2023-02-22 27 浏览
Mr. K Pizza N Chicken.肉食狂人芝加哥食剩指數:5/100手工pizza好多料烤雞、烤豬肉、煙肉、火腿、紅椒、雙倍水牛芝士、巴馬臣芝士、蕃茄醬、酸忌廉醬、黑糖邊拉起薄餅芝士真係好拉絲食落都好夠芝士肉食狂人真係啖啖肉咁多餡加埋芝士真係幾香薄餅邊都好特色黑糖邊係好香黑糖麵包咁邊都有芝心係香港少機會食到既味道.香蒜蕃茄蟹肉天使麵食剩指數:10/100天使麵炒得乾身唔會太淋蕃茄底酸酸甜甜蟹肉碎沾滿天使麵不過由於碎上所以口感未到最喜歡.地址:銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下B號舖
[銅鑼灣]Mr. K Pizza N Chicken
食剩指數:5/100
手工pizza好多料
烤雞、烤豬肉、煙肉、火腿、紅椒、雙倍水牛芝士、
巴馬臣芝士、蕃茄醬、酸忌廉醬、黑糖邊
拉起薄餅芝士真係好拉絲
蕃茄底酸酸甜甜
蟹肉碎沾滿天使麵
不過由於碎上所以口感未到最喜歡
地址:銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下B號舖
香港好少食到芝加哥Pizza見到銅鑼灣呢間開左無耐既小店有🤩即刻黎食~~果然值得推薦!同朋友叫左一個pizza同半份炸雞 超飽😆蒜香蜜糖炸雞(半份) $128半份都唔少~非常抵食炸得好香脆 炸粉唔會太厚!雞肉件件抵好嫩滑 炸粉同肉既分佈剛好🫡蒜香味較重 岩哂鐘意蒜味既朋友😍肉食狂人芝加哥Pizza $198非常多肉!烤雞 豬肉 煙肉 火腿🤤真係好cheese~~啖啖都滿滿既芝士包邊都係有芝士😆黑糖邊同秘制Mr.K醬令到pizza無咁流😚叫左杯蜜桃梳打解解渴~完全唔會太甜 唔錯!芝士既愛好者一定唔可以錯過呢間🫣下次會再黎食😋
香港好少食到芝加哥Pizza
見到銅鑼灣呢間開左無耐既小店有🤩
即刻黎食~~果然值得推薦!
同朋友叫左一個pizza同半份炸雞 超飽😆

蒜香蜜糖炸雞(半份) $128
半份都唔少~非常抵食
炸得好香脆 炸粉唔會太厚!
雞肉件件抵好嫩滑 炸粉同肉既分佈剛好🫡
蒜香味較重 岩哂鐘意蒜味既朋友😍

肉食狂人芝加哥Pizza $198
非常多肉!烤雞 豬肉 煙肉 火腿🤤
真係好cheese~~啖啖都滿滿既芝士
包邊都係有芝士😆
黑糖邊同秘制Mr.K醬令到pizza無咁流😚

叫左杯蜜桃梳打解解渴~
完全唔會太甜 唔錯!
芝士既愛好者一定唔可以錯過呢間🫣
下次會再黎食😋

啱啱個weekend約咗friend喺銅鑼灣食嘢吹水,揀咗呢間,見佢又有Pizza又有炸雞,一次過滿足晒兩個願望🤩🤩🤩Pizza款式選擇有好多🥳💫有選擇困難症嘅Jami,叫咗個雙拼芝加哥薄餅👍🏻👍🏻👍🏻蟹肉樂園芝加哥拼肉食狂人芝加哥😁🫕🧀🦀✨蟹肉樂園芝加哥薄餅餡料✨🍕蟹肉 蟹肉棒 蜆肉 車厘茄 紅洋蔥 雙倍水牛芝士 車打芝士 蒜香芝士醬 秘製Mr.K醬 蜜糖邊🍯🍖✨肉食狂人芝加哥薄餅餡料✨🍗烤雞 烤豬肉 煙肉 火腿 紅椒 雙倍水牛芝士 巴馬臣芝士 番茄醬 酸忌廉醬 黑糖邊🍕呢一個雙拼芝加哥薄餅超吸引以上兩款薄餅餡料爆多豐富🧀🧈加埋雙倍芝士夾心邊🥨同埋薄餅裏面嘅芝士真係超級正🥖鍾意食蟹肉嘅朋友🦀千祈唔好錯過,啖啖蟹肉,真係好滿足🥰友人比較鍾意食肉食狂人,真係入口啖啖肉🍖🍗好澎湃啊🥓兩款pizza嗰邊都係甜甜地🍯真係好有特色,正正正✨另外仲叫咗半份蜜糖芥末炸雞🤩半份炸雞嘅份量有5件,仲要件件都好大舊💓咬落外皮勁香脆,裏面超Juicy,肉質仲好滑嫩添!外皮粉漿薄薄的,真係同我喺韓國食嘅炸雞好似啊😍🍕🥨原來呢間舖頭,除咗有堂食之外🤭原來仲有得網上落order💓🔊超方便,我下次開party應該會

