22
5
1
餐厅: MANA! StarStreet
资讯:

为鼓励食肆透过提供食物份量选择和采取减少厨余措施,与顾客共同从源头减少厨余,环境保护署推出了「咪嘥嘢食店」计划,参与食肆如符合评核准则将获「咪嘥嘢食店」认可资格和获发「咪嘥嘢食店」的标志及标贴,以供张贴於店舖内和宣传,供顾客识别。此计划全年均接受申请,申请费用全免。

详情可浏览:http://www.foodwisehk.gov.hk/zh-hk/food-wise-Eateries.php

等级4
203
1
2021-02-04 854 浏览
MANA 起香港有2间分店 分别起湾仔同中环湾仔依间好似靓啲 环境舒服啲拣好之後自己出去落单 然後有部机叫你去取餐Menu选择超多 眼花撩乱 又有burger又有wrap 有set亦可以自选 最好系同价钱当然要自选啦!要咗个 Build your own full wrap ($95)可以任拣4款材料 选择困难症出没最後拣咗 Roasted cherry tomatoes, Kale, Edamame, Nutritional yeast等咗5分钟就有噜 Full size 真系几大架 !lunch食一定够饱仲包得好靓添 唔会易散开卷饼皮较厚身 而且用小麦粉做 口感同质感比外面啲wrap好食😋味道亦有啲似印度薄饼 厚身但系软同有咬口 少少烟韧 唔硬或者乾入面料亦超级足 爆晒出嚟Roasted cherry tomatoes 爆汁 超juicy 好甜同唔酸 又劲香蕃茄味 多汁到变茄汁 同其他料好夹🥫Kale 唔会苦 虽然味道唔出 但系永远有菜感觉上健康啲🥬Nutritional yeast 都系冇味 其实冇食过 亦唔知佢乜味 乜样😂唔知系咪就系啲芝麻粒粒咁嘅嘢呢Edamame 好好食 个
更多
MANA 起香港有2间分店 分别起湾仔同中环
湾仔依间好似靓啲 环境舒服啲
290 浏览
0 赞好
0 留言
368 浏览
0 赞好
0 留言

拣好之後自己出去落单 然後有部机叫你去取餐
Menu选择超多 眼花撩乱 又有burger又有wrap 有set亦可以自选 最好系同价钱
当然要自选啦!
要咗个 Build your own full wrap ($95)
可以任拣4款材料 选择困难症出没
最後拣咗 Roasted cherry tomatoes, Kale, Edamame, Nutritional yeast
等咗5分钟就有噜
51 浏览
0 赞好
0 留言

Full size 真系几大架 !lunch食一定够饱
仲包得好靓添 唔会易散开
30 浏览
0 赞好
0 留言

卷饼皮较厚身 而且用小麦粉做 口感同质感比外面啲wrap好食😋
味道亦有啲似印度薄饼 厚身但系软同有咬口 少少烟韧 唔硬或者乾
Build  your  own  wrap
$95
41 浏览
0 赞好
0 留言

入面料亦超级足 爆晒出嚟
Roasted cherry tomatoes 爆汁 超juicy 好甜同唔酸 又劲香蕃茄味 多汁到变茄汁 同其他料好夹🥫
Kale 唔会苦 虽然味道唔出 但系永远有菜感觉上健康啲🥬
Nutritional yeast 都系冇味 其实冇食过 亦唔知佢乜味 乜样😂唔知系咪就系啲芝麻粒粒咁嘅嘢呢
Edamame 好好食 个人好锺意枝豆 佢嘅枝豆几香 质感唔错 仲好多添 一路食一路跌出嚟
佢好似另外落咗啲olive oil ? 令wrap更光泽 更香
成个wrap味道好正❤️无论你拣咩料都会好食
好食到食完成条仲想食🤤但系又饱饱地
28 浏览
0 赞好
0 留言

