2008-07-04
其實我已經係好耐之前去食飯,不過如果你無乜心水地方晚飯,咁你可以去試下。我會話佢地點好就腳,而且的食物同環境幾好,雖然話佢只係美心集團其中一間餐廳,我對佢始終有情意結。我對上一次去order咗lobster soup,我老公要goose liver做頭盤,我就要清湯意大利蟹肉雲吞(成碟有一粒咁大把),main course就要grilled veal fillet with green pepper mustard sauce & grilled white cod,個龍蝦湯好濃呀,自問好怕惺味,𠵱...無喎!濃郁得呢有少少蝦肉,個質地幾好(會吾會有人咁形容湯㗎)。個鵝肝煎到啱啱好,伴蘋果醋汁將所有胃口都引晒出嚟,件鵝肝都幾厚切又好有鵝油香,煎到外脆內軟,好味!到個蟹肉雲吞就...ok la....果然係清湯,要清湯有清湯,要雲吞有雲吞,交晒貨but無特別。好啦!到主菜veal fillet好深色,一o的都吾似係veal,因為veal係拍仲飲奶既牛仔,肉質會好嫩,淺淺的粉紅色,而且肉汁十足。眼前這件veal fillet好似深色左少少喎,但係入口又幾好味喎!其實好茅盾,因為veal係淡
我對上一次去order咗lobster soup,我老公要goose liver做頭盤,我就要清湯意大利蟹肉雲吞(成碟有一粒咁大把),main course就要grilled veal fillet with green pepper mustard sauce & grilled white cod,個龍蝦湯好濃呀,自問好怕惺味,𠵱...無喎!濃郁得呢有少少蝦肉,個質地幾好(會吾會有人咁形容湯㗎)。個鵝肝煎到啱啱好,伴蘋果醋汁將所有胃口都引晒出嚟,件鵝肝都幾厚切又好有鵝油香,煎到外脆內軟,好味!到個蟹肉雲吞就...ok la....果然係清湯,要清湯有清湯,要雲吞有雲吞,交晒貨but無特別。好啦!到主菜veal fillet好深色,一o的都吾似係veal,因為veal係拍仲飲奶既牛仔,肉質會好嫩,淺淺的粉紅色,而且肉汁十足。眼前這件veal fillet好似深色左少少喎,但係入口又幾好味喎!其實好茅盾,因為veal係淡牛肉味,但口感會tender過牛扒,咁要自己取捨啦!我宜家一次過滿足晒二個願望,都吾知係佢件牛仔吾合格,定係益我呢!無所謂反正好食就得。甜品我地叫左法式燉蛋同心太軟,不過不失。加多杯咖啡為成個晚餐畫上完美句號。