2017-12-07 171 浏览
大家一聽到爆芒是否很驚呢?放心車媽媽的手機還是安然無恙(這一刻),我講的是元朗人氣商場型點內的Mango Tree Café ,我十分喜歡這品牌的出品,所以自7月開店以來到今次已是第三訪了! 輕鬆富格調的用餐環境令平日的晚飯時間餐廳也高朋滿座!!名符其實的爆芒啊! 先來個清甜凍椰青開開胃先!吃惹味的泰國菜最配還是椰青! 今次來是為餐廳介紹慶祝太古城中心分店開業一週年,兩間Mango Tree Café推出的一系列新菜式,當中首次登場的泰式煲仔系列更於推廣期內以半價回饋顧客,那麼著數當然要去享受一番吧!先來小吃香茅椒鹽炸魷魚圈$88,惹味又入味的魷魚圈脆漿不厚重,滿帶香茅跟椒鹽的味道,配襯的沙律醬可以打道回府了! 緊接的是酸辣扎肉生菜包$88,札肉須則是越南名物但放在泰菜中也很匹配,味道香辣醒神配合冰凍爽脆的生菜裹吃很爽皮,我就勁愛它不過怕辣的友人就有點吃不消呢哈哈..... 創新菜中有這個荔枝烤鴨薄餅$148,在有質感的餅底上鋪有烤香鴨肉,還有香甜的荔枝肉配合烤鴨醬,味道十足吃北京烤鴨般好頂癮! 剛才提及半價煲仔菜由即日起至12月15日,逢周一至周四晚飯時段供應,周一:森巴牛仔骨煲

先來個清甜凍椰青開開胃先!吃惹味的泰國菜最配還是椰青!

今次來是餐廳介紹慶祝太古城中心分店開業一週年,兩間Mango Tree Café推出一系列新菜式,當中首次登場的泰式煲仔系列更於推廣期內以半價回饋顧客,那麼著數當然要去享受一番吧!先來小吃香茅椒鹽炸魷魚圈$88,惹味又入味的魷魚圈脆漿不厚重,滿帶香茅跟椒鹽的味道,配襯的沙律醬可以打道回府了!

創新菜中有這個荔枝烤鴨薄餅$148,在有質感的餅底上鋪有烤香鴨肉,還有香甜的荔枝肉配合烤鴨醬,味道十足吃北京烤鴨好頂癮!

剛才提及半價煲仔菜由即日起至12月15日,逢周一至周四晚飯時段供應,周一:森巴牛仔骨煲 (原價:$148,半價:$74),周三:金不換青胡椒蜆煲 (原價:$108,半價:$54),周四:魚露蝦乾芥蘭煲 (原價:$88,半價:$44),
這夜周二是馬拉盞雞煲 (原價:$138,半價:$69),充滿東南亞的味道,入味雞件加惹味料頭真的可扒兩大碗白飯哦!

接下來繼續試新菜式,蕉葉燒石斑魚柳$198,用上肉質紮實的石斑魚柳,配上香口惹味的汁料太誘人了!

而小藤籃中承載著煙韌糯米飯,配以魚柳汁醬來吃絕對是最佳拍檔!

這個芝士大頭蝦焗伊麵不論是咖哩定冬陰公味也必令人著迷!

濃厚芝士加咖哩汁配邪惡伊麵底,仲有激肥美的大蝦真係好難不愛它

如喜歡爽口的我推介這金不換蜆肉扁意粉$128,扁意粉索盡蜆肉鮮甜味道,加入蒜蓉、辣椒帶出香辣迷情,無辣不歡的我愛C它喔!

甜品環節當然要重溫泰茶拉米蘇,不會過甜的泰茶雪糕配滑溜的Tiramisu依舊吸引,如果奶茶味再濃些那便不得了!

