2009-02-18 35 浏览
看'the curious case of benjamin button'前來個quick dinner。有時間的話一定不會來mos burger,曾經吃過一次,說以後不再來。今次吃plain dog set,朋友要了個fresh burger set,一個配薯條一個配薯餅,我飲熱綠茶牛奶(+$5)。hot dog只有3款,其餘是chilli dog及curry dog,所以要了plain dog,包不好吃,又不脆,不太喜歡sauce的味道,太普通喇,條脆皮腸就好少少。薯餅ok,不過好熱氣,薯條一般,沒有什麼特別。最好係杯熱綠茶牛奶!好味!如果再來的話,會是因為綠茶牛奶。total: $81

薯餅ok,不過好熱氣,薯條一般,沒有什麼特別。
最好係杯熱綠茶牛奶!好味!

如果再來的話,會是因為綠茶牛奶。

total: $81
2009-02-15 27 浏览
吃過豐富的情人節午餐,回家小休一會,晚上再次出動。早打算不和熱戀中的情侶鬥豪鬥浪漫,和老婆大人一起來到MOS Burger試試食評中多人讚話好味的黑醋SakuSaku雞肉漢堡。叫了兩份餐,一試之下,果然好味,酸甜的醬汁,令人胃口大開!與呢度有名的摩斯漢堡一樣咁好味(可能仲好味d)。順帶一提的係呢度嘅黃金玉米湯,雖然看不見一粒粒的栗米,但係味道香濃,同樣係超正之選呢!
吃過豐富的情人節午餐,回家小休一會,晚上再次出動。

• 黑醋SakuSaku雞肉漢堡、黃金玉米湯
2009-02-13 14 浏览
Tried a "Mos burger" and the saki chicken burger...No doubt that the quality and the way they look like are better that Mc's. that's why they can ask for more$......It's ok of coz, however, nth special at all.the tomato is fresh and so does the lettucehowever, is it all you have done for costing a fold more than the Mc's?at least i think you should do more on the bread!Then I won't feel being cheated!You costs more then of coz i expect more.it's just on average,i will give a smile if they can r

it's just on average,
i will give a smile if they can reali give sth special that I consider it "Unique"
$30 (其他)
2009-02-13 12 浏览
次次食Mos Burger都係食海鮮珍珠堡因為佢真係幾好食今次去見佢做緊特價但我就想試下第二d所以我叫左個黑醋SakuSaku雞肉漢堡d醬汁嘅味道唔錯蝴蝶蝦同埋薯條嘅味道就一般

次次食Mos Burger都係食海鮮珍珠堡

d醬汁嘅味道唔錯

蝴蝶蝦同埋薯條嘅味道就一般

• 黑醋SakuSaku雞肉漢堡
2009-02-04 20 浏览
我覺得 旺角MOS Burger比觀塘&沙田好,食物水準都幾穩定,特別係佢摩斯芝士漢堡,嘩,芝士好好味呀~牛肉汁一滴滴從肉裹慢慢流出,總之好味啦~唯一佢唔好的地方就係佢出面冇冷氣,而入面有時西斜~如果可以改善得到,我覺得佢係一個幾方法又幾好食的快餐店~

特別係佢摩斯芝士漢堡,嘩,芝士好好味呀~

牛肉汁一滴滴從肉裹慢慢流出,總之好味啦~

• 摩斯芝士漢堡
2009-01-25 23 浏览
除夕晚食的居然拖到現在才寫.. 真係好懶呀臨睇戲前買左個包充下肚..淨買一個mos burger ($20)..肉扒夠厚肉汁也很juicy.. 不過煎時放太多油..令包裝紙上印有不油.. 另外蕃茄好大塊..酸酸甜甜好開胃.. 至於麵包唔係好熱又太腍(太多油maybe).. 我還是喜較比較硬身的m記包.. 冇甘'腍又多d口感呀嘛..其實俾得起呢個價錢.. 就會expect more than 麥當當..但似乎呢間野唔係好m記好多.. 也唔值得我去專登食
除夕晚食的居然拖到現在才寫.. 真係好懶呀
臨睇戲前買左個包充下肚..
淨買一個mos burger ($20)..
肉扒夠厚肉汁也很juicy.. 不過煎時放太多油..
令包裝紙上印有不油.. 另外蕃茄好大塊..
我還是喜較比較硬身的m記包.. 冇甘'腍又多d口感呀嘛..
但似乎呢間野唔係好m記好多.. 也唔值得我去專登食
  • mos burger
2009-01-20 102 浏览
已經食左好多次mos burger~仲一定要食旺角朗豪坊果間~貪佢買完可以坐低就有人拎個餐過黎, 服務水平非常高, 又唔駛等好耐就有新鮮滾熱既包食~仲個個都笑笑口, 見你諗唔到食咩又會介紹俾你, 非常好人又體貼!今日食左黑醋SAKUSAKU雞肉漢堡+蝴蝶蝦+抺茶鮮奶, 哇!真係好食到不得了!!個黑醋汁酸酸甜甜, 非常開胃, 仲好香黑醋味~值得一試蝴蝶蝦得幾塊, 但係非一般既炸蝦~ 唔會多炸粉, 口感都唔錯~ 亦有少少蝦味~ 不過仍有進步空間~ 至於杯野就一般,因為只係鮮奶加抹茶,無咩特別,好似飲緊鮮奶咁囉~不過我還是會再來的!!

