2014-12-20
2011 浏览
兄弟姊妹搵場地開聖誕Party,食評話呢間有空間任坐,最後一行三十幾人,包了全廳,每位兩舊左右,可以加其他野食,我地就加個藍青口,廚師推介喎,聖誕節搵到空間,初初覺都差唔多啦。Cafe好好人,一早問定場地點安排,因為夠空間,我地都圍到圈坐,可以玩到咁上下先上菜,有埋Projector,聚會夠哂方便。係要上三樓同舊少少。食物來講,整體三十幾人都好夠食,凱撤沙律、煙三文魚沙律,足料兼且菜都幾新鮮,最過癮係加溫泉蛋,溫泉蛋糖心做得啱啱好,食得出係用日本既沙律汁,溝埋食原來咁得意,我未試過出面有得咁配搭。最正係個法式藍青口,呢個要預訂,個汁係大廚親自秘制喎,酸酸辣辣開胃又香口,大家仲話要encore,問佢點整,話係秘方......不過大廚好好人好玩得,原來之前喺酒店、高級餐廳做,估唔到Party餐都可以有咁高級享受,最驚喜,呢個係必食!不過大廚話唔係時時有得食,......下......平 日要問佢啦芝士焗蠔就瘦左少少,勝在芝士搭夠。炸野小食拼盤就一家唔小得,我訂既時候千叮萬囑要啲炸野唔好油,自己就最鍾意炸物,叫佢地要俾足料,卒之都冇失望,成盤份量足有洋蔥圈、咖喱角,仲有小丸子,洋蔥圈最香口,
芝士焗蠔就瘦左少少,勝在芝士搭夠。炸野小食拼盤就一家唔小得,我訂既時候千叮萬囑要啲炸野唔好油,自己就最鍾意炸物,叫佢地要俾足料,卒之都冇失望,成盤份量足有洋蔥圈、咖喱角,仲有小丸子,洋蔥圈最香口,小丸子就普通啦!
主菜要左卡邦尼意粉同海鮮炒飯,卡邦尼意粉比較好,唔怪得大廚係做過高級餐廳,意粉硬度適中,唔係稔稔果啲快餐意粉,果汁有啲人話偏淡,個人就覺得夠香夠味。炒飯一般,但出奇唔會太油,大家兩盤都食哂,又冇話唔夠。我就覺Party餐咁足份量,堅飽!
到甜品,向來對Party甜品冇寄予厚望,出左泡芙、窩夫,感覺清新,焗得夠脆唔會膩,大家都話OK,令成晚Party完美結束!
服務來講,就好窩心,由Booking到Set場都安排周到,最緊要態度好,Cafe工作人員都玩得,仲借埋頭飾、Projector!埋單兩舊左右,今次Party真係好抵,作為多次Party搞手,今次係最滿意一次!
未試過寫食評,都係唯讀多,冇諗過Party包場餐可以咁有誠意,做Party, Gathering搞手最怕啲人話啲野難食,呢個場係少少舊,但係夠warm,人又nice,野食有水準!
题外话/补充资料: