係香港食韓式炸雞既餐廳大多數都中位價位於大角咀呢間韓式餐廳CP值好高🤩🤩🤩價錢便宜,裝潢十分少女風好夢幻餐廳播放住韓劇音樂,漫天櫻花加上柔和既燈光 夠晒浪漫,好適合打卡📸呢間韓式小店仲有素食menu 總有一款岩你食見而家外賣仲有85折,就選擇左外賣同家人一齊分享韓式美食。餐前小食有3款:泡菜、迷你甜薯同酸蘿蔔蒜香蜂蜜炸雞 (6件)食韓國野點可以少得炸雞細份都有6大舊一打開外賣盒已經聞到好香既蒜香蜂蜜味 好吸引🤤粉漿算薄身 雞件炸得外脆內嫩 而且大大舊,食落有肉汁。好惹味!!!牛油果炸豆腐沙律呢個素食配搭好正 係素食者既好選擇👍🏻牛油果配芝麻醬沙律一向都夾,非常開胃炸豆腐口感外脆內軟加上新鮮蕃茄仔及粟米, 配料豐富又健康卡邦尼煙肉泡菜意粉意粉醬汁好多,因為加入泡菜的關係,食起來會帶點微辣呢個配搭新奇得來,又幾夾因為泡菜既酸辣可以中和卡邦尼本身膩感😍煙肉香口 唔錯如果泡菜味再香濃啲就更好韓式便當 配炸雞(3件) 便當有太陽蛋、粟米粒、青瓜絲、甘筍絲同雜菌再配佢地韓式拌飯醬  簡單又健康炸雞方面,我選擇左卡邦尼(3件)雞肉嫩滑,不過卡邦尼醬汁再多點會更加惹味如果想食炸雞但又怕叫太多食唔曬,揀
係香港食韓式炸雞既餐廳大多數都中位價
位於大角咀呢間韓式餐廳CP值好高🤩🤩🤩
價錢便宜,裝潢十分少女風好夢幻
呢間韓式小店仲有素食menu 總有一款岩你食
見而家外賣仲有85折,就選擇左外賣同家人一齊分享韓式美食。

餐前小食有3款:泡菜、迷你甜薯同酸蘿蔔
前菜

食韓國野點可以少得炸雞
細份都有6大舊
一打開外賣盒已經聞到好香既蒜香蜂蜜味 好吸引🤤
粉漿算薄身 雞件炸得外脆內嫩 而且大大舊,食落有肉汁。
好惹味!!!

呢個素食配搭好正 係素食者既好選擇👍🏻
牛油果配芝麻醬沙律一向都夾,非常開胃
炸豆腐口感外脆內軟加上新鮮蕃茄仔及粟米, 配料豐富又健康

卡邦尼煙肉泡菜意粉
意粉醬汁好多,因為加入泡菜的關係,食起來會帶點微辣
呢個配搭新奇得來,又幾夾
因為泡菜既酸辣可以中和卡邦尼本身膩感😍
煙肉香口 唔錯
如果泡菜味再香濃啲就更好

韓式便當 配炸雞(3件)
便當有太陽蛋、粟米粒、青瓜絲、甘筍絲同雜菌
再配佢地韓式拌飯醬  簡單又健康
炸雞方面,我選擇左卡邦尼(3件)
雞肉嫩滑,不過卡邦尼醬汁再多點會更加惹味
如果想食炸雞但又怕叫太多食唔曬,揀呢個就岩晒啦
因為便當會配三件炸雞(炸雞口味可以選擇:原味/蒜香蜂蜜/咖喱粉/卡邦尼/韓式甜辣/ +$10 黃金鹹蛋味
好抵食!!👍🏻👍🏻

