1K
2017-03-25 277 浏览
我這small potato即將離職,趁有時間便相約一眾經理們聚餐,喝酒,食海鮮乃是必須,一於選定了mini club。旺角分店位於太平道6號,旺角東火車站步行三數分鐘即達。Typically一家Bar & Restaurant的格局,幾有Feel。今天主要喝紅白酒,白酒點選了Carta Vieja Sauvignon Blane 2016,微酸且refreshing,含熱帶果香,優惠期間更送海鮮拼盤,性價比一流。海鮮拼盤含翡翠螺三隻,蒜香青口四隻,日式磯燒鮑魚兩隻,紅蝦刺身兩隻,半邊龍蝦及麵包蟹。海鮮整體算是新鮮甜美,翡翠螺肉質爽彈及鮮甜; 青口滑而富蒜香,味道不感單調; 另外半邊麵包蟹超多膏而且啖啖肉,蟹膏澄金黃色且相當甜美,極為滿足。日式磯燒鮑魚爽口彈牙,而且相當入味,處理得不錯。蟹子海膽生蠔: 這個配搭相當特別,海膽與生蠔同為高貴之物,新鮮甜美而不腥澀,並不需沾任何醬汁,原汁原味經已足夠。炸魚薯條: 平凡中顯得不平凡,有皮粗薯條香酥且極富薯味,來貨水平蠻佳。炸魚亦相當嫩滑,沾點沙律醬更為鮮香。
旺角分店位於太平道6號,旺角東火車站步行三數分鐘即達。

日式磯燒鮑魚爽口彈牙,而且相當入味,處理得不錯。
2017-03-20
2017-03-22 270 浏览
這陣子mini club好像在Facebook瘋傳得很要害 (還是廣告賣得太利害?)於是,上星期和N小姐去了品嚐摰愛的生蠔😍 順道慶祝N小姐覓得新工!早前,已知道order優惠價的生蠔及海膽生蠔需要每人叫一杯飲品 (沒辦法,餐廳靠飲料來賺錢) 於是,叫了兩枝手工啤酒🍻幾抵飲!這頓晚餐的主菜:生蠔及海膽!第一次,先點每人三隻試一試。生蠔太細隻了,好像完全沒有肉☹️ 幸好,當海膽放在生蠔上時,反襯得海膽很美味❤️於是,第二輪只點海膽生蠔! (強烈建議不要只點生蠔)另吃了芝士pizza及用煲仔煮的risotto~🧀🍕芝士pizza也是很推介的喔👩🏻‍🍳

Banana  bread  beer 及  apple  beer
這頓晚餐的主菜:生蠔及海膽!
生蠔
於是,第二輪只點海膽生蠔! (強烈建議不要只點生蠔)
海膽生蠔
另吃了芝士pizza及用煲仔煮的risotto~
🧀🍕芝士pizza也是很推介的喔👩🏻‍🍳
2017-03-16
2017-03-18 224 浏览
最近约了朋友在尖沙咀山林道mini club 飲酒,食好野,果度環境靜,側邊的窗打開晒似坐起露台吹風,風景開揚,感覺好舒服,正!飲品我點oreo cookie好濃oreo味, 少少的酒香配上orea, 好好飲;食物方面,我們點了碳燒德國腸拼盤, 黑松露牛乾菌煲仔意大利飯和海膽生蠔;碳燒德國腸拼盤, 拼盤由5款腸組成, 有辣味,有普通,有濃味, 店員細心地介紹每款腸的特色和口感。每款腸腸衣好薄和煎得脆脆,食落不太油膩再配合埋醬汁,沙律醬,芥辣,茄汁,青瓜, 好有德國風,佐酒一流,值得一試(尤其是紐倫堡腸,好彈牙和好香香腸味!);黑松露牛乾菌煲仔意大利飯, 好特別的菜式,好有香港特色, 意大利飯用煲仔煲熟,配上濃濃黑松露, 廚師在煲仔內塗上少少油, 令飯底做成脆脆的薄飯焦, 又能保持意大利飯原有的口感, 好考廚師功夫, 食落飯有少少焦香而又有香濃黑松露意大利飯, 好有特色, 值得一試;海膽生蠔, 厚厚的海膽生蠔, 好濃香海水味, 蠔好鮮甜, 好大隻, 配上魚籽同海膽豐富, 感覺一次過食幾款海鲜似的, 好食;餐廳環境舒服, 食物一流, 好有特色,食物好新鮮美味, 值得一試。
好彈牙和好香香腸味!)

