2017-01-19 1339 浏览
一大班大小朋友玩完搵地方食野,有朋友話Mini Club好似幾吸引,好彩有訂檯,weekday去到都幾乎滿座,去到當然要叫番個人人都like嘅海膽生叫完一round要追加多一round大人食左至愛,當然要顧下啲細嘅牛肋肉粒夠軟又入味,小朋友食完一粒又一粒蜜糖雞亦係小朋友至愛之一三味炸雞配薯餅當然亦唔少得,皮薄又唔會太多粉,肉都夠滑,只係味道稍為差一點,無乜味,純粹靠三支針筒型的醬汁 ~ 茄汁,千島醬和沙律醬調味。pizza 較細,但芝士濃郁,可以做出拉絲效果最後係甜品,甜蜜蜜的棉花糖上面有紅豆蓉,下面鋪有脆卜卜的粟米片,上軟下脆,又中和左棉花糖的甜,正!總括來說,大家都好滿意呢一餐飯,Mini Club一家會有下次。
叫完一round要追加多一round

大人食左至愛,當然要顧下啲細嘅
牛肋肉粒夠軟又入味,小朋友食完一粒又一粒
蜜糖雞亦係小朋友至愛之一
pizza 較細,但芝士濃郁,可以做出拉絲效果

2017-01-18 984 浏览
用餐環境好有格調天光有街道影象 同反轉左既鐵塔望上去就好似係天空俯瞰巴黎一樣先進既iPad menu方便先進一班朋友 當然要開翻支酒啦!香烤蜜糖雞翼 $67 雞翼非常juicy 超級香😍佐酒真係好滋味而且價錢都唔貴7點黎仲有happy hour忝💕海膽生蠔 $23/1隻 叫任何一款酒或飲品就可以優惠價點喇其實價錢黎講$23 一隻真係好抵只係如果話兩者互相輝映就有保留🙈其實海膽同生蠔分開食各有各嘅鮮味而且都好鮮甜可口放埋一齊可能真係為左好睇同gimmick啦🤔見隔離點左我地都叫一杯原來係what the duck cocktail 好得意 味道幾清新
用餐環境好有格調
天光有街道影象 同反轉左既鐵塔
望上去就好似係天空俯瞰巴黎一樣
先進既iPad menu
方便先進
一班朋友 當然要開翻支酒啦!
香烤蜜糖雞翼 $67

見隔離點左我地都叫一杯
原來係what the duck cocktail
好得意 味道幾清新

2017-01-16 927 浏览
Strawberry Me$87貌相十分的Cocktail,早早上網看到已決定要喝哦。以草莓為主題的飲品,粉紅甜蜜,插上威化餠和Pockey朱古力條,令我心心眼了。飲品不太甜,酒味頗重,女孩子喝剛剛好。What the duck$87以鴨仔為主題的飲品,真的有一隻鴨子哦。旁邊呈上少少爆炸糖,可放於飲品內增加甜度。Cocktail味道如提子汁,非常容易入囗。
Strawberry Me$87