服务亦几好 虽然好多都系自助 冇人服侍
不过落单个waitress都几有礼貌
成个餐厅环境好舒服好chill
冇人理你坐几耐同做咩
可以温习都得 同coffee shop差唔多
21 浏览
0 赞好
0 留言
多数客人都系外国人 好似去咗外国咁😂
价钱合理 $95咁大个wrap 咁足料 又咁好食
加上香港冇乜其他咁嘅餐厅/高级Fast food store
超推介 同朋友一齐嚟都好适合
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
人均消费
$100
推介美食
Build  your  own  wrap
$ 95
等级4
509
0
2020-12-24 681 浏览
-🦄MANA! @manafastslowfood-LARGE SALAD BOX Hkd135Rating🌕🌕🌕🌕🌗-今次系我第五次来食MANA!🌱🤤虽然唔系每一次都会出POST介绍😗但试咗新嘢就要来更新一吓我嘅配料名单😂谂返起原来我五次都系去星街分店嘅MANA!下次试吓去SOHO分店睇吓会唔会有唔同先😆-♦️CARAMELISED ONION🧅原来好好味😋洋葱原本嘅味道完完全全消失咗😳剩返落嚟嘅就只有焦糖微微嘅甜味😆摆系沙律入面食好夹🥰我上一次食完就爱上咗佢所以今次食都要再一次ENCORE焦糖洋葱🧅-♦️DIDI CHUTNEY个名听落就好得意🙊系MANA!佢哋自家制嘅一种辣酱🔥真系好辣😨店员都有提醒过我系辣嘅😂呢个试一次便好了因为对我嚟讲真系太辣🤢我接受唔到HAHA🙊-♦️ROASTED GARLIC🧄其实好好食👍🏻锺意食蒜头嘅朋友必叫😤佢系原粒蒜头🧄食完个口一定好臭😏但就略嫌佢有啲油😗-♦️NUTRITIONAL YEAST其实我都唔知系咩来😌纯粹贪得意所以叫咗呢个配料🤥系无形嘅营养🤭只系一啲粉状嘅物体🤥食唔到佢有咩味😪不过佢对身体好好架😬E.g.提升新陈代谢同免疫力-♦️TAHINI我
更多
-
🦄MANA! @manafastslowfood
-
LARGE SALAD BOX Hkd135
Rating🌕🌕🌕🌕🌗
-
今次系我第五次来食MANA!🌱🤤
虽然唔系每一次都会出POST介绍😗
但试咗新嘢就要来更新一吓我嘅配料名单😂
谂返起原来我五次都系去星街分店嘅MANA!
下次试吓去SOHO分店睇吓会唔会有唔同先😆
-
♦️CARAMELISED ONION🧅原来好好味😋
洋葱原本嘅味道完完全全消失咗😳
剩返落嚟嘅就只有焦糖微微嘅甜味😆
LARGE  SALAD  BOX
$179
45 浏览
0 赞好
0 留言

摆系沙律入面食好夹🥰我上一次食完就爱上咗佢
所以今次食都要再一次ENCORE焦糖洋葱🧅
-
♦️DIDI CHUTNEY个名听落就好得意🙊
系MANA!佢哋自家制嘅一种辣酱🔥真系好辣😨
LARGE  SALAD  BOX
41 浏览
0 赞好
0 留言

店员都有提醒过我系辣嘅😂呢个试一次便好了
因为对我嚟讲真系太辣🤢我接受唔到HAHA🙊
-
♦️ROASTED GARLIC🧄其实好好食👍🏻
锺意食蒜头嘅朋友必叫😤佢系原粒蒜头🧄
LARGE  SALAD  BOX
$179
28 浏览
0 赞好
0 留言

食完个口一定好臭😏但就略嫌佢有啲油😗
-
♦️NUTRITIONAL YEAST其实我都唔知系咩来😌
纯粹贪得意所以叫咗呢个配料🤥系无形嘅营养🤭
只系一啲粉状嘅物体🤥食唔到佢有咩味😪
不过佢对身体好好架😬E.g.提升新陈代谢同免疫力
-
♦️TAHINI我觉得佢阵味有啲奇怪😂
应该系比较浓郁嘅芝麻酱😗但我就觉得一般啦😌
-
♦️SPICED CHICKPEAS系超级脆卜卜同香口
当佢零食咁食系无得输😆鹰嘴豆本身好有营养
不过我都无谂过佢会系炸到金黄色同埋脆卜卜
LARGE  SALAD  BOX
$179
19 浏览
0 赞好
0 留言

我都系比较锺意食最原始最普通嘅鹰嘴豆🤥
呢个就好香口同惹味🤤锺意食炸嘢嘅你可以一试
-
♦️SOTD系CARROT SOUP🥕味道唔差架😗
绝对唔使怕话会有萝卜嘅草青味😤同杂菜汤无分别
LARGE  SALAD  BOX
$179
22 浏览
0 赞好
0 留言

而且系好饮架喎☺️热辣辣嘅汤饮完真系好舒服🔥
-
今日食呢个沙律有8种配料🥰再饮埋汤🥣
其实系超大份又超级饱🤤饱到有啲辛苦但好幸福💞
我会努力试埋其余未食过嘅配料再同大家报道🙊
佢已经变咗我嘅饭堂😆基本上一星期去一次😋
-
♦️🔥个人の私心MANA!必叫配料排名🔥♦️
1️⃣PORTOBELLO MUSHROOM🏆
2️⃣ROASTED CAULIFLOWER🥇
3️⃣HUMMUS🥈
4️⃣ROASTED BROCCOLI🥉
5️⃣CARAMELISED ONION🏅
6️⃣CRISPY TEMPEH🎖
LARGE  SALAD  BOX
$179
37 浏览
0 赞好
0 留言