碳燒德國腸拼盤
黑松露牛乾菌煲仔意大利飯
oreo cookie
2017-03-09
2017-03-15 172 浏览
見到facebook呢排做廣告登出黎介紹呢間minibar好似都幾靚幾吸引於是放工約埋個friend一齊黎 飲番兩杯食下野傾下偈,細數下呢排啲辛酸史門口一入到黎 侍應就會問有冇book枱呀 ,因為我哋係walk-in嘅時間仲係比較早段,所以佢畀咗 人哋張枱我哋坐住先。不過 所以下次如果有機會再黎一定要事先book枱講明要8點前交枱。佢個cocktail menu都幾特別 點咗款 鴨仔嘅cocktail, 呢個設計真係幾有特色一隻鴨仔喺個浴缸度爭住啲泡泡 用黎相機食先都真係 用黎呃like都幾唔錯。另外朋友點咗杯tiffany blue 設計真係幾時落足心思,成杯cocktail, 當堂華麗哂。其實兩杯cocktail飲落 感覺 就冇乜特別不過叫 畀百幾蚊 影下相咁囉 。每人最低消費一杯飲品就可以以28蚊嘅價錢點 一 個蟹子海膽生蠔食, 於是我哋拿拿林點左一打,一人起碼可以食番半打過足口癮先啦。賣相同價錢 都算滿分啦畀佢, 不過我就覺得佢個生蠔 唔多夠 juicy, 而且啲海膽 好似都唔係太過好新鮮, 不過見彼得28蚊一隻就唯有將貨就價啦。另外再點左佢個蜜糖雞翼, 呢個真係冇乜特別雞翼非
另外再點左佢個蜜糖雞翼, 呢個真係冇乜特別雞翼非常細隻而且蜜糖味都唔係好足,非常普通。
2017-03-14 136 浏览
今日是一個值得紀念和慶祝的日子, 我和拍拖十五週年的男朋友終於決定要訂婚了~ 所以今晚是出街食番餐浪漫的燭光晚餐的好日子~ 連平時酒精不沾唇的我倆,也特意來兩杯cocktail,讓今晚的熱情再度升温一下! 想不到這裡的特飲如此的養眼,以這杯用上Grand marnier,balleys, pineapple juice調製的Honey bee為例,完全看得出花過不少心思!這種彷如踏進採集花蜜現場的構圖,真是未飲都有醉意!當中酒味頗濃,不過加了菠蘿汁倒是十分容易入口,甜甜地咖啡酒balleys加上酸酸地菠蘿汁,好味又真是會不經不覺飲多了~ Strawberry ME也是一杯感覺很甜美的cocktail~以Tequila rose和strawberry puree為主要原素,插上生鬼的針筒造型,有創意呢~至於味道也挺好,沒有honey bee般濃郁酒精feel,更適合酒量淺的我們,草莓味夠香甜,都幾好飲~ 話明慶祝,海鮮拼盤呢啲又貴又唔飽肚的高級食物當然唔少得啦! 不過,呢個海鮮拼盤講真又唔算好貴,三百幾有勁多海鮮,好似有龍蝦、睡眠蟹、翡翠螺、青口、鮑魚和牡丹蝦! 份量不會太多,一人分食

所以今晚是出街食番餐浪漫的燭光晚餐的好日子~

話明慶祝,海鮮拼盤呢啲又貴又唔飽肚的高級食物當然唔少得啦!

份量不會太多,一人分食小小,都夠兩個人開心share,三個就唔夠分ka 喇,不過勝在款式都算多,叫做都幾滿足到口癮嘅!

而且質素都算滿意,蝦鮮甜得得,龍蝦都有十足彈性,不是次貨或將價就貨,每款都食到應該有的鮮味!

睡眠蟹更加是爆曬膏!令人有眼前一亮之感!而且蟹膏清甜帶甘香,還是有粉紅色的誘惑那種,不是7x9那些黑黑的膏藥feel,這個相對好食多了,一分錢一分貨。

之後我們又點了海膽生蠔六隻~第一次食這種配搭,不過又出奇地夾!

這小小的一顆,一次過滿足我三個願望!