我揀左泡菜蛋黃醬
原隻軟殼蟹,size唔算好大隻
不過都啖啖肉 炸得金黃香脆

總結:
「My Ahjussi」係擁有一顆少女心的大叔🤣
從門口好似婚禮feel到進入店內都十分多打卡位
價錢比一般韓式餐廳便宜
飯類、意粉和漢堡跟熱飲和汽水或加錢要特飲
食物份量正常,而且質素亦唔錯
🤩🤩🤩🤩🤩
2021-02-18
15 分钟 (外卖自取)
前菜
  • 蜂蜜蒜香炸雞
大角咀餐廳介紹 My Ahjussi 早排仍然係禁堂食晚市既時候去過呢一間食飯,佢既炸雞真係做得好出色,脆,香,雞肉嫩滑無敵多肉汁但又唔見佢有好多場報導,原來係一間有社企理念既CAFE餐廳 ,裝修係港式IG打卡風,粉紅飛飛加燈光牌飲一杯咖啡,食一件炸雞,吃一件PIZZA,20年七月開幕至今,原來集了不少好評My Ahjussi店名我的大叔,大叔就是老闆,老闆係一間從事多年飲食業既專家難怪唔洗半年就算疫情下都已經彈出 最講究既部份就係選用歐洲貨既春雞,食材由海外進口,食得健康安心有雞翼雞胸雞脾位,多款不同口味,包括蒜香蜜糖,咖哩,卡邦尼,韓式甜辣,黃金咸蛋味雞肉骨細肉質軟嫩,雞皮薄而脂肪少,每一件都做到香脆肉嫩的質感下筆這一刻又想吃...由聽障人士做咖啡師,可惜今次無試到,下次晚市堂食一定再試手工PIZZA 用海外進口既麵包,應該似係意大利麵粉? 長時間發酵製作而成,皮酥鬆化食落鬆軟煙韌 ,6件炸雞才88蚊起,真的十分推薦,PIZZA有6款口味我食既係韓式泡菜牛肉$118 同時亦有提供多種素食選擇值得一提,午餐最抵食,58起,有豆腐鍋,韓式便當炸雞,牛肉飯,意粉,漢堡等等#Ahjussi
難怪唔洗半年就算疫情下都已經彈出
我食既係韓式泡菜牛肉$118 同時亦有提供多種素食選擇
#Ahjussi  #CAFE #大角咀 #旺角美食
5 分钟 (外卖自取)
2021-02-20 46 浏览
Lunch 兩個女仔過左黎呢邊食,門口吸引左我地入去😍入面掛滿白色花花🥢餐前小食有甜薯、蘿蔔同海帶湯🦀軟殼蟹忌廉意粉軟殼蟹好香脆,忌廉汁有好香奶味,意粉軟硬適中👍🍗蜂蜜蒜香炸雞韓式便當一份有3個唔同部位,雞胸,雞鎚同雞翼。炸得啱啱好,外脆內軟,咬落去就算雞胸好嫩滑。🍯🧄醬汁好足夠好入味,但如果可以再多少少🤏🏻蒜香味就會更上一層樓!🍢魚板年糕湯😲冇諗到咁大碗,清清地嘅湯底配埋兩大串年糕,抵食又飽肚!特飲都唔錯🍓士多啤梨乳酪好creamy,甜甜地唔太酸🍇巨蜂提子梳打攪勻左飲啱啱好,唔算太甜亦好夠巨蜂提子味。好睇又好食既一餐😊!

🥢餐前小食
有甜薯、蘿蔔同海帶湯

🦀軟殼蟹忌廉意粉
軟殼蟹好香脆,忌廉汁有好香奶味,意粉軟硬適中👍

🍗蜂蜜蒜香炸雞韓式便當

🍢魚板年糕湯
😲冇諗到咁大碗,清清地嘅湯底配埋兩大串年糕,抵食又飽肚!

