲有抹茶奶凍/黑芝麻奶凍😋好豐盛同無得輸既組合💕☕凍焙茶牛奶忌廉朱古力 $48🍵凍抹茶牛奶白玉綠茶雪糕 $52兩杯都好好飲,同埋唔會太甜👍🏻綠茶雪糕超濃綠茶味🍵兩款牛奶嘅奶味同茶味都好balance,超うまい😋💯overall:我地係晚市食,叫dinner set貴20蚊但包埋飲品同埋加甜品會平$20,所以叫set會更抵食😎裝潢走日式木系風,坐得好舒服,食物質素意外地幾有驚喜,好味😋欣賞佢地主菜用豆乳整,好有心思,食埋個招牌芭菲完美作結,推介🥳果然對得住佢哋個招牌,佢哋嘅綠茶作品真心高質😎查看更多
黑芝麻白玉芭菲
明太子大葉豆乳芝士意大利飯
pinkyjaii
🎀黃竹坑。茶控甜品控💟日式傳統現代結合🎀
pinkyjaii
2025-10-30
关注
🎀黃竹坑。茶控甜品控💟日式傳統現代結合🎀🪄店名* #NanasGeenTea🔮地址*黃竹坑香葉道11號THE SOUTHSIDE 2樓206-207號舖 🔮🗾分店地區🗾 黃竹坑,九龍城💰價錢$552 已加一 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾#pickyme_黃竹坑剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_日本菜➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵餐廳坐落黃竹坑新商場,傳承日本茶道文化。店內採用簡約自然的木系色調,搭配柔和灰色,營造出舒適悠閒的和風茶室氛圍。🍽️ 食物質素🍽️餐廳提供多款精緻日式洋食,如鮭魚昆布絲柚子胡椒茶泡飯及冷擔擔豆乳烏冬。招牌抹茶焙茶白玉芭菲層次豐富,是打卡首選。嚴選京都百年茶園抹茶,茶品香醇回甘,食物整體風味清新,極具和風特色。👀評分💖💖💖💖💖🪄嫩雞肉明太子鰹魚湯茶漬飯 $88茶漬飯擺盤精緻講究,鰹魚湯特意用日式茶壺分開盛裝,保持飯粒乾爽,享用前再依個人喜好倒入熱湯,這個貼心設計讓米飯不會被泡得軟爛。湯頭清澈,鰹魚風味溫潤淡雅,不會過鹹。選用低卡路里的雞胸肉以慢火浸煮,肉質意外地軟嫩不柴,搭配一小撮明太子醬提鮮,更顯層次。雖然視覺份量看似精緻,但吃完後飽足感十足。👀評分💖💖💖💖💖🪄海老蕃茄豆乳烏冬 $128這道是店內人氣之選,幾乎每桌都能見到它的蹤影。創意地將彈牙鮮蝦與番茄的酸甜融入豆乳湯底,沒想到這幾樣食材搭配起來很和諧。番茄果酸開胃醒神,濃稠的醬汁完美包裹每條烏冬,豆乳的溫潤更平衡了整體味道。烏冬麵體煙韌有嚼勁,吸飽湯汁後風味更佳。飲品👀評分💖💖💖💖💖🪄凍抹茶牛奶白玉紅豆 $98🪄凍抹茶牛奶雲呢拿軟雪糕凍朱古力脆脆$52嚴選日本京都百年老字號「山政小山園」的抹茶粉,茶韻醇厚回甘。搭配軟糯Q彈的白玉丸子和十勝紅豆,紅豆煮得綿密卻仍保持顆粒感。脆脆能增加飲品的整體口感😋特別選用環保米飲管,100%天然米粉製造,既環保又不影響飲品原味,細節處見用心。甜品👀評分💖💖💖💖💖🪄黑芝麻蕨餅芭菲 $88🪄焙茶生朱古力芭菲 $88這款芭菲完美演繹「和洋折衷」的精髓,將日式焙茶與西式甜點巧妙融合。頂層是香濃的焙茶/黑芝麻雪糕,中間夾著焙茶/黑芝麻果凍和豆蓉,底層鋪滿酥脆的穀物。最驚喜的是加入自家製焙茶生朱古力,選用白朱古力與牛油製成,入口即化。而另一款則加上黃豆粉煙靭蕨餅,令賣相更精美😝(5個💖為最高)✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️⚜️整體評級⚜️🎈味道評分*😋😋😋😋😋🎈環境質素*🎇🎇🎇🎇🎇🎈抵食程度*💰💰💰💰🎈服務態度*💌💌💌💌💌#黃竹坑美食 #黃竹坑好去處 #黃竹坑日本菜 #黃竹坑甜品 #日本甜品 #香港抹茶 #香港日本料理 #黃竹坑商場 查看更多