🦀✨蟹肉樂園芝加哥薄餅餡料✨🍕

🍖✨肉食狂人芝加哥薄餅餡料✨🍗

蜜糖芥茉炸雞

🍕🥨原來呢間舖頭,除咗有堂食之外🤭原來仲有得網上落order💓🔊超方便,我下次開party應該會嗌呢一間,😁💫大家happy share嚟食💭🥳
2023-02-05
  • 肉食狂人芝加哥
  • 蜜糖芥末炸雞(半份)
  • 蟹肉樂園芝加哥薄餅餡料
登龍街出名是食街, 餐廳主打韓國菜, 有特式招牌拉絲ᴘɪᴢᴢᴀ、手工薄餅、韓式炸雞、意粉及小食我們點了二人套餐凱撒沙律🥗芝士碎配番茄仔很吸引、沙律新鮮爽脆、健康又開胃燒烤派對芝加哥拼甜辣情人芝加哥ᴘɪᴢᴢᴀ🍕拉絲芝士黑糖ᴘɪᴢᴢᴀ, 滿滿大量芝士, 非常香濃, 選了兩款薄餅口味燒烤派對芝加哥 - 烤雞 紫洋蔥 薯角 雙倍水牛芝士 燒烤醬 酸忌廉醬 黑糖邊甜辣情人芝加哥 - 車厘茄 辣肉腸 烤雞 火腿 紅洋蔥 雙倍水牛芝士 韓式辣醬 香辣BBQ醬 酸忌廉醬 黑糖邊兩款口味配料非常豐富, 黑糖邊甜甜地帶點香脆, 味道獨特蜜糖芥末韓式炸雞🍗炸雞外皮香脆、啖啖肉, 夠香口, 醬汁濃郁入味, 喜歡食炸雞的朋友不可錯過👍🏻飲品🍹青蘋果特飲🍏 / 蜜桃梳打有清爽透心涼的感覺, 清涼解渴餐廳大約只有十一張枱, 環境坐位寬躺, 設有數張卡座服務態度親切有禮, 會主動介紹餐牌, 上菜有效率

我們點了
二人套餐
凱撒沙律🥗
芝士碎配番茄仔很吸引、沙律新鮮爽脆、健康又開胃

燒烤派對芝加哥拼甜辣情人芝加哥ᴘɪᴢᴢᴀ🍕
酸忌廉醬 黑糖邊
兩款口味配料非常豐富, 黑糖邊甜甜地帶點香脆, 味道獨特

蜜糖芥末韓式炸雞🍗

飲品🍹
青蘋果特飲🍏 / 蜜桃梳打
有清爽透心涼的感覺, 清涼解渴

餐廳大約只有十一張枱, 環境坐位寬躺, 設有數張卡座
服務態度親切有禮, 會主動介紹餐牌, 上菜有效率
❀ 凱撒沙律沙律水準正常,沙律菜新鮮,配上凱撒沙律醬挺開胃🥗❀ 燒烤派對芝加哥+ 海鮮狂熱芝加哥 雙拼Pizza 可以雙拼!一次嚐嚐兩種口味✨ 第一次吃黑糖邊的pizza,帶點淡淡的黑糖味不錯💕而且整份pizza 都有雙倍水牛芝士🧀海鮮批還另有車打芝士,整個芝士絲可以拉好長!✨喜歡濃郁芝士味的朋友可以試試😋❀ 韓式炸雞 (經典甜辣)炸雞就是外脆內軟,雞肉不乾炸粉不厚,和甜辣醬是絕配✨❀ 藍乳酸特飲正常發揮的乳酸飲品💕顔色很漂亮2人套餐份量夠3人吃🤭✨

