這間在尖東海傍的餐廳有戶外座位,而且還是寵物友善🐶可以吹著海風欣賞維港景🥰餐廳裝潢很復古,環境很𝚌𝚑𝚒𝚕𝚕~主打地中海菜和炭火烤肉🍖𝚋𝚝𝚠餐廳老闆是外國人而且很健談很友善🤣主動找我們聊天💬🐓𝙶𝚛𝚒𝚕𝚕𝚎𝚍 𝙲𝚑𝚒𝚌𝚔𝚎𝚗 𝚂𝚔𝚎𝚠𝚎𝚛 $𝟷𝟿𝟾這份是烤雞肉串,每一塊都很大很香✨肉質很軟每口都很滿足,旁邊還有附送沙律有助解膩👍🐟𝙵𝚒𝚜𝚑 & 𝙲𝚑𝚒𝚙𝚜 $𝟸𝟸𝟾很經典的炸魚薯條,中規中矩好吃😋💕用鐵盤裝意外很有𝚏𝚎𝚎𝚕🥗𝙼𝚞𝚕𝚒𝚗𝚘 𝙽𝚊𝚌𝚑𝚘𝚜 $𝟷𝟻𝟾這份沙律包括玉米片、車打芝士、辣肉醬、酸忌廉、牛油果醬、醃製番茄醬,真的被份量嚇到🤣超級大份,感覺是𝟹-𝟺人份,超高𝙲𝙿值又好吃✨🍰𝙿𝚒𝚜𝚝𝚊𝚌𝚑𝚒𝚘 𝙿𝚞𝚏𝚏 𝙲𝚊𝚔𝚎 $𝟷𝟶𝟾這個是開心果千層塔,這個超級好吃✨酥皮超級脆🥰又不會超級空氣感,開心果味的卡仕達醬超級濃開心果味,口感層次感十足💕
𝚋𝚝𝚠餐廳老闆是外國人而且很健談很友善🤣主動找我們聊天💬

🐓𝙶𝚛𝚒𝚕𝚕𝚎𝚍 𝙲𝚑𝚒𝚌𝚔𝚎𝚗 𝚂𝚔𝚎𝚠𝚎𝚛 $𝟷𝟿𝟾

🐟𝙵𝚒𝚜𝚑 & 𝙲𝚑𝚒𝚙𝚜 $𝟸𝟸𝟾
很經典的炸魚薯條,中規中矩好吃😋💕用鐵盤裝意外很有𝚏𝚎𝚎𝚕

🥗𝙼𝚞𝚕𝚒𝚗𝚘 𝙽𝚊𝚌𝚑𝚘𝚜 $𝟷𝟻𝟾

🍰𝙿𝚒𝚜𝚝𝚊𝚌𝚑𝚒𝚘 𝙿𝚞𝚏𝚏 𝙲𝚊𝚔𝚎 $𝟷𝟶𝟾

2024-01-04 33 浏览
上星期同朋友去咗尖沙咀嘅「Mulino」聖誕節聚餐,享受地中海風味嘅美食!呢間餐廳位置好好,就喺尖東海旁,有户外位置,可以一邊吹住海風,一邊享受美食。餐廳嘅職員都好友善,主動交談,而且好細心照顧到我哋對食物質素嘅意見。真係一個適合聖誕節歡聚嘅地方!🌊🍽️😊我哋點咗Squid Ink linguine with crab meat,美食上枱,就見到黑黑嘅墨汁意粉,配上鮮美嘅蟹肉,味道鮮甜又濃郁。意粉彈牙又有嚼勁,帶一點微辣,每一口都帶來滿滿嘅海鮮風味!真係令人一試難忘!🦑🍝🦀😋另外,Grilled chicken skewer。雞肉燒得恰到好處,外面略帶焦香,內裡多汁嫩滑。每一口都帶來濃郁嘅雞肉香氣,非常美味!真係一個簡單卻出色嘅燒烤選擇!🍗🔥😄仲有一個迷你牛肉漢堡包。迷你款式好可愛,牛肉煎得恰到好處,鬆軟多汁,配上新鮮蔬菜同特製醬汁,味道豐富又美味。每一口都帶來滿滿嘅漢堡滿足感!🍔🐮🍅😍最後,食埋朱古力蛋糕。朱古力蛋糕綿密滑順,濃郁嘅朱古力味道散發出來,每一口都帶來滿滿嘅甜蜜感!一個完美嘅結尾,令人心滿意足!🍫🎂😋「Mulino」絕對係一間值得一試嘅地中海菜式餐廳!下次想品嚐地中海風味嘅