嫩雞肉明太子鰹魚湯茶漬飯
黑芝麻蕨餅芭菲
焙茶生朱古力芭菲
konglui.food
日式茶香盛宴 抹茶×焙茶×和風甜點🎏⛩️
konglui.food
2025-10-28
关注
[ Nana‘s Green Tea ]Nana’s Green Tea日本人氣店係黃竹坑Southside都有店舖,📍位置方便。✿ 嫩雞肉明太子茶漬飯 配鰹魚湯 $88清爽嘅茶漬飯搭配嫩滑雞肉&微辛明太子,淋上鮮香鰹魚高湯,味道層次豐富👅。✿ 海老蕃茄豆乳鳥冬🍅 $128彈牙鳥冬麵配上濃郁蕃茄豆乳湯底,湯頭酸甜,帶豆乳溫潤,口感滑順又開胃🤤。✿ 凍抹茶牛奶白玉綠茶雪糕 $52經典抹茶牛奶飲品,加入軟糯白玉&綠茶雪糕,抹茶微苦回甘,雪糕綿密🍦🍦。✿ 凍焙茶牛奶白玉焙茶雪糕 $52焙茶香氣濃郁,柔和順口,搭配焙茶雪糕&白玉,炭焙風味突出卻不苦澀,適合偏好厚重茶香嘅人😍。✿ 黑芝麻白玉芭菲 $88層次感十足芭菲杯,黑芝麻醬香醇濃厚,搭配白玉、脆片和冰淇淋,口感豐富,芝麻控絕對滿足🖤🩶。✿ 焙茶蕨饼芭菲 $88日式蕨餅結合焙茶冰淇淋、紅豆🫘&奶油,茶香同甜味交織🍵。總結🫦每款菜式都展現咗日式茶飲同甜點細膩風格✨,選擇豐富💕💕。✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿Nana‘s Green Tea地址:香港黃竹坑香葉道11號THE SOUTHSIDE 2樓206-207號舖電話:2117 0639✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿查看更多
whalefoodie
🇯🇵京都般的茶香時光|黃竹坑
whalefoodie
2025-09-03
关注
今次同朋友入到香港仔新地標「southside」,然後比「Nana’s green tea」吸引左眼球,因為遠望已經見到好多抺茶既飲品同甜品🍧餐廳簡約日本風,主打簡約輕食,適合同朋友相聚🫖嫩雞肉明太子茶漬飯 $88餐廳推介菜式,採用嫩雞胸肉,肉質不柴且充分吸收湯汁,明太子作為點綴,加入鰹魚湯後更提升鮮味🍅海老蕃茄豆乳烏冬 $128日式豆乳湯底與西式蕃茄風味結合,配上鮮甜海老,烏冬係稻庭烏冬,非常煙韌,能完美掛上豆乳蕃茄湯汁 🥛凍抹茶牛奶白玉紅豆 $48香濃抺茶,無另外再加糖,能品嘗茶香味道,白玉則口感軟糯,結合紅豆🫘甜味剛好🍨凍焙茶牛奶白玉焙茶雪糕 $52焙茶控必叫,茶味比較濃郁,無添加糖,配上焙茶味雪糕🍫抺茶生朱古力芭菲 $98抺茶味既生朱古力,係日本既生朱古力,配上抺茶雪糕球同雲尼拿味軟雪糕,配料粟米脆脆同抺茶味奶凍🍵焙茶白玉芭菲 $88有焙茶味雪糕,配上白玉糰子同粟米脆脆✨ 喜歡日式茶文化、追求自然簡單的飲食風格,nana's green tea絕對是一個值得再回訪的地方🇯🇵📍 nana's green tea (黃竹坑)🗺️ 黃竹坑香葉道11號THE SOUTHSIDE 2樓206-207號舖查看更多
+ 7
抹茶生朱古力芭菲
couplelovefood
