2017-09-12 155 浏览
同朋友一齊慶祝生日,一入到餐廳,就見到個好大座巴黎鐵塔,好似去左巴黎一樣,加上燈光效果出色,浪漫氣氛濃厚點菜係用iPad ,好先進,好少餐廳會咁落本,連高級餐廳多數都係紙牌頭盤係串燒,泰式串燒,品種好多,牛雞肉連秋葵都有,照顧到女士想食又想健康心態,無咁肥,哈哈冷盤叫左生蠔,生蠔好生鮮,夠凍甜,staff 見我地係咁影相,仲走黎溫馨提示要唔要遲d上,怕生蠔壞,好細心😘😘😘2款pizza 🍕pepperoni pizza 同埋黑豚肉pizza 我至愛食pizza , 水準唔錯,餅底夠薄,肉汁又有每一口都好juicy 主菜叫左牛扒,7成熟岩岩好,唔錯!德國腸拼盤,一流!一人一條都夠哂,影完一輪相都仲好熱,唔會好似某d餐廳咁整完擺到凍哂先上😋😋😋😋另外叫左芝士鐵塔意粉,鐵塔芝士好搶眼,好脆身!意粉好多,好足料,好彩人夠多先食得哂👍🏻👍🏻👍🏻Snack 就叫左魔天輪,炸物多選擇,想食蠔又得,蟹又得,魚又得,我咁貪心,想樣樣都食哂,就叫你啦,哈哈甜品,最驚喜!Staff 擺上黎,唔知係咪有冰係底,係咁噴煙,好浪漫,勁多人望住個鐵塔甜品。嘩!好多唔同口味,樣樣都可以試,朱古力,cheese cak

西餐

主菜叫左牛扒,7成熟岩岩好,唔錯!

甜品,最驚喜!

Staff 擺上黎,唔知係咪有冰係底,係咁噴煙,好浪漫,勁多人望住個鐵塔甜品。嘩!好多唔同口味,樣樣都可以試,朱古力,cheese cake 我最愛!

我唔係咁飲得,所以叫左signature cocktail,honey配少少酒,都唔錯架!

2017-09-04
  • 海鮮拼盤
  • 生蠔
  • 龍蝦汁海鮮意大利飯
  • 海鮮併盤
做左幾年會員,第1 次出post食物中毒,經理叫我打1823 投訴Mini Club 3分店共9客 食生蠔等海產後疑食物中毒 http://news.mingpao.com/ins/instantnews/web_tc/article/20170830/s00001/15040994829618 月頭黎食生蠔,飲左D 酒,叫左小食之後個日就肚瀉,再發燒,嘔第1 次打去mini club,佢地話無收到有食客既投訴然後食咩嘔咩,2 日半無食過野之後再入醫院醫生話肚胃炎,食物中毒2 星期左右慢康復體重175 跌163長期健身,2 年未病過!當時以為獨立事件加上好返D ,工作忙無再投訴睇左新聞後第2次打去mini club之後搵左個經理回覆我講完一大輪就話8 月頭事,應該唔關8 月尾既事有需要可以打去1823 投訴多謝晒!我真係學到好多野!
做左幾年會員,第1 次出post

食物中毒,經理叫我打1823 投訴

Mini Club 3分店共9客 食生蠔等海產後疑食物中毒

8 月頭黎食生蠔,飲左D 酒,叫左小食
之後個日就肚瀉,再發燒,嘔
第1 次打去mini club,佢地話無收到有食客既投訴

然後食咩嘔咩,2 日半無食過野
之後再入醫院
醫生話肚胃炎,食物中毒

2 星期左右慢康復
體重175 跌163
長期健身,2 年未病過!
當時以為獨立事件
加上好返D ,工作忙
無再投訴
睇左新聞後
第2次打去mini club
之後搵左個經理回覆我
講完一大輪
就話8 月頭事,應該唔關8 月尾既事
有需要可以打去1823 投訴

多謝晒!
我真係學到好多野!
$300 (宵夜)
2017-09-01 144 浏览
What could have been better than having drinks and food at a chilling place with friends after a long day at work! If you are up to it, this is the place for you.The decorations quickly get you into the mood. This cute inverted Eiffel Tower is the sign of the Mini Club.And I was convinced to try their Eiffel Tower dessert set.See!! The dry ice was coming out!!!!Everything was so romantic! That's why it is called the Love of Eiffel Tower!I love their mini cakes and donuts so much! Not very sweet,

Effie Tower

chocolate and cakes

I love their mini cakes and donuts so much! Not very sweet, adorable with lovely flowers
Eye candies

macaron

The Mini macarons with pretty patterns on them.

