2021-03-05 150 浏览
烤春雞和新朋友食午餐,健談的人食飯傾計會食飽😂早前行過門面好工業風,又好多隻係咁烤,好好奇,今日去試!🤤🤤🤤🤤都不錯!鍾意食雞可以去試試👍🏻.西班牙黑毛豬叉燒 $98 😋😋😋好濃味,即叫即燒,香濃豬味!.是拉差醬烤春雞 $98 😋😋😋😋食落不太辣,不需要擔心,烤到剛剛好,店員好細心比手套、濕紙巾,食得安心!欣賞!.百香果茶x2 $36 😋😋😋😋好香,食到尾可以咬爆啲百香果☺️🤣.@mix_roasteria
烤春雞
和新朋友食午餐,健談的人食飯傾計會食飽😂
都不錯!鍾意食雞可以去試試👍🏻
西班牙黑毛豬叉燒 $98 😋😋😋
好濃味,即叫即燒,香濃豬味!
是拉差醬烤春雞 $98 😋😋😋😋
百香果茶x2 $36 😋😋😋😋
好香,食到尾可以咬爆啲百香果☺️🤣
@mix_roasteria
2021-03-05
2021-03-04 96 浏览
Rosemary grilled soring chicken 露絲香草燒春雞 $98 🐔 個熱辣辣嘅燒春雞好正,燒雞上枱嗰時店員仲好貼心俾濕紙巾同手套我哋用🧤可以直接用手食🤤香草燒雞好香,外皮仲脆脆地,係開放廚房睇住佢即叫即燒,入面啲肉好嫩滑同埋有好多雞肉汁流出,啲雞脾肉特別正🍗燒到啱啱好,唔會太鹹得來有好野味雖然間舖頭連水喉水都冇得供應,一定要嗌嘢飲,但店員嘅服務態度尚可
露絲香草燒春雞 $98 🐔

今次試下呢間新開喺太子嘅西餐廳,主力係食豬🐷、雞🐔同埋漢堡🍔質素都唔錯又大份,價錢相宜😆🤩·✨招牌燒德國大豬手 $188主廚上菜時分享佢地嘅豬手係用啤酒同醋醃一晚 ,做到脆皮肉腍架😆豬手份量好大,外皮果真係好脆,肉質唔會太鞋,食食下覺得少少偏鹹,不過連埋醬食就啱啱好·✨海南雞自家米堡 $98海南雞飯嘅變形版😋米堡用上兩邊都煎過嘅黃薑飯代替漢堡包嘅包包部分,個飯唔會鬆散,米飯有煎過嘅香味雞夠多又好嫩滑,淋上微辣嘅雞醬,好食喎🤤·✨金沙魷魚圈 $88鹹蛋黃魷魚圈🦑+炸洋蔥圈🧅熱氣又好邪惡嘅小食,我就鍾意魷魚圈多啲,鹹蛋黃實在太惹味🤤,而👦🏻就歡喜洋蔥圈,咬落去仲有洋蔥汁👍🏻👌🏻·🌟餐牌雖然選擇不算多,但小店每樣嘢都頗有水準,店員都好好服務態度👍🏻,希望繼續keep落去❤️
✨招牌燒德國大豬手 $188