7️⃣GRILLED VEGGIES🏵
8️⃣BABA GHANNOUJ⚜️
-
♦️💞都值得一试但未必会ENCORE嘅配料💞♦️
1️⃣ROASTED GARLIC 🧄
2️⃣SPICED CHICKPEAS🐤
3️⃣DIDI CHUTNEY🔥
-
♦️🌚食过但觉得无咩特别嘅配料🌚♦️
1️⃣SAUERKRAUT🥱
2️⃣ROASTED CHERRY TOMATO🍅
3️⃣NUTRITIONAL YEAST✨
4️⃣ALFALFA SPROUTS🌱
5️⃣TAHINI🧂
-
以上嘅排名表只属於我个人嘅感受🙈
唔排除下次就有所变动😌之不过呢...😆
我谂无其他配料可以打得赢大啡菇🍄🤣
-
唔知你哋又会锺意同推荐食边一款配料呢
沙律同素菜都一样可以好健康好丰富架🤩
-
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-12-24
等候时间
5 分钟 (堂食)
人均消费
$179 (午餐)
推介美食
LARGE  SALAD  BOX
$ 179
LARGE  SALAD  BOX
LARGE  SALAD  BOX
$ 179
LARGE  SALAD  BOX
$ 179
LARGE  SALAD  BOX
$ 179
LARGE  SALAD  BOX
$ 179
等级2
22
0
2021-04-25 0 浏览
I use to have Mana A LOT when the stop was still in Wellington Street. I had no idea where they moved (I know there's one close to Sheung Wan but that one seems to serve drinks only!)Well,  the food remains delicious, yummy, and healthy (and cheap).Highly recommend anyone of you working in Wanchai or Pacific Place just take a few mins walk and grab a wrap ($50 with 4 toppings ... hummus, spoiled eggs, rockets, and mushrooms are my favorite )!They are all Vegan! Good for health and this time I ha
更多
I use to have Mana A LOT when the stop was still in Wellington Street. I had no idea where they moved (I know there's one close to Sheung Wan but that one seems to serve drinks only!)
Well,  the food remains delicious, yummy, and healthy (and cheap).

Highly recommend anyone of you working in Wanchai or Pacific Place just take a few mins walk and grab a wrap
 ($50 with 4 toppings ... hummus, spoiled eggs, rockets, and mushrooms are my favorite )!

They are all Vegan! Good for health and this time I had the sushi look-alike thing, costs $85 with a $40 add up soup Cauliflower  

and this place is much chiller than the central waaaahaha!
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2021-04-24
等候时间
5 分钟 (堂食)
人均消费
$125 (晚餐)
推介美食
  • Sushi (8pcs )
等级4
509
0
2021-04-18 15 浏览
-🦄MANA! -LARGE SALAD BOX Hkd135Rating🌕🌕🌕🌕🌗ADD ON SOUP +Hkd40Rating🌕🌕🌕🌑🌑-今次系我第八次来食MANA!🌱🤤唔经唔觉已经食咗咁多次😈佢系我半个饭堂✨所以我都差唔多食过哂佢哋啲配料😆有啲仲系无限ENCORE 次次去都会叫架🤪不过沙律同埋WRAP来讲 我都系觉得沙律好食啲🥰-♦️🔥个人の私心MANA!必叫配料排名🔥♦️0️⃣1️⃣PORTOBELLO MUSHROOM🏆0️⃣2️⃣ROASTED CAULIFLOWER🥇0️⃣3️⃣HUMMUS🥈0️⃣4️⃣ROASTED BROCCOLI🥉0️⃣5️⃣CARAMELISED ONION🏅0️⃣6️⃣CRISPY TEMPEH🎖0️⃣7️⃣ROASTED CHERRY TOMATO 🍅0️⃣8️⃣GRILLED TOFU ☁️0️⃣9️⃣EDAMAME🍃1️⃣0️⃣GRILLED VEGGIES🏵1️⃣1️⃣BABA GHANNOUJ⚜️-♦️💞都值得一试但未必会ENCORE嘅配料💞♦️0️⃣1️⃣ROASTED GARLIC 🧄0️⃣2️⃣SPICED CHICKPEAS🐤0️⃣3️⃣DIDI CHUTNEY🔥-♦️🌚食过但觉得无咩特别嘅配料🌚♦️0️⃣1️⃣SAUERKRAUT🥱0️⃣2️⃣NUTRITIONA
更多
-
🦄MANA!
-
LARGE SALAD BOX Hkd135
Rating🌕🌕🌕🌕🌗
ADD ON SOUP +Hkd40
Rating🌕🌕🌕🌑🌑
-
今次系我第八次来食MANA!🌱🤤
唔经唔觉已经食咗咁多次😈佢系我半个饭堂✨