特飲都唔錯

🍓士多啤梨乳酪
好creamy,甜甜地唔太酸

🍇巨蜂提子梳打
攪勻左飲啱啱好,唔算太甜亦好夠巨蜂提子味。

好睇又好食既一餐😊!
午餐
  • 蒜香蜂蜜炸雞
  • 軟殼蟹忌廉汁意粉
好耐無食韓國野啦。難得今日Happy Friday,不如食餐好既賀一賀。韓國菜既話,之前食過一間係大角咀好特別既cafe,上次堂食,今次試下外賣啦。呢度既Menu全日都好似係一樣。有飯,意粉,漢堡,pizza 同韓式炸雞,每樣都有幾款揀。炸雞有6或12件選擇。蒜香蜂蜜炸雞12件 $178食韓國野點可以唔叫韓式炸雞,貪心咁叫左12件,喺芸芸口味揀左我最鍾意既蒜香蜂蜜,貪佢又香又甜。12件分左兩盒放,每盒6件。分量都幾大件,有大大隻雞全翼共4隻,雞錘兩隻,雞上髀1件,其餘都唔係雞胸肉,所以唔怕鞋口。估唔到返到屋企之後先食,雞皮都仲有d脆,大部分雞肉都幾juicy,頗嫩滑。個蒜香蜂蜜係蜜糖味比較重,但係完全唔會過甜,幾好味。忍唔住全部雞皮都清左。剩返d汁仲可以點薯條食。韓式海鮮意粉 $72韓式海鮮意粉分量頗大,好重手。海鮮有蝦仁仔,去殼蜆肉同蟹柳粒,意粉係幼身spaghetti,意外地就算外賣都唔會過淋,我鍾意配菜有好多爽脆甜椒絲同洋葱絲,同意粉一齊食增添口感。個sauce其實係番茄醬,不過係辣辣地既,好惹味!上面有唔少芝士粉,可惜凍左撈唔到,如果堂食肯定好食d。韓式烤牛肉堡連薯條 $98上

蒜香蜂蜜炸雞12件 $178

韓式海鮮意粉 $72

韓式烤牛肉堡連薯條 $98

韓式烤牛肉堡連薯條

上面個塊麵包下面原來有好多塊肥牛,係用韓式bbq醬調味,好好味!雖然塊包返到屋企凍左,不過d白芝麻粒都好香。肥牛下面係一塊大番茄,之後係幾塊新鮮生菜,加左少量沙律醬。成個漢堡分量都幾大,無可能用手一口咬哂全部配料,所以我都係逐層食。薯條係粗身個隻,上次堂食好好味,好可惜外賣又係凍左,餐廳都另外附上茄汁。

熱咖啡(跟餐)

意粉同漢堡都包熱飲一杯,晚市都有,幾好喎。

凍柚子蜜&熱咖啡

凍柚子蜜 +$3

跟餐餐飲加3個大元就可以升級凍柚子蜜。杯凍柚子蜜好好飲啊,唔會太甜,連下底d柚子皮都可以食埋。

泡菜

泡菜

外賣連泡菜都包埋,白蘿蔔清甜,另外仲有辣白菜同迷你番薯仔。

所有外賣一個大袋放好哂。清哂所有野,我覺得炸雞最有驚喜,居然外賣質素同堂食相差都唔太遠,而蒜香蜂蜜汁都好好味。而家外賣自取仲做緊八五折。
2021-02-19
20 分钟 (外卖自取)
凍柚子蜜&熱咖啡
2021-02-16 45 浏览
過年出來行街遇到呢間韓式餐廳,餐廳裝飾得好靚,食韓菜點可以少佐炸雞,甜辣炸雞有六塊甜甜辣辣嘢,炸雞幾大塊,皮脆卜卜,雞肉香嫩多汁,食兩塊就好飽啦。煙肉粟米三重芝士pizza,煙肉好大一片,餅底好薄身,芝士好濃,咬一啖粟米啲清香、濃郁啲芝士奶香味、加埋煙肉啲薰香味,讓人欲罷不能。牛肉飯裝盤好簡單,好似便當,不過味道唔錯,肥牛幾多且嫩滑,包菜咸味適中唔會無味。還點佐了芝士粟米,粟米好清甜加埋濃郁啲芝士奶香味,真啲好好味😋
2021-02-15 46 浏览
今日去咗大角嘴見朋友,我話想食韓國嘢,佢話有間韓國cafe幾正,就帶我黎呢到食飯。🔅牛油果炸豆腐沙律佢d炸豆腐好鬼正,外面炸得脆但入面勁軟滑,滑到好似食啫喱感!牛油果都好新鮮,配埋麻醬同沙律菜一齊食好夾!評分:4.765/5🔅鹹蛋黃炸雞鹹蛋黃味嘅炸雞真係第一次食,好香港味道!佢個鹹蛋黃醬都幾濃,而且汁多,d雞好多肉,好食!評分:4.664/5🔅卡邦尼煙肉泡菜意粉我本身好怕creamy野,但佢加左泡菜我估會中和下d忌廉,所以就叫左黎食。結果兩樣嘢加埋一齊又幾好,佢少少辣但都keep到白汁個種奶油質感,我幾鍾意!評分:4.328/5🔅士多啤梨乳酪有奶味唔係得個甜字,而且有士多啤梨平衡番無咁漏,唔錯。評分:4.274/5🥢My Ahjussi 大角咀大全街39號地舖

