2023-08-19 132 浏览
已經買過幾次香檸系列青提香檸茶係我最愛飲起上離好清爽,好適合夏天飲甜度都適中店員都幾nice,問佢d問題都好耐心答因為等時見到好多人買乳酪,下次想試下牛油果乳酪
已經買過幾次香檸系列
青提香檸茶係我最愛
飲起上離好清爽,好適合夏天飲
甜度都適中
店員都幾nice,問佢d問題都好耐心答

因為等時見到好多人買乳酪,下次想試下牛油果乳酪
青提香檸茶
2023-08-19
5 分钟 (外卖自取)
青提香檸茶
2023-08-02 281 浏览
見到藍田有新開手搖店門面又幾靚就決定要試吓😗就知就中一個大伏了🚁🚁手搖飲品都偏貴但味道真係不行🥺🔺麻糬珍珠奶茶🧋$36身為麻糬控見到有麻糬當然要試先點知就中咗大伏了🤥麻糬完全唔係麻糬質感,一啲都唔煙靭,係0冇咬口好似一Pat 嘢咁🥶珍珠同樣係唔煙韌冇口感🥲奶茶叫做正常少少,奶味偏重少少但其實都唔係好飲嘅奶茶😫🔺芋泥波波鮮椰 $40平時芋泥多數都係配鮮奶但係呢個就係配椰奶😳芋泥都算棉密幾好食😙波波係小丸子但同麻糬有同一個問題完全唔煙靭冇口感🥴芋泥同椰奶都夾嘅但價錢真係偏貴🫠🔺芒芒鮮椰 $34本身以為有咩特別😳其實就係芒果西米露椰奶配芒果同西米🥭但芒果味完全唔夠感覺就係椰奶加西米🥹呢個價錢我不如正正經經買碗芒果西米露食☹️🔺蜜桃烏龍茶 $20呢杯偏正常,蜜桃味應該係係蜜桃糖漿🍑有一浸微化學嘅味但都仲可以接受嘅💦呢個價錢來講又大杯真係冇咩意見~但有得揀我想飲花斑白桃烏龍😹🔺抹茶鮮奶🍵$33五杯中最好飲嘅一杯❣️抹茶味偏重,奶味唔會蓋過咗抹茶味🥛而且唔係好甜,可以一試!!只係價錢上偏貴~

🔺麻糬珍珠奶茶🧋$36

🔺芋泥波波鮮椰 $40

🔺芒芒鮮椰 $34

🔺蜜桃烏龍茶 $20

🔺抹茶鮮奶🍵$33
2023-07-31 151 浏览
第一次寫食評滿心歡喜見到貓貓咁得意試下佢😍點知瀨晒嘢🤦🏻‍♀️經外送平台叫左4杯野飲2杯麻薯珍珠奶茶+蜜桃烏龍珍珠奶茶3杯都加錢揀左鮮奶,但啲奶好似奶水咁d珍珠就有膠味,3個飲唔夠3分1杯都頂唔住要掉左杯野佢,有2個飲完仲屙添🤦🏻‍♀️1杯超級水果茶呢杯較為正常,但寒天既質地怪怪伏!伏!伏!
第一次寫食評
滿心歡喜見到貓貓咁得意試下佢😍
點知瀨晒嘢🤦🏻‍♀️
經外送平台叫左4杯野飲

2杯麻薯珍珠奶茶+蜜桃烏龍珍珠奶茶
3杯都加錢揀左鮮奶,但啲奶好似奶水咁

1杯超級水果茶
呢杯較為正常,但寒天既質地怪怪

伏!伏!伏!
2023-07-28
外卖送餐
2023-05-08 268 浏览
芋泥鮮奶🥛位置藍田地鐵站,放工喺附近食晚飯,想食啲甜品。行出嚟就見到呢間嘢飲店,有我最鍾意嘅芋泥鮮奶▶️芋泥帶甜超級軟滑,鮮奶濃厚飲得出真材實料🤤本人極度推介✨✨✨
芋泥鮮奶🥛

本人極度推介✨✨✨
2023-04-20 180 浏览
味道幾好飲嘅,不會死甜,不過似甜品多啲😂 係芒果西米露啲朋友😂。 本身想叫牛油果乳酪,不過好驚勁飽點知呢個芒芒鮮椰都好飽😂😂😂😂😂 價錢方面$ 32 都ok 尚算接受到 。
本身想叫牛油果乳酪,不過好驚勁飽
點知呢個芒芒鮮椰都好飽😂😂😂😂😂
價錢方面$ 32 都ok 尚算接受到 。

2023-04-20
經過睇留意到開左一段時間偏日式門面頗吸引去嚐試但惠顧嘅人數寥寥可數甚至沒無人唔知有冇搵staff出路中心派單張宣傳下經過好幾次睇完menu都冇買到,一來飲品menu款式頗類近一般市面,亦主觀覺得menu飲品同店嘅style唔夾,唔似好飲最後今次終於第一次嘗試左熱嘅開心果麻薯燕麥乳。幫order個位態度懶懶閒,一係人工唔好,一係老闆之一唔憂做。飲品到手後,佢提醒防漏紙可直接飲管篤穿飲,誰知我一路行防漏紙就一路滴奶,好彩唔嚴重,但隔左陣換另一隻手攞就蓋和杯輕易彈開一個隙,手快抓實好彩只倒瀉1/3。估計防漏紙令杯同杯蓋容易滑開咪道方面開心果味好微燕麥奶正常,叫微甜,也調較適中麻薯因為熱嘅緣故,溶到冇煙韌嘅口感。
經過睇留意到開左一段時間
偏日式門面頗吸引去嚐試
但惠顧嘅人數寥寥可數甚至沒無人
唔知有冇搵staff出路中心派單張宣傳下
最後今次終於第一次嘗試左熱嘅開心果麻薯燕麥乳。
估計防漏紙令杯同杯蓋容易滑開

咪道方面
開心果味好微
燕麥奶正常,叫微甜,也調較適中
麻薯因為熱嘅緣故,溶到冇煙韌嘅口感。