Then we ordered drinks.

This is the China's day. Enough for two to share. White Wine as the base with lovely lychee aroma. Totally perfect for seafood, so we were tempted to order oysters.
China's day

Today's special. We didn't ask where they were from. Not very strong taste, jump size, I would say value for money. Plus came as a good pair with the cocktail.
today's special oyster

Snacks and food were also available. This portion is good enough for two ladies, and we will need to come back for other food!

Effie Tower
  • China'sday
  • Seafoodplatter
  • perfumeofrose
2017-08-31 165 浏览
一直見間餐廳好好評價,自己又鍾意食生蠔,一直有book mark 間餐廳。星期一28號終於有時間去食,來得這間餐廳,就一定主打叫生蠔,海膽生蠔,魚子生蠔,仲有海鮮拼盤啦,我地仲跟埋枝白酒,之後叫咗啲熟食,小食咁。其實食嘅時候都覺得唔算係好新鮮,只係好一般,咁嘅價錢咁嘅質素啦!但環境幾好,食得開心舒服嘅。點知食完大概33小時後,我同朋友相繼出現屙,嘔,肚痛,發燒,骨痛等症狀,辛苦得要死!因為都隔咗一日先發作,一度懷疑過係咪其他地方的食物,但即晚見到新聞報咗原來佢地三間分店都有人出事,後來我地都有報上衛生署,佢地查緊。食物中毒係有潛伏期,而且自己感覺同之前腸胃炎係有啲唔同,好似會嚴重啲咁,發燒係最辛苦,不過大家暫時都只係懷疑食物中毒!總之最後請咗一日半假,連續瞓夠二十個鐘先好返。我想講,其實事後都有後悔食生蠔呢啲高風險食物,因為真係好辛苦,不過都希望餐廳經一事長一智,賣得高風險食物,就要更加注重衛生,先可以長做長有,希望類似事件不會再在其他人身上發生!

總之最後請咗一日半假,連續瞓夠二十個鐘先好返。

2017-08-28
2017-08-30 428 浏览
今日去接男人收工。順便約個就結婚既中學同學幫佢傾下度下婚禮detail。好耐無摸杯底既我就當然上open rice睇下有乜pub好坐好傾好食啦,就意外發現山林道呢間好東西。最鍾意有咁大個bar枱俾我望住,見到啲酒個人都精神哂佢地係用ipad睇菜單,單係飲品都有5,6頁,爽yy精選生蠔,蠔非常飽滿,海水味十足,超鮮甜不過今日賣哂海膽,如果唔係真係想試下佢個海膽生蠔丫前菜海鮮拼盤。有鮑魚,蟹,青口同龍蝦。鮑魚應該用日本醬酒醃過,超入味而且好彈牙。本身海鮮拼盤應該有蝦但係都賣哂但餐廳補多半隻蟹俾我地蟹超多羔,配埋黑醋簡直一絕!意式辣肉腸薄餅。超多芝士!!餅係薄底但又唔會脆到好似薯片咁。辣肉腸非常香,食落咸度剛剛好韓式辣醬安格斯牛柳粒。唔使點佢俾既韓式辣醬已經夠哂味。牛柳粒超重牛味而且好軟,配埋紫菜可以中和到咸度重點既港女甜品塔-The love of Eiffel 入面有冬甩,馬卡龍,好多款蛋糕同朱古力馬卡龍上有好靚既花花圖案,連朱古力上面都有層星空糖衣,襯哂我呢個港女。另一個重點當然係酒啦,佢呢度有好多signature cocktails,我就叫左呢個 Estein 係vodka。有兩個

最鍾意有咁大個bar枱俾我望住,見到啲酒個人都精神哂

佢地係用ipad睇菜單,單係飲品都有5,6頁,爽yy

精選生蠔,蠔非常飽滿,海水味十足,超鮮甜
不過今日賣哂海膽,如果唔係真係想試下佢個海膽生蠔丫

但餐廳補多半隻蟹俾我地
蟹超多羔,配埋黑醋簡直一絕!