What the duck$87

2017-01-15
2017-01-12 2825 浏览
見到粉紅鐵塔就知道我在Mini Club~~有酒飲、食物又有水準,Mini Club確是我會再去的餐廳。今次見到cocktail list有新款,即試 Honey Bee $92,在Happy Hour 時段有85折~賣相好掂!整個黃色系列,仲有花花裝飾,完全將我俘虜了。有Baileys、菠蘿沙冰、蜂蜜等製成,只有好少酒味,大部分是清新的菠蘿味,適合少飲酒的朋友。想再甜些可以加蜂蜜,而我就不需要。Drink Mud $92以盆栽的玩味賣相,以Bailey為主,上面似泥土就是朱古力,bailey味道幾濃郁,未夠可以加旁邊的dark dum酒。海膽生蠔 $138生蠔就食得多,海膽生蠔咁豐富還是第一次,海膽目測顏色幾新鮮,一起品嚐口感豐富了,味道會有少少複雜,主要是感受到濃郁海水味的生蠔。海鮮併盤 $245又是會再encore抵食之選,二百多元有6款海鮮凍盤。青口沒有沙、翡翠螺大隻夠彈牙、蝦肉鮮甜、磯煮鮑魚醃得幾入味。半隻龍蝦好多龍蝦籽,yummy~~麵包蟹也不少蟹膏,蟹鉗部份肉質鮮甜嫩滑。太多凍盤,也要點熱食 漢堡扒伴芝士肉醬意粉 $92 暖胃。漢堡扒好重牛蘇味就一般,而蕃茄意粉勝在多芝士
見到粉紅鐵塔就知道我在Mini Club~~
Honey  Bee  $92
Drink Mud $92
Drink  Mud
海膽生蠔 $138
海膽生蠔 $138
海鮮併盤 $245
又是會再encore抵食之選,二百多元有6款海鮮凍盤。
海鮮併盤 $245
半隻龍蝦好多龍蝦籽,yummy~~
海鮮併盤 $245
麵包蟹也不少蟹膏,蟹鉗部份肉質鮮甜嫩滑。
海鮮併盤 $245
太多凍盤,也要點熱食 漢堡扒伴芝士肉醬意粉 $92 暖胃。
漢堡扒伴芝士肉醬意粉 $92
漢堡扒好重牛蘇味就一般,而蕃茄意粉勝在多芝士,夠熱夠芝味,好滿足。
Honey  Bee  $92
2017-01-11 873 浏览
見到網上一條片,見到呢個「幸福二重奏」好吸引,點知完 全 勁 大 出 入 囉😖食店寫明係加拿大海膽加上生蠔同蟹籽。先講海膽色澤係暗黃嘅,無鮮甜味,而且每一隻分量都好唔平均,點解可以上枱?生蠔不過不失不失,不過真心係無甜味,但係點解可以黑成咁,好似無用心洗一洗D邊咁,至於其他食物就不過不失啦,個芝士薯條幾好食嘅。我明白食店要宣傳,先多人流,但人流多咗食物質素應該都要保持,咁先至可以keep 住有口碑,以前食過幾次Mini Club(TST)都覺得正正常常,但今次真心失望,重點係有3個朋友食完屙,其中一個仲要腸胃炎..
幸福二重奏

食店寫明係加拿大海膽加上生蠔同蟹籽。

至於其他食物就不過不失啦,個芝士薯條幾好食嘅。

其中一個仲要腸胃炎..
题外话/补充资料: 真心失望!
2017-01-07
2017-01-08 661 浏览
尋日睇Facebook有人Share,將我好鍾意既兩款食物放埋一齊,真係好吸引呀!作為吃貨就梗係即刻約朋友行完街之後去試下啦.....我地都驚夜晚多人,所以特登提早D 5pm去到,好彩係完全未有客,大把位。店員話至少每人嗌一杯飲品先可以叫海膽生蠔....於是我就同朋友各自嗌左杯飲品,我就嗌左杯Shirley Temple,朋友嗌左Fruit Punch,,,,飲品普通啦!無乜特別.....等左一陣滿心期待既海膽生蠔終於黎喇!一上枱我第一句係問:「海膽呢?」因為間鋪頭好黑,加上同網上條片個賣相太大出入,真係完全相像唔到個Pat好似鼻涕咁既野係海膽,一D海膽味都無,蠔亦都唔新鮮!真心伏,唔會再去。

作為吃貨就梗係即刻約朋友行完街之後去試下啦.....
店員話至少每人嗌一杯飲品先可以叫海膽生蠔....

等左一陣滿心期待既海膽生蠔終於黎喇!
一上枱我第一句係問:「海膽呢?」

真心伏,唔會再去。
2017-01-06 645 浏览
因為一杯 Cocktail 太得意而吸引咗我嚟食晚餐~呢杯 What the duck真係好得意~見到佢都係以果汁為主~所以就試下啦~(因為好多時外表靚但實際係難飲~)呢杯嘢飲我覺得都幾好飲~側邊嘅係爆炸糖~兩者加埋感覺好得意~哈哈~一入到去就見到呢個倒轉嘅鐵塔~感覺都幾特別~環境都唔錯~又比較靜~因為佢都有好多款唔同嘅生蠔可以揀~一開始我就點咗呢款生蠔~$13隻都幾抵食~之後就點埋呢兩款生蠔~好似$14X /4隻其實三款生蠔我都覺得幾好食~當然$13個款真係抵食嘅~之後就點咗呢個牛嚟食~呢個我同朋友都大讚~真係幾好食呀~(推介)再嚟就點咗呢個漢堡扒肉醬意粉說實話~呢個令我超失望~因為正當我大讚杯飲品同牛之際~呢個真令我大跌眼鏡~意粉好硬~個漢堡扒一陣雪味...我食咗小小就食唔落...下次絕對唔會再點呢個!朋友點咗呢杯 India Pale ALE~餐牌上寫話會有花香味~聞落的確幾香~不過飲落都幾苦(朋友形容)總括:環境係唔錯~真係可以同朋友傾到計嘅地方~至於食物真係點啲多人推介嘅應該會好啲~
因為一杯 Cocktail 太得意而吸引咗我嚟食晚餐~
呢杯 What the duck真係好得意~