✨海南雞自家米堡 $98
雞夠多又好嫩滑,淋上微辣嘅雞醬,好食喎🤤
✨金沙魷魚圈 $88
鹹蛋黃魷魚圈🦑+炸洋蔥圈🧅
2021-02-18 74 浏览
📍Mix係疫情期間太子竟然開咗一間新餐廳 🏚,餐廳主打好多唔同西式嘅嘢食,例如:大大隻德國豬手丶漢堡包丶秘製燒春雞丶黑毛豬叉燒丶海南雞自家米堡,仲有好多唔同嘅小食,送啤酒一流 🍻🍺,餐廳裝修簡約工業風格,所有牆壁都係水泥牆,好似去咗外國添 😹,餐廳環境好舒適播住啲好休閒嘅音樂,好啱同朋友傾吓計食下野,價錢相宜,佢哋門口仲有得買燒雞🐔,全部都係即刻燒,而家外賣仲做緊優惠啊‼️大家快啲去試吓啦,想知我食咗啲咩就睇下面啦👇———————————————————大大隻德國鹹豬手🐷 $188一見到個餐牌就德國鹹豬手梗係即刻試吓啦🤤,豬手一嚟到‼️嘩‼️,好大隻好香呀,豬手外皮焗得好香脆,肉質好唔會好硬,再配合埋佢跟嘅芥辣醬,可以減少油膩感,食多樣嘢食都得啦 🙈,餐廳好貼心仲會幫我哋切,會附送埋手套唔使食到我哋食到隻手污糟晒 👍👍———————————————————西班牙黑毛豬叉燒 🐷 $98叉燒啱啱好半肥瘦又唔會太肥,叉燒燒得好焦香arrr 😋,食落口好香會有油香同汁,如果有一碗白飯配合埋簡直係一流 😎😎,支持餐廳要跟飯 🤣🤣🤣———————————————————海南雞自家米堡 🐔 $78呢個真係
📍Mix
大大隻德國鹹豬手🐷 $188
西班牙黑毛豬叉燒 🐷 $98
海南雞自家米堡 🐔 $78
呢個真係好特別 😂,海南雞飯就食得多 ,第一次食海南雞米煲,海南雞米堡外型好精緻,佢哋啲海南雞食得好滑肉質厚,加埋佢哋酸酸甜甜嘅醬汁 😉,米堡煎得好香脆,但稍微硬咗少少 🤏,呢度可以改善少少 🤩
———————————————————
環境 - 餐廳環境好舒適,好適合同朋友一齊食嘢傾偈,餐廳係走工業風格,如果想同朋友食嘢飲酒都得㗎餐廳有提供啤酒🍻🍺
📍地址
MIX (太子)
太子界限街43C號地舖
2021-02-08 94 浏览
最近新開業嘅MIX位於太子,餐廳裝修行工業風,感覺有格調!邪惡燒肉丁 $88將燒肉粒再炸至香脆可口,認真邪惡!配埋啤酒,爽呀!頂級純安格斯牛肉漢堡 $128好巨型嘅漢堡呀!安格斯牛肉漢堡扒肉味香濃,好juicy,配上芝士,蕃茄及生菜,好滋味!是拉差醬烤春雞 $98春雞烤至剛剛好,嫩滑多汁,!表面塗滿由是拉差醬特製嘅醬汁,好惹味!金沙魷魚圈 $88外層炸至金黃香脆,加上適量鹹蛋黃醬,唔錯!Edelweiss 330ml $48味道甘甜,入口豐盈順滑!可樂
最近新開業嘅MIX位於太子,餐廳裝修行工業風,感覺有格調!

邪惡燒肉丁 $88

將燒肉粒再炸至香脆可口,認真邪惡!
配埋啤酒,爽呀!

頂級純安格斯牛肉漢堡 $128

是拉差醬烤春雞 $98

金沙魷魚圈 $88

外層炸至金黃香脆,加上適量鹹蛋黃醬,唔錯!

Edelweiss 330ml $48

味道甘甜,入口豐盈順滑!