「Mulino」絕對係一間值得一試嘅地中海菜式餐廳!下次想品嚐地中海風味嘅美食,一定要去「Mulino」試試啊!🌊🍽️🦑🍝🍔🍫✨
2024-01-03 49 浏览
新一年第一日working day 梗係要食返餐好!今次嚟到尖東海旁 搵咗一間可以望住海景嘅餐廳chill下😍 餐廳嘅天花板有好多燈又靚又特別🥰Shrimp Scampi ($178)虎蝦每一隻都好多肉 夠晒爽口彈牙🤩🤩 口感非常好真係超好食😙 配搭嘅醬汁同蒜片令到味道更加豐富🤤🤤Squid ink Linguine with Crab Meat ($228)墨魚麵條非常爽彈 配搭咗好多蟹肉碎 夠晒足料🥰😍 味道酸酸地亦都好開胃😋Beef Steak Sandwich with caramelized onion ($210)估唔到個三文治都幾大個🤩 入面夾住咗蕃茄 生菜 同牛扒等等🥳 牛扒非常juicy 唔會乾淨淨🥩 配搭埋一齊好夾 層次分明😌 另外薯條都夠晒香脆 食唔停口😆Pistachio Puff Cake ($108)開心果味嘅拿破崙真係好特別😍 亦都好啱我口味!拿破崙都幾鬆脆 而開心果cream唔會太甜 幾creamy😋 Tropical fizz ($88)Mulino Punch ($88)我哋就試咗兩杯signature mocktail 🍹🍹果味非常香 兩杯都好似果

Shrimp Scampi ($178)

Pistachio Puff Cake ($108)

Tropical fizz ($88)
Mulino Punch ($88)
我哋就試咗兩杯signature mocktail 🍹🍹果味非常香 兩杯都好似果汁咁甜甜酸酸😚 飲落非常舒服😋
2023-12-29 43 浏览
Beef Steak Sandwich with caramelized onion呢個份量真係超誇張, 擺盤好有心思, 真係砌咗個心形出嚟!🫶🏻 個包真係外脆內軟, 好好食!!🤤 然後個牛, 啱啱好, 一啲都唔韌, 仲要勁香肉味🤩🤩, 有少少焦香感~ 配埋番茄, 洋蔥, 醃黃瓜食, 所以唔會食到好膩🥪 薯條都好多, 炸得好脆!🍟. Squid ink Linguine with Crab Meat墨魚麵好香🍝, 然後煮得好煙靭~ 有口感, 真係勁多蟹肉!!🦀🦀 配埋車厘茄同蒜粒, 會有少少酸酸地, 越食越開胃!🫣.Mix Mediterranean Dips🌮呢個係地中海菜, 啲醬我食完都唔係好知咩嚟haha🤣 有兩隻偏chessy, 一隻就辣辣地嘅肉醬味😛同粟米片好夾✨.Pistachio Puff Cake同個fd 食完上面兩個main同一個starter之後, 已經飽到傻咗!😂😂 不過個甜品真係勁有誠意, 超巨型!!🙈 開心果味都好重同好香, 用千層酥包著, 好鬆脆, 同酒店嘅甜品係有得揮嘅✨✨! 鍾意開心果嘅, 一定要試!!😛.Irish Coffee/ Baileys Co
Mix Mediterranean Dips🌮
Irish Coffee/ Baileys Coffee🍹
想講都幾多酒揀, 如果夜晚嚟應該更有feel, 同埋再chill 啲, 望住個海景飲🥂 入面個裝修, 我覺得有少少似中環大館嘅Dragonfly, 一樣都好靚, 好有feel🙈🙈!! 兩杯都好好飲, baileys 相對上淡少少, irish coffee 酒味會重好多, 然後因為好飲得濟, 我唔小心飲醉咗😂😂😂😂hahahaha
📍Mulino
尖沙咀麼地道62號永安廣場地下1-6及45-46號舖
  • Squid ink Linguine with Crab Meat
  • Pistachio Puff Cake
  • Beef Steak Sandwich with Caramelized Onion
2023-12-27 30 浏览
Squid ink Linguine with Crab Meat Crab meat claw墨魚麵係黑色嘅,有口感,仲有唔少蟹肉,車厘茄&蒜粒!Shrimp Scampi烤老虎蝦都幾大隻,微辣幾惹味,蝦肉彈牙爽口,醬汁蒜味香濃,幾開胃Beef Steak Sandwiches 👍牛扒經常吃,但厚身牛扒三文治還真較少,肉質肥瘦均勻,酸甜洋蔥醬汁,增加層次。配住薯條,飲酒望海,正。Pistachio Puff Cake千層CAKE!!!! 用開心果醬做成,每層餅都好鬆脆,香濃開心果味!cocktail好吸晴又特別!! 打卡又得,又好飲
墨魚麵係黑色嘅,有口感,仲有唔少蟹肉,車厘茄&蒜粒!

