2016-08-11 1414 浏览
入門口同佢講4位,兩位女侍應自顧說笑,完全唔答我;我地落柯打,講好哂要咩餐覆核哂單,落哂單等,最後有一個餐冇來,我追佢又話有落單做緊(牛扒配薯條)要幾耐啊?隔離枱個男仔我食緊野先坐低叫同我地一個餐,人地食哂走埋我地果個都未到。我再追個男侍應超級唔耐煩,話幫我追咗叫我再等我話咁你睇下仲要幾耐,冇既我就需要取消啦!佢就好快出來同我講話取消咗!真係火都來!我地order咗一個“鐵板鰻魚炒烏冬”冇特別,好普通!一個“夏威夷薄餅”罐頭菠蘿,小朋友覺得ok好食。
2016-08-08 965 浏览
牛扒套餐$148,無論是肉眼或西冷扒都好香牛肉味,是高品質牛扒來的,記住啲汁要分開上,因啲汁會遮蓋了原先香濃的牛肉味,唔沾汁好過沾! 食物質素高但價錢又好實惠,環境好之餘,服務亦一流,但卻不設加一收費,實在抵到爆,值得推介給大家!
!
2016-08-05
2016-08-03 552 浏览
返荃灣媽咪屋企前要醫肚,上openrice搵到呢間munch now!唔知有無開左一年呢!?地方裝修都好新!人唔太多,可以relax咁食返個tea!我叫左個炸手指魚薯條,有埋野飲都係幾十蚊!抵呀手指魚炸得好香脆,魚肉好嫩滑,外脆內軟!勞得岩岩好唔會令到魚好乾好'鞋'口!粗薯條好好味!落左少少鹽!仲有沙津醬點!份量岩岩好!下午餐黎講好夠飽!推介
我叫左個炸手指魚薯條,有埋野飲都係幾十蚊!抵呀
炸手指魚薯條
炸手指魚薯條
2016-08-02 583 浏览
媽咪之前推介,今晚就試吓呢一間Munch Now 餐廳裝修普普通通Menu有好多set dinner, 就算無大多都可以加$30轉set 我地order左我澳洲肉眼扒同香草忌廉大蝦天使麵先來湯同餐包-今晚係粟米忌廉湯,忌廉香濃粒粒粟米,餐包熱辣辣,外脆內軟好好味澳洲肉眼扒-肉味不錯,唔靭⋯我叫五成熟,來到差唔多七成,但都OK,黑椒汁好香唔辣,唔會遮蓋扒本身嘅味道香草忌廉大蝦天使麵-忌廉好creamy,有四隻大蝦,大蝦好爽口新鮮,麵底彈牙,不錯加上現在還有新張期內免加一,好抵食
媽咪之前推介,今晚就試吓呢一間Munch Now
餐廳裝修普普通通
我地order左我澳洲肉眼扒同香草忌廉大蝦天使麵
加上現在還有新張期內免加一,好抵食
2016-06-05 890 浏览
尋日(4-6-2016 Sat)晏晝同老公食個晏至買o野,我o地邊行邊諗,我知道呢o度開o左間食店,於是行o黎試吓.我o地o黎到等一陣話兩位,佢o地俾近門口o既位,冇辨法,已經冇乜位,我o地睇完menu,決定要:1. $69.00o既香草忌廉大蝦天使麵呢個原來有湯,係羅宋湯,顏色好紅,撈起睇,材料豐富,除o左常見o既雜菜外,重有牛肉 ,老公先飲一啖,即讚好飲.我都飲,酸甜度好o岩我o地,而且夠味,件牛肉又鮮嫩,好味. 味道: 5分等o左6分鐘,香草忌廉大蝦天使麵到o黎,大蝦有三隻,味道鮮甜,天使麵爽,蘑菇靚,味道濃,香草味亦濃,成個麵都熱騰騰,而且份量都唔少. 味道: 5分2. $49.00o既美國肩脊肥牛湯拉麵再等5分鐘,老公o既美國肩脊肥牛湯拉麵到o黎,menu上寫明所有拉麵湯底有配菜:海苔,金菇同溫泉蛋,呢個端甘o黎都嗅到香味,食落,拉麵冇蛋香,牛肉都算幾靚,不過始終都係天使麵好食啲.味道: 4分環境:唔差,只係住近門口位會熱啲.抵食係2.7分其他:全日免收加一服務費.

