2024-01-25 1687 浏览
Mulino尖沙咀麼地道62號永安廣場地下1-6及45-46號舖經開尖東,行到有啲攰,老友推介意大利菜,飲靚 cocktail,環境舒適,食物高質,有驚喜。😽Burrata這個頭盤有香濃的水牛芝士、新鮮爆汁的蕃茄、清新的香蒜青醬和香脆煙韌的松子仁,食完好舒暢。😸Beetroot Salad沙律有新鮮的紅菜頭、香氣四溢的煙燻三文魚、Creamy的乳酪蒔蘿醬,這個配搭好有層次,開胃。 😋餐湯夠香滑,面層放了香草提升層次,不油膩。😊Fish & Chips炸魚薯條黎到轉咗燒雞薯條,我冇為意,呢個配搭又幾正,所以就冇轉返炸魚。薯條即叫即炸,用油新鮮,趁熱食,好味道。沙律菜新鮮juicy,燒雞醃製得恰到好處,口感煙韌,香氣撲鼻。😻Grilled Beef Rib Eye 300G烤肉眼300G烤肉眼選擇了medium,生熟到剛剛好,肉汁豐富,口感煙韌,肉眼邊位燒得好正,焦香味濃,份量十足,加埋秘製醬汁,大滿足,必食!🤤Chocolate Cream Cake朱古力忌廉蛋糕蛋糕又香又滑,甜度適中,好味道。😁Smoky Mill調酒師將香料蘭姆酒、大黄、杏仁酒、士多啤梨和柑橘調和了,酸酸甜甜的,加了
Mulino

尖沙咀麼地道62號
永安廣場地下1-6及45-46號舖

Burrata

Beetroot Salad

餐湯夠香滑,面層放了香草提升層次,不油膩。😊

Fish & Chips
炸魚薯條

Grilled Beef Rib Eye 300G
烤肉眼300G

Chocolate Cream Cake
朱古力忌廉蛋糕

蛋糕又香又滑,甜度適中,好味道。😁

Smoky Mill

調酒師將香料蘭姆酒、大黄、杏仁酒、士多啤梨和柑橘調和了,酸酸甜甜的,加了冰底,煙燻蘋果木,好香,喜歡smoky的朋友一定要試。😘

Tropical Fizz

將新鮮熱情果、菠蘿、椰子、柑橘和天然氣泡礦泉水調和,好fresh,果香味濃。😄

Mulino 環境舒適,食材新鮮,cocktail好飲,侍應服務態度好,還會再來。😎🤘🏻
2024-01-25
2024-01-24 83 浏览
由於工作關係,我時不是時都會去尖東海皮餐廳食嘢,餐廳選擇多而且環境又舒服😗 但係lunch又唔飲得酒,始終失色唔少,今日放假,晏晝時經開呢度食飯,選擇咗一間喺永安中心對出海皮嘅地中海餐廳<Mulino>,終於可以飲返杯啦😎 發現餐廳唔止嘢食好食,Cocktail更加係出色,大推😍餐廳裝修走工業風路線,但係由於窗多,有天然光好舒服☺️ 另外設計都有好多細心位,例如牆身嘅設計同埋天花嘅燈飾我都覺得好靚🥰🥰🌟Cocktail 首先緊係點兩杯Cocktail先啦😎 第一杯係Smoky Mill,職員送上嘅時候會用玻璃器皿密封煙燻嘅煙同埋cocktail,上枱好震撼㗎,Cocktail帶有勁正既煙燻香味,混合帶香料冧酒、Amaretto利口酒、士多啤梨甜酒、大黃苦酒及柑橘,味道好好,勁鍾意個煙燻味,呢杯一定係餐廳嘅signature🤩🤩另一杯係Vasilia,有龍舌酒、椰子、柑橘、熱情果,仲有鹽係杯邊,味道清新,少少杯邊鹽令Cocktail既味道提升不少🫶🏻🌟Shrimp Scampi大虎蝦配上蒜片汁非常惹味,連埋個烤麵包食真係好正,個汁真係好香,做法同西班牙蒜片蝦又有啲唔同,如果比較我鍾意呢個做

