2021-05-18 33 浏览
✨Green Matcha Soy $38 🍵抹茶味濃郁,小店用豆奶代替牛奶,豆奶味亦都非常突出,口感醇香順滑👍🏻Mood Coffee (尖沙咀)📍尖沙咀漆咸道南81號南海大廈地下E號舖💲消費: $38
✨Green Matcha Soy $38 🍵

Mood Coffee (尖沙咀)
📍尖沙咀漆咸道南81號南海大廈地下E號舖
💲消費: $38
2021-05-17 31 浏览
☕️mood coffee 店面細細 只有2個位 所以多數人都係外賣 ..☕️唔飲咖啡或者唔飲得奶朋友有福喇(🤪好老土) 今次試左non咖啡嘅mood special系列 試左white mood oat☕️white mood milk $45(large)其實佢係一杯奶茶 用上燕麥奶 咁就唔駛怕腸胃受唔到 茶味係西式breakfast tea 嘅味 茶味濃而不苦澀 好耐冇飲過一杯好飲嘅西式奶茶 好有驚喜💕☕️店內仲有鬆餅曲奇 店主好好俾左兩塊試食裝我地試食🥰

☕️white mood milk $45(large)

☕️店內仲有鬆餅曲奇 店主好好俾左兩塊試食裝我地試食🥰
2021-05-08 34 浏览
𝕋𝕊𝕋 • 𝕄𝕠𝕠𝕕 ℂ𝕠𝕗𝕗𝕖𝕖 🔲📍尖沙咀漆咸道南𝟠𝟙號南海大廈地下𝔼號舖➰ 當您習慣在煩囂的都巿生活,不如換個心情到訪Mᴏᴏᴅ Cᴏғғᴇᴇ,陶醉一杯寫意滋味。小店走黑白簡約風,空間雖小卻富時代感,咖啡質素很不錯。➰ ▪️𝙶𝚛𝚎𝚎𝚗 𝙼𝚊𝚝𝚌𝚑𝚊 𝚂𝚘𝚢 $𝟹𝟾/$𝟺𝟻 🍵抹茶茶濃回甘,以荳奶取代牛奶,口感香滑。▪️𝙳𝚒𝚛𝚝𝚢 𝙲𝚘𝚏𝚏𝚎𝚎 $𝟺𝟸 ☕️冰凍鮮奶撞上特濃咖啡,漸層清晰,入口柔順。▫️𝙻𝚎𝚖𝚘𝚗 𝚁𝚊𝚜𝚙𝚋𝚎𝚛𝚛𝚢 𝙼𝚞𝚏𝚏𝚒𝚗 $𝟸𝟾 🍋很喜歡鬆餅和咖啡的配搭,可惜面層的焦糖粒有點畫龍點晴,味道偏甜。
𝕋𝕊𝕋 • 𝕄𝕠𝕠𝕕 ℂ𝕠𝕗𝕗𝕖𝕖 🔲
📍尖沙咀漆咸道南𝟠𝟙號南海大廈地下𝔼號舖

▪️𝙶𝚛𝚎𝚎𝚗 𝙼𝚊𝚝𝚌𝚑𝚊 𝚂𝚘𝚢 $𝟹𝟾/$𝟺𝟻 🍵
抹茶茶濃回甘,以荳奶取代牛奶,口感香滑。

▪️𝙳𝚒𝚛𝚝𝚢 𝙲𝚘𝚏𝚏𝚎𝚎 $𝟺𝟸 ☕️
冰凍鮮奶撞上特濃咖啡,漸層清晰,入口柔順。

2021-05-04 41 浏览
🍽Expresso Tonic  (4/5)💰3838蚊咁大杯ET真係好少有分層做得好靚,甘酸balance🍽Iced Cappuccino(4/5)💰42濃厚細滑既泡沫,咖啡甘味重,唔太酸兩者融合恰當,就算冰溶咗都冇太過沖淡咖啡小店只有兩個座位,雖然對住路面但街道行人算少除咗咖啡,都仲有好多無咖啡因既飲品可以試仲有流心muffin,不過當日太熱冇咩胃口就冇試到了有個打卡位,真係手殘如我都覺得影得幾好當日坐咗約20分鐘,前前後後都有唔少人買咖啡,比我想像中出名啲添
🍽Expresso Tonic  (4/5)💰38
38蚊咁大杯ET真係好少有
分層做得好靚,甘酸balance