將我最喜歡吃的生蠔、馬糞海膽和蟹籽這樣的一啖放進口內,感受那海鮮三重奏的快感!好味到暈低!

生蠔雖然不算肥美,但當配上脹卜卜的馬糞海胆的時候,那咸水味和甘甜在舌尖上打轉,從後而上的是卜滋卜滋的蟹籽仔,愛吃海鮮的不能不試一次,試完會好掛住囉肯定!

炸魚柳伴薯條配沙律菜是今晚的飽肚之選~ 始終飲咗少少酒都要食番啲嘢落肚頂下肚, 如果唔係會好傷胃㗎! 估唔到幾十蚊嘅炸魚薯條外型都非常之搞鬼! 成部自行車般上枱,都幾特別,自然又是相機先食的時候!!

炸魚塊處理得很好,完全外脆內軟! 魚肉雪白呼呼的, 輕輕咬下散落如雪花般的柔軟狀態,好好味! 最令人like爆的是炸魚柳和薯條的分量都非常之多!

原來渡過一個愉快的晚上也不需要花費很大, 在這裏摸著酒杯底談談心嘆下海鮮,又坐得舒服,大大張 sofa ,傾足一晚心事才7百多,一點也不貴! 非常建議小情人來這裏在昏暗的燭光下你眼望我眼,刷出愛火花~
2017-03-12 233 浏览
終於約到姐妹食飯啦。呢個局約左3個月😑我地又去返我地嘅老地方mini club不過今次轉到旺角場 光啲又坐得舒服啲越夜越多人 8點半已經全場爆滿要講一下 呢間店啲店員堅有禮貌👍🏼今晚叫左兩杯cocktail 幾有特色架fire rose 店員即場點火架喎 幾好飲what the duck 好打耳啊 西瓜味的 好爽餐廳最近主打海膽生蠔 唔係唔食啊海膽鮮甜 配上鮮味生蠔 堅正又抵食必叫嘅sea platter 兩隻生蝦鮮又甜鮑魚同田螺甜甜的 勁彈牙重點係龍蝦同麵包蟹 除左好食 唔知講咩隻麵包蟹爆膏爆到一個滿足點最後我地叫左個甜品 焗棉花糖 😍下層係早餐脆脆 加埋手指餅 口感一流
終於約到姐妹食飯啦。呢個局約左3個月😑
What  the  duck
海鮮拼盤
焗棉花糖脆脆拌北海道紅豆
2017-03-10 186 浏览
女朋友生日飯,今年想有點氣氛,所以帶她落MINICLUB。 就在旺角火車站附近,位置方便又易搵。 餐廳雖然是酒吧格局,但裝修格調不失浪漫,場內有幾組摩天輪。 我發現,而家好多餐廳開始都用平板做餐單,呢間都唔例外。 坐低我地就先點左飲品<<What the Duck>>,呢款我認我係有預謀咁叫既。因為我女朋友實在太鍾意DUCK喇。黃鴨仔加上泡泡浴造型,真係太可愛喇。意想不到的是還有爆炸糖...真係....唔敢想像。飲落口,酸酸甜甜咁,加上爆炸糖,入口"達達"聲,好有口感。 我就點左杯<<long Island >>,慢慢嘴饞細味。 今晚的主菜是<<海鮮拼盤>>,賣相吸引又JUICY,有半隻熟龍蝦,半隻睡蟹,2隻鮑魚,翡翠螺,青口及玫瑰蝦。 龍蝦入口鮮甜,玫瑰蝦勁大條,真係好適合用JUICY黎形容。鮑魚入口又彈又甜,女友話最正。 不過我最驚喜的係隻睡蟹勁多膏,雖然得半隻,但係真係夠哂鮮甜同有肉。 再黎<<加拿大的海膽生蠔>>,一碟六
女朋友生日飯,今年想有點氣氛,所以帶她落MINICLUB。

就在旺角火車站附近,位置方便又易搵。

餐廳雖然是酒吧格局,但裝修格調不失浪漫,場內有幾組摩天輪。

我發現,而家好多餐廳開始都用平板做餐單,呢間都唔例外。

我就點左杯<<long Island >>,慢慢嘴饞細味。

再黎<<加拿大的海膽生蠔>>,一碟六隻,海膽+生蠔+蟹籽,呢個組合都好特別。特別係入口非常之有層次。個人覺得海膽的味道比生蠔重,但是我也比較喜歡海膽味多一點。

最後點了一個<<法式甜品拼盤>>生日精選。有馬卡龍,焦糖燉奶,木糠布甸等等的糕點甜品。個人黎講最愛就是焦糖燉奶,面層的焦糖小小甜,口感脆脆的。食落不會有膩口感,奶味幾濃郁。如果呢個拼盤有多個生日快樂牌就會更好。