🌟Cocktail

🌟Shrimp Scampi
大虎蝦配上蒜片汁非常惹味,連埋個烤麵包食真係好正,個汁真係好香,做法同西班牙蒜片蝦又有啲唔同,如果比較我鍾意呢個做法多啲😅

😆Penne Pink Pasta
番茄醬巴馬臣芝士長通粉,估唔到個意粉質量咁好,食到麵粉香之餘仲Al Dente🫶🏻個醬汁都好特別,會令你一啖一啖咁食唔停☺️☺️

🌟Beef Steak Sandwich with Caramelized Onion
份量十足嘅三文治,裏面啲餡料爆曬呀🤩🤩 燒牛肉好香,麵包嘅質感同燒牛肉非常夾。值得一讚係個薯條,新鮮炸非常鬆脆,好耐未食過咁好味嘅薯條喇😗

😎Pistachio Puff Cake
呢排開心果係大熱,我見到所有開心果嘅甜品我都一定會揀,果然冇令我失望,濃郁嘅開心果醬配上泡芙鬆餅,一定要趁新鮮食呀🤩

地中海餐廳<Mulino>充滿異國風情,食物選擇有多,同朋友或者情侶喺度待上一個下午真係非常之寫意,真心驚喜一定係佢啲Cocktail,一定要試下佢個杯signature,絕對絕對唔會令你失望呀,真心推介🫶🏻
2024-01-16
  • Shrimp Scampi
  • 牛扒三文治配焦糖洋蔥
2024-01-22 57 浏览
尖沙咀海旁附近有間好chill嘅餐廳😍感覺好似去咗外國,坐室內外都好舒服😌同朋友好relax咁渡過咗一個下午叫咗兩個set lunch每人有一份前菜、湯、主菜同甜品——ღ STARTER ღ🦐大蝦牛油果撻賣相精緻💖大蝦肉質細嫩有彈性,蝦肉入口軟糯鮮甜配上牛油果同番茄莎莎醬,美味可口🥙鷹嘴豆蓉,炸蔬菜鷹嘴豆餅,鷹嘴豆炸蔬菜鷹嘴豆餅🥙好鬆脆🤩加上一粒粒嘅鷹嘴豆同鷹嘴豆蓉,清新開胃🤤——ღ Daily Soupღ係椰菜花湯🥦入口清甜又creamy ,再加咗小小嘅橄欖油,令湯更順滑濃郁——ღ Main & Grill ღ🐂牛面頰肉、馬鈴薯蓉、紅酒汁牛面頰肉軟腍入味,牛味濃郁馬鈴薯蓉好綿好滑好好味呀🤤🍴香辣茄醬長通粉長通粉掛滿香濃嘅蕃茄醬汁,入口微辣惹味😋另外每人仲叫咗杯mocktail ✨🍹Tropical Fizz有新鮮嘅百香果、菠蘿,椰子,柑橘同蘇打水,味道酸酸甜甜好清新🍹 Forest Fruit Iced Tea味道清新香甜
尖沙咀海旁附近有間好chill嘅餐廳😍