Beef Steak Sandwiches 👍
配住薯條,飲酒望海,正。

cocktail
好吸晴又特別!! 打卡又得,又好飲
午餐
2023-12-27 2199 浏览
今次友人帶我去浪漫的尖東海傍一帶,友人形容這個地方第一次去就愛上,所以今次要帶我來感受一番!這間叫Mulino的餐廳從裝潢到食物,都是精緻地中海菜式。原來主理人是埃及烹飪總監Mohamed Hegazy以及摩洛哥籍行政總廚Faycal El Moujahid主理;而餐廳以深色木柱和紅磚設計,少少歐式風景配尖東時尚的感覺,設有戶外座位,晚上望著維港食飯價錢合理,性價比高!Shrimp Scampi這碟前菜的配汁少少辣,配上大蝦,邊吃邊覺得過癮!而且也有脆吐司可以配,前菜已經不錯!點上了一杯House wine 和清新的Gin Pivot, 美景配美食配美酒!Beef Burger Slider3個迷你牛肉漢堡配粗薯條.非常吸晴,漢堡包厚實,牛肉質感不會太硬,剛剛好 Squid Ink Linguine with Crab Meat蒜香蟹肉墨汁意粉這碟絕對有驚喜!食到啖啖蟹肉,而且蟹肉份量超多,配上蒜香味,真是可以再吃一碟。Pistachio Puff Cake最後叫了一個千層酥開心果塔!酥脆的千層皮中間夾著開心果醬,一口咬開酥皮,再吃上醬汁,口感層次感十足

Shrimp Scampi
這碟前菜的配汁少少辣,配上大蝦,
邊吃邊覺得過癮!而且也有脆吐司可以配,前菜已經不錯!

點上了一杯House wine 和
清新的Gin Pivot, 美景配美食配美酒!

Beef Burger Slider
3個迷你牛肉漢堡配粗薯條.
非常吸晴,漢堡包厚實,牛肉質感不會太硬,剛剛好

蒜香蟹肉墨汁意粉這碟絕對有驚喜!

Pistachio Puff Cake
最後叫了一個千層酥開心果塔!

• 迷你牛肉漢堡包
  • Beef Burger Slider
尖東海傍的Milino係一間主打地中海菜嘅餐廳酒吧,食物質素都唔錯,最緊要係坐喺呢度可以好舒服咁飲杯嘢望吓風景同朋友傾吓偈🍹🥂🔸Shrimp Scampi🦐香煎虎假配大蒜白酒醬,面頭仲有辣椒片,虎蝦好爽口彈牙,味道相當惹味,啲汁仲可以用黎點多士食😋🔸Penne Pink Pasta🩷粉紅色的蕃茄醬炒長通粉,好Creamy,落左好多忌廉同巴馬臣芝士,食落微微辣🔥🔸Beef Burger Slider🍔一盤有3個迷你牛肉漢堡包🍔賣相好靚,細細個share食就啱晒,中間塊牛肉漢堡肉味香濃好Juicy,加上溶左既芝士,好好食!仲有大量既薯條,gathering 真心要叫呢個👍🏻🔸Pistachio Puff Cake💚開心果控當然要揀呢個開心果千層塔,好鬆脆,所為呢餐既結尾真係一流。📍#Mulino (#尖沙咀美食)尖沙咀麼地道62號永安廣場地下1-6及45-46號舖