🍽Iced Cappuccino(4/5)💰42
濃厚細滑既泡沫,咖啡甘味重,唔太酸
兩者融合恰當,就算冰溶咗都冇太過沖淡咖啡

小店只有兩個座位,雖然對住路面但街道行人算少
除咗咖啡,都仲有好多無咖啡因既飲品可以試
仲有流心muffin,不過當日太熱冇咩胃口就冇試到了
有個打卡位,真係手殘如我都覺得影得幾好
2021-05-04
店鋪:Mood Coffee (尖沙咀)地址:尖沙咀漆咸道南81號南海大廈地下E號舖最近尖沙咀新開咗間叫Mood Coffee 嘅咖啡店☕️,希望客人可以喺煩囂嘅都巿入面陶醉咁飲返杯寫意嘅飲品🥰店鋪格局以框框同黑白色為主🔲,簡潔得嚟帶有些少型格風,有兩個座位,雖然店鋪細細,不過都幾多人嚟排隊買咖啡同muffin✝️White Mood Oat $45以伯爵茶同荳奶沖調嘅Mood Special drink,就算係素食人士都啱👍,以荳奶取代牛奶更加健康,面頭加咗肉桂粉,飲落先以伯爵茶香同肉桂香帶出,繼而荳奶香味慢慢浮面✝️Espresso Tonic $38將espresso撞落去tonic water,飲落有啲酸酸地嘅咖啡甘香,漸層色嘅混合仲好吸睛,啱晒一眾打卡嘅你📸✝️Triple Chocolate Filled Muffin $28飲嘢又點少得食返個鬆餅🤩,呢個三重朱古力流心鬆餅即叫即焗,面頭見到粒粒焦糖同肉桂粉,仲有流心朱古力!放入口熱辣辣♨️,朱古力味濃郁香甜,食一啖飲番杯嘢飲都幾正
店鋪:Mood Coffee (尖沙咀)
地址:尖沙咀漆咸道南81號南海大廈地下E號舖

✝️White Mood Oat $45
以荳奶取代牛奶更加健康,

✝️Espresso Tonic $38
將espresso撞落去tonic water,
飲落有啲酸酸地嘅咖啡甘香,
漸層色嘅混合仲好吸睛,啱晒一眾打卡嘅你📸

放入口熱辣辣♨️,朱古力味濃郁香甜,食一啖飲番杯嘢飲都幾正
2021-04-25
2021-04-25 45 浏览
Flat White$32Triple Chocolate Filled Muffin$25好味指數:😋😋😋😋😋抵食指數:💲💲💲💲環境舒適:😌環境衛生:🧹🧹🧹🧹🧹服務質素:💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️推介原因:Muffin 有加熱過,朱古力呈半溶狀,雖邪惡,但好味。Muffin 鬆軟不乾身。Flat White 咖啡味香,不苦也不酸。小小的Cafe 只有2張高椅,不能久坐。但白色牆身、白櫃、白色咖啡機、白色碟、白色紙杯,配少許黑色的配件,又給我一個很舒適的感覺。
Flat White
好味指數:😋😋😋😋😋
抵食指數:💲💲💲💲
環境舒適:😌
環境衛生:🧹🧹🧹🧹🧹
服務質素:💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️
Flat  White
Triple  Chocolate  Filled  Muffin
Flat  White
2021-04-24 48 浏览
今次同朋友黎到位於尖沙咀既Mood Coffee~~佢地主張「從煩囂都巿中,陶醉一杯寫意滋味」💕💕cafe 設計走純白簡約風,雖然空間不大,但都有唔少打卡位~~門口既招牌仲會變色,好特別🤩🤩🥤White Mood Oat $45✨呢杯係燕麥奶奶茶,面頭仲有d肉桂粉❣️❣️飲落幾香,口感綿滑,唔錯👍🏻👍🏻🍹Purple Lemonade $45✨味道酸酸甜甜,好fresh好解暑~~鍾意飲梳打既朋友實鍾意😍😍🧁檸檬桑莓流心鬆餅 $28✨cafe仲有提供幾款鬆餅,我就揀左呢款~~鬆餅拎到果陣仲係暖暖地,口感鬆軟❤️❤️食落檸檬味好香,桑莓醬內餡酸酸甜甜😋😋
今次同朋友黎到位於尖沙咀既Mood Coffee~~
佢地主張「從煩囂都巿中,陶醉一杯寫意滋味」💕💕