1. $69.00o既香草忌廉大蝦天使麵
呢個原來有湯,係羅宋湯,顏色好紅,
羅宋湯
撈起睇,材料豐富,除o左常見o既雜菜外,重有牛肉
足料羅宋湯

味道: 5分

等o左6分鐘,香草忌廉大蝦天使麵到o黎,
香草忌廉大蝦天使麵

味道: 5分

2. $49.00o既美國肩脊肥牛湯拉麵
美國肩脊肥牛湯拉麵
食落,拉麵冇蛋香,牛肉都算幾靚,不過始終都係天使麵好食啲.
味道: 4分

環境:
唔差,只係住近門口位會熱啲.

抵食係2.7分

其他:
全日免收加一服務費.
2016-06-04
$59.00 (午餐)
羅宋湯
足料羅宋湯
香草忌廉大蝦天使麵
美國肩脊肥牛湯拉麵
2016-05-29 620 浏览
Left to right :- foie gras with toast- chicken wings with whiskey sauce- salmon tartar- Parma ham with melonSurprisingly the deep fried chicken wings paired with whiskey sauce (BBQ sauce plus whiskey) were amazing. The booze was quite strong and it went well with the BBQ sauce. The wings were succulent.The salmon tartar was disappointing tho. It was just smoked salmon with balsamic vinegar. And the salmon smelled fishy...not good!
Left to right :
- foie gras with toast
- salmon tartar
- Parma ham with melon

2016-05-01 528 浏览
中午行過見未試過就入去試下…餐牌有好多不同選擇,我最後點了牛扒配薯條…但牛扒食落卻硬到似咬膠,叫5成熟但來到覺得伏了,切都切得辛苦而且吞都吞得好辛苦…咬唔開…夾硬吞…完全唔掂…薯條有冇驚喜…杯凍檸茶茶味淡得可憐…是日湯品(蘑菇湯)是全餐覺得比較好…一定唔會有下次
2016-04-12 1319 浏览
第一次看見Munch Now的名字時陷入了謎思果真有一刻懷疑店主是Mr. Grey 的同志想在這裡開 BDSM Newbie Party窺看裏面的裝修應該不是這回事Munch 的正解其實是咀嚼得放肆我猜店家的意思是希望食客到此能開懷地吃別介意心中記下了有趣的名字週六的晚上閒來無事便來試一試石磚牆加上黑玻璃的佈置有氣氛之餘具空間感坐著確是挺寫意看見菜單算走中高價的檔次食物質素是否亦如是?南瓜蓉湯算濃郁而且Creamy但平淡得像罐頭湯談不上什麼層次伴湯用軟餐包亦不夠心思主菜類相比之下較有誠意豬扒做到鬆軟其實不容易蓋着濃茄醬加輕芝士再以炒飯作底已很夠意思好吃的焗豬扒飯何須太多花巧事檸檬草忌廉中的天使麵質軟硬有致有口感很得人鐘意忌廉帶著微酸的味道一絲絲加上爽口大蝦是很清新的配置 可推介還有這墨汁意海鮮味道其實未算濃烈大概是因為沒加墨汁只用忌廉而已但反而沒太咸入口比較易頂着特地煎香了的帶子清清的味道但很相宜可惜主菜類實不夠意思Fish Fillet 煎得金黃像是很可靠的樣子吃下去肉質有點粗糙不夠細緻細意咀嚼卻試不出什麼味兒沾點的蛋黃醬也不相稱之配餐的意粉是什麼一回事粗魯地來一碗已經很怪異還要淋