所以我都差唔多食过哂佢哋啲配料😆
有啲仲系无限ENCORE 次次去都会叫架🤪
不过沙律同埋WRAP来讲 我都系觉得沙律好食啲🥰
-
♦️🔥个人の私心MANA!必叫配料排名🔥♦️
0️⃣1️⃣PORTOBELLO MUSHROOM🏆
0️⃣2️⃣ROASTED CAULIFLOWER🥇
0️⃣3️⃣HUMMUS🥈
0️⃣4️⃣ROASTED BROCCOLI🥉
0️⃣5️⃣CARAMELISED ONION🏅
0️⃣6️⃣CRISPY TEMPEH🎖
0️⃣7️⃣ROASTED CHERRY TOMATO 🍅
0️⃣8️⃣GRILLED TOFU ☁️
0️⃣9️⃣EDAMAME🍃
1️⃣0️⃣GRILLED VEGGIES🏵
1️⃣1️⃣BABA GHANNOUJ⚜️
-
♦️💞都值得一试但未必会ENCORE嘅配料💞♦️
0️⃣1️⃣ROASTED GARLIC 🧄
0️⃣2️⃣SPICED CHICKPEAS🐤
0️⃣3️⃣DIDI CHUTNEY🔥
-
♦️🌚食过但觉得无咩特别嘅配料🌚♦️
0️⃣1️⃣SAUERKRAUT🥱
0️⃣2️⃣NUTRITIONAL YEAST✨
0️⃣3️⃣ALFALFA SPROUTS🌱
0️⃣4️⃣TAHINI🧂
-
以上嘅排名表只属於我个人嘅感受🙈
唔排除下次就有所变动😌之不过呢...😆
我谂无其他配料可以打得赢大啡菇🍄🤣
大啡菇系坚爆好食...Hummus又正到爆😭😭
SALAD  BOX 
$168
9 浏览
0 赞好
0 留言

不过呢 唔知点解佢今次比咗饭我 明明无叫饭🤣
我一向都系叫LEAVES做个BASE 突然间变咗饭🥺
SALAD  BOX
$168
3 浏览
0 赞好
0 留言

另外我仲加咗碗汤 当日嘅餐汤系TOMATO BASIL🌿
好锺意MANA嘅汤 因为佢哋啲汤系KEEP住热辣辣架

有关配料详细嘅介绍 可以睇返我之前MANA嘅POST
-
唔知你哋又会锺意同推荐食边一款配料呢
沙律同素菜都一样可以好健康好丰富架🤩
-
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2021-04-07
等候时间
5 分钟 (堂食)
人均消费
$168 (晚餐)
推介美食
SALAD  BOX 
$ 168
SALAD  BOX
$ 168
  • HUMMUS
  • ROASTED  BROCCOLI
等级4
530
0
喺湾仔附近谂唔到食咩,所以决定试吓好多人推介但其实自己冇咩大兴趣嘅素食餐厅 𝙈𝘼𝙉𝘼! @manafastslowfood ~食完之後又再次令我对素食改观,真系好好食啊🥰湾仔分店装修好有格调,有东南亚风味,仲有榻榻米,坐喺地下食,劲𝗰𝗵𝗶𝗹𝗹啊!.usually a big meat eater but decided to try @manafastslowfood 😋 for some vegan food! didn’t expect it to be this good 🤤 plus the portion sizes are huge 😱 we ordered a half wrap each and we were pretty full 😂 overall, definitely worth a visit, vegan or not!.ღ 𝘽𝙪𝙞𝙡𝙙 𝙔𝙤𝙪 𝙊𝙬𝙣 𝙁𝙡𝙖𝙩 $𝟱𝟬 𝙝𝙖𝙡𝙛听闻𝗳𝘂𝗹𝗹 𝘀𝗶𝘇𝗲好大份,所以我同男朋友都系一人点左一份𝗵𝗮𝗹𝗳,拎上手真系好重好聚手,我哋都觉得好足够好饱肚啊!餐牌上有多种唔同嘅配料配搭,可以拣四种唔同嘅配料,亦都可以加钱
更多
喺湾仔附近谂唔到食咩,所以决定试吓好多人推介但其实自己冇咩大兴趣嘅素食餐厅 𝙈𝘼𝙉𝘼! @manafastslowfood ~食完之後又再次令我对素食改观,真系好好食啊🥰
湾仔分店装修好有格调,有东南亚风味,仲有榻榻米,坐喺地下食,劲𝗰𝗵𝗶𝗹𝗹啊!
.
usually a big meat eater but decided to try @manafastslowfood 😋 for some vegan food! didn’t expect it to be this good 🤤 plus the portion sizes are huge 😱 we ordered a half wrap each and we were pretty full 😂 overall, definitely worth a visit, vegan or not!
.
𝘽𝙪𝙞𝙡𝙙 𝙔𝙤𝙪 𝙊𝙬𝙣 𝙁𝙡𝙖𝙩
$50
27 浏览
0 赞好
0 留言
𝘽𝙪𝙞𝙡𝙙 𝙔𝙤𝙪 𝙊𝙬𝙣 𝙁𝙡𝙖𝙩
$50
24 浏览
0 赞好
0 留言