超正必食日式西餐
couplelovefood
2025-08-23
1K 浏览
关注
The Southside都有nana’s green tea😍自從喺Airside食完就愛上咗,食物高質,有日式風味,抺茶味雪糕一流🥰🍅海老蕃茄豆乳烏冬質地Creamy味道又rich,蕃茄豆乳汁好香濃,蝦味蕃茄味十足,仲有幾粒蝦,烏冬彈牙,日式烏冬好好食,連埋醬汁味道口感十分正😛🥄明太子大葉豆乳芝士意大利飯超級好食,明太子微辣惹味,用意大利飯方式去煮,每粒飯都充滿醬汁包圍着,好濕潤嘅口感😋🖤黑芝麻白玉芭菲💚抹茶蕨餅芭菲近年鐘意茶味、芝麻味雪糕,呢度嘅抹茶味香濃不甜,芝麻口味則濃香十足,仲有生朱古力/ 白玉/ 嶡餅配搭,好豐富🤎凍焙茶牛奶雲呢拿軟雪糕💚凍抹茶牛奶雲呢拿軟雪糕朱古力脆脆兩杯都可以無糖,十分欣賞,牛奶雲呢拿軟雪糕超香濃,好滑好好食,不太甜,溶咗落飲品度更加好味,飲品會再滑啲,焙茶抺茶本身都好香茶味,正😛🚩nana‘s green tea (黃竹坑) @nanasgreenteahongkong 📍黃竹坑香葉道11號THE SOUTHSIDE 2樓206-207號舖查看更多
徐志摩表妹
焙茶鮮奶加忌廉好正
徐志摩表妹
2025-11-17
关注
今日響黃竹坑附近返工,午膳匆匆忙忙同同事嚟咗Southside L2,最後揀咗呢間入嚟食午餐,都幾唔錯。環境太匆忙睇得唔係好清楚,店員比咗角落頭三人位我地。餐牌有套餐非常方便,主食+沙律+湯+飲品+甜品。雞肉半熟玉子井飯睇圖好細碗,但食落都好大碗,我就食唔晒。就咁食會有啲乾,不過咸咸酸酸都算開胃。塔可飯色彩非常之繽紛,中間係豬似碎,睇落好醒神同開胃,而且好大碟。沙律都幾新鮮,麵豉湯冇咩特別。飲品最欣賞飲品,大部分都唔駛再加錢,竟然有焙茶鮮奶,唔係好多餐廳有!我叫了走甜再加鮮忌廉就真係非常滿足,唔會話好甜,忌廉好多好濃密。甜品食食下有啲趕,都唔係好記得咩味。其他廁所響餐廳附近,方便。由於今次太匆忙,下次一地會安排再黎chill下!查看更多
seowoob
如果有下埸要食甜品會再encore芭菲
seowoob
2025-11-17
关注
><要留肚食甜品 嗌咗個雞胸肉野菜沙律跟餐牌圖片差唔多 雞胸軟腍有厚度沙律菜仲有青瓜/粟米/車厘茄海老菠菜芝士發酵牛油意大利飯季節限定新品 醬汁濃稠軟滑好似將飯混入濃湯般 頓時湧上一股暖意 啱晒涼涼地天氣食焙茶白玉芭菲/黑芝麻蕨餅芭菲最期待的芭菲😍不同layer組成有雪糕cream穀物脆脆 到底層果凍抹茶牛奶白玉紅豆/焦糖忌廉焙茶牛奶喜歡不另外加糖option Creamy順滑淡淡茶香><><><><><><><><><><nana's green tea黃竹坑香葉道11號THE SOUTHSIDE 206-207號舖查看更多
seather
勁吸引嘅雪糕芭菲
seather
2025-10-29
关注
一直對nana’s green tea嘅雪糕念念不忘,今次晚餐時間同朋友再次到訪~🍵人都幾多下⭐️海老蕃茄豆乳烏冬豆乳湯底香滑唔膩,配埋鮮蝦同蕃茄,酸酸甜甜好開胃🍅烏冬煙韌,好啱鍾意有口感嘅人~⭐️明太子大葉豆乳芝士意大利飯明太子鹹香濃郁,加埋豆乳芝士醬,味道層次豐富🧀大葉帶出清新感,意大利飯軟硬適中~⭐️黑芝麻芭菲(蕨餅/白玉)黑芝麻味超香濃,唔會太甜,配埋煙韌白玉/蕨餅,口感豐富,甜品控必試😋查看更多
+ 2
Irismayy