🔸Shrimp Scampi🦐

🔸Penne Pink Pasta🩷

🔸Beef Burger Slider🍔

🔸Pistachio Puff Cake💚

📍#Mulino (#尖沙咀美食)
尖沙咀麼地道62號永安廣場地下1-6及45-46號舖
  • 迷你牛肉漢堡包
bookmark咗一段時間嘅餐廳今日終於去尖東 可以試試.1) Beef Steak Sandwich入面真係有幾塊牛扒 唔係平時漢堡包嘅漢堡扒中間夾咗啲焦糖化嘅洋蔥 甜甜的平時唔鍾意食洋蔥 但覺得呢個幾好味出面個包焗得好香脆薯條都好正 有啲搶咗主食sandwich嘅風頭 不過落得多咗少少鹽🤣.2) Squid Ink Linguine with Crab Meat意粉煮得啱啱好有好多蟹肉 誠意十足個汁嘅質地比較稀 唔會咁飽滯🤣.3) Salad以為綠色個醬係牛油果但原來係啲中東味(?!)嘅醬🤣第一次食呢個味嘅沙律醬 都幾得意.4) Pistachio Puff Cake本身係被呢個開心果甜品吸引到而嚟嘅🤣食落有啲似拿破崙 不過層數少啲同厚啲開心果味唔算好濃 但都有食得出嘅整體味道不錯.5-6) Mocktail一個係橙味 一個係青檸味甜度適中好清新👍🏻.餐廳向海旁 有啲面向外嘅bar枱位 景觀都唔錯亦都有戶外座位 可以帶埋寵物嚟整體環境都唔錯 幾舒適
bookmark咗一段時間嘅餐廳

好清新👍🏻

餐廳向海旁 有啲面向外嘅bar枱位 景觀都唔錯
亦都有戶外座位 可以帶埋寵物嚟
整體環境都唔錯 幾舒適

尖東海傍chill 爆餐廳,有戶外座位,寵物友善,吹住海風,欣賞維港景! 餐廳外面好似舊城,裡面裝潢有驚喜,天花板一排排吊燈,形狀獨特,令人迷醉!主打香噴噴嘅地中海菜及炭火烤肉🔥Grilled Chicken Skewer🍢烤雞肉真係好香,每件都好大舊,烤得焦黃色好吸引,肉質軟腍juicy,仲有陣陣炭香。旁邊沙律醬汁酸酸甜甜清新解膩。 Pistachio Puff Cake🧁以為只係普通蛋糕,原來用三層千層餅,加上開心果醬做成,每層餅都好鬆脆,開心果醬幼滑香濃Squid ink Linguine with Crab Meat Crab meat claw 呢款黑色嘅墨魚麵,煮得幾Q彈有口感,蟹肉一絲絲,車厘茄蒜粒加添蟹肉鮮甜味!Shrimp Scampi 🍤烤老虎蝦都幾大隻,蝦肉彈牙爽口,醬汁蒜香突出帶微辣幾惹味,做前菜的確唔錯兩杯mocktail 推介,一杯有蜜瓜清甜香,另一款熱情果椰子菠蘿味,熱帶風情嘅味道

主打香噴噴嘅地中海菜及炭火烤肉🔥
Grilled Chicken Skewer🍢

Pistachio Puff Cake🧁

Shrimp Scampi 🍤

• Grilled Chicken Skewer
2023-12-18 89 浏览
是次來了尖沙咀海邊,有美景和美食!我們點了Shrimp Scampi、Squid Ink Linguine with Crab Meat、Grilled Chicken Skewer和Pistachio Puff Cake。首先是Shrimp Scampi,這道菜使用香煎虎蝦搭配大蒜白酒醬和粟米片。虎蝦經過煎烤後,鮮嫩多汁!接下來是Squid Ink Linguine with Crab Meat,這道菜以墨魚汁製成的扁麵搭配蟹肉、大蒜和白酒醬。蟹肉好鮮甜,份量很足!第三道是Grilled Chicken Skewer,這是一道烤雞肉串。雞肉經過炭烤後,都很不錯,配合獨特醬汁!最後是Pistachio Puff Cake,這款開心果千層塔。濃郁的堅果風味配合香脆口感!
是次來了尖沙咀海邊,有美景和美食!