不過我還是會再來的!!

2009-01-18 13 浏览
本身唔食牛我,平時唔會主動話去食burger,因為選擇比較少。但我都幾鍾意MOS,除beef burger之外,仲有好多其他選擇!好鍾意呢到rice burger,個sauce好好味,好味道!本人最鍾意係:Seafood Rice Burger另外最近有個limited鱈魚burger,大家襯仲有得食好快好去食啦,鱈魚一食落口就有種好fresh感覺!Chips份量好,外面好脆,但入面又有potato味"林林"地!如果可以加多位就好啦!

本人最鍾意係:
Seafood Rice Burger

如果可以加多位就好啦!
  • Seafood Rice Burger
2009-01-02 12 浏览
有冇這種感覺,頭頭mos burger 開時都係覺得普普通通,但而家覺得佢地愈來愈好味. 我唔推介摩斯堡,反而我推介佢地的雞堡系列,試下呀~真係好味d 啊!我最喜歡食黑醋SAKUSAKU雞肉漢堡! d 汁好美味! 薯仔經常都係熱的~唔干.我地坐出面,晚上個feel幾正呀!

我地坐出面,晚上個feel幾正呀!
  • 黑醋SAKUSAKU雞肉漢堡
2009-01-02 105 浏览
在除夕的夜晚,我們一行四人四個大男人相約在朗豪坊見面。由於其他食店太多人等位了,所以最後選擇了較少人的MOS BURGER作為我們的晚餐。哈哈,有點頹呢。由於之前OOO 的漢堡十分不錯,所以今次我沒有選擇牛肉類的包,免得失望嗎。四個人,點了黑醋SAKUSAKU雞肉漢堡SETA白鱈魚漢堡SETB*2摩斯芝士漢堡SETA抺茶鮮奶*2自己要了白鱈魚漢堡SETB,炸魚柳所用的麵包糠比較M記粗一點,所以十分的脆。而內裡質感結實,仍然保持著肉汁和嫩滑。但魚味欠奉,而且不太夠熱。沙律醬十分特別,是混入了香草而製成的,不是死酸的那種他他汁,是比較溫和的醬。但我認為沙律醬太多了,令我不能完全地試到魚柳的味道。麵包即烘,夠熱而鬆軟。整體加上芝士後感覺有點膩,但脆脆的魚柳加上鬆軟的麵包又是十分不錯的。炸雞雖然看上去很乾,但一試肉汁仍然保存著,不鞋但亦不太滑,吃下去質感實實的很是十分好吃呀。試了友人的薯條,粗身但不脆,又不夠熱的,十分普通。抺茶鮮奶十分差勁。茶味太搶了,有點過火,令鮮奶完全沒了香和滑。茶和奶不能相互配合,而且冰多,有點不值呢。友人的飽我沒有試,所以不置評了,但記得炸雞漢堡是不錯的。環境暗暗的,
四個人,點了