感覺好似去咗外國,坐室內外都好舒服😌
同朋友好relax咁渡過咗一個下午

叫咗兩個set lunch
每人有一份前菜、湯、主菜同甜品

ღ STARTER ღ
🦐大蝦牛油果撻
賣相精緻💖

大蝦肉質細嫩有彈性,蝦肉入口軟糯鮮甜
配上牛油果同番茄莎莎醬,美味可口

🥙鷹嘴豆蓉,炸蔬菜鷹嘴豆餅,鷹嘴豆

ღ Daily Soupღ
係椰菜花湯🥦

入口清甜又creamy ,再加咗小小嘅橄欖油
,令湯更順滑濃郁

ღ Main & Grill ღ
🐂牛面頰肉、馬鈴薯蓉、紅酒汁

牛面頰肉軟腍入味,牛味濃郁
馬鈴薯蓉好綿好滑好好味呀🤤

🍴香辣茄醬長通粉
長通粉掛滿香濃嘅蕃茄醬汁,入口微辣惹味😋

另外每人仲叫咗杯mocktail ✨

🍹Tropical Fizz
🍹 Forest Fruit Iced Tea
味道清新香甜
2024-01-22 39 浏览
尖東海旁有間地中海菜餐廳,餐廳內以深色木磚和黃燈光為主,歐洲風格。設有戶外座位,晚上坐岀面吃東西邊唱酒也不錯,氣氛不錯。Mix Mediterranean Dips $178Muhammara, Hummus and Mutable, served with corn chips粟米片和醬料份量都多,粟米片可以搭配紅椒、鷹嘴豆蓉、煙燻茄子溝埋芝麻醬、乳酪、檸檬橄欖油。小編比較喜歡紅椒醬,夠惹味。Squid ink Linguine with Crab MeatCrab meat claw, garlic and white wine sauce蟹肉份量非常足料,配搭蕃茄仔、蒜和白酒一起烹調,整體不錯。Beef Burger Slider 三件迷你版的漢堡,但牛扒份量相當十足,有厚度。而且牛肉嫩滑多汁。麵包鬆軟,配搭厚牛肉、菜、番茄和醬汁,口感豐富。薯條是粗薯條,熱辣辣又脆口。Pistachio Puff Cake開心果醬汁做夾心既千層塔,香甜酥脆,頂層點綴既藍莓、雜莓為呢道甜品注入酸甜清新既元素 ¢

Mix Mediterranean Dips $178

蟹肉份量非常足料,配搭蕃茄仔、蒜和白酒一起烹調,整體不錯。

Beef Burger Slider

Pistachio Puff Cake
開心果醬汁做夾心既千層塔,香甜酥脆,頂層點綴既藍
莓、雜莓為呢道甜品注入酸甜清新既元素 ¢

《Mulino》▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️今次到訪尖東海旁~位於永安廣場嘅Mulino!▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️🔸 Mulino NachosNachos份量勁大份🫣🫣 上面再配埋四種唔同醬汁~其中最鍾意一定係Sasa醬😍😍😍另外自己覺得作為一個starter四個人都應該夠食🤭🤭 我哋兩個人食完都已經差唔多飽🤓🔸Squid Ink Linguine with Crab MeetLinguine 食落絕對有驚喜😳 蟹肉份量同味道非常突出之外,意粉調味當中淡淡嘅蒜香味都想令人一食再食~🔸Penne Pink Pasta長通粉嘅芝士味頗為濃郁🤭🤭🤭 食落去又香又好食😝 🔸Pistachio Puff Cake平時比較食嘅開心果千層塔又真係唔錯~咬開鬆脆嘅酥皮配合滿滿嘅開心果醬食落去層次咁十足🫰🔸Smoky Mill以奶味為主偏甜嘅cocktail再配上燒過嘅木香香味~ 水準不錯🔸 Tropical Fizz以果味為主嘅mocktail😳酸酸甜甜~幾好飲😝▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️設加一收費▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️今次幫襯: Mulino 📍尖沙咀麼地道62號永安廣場地下1-6及45-46號舖#波比出尖沙
《Mulino》
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
今次到訪尖東海旁~位於永安廣場嘅Mulino!
🔸 Mulino Nachos