講起尖東海旁你會諗到...睇海景🌊?飲野🍻?仲有呢...?係又飲又食呀🤪唔係朋友仔講都唔知,原來有間地中海菜餐廳🍽晏就都可以飲到𝐂𝐨𝐜𝐤𝐭𝐚𝐢𝐥𝐬 / 𝐌𝐨𝐜𝐤𝐭𝐚𝐢𝐥𝐬🍹餐廳內以深色木🪵 • 磚塊🧱 • 暖黃色既燈光💡,有復古 • 懷舊既感覺雖然有戶外座位,不過我覺得比較岩(夜晚🌙)飲野🥂所以我今次就揀左坐室內啦~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪Shrimp Scampi ($178)底配個汁有少少辣味,好香呀,忍唔住淋多𝟐下落𝐝蝦到🦐蝦夠爽 • 𝐒𝐢𝐳𝐞都幾大,仲配多左塊脆脆包可點汁食🥖.▪Squid Ink Linguine with Grab Meat ($228)靚靚們應該都會幾鍾意依款💃🏻蟹肉🦀份量勁足,加埋蕃茄仔🍅,蒜香味🧄唔會過搶,汁唔係加𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦住個種,整體偏𝐋𝐢𝐠𝐡𝐭🤗.▪Beef Steak Sandwich with Caramelized Onion ($210)係心形既包呀🫶🏻好岩我依個麵包控😍內層夾住好多餡料 : 粉嫩既牛扒🥩 • 焦糖洋蔥🧅 • 酸瓜🥒 • 蕃茄🍅...包體有烘過,包心部份索晒汁,好惹味😝仲
講起尖東海旁你會諗到...睇海景🌊?飲野🍻?
仲有呢...?係又飲又食呀🤪
唔係朋友仔講都唔知,原來有間地中海菜餐廳🍽
晏就都可以飲到𝐂𝐨𝐜𝐤𝐭𝐚𝐢𝐥𝐬 / 𝐌𝐨𝐜𝐤𝐭𝐚𝐢𝐥𝐬🍹

▪Shrimp Scampi ($178)
底配個汁有少少辣味,好香呀,忍唔住淋多𝟐下落𝐝蝦到🦐
蝦夠爽 • 𝐒𝐢𝐳𝐞都幾大,仲配多左塊脆脆包可點汁食🥖

靚靚們應該都會幾鍾意依款💃🏻
蟹肉🦀份量勁足,加埋蕃茄仔🍅,蒜香味🧄唔會過搶,
汁唔係加𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦住個種,整體偏𝐋𝐢𝐠𝐡𝐭🤗

係心形既包呀🫶🏻好岩我依個麵包控😍
包體有烘過,包心部份索晒汁,好惹味😝
仲有海量粗薯條🍟,依個份量男士都一定好足夠🕺🏻

▪Pistachio Puff Cake ($108)
應該係我食過最高身既千層🤩
表面仲有雜莓莓裝飾🍓🫐,開心果𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦好滑💚
❤️‍🔥千層食落暖暖地(*唔係負面!如果太熱就會溶𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦 & 塌落黎)
Pistachio Puff Cake

雖然係晏就時間☀️,但環境/氣氛都令我覺得唔飲番杯𝐂𝐨𝐜𝐤𝐭𝐚𝐢𝐥唔得🍸
▪️Smoky Mill ($98)
𝐒𝐩𝐢𝐜𝐞𝐝 𝐑𝐮𝐦 • 𝐑𝐡𝐮𝐛𝐚𝐫𝐛 • 𝐀𝐦𝐚𝐫𝐞𝐭𝐭𝐨 • 𝐒𝐭𝐫𝐚𝐰𝐛𝐞𝐫𝐫𝐲 𝐂𝐢𝐭𝐫𝐮𝐬 & 𝐓𝐡𝐚𝐧 𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦 𝐖𝐚𝐬𝐡𝐞𝐝 & 𝐒𝐦𝐨𝐤𝐞𝐝 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐀𝐩𝐩𝐥𝐞 𝐖𝐨𝐨𝐝
相比之下我比較鍾意依杯,煙燻效果打到卡之外,個陣煙燻香味係飲到尾都仲有😶‍🌫️