黑醋SAKUSAKU雞肉漢堡SETA
白鱈魚漢堡SETB*2
摩斯芝士漢堡SETA
抺茶鮮奶*2

友人的飽我沒有試,所以不置評了,但記得炸雞漢堡是不錯的。

環境暗暗的,一般快餐店格局。

一提的是收銀員反應慢,多次要求重覆,令人有點煩厭了。幸好還是有禮貌的。

不錯但不是最好的漢堡店。
白鱈魚漢堡
摩斯芝士漢堡
白鱈魚漢堡
摩斯芝士漢堡
抺茶鮮奶*2
  • 白鱈魚漢堡,炸雞
2008-12-28 11 浏览
炸薯好好吃~又脆又大根!漢堡呢~本來想要的是海鮮堡,臨時改要了日式什麽雞漢堡,酸酸甜甜倒也不難吃~只是也算不上很好吃就是了~這家店因為一開始就想要吃但一直沒有時間去~所以這次去了還是很開心的~只是晚上時間人很多~等了很久~有點點累~
炸薯好好吃~又脆又大根!
只是晚上時間人很多~等了很久~有點點累~
2008-10-27 4 浏览
2008/10/26 (日) 7:00pm,我和女友在旺角行街後,女友提議食MOS Burger。今次我地都係第一次去食,我們每人各叫了一個B餐,我點了摩斯芝士漢堡、北海道薯餅和可樂。摩斯芝士漢堡有好多汁,塊牛肉唔會好似老牌漢堡包店咁乾,塊蕃茄幾厚,醬汁幾清,幾好味。而薯餅都非常好食,不會太多油,原來入面唔單只係薯仔咁簡單,仲有其它材料的。至於女友就點了黑醋SakuSaku雞肉漢堡、蝴蝶蝦和可樂。雞肉漢堡都唔錯,很香口,醬汁都幾清幾好味,而蝴蝶蝦都不錯,整隻都係脆卜卜,連蝦尾都可以食埋。不過全場最差應該係杯可樂,冇乜氣,又唔夠可樂味。
2008-10-14 1 浏览
試過幾間非老m的漢堡, 有好有唔好. 呢幾年亦發覺漢堡大行其道, 大連鎖店, 小小BOTIQUE漢堡包店, 仲有回巢香港的老牌子.幾次都擦門而過, 今次搜完街, 目標已關門, 搜下搜下, 來到旺角, 決定食個堡.MOS招牌Burger, 多一層肉醬, 驚太full, 所以叫了一個雞堡.照燒醬加上日式雞扒, 日本的漢堡店, 做既日式包, 用既料, 好食做間唔中缺既麥麥好多.始終是亞洲的burger, 份量亦適合普羅大眾. 唔會食完, 成肚脹晒.

2008-10-13
MosBurger喺香港開咗成兩年,但一直都冇幫襯過...既然有coupon,今日就走去一試...地點係朗豪坊分店,得一條line排隊,其實都唔明,點解唔整多個cashier呢?take order果陣,個收銀員都好有禮貌,但總覺得佢好心急咁,好似冇咩聽到人講乜就向後面嗌:「再嚟辣雞漢堡...大薯...蝴蝶蝦...」嗯...有啲擔心佢冇聽清楚...拎住個牌,等咗一陣,就有得食,辣雞漢堡嘅size同M記嘅包差唔多大,但味道就唔錯啦,雞肉炸到好香,但辣就唔係好辣囉...薯條真係好好食,粗身嘅薯條,炸到熱辣辣,好香薯味,亦好有口感,抵我要個大嘅...仲有一個蝴蝶蝦,係額外買嘅,佢哋將隻蝦劏開咗嚟炸,結果係太乾身,硬屈屈,食唔到蝦嘅甜味,我估如果佢哋唔劏開嚟炸,可能會好少少,至少有啲口感...後記:食到尾嘅時候,有個女仔坐咗喺我前面,而佢男朋友就企咗響我後面等,其實等位人人都會,但好似佢兩個咁等成咁就真係有啲驚,睇佢哋個款似趕我走多過係等我食完,一副不滿嘅神情,見到都煩...

正,辣雞漢堡
正,蝴蝶蝦
正,大薯條
正,辣雞漢堡
正,蝴蝶蝦
正,大薯條
2008-10-13 99 浏览
一向鍾意食Mos burger貪佢好食又抵食最重要gei 係水準好stable去邊間分店食, 幾時食都咁好食!!今次黎就想試新的吉列蝦漢堡真係好好食呀!!入面有好多蝦蝦好彈牙~個芥辣沙律好夾!有少少攻鼻gei 感覺, 正!!!今次仲試埋薯餅tim~果然很薯!熱辣辣脆卜卜正!!仲有每次必飲的抹茶鮮奶~不過, 今次奶味太重無咁好飲...又係儲印仔gei 時候啦~而家食夠$40 就有一個印仔儲夠5個就有文具10個就有一個杯杯好靚呀!!好想要 !!!!p.s. 之前食過gei burger, 一次過係度講埋啦~~Saku saku 黑醋雞漢堡, 係我至愛gei burger!!! 少少酸gei 汁, 加上脆脆的雞, 正!!Mos burger 係第二至愛, 最鍾意佢大大塊的蕃茄, 好味的肉醬, 仲有juicy 的牛牛~牛蒡rice burger 唔想食肉gei 話, 呢個食best choice!
一向鍾意食Mos burger
貪佢好食又抵食
最重要gei 係水準好stable
去邊間分店食, 幾時食都咁好食!!
今次黎就想試新的吉列蝦漢堡
真係好好食呀!!
入面有好多蝦蝦
好彈牙~
個芥辣沙律好夾!
有少少攻鼻gei 感覺, 正!!!
今次仲試埋薯餅tim~
果然很薯!
熱辣辣脆卜卜
正!!
仲有每次必飲的抹茶鮮奶~
不過, 今次奶味太重
無咁好飲...
又係儲印仔gei 時候啦~
而家食夠$40 就有一個印仔
儲夠5個就有文具
10個就有一個杯杯
好靚呀!!
好想要 !!!!

吉列蝦漢堡
Saku saku 黑醋雞漢堡