芒果糯米飯內的黑糯米雪糕夠特色,而且味道亦都很神似,墊底的糯米飯今次不及上次軟糯但配了椰漿吃還是吸引的!
2017-12-05
2017-11-18 383 浏览
數週前路過形點2,我們路過MANGO TREE CAFE,媽媽翻閱MENU期間,寶貝逗得接待的小姐十分開心,還表示另日要來這裡用餐。如是者,今天我們來了這個吃個簡單的午飯。由於媽媽食力薄弱了很多,加上寶貝要求想吃咖喱,最後簡單的點了一客青咖喱豬肉、炸魚球及蝦球,MANGO CHA CHA兩大杯和一客ROCKY ROAD,埋單約三百餘元。接待的小姐認得我家寶貝,態度親切,侍應的態度大致OK的。食物在合理的時間上桌。MANGO CHA CHA:$58,第二杯$10顏色賞心悅目,味道不俗,但我家寶貝對伴杯的芒果的興趣更大!炸魚球及蝦球:$88蝦球及魚球各四件,新鮮炸好的蝦球魚球味道不俗,但配上的沙律醬沒有預期中的辛辣。青咖喱豬肉配白飯:$118超愛青咖喱的自己,最後要多叫一碗白飯。事實上,這道菜咖喱汁比豬肉的部份更吸引!事實上餸菜的份量也足夠二人分享。ROCKY ROAD:$55朱古力雪糕加朱古力條、OREO碎、麥提莎、BROWNIE,吃起來感覺也有石板街那種口感。由於今天接待安排我們往店內較後不受打擾的角落,用餐的體驗其實算是理想的,不過後來來了六位來談公事的人坐了我們隔鄰,用餐期間一直聽

如是者,今天我們來了這個吃個簡單的午飯。

接待的小姐認得我家寶貝,態度親切,侍應的態度大致OK的。

食物在合理的時間上桌。

MANGO CHA CHA:$58,第二杯$10
顏色賞心悅目,味道不俗,但我家寶貝對伴杯的芒果的興趣更大!

炸魚球及蝦球:$88

青咖喱豬肉配白飯:$118

ROCKY ROAD:$55

由於今天接待安排我們往店內較後不受打擾的角落,用餐的體驗其實算是理想的,不過後來來了六位來談公事的人坐了我們隔鄰,用餐期間一直聽著那個男的說話,有點煩。

不過,今次的體驗算是很滿意,會再來試其他想吃的菜式。
2017-11-18
今日係星期日周圍都好多人,所以我哋行咗一陣街就早啲去食飯,本身諗住食壽司同行朋友話成日都食壽司有點悶,跟住我哋再行下見到有間食泰國菜平時呢間餐廳都超多人排隊,見時間尚早啱啱六點鐘冇人等位就決定試下先睇過一輪餐牌之後決定食二人餐,因為一黎我哋如果散叫價錢都可能貴過套餐價錢,同埋最主要係餐牌嘅選擇好多都啱口味二人餐有前菜及主菜各一款,飯或意粉一款,仲有蔬菜一款同飲品每位一杯,價錢$380再加一我地覺得好合理,一於去馬估唔到係用新鮮果肉打成做果汁,入口微微酸應冇加糖每一口都食到果肉好正,作為前菜飲品好開胃雞翼係每隻再已經分開左一半,更加方便食同埋比較入味,食到有冬蔭公嘅香味,同埋唔辣,就算唔食辣嘅朋友都可以一試,不過佢炸得比較乾身,食唔到入面既肉汁!呢個真係值得推介雞好嫩滑而且好入味,帶少少甜!可加埋少少檸檬汁食更加好味,薯條都夠哂熱,唔會好乾,份量都好足估唔到套餐嘅份量都咁大碟,大蝦唔算多但係粉絲超多,味道好好入口食到酸酸甜甜,同埋粉絲炒得乾身唔會油,不過太大碟最後都食淨半碗份量我最愛食嘅芥蘭味道正常唔會好鹹
西柚汁
估唔到係用新鮮果肉打成做果汁,入口微微酸應冇加糖
每一口都食到果肉好正,作為前菜飲品好開胃
冬蔭炸雞翼
法國燒春雞
呢個真係值得推介
泰式大蝦炒粉絲
估唔到套餐嘅份量都咁大碟,大蝦唔算多但係粉絲超多,味道好好
馬拉盞炒芥蘭
法國燒春雞
泰式大蝦炒粉絲
馬拉盞炒芥蘭
2017-10-18 600 浏览
一直是 Mango Tree 的忠實食客,不過作為屯門深山居民兼全職媽媽,每次到圓方都要夾盡天時地利人和。得知元朗出現 Mango Tree Cafe 對我來說真是天大喜訊呀!!雖然食物不盡相同,不過總算可以一解思念之情喇!由新開張至今已經幫襯過不知多少次了!最滿意是餐廳非常舒適,帶著一歲半的淘氣幼兒仍然坐得非常舒服!而且每次點菜都有主動提醒菜式是否有辣味,可能不適合幼兒食用,這點我們很欣賞呢!至今我們曾嘗試的菜式如下:

至今我們曾嘗試的菜式如下:
大蝦伊麵
西瓜燒雞沙律
唔記得
2017-10-16 586 浏览
繁忙的工作令人下班後好想離開石屎森林。是夜跟好友相約在元朗YOHO看電影,看電影之前,想舒舒服服吃一頓飯。之前聽朋友說過想吃泰國菜,於是找到這間地理位置非常好、在元朗西鐵站YOHO MALL的Mango Tree Café,這間餐廳好大啊!餐廳佈置好有後花園的感覺,坐在餐廳中,有一種遠離塵囂的RELAX! 爽!因為我太想喝Thai Ice Tea, 所以一坐下便先看飲品MENU,沒想到這裡原來沒有單純的Thai Ice Tea,但有令人充滿驚喜的Thai系列飲品,還有雪糕球呢! 我樣樣都想飲呀,心大心細最終我決定點Thai yuanyang是一杯鴛鴦啊! 有Thai Ice Tea又有Coffee,而杯上的正糕球是Thai Ice Tea口味的,一杯飲品可以滿足我的要求之餘,也有意想不到的驚喜,開心! 飲品不算非常甜,是可以接受的甜度!來到泰國餐廳,一定一定要點冬陰功湯,這碗湯超級足料開邊蝦,超級大隻! 蝦肉也彈牙!兩個人吃不到太多,又想吃串燒,但我又一定要吃澱粉質才飽,所以點了一客燒豬肉串乾撈麵,一次滿足兩個心願,有串燒吃,也有撈麵吃,還有蝦片呢!為了健康一點,每餐飯我們都會盡量點菜
繁忙的工作令人下班後好想離開石屎森林。
來到泰國餐廳,一定一定要點冬陰功湯,這碗湯超級足料
開邊蝦,超級大隻! 蝦肉也彈牙!
為了健康一點,每餐飯我們都會盡量點菜,這是香脆豬腩肉炒椰菜苗!
天呀,這碟椰菜苗好好味呀!爽口又有菜的鮮香,好正呀!
吃飽飽我們便入場看電影,好近好就腳呢!

總括來說,這間泰國餐廳真的超級正,價錢既實惠,食物質素也高,而且餐廳環境及服務都非常好,絕對是愛吃泰國菜的人必吃的店。誠意推介這裡的Thai飲品,還有冬陰功湯... ...其實今晚所吃的食物也好好味呢,全部都值得推介! 下次再去元朗看電影 ,也必定會吃這間店呢!
  • 冬陰功湯
2017-10-15 292 浏览
平日經過門口都是擠滿等位的人,其實同另一半吃過兩次都覺得不錯,但二人吃的菜式不多趁著假期約齊家人諗住早啲等位,取票以為等四張枱不會太耐,結果都等了一個鐘其實之前吃過晚餐時段平均都要等一小時才可入座!除非不介意提早些或遲些才晚飯… 應該唔需要等咁耐原本大家不太肚餓都等到餓了,看了餐牌立即落單,餸菜都上得很快… 先送上泰式生菜包賣相都幾養眼 碎粒有些豆腐乾,肉丁,腰果,松子仁,紅蘿蔔,粟米仔,青菜粒… 還有些脆炸米粉墊底夾生菜包著一起吃幾清新爽口很豐富的口嚼感跟著燒雞西瓜沙律燒雞像是沙嗲串燒雞件,伴著一些沙律菜及西瓜,面層鋪上花生脆粒,燒雞件暖暖的夾著清涼西瓜甜甜的… 又幾特別炒芥菜苗最想吃好味道菜質爽口清甜燒雞也很肥美多肉吃不出什麼五味?但相信是特別炮製的醬汁?可惜喉嚨痛不可吃辣帶子蟹肉扁意粉相對較為失色沒什麼特別? 味道配搭有少少怪可能用咗冬陰功湯料味道配忌廉? 還有一客招牌pizza🍕但忘記了影相😅配料味道也是有些怪?有些豆腐粒…雖然已經很飽但甜品是不可少的…想吃的斑蘭焦糖燉蛋已經售罄唯有試下另外一款…荔枝摩摩, 面層是薄薄的荔枝啫喱加士多啤梨,雖然好重荔枝味…也配上荔枝味雪糕,但佔