▪️Vasilia
𝐀𝐧𝐞𝐣𝐨 𝐓𝐞𝐪𝐮𝐢𝐥𝐚 • 𝐂𝐨𝐜𝐨𝐧𝐮𝐭 • 𝐏𝐚𝐬𝐬𝐢𝐨𝐧𝐟𝐫𝐮𝐢𝐭 𝐂𝐢𝐭𝐫𝐮𝐬 • 𝐒𝐚𝐥𝐭 𝐑𝐢𝐦

🔺以上價錢 💁🏻‍♀️需另加𝟏𝟎% 服務費
Shrimp Scampi
👦🏻:雖然最近白天經常出現一些令人神經緊繃的緊急事件😭但是還好在美食方面一直保持著好運🍀遇到了這樣一家讓人徹底放鬆下來休息的愜意餐廳😌選擇坐在室外空曠位置,享受海風的拂拭🌬️聽著欣賞著維多利亞港的美景,一時間真的可以把白天的一些煩心事一掃而空♨️這裡的侍應服務也都非常周到,都會很熱情禮貌得和我們握手,經過他的介紹,我們很快決定給了此次的晚餐✌·🌟奶油蒜頭檸檬虎蝦Shrimp scampi HKD 138 🦐吃之前會以爲是西班牙油浸蝦那種厚重偏辛辣的風味😯沒想到新鮮彈牙的虎蝦搭配蒜片、白酒和檸檬汁調製而成這一碗濃湯,再搭配一片香脆的麵包會是如次清爽😄沒有什麽能比這樣一道鹹鹹酸酸的前菜更棒了。·🌟牛扒三明治配焦糖洋蔥Beef Steak with Caramelized Onion HKD 210 🥪這個三明治完全是最最正宗的那種sandwich而不是吐司做成的三角形的👍🏻擺盤十分浪漫,是一個「❤」的形狀,法式麵包切面被牛油烘烤的很焦脆,打開竟然是一整塊牛扒,橫切面非常完全🥩牛扒粉嫩的內心汁水豐盈。搭配著Burger界最爲經典的焦糖洋蔥真的驚爲天人。推薦每一個來吃的客人一定要點來試試看🉐!🌟蟹

🌟蟹肉墨魚汁意麵Squid Ink Linguine with Carb Meat HKD 228 🦑
To be honest我可以説他們的用料真的很實在🍝鹹香的掛汁讓每一口意麵都給到客人百分百的味蕾刺激。但是我認爲菜式有一點點偏辣🥵辣椒和大蒜的辛辣搭配海鮮會讓我覺得難以集中注意力品嘗海鮮本身的鮮味。
🌟開心果千層酥Pistachio Puff Cake HKD 108 🍮
非常優秀的甜品😋千層酥皮的非常爽脆,開心果味的卡仕達醬完美組裝起了整個甜品的造型😍一口下去酥皮碎開,與綿軟的醬汁混在口中,口感層次感十足。

🌟Vasilia HKD 58 🍋
主題的味道偏檸檬香氣,個人喜歡酸的飲品作爲佐餐😋比較開胃,杯壁塗上了鹽,讓風味更加多變。
🌟Tropical Fizz HKD 68 🥥
喝下去有淡淡的椰子香氣,與酸酸的熱情果味道完美搭配。除此之外,還有一點點鳳梨和柑橘的味道🍍在尖沙咀的海傍營造出了非常愜意的熱帶風情🌴

人均:HKD 400 up
評分🪄 (滿分5🍑)
味道:🍑🍑🍑🍑

📍 尖沙咀麼地道62號永安廣場地下1-6及45-46號舖
🚇港鐵尖東站 P2 出口, 步行約2分鐘
  • 牛扒三文治配焦糖洋蔥
2023-12-15 47 浏览
今日同朋友慶生,簡左一間海旁既餐廳,有海景有美食夠晒chill餐廳既裝修好有外國海邊酒吧既感覺,再加上大部份員工都係外籍,令人有一種渡假既感覺😆香煎虎蝦配大蒜白酒醬和辣椒片($178)虎蝦好大隻,煎得恰到好處,口感相當爽口嫩滑,虎蝦的鮮甜味道在口中散開,配上大蒜白酒醬和辣椒片的調味,味道好豐富,係相當惹味既前菜!Penne pink pasta($188)長通粉加入了蕃茄、忌廉和巴馬臣芝士,充滿濃郁的蕃茄味道和忌廉的香氣,巴馬臣芝士的鹹香味增添了整道菜的層次感、加上意粉的口感彈牙同濃郁的醬汁,好好食🤤牛扒三明治配焦糖洋蔥($210)食過最豪華的三文治😆牛扒係rib eye🤩🤩烤得剛剛好,肉質鮮嫩多汁,同焦糖洋蔥的甜味和牛肉的蒜香味完美結合,加上麵包的酥脆口感,每一口都帶來滿滿的滿足感😚最後仲叫左Pistachio puff cake外層酥脆,好似千層酥咁,每層有滿滿的開心果醬,開心果醬夠香但唔會太甜膩,同千層酥配搭真係岩岩好!Mulino punch清新既mocktail, 利用新鮮的薄荷和菠蘿汁,加上黃瓜和薑汁汽水的調和,味道豐富Tropical fizz以新鮮的百香果、菠蘿和椰子為