❀ 凱撒沙律
沙律水準正常,沙律菜新鮮,配上凱撒沙律醬挺開胃🥗

❀ 燒烤派對芝加哥+ 海鮮狂熱芝加哥 雙拼

❀ 韓式炸雞 (經典甜辣)
炸雞就是外脆內軟,雞肉不乾炸粉不厚,和甜辣醬是絕配✨

❀ 藍乳酸特飲
正常發揮的乳酸飲品💕顔色很漂亮

2人套餐份量夠3人吃🤭✨

2023-02-13 37 浏览
今次係俾佢嗰芝加哥薄餅吸引而去嘅,叫咗嗰Mr.K 二人套餐 $499,諗住可以乜都試到😚 個餐包咗沙律、任選芝加哥薄餅一份、意粉/炸雞同埋飲品兩杯😚 先講份量,其實呢嗰餐2個人真係無乜可能食得哂,3人食都唔會過份😂 因為芝加哥pizza多芝士,好快會滯😂 到價錢,如果你唔係全部嘢啱食/想食/見到單點最貴‼️ 選擇單點性價比更高🤔 如果係set度嗌哂單點最平嘅,叫餐仲貴咗$13😂 所以可以動動腦筋🤔 even我今次咁樣叫,除咗飲品,如果嗌到最貴,都係慳咗$4 only 😂到味道了☺️ 呢嗰pizza真係好特别,我都係第一次食😁 我覺得值得嚟試下😌 凱撒沙律$90 - 足料之餘做前菜一流😆 蟹肉樂園芝加哥🦀️ $215 - 中意食芝士嘅一定會愛上佢🤤 佢兩塊餅皮中間都有芝士,餅面都有,完全唔會吝嗇‼️我最討厭嘅包邊居然好好食😋 甜甜地,好似食緊黑糖面包咁,我仲偷咗朋友嗰包邊食😌 炸雞有大大件五件,雙重芝士真係好好食🤤 不過如果細嚿啲會仲好,越多芝士粉越正🥰

凱撒沙律$90 - 足料之餘做前菜一流😆

2023-02-13 41 浏览
呢度嘅芝加哥薄餅有 8 款口味,粉糰係用澳洲有機黑麥芽粉整,落芝士同材料都絕對唔手軟😚 我叫咗蟹肉樂園芝加哥🤤 呢個pizza最令我難忘嘅一定係個包邊🤤 我平時食pizza一定唔食嗰邊,因為覺得佢無味,但呢度係黑糖包邊,好味程度同outback有得輝😚 泡菜魷魚卡邦尼扁意粉 $138卡邦尼醬加上泡菜及魷魚,熱辣辣上枱,泡菜辣香味四溢,扁意粉滑身掛汁,味道非常韓式,特別好食😁 記得撈勻嚟講先好食🤔 夠三人分左右本身覺得嗰炸雞🍗有啲貴,但嚟到真係覺得好誇張!係大大件炸雞,如果女仔食嘅一件起,兩件止😂 所以叫半份都夠😋 半份有5嚿,全份有10嚿🫣 呢度嘅炸雞都好脆好好食☺️

泡菜魷魚卡邦尼扁意粉 $138

2023-02-12 34 浏览
銅鑼灣登龍街食街一向都係好多人既飯腳點因為好多唔同餐廳都係個條街🤣近排就見到有好幾間都轉左而呢間韓國餐廳係新開就去試下😌唔想等位想叫外賣仲可以預先係網上order🛒-Dinner Set 2人餐 $499包左勁多野有Salad/Pizza/炸雞或者意粉/飲品🥹食到個個都飽到要打包走😂-Salad呢個Salad份量比我想像中大😂但都好既因為食太多芝士會覺得膩到時又食下沙律菜中和下🤣-Pizza芝加哥Pizza可以揀雙拼!小編決定揀d平時少見d既香芒大蝦同蟹肉樂園味😌不得不讚個Pizza係超級拉cheese岩哂芝士控😋個pizza皮都好特別似係用左黑糖整啡啡黑黑咁食落甜甜地🤣-炸雞炸雞都有4隻味揀但就冇得雙拼🤣有蜜糖芥末/雙重芝士/甜酸/經典甜辣!蜜糖芥末配炸雞係最夾因為個芥末味好fresh冇咁易覺得膩😂炸雞完全冇骨而且肉質juicy不過略兼個脆漿太多🤔-藍乳酸特飲/凍柚子蜜藍乳酸其實唔係檸檬味都係乳酸味😂但幾解膩酸酸地😋