🥤White Mood Oat $45✨
呢杯係燕麥奶奶茶,面頭仲有d肉桂粉❣️❣️
飲落幾香,口感綿滑,唔錯👍🏻👍🏻

🍹Purple Lemonade $45✨
味道酸酸甜甜,好fresh好解暑~~
鍾意飲梳打既朋友實鍾意😍😍

🧁檸檬桑莓流心鬆餅 $28✨
cafe仲有提供幾款鬆餅,我就揀左呢款~~
鬆餅拎到果陣仲係暖暖地,口感鬆軟❤️❤️
食落檸檬味好香,桑莓醬內餡酸酸甜甜😋😋
2021-04-14 47 浏览
有一段時期冇飲咖啡嘅我,依家變成差唔多一星期飲四至五次。 上癮了,真係好味,價錢好公道❤️所有設計都好有心思,應該花左唔少時間,好有heart 👍🏻❤️流心muffin 都好好味😋(太心急食無影到相😅)MÖöD coffee 用左哥倫比亞同埃塞俄比亞嘅豆做,好香,好有我個人鍾意嘅咖啡味道。 老實講,同一般大牌子嘅咖啡都幾大距離😂店員話會再引入其喺味道(期待中)❤️Ps. 可以係舖頭門口停車買,好方便😂👍🏻👍🏻

流心muffin 都好好味😋(太心急食無影到相😅)

店員話會再引入其喺味道(期待中)❤️

Ps. 可以係舖頭門口停車買,好方便😂👍🏻👍🏻

Caffe  Mocha
Long  Black
Flat  White  with  oat  milk
Long  black
Espresso  Tonic
  • Flat  white  with  oat  milk
  • Muffins
2021-04-10 460 浏览
去完聖堂祈禱,行過路過 ....就飲杯 Iced Americano ~燈光轉來轉去,時紅時綠 😄 呢仲 mood 係乜嘢玩法? 就是有那種 80s Disco/90s Rave Party 的 natural high 的感覺 , 又有種幻變的無常感覺 , 不過都幾得意 , 打卡不錯 ~Iced Americano : 味道偏向 fruity, 但不失 nutty 的韻味 , 氣味芬芳 , 飲落有微微的果香青酸味 , 個性平平但又頗 balance 的一杯啡 , 不錯喝的 ~本篇完 ~
去完聖堂祈禱,行過路過 ....
就飲杯 Iced Americano ~

本篇完 ~
2021-04-01 56 浏览
這是一間細少嘅白色極簡主義咖啡店。店門前放咗一個幻燈嘅燈牌logo,好特別,遠看都能見到。餐牌上有多款咖啡和茶款可以選擇,有些不認識的飲品,店員親切友善哋一一介紹,服務很好。Brown Almond Chai (HK$36).這是用杏仁奶沖的印度奶茶,是比較少見的飲品,我覺得好特別.聞到好香的印度香料,但香料嘅味道不是太強列,我覺得比較容易接受.絲滑嘅口感,味道也不太甜,覺得好好味.我好想再去飲多一杯😍

Brown Almond Chai (HK$36)
.這是用杏仁奶沖的印度奶茶,是比較少見的飲品,我覺得好特別
.絲滑嘅口感,味道也不太甜,覺得好好味
.我好想再去飲多一杯😍

2021-03-12
2021-04-01 33 浏览
今日同朋友黎到尖沙咀漆咸道附近,做完野就想買杯咖啡飲補一補神🥱見到Mood依間cafe幾特別,店內設有兩個座位,可以慢慢品嘗到咖啡!佢哋仲有幾款唔同口味嘅muffin😍有朱古力,又有apple crumbles 😍😍全部都係我至愛知道佢哋嘅咖啡係本地炒豆師出品,而且奶咖很扎實☕️試左佢嘅flat white, 再配埋個流心朱古力muffin🤤係個好豐富嘅下午茶!如果下次再經過尖東附近都想試下其他款嘅咖啡🤤🤤🤤平得黎又幾好飲