綠茶培茶控 come!🍵
Irismayy
2025-10-28
关注
鍾意培茶🫖既我Bookmark左e間日式餐廳一段時間,今日終於比我試到🤤味道同賣相都好正🙌🏻!❤️‍🔥 秋季限定:秋茄子自家製甘辛肉味噌丼🍆 新鮮茄子軟腍入味😋,上面仲有隻溫泉蛋一戳即破🍳,撈埋甘甜中帶點微微辣嘅肉味噌一齊食幾惹味😎❤️‍🔥 海老蕃茄豆乳烏冬推薦❗️呢碗烏冬驚喜到me❗️ 超濃郁既蕃茄味🍅,烏冬彈牙順滑超掛汁,蝦肉🦐鮮甜彈口,配搭埋菇食勁yummy😝🍹 飲品1️⃣ 凍抹茶牛奶白玉紅豆🍵 抹茶唔會過甜,配上香滑牛奶同Q彈白玉和紅豆剛剛好🫶🏻2️⃣ 凍焙茶牛奶白玉焙茶雪糕焙茶味本身都好突出😋,再加埋焙茶雪糕點綴,Double滋味😗甜品🍨1️⃣ 抹茶白玉芭菲2️⃣ 焙茶芭菲生朱古力芭菲兩杯芭菲各有特色,都係層層疊疊嘅鮮忌廉🥛、Q彈白玉,雪糕(個人最鍾意培茶雪糕🤪) 🍧,仲有脆脆嘅粟米片,底層又有果凍,口感超豐富。😍 重點仲要好打卡,靚到唔捨得食🤩🥳查看更多
apnwrm7syq74
日式西餐食記:鮮醇入魂,甜意剛好
apnwrm7syq74
2025-10-17
关注
日式西餐食記:鮮醇入魂,甜意剛好進店先點主食,嫩雞肉明太子茶漬飯一上桌便見巧思——鰹魚湯底清透不寡,淋在溫熱米飯上瞬間裹住顆粒,雞肉嫩得能抿出汁,明太子的咸鮮混著魚鮮漫開,沒有多餘調味,卻把“鮮”字刻得極深,一口下去胃里滿是暖意,唯一遺憾是明太子量稍欠,若多一勺會更絕。海老蕃茄豆乳烏冬是意外驚喜,並非常見湯麵,反倒帶著炒烏冬的煙火氣,卻比普通炒烏冬更顯功夫——烏冬煮得格外煙韌,嚼著彈牙不軟爛,裹滿綿密帶奶香的豆乳醬汁,吸溜時滿是香氣。大蝦緊實彈嫩,咬開迸發海味,蕃茄的微酸剛好解了豆乳的厚重,日式的溫潤與西餐的濃郁,全藏在這碗有嚼勁的烏冬里。飲品選了無糖熱抹茶牛奶白玉紅豆,抹茶微苦不澀,牛奶的醇柔剛好中和,白玉Q彈有嚼勁,紅豆綿密帶顆粒感,無糖喝著更顯本味,暖飲下肚,剛好承上啓下。甜品二選一終究貪心都試了,抹茶芭菲層次豐富,抹茶奶油不甜膩,蕨餅糯嘰嘰裹著抹茶粉,每一口都有茶香;黑芝麻芭菲則是濃郁掛,黑芝麻味足卻不齁,白玉吸滿芝麻醬,香得扎實。整餐沒有花哨技法,卻憑食材本味和調味分寸,把日式西餐的細膩與適口做到極致,如果不貪心只選一個甜品,400出頭的預算吃得滿足又舒服。查看更多
+ 2
海老蕃茄豆乳烏冬
嫩雞肉明太子茶漬飯 ( 鰹魚湯)
myyy.foodie
日式抹茶焙茶甜品☕️
myyy.foodie
2025-10-12
关注
喺日本都有見過呢間!嗰日去開Southside 見到呢間個Menu好吸引,就入咗去試吓~🍵抹茶白玉芭菲 $88個巴菲好大杯好足料,真係要同人share先食得晒~整體抹茶味好濃,除咗有抹茶雪糕,仲有抹茶醬、抹茶凍等等🍧 另外仲有啲粟米片增加口感之餘有balance返個甜味,所以食落唔會剩係得漏嘅感覺😋 呢間舖頭啲甜品都主要係茶味,啱晒好似小編咁樣嘅茶控!見佢仲有啲日式主食,下次有機會再試吓👅-味道: 7.5/10服務: 7.5/10環境: 7.5/10回頭率: 7.5/10查看更多
Iamsabrina
享受和風氛圍感
Iamsabrina
2025-10-05
关注