Salad

Pizza

炸雞

藍乳酸特飲/凍柚子蜜
藍乳酸其實唔係檸檬味都係乳酸味😂但幾解膩酸酸地😋
2023-02-07
  • 蜜糖芥末炸雞(半份)
𝗣𝗹𝗲𝗮𝘀𝗲 𝗳𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄 𝗺𝘆 𝗼𝗽𝗲𝗻𝗿𝗶𝗰𝗲 𝗮𝗻𝗱 𝗶𝗻𝘀𝘁𝗮𝗴𝗿𝗮𝗺 @𝗺𝗶𝗰𝗵𝗲𝗹𝗹𝗲𝗳𝗼𝗼𝗱𝗳𝗶𝘁Lunch Set 包salad同飲品韓風辣雞柳粗管意粉雞柳肉質唔鞋 蕃茄醬汁味道濃厚 泡菜魷魚卡邦尼扁意粉酸辣泡菜加上忌廉又估唔到咁match 魷魚新鮮彈牙 層次豐富堂食lunch set仲可以 +$38一份價錢加配炸雞我點左原味 / 蜜糖芥未 每份有兩件 本身雞肉調味適中 炸到剛好唔會有種油膩感 原味正常發揮 反而第一次試mustard 覺得幾特別 +$22 紫菜薯條 夠哂熱 而且脆卜卜半價 +$60 韓風烤肉手工Pizza本身諗住加配size應該會係細個d點知都係10"😱 餅底好有咬口 批邊焗到有少少焦香夾住大量芝土同烤肉 香氣十足同朋友食到勁飽 地點係Times Square 附近完全係性價比之選

Lunch Set 包salad同飲品

同朋友食到勁飽
地點係Times Square 附近
完全係性價比之選
韓風烤雞pizza
剛從韓國回來,已經記掛韓國食物!其實韓國菜裏面,有一款起源不是韓國的韓式芝加哥Pizza我超愛!沖着蜜糖黑糖邊的芝加哥𝑃𝑖𝑧𝑧𝑎來的!環境位於美食人氣街之一的燈籠街,平日晚上8:30,餐廳依然不少捧場客!餐牌 海鮮狂熱芝加哥 $𝟚𝟙𝟝 𝑃𝑖𝑧𝑧𝑎有魷魚、蜆肉、青口、蟹肉棒、青椒、雙倍水牛芝士、車打芝士、秘製𝑀𝑟.𝐾醬、紅椒粉、蜜糖邊。料超足❤︎︎ 我想說是超多芝士,每一口都是,滿滿的海鮮,喜勸加上了軟綿綿的蟹肉棒,還有超特別的蜜糖邊,𝑐ℎ𝑒𝑤𝑦 口感,𝟸個吃絕對夠,𝟹-𝟺個人分更好。 雞軟骨餃子 $𝟝𝟠 ︎ 幸好另外只點了雞軟骨餃子,要不然真的吃不完,雞軟骨餃子咬下去爽脆,作為小吃不錯

餐牌

海鮮狂熱芝加哥 $𝟚𝟙𝟝

雞軟骨餃子 $𝟝𝟠 ︎
雞軟骨餃子
雞軟骨餃子

海鮮狂熱芝加哥
🍕海鮮狂熱芝加哥/蟹肉樂園芝加哥 雙拼 $235 另收加一 (8/10)有魷魚,蜆青口,蟹肉棒,青椒,雙倍水牛芝士,車打芝士,秘製MrK醬,红椒粉,蜜糖邊,份量好足,有六件,個批係厚皮麵包,但係外脆內軟,有厚度,好鬆軟,加埋蜜糖甜甜地,用咗千島醬,上面有海鮮都好足料,口感好豐富,佢真係用到雙倍嘅芝士,食落真係啖啖芝士,好好食!過咗兩個Pizza嘅味道分別唔大,上面用料有少少唔同!🤣🤣🍗蒜香蜜糖炸雞 $128 半份 5件 另收加一 (8/10)炸雞好大件,外脆內軟,啖啖肉,好有肉汁,有啲脆皮喺面頭,似西式嗰種炸法,甜甜地有少少蒜蓉嘅香味,蒜香味出啲鹹香啲。推薦指數: 8/10高質又唔貴,份量好足,真心好食會再去!