以果味為主嘅mocktail😳酸酸甜甜~幾好飲😝

設加一收費

今次幫襯: Mulino
📍尖沙咀麼地道62號永安廣場地下1-6及45-46號舖

#波比出尖沙咀 #tsimshatsui #tsimshatsuufood #尖沙咀美食
#hkfoodie #hkblogger #foodie #hkfoodblogger #hkinfluencer #hkkol #hkfood #hkfoodlover #hkfoodstagram #hkigfood #igfood #food #hkeat #hkrestaurants #食好西 #香港美食 #餐廳推介 #香港好去處 #mulinohk
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🦐 𝕾𝖆𝖛𝖔𝖚𝖗𝖎𝖓𝖌 𝕱𝖑𝖆𝖛𝖔𝖚𝖗𝖘 𝖔𝖋 𝕸𝖚𝖑𝖎𝖓𝖔 @ 🌟 Mulino《👽食神大媽食西餐》.💁‍♀️ 圖中展示美食為:Shrimp ScampiGrilled Chicken SkewerSquid Ink Linguine with Crab MeatChocolate Temptation CakeMulino PunchTropical Fizz.👽 大媽週末一放假,就好鍾意同朋友仔嚟呢間喺尖沙咀海旁附近嘅地中海餐廳。氣氛好好,裝潢有特色,仲有露天座位,好適合而家嘅天氣。🦐 前菜揀咗「大蝦」,係煎過嘅虎蝦,配上大蒜白酒醬同少少辣椒粉,好惹味。🐔 主菜就揀咗「烤雞肉串」,真係好好味!烤雞肉炒好味,外皮微微焦香,肉質鮮嫩多汁。同埋配上烤餅,每一啖都好滋味。🦑 另一款主菜我哋揀咗「墨魚汁扁意粉配蟹肉」,意粉煮得好彈牙,加入新鮮嘅蟹肉同大蒜白酒醬,令味道更加濃郁。🍰 甜品方面,我哋最鍾意「朱古力蛋糕」。中間嘅朱古力慕絲層次分明,充滿濃郁嘅朱古力味道,非常美味。🍹 飲品方面我哋揀咗招牌「Mulino Punch」同「Tropi
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💁‍♀️ 圖中展示美食為:
Mulino Punch

Chocolate Temptation Cake

🍹 飲品方面我哋揀咗招牌「Mulino Punch」同「Tropical Fizz」。兩杯飲品都好清新,唔會太甜。「Mulino Punch」入面有新鮮薄荷同菠蘿汁,加埋黃瓜、柑橘同薑啤酒。而「Tropical Fizz」就有百香果、菠蘿、椰子、柑橘同汽水。同食物好夾。

Mulino Punch & Tropical Fizz

😋 呢間地中海餐廳嘅菜式質素好高,氣氛熱鬧,非常適合同朋友一齊聚會,有機會記得嚟食個BRUNCH呀!

📍 尖沙咀麼地道62號永安廣場1樓105號舖
☎️ +(852)2368-0061
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂
Mulino Punch & Tropical Fizz
發掘到呢間可以睇維港景色嘅地中海菜🌊 ( ・ㅂ・)و ̑̑仲要開得夜到凌晨兩點可以睇煙花🎇🎆 可以飲住酒睇超正😆 裝修都靚大時大節要book位✅呢日中午去食lunch坐窗邊位 天氣好好🥰 睇住窗外嘅景好似郁緊嘅畫🌤️又重新愛上呢個地方🇭🇰Set lunchStarter ❣️Beetroot Salad ❣️Prawn & Avocado Tar兩款都係Refreshing💁🏻‍♀️ 紅菜頭三文魚🍣🐟 牛油果醬同蝦配上千層酥🥑🦐 份量剛好冷盤開下胃🫶🏻❣️Daily Soup -cauliflower係我飲過最好飲嘅椰菜花湯‼️ 流質creamy🌊 有牛油香有蔬菜嘅甜🥦🧈Mains❣️Braised Beef Cheeks $258紅酒燉得非常入味 牛頰肉質超嫩滑入口即溶 🐄 肉汁好正 有洋蔥同蘿蔔碎有點似 Bolognese 嘅醬😆 配上軟滑薯蓉 薯仔同牛油比例完美🧈❣️Grilled Chicken Shewer $148炭火燒烤係餐廳其中一款主打菜式🍢🔥 都係食地中海菜必點✅雞肉燒出焦香 用雞胸肉質結實但唔鞋好勁🐓惹味但唔會太鹹帶出雞肉香味 配埋sour cream 食落light d🫢Desser
發掘到呢間可以睇維港景色嘅地中海菜🌊 ( ・ㅂ・)و ̑̑