可樂
一如以往,新年前都會陪家人行下花墟,買返盤年花過節🌸跟住又黎到氣球最愛嘅覓食環節😋行到街角,一眼就比店面嘅SAPPORO霓虹燈吸引咗🍻店內裝潢貫徹濃厚嘅工業風,食物選擇貴精不貴多,主攻烤物炸物🤤配啤酒一流😋食咗乜:金沙魷魚圈 HKD$58咸香嘅蛋黃🤤沙沙嘅質地+厚實足料嘅魷魚圈✨薄薄嘅炸漿一d都唔油膩😋(偷偷地話您知:我連鋪喺底嘅生菜都食埋😆吸左d咸蛋黃油😋好正)邪惡燒肉丁 HKD$58有別於中式燒味,呢個燒肉丁真邪惡😈真驚喜🧡吉列脆皮+層層分明嘅腩仔燒肉🤤一口一件✨食起上黎好方便黑啤烤春雞 HKD$98烤春雞喺小店嘅招牌菜之一🐣燒汁+黑啤醃製,外皮微微脆又香口,內裡肉質鮮嫩好juicy🤤如果雞肉再入味d就更出色招牌燒德國大豬手 HKD$188脆皮豬手喺烤製時噴上大量德國啤酒😋疏針會得好足👍🏽脆卜卜嘅豬皮,肉質又唔會太乾😋忍唔住拎起支骨食✨一絲肉都唔比佢淨整體黎講,食物好出色👍🏽大家不妨同朋友去飲番杯chill吓✨一解無得落bar飲野吹水之愁💦店員姐姐好有熱誠😆主動介紹餐點又友善👍🏽🚌點搭車:巴士🚌:乘搭途經彌敦道太子站嘅巴士線,落車向後行至界限街,過馬路就喺餐廳正門啦港鐵🚇:喺灣仔站

😋食咗乜:
金沙魷魚圈 HKD$58

邪惡燒肉丁 HKD$58

黑啤烤春雞 HKD$98

招牌燒德國大豬手 HKD$188

🚌點搭車:

港鐵🚇:喺灣仔站A出口,向深水埗方向行至界限街,過馬路就喺餐廳正門啦
  • 招牌燒德國大豬手
  • 黑啤燒春雞
  • 金沙魷魚圈
2021-01-23 93 浏览
今日去了太子食烤焗bar餐廳有好多八十年代的裝飾有仿古的收音機和電器在舖面可以見到有個大大的燒烤焗爐!好正不同時段出爐不同口味的燒雞!香草烤雞$98香香肉嫩香滑🤤🤤招牌德國大豬手$188外脆內軟!肉質香濃!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻超級推介金沙魷魚圈$88😘😘😘外面一層香香的咸蛋黃包住脆脆的外皮!🤤🤤🤤😋內面的魷魚鮮甜!🤩🤩軟軟香香!配德國白啤~一絕!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
今日去了太子食烤焗bar
餐廳有好多八十年代的裝飾有仿古的收音機和電器
在舖面可以見到有個大大的燒烤焗爐!
好正不同時段出爐不同口味的燒雞!
香草烤雞$98
香香肉嫩香滑🤤🤤

招牌德國大豬手$188
外脆內軟!肉質香濃!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻超級推介

金沙魷魚圈$88😘😘😘
外面一層香香的咸蛋黃包住脆脆的外皮!🤤🤤🤤😋

內面的魷魚鮮甜!🤩🤩軟軟香香!
配德國白啤~一絕!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2021-01-23 70 浏览
雞博士唔知係邊度見到太子有一間食完隻烤雞嘅舖頭帶咗我去🤣 叫咗一隻雞,另外店員都極力推薦我地試德國豬手😹-🐷招牌燒德國大豬手 ($188)🐥露絲香草烤春雞 ($98)-我覺得最好味就係呢個德國大豬手,燒到個皮好香好脆,仲要係比較薄身既脆,所以食落都好正,唔會似岀面有啲豬手皮咁硬🤣 個皮整得好脆但入面啲肉仲可以保持嫩滑😍 食落一啲都唔乾,好快就已經俾我哋食晒🤤另外介紹埋呢個燒春雞,佢係有三隻味可以揀,因為想食到雞嘅鮮味,所以我哋揀咗一隻冇咁濃味嘅露絲香草烤春雞。烤雞都幾大隻,上枱係超級香,撕啲雞肉岀黎食仲冒緊煙,熱辣辣完全唔鞋,好抵食☺️

🐷招牌燒德國大豬手 ($188)
🐥露絲香草烤春雞 ($98)