見到佢都係以果汁為主~所以就試下啦~

(因為好多時外表靚但實際係難飲~)呢杯嘢飲我覺得都幾好飲~

側邊嘅係爆炸糖~兩者加埋感覺好得意~哈哈~
一入到去就見到呢個倒轉嘅鐵塔~

感覺都幾特別~環境都唔錯~又比較靜~
因為佢都有好多款唔同嘅生蠔可以揀~

一開始我就點咗呢款生蠔~$13隻

都幾抵食~
之後就點埋呢兩款生蠔~

好似$14X /4隻

其實三款生蠔我都覺得幾好食~當然$13個款真係抵食嘅~
之後就點咗呢個牛嚟食~

呢個我同朋友都大讚~

真係幾好食呀~(推介)
再嚟就點咗呢個漢堡扒肉醬意粉
說實話~呢個令我超失望~

因為正當我大讚杯飲品同牛之際~

呢個真令我大跌眼鏡~

意粉好硬~個漢堡扒一陣雪味...

我食咗小小就食唔落...

下次絕對唔會再點呢個!
朋友點咗呢杯 India Pale ALE~

餐牌上寫話會有花香味~

聞落的確幾香~

不過飲落都幾苦(朋友形容)

總括:環境係唔錯~真係可以同朋友傾到計嘅地方~

至於食物真係點啲多人推介嘅應該會好啲~
2016-12-26 912 浏览
經歷完四粒鐘考試,個人仲係驚魂未定,決定要搵個地方飲杯酒定定驚😂揀mini club 係因為之前係openrice 留意到佢d得意既cocktail,所以慕名而來上到去發現有生蚝食,個餐仲幾抵,所以理智戰勝左感性,最終忍唔住要試試佢個生蚝餐。香檳生蚝餐—侍應好好人,同我地介紹當日有咩生蚝,最終揀左三款唔同既法國生蚝,隻隻都好鮮甜,美中不足係冇幫d生蚝𠝹多刀,食起上黎冇咁方便生蝦—配料幾有心思,但蝦質素一般蒜蓉青口—不錯,但我order時誤會左係熱盤,原來係涷盤😆攪到成檯都係涷野追加左熱盤Fish & chips—味道普通,脆漿有d硬下次上去應該會再encore 生蚝,同埋應該會試下佢d cocktail 😝

生蚝,香檳,青口,生蝦
生蝦—配料幾有心思,但蝦質素一般

追加左熱盤Fish & chips—味道普通,脆漿有d硬
Fish  &  chips
2016-12-21 895 浏览
留意到mini club好耐 終於黎試下環境好有bar既感覺 好岩放工黎chill下 仲有個反轉既巴黎鐵塔 好有創意😂一坐底即係遞上花生同iPad menuSeafood platter + white wine HKD 428超唔新鮮既海鮮 每一樣野都好腥👎🏾一Set送既白酒芝士薯條好普通 無乜特別泰國生蝦擺得好精緻 幾特別 可惜太辣蜜糖雞翼 HKD78好淡 蜜糖味又唔夠 仲要分開一半 本身以為有咁多隻👎🏾仲叫左個夏威夷pizza 又係好差 整體黎講真係唔好食 又貴👎🏾👎🏾👎🏾👎🏾
留意到mini club好耐 終於黎試下

蜜糖雞翼 HKD78
好淡 蜜糖味又唔夠 仲要分開一半 本身以為有咁多隻👎🏾

仲叫左個夏威夷pizza 又係好差

整體黎講真係唔好食 又貴👎🏾👎🏾👎🏾👎🏾
臨時約左朋友食生日飯,所以上openrice睇下CWB附近有咩舒服既餐廳。咁岩好近壽星既公司,所以就黎左呢間~第一次係Openrice寫食評感覺都唔錯,成日比朋友話我食好野,上黎share下比大家都幾好~到左之後人唔多,可能係7點仲早,梗係坐窗邊位啦!望住大街都幾舒服。香烤蜜糖雞翅海之幸福摩天輪特色夏威夷海鮮盤仲叫左4杯Special Cocktail4人都夠飽,而且服務態度好,黎緊會再去!