🪵 rum base大部份人都會鍾意🫶🏻

• Grilled Chicken Skewer
  • Braised Beef Cheeks
2024-01-16 35 浏览
同朋友好耐冇見 佢又話想食好西 見到呢間好多人推薦 而且餐廳氣氛又幾好Grilled octopus 見餐牌寫八爪魚咁得意 又好少見餐廳有烤八爪魚 一於叫個嚟試吓 八爪魚食落去口感煙煙韌韌而且佢烤過有一浸香烤味喺度 加試佢八爪魚有揸啲醬 口感味道都非常好 除咗八爪魚仲有配上甜甜地嘅麵包糠 酸豆之類 果然香烤嘅食物係配嘅酸酸甜甜嘅醬同小食 一碟八爪魚已經做到口感好豐富 Grilled Chicken Skewer $198呢個烤雞真係超級推薦 無論係單食唔點醬 還是說配埋佢嘅醬汁 都係超級無敵好食 但係我食過咁多個雞塊嚟講 我覺得呢間烤雞 真係好好食 佢個雞咬落去 外脆內嫩 只係咬一啖 雞肉嘅肉汁湧曬出嚟 佢雞肉應該都係有醃味 係真係少數炸得好食 多汁又鮮嫩 外皮介係脆口 而且味道出眾嘅炸雞醬又係酸酸甜甜 配食炸雞一流 chocolate temptation cake $88呢個蛋糕 睇落去好似好甜膩 但味道偏向苦朱古力啲 食落口唔太膩 作為飯後甜品啱啱好 口感係比較黏 下面紅色應該係紅莓醬 又係酸酸甜甜咁 中和比較黏嘅口感 但價錢嚟講就覺得有少少貴

Grilled octopus

Grilled Chicken Skewer $198

chocolate temptation cake $88
2023-09-18
  • Grilled Chicken Skewer
同朋友仔星期六想搵間好啲情調既餐廳傾下少女心事🩷,上網就見到呢間,餐廳環境好有情調,仲有室內同戶外區,好多座位都望到海景氣氛好好,好舒服🥰首先叫左個Shrimp Scampi🦐,蝦既口感好爽彈,好入味,滿滿既蒜蓉牛油香,非常好食🤤主菜就叫左2個Share食Squid ink Linguine with Crab Meat蟹肉墨魚汁扁麵條,滿滿既蟹肉👀,蟹肉勁鮮甜,扁意粉有陣陣既墨魚香,鮮味幾足,整體味道係酸酸辣辣再帶鮮香,好惹味Beef Steak Sandwich with caramelized onion牛排三明治配焦糖洋蔥食落有啲驚喜,牛扒好juicy,牛香味好足,法包亦好脆身,配埋食食落口感豐富,入面啲配菜更係令整個口感都好濕潤,值得一試👍🏻Pistachio Puff Cake開心果醬好好食😋,配上層層既酥皮咁食,好夾野食仲簡左杯Cocktail 加 Mocktail🍹Tropical Fizz新鮮既百香果加鳳梨再配上椰子,柑橘,蘇打水,入口香甜得黎又清爽,少女們既必愛🩷Gin Pivot入口第一沖出薄荷既味道,慢慢再散發出果香,口感幾清新自然

主菜就叫左2個Share食

牛排三明治配焦糖洋蔥

Pistachio Puff Cake
開心果醬好好食😋,配上層層既酥皮咁食,好夾

野食仲簡左杯Cocktail 加 Mocktail🍹

Gin Pivot
入口第一沖出薄荷既味道,慢慢再散發出果香,口感幾清新自然

2024-01-12 75 浏览
🥰靜下來慢下來,才能找到內心的能量!假期喜歡到海旁Chill下,再次到訪呢間地中海餐廳,位置旺中帶靜,午後陽光很好,窗邊位置更顯休閒舒適,享受Brunch是件很幸福的事!🥗Southwestern Garden Salad充滿中東風味嘅沙律菜,非常健康好味!由牛油果醬、羊奶芝士、紅莓、腰果同脆脆組合,酸甜滋味!🦀️Squid ink Linguine with Crab Meat Crab meat claw 墨魚麵Q彈有口感,配上一絲絲蟹肉,入口係濃郁蒜香白酒味,香香辣辣!🐥Baffalo Wings 單骨雞翼炸到香脆惹味,沾上乳酪芝士醬令人回味無窮!💚Pistachio Puff Cake千層餅塔夾著開心果醬,口感鬆脆幼滑!🍹Mulino PunchVasilia飲品酸甜清新,解喝好飲!
🥰

🥗
Southwestern Garden Salad

🦀️

🐥
Baffalo Wings
單骨雞翼炸到香脆惹味,沾上乳酪芝士醬令人回味無窮!