ღ 𝘽𝙪𝙞𝙡𝙙 𝙔𝙤𝙪 𝙊𝙬𝙣 𝙁𝙡𝙖𝙩 $𝟱𝟬 𝙝𝙖𝙡𝙛
听闻𝗳𝘂𝗹𝗹 𝘀𝗶𝘇𝗲好大份,所以我同男朋友都系一人点左一份𝗵𝗮𝗹𝗳,拎上手真系好重好聚手,我哋都觉得好足够好饱肚啊!
餐牌上有多种唔同嘅配料配搭,可以拣四种唔同嘅配料,亦都可以加钱再要多啲,但我觉得四种已经爆晒馅,好足够啦!
.
𝘽𝙪𝙞𝙡𝙙 𝙔𝙤𝙪 𝙊𝙬𝙣 𝙁𝙡𝙖𝙩
$50
15 浏览
0 赞好
0 留言

♡︎ 𝗥𝗼𝗮𝘀𝘁𝗲𝗱 𝗖𝗵𝗲𝗿𝗿𝘆 𝗧𝗼𝗺𝗮𝘁𝗼𝗲𝘀, 𝗕𝗼𝗶𝗹𝗲𝗱 𝗘𝗴𝗴, 𝗛𝗮𝗹𝗹𝗼𝘂𝗺𝗶 𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲, 𝗛𝘂𝗺𝗺𝘂𝘀
我自己几锺意我今次嘅呢个配搭;蕃茄仔好甜,识落仲有少少爆汁、𝗵𝘂𝗺𝗺𝘂𝘀口感浓厚,份量好多好多,个底都浸满晒,多到忍唔住分啲俾男朋友嗰份🤣而𝘃𝗲𝗴𝗮𝗻 𝗰𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲一粒粒,无咩特别味道,个人觉得唔使试都得~
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴.𝟱/𝟭𝟬
.
𝙍𝙖𝙞𝙣𝙗𝙤𝙬 𝙔𝙖𝙢𝙨
$40
12 浏览
0 赞好
0 留言

ღ 𝙍𝙖𝙞𝙣𝙗𝙤𝙬 𝙔𝙖𝙢𝙨 $𝟰𝟬
又再次俾佢嘅份量吓亲(゚∀゚)每一条都好粗,又有番薯又有紫薯,超满足!食唔晒打包做宵夜,然後觉得冻左都好好食啊( ˘ ³˘)♥︎如果你系钟意食好薯嘅薯条,一定要试吓!
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴.𝟮/𝟭𝟬
.
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
推介美食
𝘽𝙪𝙞𝙡𝙙 𝙔𝙤𝙪 𝙊𝙬𝙣 𝙁𝙡𝙖𝙩
$ 50
𝘽𝙪𝙞𝙡𝙙 𝙔𝙤𝙪 𝙊𝙬𝙣 𝙁𝙡𝙖𝙩
$ 50
𝘽𝙪𝙞𝙡𝙙 𝙔𝙤𝙪 𝙊𝙬𝙣 𝙁𝙡𝙖𝙩
$ 50
𝙍𝙖𝙞𝙣𝙗𝙤𝙬 𝙔𝙖𝙢𝙨
$ 40
等级4
151
0
2021-03-04 479 浏览
又嚟介绍下湾仔有咩dinner options,点解又系湾仔呢,冇错呀又系OT喇🥲🥲OT得多即系坐得多,所以要食返健康啲嘅晚餐,减低无做到运动嘅罪疚感,今次就系外卖app见到呢间主打健康素食嘅Mana!Starstreet,主打唔同配料嘅wrap、salad box同健康小食等。Build Your Own Flat (Wholemeal Flat, Halloumi cheese, Avocado, Baby Spinach, Hummus, Kale)虽然叫flatbread其实都系wrap嚟,可以拣半条或者全条,其实半条再加少少小食都超级饱🤰🏻,女仔食半条已经够。除咗几款set好嘅配搭之外仲可以系几十种配料自选,我就叫咗中东哈罗米羊奶芝士(素)、牛油果、嫩菠菜叶同鹰嘴豆蓉,仲额外加咗羽衣甘蓝,个wrap包得好实净,入面系满满嘅配料,好足料,超多菜😂好健康而且爽口新鲜,鹰嘴豆蓉都好多,口感好滑,用嚟代替酱汁就健康啲,口感又丰富啲,牛油果就少少生不过都接受到,另外个芝士第一次食,感觉都几特别,口感完全唔似芝士🤣反而系好实净好似鸡肉咁🤪有奶香不过唔算好浓芝士味。个包食落都有面粉香。Ra
更多
又嚟介绍下湾仔有咩dinner options,点解又系湾仔呢,冇错呀又系OT喇🥲🥲OT得多即系坐得多,所以要食返健康啲嘅晚餐,减低无做到运动嘅罪疚感,今次就系外卖app见到呢间主打健康素食嘅Mana!Starstreet,主打唔同配料嘅wrap、salad box同健康小食等。