🔅牛油果炸豆腐沙律
評分:4.765/5

🔅鹹蛋黃炸雞
評分:4.664/5

🔅卡邦尼煙肉泡菜意粉
評分:4.328/5

🔅士多啤梨乳酪
有奶味唔係得個甜字,而且有士多啤梨平衡番無咁漏,唔錯。
評分:4.274/5

🥢My Ahjussi
大角咀大全街39號地舖
2021-02-13 65 浏览
窩夫與蝦子餅早前去大角咀覓食,本來想試星洲總廚的喇沙,但太多人排隊了,只好放棄,光顧了附近的韓國餐廳My Ahjussi。小店的食物選擇不少,有飯、意粉、漢堡包、韓式炸雞和薄餅等。點餐後,店員先送來韓式前菜,不少得蝦子餅愛吃的泡菜。之後送來海帶湯,簡單美味。飯、意粉和漢堡跟熱飲一杯,窩夫與蝦子餅選了熱柚子蜜,柚子蜜落得很重手呢。蒜香蜂蜜炸雞(6件)($98)叫人一試難忘,炸漿很薄很脆,雞肉非常嫩滑,肉汁超豐富,真心推介。軟殼蟹忌廉汁意粉($98)的賣相不俗,原隻軟殼蟹放在意粉上,軟殼蟹炸得香脆,意粉軟硬適中,忌廉汁也做得不錯。

小店的食物選擇不少,有飯、意粉、漢堡包、韓式炸雞和薄餅等。
韓式前菜

點餐後,店員先送來韓式前菜,不少得蝦子餅愛吃的泡菜。
海帶湯

之後送來海帶湯,簡單美味。
熱柚子蜜

軟殼蟹忌廉汁意粉

2021-01-10
海帶湯
熱柚子蜜
軟殼蟹忌廉汁意粉
2021-02-11 31 浏览
新年前又是出嚟shopping的重要時刻, 還有不足一個星期就已經是大年初一, 來到奧海城商場, 大部分商店現正在減價, 人流比想像中少,可以慢慢血拼一番。不知不覺已經過了六點, 朋友用網上app, 預先order食物, 帶著點神秘, 來到奧海城附近的大全街 韓國餐廳 ,裝修簡潔優雅, 充滿韓風味道, 旁邊擺滿了花藝裝飾, 絕對是打卡的好地方。牛油果炸軟豆腐沙律素食者的好選擇, 軟滑又creamy的牛油果, 配搭外脆內軟的炸豆腐, 加埋新鮮粟米蕃茄, 清新又健康。韓式泡菜牛肉pizza餅底不像西式pizza 那麼厚實, 而是煙煙靭靭,質感軟薄,用炭火香烤的 餅底。 韓式配搭什有新鮮感, 泡菜香香辣辣, 配搭牛肉和紫菜, 包埋韓式香甜醬油, 令人一口接一口愛不釋手。韓式海鮮意粉意粉軟硬適中, 大量蝦肉 +蜆肉+魷魚粒+蟹柳粒, 番茄醬酸酸甜甜, 濃郁的醬汁 緊緊地掛在麵條上。韓式甜辣炸雞 六件食韓國嘢當然要order炸雞, 6件只是百幾蚊, 絕對不算貴。 炸粉厚薄適中,外皮香脆雞肉嫩滑, 韓式甜辣醬惹味香辣。