💚
Pistachio Puff Cake
千層餅塔夾著開心果醬,口感鬆脆幼滑!

🍹
Mulino Punch
Vasilia
飲品酸甜清新,解喝好飲!

2024-01-11 51 浏览
🎀 ᴍᴜʟɪɴᴏ來到尖東海旁被一間復古紅磚牆餐廳吸引了目光餐廳散發著濃厚的英倫風天花板上一排排的吊燈當燈光亮起時與酒吧枱上的杯酒交錯更加添了一份情調喜歡看海的可以選擇室外座位欣賞到維港的美景✩‧₊ Southwestern garden salad ($138)ʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟾/𝟷𝟶沙律裡面有羅馬生菜、蕃茄、羊奶乾乳酪、腰果和芫荽再加上一點紅莓醬甜甜酸酸真是畫龍點睛的組合✩‧₊ Penne Pink Pasta ($188) ʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟽.𝟻/𝟷𝟶以蕃茄醬和忌廉為基底的長通粉上面還灑上了薄薄的芝士片喜歡蕃茄的朋友不要錯過✩‧₊牛扒三文治配焦糖洋蔥 ($210)ʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟾/𝟷𝟶牛扒肉幾厚身肉質呈粉紅搭上焦糖洋蔥調味不錯醬汁若再加添會更滋味✩‧₊朱古力蛋糕 ($88)ʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟽.𝟻/𝟷𝟶慕絲絲滑的口感和濃郁的朱古力味道讓人回味無窮蛋糕夠濕潤✩‧₊ Forest fruit tea ($88)ʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟾/𝟷𝟶英國紅茶加入了橙汁和蜜桃汁清新而又香甜✩‧₊Virgin Mojito ($88)ʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟾/𝟷𝟶嗜酸的關係點了青檸薄荷梳打味道不錯ᴏᴠᴇʀᴀ
🎀 ᴍᴜʟɪɴᴏ
與酒吧枱上的杯酒交錯更加添了一份情調
喜歡看海的可以選擇室外座位
欣賞到維港的美景

ʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟾/𝟷𝟶

沙律裡面有羅馬生菜、蕃茄、羊奶乾乳酪、腰果和芫荽
再加上一點紅莓醬
甜甜酸酸
真是畫龍點睛的組合

✩‧₊ Penne Pink Pasta ($188)
ʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟽.𝟻/𝟷𝟶

以蕃茄醬和忌廉為基底的長通粉
上面還灑上了薄薄的芝士片
喜歡蕃茄的朋友不要錯過

✩‧₊牛扒三文治配焦糖洋蔥 ($210)