2021-01-17 70 浏览
週未經過界限街 見到一間新開張嘅餐廳 輕工業風裝修 環境舒適好適合同朋友飲返兩杯 傾下傾chill下🍺🍻當然少不了要嗌返啲嘢食送下酒餐廳嘅食物亦有fusion 嘅元素🥰招牌燒德國大豬手🐷 啲豬手皮好脆 咬落爽口啖啖肉香😋仲好香燒烤味 仲配上黃芥辣醬 份量好大份 店員超貼心地切好哂❤️方便一件件放入口🤤 小妹食不停😛金沙魷魚圈 🦑 小妹勁鍾意呢個❤️❤️❤️ 勁邪惡🙆🏻‍♀️咬落超酥脆😋魷魚仲好有咬口而且唔韌🤤再加上啖啖金沙 味道更正❤️海南雞自家米堡 🐥🍔 平時食海南雞飯就食得多 海南雞飯飯煲就第一次食😚 利用煎過嘅黃薑飯代替漢堡嘅包 煎到脆脆海南雞雞肉好嫩滑另外夾上健康沙律菜 加埋個醬汁酸甜 開胃當然唔少得啤酒🍻今次揀左德國白啤清清地 較易入口 🙆🏻‍♀️ 飲落有淡淡花香味
週未經過界限街 見到一間新開張嘅餐廳

今次揀左德國白啤
清清地 較易入口 🙆🏻‍♀️
飲落有淡淡花香味
2021-01-16 54 浏览
嚟到太子見到呢間輕工業風嘅MIX好吸引,亦比佢啱啱出爐嘅燒雞香味所吸引。招牌燒德國大豬手:大大隻的豬手,店家細心咁喺上檯前就經已將其切細份,方便我哋食用,而佢哋嘅豬手做到比其他餐廳嘅更皮脆肉嫩,而佢哋嘅醬汁就用上蜜糖芥末醬,令到豬手食落時所帶嘅油膩感銳減之外,仲會喺本身豬手所帶嘅咸味上增添上一份蜜糖嘅甜味。黑啤烤春雞:烤雞都算大隻,上檯時都經已聞到有陣陣麥香嘅味道散發出嚟,帶上手套將其撕開,香味就更加濃烈,而外皮上除左有啤酒味外,再加埋有少量嘅焦香味,足以令人流哂口水,而雞肉非常嫩滑,肉汁滿滿,調味得宜。日式安格斯牛漢堡:經過烘烤過的麵包,加上清爽口感的生菜同埋紅椒,再配上份量十足肉味香濃的和牛漢堡扒,當然唔少得有獨家秘製日式嘅芝麻醬汁,其味道令整個漢堡的味道層次昇華不少。

2021-01-14 913 浏览
今日係界限街見到呢間新開張輕工業風裝修既餐廳幾吸引 見到餐廳主打燒春雞好似幾正 就入去chill下🤤呢到一共有3款口味既燒春雞 分別係rosemary 是拉差醬同黑啤味 我哋覺得黑啤味比較特別所以就揀左泥試下🤩 燒春雞都幾大隻 有埋手套可以盡情食😆 黑啤燒春雞外皮帶甜味 啤酒係燒嘅過程揮發得7788 所以小朋友都食得😋 燒春雞醃過夜 所以好入味 而且肉質好嫩滑 一撕開雞肉 肉汁流晒出嚟好好食👅另外 我哋仲試咗呢度嘅招牌燒德國大豬手😍 上菜嘅時候已經起晒肉 食起上泥夠晒方便☺️ 點埋蜜糖芥茉醬真係perfect 豬手外皮香脆 飲埋啤酒好鬼正🤤仲有另一個送啤酒小食推介就係佢哋嘅邪惡燒肉丁 偏重口味小食😆 五花腩炸完仲係超級嫩 隔離仲有炸洋蔥圈 炸醬好薄 洋蔥仲好多汁好甜 高質👍🏻泥呢度點可以唔飲番杯啤酒 我地就飲左杯Sapporo同一罐手工啤🍺 Sapporo最緊要夠冰凍 呢杯就夠哂凍啦☺️ 手工啤酒有六隻口味可以選擇 我就揀咗This Town Needs Beer 🍻 啤酒帶茉莉花香 飲落甜甜地 有荔枝同柑橘味 好清新輕盈 啱晒食完咁多邪惡嘅肉飲番杯🌟