「Create Moods , Create Coffee」小店位於尖沙咀鬧市當中嘅一小角落,遠離人多車多嘅煩囂都巿,小店設有窗框同2個座位,可以靜靜品嚐咖啡寫意滋味~🍵Green Matcha Soy $36小店用北川半兵衛宇治抹茶製作,抹茶味濃郁,加上用豆奶沖嘅抹茶,入口醇滑😍☕Dirty Coffee $38😝Dirty Coffee將Expresso倒入凍奶,牛奶漂染同分層形成鮮明對比,唔洗攪拌直接飲,第一啖飲落去有濃濃Espresso味,Espresso慢慢與牛奶混合稀釋,逐漸飲到幼滑牛奶嘅甜味,帶出清新感覺。🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️估唔到呢間咖啡小店有鬆餅!外貌喺🍄形狀,大大粒!鬆餅配埋咖啡做早餐好嘆!😌店員會輕輕加熱鬆餅,暖暖哋🥰食完暖笠笠~🍪三重朱古力肉桂焦糖流心鬆餅🥧 Triple Chocolate Filled Muffin $25Muffin朱古力流心效果超好!朱古力味超濃🤤🤤🍋檸檬桑莓流心鬆餅🥧 Lemon Flavoured Muffin With Raspberry Filling $25表面有糖粒😳甜入心嘅感覺🥰最中間喺桑莓醬,蛋糕層散發好鮮嘅檸檬味~

🍵Green Matcha Soy $36

☕Dirty Coffee $38

店員會輕輕加熱鬆餅,暖暖哋🥰食完暖笠笠~

Muffin朱古力流心效果超好!朱古力味超濃🤤🤤

午餐
  • 抹茶豆奶
  • Green  Matcha  Soy
2021-03-11 321 浏览
“一切隨心” What’s your mood today? 尖沙咀新開左間特色Coffee Shop - Mood Coffee成間Cafe只有兩個座位, 私隱度十足屋頂裝左會變色嘅燈箱, 充分體現大家每日心情嘅轉變Mood Coffee主要賣野飲, 但都有賣少量鬆餅<蘋果肉桂焦糖流心鬆餅>呢個蘋果肉桂焦糖流心鬆餅肉桂味唔算重, 但鬆餅濕潤, 配上甜絲絲嘅焦糖流心, 味道唔錯<三重朱古力肉桂焦糖流心鬆餅>鍾意甜食嘅朋友就唔可以錯過呢個三重朱古力肉桂焦糖流心鬆餅啦朱古力味道超級濃郁, 朱古力控麻煩bookmark定<Dirty Coffee>食左咁多甜食, 飲返杯咖啡就更加完美唔知呢杯充滿藝術感嘅Dirty Coffee你又鍾唔鍾意呢冰凍嘅鮮奶倒入特濃咖啡, 形成天然嘅漸層仲等咩? 快啲打卡啦<Flat White>如果想飲熱飲, 都可以試下Flat White奶滑啡濃<Purple Lemonade>唔飲咖啡都有選擇, 呢杯Purple Lemonade氣泡好足, 味道偏酸, 但總有人愛
成間Cafe只有兩個座位, 私隱度十足
屋頂裝左會變色嘅燈箱, 充分體現大家每日心情嘅轉變

Mood Coffee主要賣野飲, 但都有賣少量鬆餅

<蘋果肉桂焦糖流心鬆餅>

<三重朱古力肉桂焦糖流心鬆餅>
鍾意甜食嘅朋友就唔可以錯過呢個三重朱古力肉桂焦糖流心鬆餅啦
朱古力味道超級濃郁, 朱古力控麻煩bookmark定

<Dirty Coffee>
食左咁多甜食, 飲返杯咖啡就更加完美
唔知呢杯充滿藝術感嘅Dirty Coffee你又鍾唔鍾意呢
冰凍嘅鮮奶倒入特濃咖啡, 形成天然嘅漸層
仲等咩? 快啲打卡啦
<Flat White>
如果想飲熱飲, 都可以試下Flat White
奶滑啡濃
<Purple Lemonade>