牛扒肉幾厚身
肉質呈粉紅
搭上焦糖洋蔥
調味不錯
醬汁若再加添會更滋味

✩‧₊朱古力蛋糕 ($88)
ʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟽.𝟻/𝟷𝟶

慕絲絲滑的口感
和濃郁的朱古力味道
讓人回味無窮
蛋糕夠濕潤

✩‧₊ Forest fruit tea ($88)
英國紅茶加入了橙汁和蜜桃汁
清新而又香甜

✩‧₊Virgin Mojito ($88)
嗜酸的關係
點了青檸薄荷梳打
味道不錯

ᴏᴠᴇʀᴀʟʟ
味道ᴛᴀsᴛᴇ:💕💕💕 💕 𝟾 / 𝟷𝟶
🍱餐廳:Mulino (尖沙咀)🍽️類別:地中海菜酒吧餐廳💯推薦指數:8.5/10.餐廳菜式由來自埃及的廚師兼烹飪總監 Mohamed Hegazy 及摩洛哥籍行政總廚 Faycal El Moujahid 合作主理,讓客人能品嚐到正宗地中海菜式的味道。≡※≡※≡※≡※≡※ 🍑桃仔推薦必試菜式🍑 ≡※≡※≡※≡※≡.▪️Beef Steak Sandwich with Caramelized Onion $210這是小編吃過最Juicy的三文治。其餡料十分豐富,柔嫩的牛扒搭配焦糖化洋蔥、酸甜番茄、熱熔芝士和燒烤醬,每一口都在「爆汁」,juicy極了!配以大量脆口的厚切薯條,讓人吃個不停。因為份量太多,建議2個人一同分享。▪️ Squid Link Linguine with Crab Meat $228大量香甜的蟹肉與墨魚麵結合,融入蒜香墨魚汁醬中,讓每一口意粉都充滿啖啖鮮味。醬汁非常充足,掛滿每條意粉。≡※≡※≡※≡※≡※≡ 💁🏻‍♀️值得一試系列💁🏻‍♀️ ≡※≡※≡※≡※≡※≡※▪️Shrimp Scampi $178將大蝦沾上由蝦蒜、白酒和乾辣椒製成的醬汁吃,好惹味!▪️ Pistachio
🍱餐廳:Mulino (尖沙咀)
🍽️類別:地中海菜酒吧餐廳
💯推薦指數:8.5/10

▪️Shrimp Scampi $178
將大蝦沾上由蝦蒜、白酒和乾辣椒製成的醬汁吃,好惹味!

▪️ Pistachio Puff Cake $108
蛋糕由三層酥皮組成,層與層之間夾著豐厚的開心果吉士醬,酥脆口感和柔軟滑潤的口感層層交疊,層次感不錯!

🍸調酒師亦依據我們的口味和喜好定制了兩款雞尾酒。其中一款以Rum為基酒,散發著濃厚的煙熏味;而另一款則以Tequila為基酒,帶有甜美的果香味。

≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡ 👍🏼額外加分項目👍🏼 ≡※≡※≡※≡※≡※≡
裝潢方面,設計師的靈感源自地中海的家園風格,內外牆面採用磚牆打造,並以棕色和深木色爲主調,天花板上懸掛著各式各樣的船掌,牆上掛著大量啡色皮帶,營造出一種獨特的地中海風情氛圍。

加上位於尖東海濱長廊一帶,在夜晚時分和友人一邊品賞美酒佳餚,一邊聽著live band,一邊飽覽維港夜景,簡直是chill到爆!如果想在放工後或週末與朋友放鬆一下,這間餐廳絕對是非常好的選擇!
≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※
😍整體評分
味道:🌟🌟🌟🌟🌟
性價比:🌟🌟🌟
環境:🌟🌟🌟🌟🌟
服務態度:🌟🌟🌟🌟
2024-01-11 51 浏览
升職加人工,無理由唔食翻餐架啦!😬😬尖沙咀呢間好多人排嘅西餐廳“Mulino”今日終於食到佢哋嘅lunch, 真係好正🤪🤪佢哋個環境超舒適,裝潢好有格調,仲播住啲舒服嘅音樂,絕對係一個適合拍拖傾偈嘅地方。🥰🥰有好多好好食嘅菜式,我就試咗幾款。Shrimp Scampi🍤🍤首先係大蒜白酒汁虎蝦多士,虎蝦新鮮彈牙,加埋大蒜白酒汁,真係好開胃,一試就愛上。Squid Ink Linguine with Grab Meat 🦑🦑仲有蟹肉墨汁扁意粉,扁意粉煮得恰到好處,墨汁醬汁濃郁,加上蟹肉嘅香味,好滋味。Beef Steak Sandwich with Caramelized Onion🐄🐄如果想食得飽飽,可以試下佢哋嘅牛肋肉漢堡拼薯條。牛肉漢堡肉質好嫩滑,夾埋新鮮蔬菜同芝士,加上薯條,真係好滿足。Pistachio Puff Cake 🍵🎂最後,絲茶千層蛋糕係我必試嘅甜品,千層蛋糕層次分明,絲茶味道香濃,一口咬落去,好滑好香。除咗食物好吃之外,職員嘅服務態度都好好好!佢哋主動同迅速,好貼心地照顧我哋嘅需要,真係令人感到舒適同受寵。整體上,呢間西餐廳真係值得一試,我一定會再去!😛😛
升職加人工,無理由唔食翻餐架啦!😬😬
尖沙咀呢間好多人排嘅西餐廳
“Mulino”
今日終於食到佢哋嘅lunch, 真係好正🤪🤪
有好多好好食嘅菜式,我就試咗幾款。
Shrimp Scampi🍤🍤
Pistachio Puff Cake 🍵🎂