牛油果炸軟豆腐沙律

韓式泡菜牛肉pizza

韓式甜辣炸雞 六件

ahjussi👦 ~今晚食韓國菜!路過見到呢間My ahjussi裝修一啲都唔大叔,而係走少女風,打卡必到嘅餐廳!可惜,過咗6pm 只好叫外賣~依家外賣仲有85折優惠好抵食😆🌠 蒜香蜂蜜炸雞食韓國菜點少得炸雞✨炸雞超大件,比我平時食開韓國炸雞更大,食落非常香脆而且甜甜嘅味道,入面雞肉嫩滑而且好juicy~蒜味可以再濃啲仲正!🌠韓式牛肉飯份量都唔小,最鐘意嘅係濃郁醬汁,食落帶甜,有啲似壽喜燒味, 配飯一流~牛肉偏薄,每條都吸滿醬汁,好入味🌠卡邦尼煙肉泡菜意粉推薦! 食之前會諗卡邦尼同泡菜一齊係咩味?竟然出奇地夾!食落竟然好重芝士味同好creamy,而泡菜嘅酸酸辣辣中和咗卡邦尼嘅膩,煙肉炒得好香,意粉軟硬適中,值得一試😜🌠泡菜豆腐鍋冬天嚟一碗泡菜豆腐鍋真係成個人都暖曬!就算外賣拎到返屋都仲好熱😜豆腐夠滑而且份量好多,泡菜偏酸同軟,帶微辣,唔食得辣嘅朋友都岩!配一大碗白飯,食完真係好滿足!🌠素麥樂雞食素嘅朋友呢間韓國餐廳就最岩你!餐牌上有唔少選擇係為素食者,今次就選下素麥樂雞!食落真係同真既差唔多,而且炸得脆而不膩,內嫩多汁😆
ahjussi👦 ~今晚食韓國菜!

可惜,過咗6pm 只好叫外賣~

依家外賣仲有85折優惠好抵食😆

🌠 蒜香蜂蜜炸雞
食韓國菜點少得炸雞炸雞超大件,比我平時食開韓國炸雞更大,食落非常香脆而且甜甜嘅味道,入面雞肉嫩滑而且好juicy~蒜味可以再濃啲仲正!

🌠韓式牛肉飯

🌠卡邦尼煙肉泡菜意粉
推薦! 食之前會諗卡邦尼同泡菜一齊係咩味?竟然出奇地夾!

🌠泡菜豆腐鍋

🌠素麥樂雞
2021-02-07 738 浏览
限聚令加上禁晚市堂食對飲食業實在太太衝擊,買外賣是小市民能力範圍下可以做到對餐廳的一種肯定與支持。專誠到這間位於大角咀的韓國小店買外賣,裝潢很少女,女友見到一定很喜歡。必選韓式炸雞,有齊雞翼、雞胸、雞上髀。調味料則選了黃金鹹蛋,即叫即炸外層香脆惹味內裡嫩滑,很邪惡!雞肉骨骼相對細小而且肉質很鬆軟又沒有臊味,雞皮薄脆而脂肪比例相對少。吃這麼多肉當然要選一些素食平衡一下。這款牛油果炸豆腐沙律,豆腐口感有點像魚腐,配上芝麻醬汁及牛油果味道很夾,不會太偏重爽脆蔬菜之餘亦會有口感,單點作為晚餐亦都不錯。泡菜新豬肉豆腐鍋是偏辣,但就是有這個泡菜的味道配白飯很好吃。秋葵有畫龍點晴的作用,豆腐煮得很滑。定食前菜包括酸蘿白,迷你紫薯,當然不可缺少泡菜,更附送一款飲品。韓式芝士粟米比牛油栗米更好味,加上香濃芝士沒有油膩感但令栗米口感更豐富。以白色花樹鋪滿天花很浪漫,有婚禮的感覺,抬頭望感受到幸福。配合簡約的原木餐桌,是打卡的理想地方。如果有看過韓劇《我的大叔》的話,其故事出色在於以整體看來是職埸之間的電視劇,而最終帶觀眾明白到進了社會後的無奈,每個人都有生活上的難題,但願保持樂觀心態克服。