• 三重朱古力肉桂焦糖流心鬆餅
  • Dirty  Coffee
〰︎𝙵𝚕𝚊𝚝 𝚆𝚑𝚒𝚝𝚎 ($𝟹𝟾+ 𝚘𝚊𝚝 𝚖𝚒𝚕𝚔 $𝟹)自從少喝牛奶後便轉喝燕麥奶真的跟牛奶無分別 甚至香氣更勝一籌(•̀ᴗ•́)و這裏的𝙾𝚊𝚝 𝚖𝚒𝚕𝚔 𝚏𝚕𝚊𝚝 𝚠𝚑𝚒𝚝𝚎偏淡口奶香不重 勝在十分大杯經過買杯咖啡也是很不錯的〰︎𝙸𝚌𝚎𝚍 𝙻𝚊𝚝𝚝𝚎 ($𝟹𝟾+ 𝚘𝚊𝚝 𝚖𝚒𝚕𝚔 $𝟹)相比熱款 我更愛這杯冷款𝙾𝚊𝚝 𝚖𝚒𝚕𝚔更濃厚 不會被冰粒沖淡味道與咖啡的比例很平衡比較推薦這裹的冷飲!
自從少喝牛奶後便轉喝燕麥奶
真的跟牛奶無分別 甚至香氣更勝一籌(•̀ᴗ•́)و
這裏的𝙾𝚊𝚝 𝚖𝚒𝚕𝚔 𝚏𝚕𝚊𝚝 𝚠𝚑𝚒𝚝𝚎偏淡口
奶香不重 勝在十分大杯
經過買杯咖啡也是很不錯的

相比熱款 我更愛這杯冷款
𝙾𝚊𝚝 𝚖𝚒𝚕𝚔更濃厚 不會被冰粒沖淡味道
與咖啡的比例很平衡
比較推薦這裹的冷飲!
2021-03-06 305 浏览
/𝑀𝑜𝑜𝑑 𝐶𝑜𝑓𝑓𝑒𝑒 🇭🇰/➖➖➖<尖沙咀純白系coffee stand > ➖➖➖最近真係開左好多純黑純白系嘅coffee shop / cafe 今次去到尖沙咀近尖東呢邊有間可能你行過會走漏眼嘅咖啡店最特別係佢門口係會變成唔同顏色!雖然空間幾狹小 但飲品款式都幾多~亦有兩個位可以堂飲 另設muffin 輕食通常大家都係grab n go !! ➖➖➖1️⃣ Green matcha soy $36/ $42 (𝟟.𝟛𝟝/𝟙𝟘) 抹茶豆奶 會飲到抹茶微微苦澀 底部亦唔會有粉粒凝結 豆奶味幾突出 都平衡得幾好➖➖➖2️⃣White Mood oat $36/42 (𝟞.𝟝𝟝/𝟙𝟘)同平時飲嘅燕麥奶差不多 如果奶泡可以再豐厚啲就好 面頭有肉桂粉之類 聞到覺得幾香😆➖➖➖3️⃣Espesso tonic $34 (𝟟.𝟚/𝟙𝟘) 好耐無飲過espresso tonic 咖啡加上tonic 嘅化學反應 飲落微酸 似檸檬味!咖啡味再重啲就好➖➖➖4️⃣dirty $38 (𝟟/𝟙𝟘) 好耐無飲過dirty 做到漸層效果 飲落口感都頗順滑 初頭飲咖啡味都幾出 後段奶味較重➖➖➖5️⃣檸檬桑莓流心

/𝑀𝑜𝑜𝑑 𝐶𝑜𝑓𝑓𝑒𝑒 🇭🇰/
<尖沙咀純白系coffee stand >
有間可能你行過會走漏眼嘅咖啡店
最特別係佢門口係會變成唔同顏色!
雖然空間幾狹小 但飲品款式都幾多~
亦有兩個位可以堂飲 另設muffin 輕食
通常大家都係grab n go !!

Green Matcha  soy

White  mood  oat

➖➖➖
3️⃣Espesso tonic $34 (𝟟.𝟚/𝟙𝟘)
Espresso  tonic

➖➖➖
4️⃣dirty $38 (𝟟/𝟙𝟘)
Dirty

➖➖➖
5️⃣檸檬桑莓流心鬆餅 $25 (𝟟/𝟙𝟘)
鬆餅都幾大個 夠飽肚 蛋糕頗結實但唔會過硬~
檸檬味唔算好突出 會似原味蛋糕多啲
內裏流心效果唔算好明顯 主要係果jam