47 浏览
0 赞好
0 留言


Build Your Own Flat (Wholemeal Flat, Halloumi cheese, Avocado, Baby Spinach, Hummus, Kale)
虽然叫flatbread其实都系wrap嚟,可以拣半条或者全条,其实半条再加少少小食都超级饱🤰🏻,女仔食半条已经够。除咗几款set好嘅配搭之外仲可以系几十种配料自选,我就叫咗中东哈罗米羊奶芝士(素)、牛油果、嫩菠菜叶同鹰嘴豆蓉,仲额外加咗羽衣甘蓝,个wrap包得好实净,入面系满满嘅配料,好足料,超多菜😂好健康而且爽口新鲜,鹰嘴豆蓉都好多,口感好滑,用嚟代替酱汁就健康啲,口感又丰富啲,牛油果就少少生不过都接受到,另外个芝士第一次食,感觉都几特别,口感完全唔似芝士🤣反而系好实净好似鸡肉咁🤪有奶香不过唔算好浓芝士味。个包食落都有面粉香。

41 浏览
0 赞好
0 留言
35 浏览
0 赞好
0 留言


Rainbow Yams with Didi's Chutney
呢个蕃薯条对於无论追求健康定好味定邪恶嘅人都啱,order wrap要加$40,呢个价钱绝对合理,因为份量好多又好味,坊间一般见到嘅蕃薯条都系好幼身脆卜卜咁,呢个就切到好粗,咬落入面好粉,口感好正😍😍,可以拣唔同嘅酱料,不过一定要试下唔点酱咁食,食到好天然蕃薯嘅香甜味。我叫咗呢个辣酱都几辣🥵系好刺激带点蒜味好西式嘅辣酱味道,唔食得辣真系唔好叫lol,不过点蕃薯食又系几惹味嘅😗

PS个蕃薯条系同同事share一半,就算一半都系超饱~

28 浏览
0 赞好
0 留言


人均消费:$90
推介指数(10分为满分):8.5分
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
服务
卫生
抵食
用餐日期
2021-03-03
等候时间
20 分钟 (外卖送餐)
人均消费
$90 (晚餐)
等级4
509
0
2021-03-02 66 浏览
-🦄MANA! -LARGE SALAD BOX Hkd135Rating🌕🌕🌕🌕🌗-今次系我第七次来食MANA!🌱🤤唔经唔觉已经食咗咁多次😈佢系我半个饭堂✨所以我都差唔多食过哂佢哋啲配料😆有啲仲系无限ENCORE 次次去都会叫架🤪不过沙律同埋WRAP来讲 我都系觉得沙律好食啲🥰♦️🔥个人の私心MANA!必叫配料排名🔥♦️0️⃣1️⃣PORTOBELLO MUSHROOM🏆0️⃣2️⃣ROASTED CAULIFLOWER🥇0️⃣3️⃣HUMMUS🥈0️⃣4️⃣ROASTED BROCCOLI🥉0️⃣5️⃣CARAMELISED ONION🏅0️⃣6️⃣CRISPY TEMPEH🎖0️⃣7️⃣ROASTED CHERRY TOMATO 🍅0️⃣8️⃣GRILLED TOFU ☁️0️⃣9️⃣EDAMAME🍃1️⃣0️⃣GRILLED VEGGIES🏵1️⃣1️⃣BABA GHANNOUJ⚜️-♦️💞都值得一试但未必会ENCORE嘅配料💞♦️0️⃣1️⃣ROASTED GARLIC 🧄0️⃣2️⃣SPICED CHICKPEAS🐤0️⃣3️⃣DIDI CHUTNEY🔥-♦️🌚食过但觉得无咩特别嘅配料🌚♦️0️⃣1️⃣SAUERKRAUT🥱0️⃣2️⃣NUTRITIONAL YEAST✨0️⃣3️⃣ALFALFA SPROUTS🌱0️⃣4️⃣TA
更多
-
🦄MANA!
-
LARGE SALAD BOX Hkd135
Rating🌕🌕🌕🌕🌗
-
今次系我第七次来食MANA!🌱🤤
唔经唔觉已经食咗咁多次😈佢系我半个饭堂✨