秋葵有畫龍點晴的作用,豆腐煮得很滑。

以白色花樹鋪滿天花很浪漫,有婚禮的感覺,抬頭望感受到幸福。

配合簡約的原木餐桌,是打卡的理想地方。

• 泡菜新豬肉豆腐鍋
  • 黃金鹹蛋炸雞
  • 牛油果炸豆腐沙律
2021-02-06 47 浏览
疫情之下經常都係買外賣返屋企食今日經過大角咀 見到有間韓國菜餐廳餐廳嘅佈置好靚 以粉紅色為主 好有少女風原來外賣自取仲有85折 又幾抵喎🍽 原味炸雞 (6件)因為係外賣 攞到返屋企已經凍左少少仲有少少倒汗水炸雞有6大件 有齊雞全翼 雞膇同雞髀肉雖然凍左但味道仍然唔錯 炸漿好薄 外皮仍係香脆 雞肉juicy🍽軟殼蟹忌廉汁意粉估唔到會係原隻軟殼蟹軟殼蟹成隻都食得啖啖肉 好正意粉軟硬適中 好掛汁好creamy 仲配埋大量菇類增加口感🍽甜薯薯條呢個大推!!!係蕃薯條 炸得又唔油膩甜甜地 外脆內軟好快就食晒成盒🍽泡菜豆腐鍋除左泡菜同豆腐之外仲加入左蜆肉同雞蛋材料好豐富 少少辣 送飯一流
疫情之下經常都係買外賣返屋企食
今日經過大角咀 見到有間韓國菜餐廳
餐廳嘅佈置好靚 以粉紅色為主 好有少女風
原來外賣自取仲有85折 又幾抵喎

🍽 原味炸雞 (6件)
因為係外賣 攞到返屋企已經凍左少少

除左泡菜同豆腐之外
仲加入左蜆肉同雞蛋
材料好豐富 少少辣 送飯一流
2021-02-01
10 分钟 (外卖自取)
2021-02-06 30 浏览
嚟到呢間小店,店內環境同佈置好舒適,燦爛花海鋪滿頂上🌸好有少女風格,美女必定嚟打卡❤️✨午餐先嚟紫菜清湯 ,前菜自製甜蘿蔔、小紫薯、韓式泡菜,小店自己醃製甜蘿蔔,新鮮爽甜好開胃,另外配埋泡菜可以中和炸雞油膩嘅感覺✨韓式甜辣炸雞脆漿鋪滿雞全翼但脆漿好薄又鬆脆,雞肉質感好滑好Juicy😳脆皮同雞皮分離,食落去個口感更加有層次仲有甜酸醬越食越開胃又唔會好油膩🤩✨軟殼蟹忌廉汁意粉呢個軟殼蟹食落去唔會乾身,裏面仲係好Juicy,肉質比較嫩😗每次食忌廉汁太多覺得好油膩😋呢碟份量係啱啱好包住意粉,每一啖都食到忌廉嘅口感😍仲有伴入蘑菇更加香口✨士多啤梨乳酪香甜士多啤梨粒粒伴入乳酪🍓🥛酸酸甜甜夠哂fresh,兩者好夾✨芒果乳酪新鮮嘅芒果帶甜而不酸🥭伴入乳酪更加香滑,如果你俾我揀....士多啤梨乳酪味道較為突出😛

✨韓式甜辣炸雞

✨軟殼蟹忌廉汁意粉

✨士多啤梨乳酪

✨芒果乳酪
2021-02-03
午餐
  • 軟殼蟹忌廉汁意粉
2021-02-05 609 浏览
上網做咗一啲research先知呢間餐廳係社企,會聘請特殊人士工作,比佢地一個融入社會嘅機會。咁有意義當然要支持下!餐前小食一共有三款:甜薯、泡菜同埋酸白蘿蔔,另外仲有海帶湯,非常有韓式風味。蜂蜜蒜香炸雞韓式便當❤️一份有哂雞全翼、雞槌、雞胸等。雞肉炸得外脆內有肉汁,粉漿唔算好厚,而且雞肉非常入味,食得到裡面都鹹鹹地。食落juicy唔乾。個汁又濃稠又黏,完美地包裹住舊雞,感覺好似去咗韓國食炸雞咁!除咗三舊好大舊嘅炸雞之外,個飯亦都好別緻,除咗好靚嘅太陽蛋之外仲加入左青瓜絲、蘿蔔絲、粟米粒、蘑菇粒同埋特製醬汁。牛油果炸豆腐沙律🥗 炸豆腐驚外層炸漿咬落香脆又煙韌,而且帶點椒鹽香。內裡係軟綿綿嘅豆腐,新鮮沙律菜再配上清新嘅胡麻醬非常開胃!沙律菜嘅份量非常多,一個人會食唔哂!惟牛油果唔夠熟偏硬,如果唔係就perfect喇!泡菜豆腐鍋配白飯❤️豆腐軟滑而且份量多,泡菜份量都唔少,但感覺味道唔算非常香濃,亦都唔算好辣,可能同泡菜嘅品種有關?適合唔太食到辣嘅朋友!另外加咗少量蜆肉同一隻窩蛋,令到味道更加豐富。飲品方面我哋揀咗士多啤梨乳酸同埋巨峰提子🍇梳打,飲品可要求少甜,飲多幾啖都唔怕肥啦!