前排同朋友去咗黃竹坑Nana's Green Tea hea咗成晚!呢間日本過江龍果然無令我哋失望,由環境到食物都充滿和風氣息,我哋仲坐咗個超舒服嘅卡位,食到好滿足~🌸🍚嫩雞肉明太子茶漬飯鯉魚湯底好清甜,完全無腥味!雞肉真係名副其實咁嫩滑,明太子嘅鹹香同茶飯出奇地夾,每一啖都暖入心扉❤️🍤海老番茄豆乳烏冬豆乳令番茄湯變得更creamy,但又唔會膩。兩隻大蝦爽口彈牙🥤凍抹茶牛奶+白玉+綠茶雪糕抹茶嘅甘香完全發揮出嚟🍃白玉煙煙韌韌,綠茶雪糕濃郁順滑,佢話呢個組合係完美三重奏🎵☕凍焙茶牛奶忌廉焙茶嘅烘焙香氣好突出,面層忌廉增加咗滑順口感。琳琳試完都話要下次叫呢杯😆🍧抹茶生朱古力芭菲等到最後先上嘅芭菲真係靚到不得了💖抹茶嘅微苦同生朱古力嘅濃醇平衡得啱啱好,層次豐富到呢~🍨焙茶生朱古力芭菲焙茶版本一樣令人驚艷🌟茶香更加濃厚,同朱古力意外地夾,每啖都係幸福嘅味道~查看更多
MilmilCheung
抹茶控必試!
MilmilCheung
2025-10-02
关注
近來在香港仔排練,這天就趁下午有時間,和朋友來黃竹坑的新商場Southside逛逛,然後吃early dinner看見這間的芭菲相當吸引,已經認定了今晚的甜品🤣 反正這裏也有晚餐,而且款式也不少,茶漬飯、烏冬、意大利飯應有盡有,就索性在這裏吃晚餐,然後吃芭菲杯點了期間限定的秋茄子自家製甘辛肉味噌丼。menu很有中秋feel 呢。茄子平日吃到爛爛的口感,這個是爽口的,有點驚喜;肉醬微微辣,還帶點花椒的麻,頗惹味,把溫泉蛋刺穿在拌飯更滑更美味,不消一會便K.O.了整碗飯另外試了海老蕃茄豆乳烏冬。醬汁很Creamy亦很鮮味,非常掛汁。海老亦很彈牙鮮味,說這個是烏冬,其實更像意粉,挺特別,我和朋友也吃得非常滋味。飲品我們試了抹茶牛奶和芝麻牛奶。飲品上還可以加軟雪糕、忌廉、紅豆等等配料,超開心。飲品還可以不加甜,非常好。個人覺得走甜更好喝,茶味更香濃突出,而且忌廉或雪糕已經有甜味,即使走甜也不會會很淡很澀。重頭戲芭菲杯來了!我們試了抹茶和芝麻芭菲杯。抹茶芭菲杯的配料很豐富,有抹茶雪糕、牛奶雪糕、抹茶生朱古力、粟米片、還有抹茶果凍。抹茶味生朱古力非常有驚喜,抹茶味超級濃郁,質感軟滑卻不會太甜;抹茶味雪糕亦很不錯,茶味突出又軟滑。芝麻芭菲杯的頂部有蕨餅和丸子,底部是了芝麻糕,加上芝麻味和牛奶味的雪糕和粟米片,一樣令人興奮。吃完除了令我大滿足外,還令我很想念日本呢查看更多
Vanho901
Their parfait really surprised me!! 😌🥰
Vanho901
2025-09-30
关注
🇭🇰 Wong Chuk Hang 黃竹坑|nana’s green teaI have been craving for green tea lately and Nana’s green tea is the place that satisfied that craving! I tried not only their cold noodles but also their signature green tea (infused) drinks and dessert! 🍨•𝐒𝐨𝐲 𝐌𝐢𝐥𝐤 𝐃𝐚𝐧𝐝𝐚𝐧 𝐂𝐨𝐥𝐝 𝐔𝐝𝐨𝐧 冷擔擔豆乳烏冬This is my first time trying a cold dandan noodle and it is very refreshing! It is not that spicy but the flavour is definitely rich since it is filled with minced pork! 