2025-06-08
6/6 下午到Meow tea買嘢飲買咗杯芒芒鮮椰就咁睇整體OK啦芒果同椰汁比例3:1 賣相ok飲落普普通通,有椰汁味,有芒果味,西米煮得熟透,小小煙靭***plot twist當覺得所有嘢都同我嘅預想差唔多時咁我繼續拎住杯嘢飲,行吓商場,出戶外行咗大概10分鐘左右(商場出去出邊啲屋苑)當時戶外溫度大概27~28度呢杯嘢飲大概係我買咗一個鐘頭內已經飲完唔存在我攤到佢變晒質先飲嘅問題***飲完杯嘢一個鐘頭內,我都冇再飲或者食過其他嘢都係繼續行街,就開始覺得唔舒服,肚痛心口悶悶地,仲有想嘔嘅感覺跟住我就喺街度嘔咗兩轉🥲我都算係一個經常會喺街度買手搖飲品天仁茗茶貢茶 comebuytea Milksha 夏茶 花斑茶社 手作功夫茶 等等(證明我真係熟知呢啲手搖飲品)咁多年都未試過飲完即刻唔舒服都有一刻諗過係咪我身體嘅問題?之後我問朋友有冇試過喺你哋飲完都有類似嘅情況,真係有另一個朋友飲奶茶之後返到屋企都唔舒服,肚瀉🥲🥲寫呢篇食評希望店家留意一下夏天處理食品嘅溫度亦都想睇吓會唔會仲有其他朋友有同樣嘅情況?我就唔會再幫襯🙏🏻望周知
買咗杯芒芒鮮椰
就咁睇整體OK啦
芒果同椰汁比例3:1 賣相ok
飲落普普通通,有椰汁味,有芒果味,西米煮得熟透,小小煙靭
***plot twist
當覺得所有嘢都同我嘅預想差唔多時
當時戶外溫度大概27~28度
呢杯嘢飲大概係我買咗一個鐘頭內已經飲完
唔存在我攤到佢變晒質先飲嘅問題
跟住我就喺街度嘔咗兩轉🥲
咁多年都未試過飲完即刻唔舒服
都有一刻諗過係咪我身體嘅問題?
之後我問朋友有冇試過喺你哋飲完都有類似嘅情況,
真係有另一個朋友飲奶茶之後返到屋企都唔舒服,肚瀉
🥲🥲
寫呢篇食評希望店家留意一下夏天處理食品嘅溫度
亦都想睇吓會唔會仲有其他朋友有同樣嘅情況?
我就唔會再幫襯🙏🏻望周知