la lilac
咖啡香
la lilac
2013-09-26
关注
上次嚟到深圳呢個商場己經被呢間優雅咖啡店吸引昏暗柔和燈光半開放式店舖大大張淺灰色椅子 ...感覺好舒服 :) 所以, 今日我們特意坐地鐵由華僑城來這裡就是為了一杯咖啡由街頭行到街尾才發現這個商場尾是連接另一個地鐡站的走回頭時原本放在門店推介的港式蛋撻banner 己經收起看來我親愛的蛋撻已賣光了 :(  店內只剩下啡啡黃黃的餅 (沒有生果味)還有幾款包類  所以我還是期待著那杯鹹鹹的咖啡中杯跟大杯都三十幾蚊(差唔多港幣都 $50蚊)所以買杯大可以慢慢 hea 因為前一晚去完 85度C就覺得呢杯唔多好飲鹹味唔夠突出咖啡都唔係吟濃郁又無乜冰火感覺 ...真係差天共地 朋友選了凍啡加件朱古力餅賣相不錯味道還可以可惜這裡消費太高了唯一好處係無香港個d吟嘈吟多人  查看更多
赞好
检举
bbkaki
盡本分就可以了
bbkaki
2013-09-09
关注
平常都會來買飽或cake食,質素都唔錯;不過食飯就未試過。今日同同事想試下新野,就試下佢得唔得先。本身是cafe來的,之前是沒有午飯食;不過可能想多點生意就做午餐吧!店是開放式,空間大;令人舒服。主力都是cake 同飲料。支竹燜魚腩飯,(人民幣26) 這個價錢在這區算平了。先看賣相也不錯,還有湯及前菜;青瓜爽脆微酸,好開胃。湯是冬瓜湯,味道是飯堂的口味-不行。支竹燜魚腩份量多,味道是以川菜口味來造;有一點辣。不過牙帶魚好腥,這味道是醬汁也蓋不住。好可怕,以後同自己講唔好再食魚。海鹽芝士紅荼,(人民幣29) 杯茶重貴過午餐。飲落去,味道比想像好好多!面果D就好以奶蓋的感覺,有點咸及甜,紅茶要了小甜;味道是十分清新。好像是午後紅茶的味道。貴是貴了點,不過物有所值。比午餐好好多。所以有時做回本份,賣這些茶及cake 。已經是十分之好了。查看更多
+ 5
赞好