2017-03-06
庆祝纪念
生日
2017-03-06 174 浏览
星期五收工想同朋友聚下食飯傾下計,最好飲杯野放鬆下,於是就揀左呢間餐廳,見佢地的食物同雞尾酒的賣相都相當吸引,可以滿足相機食先的喜悅!😁 .而佢地的海膽生蠔吸引到作為生蠔控、對海膽又零拒抗力的小妹一定要試下啦🙆🏻 以我所知應該全港得佢地有生蠔加海膽呢個組合🤔 所以充滿新鮮感!抱著潮聖、試新野既心態到來!🙋🏻.店內裝潢幾有心思👍🏼先講海膽生蠔,賣相真係冇得輸,見到都流口水,好想食呀!😍 海膽好新鮮!加上蟹籽,一齊食,口感好豐富!味覺既享受😳 不過美中不足既係生蠔吾夠肥美,海膽都有少少蓋過了生蠔既味道🤔 同埋呢個等耐左少少.小妹覺得白酒送生蠔,呢個組合最夾!happy Friday!🍸🍾海上幸福摩天輪 $118好得意既炸物拼盤呀!好似玩具咁😂 轉呀轉~ 食邊樣先呢?😆 試晒之後,我同朋友都大讚呢個組合!樣樣都幾好食wo ! 覺得幾抵食,送酒一流😎👍🏼海鮮拼盤,好大份呀!全部都好新鮮,好正!好幸福呀❤️

店內裝潢幾有心思👍🏼
海上幸福摩天輪 $118
海鮮拼盤,好大份呀!全部都好新鮮,好正!好幸福呀❤️
2017-03-06 178 浏览
今晚老公帶路黎到太平道~晚上7點的太平道尚算清靜~遠遠就被一個搶眼Pink電話亭吸引~原來係一間型格酒吧~Well~ 星期四見到依句”TMR is Friday”即刻開心哂~ 意味一星期又完結~ 好快放假啦喂~!?先點左一個芝士併盤~有大量沙律襯底~提供幾種特色芝士~ 分別係黑松露車打芝士、辣椒車打芝士~有幾塊質素唔錯的Ham~越咬越香呢!另外,點左一個芝士海鮮Pizza~千島醬底配海鮮,當然係絕配~餅底夠香脆亦唔錯~久不久食到火箭菜~ 食味道更有層次~點左2杯酒~Fire Rose著哂火 @ . @隔離台都望哂過黎~嘿除左視覺,燒過的玫瑰、檸檬都有香味~入口酒味偏濃~~另一杯 Honey Bee賣相行可愛風~~ 味道果香清新~ 放左一大塊蜜糖係面~拌入沙冰內,更加香甜!絕對係女孩首選~
今晚老公帶路黎到太平道~

晚上7點的太平道尚算清靜~

遠遠就被一個搶眼Pink電話亭吸引~

原來係一間型格酒吧~
Well~ 星期四見到依句”TMR is Friday”

即刻開心哂~ 意味一星期又完結~ 好快放假啦喂~!?
芝士併盤~
先點左一個芝士併盤~

有大量沙律襯底~

提供幾種特色芝士~

分別係黑松露車打芝士、辣椒車打芝士~

有幾塊質素唔錯的Ham~

越咬越香呢!
芝士海鮮Pizza~
另外,點左一個芝士海鮮Pizza~

千島醬底配海鮮,當然係絕配~

餅底夠香脆亦唔錯~

久不久食到火箭菜~ 食味道更有層次~

點左2杯酒~

著哂火 @ . @

隔離台都望哂過黎~嘿

除左視覺,燒過的玫瑰、檸檬都有香味~

入口酒味偏濃~~
Honey Bee
另一杯 Honey Bee

賣相行可愛風~~
味道果香清新~ 放左一大塊蜜糖係面~

拌入沙冰內,更加香甜!