第一次看見Munch Now的名字時陷入了謎思

週六的晚上閒來無事便來試一試

石磚牆加上黑玻璃的佈置

有氣氛之餘具空間感坐著確是挺寫意
看見菜單算走中高價的檔次

食物質素是否亦如是?
南瓜蓉湯算濃郁而且Creamy

細微位猶其須多注意

見微知著才有誠意

2016-03-05
2016-03-27 806 浏览
荃灣的西餐廳Munch Now,已開了一段時間,經常話想試,卻一直得個講字。終於,機會來了。午餐之中,選取了卡邦尼長通粉,味道不俗,唯一挑剔是煙肉未夠香口,但也收貨了。餐飲只要杯普通咖啡,想不到幾香濃,幾滑,唔錯喎!中午,比晚上抵食。
餐飲只要杯普通咖啡,想不到幾香濃,幾滑,唔錯喎!

中午,比晚上抵食。
2016-01-04 984 浏览
是日登大帽山→鉛礦拗→梨木樹,5小時non-stop,耗盡力氣回程搭車往千色店方向,倏然發現原先松阪庫位置已開了間餐廳飢腸轆轆站在門口,見價錢合理於是一試3、4點的時間,店內相當鬆動新裝修關係,內櫳格局企理,人手亦充裕餐牌上選擇算多,有得食tea or lunch,而且豐儉由人,平的$4X起,至貴的$150左右都有Lunch set餐湯是「偽‧龍蝦湯」,裡面仲有「偽‧魚翅」(應該是「偽」,除非係真)「鐵板黑椒咸豬手」向我招手了,HELLO~由表皮的狀況看來,非烤非焗非煎,倒像是白恰出來的輕易切開,皮厚肉嫩脂肪少,易咬不韌,輕微的咸味和黑椒味,算是剛剛好不會太over個人覺得味道還不錯但一上檯淋的黑椒汁過少,浪費的鐵板熱滋滋的「決定性瞬間」事後追加已太遲,可惜可惜午餐食只是$63有回頭再食的機會「香煎雞扒跟燒汁」,大塊厚實雞扒,正常扒餐味道,你懂的~Ps. 無加一
回程搭車往千色店方向,倏然發現原先松阪庫位置已開了間餐廳
飢腸轆轆站在門口,見價錢合理於是一試
3、4點的時間,店內相當鬆動
新裝修關係,內櫳格局企理,人手亦充裕
平的$4X起,至貴的$150左右都有
(應該是「偽」,除非係真)
餐湯
「鐵板黑椒咸豬手」向我招手了,
HELLO~
鐵板黑椒咸豬手
由表皮的狀況看來,非烤非焗非煎,倒像是白恰出來的
輕易切開,皮厚肉嫩脂肪少,易咬不韌,
輕微的咸味和黑椒味,算是剛剛好不會太over
個人覺得味道還不錯
但一上檯淋的黑椒汁過少,浪費的鐵板熱滋滋的「決定性瞬間」
事後追加已太遲,可惜可惜
午餐食只是$63
有回頭再食的機會
香煎雞扒跟燒汁
「香煎雞扒跟燒汁」,大塊厚實雞扒,
正常扒餐味道,你懂的~

Ps. 無加一
2016-01-02
香煎雞扒跟燒汁
2015-12-31 1068 浏览
自從「兆和街白屋仔」Petit Bristol 結業之後,荃灣區又少了一間貨真價實的歐陸菜餐廳,莫非吃個像樣的意粉也要過荃灣西走一趟?相信未必。近日偶爾在荃灣逛街,發現千色店附近開了一間看似主打歐陸菜的新店 Munch Now。歐陸菜在這個無人地帶,不是做夢吧?Munch Now 位置就近遠東絲麗酒店,但由於當日有大量旅遊巴和垃圾阻隔,因此不甚起眼。這裡好像走親民路線的歐陸菜,雖然裝潢較似酒吧令信心打了折扣,但不竟還是好奇心作怪。  牛肝菌湯 (2.5/5分)$53 的午餐包了精緻的例湯一碗。湯入口不似港式西餐廳的黏稠,牛肝菌味雖然不濃,但口感充滿着牛肝菌蓉,這個還算可以。  焗豬扒飯 (2/5分)本來一心想點意粉,不過焗豬扒飯好像也是個不錯的選擇,一向不愛三心兩意,就來個茄蓉焗豬扒飯吧。焗飯無論口感和味道都有少許令人失望,相比美心 MX 的招牌焗豬扒飯亦恐怕未有取勝的把握,豬扒是唯一及格的地方,入口總算鬆化。餐飲不包括在套餐之內,加上時間關係,算帳後立走。整頓午餐找不上甚麼亮點,或許是期望過高? (沒有給喊面,原因是食物又不至於難食。)

