2018-09-07
一心諗住食肉骨茶,嚟到皇室堡地庫呢間馬拉口味嘅餐廳食中午飯,點知竟然同我講無肉骨茶。咁都無辦法啦,呢度主要有飯同叻沙,睇一陣,就揀咗一個海鮮叻沙,一個海南雞飯,跟餐配沙律,甜品,仲有送野飲,飲品就叫咗凍奶茶,熱咖啡。叻沙幾多料下,蝦都有兩隻,都幾彈牙,好似幾新鮮咁,仲有D豆卜,蟹柳,蜆,魚蛋,魷魚咁。係米粉底,個湯有D鮮味,配合起嚟異常好味,我諗可能因為叻沙比較適合配米粉,最近食過另一間米線做底嘅叻沙,成碗野杰撻撻咁非常影響胃口。呢碗叻沙好味。另外一個海南雞飯,份量都幾多,食落個飯幾香,但我食唔出加咗乜野,個海南雞就比較失色,唔夠滑,而且雞皮較肥,個菜心一睇就知咩料,沙律應該是青木瓜+急凍蝦一隻,叻沙隻蝦好食好多,仲有一碗味精湯。唔推薦,除非唔想食叻沙,想食飯亦建議食其他飯。等咗一陣,嚟咗兩杯野飲,凍奶,熱啡。奶茶味道有D奇怪,奶同茶融合得好好,但淡又怪。咖啡,我習慣唔落糖,個咖啡有D辛辣口味,澀口,唔啱我口味。總括嚟講,打個和,叻沙值得推薦,其他麻麻地。有機會的話可以試埋肉骨茶,銅鑼灣午餐嚟講價錢合理。
呢碗叻沙好味。
唔推薦,除非唔想食叻沙,想食飯亦建議食其他飯。
等咗一陣,嚟咗兩杯野飲,凍奶,熱啡。
奶茶味道有D奇怪,奶同茶融合得好好,但淡又怪。
咖啡,我習慣唔落糖,個咖啡有D辛辣口味,澀口,唔啱我口味。
總括嚟講,打個和,叻沙值得推薦,其他麻麻地。
有機會的話可以試埋肉骨茶,銅鑼灣午餐嚟講價錢合理。