絕對係女孩首選~
2017-03-02
芝士併盤~
Honey Bee
2017-02-26 176 浏览
是次我們到了Mini club於旺角的分店,鄰近火車站。鋪內格局似一般酒吧, 昏暗的燈光照射在牆上的摩天輪,令整個環境別樹一格。 座位有分高枱與沙發位置兩款,而我們選擇了面對著摩天輪較舒適的沙發位置。是次用餐非公眾假期,所以整個用餐環境都比較舒適。 就座時侍應先遞送一碗花生和另外一碗用作盛載花生殼,然後再送上餐牌。意外的是餐牌使用ipad作顯示,很有新鮮感。光顧時正進行happy hour的推廣優惠,我們先點兩杯特色cocktail,第一杯是Sea Smile, 最意外的是它用兩層沙冰做出層次感,又細心切上青蘋果片,從果片的厚薄和一致度可得知調酒師有十分細膩的刀法。沙冰打得平均,幼細,並無冰粒卡在飲管中。淡淡清香的青蘋果味徘徊在味蕾之間,隨後又有清新的奇異果和檸檬酸作平衡,用上藍橘甜酒作視覺上效果, 青與藍配搭出清新的果香,而且酒精度十分低, 非常適合初嚐cocktail的人士飲用。另一杯是Drink Mug, 用瓷杯盛上的cocktail。由Bailey's作整杯的主角, 襯以朱古力糖漿,奶和泡沫忌廉,再灑上oreo碎,插上一支迷迭香,令整杯飲品看似正在成長的幼苗。Bailey's大