牛肝菌湯 (2.5/5分)
牛肝菌湯
 焗豬扒飯 (2/5分)

焗豬扒飯
餐飲不包括在套餐之內,加上時間關係,算帳後立走。

2015-12-20 678 浏览
第一次幫襯,餐廳的環境不錯,十分整潔。但坐位之間畧嫌太迫我們3人點了一個拉麵、一口牛枊粒意粉及牛脷牛肋條薯菜。拉麵應該不錯,意粉硬度適中,我喜歡,朋友的牛脷煎得很香,一望已經覺得好味整體都不錯,有機會會再來的。哈哈還有餐湯,不知是甚麼,因為餐牌及侍應都沒有提及,我想應是南瓜湯,好味呢
第一次幫襯,餐廳的環境不錯,十分整潔。但坐位之間畧嫌太迫
2015-12-08 582 浏览
早排日本零食店"松板庫"舊址裝修~原來開"Munch Now"餐廳依日諗住去試下~食店以橙色牆身為主~有d燈飾都未裝置完成冷氣唔夠..感覺有d焗~除左Set Dinner..仲有廚師推介&散點廚師推介無記錯係粉麵飯類~因為唔想食..所以無太留意Set Dinner有12款選擇[ 牛類(6款) / 羊&雞類(各1款) / 豬&魚類(各2款) ]白飯/意粉(+$10)..薯條/沙律(+$15)..特飲(+$10)..甜品(+$25)Set Dinner..跟上"忌廉蘑菇湯(及餐包)"~餐包帶陣陣香草味口感軟綿+暖笠笠..味道唔錯~餐湯質感幼滑帶蘑菇碎粒濃稠度適中~蘑菇味好香好突出"加拿大T骨牛扒"($198)..另加意粉(+$10)份量好大..有5成 or 7成熟度選擇~另一半點7成肉質味道都OK~意粉就比較硬身另外..仲有燒烤伴菜"燒德國鹹豬手"($133)..另加沙律(+$15)鹹豬手皮層帶薄脆感~hea一陣已經好快變腍肉質切開好鬆散~口感完全唔夠結實..無咬口味道方面..佢加左d香料(似肉桂粉味)我覺得ma ma地~味道唔太接受..鹹度可以整體豬手味道唔太吸引~而且皮層好快變腍伴菜用
依日諗住去試下~食店以橙色牆身為主~有d燈飾都未裝置完成
廚師推介無記錯係粉麵飯類~因為唔想食..所以無太留意
口感軟綿+暖笠笠..味道唔錯~餐湯質感幼滑帶蘑菇碎粒
濃稠度適中~蘑菇味好香好突出
"加拿大T骨牛扒"($198)..另加意粉(+$10)
份量好大..有5成 or 7成熟度選擇~另一半點7成
肉質味道都OK~意粉就比較硬身
另外..仲有燒烤伴菜
"燒德國鹹豬手"($133)..另加沙律(+$15)
鹹豬手皮層帶薄脆感~hea一陣已經好快變腍
肉質切開好鬆散~口感完全唔夠結實..無咬口
味道方面..佢加左d香料(似肉桂粉味)
我覺得ma ma地~味道唔太接受..鹹度可以
整體豬手味道唔太吸引~而且皮層好快變腍
伴菜用料普通~番茄口感帶粉感
仲有翠肉瓜,茄子,薯仔~薯仔唔夠粉糯..有少少爽口

"醃椰菜絲"比較偏鹹
沙律無乜特別感覺~不過不失