重點既港女甜品塔-The love of Eiffel
入面有冬甩,馬卡龍,好多款蛋糕同朱古力

另一個重點當然係酒啦,佢呢度有好多signature cocktails,我就叫左呢個 Estein 係vodka。有兩個出口,一個係7up(應該)另一個係酒,所以可以自己調教。旁邊仲有青檸俾你加,好好喝而且藍色酒好特別,影相呃like一流

總括而言,環境超舒服,野食超好味,個塔超港女
我應該會再約女仔fd黎再影相呃like既
  • 海鮮拼盤
2K
颱風後第一天上班,還要下著雨,整天心情悶悶的。下班約了朋友去銅鑼灣吃飯,經朋友介紹下走到這間餐廳,談天真是一個不錯的地方。 上到餐廳時間尚早,6:30pm還未到,雖然餐廳內光線有點黑,但帶點紅燈。餐廳內還有一個倒轉的巴黎鐵塔,好美麗,簡直是一個呃like影相位。 店員安排我們坐到靠窗位置,還要坐到一張高椅,很有情調。 沒久服務員給我們menu, menu都是用ipad的, 很高科技。我們選了海鮮拼盤+海膽生蠔+精選生蠔(各3隻)+法式龍蝦汁海鮮扁意粉+意式辣肉腸薄餅+甜品。還有3杯飲品(我們3杯全選cocktail)。 海鮮拼盤($254) 海鮮拼盤內有3粒螺,3隻青口,2隻熟飽魚,2隻生蝦,半隻龍蝦,半隻蟹。 螺肉:硬度適中,不算太多沙青口:味道還好,鮮味突出鮑魚:軟硬度接受,味道很好,醬油夠鮮味龍蝦:有鮮味,還有點龍蝦汁,味道挺好的蟹 :有點雪味,但都算多肉,每一蟹腳切開也有肉。生蝦:這麼多款我最喜歡這個,夠新鮮,味道太好,但好像硬是差一點芥末醬呢 海膽生蠔及精選生蠔 ($129) 生蠔還可以,但偏細隻,味道也不錯! 海鮮方面整體來說合格,但可以定期更換一下新款式。法式龍蝦汁

店員安排我們坐到靠窗位置,還要坐到一張高椅,很有情調。

海鮮拼盤($254)

螺肉:硬度適中,不算太多沙
青口:味道還好,鮮味突出
鮑魚:軟硬度接受,味道很好,醬油夠鮮味
龍蝦:有鮮味,還有點龍蝦汁,味道挺好的
蟹 :有點雪味,但都算多肉,每一蟹腳切開也有肉。

海膽生蠔及精選生蠔 ($129)

生蠔還可以,但偏細隻,味道也不錯!

海鮮方面整體來說合格,但可以定期更換一下新款式。

法式龍蝦汁海鮮扁意粉 ($109)

2隻青口,幾隻蝦,味道很濃味!第一口吃下去已經吃到龍蝦汁的味道。意粉軟硬度也很好。

因為我們吃海鮮吃得太耐,令到意粉凍了,我們要求店員把意粉翻熱,他們也很好,還提及我們如果翻熱意粉會較硬,翻熱後味道同樣好吃,值得一讚。

意式辣肉腸薄餅 ($92)

Pizza夠薄,味道夠濃,好味

熱食整體來說很好,夠熱,美味。

甜品時間了。服務員又提點我們甜品需要20分鐘。🤗🤗滿意!

The Love of Eiffel ($245)

甜品一到,我跟我朋友說了一聲:好靚
一個粉紅色嘅巴黎鐵塔放上兩層甜小品,真心講多次:好靚!