香煎虎蝦配大蒜白酒醬和辣椒片($178)

Penne pink pasta($188)

牛扒三明治配焦糖洋蔥($210)

最後仲叫左Pistachio puff cake

Mulino punch

Tropical fizz
以新鮮的百香果、菠蘿和椰子為基底,帶來了獨特的熱帶水果風味,酸酸甜甜好開胃
2023-12-14 65 浏览
係尖東海旁嘅酒吧餐廳 地鐵站出口行1-2分鐘就到餐廳經理個人都幾fun 當日去到都有唔小情侶夫妻去chill 仲有人去慶祝生日 環境氣氛相當唔錯Mix Mediterranean Dips份量都幾多 粟米片搭配三種醬料 紅椒核桃蓉 鷹嘴豆蓉 煙燻茄子蓉 整得幾香幾滑 鷹嘴豆蓉個味好出 紅椒核桃蓉就惹味D自己幾中意 不過呢個dips主力係一份量多嘅香口starterPenne Pink Pasta用左長通粉作為pasta控制得好好 有咬口煙靭penne pink sauce好香 幾重芝士 好creamy 佢嘅辣度好light 香口之亦易入口Beef Steak Sandwich with caramelized onion 法包外脆內軟 中間好多塊燒得好焦香有香氣嘅牛扒塊 夾左焦糖洋蔥 醃青瓜 烤燈籠椒 番茄口感豐富 燒牛肉入面仲係粉紅色 咬落去有肉汁 薯條份量勁多 新鮮炸起薯條 調味又好香 超級惹味Pistachio Puff Cake千層酥皮中間 搭配開心果味嘅吉士醬 佢個醬幾香開心果味 但又唔會太濃太膩 酥皮就軟身
係尖東海旁嘅酒吧餐廳 地鐵站出口行1-2分鐘就到
仲有人去慶祝生日 環境氣氛相當唔錯

Mix Mediterranean Dips

Penne Pink Pasta

用左長通粉作為pasta控制得好好 有咬口煙靭

Pistachio Puff Cake

~ Buffalo Wings($118)🍗單骨雞翼食落夠哂方便👍🏻。Buffalo醬汁比平時嘅較酸🍋,好彩有芝士🧀️醬可以中和翻😗。~ Beef Burger Slider($199)🍔通常食burger都食得好狼狽😅,今次呢個就岩岩好啦🥹,細細個拎係手夠哂方便😎。雖然係mini 但入面塊漢堡一d都唔mini幾厚身呀🤓。配埋新鮮熱辣炸出黎嘅厚切薯條夠哂滿足呀☺️。~ Penne Pink Pasta($188)🍝呢個係比較簡單用cream,蕃茄🍅同芝士🧀️整成嘅長通粉。味道清淡得黎又唔會冇味🤪。~ Chocolate Temptation Cake($88)🍰一食落口已經食到榛子朱古力味🍫,真材實料所以味道會偏甜😛。幾鐘意側邊同底有d 脆脆,多咗口感得黎感覺冇咁膩口🤓。~ Vasilia($98)🍸呢杯cocktail係由Anejo Tequila, 🥥 , Passionfuit, Citrus, Salt Rim🧂整成嘅cocktail,水果味比較清新又唔會太酸同太濃酒味😙。杯邊嘅鹽鹹鹹地更帶出甜味呀😝。Tropical Fizz($88)🍹媽咪就唔飲酒叫咗Mocktail😌,由Fre
~ Buffalo Wings($118)🍗

~ Beef Burger Slider($199)🍔

~ Penne Pink Pasta($188)🍝

~ Vasilia($98)🍸

Tropical Fizz($88)🍹
媽咪就唔飲酒叫咗Mocktail😌,由Fresh Passion-Fruit, Pineapple 🍍 , Coconut 🥥 ,
Citrus, Seltzer整成。雖然兩杯都係有Coconut,但呢杯嘅味道就會出好多🤓,同埋成杯野係偏酸嘅,飲落都幾開胃😋。