先送上泰式生菜包

燒雞也很肥美多肉
吃不出什麼五味?但相信是特別炮製的醬汁?可惜喉嚨痛不可吃辣

帶子蟹肉扁意粉相對較為失色
沒什麼特別? 味道配搭有少少怪
可能用咗冬陰功湯料味道配忌廉?
帶子蟹肉忌廉扁意粉

還有一客招牌pizza🍕但忘記了影相😅配料味道也是有些怪?
有些豆腐粒…
雖然已經很飽
甜品是不可少的…
想吃的斑蘭焦糖燉蛋已經售罄
唯有試下另外一款…荔枝摩摩, 面層是薄薄的荔枝啫喱加士多啤梨,雖然好重荔枝味…也配上荔枝味雪糕,但佔了大杯都是mousse,不吃也罷

荔枝摩摩

蘋果脆餅配椰子味雪糕,小小肉桂味,雖然個人不喜愛肉桂味道,但仍可接受!牛油脆餅底做得鬆脆可口,夾著酸酸甜甜的蘋果暖暖的,又夾著一口冰冷的椰子雪糕,感覺不錯

香酥蘋果撻伴椰子雪糕

以下是前兩次吃的其他菜式也貼上照片分享

焗豬扒飯雖然較為普通,但味道香濃,重芝士口感,熱哄哄的飯中仍夾著一絲絲融化的芝士

焗豬扒飯

香脆鯰魚泰式柚子沙律,香脆粒完全吃不出有炸鯰魚,只覺得像是脆漿炸粉… 一般的柚子沙律沒什麼特別,較為失色,試過便算

炸鯰魚泰式柚子沙律

另一半喜愛的鴛鴦泰式奶茶雪糕
雪糕幾特別很重茶味

泰式奶茶雪糕鴛鴦

之前已吃過的斑蘭焦糖燉蛋
非常味香特別
可惜今次售罄,家人未有機會嘗試

班蘭焦糖燉蛋

幾次用餐感覺良好
只是等候入座時間太耐,偶爾想吃泰菜的時候也可再encore
2017-10-02
燒雞西瓜沙律
芥菜苗
香酥蘋果撻伴椰子雪糕
泰式奶茶雪糕鴛鴦
班蘭焦糖燉蛋
2017-10-15 206 浏览
打8號風球,所以就揸車去咗YOHO MALL食lunch。第一次去呢間Mango Tree, 咁就賴嘢。兩個人叫咗:招牌黃咖喱蝦兵蟹將$238燒八爪魚菠蘿沙律$98同兩杯特色飲品飲品還可以,但食物質素真係完全唔得。燒八爪魚菠蘿沙律:份量少得可憐,廚師將一條細小八爪魚腳切開六粒,咁就上枱。無錯,份量係細到要用粒來形容。(圖片係我哋食咗一半時影嘅,所以剩返三粒)招牌黃咖喱蝦兵蟹將:一入口已經嚐到濃烈味精味道,蝦同蟹肉唔單止完全冇海鮮味,而且肉質鬆散。求其去元朗市中心搵間泰國餐館水準都一定俾佢高好多。可以好肯定個廚一定冇喺真正泰國餐館做過!兩個人埋單$444(@$222)如果食物質素好,貴啲都唔緊要。但食物劣質如此,又貴又唔好食,一定無下次! Blacklisted!
兩個人叫咗:
招牌黃咖喱蝦兵蟹將$238
燒八爪魚菠蘿沙律$98
同兩杯特色飲品

飲品還可以,但食物質素真係完全唔得。

燒八爪魚菠蘿沙律:

招牌黃咖喱蝦兵蟹將:

兩個人埋單$444(@$222)
如果食物質素好,貴啲都唔緊要。
2017-10-15
  • 千祈唔好去食!
2017-10-13 198 浏览
TGIF...終於到星期五,係時候要用美食去安撫下疲累既身軀。元朗mango tree cafe開幕已經有一段時間,今日放工係yoho mall覓食,見到mango tree等候人數並唔多,就打算試下呢間泰式芒果樹,等待約15mins就安排入席。第一個上菜既係蝦多士,蝦既比例算多,略嫌唔夠脆口,另外陪搭既醬汁幾有泰式既風味。第二個就係呢個椰汁帶子扁意粉,味道夠哂thai,可能因為有香茅既味道,意粉既質感亦都唔錯。跟著上菜既係呢個pad thai pizza...將我地平時食開炒金邊粉既味道同pizza融合一齊,創意新穎,值得一試!最後既係五味脆皮雞,味道比較淡,明顯既雪藏雞味道,需要靠醬汁去提味,而且等待時間較耐,有d失望!值得一提既係,mango tree cafe 既waiters服務態度好好,雖然餐廳好忙,但係都好關顧到食客既需要!
泰式蝦多士