再加上店員幫我們加上乾冰,噴出霧氣,靚到一個點!接著,我跟朋友不斷地拍照,拍了很耐才捨得吃。

3粒不同款式嘅donuts,3粒markaron ,3粒咖啡味朱古力。另外還有一件紅酒朱古力,一件芒果布甸,一件草莓味乳酪,一件純白色花花,還有兩粒星星形朱古力。

甜品整體來說望下去很美,拍攝時可以把現場的鐵塔做背景。

甜品拼盤中最讚的是紅酒朱古力及3粒咖啡味朱古力。

原來紅酒跟朱古力很夾,朱古力不會太甜,紅酒不會太澀。兩樣夾埋一起可接受。

另外咖啡味朱古力,外表美麗,像假一樣!我跟朋友討論是否可以進食

最後我們叫了3杯choctails,但要求盡量少酒精。

What the duck ($108)

外型可愛。有隻鴨仔,還有泡泡,很像肥皂泡,好想把鴨子放進飲品內幫佢沖涼,還有爆炸糖可放到飲品內。

味道清新,好像有點蘋果味,酸酸甜甜,值得再試。

Honey Bee ($92)

很美麗,再一次唔捨得飲。蜜糖分開,可自己控制甜度。可能我們蜜糖太重手,有點甜。但好飲!

Einstein ($92)

3杯cocktail中這杯藍色是酒,紅色是一粒粒的珠珠。
兩邊是分開倒,倒出黎後,顏色好美。

味道都是酸酸甜甜,清新,那些珠珠不知道是什麼來的,口感很特別。

今天這個晚餐還要多讚一次餐廳服務。服務員不斷地幫我們換碟服務大讚!

餐廳更沒有限時,傾幾耐都得,一定有下次!

2017-08-28
2017-08-08 135 浏览
嗰日約咗D朋友食飯,想搵個坐得來啲又可以傾計嘅地方。之後去咗銅鑼灣搵地方食入到間餐廳,發覺個裝修幾特別。我哋叫咗半打生蠔,啲蠔真係好抵,仲好新鮮,好大隻。😍😍😍之後仲叫咗個牛柳粒,個牛柳粒好好林,好多汁。之後叫咗個pizza,不過有啲油。啲服務員態度都好好,上菜唔係太快,啱晒我哋呢啲搵地方傾計嘅人。
嗰日約咗D朋友食飯,想搵個坐得來啲又可以傾計嘅地方。
之後去咗銅鑼灣搵地方食
入到間餐廳,發覺個裝修幾特別。
我哋叫咗半打生蠔,啲蠔真係好抵,仲好新鮮,好大隻。😍😍😍
之後仲叫咗個牛柳粒,個牛柳粒好好林,好多汁。
之後叫咗個pizza,不過有啲油。

2017-07-20 194 浏览
Miniclub真係一個飲野嘅好地方,已經就快成為我飲野嘅canteen,事關一個字~~~抵夾正幾時都好,銅鑼灣消費仲係高過人~所以,我呢D窮又鐘意飲酒嘅人,黎Miniclub就啱哂我!一坐底,就會有花生食!而我,每次黎呢度,都會叫支最平嘅酒(紅酒白酒都有得揀架!),就有4款拼盤比你揀(我只記得海鮮拼盤,生蠔拼盤同燒烤拼盤)黎佐酒,啱哂我同朋友有一齊黎每人飲翻兩杯傾下計提外話,除咗飲酒同食生蠔,有時我同朋友有時未食飯都會黎呢度食埋野架,我特別推薦呢度嘅fish and chips!放食物嘅係一個好特別嘅單車擺設,食物好食,唔夠sauce亦可以問店員再拎!

幾時都好,銅鑼灣消費仲係高過人~

所以,我呢D窮又鐘意飲酒嘅人,黎Miniclub就啱哂我!

一坐底,就會有花生食!