所以我都差唔多食过哂佢哋啲配料😆
有啲仲系无限ENCORE 次次去都会叫架🤪
不过沙律同埋WRAP来讲 我都系觉得沙律好食啲🥰
Salad
$135
17 浏览
0 赞好
0 留言

♦️🔥个人の私心MANA!必叫配料排名🔥♦️
0️⃣1️⃣PORTOBELLO MUSHROOM🏆
0️⃣2️⃣ROASTED CAULIFLOWER🥇
0️⃣3️⃣HUMMUS🥈
0️⃣4️⃣ROASTED BROCCOLI🥉
0️⃣5️⃣CARAMELISED ONION🏅
0️⃣6️⃣CRISPY TEMPEH🎖
0️⃣7️⃣ROASTED CHERRY TOMATO 🍅
0️⃣8️⃣GRILLED TOFU ☁️
0️⃣9️⃣EDAMAME🍃
1️⃣0️⃣GRILLED VEGGIES🏵
1️⃣1️⃣BABA GHANNOUJ⚜️
-
♦️💞都值得一试但未必会ENCORE嘅配料💞♦️
0️⃣1️⃣ROASTED GARLIC 🧄
0️⃣2️⃣SPICED CHICKPEAS🐤
0️⃣3️⃣DIDI CHUTNEY🔥
-
♦️🌚食过但觉得无咩特别嘅配料🌚♦️
0️⃣1️⃣SAUERKRAUT🥱
0️⃣2️⃣NUTRITIONAL YEAST✨
0️⃣3️⃣ALFALFA SPROUTS🌱
0️⃣4️⃣TAHINI🧂
Salad
$135
57 浏览
0 赞好
0 留言

以上嘅排名表只属於我个人嘅感受🙈
唔排除下次就有所变动😌之不过呢...😆
我谂无其他配料可以打得赢大啡菇🍄🤣
大啡菇系坚爆好食...Hummus又正到爆😭😭

有关配料详细嘅介绍 可以睇返我之前MANA嘅POST
-
唔知你哋又会锺意同推荐食边一款配料呢
沙律同素菜都一样可以好健康好丰富架🤩
-
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2021-02-20
等候时间
5 分钟 (堂食)
人均消费
$135 (晚餐)
推介美食
Salad
$ 135
Salad
$ 135
  • PORTOBELLO
等级4
266
0
bookmark呢间系因为见人影佢爆晒馅嘅卷饼🤤终於一访好开心🥰内里装修几有格调添 自己几喜欢 仲要有个area系坐榻榻米 chill到一个点~餐牌上选择非常之多 除咗预设嘅不同餐点 所有flatbread同沙律嗰啲 都可以自选配料 一定可以拣到你锺意嘅配搭😛-✏️ Mana!Sun ($50/half | $90/full)Boiled egg 🐥 | Cucumber 🥒 | Black Olives 🫒 | Pickled Peppers 🫑 | Baby Spinach 🥬第1次食完全唔知个份量 所以叫咗全份 点知发觉系大到成把武士刀咁🤣🤣🤣而且仲要好聚手🤭内里馅料塞到满满 而且个调味互相配合得好好 虽然好多系蔬菜 但系我味道绝对唔会寡!!另外flatbread系搽咗橄榄油同中东有名嘅香料zaatar(百里香芝麻黄豆等等)好有风味啊🤤而且我都好锺意个flatbread食落好厚实嘅感觉🥰仲要佢烘过黎有啲位置微脆~整体感觉好良好 而且系个健康得黎好好食嘅选择 已经知道一定会再黎😜
更多
bookmark呢间系因为见人影佢爆晒馅嘅卷饼🤤终於一访好开心🥰内里装修几有格调添 自己几喜欢 仲要有个area系坐榻榻米 chill到一个点~餐牌上选择非常之多 除咗预设嘅不同餐点 所有flatbread同沙律嗰啲 都可以自选配料 一定可以拣到你锺意嘅配搭😛
-
✏️ Mana!Sun ($50/half | $90/full)
Boiled egg 🐥 | Cucumber 🥒 | Black Olives 🫒 | Pickled Peppers 🫑 | Baby Spinach 🥬
24 浏览
0 赞好
0 留言