香烤蜜糖雞翅

海之幸福摩天輪
特色夏威夷

海鮮盤
仲叫左4杯Special Cocktail

4人都夠飽,而且服務態度好,黎緊會再去!
2016-11-14
  • 海鮮拼盤
  • 海之幸福摩天輪
  • 香烤蜜糖雞翼
2016-10-13 5329 浏览
星期五打完邊邊,好難就咁返屋企嘅~~ 經友人的響導下,黎左呢度~ 位於銅鑼灣中心地帶,方便又就腳~未黎過,一出Lift見到呢個裝潢好吸睛~~~ 啲cocktail 又係部份好吸睛,, 但味道就真係唔係隻隻都ok...此外,呢個有個promotion (or normal menu?!) 就係開一支wine 就可以揀海鮮/蠔/小食拼盤,, 啲拼盤絶對無交行貨架!! 呢度一支wine 正常價錢坐底3/4百,, 又有埋野食,坐落呢區都算係咁喇!!酒品創意滿溢 + menu誠意十足!!!! 呢個已經納入左我cwb 的bar on list 喇!!!呢杯cocktail 名"Einstein" (愛恩斯坦),, 有樣得黎都有內涵,溝得幾好飲,,又會過甜~ 呢杯都係cocktail 黎架,, 朋友點的,,, 太甜..呢杯"drink mud",,, 飲泥... 喜歡奶味cocktail / baileys 的朋友可以點,, okay 架(只係我唔係成日都想飲有奶嘅物體)~~~ 啲"泥"其實係oreo 碎~ Cocktail also...太甜...啲炸物小食不過不失,, 唔會太醎, 剛剛好~ 點f

未黎過,一出Lift見到呢個裝潢好吸睛~~~

呢杯cocktail 名"Einstein" (愛恩斯坦),, 有樣得黎都有內涵,溝得幾好飲,,又會過甜~ [Vodka, blue curacao, lychee, 7up, cranberry juice, pink grapefruit]
呢杯"drink mud",,, 飲泥... 喜歡奶味cocktail / baileys 的朋友可以點,, okay 架(只係我唔係成日都想飲有奶嘅物體)~~~ 啲"泥"其實係oreo 碎~ [Baileys, Choco Scrup, Milk, Dark Rum]
Cocktail also...太甜...
啲炸物小食不過不失,, 唔會太醎, 剛剛好~ 點fries 有齊3種醬~~ 唔錯!
呢個散叫的生蠔,, 唔係叫wine送拼盤果個~ 單叫可以揀每日新鮮的蠔款,,叫waiter推介都ok~~
Cocktail "What the Duck"唔會覺得難飲,, 但一般,,太多泡好空洞似的~
呢個朋友點的,, 酒味較重,, 唔好重酒精cocktail的朋友仔咪試~~
2016-07-08
宵夜
  • 海鮮拼盤
  • 生蠔
  • What the Duck
  • Einstein
2016-10-10 1955 浏览
今日我相約左2位姊妹去左Mini Club, 一踏入餐廳,一種浪漫既感覺出現眼前,可惜今日不是同情人去係咁好氣氛下我地開左1支白酒,cheers!! 我地仲點左生蠔,平時不太喜歡食生蠔的我,今日試左1隻,出乎意料的好食,好新鮮👍呢個芝士雞翼,都唔錯,不會太膩,不過如果下次我會想試另一款韓式一口和牛,呢個好好食呀,好林,下次一定會再encore呢個,我覺得唔點野好食d登登登登...重點出場了,每枱客都必會叫呢個,我地當然都唔例外,影相一流,當然味道都好好,主要係炸物和牛漢堡肉醬意粉,獨立黎講,漢堡好好食,不過意粉就麻麻地,好膩,同埋有點硬仲有個parma ham salad, 上面有黑松露&鵝肝,正👍呢間餐廳真係可以再去,埋單每人都只係大約$300 ja
係咁好氣氛下我地開左1支白酒,cheers!!
呢個芝士雞翼,都唔錯,不會太膩,不過如果下次我會想試另一款