2017-07-14
$200 (宵夜)
Ladies Night, 全女班都可以去飲返杯既~朋友話想試下呢間,BOOK左,收工一齊去!bar & restaurant 格局,現場非常昏暗有點嘈吵,不算情侶約會好地方,但姊妹間的八婆聚會就不錯!裝潢有一特色~就是這個反轉了的巴黎鐵塔!都蠻有趣!不多說,一來就來一ROUND先,有不同的手工啤酒,可以一試,反正我們都是亂點!XD點了兩次生蠔,味道不過不失。尚算乾淨無碎,有蠔味,少咸,但性價比一般。海之幸福摩天輪 $118影相呃LIKE用XD都係一堆不同的炸物,蝦餅、蝦棒、魷魚圈、蟹鉗等。份量唔算多,用料一般⋯⋯芝士薯條 $72雖然好食,又脆又熱,但價錢同份量唔相符,大份返D就好啦!夏威夷PIZZA $62一般⋯⋯可以不點。芝士雞翼 $78呢個好正,激多芝士,好滿足!!!意粉 $108總的來說,性價比一般,食物同服務一般,環境可以,出菜偏慢。呢個價錢可以有更好選擇,所以去過一次就算了~
Ladies Night, 全女班都可以去飲返杯既~
朋友話想試下呢間,BOOK左,收工一齊去!

裝潢有一特色~就是這個反轉了的巴黎鐵塔!
都蠻有趣!

生蠔

不多說,一來就來一ROUND先,
有不同的手工啤酒,可以一試,反正我們都是亂點!XD

點了兩次生蠔,味道不過不失。
尚算乾淨無碎,有蠔味,少咸,但性價比一般。

海之幸福摩天輪 $118
影相呃LIKE用XD
都係一堆不同的炸物,蝦餅、蝦棒、魷魚圈、蟹鉗等。
份量唔算多,用料一般⋯⋯
芝士薯條

芝士薯條 $72
雖然好食,又脆又熱,但價錢同份量唔相符,
大份返D就好啦!

夏威夷PIZZA

夏威夷PIZZA $62
一般⋯⋯可以不點。

芝士雞翼

芝士雞翼

芝士雞翼 $78
呢個好正,激多芝士,好滿足!!!

意粉 $108

總的來說,性價比一般,食物同服務一般,環境可以,出菜偏慢。
呢個價錢可以有更好選擇,所以去過一次就算了~
2017-06-22 177 浏览
做我呢個行業收得晏 有時要同同事宵夜來來去去都系果幾度地方 真系好厭 搵下搵下見到呢間收得晏仲吾那那聲試下CWB Mtr exit C 一出對面就系喇 方便易搵 上到去一出電梯就見到個象徵我都唔例外系粉紅迷由於系openrice 己經有睇過menu 所以極速地點餐4款炸物 加青瓜咸菜新鮮熱辣炸起 吾會油有炸蠔 炸魷魚 炸魚 同炸蟹鉗覺得膩?食番啖新鮮青瓜la拉絲芝士雞翼試過系真拉到絲既 但用全隻雞翼上會食得吾方便見議用單骨雞翼整睇會更佳辣肉腸pizza 味夠濃 但吾覺有辣味且餅底較淋吾夠脆野食不過不失 但現場有多款酒 岩晒想食小小野 又想飲番一兩杯 咁咁岩又想拖靜地既朋友 服務員態度好好 好有禮貌 ser我地個靚女仲好好笑容 好nice 因為我朋友有好大個胃 所以嗌我左個摩天輪 但佢會提下我地 驚我地食吾晒但結果 全部清空

我都唔例外系粉紅迷

拉絲芝士雞翼

辣肉腸pizza 味夠濃 但吾覺有辣味且餅底較淋吾夠脆
但結果 全部清空

2017-06-20
$350 (宵夜)
  • 海之幸福摩天輪
  • 芝士拉絲雞翼
點左3款生蠔精選生蠔口感爽口,肉嫩,有海水味(但肉比較细)海膽生蠔蟹籽配海膽(好夾)海膽鲜甜,蟹籽增加口感加埋生蠔(重疊左大家的味道)有點亂蠔肉小,令配他的海膽蟹籽變左主角(整體係鲜甜,但主角變左配角)魚子金箔生蠔好靚~金箔配魚子(好貴氣)魚子的魚油香味加鲜甜生蠔(好夾)蠔的海水鹹味+魚子的香味(好惹味)海鲜拼盤睡蟹半隻好多好多膏(但雪味重)龍蝦半隻(肉不鲜嫩)螺(好爽口鲜甜)牡丹蝦(鲜甜)青口(好香蒜味)鲍魚厚肉(口感實左d,醃制過,味道惹味)Honey bee外表好靚有窩夫餅,配上朱古力小蜜蜂,杯係蜂蜜(自己控制甜度)用grand Marnier Advocaat,Bailey's,Pineapple juice,Fresh Peach菠蘿沙冰,蜂蜜,Bailey's易入口,味道好sweet(酒味濃,但易入口)cocktailstrawberry me用Tequila rose ,strawberry every puree味道像士多啤梨奶昔,so sweet,無酒苦澀味,易入口配上針筒糖漿,甜度可再升级外表好靚好靚的鐵塔設計三款生蠔,鲜甜P.S每人Order飲品,可以點這三款蠔
點左3款生蠔

