2017-03-25 1216 浏览
Treats 在太古二期插旗短短數月,已是眾街坊鄰居的聚腳點!Minh n Kok 尢其是我們常到的好去處!Minh在Treats 的心臟區,地方闊敞,裝修典雅,有地方色彩,顧客至上。除了少數的一、二個別員工(好奇怪地愁眉深鎖),大多令客人賓至如歸,開開心心享受美味的泰越街頭小食。今天要特別感謝的係大廚哥哥,為我即叫即做的春卷菜包,春卷火侯適中,鬆脆可口,不肥不膩,配上新鮮的農場生菜包。香噴噴的絲苗白飯,精心炮製的原條鰻魚,濃度到位!飯後一戔蛋花咖啡,由靚女麗娜親自奉上,為美味可口的一頓午餐劃上完美的句號!

香噴噴的絲苗白飯,精心炮製的原條鰻魚,濃度到位!

• 春卷
2017-03-13 1153 浏览
今晚同朋友一齊去太古新開泰國菜,一入到去環境好大好舒服,開放式廚房經過廚房聽到d師傅炒野聲一定好有獲氣我地叫左蝦炒金邊粉d蝦好爽好大隻,菠蘿雞肉炒飯嘩好大碟呀燒鱔呢個燒得好香好多肉汁,蟹肉炸蟹㶰湯檬呢個好濃味d湯我地連湯都飲哂最後緊係女仔至愛甜品叫左香芒黑糯米個賣相吾洗講啦一個字靚佢d糯米好有口感佢地服務都唔差個個都好有禮貌同笑容滿面唔似其他餐廳黑口黑面😓我地觀察到佢地個種合作性睇得出佢地班後生仔女好有默契同充勁!一個字
我地叫左蝦炒金邊粉d蝦好爽好大隻,菠蘿雞肉炒飯嘩好大碟呀
2017-03-07 879 浏览
聽同事講依間野開左無耐,一直想試下依間新開既泰國菜,見平時Lunch時間都要早d先有位,所以一直都未去嚐鮮。見今晚早左小小放工,終於去試新野一去到門口竟然唔使等位, 門口嗰個staff仲好熱情咁招呼我地, 可能比較早,帶我入去兩位仲畀四位枱,坐得好闊落同舒服。先講個環境:始終新開 ,所有地方都好乾淨企理, 燈光比較暗仲有個小蠟燭成個氣氛都好好。服務方面: 所有staff都好好笑容好有禮貌。 問佢哋食物入面有啲咩材料都可以好清晰咁講解。重點食物方面: 叫咗2杯青檸soda, 青新。軟殼蟹沙律 ,非常之新鮮同埋醒胃。芒果米紙卷 :入面有好多蔬菜, 特別之處係佢個醬汁, 問過曬先知道原來係腰果汁。泰式燒鱔 :呢個燒鱔分量一般, 但係非常之惹味同埋肥美新鮮。朋友讚不絕口。最後叫咗個咖哩牛腩 呢個又係好好食, 果汁非常之有泰式風味, 配白飯食簡直一流。本來仲想叫其他甜品, 但係兩個人食咁多嘢已經好飽 所以冇叫到。埋單先知佢地同simplylife一個集團,以後又多一個開飯點,仲要唔洗同人逼位。總結以甘既價錢有甘好既食物質素係超值既,環境同服務都非常好,下次可以約多d朋友一齊小聚試埋其他菜式
見今晚早左小小放工,終於去試新野

重點食物方面:
叫咗2杯青檸soda, 青新。
軟殼蟹沙律 ,非常之新鮮同埋醒胃。

咖哩牛腩
泰式燒鱔
軟殼蟹沙律
  • 燒鱔
2017-02-27 730 浏览
中午叫左雞肉辣炒飯,個雞皮碎食落唔太似雞反而似豬肉,味道好濃同真係炒得好好好油膩。中,個雞肉碎仲有四季豆。個蛋白邊又煎到過火焦了,幸好蛋黃仲流心。青檸soda, 又唔比spoon個青檸味走唔出來,要用手拿起來榨汁先叫有青檸味係杯飲品入面
個蛋白邊又煎到過火焦了,幸好蛋黃仲流心。
2017-02-13 736 浏览
太想食泰國野,但太古城好似冇咩泰國野選擇於是同事就提意呢間新開既越南菜~lunch menu選擇不多又唔想食飯,所以最後叫左個濛粉豬頸肉撈濛豬頸肉撈濛豬頸肉又幾好味,肉唔UN,又唔乾身濛粉D汁岩岩好,唔會太多另外,我地仲4個人share左2個小食拼盤雞翼不錯!
太想食泰國野,但太古城好似冇咩泰國野選擇

於是同事就提意呢間新開既越南菜~
lunch menu選擇不多

又唔想食飯,所以最後叫左個濛粉

豬頸肉撈濛

豬頸肉又幾好味,肉唔UN,又唔乾身

濛粉D汁岩岩好,唔會太多

另外,我地仲4個人share左2個小食拼盤
雞翼不錯!
2017-02-06
等候时间
10 分钟 (堂食)
2017-02-05 612 浏览
Came for dinner for three people, ordered a main dish each and the food turned out to be of no quality and of little quantity. The food is like warm when it is arrived. We had a soft-shell crab roll as well and i can just say the combination of the ingredients is less pleasant. Will never come again.
2017-02-05
2017-01-31 732 浏览
去太古城 Treats 試新嘢,食到好飽之後,忽然諗起仲有D嘢未試添。冇辦法啦!繼續食😅入到去,裝修、燈光、陳設、燭光、好舒服啊!服務員親切介紹食物😊因為太飽,只點了最想食的豬肉船麵湯米線,送上嚟見湯顏色很濃,未食已經覺得會好味😋果然湯濃鮮甜,豬肉及配菜都恰到好處😚再點了杯越式蛋咖啡,一放低已聞到非常熟識的香味!(雲呢拿啊)內𥚃加了蛋黃、煉奶(服務員解釋煉奶同氮氣打成嘅泡沫,再輕輕炙過)所以飲落十分香滑👍👍👍下次會再試試其他食品的🤗