椰汁帶子扁意粉
Pad Thai Pizza

2017-10-13
椰汁帶子扁意粉
2017-10-11 163 浏览
很多年未試過中秋放早,難得的下午,可以試下Mango Tree Cafe 嘅泰式奶茶撻同班蘭撻。因為只供應下午茶時段,tea set $48,亦所以單點$20兩個。奶茶撻的茶味不太出,甜度不高。相反斑蘭較香滑,兩者都是曲奇餅皮的。配埋香茅茶,這個中秋下午茶亦不會太飽哩!還外帶比hubby 試!

配埋香茅茶,這個中秋下午茶亦不會太飽哩!

還外帶比hubby 試!
2017-10-04
2017-10-09 250 浏览
元朗yoho夠大又多食肆又好行, 已經成為新地標今日一家大細嚟行下食個lunch, 邊行邊睇, 去到Mango Tree, 見唔洗等位就攞飛仔入座, 環境好大好舒服, 每台之間都有充分空間唔會塞到滿晒密麻麻驚一伸手都會整到隔離台, 實在小有, 另有bb椅, 帶住小朋友都方便打開餐牌, 點左牛肉牛丸河 : 湯底好濃味, 有牛丸牛肉塊同牛肉薄片, 幼身河粉。。。正常味道, 可能個湯太濃, 反而覺得食唔到牛味冬蔭功雞翼, 以為會好辣, 又唔係喎, 外面薄皮脆卜卜, 雞肉寄會乾柴柴, 唔錯豬肉撈面, 阿女話好好味豬肉串上既醬汁好味, 肉質好林燒牛肉沙律, 比想像辣, 好醒胃, 燒牛肉有啲老同un整體都太差, 最緊要坐得舒服, 服務就一般啦, 唔係殷勤果隻, 但接受既
元朗yoho夠大又多食肆又好行, 已經成為新地標
打開餐牌, 點左

豬肉撈面, 阿女話好好味
豬肉串上既醬汁好味, 肉質好林

燒牛肉沙律, 比想像辣, 好醒胃, 燒牛肉有啲老同un

2017-10-09
是日想到元朗新開幕的一田瞧瞧,所以午餐都定在YOHO MALL裡面食。看到這個cafe蠻有格調,就想試試。餐廳裡面挺大,裝潢都走森林自然風格,採光不錯,我蠻喜歡在明亮的地方吃飯。但中間走廊位置跟門口位置就稍遜一籌。令人失望的是侍應服務態度不好,本在等位子的時候,已跟媽媽討論好待回要吃甚麼,點菜時,發現我們想要的那兩個小吃都賣完,那沒關係,可是侍應就在細數餐廳有甚麼是賣完,叫我們不要點,聲音又很小,餐廳音樂都比他大聲,而且說得很快,我不一定熟讀餐廳menu,跟不上,在有點茫然的時候,他竟然想離開╮( ̄▽ ̄"")╭我二話不說的就叫停他,想點主食(椰汁蟹肉帶子意粉&雞絲扎肉河粉),他又不停的提醒餐廳繁忙需時最少30分鐘,著我們再點一下小吃,我們決定都是不要的時候,他好像有點不耐煩,然後希望他可以給一下水,可是他轉頭就忘了。其實主食都沒有要30分鐘就上桌呀,第一個上桌的是椰汁蟹肉帶子意粉,這個意粉滿滿都是香茅味。那說好的椰汁味呢?椰汁味是只有一點點而已。蟹肉沒有很多,帶子都還好,是正常的味道,可是它那濃濃的香茅味足足伴隨我整個下午,我快要覺得我的口腔可以去驅蚊了。雞絲扎肉湯河,湯頭清甜,雞絲沒

雞絲扎肉湯河,湯頭清甜,雞絲沒有嫩滑,扎肉的胡椒有點太重,河粉就挺滑的。把這個端上桌的侍應就值得一讚,蠻細心的,看到我跟媽媽在分享食物,他主動給我們2套碗筷,這讓我在失望中帶點高興。