精選生蠔
口感爽口,肉嫩,有海水味
(但肉比較细)

海膽生蠔
蟹籽配海膽(好夾)海膽鲜甜,蟹籽增加口感
加埋生蠔(重疊左大家的味道)有點亂
蠔肉小,令配他的海膽蟹籽變左主角
(整體係鲜甜,但主角變左配角)

海膽蟹籽生蠔

魚子金箔生蠔
好靚~金箔配魚子(好貴氣)
魚子的魚油香味加鲜甜生蠔(好夾)
蠔的海水鹹味+魚子的香味(好惹味)

海鲜拼盤

睡蟹半隻
好多好多膏(但雪味重)

龍蝦半隻(肉不鲜嫩)
螺(好爽口鲜甜)
牡丹蝦(鲜甜)
青口(好香蒜味)
鲍魚厚肉(口感實左d,醃制過,味道惹味)

外表好靚
有窩夫餅,配上朱古力小蜜蜂,杯係蜂蜜(自己控制甜度)
Honey bee

Pineapple juice,Fresh Peach
菠蘿沙冰,蜂蜜,Bailey's
易入口,味道好sweet(酒味濃,但易入口)

cocktail
strawberry me

味道像士多啤梨奶昔,so sweet,無酒苦澀味,易入口
配上針筒糖漿,甜度可再升级
外表好靚

好靚的鐵塔設計

三款生蠔,鲜甜
P.S每人Order飲品,可以點這三款蠔

P.S海鲜拼盤配餐酒有優惠價(但有駕車,今次只選cocktail)
cocktail 視覺味道滿分
生蠔鲜甜(细隻左d)
海鲜(睡蟹,龍蝦失色)
整體
2017-05-29
海膽蟹籽生蠔
  • strawberryme
  • Honeybee
2017-04-16 290 浏览
一直以黎都想試呢間甘特別嘅餐廳,因為佢餐廳裡面有一個反轉嘅巴黎鐵塔甘岩最近又見到佢做緊生蠔promotion,所以就把心一橫去左,我係早左幾日打去book位,所以坐嘅係窗口位黎,同埋佢做緊8點前落單係happy hour,無記錯好似係8折(生蠔除外)。甘我地叫左2款,1款係加左海膽($28),另一款係無加海膽($15),記住呢個優惠係一定要叫佢人頭飲品先可以有,所以我到叫完半打又半打再半打飲品方面,我地叫左1杯酒同1杯有沖涼鴨嘅what the duck飲品,好得意,不過價錢唔平亦唔算好大杯,稱唔上扺飲,但岩晒影相除左呢啲,我地仲叫左個芝士薯條,不過呢個就無咩特別,芝士漿有啲煙肉淋上面

2017-04-01
  • 生蠔
  • What the Duck
2017-04-14 291 浏览
朋友替我補祝生日, 去了Mini Club左: 士多啤梨Cocktail, 似士多啤梨奶沙冰, 但冇咩酒味杯野好靚, 針筒果支士多啤梨醬可以吱, 但藥水味.  可以不用吱下: 鴨仔Cocktail, 係好淡既橙味. 面頭有D爆炸糖可以放, 好玩多過好飲.中: 生蝦 $80左右好抵, 都OK既但肉質有點薄右: 生蠔$15一隻無限點, 海膽生蠔$28(好似)但有限供應, 只比我地2個人叫4隻生蠔細隻, 海水味重. 但真係好抵.後: Fish & Chips...D薯條好好食, 佢似係放左炸粉再炸D薯條.魚柳正常
朋友替我補祝生日, 去了Mini Club
士多啤梨Cocktails

中: 生蝦 $80左右好抵, 都OK既但肉質有點薄

生蠔細隻, 海水味重. 但真係好抵.