邪惡燒肉丁

邪惡燒肉丁
而加疫情關係所以想🍻下都要係下午🌞 今次就去左太子一間以工業風為主嘅格調餐廳🍴岩哂同朋友食下野 飲下啤酒 吹下水🤩•是拉差醬烤春雞🍗 ($98)見到個醬名好過癮就叫黎試下😜 皮烤到脆身 肉質好嫩滑 食落少少辣 但唔會好麻 怕辣嘅朋友都食得到👍🏻👍🏻•招牌燒德國大豬手🐷 ($188)既然係招牌菜就緊係要試下😛 豬手皮脆扑扑😋 配芥末醬食可以中和都豬手嘅咸味🧂 •金沙魷魚圈🦑 ($88)份量夠多 外面夠脆再配上咸蛋黃碎 食落幾開胃 魷魚夠哂爽口😬 可以一試🍴•🍺 ($68)我同朋友揀左德國白啤 入落清新啲 而且又香口👍🏻

是拉差醬烤春雞🍗 ($98)

招牌燒德國大豬手🐷 ($188)

金沙魷魚圈🦑 ($88)

🍺 ($68)
我同朋友揀左德國白啤 入落清新啲 而且又香口👍🏻

2021-01-10 67 浏览
📍MIX (太子) 太子最近新開左一間特色餐廳,主打西式食物,例如秘製德國豬手同燒春雞等等,仲有唔少既送酒小食,亦有提供手工啤酒比客人享用。🖤 MIX既裝修偏工業風,牆壁係水泥灰色,夠哂格調呀!呢到既環境都好chill,唔會有太嘈吵既background music,可以同frd靜靜地咁傾下計,絕對係一個最佳既朋友聚腳點!👯‍♀️𝐼𝓉𝑒𝓂𝓈 𝑜𝓇𝒹𝑒𝓇𝑒𝒹:💛 露絲香草烤春雞 Rosemary Grilled Spring Chicken ($98)原隻大大隻既燒春雞上枱啦!🐥餐廳好貼心咁會提供手套,比我地可以直接撕開雞肉食。雞烤得外脆內嫩!外皮有少少脆脆地,一撕開雞肉,入面既肉汁即刻流出,好juicy!除左雞髀肉夠哂嫩滑之外,就連雞胸肉都唔會鞋。😍而且雞肉夠哂入味,唔需要額外既調味都好好味!💛 BBQ慢烤豬肋骨 Slow Cooked BBQ Pork Ribs ($78)一上到枱既時候已經聞到好香既豬肋骨味!👍要讚一讚廚師既火候控制得剛剛好,令到豬肋骨烤得好入味。一切落去就feel到肉質好好,唔會話太過韌,亦都唔會痴骨。😻而且豬肋骨上面有大量香甜既BBQ Sauce,簡直將成個層次昇
📍MIX (太子)

𝐼𝓉𝑒𝓂𝓈 𝑜𝓇𝒹𝑒𝓇𝑒𝒹:

一上到枱既時候已經聞到好香既豬肋骨味!👍要讚一讚廚師既火候控制得剛剛好,令到豬肋骨烤得好入味。一切落去就feel到肉質好好,唔會話太過韌,亦都唔會痴骨。😻而且豬肋骨上面有大量香甜既BBQ Sauce,簡直將成個層次昇華左,食落去非常開胃!不過溫馨提示記住豬肋骨一定要趁熱食呀!