2021-02-04
2021-02-05 21 浏览
大食妹今日有嘢做,去咗大角咀嗰邊辦完事之後,夜已深想個外賣返屋企食,見到有間粉紅色韓國餐廳,少女心即刻大爆發,外賣做緊八折超抵食喎<蒜香蜜糖炸雞$98>食韓國嘢無理由唔食炸雞大食妹最鍾意嘅就係蒜香蜜糖炸雞,又香又甜,啱晒女仔食平時食開嘅炸雞都係細細舊,Ahjussi 嘅炸雞不得不提雞翼係雞全翼,份量真係冇得輸,六件雞我諗都夠三、買個人share <鰻魚漢堡$128>除咗韓國嘢食,都有啲fusion嘢食㗎鰻魚漢堡你有試過未呢,唔知點解嗰刻超想食鰻魚,又想食薯條,所以就叫咗個鰻魚漢堡漢堡包通常都係鹹㗎嘛,無諗過鰻魚嗰個燒汁令到成個漢堡包甜甜地,又係超級好食個喎<泡菜豆腐鍋$58>食韓國嘢必食泡菜豆腐鍋,呢度個泡菜唔會太辣,大食妹唔係好食辣都食到嘅豆腐係用嫩豆腐嘅滑Lulu ,要小心啲畢,如果唔係會碎㗎叫咗咁多嘢食都係二百幾蚊仲要食唔晒,下次一定會再食
大食妹今日有嘢做,去咗大角咀嗰邊

<蒜香蜜糖炸雞$98>
食韓國嘢無理由唔食炸雞
大食妹最鍾意嘅就係蒜香蜜糖炸雞,又香又甜,啱晒女仔食
平時食開嘅炸雞都係細細舊,Ahjussi 嘅炸雞不得不提

<鰻魚漢堡$128>
除咗韓國嘢食,都有啲fusion嘢食㗎

<泡菜豆腐鍋$58>
豆腐係用嫩豆腐嘅滑Lulu ,要小心啲畢,如果唔係會碎㗎

叫咗咁多嘢食都係二百幾蚊仲要食唔晒,下次一定會再食
外卖自取
  • 蒜香蜂蜜炸雞
  • 鰻魚漢堡
2021-02-05 31 浏览
這間餐廳想試好耐,因為餐廳的佈置很美,不過一直未有時間去堂食,今次去開大角咀,一於買住外賣回家試試!看看餐牌,上面也有不少款式可以選擇!鹹蛋黃炸雞,炸雞上面有咸蛋黃醬,而且好有質感,食到咸蛋黃碎,味道好咸香!加上炸雞juicy又嫩滑,非常惹味!卡邦尼煙肉泡菜意粉 ,一向都喜歡吃卡邦尼,原來加入泡菜味道都很match!意粉有大量煙肉和泡菜,十分足料!味道咸香而且帶有泡菜的酸辣味,減去卡邦尼給人很膩的感覺!韓式牛肉飯 ,這款牛肉飯是有湯汁的,加入洋蔥一齊煮,牛肉是肥牛但不會很肥,味道帶有少少甜,拌入飯吃的確不錯,很特別!黑松露薯條 ,薯條是粗薯條,外脆內軟,點上黑松露醬,味道更惹味!飯和意粉類還會附送飲品,飲品可以揀選奶茶、咖啡的,不一定是可樂!
看看餐牌,上面也有不少款式可以選擇!
鹹蛋黃炸雞炸雞上面有咸蛋黃醬,而且好有質感,食到咸蛋黃碎,味道好咸香!加上炸雞juicy又嫩滑,非常惹味!
2021-02-02
10 分钟 (外卖自取)