另一杯是Drink Mug, 用瓷杯盛上的cocktail。由Bailey's作整杯的主角, 襯以朱古力糖漿,奶和泡沫忌廉,再灑上oreo碎,插上一支迷迭香,令整杯飲品看似正在成長的幼苗。Bailey's大大帶出朱古力奶的口感,入口又似融化的Tiramisu,非常適合女性。
食物方面我們先點了海鮮炸物摩天輪,顧名思義它是用五個炸盆掛在摩天輪的支架上,外貌十分有特色,與牆上的背景相得益彰。炸物方面分別有: 炸魚,炸魷魚,炸蟹鉗,炸墨魚餅和炸蝦。其中一個炸盤載住青瓜片,檸檬和少量沙律菜。由於炸物都是雪藏貨所以味道沒太大特別。炸物溫度適中,可見得食物都是即點即炸的。 唯一美中不足的是沙律菜並沒有任何沙律醋或其他醬汁襯托,顯得十分清寡。
第二款送來的小食是韓式燒醬牛柳粒,相信是為迎合近期流行韓式熱潮而衍生的小食。牛粒旁附上小量泡菜和醃蘿蔔片,牛和燒汁十分相襯, 加上芝麻和紫菜,整體上突顯出牛的香甜味,十分 適合用作佐酒小食。但個人認為旁邊的汁醬未能為牛粒提升更高的層次,可以不試。
一開始就點了的生蠔卻在第三道小食中才呈上,原先想點的Premium (愛爾蘭)和Live Oyster (南非) 缺貨,只好點另外兩款法國的Britanny和 Ostre Diam's。個人比較喜愛Creamy口感的蠔,每口吞下的蠔味都能在口腔停留, 餘韻悠長 ,這才是品嚐的享受。而爽口的蠔由於味道太快在口腔消失,感覺像吞了空氣般失落。另外如果想測試生蠔的新鮮道,可以用叉子在蠔的裙邊戥一下。新鮮的生蠔會觀察到裙邊會似怕羞草一樣慢慢地收縮。而mini club的生蠔相當新鮮,蠔殼也清理乾淨,沒有留下蠔殼碎。
而最後到了芝士火鍋,芝士鍋中加了大量黑松露,目的是想加強芝士的香味。 鍋物的配料有: 韓式拉麵,西蘭花,粟米仔,蘑菇,法包粒,青口,煙三文魚,廚師腸,風乾火腿和salami。 其實芝士本身是帶有鹹香味,一般鍋物配料都會以淡味的食材再由整鍋芝士去配襯。 可是風乾火腿及煙三文魚, 在醃製過程中已經加入大量的鹽份,導致食物本身已經帶有強烈的鹹味,再加上芝士和黑松露會破壞了整體口感。而且韓式拉麵經過烚後難以分食, 建議用通心粉或長通粉等代替。
總括而言,食物質素以酒吧為主導的前提而言已屬中上水平。上菜先後次序需要改善, 尤其生蠔屬於高風險食物,如果先前已吃過其他食物,會影響胃酸功能的有效度,容易引起肚瀉的問題。所有食物的觀賞度十分高, 每一樣的小食或是主菜都經過深思的改配去突然獨特性。飲品,尤其是雞尾酒,強烈突顯出調酒師對每種飲料的認識去作出不同配搭,利用不同的技巧方法去呈現出來,反映出對調酒的認識和熱誠。
2017-02-01
  • Drink Mug
  • Sea Smile
2017-02-23 1879 浏览
放工喺附近買啲寵物用品,咁喺附近行吓啦,見到呢間個門面好靚,有個英式電話亭喺門口,咁就比佢吸引過去睇下有咩食啦,入到去原來都幾多嘢食選擇,咁我哋睇到最多人叫嘅係呢個海鮮拼盤,當然咁多人叫係有原因啦,所以我哋都叫咗一份食,拼盤入邊有熟龍蝦(半隻),睡蟹(半隻),鮑魚(2隻),翡翠螺(4隻),蒜味青口(2隻),玫瑰蝦(2隻),玫瑰蝦有成隻手板咁長架,都幾大隻,龍蝦都爽口有蝦膏,最緊要係隻睡蟹入邊勁多膏,淨係食啲蟹膏都已經食飽喇 俾你地睇下幾多膏之後我見到最多人叫嘅都係生蠔,見到枱面上有推介,叫幸福二重奏,就係海膽+生蠔+蟹子,我見呢個配搭都幾得意所以就叫幾隻試吓,聽店員講原來每日供應嘅生蠔都唔同,今日我食嘅係法國品種,佢話今日嘅生蠔有別於其他,其他生蠔通常都係全白色,但係呢個就有少少藍藍地色,係一個法國嘅品種,我就一啖放入口度食啦,出奇地個味道好配合,生蠔唔會搶到搶海膽浸味,加埋蟹子,係唔錯食咗咁多冷盤,要食返啲熱野尼安撫返個胃先,我哋叫咗安格斯漢堡扒拌芝士焗肉醬意粉,好多芝士鋪係意粉上面,淡淡都食到芝士味,加埋漢堡扒一齊食,係唔錯嘅推介當然食一餐飯最後一定要有甜品啦,呢個係焗棉花糖脆脆伴
俾你地睇下幾多膏
當然食一餐飯最後一定要有甜品啦,呢個係焗棉花糖脆脆伴,點解會有呢個名呢,因為棉花糖下面放左啲粟米片,令食客食落去有口感啲,呢間一定會再嚟食,因為啲生蠔確實唔錯,大家可以試吓我今日嘅推介
2017-02-16 167 浏览
平時我都無打食評既習慣,但今次真系吾打吾得。。。話說今日情人節,同男朋友黎試下mini club主打既蠔,仲有其他野食,點知一個字講曬,差!除左野飲正常,其他野食真系非常一般😭😭😭相片有介紹🙏🏻🙏🏻真系有興趣去既朋友仔可以考慮清楚完全落吾到口,無口感之餘咬落去好似食隔夜麵包  啲蝦吾凍,食落去好似系死左好耐甘,完全吾知發生咩事。。。  無乜難度既野食,呢樣系算最好味!蠔吾新鮮,好細。啲海膽系無味  生蠔細隻無乜味
相片有介紹🙏🏻🙏🏻真系有興趣去既朋友仔可以考慮清楚
Pizza
完全落吾到口,無口感之餘咬落去好似食隔夜麵包
生蝦刺身
啲蝦吾凍,食落去好似系死左好耐甘,完全吾知發生咩事。。。
芝士雞翼
無乜難度既野食,呢樣系算最好味!
海膽生蠔
蠔吾新鮮,好細。啲海膽系無味
生蠔
生蠔細隻無乜味
芝士雞翼
2017-02-10 170 浏览
呢間野大大好評!最令我印象深刻就係呢杯火山式既cocktail~ 我開頭以為只係杯野紅色所以同火山有關無啦啦我諗緊店員想做咩~原來係點火XD的確十分特色! 入面整體cocktail 都係十分特色味道都唔錯~呢2杯都係cocktail 唔講可能唔覺 尤其下面個杯 佢係由蜜糖為主題既cocktail 睇落去真係好似甜品/湯但其實係酒黎!= =食物方面 色香味的色一定做到 樣子十分美觀味道也不錯 牛肉肉質十分鮮嫩 生蠔呢到唔係d 好大隻既珍蠔類但係就好多款式可供選擇~ 有d重多d金屬味有d輕d 仲有不同國家既蠔選~所以選擇性多係呢到既優勢!呢個係芝士火鍋 每樣有d 但唔會話太飽肚~ 但芝士好濃, 但食落有小小苦苦地~唔知係咪我個人問題0.0整體服務都好好~ 價錢會偏向貴  得閒可一試
呢間野大大好評!
最令我印象深刻就係呢杯火山式既cocktail~
我開頭以為只係杯野紅色所以同火山有關