💛 Sapporo啤酒 🍻 ($68)
黎到呢度又點可以唔叫啤酒呢!呢款日本北海道既生啤味道好清爽,好易入口,就算係女仔都可以接受到。🥰

𝒜𝒹𝒹𝓇𝑒𝓈𝓈:
📍太子界限街43C號地舖
G/F, 43C Boundary Street, Prince Edward
最近發現太子新開左一間很有特色的餐廳,以西式為主,都有酒飲。因為疫情關係,如果想到訪最近可以考慮三點至六點之內用餐呢!招牌燒德國大豬手$188最招牌的豬手,鹹香十足,而且表皮非常香脆,比起平日在其他地方吃的更為香脆, 十分推介,也有蜜糖芥茉醬中和一下,令食落冇咁膩。西班牙黑毛豬叉燒$98這個叉燒也是比較特別,用黑毛豬製成,味道特別香,而且燒得均勻,每一口都可口。海南雞自家米堡$78這個算是三款當中最特別,一般在其他地方都看不到的,首先海南雞質感較為香滑,而且已經點上了泰式醬汁酸酸辣辣非常開胃,類似漢堡包的表層是米堡,顏色是海南雞飯的油飯,但是口感香脆,又唔會散開,很是特別。飲品方面通常都會選擇飲酒,當然也有無酒精飲品,這裏有不同的手工啤酒,我選擇的德國白啤$68香味十足,不妨找個下午來鬆一鬆吧!

招牌燒德國大豬手$188

西班牙黑毛豬叉燒$98

海南雞自家米堡$78

我選擇的德國白啤$68香味十足,不妨找個下午來鬆一鬆吧!
|輕工業風啤酒街餐廳| 大盤烤肉🍖x 啤酒🍻1️⃣🍗黑啤烤春雞 $98 (8.2/10)原隻春雞食好過癮 仲要幾大隻下雞肉嫩滑肉汁豐富 小麥味若隱若現 可能因為燒雞由黑啤醃浸 呢款味道新穎耐人尋味 值得一試2️⃣🍖招牌燒德國大豬手 $188 (8/10) 豬手拆骨切好差唔多鋪滿托盤外皮烤得好香脆中間層骨膠原好漿口同煙韌𥚃層肉質鬆軟易咬鹹味有番咁上下 好適合配啤酒3️⃣🍔黯然銷魂漢堡 (6.5/10)其實係兩塊烘過嘅厚米餅夾住叉燒同蛋嘅米堡叉燒肉質彈牙唔肥米餅皮略為過火偏硬4️⃣🦑金沙魷魚圈 (6.8/10)蛋黃炸嘅魷魚圈幾大下炸粉量適中蛋黃香幾開胃 再酥香會更好會有少少油膩整體食物質素中上,特別推介烤燒肉,大大份扺食又過癮😋環境唔算大不過簡單舒服☺️另外仲有啤酒選擇🍻
|輕工業風啤酒街餐廳| 大盤烤肉🍖x 啤酒🍻

1️⃣🍗黑啤烤春雞 $98 (8.2/10)
原隻春雞食好過癮 仲要幾大隻下
雞肉嫩滑肉汁豐富
小麥味若隱若現 可能因為燒雞由黑啤醃浸
呢款味道新穎耐人尋味 值得一試
黑啤烤春雞

2️⃣🍖招牌燒德國大豬手 $188 (8/10)
豬手拆骨切好差唔多鋪滿托盤
外皮烤得好香脆
中間層骨膠原好漿口同煙韌
𥚃層肉質鬆軟易咬
鹹味有番咁上下 好適合配啤酒
招牌燒德國大豬手

3️⃣🍔黯然銷魂漢堡 (6.5/10)
其實係兩塊烘過嘅厚米餅夾住叉燒同蛋嘅米堡
叉燒肉質彈牙唔肥
米餅皮略為過火偏硬
黯銷魂米堡
黯銷魂米堡

4️⃣🦑金沙魷魚圈 (6.8/10)
蛋黃炸嘅魷魚圈幾大下
炸粉量適中
蛋黃香幾開胃 再酥香會更好
會有少少油膩
金沙魷魚圈

整體食物質素中上,特別推介烤燒肉,大大份扺食又過癮😋
環境唔算大不過簡單舒服☺️另外仲有啤酒選擇🍻
黑啤烤春雞