完餐後我們很快就結帳了,可能人手真的很不足,等了好一陣子才完成。
2017-10-07
2017-10-05 215 浏览
餐廳裝潢以木與綠既大自然為主,座位闊落舒適。整體味道揉合西式既fusion泰菜,價格偏中上,與傳統泰國菜既味道相比,雖然火喉不足,但菜式賣相精緻,某d仍可帶來驚喜既。鮮蝦冬蔭公湯中看不中吃。有大大原隻鮮蝦置頂,可惜蝦肉較實,質地較稀,香芧及香料不夠入味,少辣且較酸。柚子沙律作為開胃前菜,不過不失。墨魚麵椰香味濃,少辣,紅黃椒絲炒顯得鮮豔奪目醬汁特別係惹味之選菠蘿海鮮炒飯雖不是原隻菠蘿上,但配料多,飯粒分明,菠蘿粒亦很甜招牌帕泰薄餅既餅底較厚,花生味較重外,我食唔出有咩其他味每人叫左一杯甜品:芒果圓舞曲。芒果糯米飯較特別,最頂冰凍既雪糕至最底暖暖既糯米,更飽足可可石板街中,有雪糕+醬+brownie+麥提莎+百力滋,全係朱古力味,材料豐富,偏甜。
柚子沙律作為開胃前菜,不過不失。

墨魚麵椰香味濃,少辣,紅黃椒絲炒顯得鮮豔奪目
醬汁特別係惹味之選

招牌帕泰薄餅既餅底較厚,花生味較重外,我食唔出有咩其他味

2017-09-16
2017-10-04 236 浏览
放假入元朗探朋友,見yoho mall 開左好多新餐廳,朋友話晚餐去呢間食。因為full booking, 我地要食5:30 先有位,同埋7點要交台。去到服務都ok , 我地點左8個菜, D菜都幾特別,有D又唔似泰國菜!個乳豬好好味,果然招牌菜!但個生菜包就麻麻,只有4塊生菜,無正宗泰國生菜包咁自己包住食,呢款無乜味道!個墨魚麵好香椰子味,個通菜最正宗! 另外個炒飯都好好味,但沒有香葉,如果加埋香葉炒就更加好味!整體覺得D餸係唔太正宗既泰國菜!同埋唔知係唔係趕7點前交台,侍應收野收得好快。
2017-09-18 515 浏览
偶爾經過Yoho見到呢一間泰式嘢好似唔錯,然後睇吓啲菜單好似唔錯就入咗去食啦,原來入邊仲有一大嘅空間座位嘅,我以為一眼望落去就係咁多位,原來入邊仲有好多位,咁所以唔駛等好耐都已經入到去啦!先來叫咗啲好正嘅馬拉盞炒通菜,炒得唔錯呀然後製海鮮炒飯賣相都好吸引跟住就叫咗個串燒嘅豬肉同埋牛肉味道可以❤️❤️然後發現都係唔夠飽再叫個紅咖喱嘅豬肉,😂整體我覺得唔錯環境都好好唔算坐得好迫應該會再嚟食嘅不過杯紫色一飲就有點失望因為冇乜味嘅得啲梳打味!😢

先來叫咗啲好正嘅馬拉盞炒通菜,炒得唔錯呀

然後製海鮮炒飯賣相都好吸引

跟住就叫咗個串燒嘅豬肉同埋牛肉味道可以❤️❤️

然後發現都係唔夠飽再叫個紅咖喱嘅豬肉,😂

整體我覺得唔錯環境都好好唔算坐得好迫應該會再嚟食嘅

不過杯紫色一飲就有點失望因為冇乜味嘅得啲梳打味!😢
2017-09-14 465 浏览
行過見到有位裝修又幾靚,一行三人入去試試。晚餐限時90分鐘。叫左串燒豬撈麵,有小小辣,味道幾好,不過炸雲吞凍左好硬好韌,要儘量趁熱食。蝦多士幾脆幾好味鍾意上面加埋芝麻好香啊~烤雞睇落好靚,個皮都幾脆,可惜入面無咩味,完全係要靠點醬先ok...有d 失望。雜菇炒秋葵,無咩特別。泰式鴛鴦幾好味,茶味雪糕入面有碎冰,都係奶茶冰,唔會愈飲愈淡。泰式奶茶紅豆冰都好味好creamy 好邪惡!!!總括環境唔錯,幾啱一班人嚟gathering 聚會。嘢食不過不失,而泰式奶茶系列嘢飲可以一試!

蝦多士幾脆幾好味
鍾意上面加埋芝麻好香啊~

雜菇炒秋葵,無咩特別。

泰式鴛鴦幾好味,茶味雪糕
入面有碎冰,都係奶茶冰,唔會愈飲愈淡。

泰式奶茶紅豆冰都好味
好creamy 好邪惡!!!