食物方面 色香味的色一定做到 樣子十分美觀

味道也不錯 牛肉肉質十分鮮嫩
生蠔呢到唔係d 好大隻既珍蠔類

但係就好多款式可供選擇~ 有d重多d金屬味

有d輕d 仲有不同國家既蠔選~

所以選擇性多係呢到既優勢!
呢個係芝士火鍋 每樣有d 但唔會話太飽肚~
但芝士好濃, 但食落有小小苦苦地~唔知係咪我個人問題0.0

整體服務都好好~ 價錢會偏向貴  得閒可一試
2017-02-08
收工諗住搵個好地方坐得舒服,食物又令人開心嘅地方同好姊妹飲酒傾計,覺得呢度氣氛唔錯,令人有輕鬆自在之感,客人大多數年輕人,每枱都有寬闊空間感,可安心舒適地閒聊及歎番杯。飲品叫咗:1)What The Duck,賣相好可愛,太Cute了,女仔必定鍾意,果汁特別,解渴清新。2)Tiffany Blue,賣相超靚好夢幻,首飾一樣,深深吸引!!3)Einstein,賣相好科幻都好靚。三杯飲品三種唔同Feel唔同口味~食物方面又係好多選擇,無論係頭盤小食或主菜等,都十分多樣化。有海鮮同生蠔,生蠔有好多品種選擇,味道新鮮肥美。德國腸拼盤,有五種款式:慕尼黑白腸,香草肉腸,煙辣椒腸,原味紐倫堡肉腸及煙莎樂滋味腸。呢間餐廳令人非常滿意!!

飲品叫咗:
3)Einstein,賣相好科幻都好靚。
三杯飲品三種唔同Feel唔同口味~

呢間餐廳令人非常滿意!!
2016-12-11
  • 炭燒德國腸拼盤
  • Tiffany Blue
  • What The Duck
一直好想黎呢間餐廳,因為見到雜誌啲食物同飲品賣相好吸引,女仔必定鍾意,所以終於有機會揀咗呢度同班friends週末末黎chit chat~環境裝修好適合年輕人,又冇還枱嘅壓力,可以輕輕鬆鬆坐好耐~黎呢度係女仔都逃不過一定會點飲品「What The Duck」因為小鴨仔加浴缸加泡泡造型太吸睛太可愛了,必相機飲先狂影,材料有Grenadine,Rufii,Midori Melon,Lychee同Pineapple Juice所調製成,好適合夏天飲,酸甜適中,仲可以加粉紅色嘅爆炸糖入杯飲品度,飲嘅時候更加有趣~朋友點左杯「Strawberry Me」,賣相好女仔好夢幻,除咗飲品之外,仲加左好多材料,例如有大粒士多啤梨,威化餅,朱古力條,顏色相當繽紛。味道似士多啤梨奶昔,適合啲女仔唔想酒味太濃嘅選擇~另外特別推介呢度嘅雞泡魚干,好脆香口,送酒一流,推介!!生蠔有淡有濃,一款入口清新,非常爽口,另一款比較creamy,入口幼滑。摩天倫裝滿什錦炸物,有炸帶子、炸蠔、炸魚柳、炸章魚、炸蝦等等,啱晒鍾意多口味同多種類嘅人~總括:非常之鍾意呢間餐廳嘅氣氛,食物賣相,價錢合理,服務好,會再encore!!

環境裝修好適合年輕人,又冇還枱嘅壓力,可以輕輕鬆鬆坐好耐~

另外特別推介呢度嘅雞泡魚干,好脆香口,送酒一流,推介!!

2016-11-20
  • 炭燒德國腸拼盤