😋•𝐒𝐨𝐲 𝐌𝐢𝐥𝐤 𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦 𝐑𝐢𝐬𝐨𝐭𝐭𝐨 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐏𝐫𝐚𝐰𝐧 𝐚𝐧𝐝 𝐓𝐨𝐦𝐚𝐭𝐨 海老番茄豆乳意大利飯配味噌湯The risotto is so creamy and I love it! Seafood and tomato flavour is so harmonizing that it levitates the entire taste even further! 🤩•𝐌𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐒𝐡𝐢𝐫𝐚𝐭𝐚𝐦𝐚 𝐅𝐥𝐨𝐚𝐭 𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞 & 𝐇𝐨𝐣𝐢𝐜𝐡𝐚 𝐊𝐮𝐫𝐨𝐦𝐢𝐭𝐬𝐮 𝐉𝐞𝐥𝐥𝐲 𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞 凍抹茶牛奶白玉綠茶雪糕 & 凍焙茶牛奶忌廉黑蜜果凍Their drinks are all on the sweeter side with so much toppings! I love the ice cream on top of the drink, as it brings a freezing 🥶 sensation to my spine! The jelly is also chewy and gives some extra texture to the entire drink! Both serve as great coolant to this hot hot summer! •𝐇𝐨𝐣𝐢𝐜𝐡𝐚 𝐖𝐚𝐫𝐚𝐛𝐢𝐦𝐨𝐜𝐡𝐢 𝐏𝐚𝐫𝐟𝐚𝐢𝐭 & 𝐁𝐥𝐚𝐜𝐤 𝐒𝐞𝐬𝐚𝐦𝐞 𝐒𝐡𝐢𝐫𝐚𝐭𝐚𝐦𝐚 𝐏𝐚𝐫𝐟𝐚𝐢𝐭 焙茶蕨餅芭菲 & 黑芝麻白玉芭菲Their desserts are the main stars! Featuring their signature hojicha and parfait, they are some of the post-dinner sweets that all of you should try out! 🥹查看更多
+ 7
✿N次回訪的日式芭菲店✿
ourfoodstephk
2025-09-28
关注
這間日本餐廳已經回訪了N次啦每次都是衝著他們的芭菲過來的不過除了芭菲,他們的主食都挺好吃的除了肉眼可見的少油少糖之外,價錢都很合理𝐌𝐚𝐢𝐧※ 嫩雞肉明太子茶漬飯鰹魚湯雞肉完全不柴口 配上鰹魚湯非常開胃而且食物清淡得來又好吃完全是減肥人士福音💯※ 冷擔擔豆乳烏冬(含有花生)豆乳的甜加上擔擔的鹹辣兩者有點碰撞卻新鮮的感覺吃起來挺特別 味道都不錯𝐃𝐞𝐬𝐬𝐞𝐫𝐭※ 黑芝麻蕨餅芭菲※ 抹茶生朱古力芭非甜品當然是一如既往的好吃重點是甜度合適抹茶味濃郁 黑芝麻也不錯𝐃𝐫𝐢𝐧𝐤𝐬※ 凍焙茶牛奶※ 凍抹茶牛奶孁呢拿軟雪糕朱古力脆脆兩杯都點了無糖 甜味都是來自牛奶所以甜度合適 茶味算突出 整體覺得不錯查看更多
+ 6