呢間餐廳真係可以再去,埋單每人都只係大約$300 ja
2016-10-05
2016-08-20 5046 浏览
寫番10-04-2016既食評🤗其實我係見到朋友同佢男朋友嚟食,見到有一個摩天輪放住啲食物好特別,再上OpenRice搵到銅鑼灣有一間有一個反轉左既巴黎鐵塔,同埋氣氛都唔錯同覺得好特別所以就揀左喱間慶祝男朋友生日🎂🎉咁我就已經一早Book左位7:00p.m.但因為6:35p.m.已經到左,所以就上去先😌咁上到去講番我Book左幾點,就已經可比我入座,個時得我地第一位客人,咁我地就坐左係角落位靠近玻璃窗既位,個侍應就比左細桶花生,但我地無食到!!之後我地叫左支白酒送蠔既套餐,咁佢地好好咁介紹番邊支白酒比較易人口,咁我地最後揀左甜既蘋果白酒,而生蠔我一直都唔鐘意食🙅🏻佢地都有介紹比較淡啲比我試下,咁我地就揀左三款蠔(共6隻)第一款南非活蠔Live Oyster海水味比較淡啲,第二款愛爾蘭石蠔Premium甘甜肥美仲帶啲金屬味,第三款法國白珍珠蠔White Pearl就痛濃郁既海水味,口感爽口仲會愈食愈甜😋佢地唔單止介紹番蠔同白酒,仲好貼心將啲蠔又淡去到濃咁排,咁我試左淡咪食落去我都接受到👍🏻之後再試埋其餘個兩款我都食得到😳所以對啲好似我喎鐘意食蠔既人可以試下🤗之後我第二款就叫左手伊比利亞黑
寫番10-04-2016既食評🤗
之後我第二款就叫左手伊比利亞黑毛豬火腿(36個月)食落口有小小咸口感就軟軟咁,味道都唔錯,黑松露醬搽脆多士上面食,正呀👍🏻👍🏻
仲叫青口食
佢比我筒花生無食到都要收我10蚊😩
銅鑼灣喱間環境好好,好浪漫😍好岩啲情侶嚟食👫所以嚟緊星期一會再去食😋😋😋
2016-08-20 1951 浏览
上次去留上既korea resturant, 走果時見到個巴黎鐵塔 比佢吸引左。今次book 左7:15,好期待!到左完來8:00前order 所有野都20%off ! 叫左3個小食1個pizza ,beside 個薯條,其他好似7-11 叮叮野食=.= 諗住可能唔係focus on 野食,冷氣好凍,d野食15mins已經凍哂!叫左3個cocktail, presentation 係幾好,但一d酒都冇,仲怪怪地...好失望! 見有人食seafood n bottle wine !不過應該唔會再試

2016-08-19
庆祝纪念
生日
2016-08-11 3386 浏览
星期三,約左個朋友出來敘舊,未食晚餐既我地見到mini club裝潢好有特色,終是上左去睇menu。drink menu十分多選擇,食物則比較多小食。因為無book位,waiter安排左我地坐bar枱,岩岩shopping完既我地覺得有少少迫。由於未食晚飯,我地2個女仔嗌左4樣野食+2杯cocktail。首先出場既係2杯cocktail: Foxy Lady & Nothing。Foxy Lady比較重水果味,超易入口因為好似飲緊果汁,女仕們應該都會中意。而朋友揀既Nothing就比較苦澀,我覺得有d似兒童咳水,但飲耐左朋友話可以接受。接住黎既就係小食:香烤蜜糖雞翼。睇menu個陣無留意,原來有8隻咁多!好味又抵食跟住差唔多每枱客人都有嗌既幸福摩天輪到啦,每一槅都擺滿食物,有炸物同沙律。好味又可以影靚相,好正呀!Pizza都送上來了,係厚身既餅底,上面鋪滿料同芝士。雖然係細細塊,不過送酒黎講都好足夠。後來因為我地嗌太多野食,bar枱唔夠位擺,咁岩有張梳化位既枱空左,我地就問下waiter可唔可以換位,佢話可以,仲幫我地聲搬埋d野食過去。個梳化位對住店裏最特別既巴黎鐵塔反轉再反轉,緊係要

Foxy  Lady
而朋友揀既Nothing就比較苦澀,我覺得有d似兒童咳水
,但飲耐左朋友話可以接受。
Nothing
香烤蜜糖雞翼
跟住差唔多每枱客人都有嗌既幸福摩天輪到啦
幸福摩天輪
西班牙精選pizza
。個梳化位對住店裏最特別既巴黎鐵塔反轉再反轉,緊係要即刻影反張相。
最後,最大份既漢堡扒伴芝士焗肉醬意粉都到了,仲配左2塊蒜蓉包係旁邊。個人覺得個意粉有d咸,但朋友覺得ok。芝士同肉醬既份量十足,擺落口都覺得好邪惡呀
漢堡扒伴芝士焗肉醬意粉
總結:本來我同朋友都以為只食1個意粉+小食會唔飽,但係我地走個陣係超!級!飽!我地食完野仲係個到傾左好耐計,8點幾入座傾到11點半先走都無比人趕走
,所以mini club真係一個敘舊傾計既好地方
。傾計同時,我地見到有2枱客人都係個到慶祝生日,waiter遞生日蛋糕個陣仲會唱埋生日歌,真係識搞氣氛
。星期三walk in去都有位,不過留意周未去就可能要book位啦
2016-08-10
Foxy  Lady