推薦指數: 8/10
高質又唔貴,份量好足,真心好食會再去!
2023-01-28 79 浏览
/阿肥🦁阿瘦🐰推介/係ig見到呢間餐廳嘅Pizza 拉絲拉得超誇張🤩,即刻決定去試吓!佢係一間融合咗啲西式嘅韓國菜🇰🇷,有薄餅🍗、炸雞🍗、意粉🍝等等選擇。鋪面唔算好大,但座位都幾闊落,坐得舒服😌。🍕泡菜魷魚芝加哥 $215落左雙重芝士🧀🧀,所以拉絲嘅效果十分之誇張🤩,可以拉到成隻高,成個芝士瀑布咁,打卡一流📸!不過其實食落芝士味唔係好重😬,只係好滯,食一舊都飽🤰🏻。其他配料方面亦都唔係好多,不過個批邊都算煙靭,加返分✨。🍗蒜香蜜糖炸雞 $128 🌟🦁🐰推介🌟我哋叫咗半份,有五大件炸雞🍗,份量都幾足😌,而且係啖啖肉。炸雞皮非常之鬆脆🤤,但肉依然都係嫩滑,唔會好乾,味道都唔錯!🍟韓風紫菜薯條 $58熱辣辣嘅薯條上面有啲紫菜調味粉,味道不過不失💁🏻‍♀️,作為小食都唔錯。💸人均消費:$150📍Mr. K Pizza N Chicken 銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下B號舖#foodie #food #香港美食 #cafe #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblog #hkig #hkigfood #吃貨 #銅鑼灣美食 #西餐 #晚餐推介 #銅鑼灣 #銅
/阿肥🦁阿瘦🐰推介/

🍕泡菜魷魚芝加哥 $215

🍗蒜香蜜糖炸雞 $128 🌟🦁🐰推介🌟

🍟韓風紫菜薯條 $58

💸人均消費:$150

📍Mr. K Pizza N Chicken

銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下B號舖

#foodie #food #香港美食 #cafe #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblog #hkig #hkigfood #吃貨 #銅鑼灣美食 #西餐 #晚餐推介 #銅鑼灣 #銅鑼灣韓國菜 #銅鑼灣西餐 #銅鑼灣好去處 #pizza #打卡餐廳 #韓國菜
2023-01-27 565 浏览
之前網上見到有介紹呢間韓式手工Pizza/炸雞店,已經俾佢既芝士Pizza吸引住,今次終於有機會食到😍平日放工8點黎到都全店滿座😌鋪頭面積唔算大,大概有十要枱左右,想食既朋友最好訂定枱先😎店鋪得一個店員,忙到冇停手但態度都好,坐低都有簡單介紹下餐牌😄不過因為即叫即整既關係,等上菜要有啲耐性😂總括黎講炸雞好出色,芝士Pizza有特色不過有啲漏🤭為左炸雞都絕對值得一試👏🏻🍗蒜香蜜糖炸雞($128/ 半份)我地揀左半份既蒜香蜜糖炸雞☺️店員話炸雞係師傅專程去韓國學既,果然名乎其實😍炸雞新鮮炸起,上枱仲係熱辣辣🤩外皮超香脆,食落仲有食薯片既香氣咁,超正🥳炸雞仲做到外脆內軟,入面既雞肉好Juicy同嫩滑💯蜜糖味唔係好出,蒜味就好香濃😇必試‼️🍕肉食狂人芝加哥($198)烤雞、烤豬肉、煙肉、火腿、紅椒、雙倍水牛芝士、巴馬臣芝士、蕃茄醬、酸忌廉醬、黑糖邊韓式手工芝加哥薄餅加左雙倍芝士夾心,除左面頭既芝士之外中間仲有芝士夾心🧀拉起薄餅既時候做到芝士拉絲,超吸引😋肉食芝加哥呢款既材料最多款,啖啖肉🥓另外既特色係薄餅既黑糖邊,好香黑糖味好似黑糖珍珠既味咁🤪不過可能我本身唔好芝士,個人覺得芝士有啲太多,叫多幾個
平日放工8點黎到都全店滿座😌
鋪頭面積唔算大,大概有十要枱左右,想食既朋友最好訂定枱先😎
不過因為即叫即整既關係,等上菜要有啲耐性😂
總括黎講炸雞好出色,芝士Pizza有特色不過有啲漏🤭
為左炸雞都絕對值得一試👏🏻

🍗蒜香蜜糖炸雞($128/ 半份)
我地揀左半份既蒜香蜜糖炸雞☺️
店員話炸雞係師傅專程去韓國學既,果然名乎其實😍
炸雞新鮮炸起,上枱仲係熱辣辣🤩
外皮超香脆,食落仲有食薯片既香氣咁,超正🥳
炸雞仲做到外脆內軟,入面既雞肉好Juicy同嫩滑💯
蜜糖味唔係好出,蒜味就好香濃😇
必試‼️
蒜香蜜糖炸雞

🍕肉食狂人芝加哥($198)

拉起薄餅既時候做到芝士拉絲,超吸引😋
肉食芝加哥呢款既材料最多款,啖啖肉🥓
另外既特色係薄餅既黑糖邊,好香黑糖味
好似黑糖珍珠既味咁🤪
不過可能我本身唔好芝士,個人覺得芝士有啲太多,叫多幾個朋友一齊share會好啲😝
肉食狂人芝加哥

📌 Mr. K Pizza N Chicken (銅鑼灣)
銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下B號舖

😋食物質素:7.5/10
🍽️用餐環境:7/10
💰性價比:7/10
👣回頭率:7/10
2023-01-17
2023-01-26 81 浏览
❤️Mr.K Pizza N Chicken❤️位於銅鑼灣超多食店嘅登龍街長長嘅街道兩邊全部都係小店有齊日本/韓國/港式/cafe/飲料🥤二人套餐Combo for Two🌈凱撒沙律主要都係沙律菜🥬/蕃茄仔/芝士碎再加少少煙肉🥓略嫌唔夠其他菜類或雞肉粒但配返個醬都ok 味道均勻返🌈芝加哥薄餅(雙拼)·Mr.K蕃茄蕃茄/蘑菇/煙肉/芝士/烤雞等等·燒烤派對芝士/洋蔥/燒雞肉/薯角/酸忌廉醬等等兩款Pizza個餅底偏軟身 脆返啲會更好上面仲有啲甜甜嘅焦糖醬汁幾好👍🏻🌈芝士煙肉粗管意粉好夠芝士 面且夠熱辣辣又熔晒粗管意粉生熟度剛剛好但都係唔夠煙肉 睇圖好似都係得幾塊另加🌈玫瑰醬豬肉炒年糕同我係韓國食到地道嘅版本有差別煮出嚟唔係韓國嘅粉紅色玫瑰醬韓國食味道偏甜同埋多洋蔥🧅呢間有色但味道似卡邦尼多啲年糕未夠熟 咬落有啲粉另加🌈韓式炸雞(蒜香蜜糖)半份有大概4-6件 幾夠蒜香🧄同蜜糖真係幾夾再加埋啲雞都好夠脆卜卜雞肉都嫩滑唔鞋口🌈蜜桃梳打+鮮橙汁鮮橙汁冇特別蜜桃梳打都唔係自制罐裝飲品加冰🧊
❤️Mr.K Pizza N Chicken❤️

主要都係沙律菜🥬/蕃茄仔/芝士碎
再加少少煙肉🥓
略嫌唔夠其他菜類或雞肉粒
但配返個醬都ok 味道均勻返

🌈芝加哥薄餅(雙拼)
·Mr.K蕃茄

鮮橙汁冇特別
蜜桃梳打都唔係自制
罐裝飲品加冰🧊
2023-01-21 60 浏览
既然呢到係專食pizza and chicken咁就梗係要試吓啦🍕🍗呢到嘅嘢食主要走兩個路線經典口味 或者 韓式風味傳統穩陣同創新衝擊嘅款式都有齊㗎✌🏻.🍴肉食狂人芝加哥薄餅 $198 💛9/10除咗normal手工薄餅 仲有芝加哥可以㨂身為芝士迷嘅我梗係要後者😍呢到真係落重本 唔止拉絲咁簡單直頭可以拉出一幅唔穿窿嘅芝士瀑布🧀😳配料份量一樣澎湃 配埋黑糖批邊成個薄餅食落嘅每一啖都係咁滿足😋唔想塞爆個肚 建議3個人share好啲.🍴泡菜蛋黃炸雞(半份) $128 💛8/10原本以為泡菜蛋黃係做醃汁幫雞件調味點知原來真係有泡菜同香辣蛋黃醬係面頭🤔同想像中有啲出入 但又唔錯wo香脆嘅炸雞同酸爽嘅泡菜都幾新穎幾夾😌.🍴玫瑰醬豬肉炒年糕 $138 💛8.5/10豬肉用嘅唔係瘦肉 而係豬腩肉 食落更肥美唔怕柴🐷玫瑰醬微辣刺激食慾 但唔會太過火又唔會太稀身 輕鬆掛上每條年糕到👏🏻比起辣炒年糕更溫和更creamy.整體黎講 可以話樣樣都飽肚又抵食自認大食嘅朋友黎呢到就冇錯😎
既然呢到係專食pizza and chicken
咁就梗係要試吓啦🍕🍗