整體上,呢間西餐廳真係值得一試,我一定會再去!😛😛
2024-01-10 36 浏览
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯最近天氣又開始涼番,可以係尖沙咀海邊行下吹下海風。行到攰攰地又係時候食番個午餐,就係附近搵左個望到海嘅餐廳。餐廳《Mulino》係主打地中海菜,天花有好多高低不一嘅透明玻璃燈,配搭木質嘅牆身,好有異國風情。Shrimp Scampi 遠遠地已經聞到蒜油嘅香味,大蝦用咗蒜蓉同埋白酒一齊煎香,蝦肉彈牙又勁重蒜蓉味。另外就可以配搭埋sour dough點一下蒜油一齊食,又有另一番嘅風味。Squid ink linguine with crab meat 黑色嘅意大利闊條麵大家應該估到係由墨汁製成,面頭再加入大量嘅蟹肉。醬汁夠濃稠同埋闊條麵又掛汁,另外蟹肉都極之鮮甜㗎。Beef steak sandwich 薯條竟然係新鮮炸,送到上嚟嘅時候熱辣辣勁脆。另外三文治竟然整到係心形,搞到我唔捨得食呀。牛肉粉嫩有勁多肉汁,真係啖啖肉㗎。飲品方面就首選打卡勁靚嘅Smoky Mill, 睇住煙霧彌漫真係幾得意㗎。如果唔飲酒嘅朋友不妨可以試吓Tropical Fizz,充滿熱情果嘅味道都幾清新。如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!你嘅
Beef steak sandwich
你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️
⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯
Mulino (尖沙咀)
尖沙咀麼地道62號永安廣場地下1-6及45-46號舖
2024-01-09 41 浏览
朋友約我到尖東Mulino食地中海菜餐廳有室內同室外,室外座位面向尖東海旁 感覺好舒服室內裝修雅緻 座位闊落 空間感十足。我倆足足傾左大半天 好relax 食物水準高 好滿足StarterMyLine Nachos $158粟米片、車打芝士、辣肉醬、酸忌廉、牛油果醬、醃制蕃茄醬三款特式醬 配上香脆粟米片 最愛是牛油果醬 健康美味 其他配料都好醒胃 食到吾停得口MainsSquid Ink Linguine with Crab Meat $228蟹肉、大蒜、白酒醬蟹肉意大利食落都夠鮮配香濃大蒜、白酒醬 味道濃郁 感覺偏咸左少少Charcoal GrillGrill Chicken Skewer $198雞肉串燒炭燒雞肉肉質嫩滑 啖啖肉 微微燒焦 配上乳酪醬 中和油膩感Dessert Pistachio Puff Cake 開心果千層塔 $108甜品有驚喜 千層塔非常鬆脆 配上開心果蓉 開心果味濃郁 好鐘意呢款甜品Mulino Punch $88Fresh Mint & pineapple juiceCucumber Citrus Ginger Ale Saline SolutionFor
朋友約我到尖東Mulino食地中海菜
餐廳有室內同室外,室外座位面向尖東海旁 感覺好舒服

Starter
MyLine Nachos $158
粟米片、車打芝士、辣肉醬、酸忌廉、牛油果醬、醃制蕃茄醬

Mains
蟹肉、大蒜、白酒醬
蟹肉意大利食落都夠鮮
配香濃大蒜、白酒醬 味道濃郁 感覺偏咸左少少

Charcoal Grill

開心果千層塔 $108

Mulino Punch $88
Fresh Mint & pineapple juice

Forest fruit iced tea $88
English breakfast tea Orange Juice Peach

兩款特飲都好特別,甜度恰當。清新解渴

2023-12-28