魚柳正常
海膽生蠔
题外话/补充资料: 8點前入座仲有85折(除左果D特價生蠔之外都有) 幾抵 會再來.
2017-04-09
庆祝纪念
生日
  • fish & Chips
  • 海膽生蠔
第一次同朋友黎左銅鑼灣呢間樓上既酒吧餐廳「Mini Club」,餐廳內裡裝潢以深色配上粉紅色為主,氣氛不錯,最搶眼就是巴黎鐵塔倒轉,少有的造型。🗼🤤點餐時發現,餐牌是電子化的,用ipad取代餐牌。最後,朋友跟我決定點選:「海之幸福摩天輪$118」、「海膽生蠔$168/6隻($28/隻)」、「海鮮拼盤$298」、「Apple Summer$88/杯」、「Banana Bread(England)$80/支」。🍸🦐🍤「海之幸福摩天輪$118」賣相特別,巨型既摩天輪,玩樂感十足,而每個籃子都有唔同既小食,包括炸蝦餅、炸蝦棒、炸魷魚圈、炸蟹鉗、青瓜等小食。🎡「海膽生蠔$168/6隻($28/隻)」每隻都有魚子鋪面,生蠔表面上再鋪上海膽,貴氣十足。入口鮮味,食得出有海水味道,海膽亦都新鮮,令人唾涎。🌊「海鮮拼盤$298」拼盤有熟龍蝦(半隻)、睡蟹(半隻)、鮑魚(2隻)、翡翠螺(3隻)、蒜味青口(4隻)、玫瑰蝦(2隻)。份量大件充足,海鮮味道新鮮,熟龍蝦肉質鮮味,睡蟹蟹膏滿佈,鮑魚、翡翠螺、青口煙韌爽口,玫瑰蝦大隻鮮美。🦐🦀「Apple Summer$88/杯」賣相不錯的一杯雞尾酒,成份有伏特加、
海鮮拼盤
「Apple Summer$88/杯」賣相不錯的一杯雞尾酒,成份有伏特加、桃子、蘋果汁、青檸汁等,入口微微酸甜,容易入口,味道不錯。🍸

「Banana Bread(England)$80/支」一樽容量有500ml ,酒精含量就有5.2%。淡淡啤酒味中,入口就感受到香淳的麵包香蕉味道。🍺

「Nuts Fee$20/位」🥙

「餐牌」我已經影左上載至openrice既「餐牌」入面啦,方便大家查閱相關菜式。📋
2017-03-20
  • Apple Summer
  • Banana Bread(England)
2017-04-03 3056 浏览
曾經跟朋友光顧過旺角分店,今晚就試試銅鑼灣分店。旺角分店比較像酒吧,銅鑼灣分店感覺比較像餐廳,而且還浮誇地有個反轉了的巴黎鐵塔呢!《Honey Bee $108》Grand marnier, Advocaat, Baileys, Pineapple juice, Fresh Peach賣相好靚好可愛,相信女士很對胃口吧。當中有Baileys、菠蘿沙冰、蜂蜜等製成,酒味一點不多,很容易入口,大部分是清新的菠蘿味,很適合女士。想再甜些的話,還可以加上附上的蜂蜜。《海膽生蠔 $28/隻》生蠔上舖上了大塊的海膽和蟹子,令人唾涎!新鮮生蠔既有香濃的海膽味,又有鮮甜和帶海水味,味道豐富美味!《24個月黑毛豬火腿伴芝士拼盤 $268》手切36個月伊比利亞黑毛豬火腿伴芝士,上桌時已經馬上聞到咸香,油光亮亮的黑毛豬火腿和脆爽沙律,配搭很棒,個人覺得如果芝士選擇咸度再輕些會更好。《意式海鮮南瓜煲仔意大利飯 $128》意大利飯煮至半生熟很有嚼感,多汁又夠creamy,味濃而不咸,有水準。比較欣賞店內裝潢和氣氛,而菜式也選擇多樣質素高,飲品酒類也做得出色。
曾經跟朋友光顧過旺角分店,今晚就試試銅鑼灣分店。
《Honey Bee $108》

《海膽生蠔 $28/隻》