第1次食完全唔知个份量 所以叫咗全份 点知发觉系大到成把武士刀咁🤣🤣🤣而且仲要好聚手🤭内里馅料塞到满满 而且个调味互相配合得好好 虽然好多系蔬菜 但系我味道绝对唔会寡!!另外flatbread系搽咗橄榄油同中东有名嘅香料zaatar(百里香芝麻黄豆等等)好有风味啊🤤

而且我都好锺意个flatbread食落好厚实嘅感觉🥰仲要佢烘过黎有啲位置微脆~整体感觉好良好 而且系个健康得黎好好食嘅选择 已经知道一定会再黎😜
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
推介美食
  • Mana!Sun
  • Flatbread
等级1
4
0
2021-02-24 224 浏览
有事在湾仔做,早了些到达便与朋友随便进来这家店喝杯咖啡坐坐聊天。店里很昏暗、看餐牌似乎是主张素食的店。饮料选项不多,随便选了latte。形式是先付款、拿个通知器,东西到了就自取。进去坐,地方挺阔落,7:30pm进去、很少人。咖啡到了,喝下去明显比一般latte苦,个人不大喜欢,结果也没有喝完。未到8:15店员就过来说要关门了,唯有离开。店员的态度由我们进店开始就挺冷漠的,整体感受很一般,应该不会再光顾了...
更多
有事在湾仔做,早了些到达便与朋友随便进来这家店喝杯咖啡坐坐聊天。
店里很昏暗、看餐牌似乎是主张素食的店。
饮料选项不多,随便选了latte。
形式是先付款、拿个通知器,东西到了就自取。

进去坐,地方挺阔落,7:30pm进去、很少人。
咖啡到了,喝下去明显比一般latte苦,个人不大喜欢,结果也没有喝完。

未到8:15店员就过来说要关门了,唯有离开。
店员的态度由我们进店开始就挺冷漠的,整体感受很一般,应该不会再光顾了...

latte
$45
7 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级4
145
0
成日经过呢间餐厅,但都唔知里面系食乜嘢嘅,入边好似黑妈妈,原来佢哋嘅卷饼好好食,就连饼皮都有两款可以拣,分别系请麦饼皮同埋gluten free饼皮。第一次嚟嘅时候觉得Menu眼花撩乱,有好多款toppings可以拣,於是我每一次都试啲唔同嘅toppings。呢度嘅好处系可以拣一条或者半天,半条一定唔够饱,建议搞掂side dish,例如佢嘅番薯条,系红薯同埋紫薯,非常好食。每一条都好粗,咬落去里面仲系淋淋地。呢个系我最锺意嘅组合,四款配料分别系Rainbow yams, roasted cherry tomatoes, cucumber, spinach salad with pumpkins。就算冇酱汁,车厘茄好juicy可以滋润成个饼。呢个系tempeh, rainbow yams, 红菜头同埋芝士。自己麻麻哋锺意天贝嘅味道。呢个系有中东风味嘅falafel,系一啲豆蓉加埋香料拎去炸,非常饱肚,辣辣地,但好乾。
更多
成日经过呢间餐厅,但都唔知里面系食乜嘢嘅,入边好似黑妈妈,原来佢哋嘅卷饼好好食,就连饼皮都有两款可以拣,分别系请麦饼皮同埋gluten free饼皮。第一次嚟嘅时候觉得Menu眼花撩乱,有好多款toppings可以拣,於是我每一次都试啲唔同嘅toppings。
12 浏览
0 赞好
0 留言

呢度嘅好处系可以拣一条或者半天,半条一定唔够饱,建议搞掂side dish,例如佢嘅番薯条,系红薯同埋紫薯,非常好食。每一条都好粗,咬落去里面仲系淋淋地。
rainbow  yams
26 浏览
1 赞好
0 留言

Wholewheat  flat
30 浏览
0 赞好
0 留言

呢个系我最锺意嘅组合,四款配料分别系Rainbow yams, roasted cherry tomatoes, cucumber, spinach salad with pumpkins。就算冇酱汁,车厘茄好juicy可以滋润成个饼。
19 浏览
1 赞好
0 留言

呢个系tempeh, rainbow yams, 红菜头同埋芝士。自己麻麻哋锺意天贝嘅味道。
16 浏览
0 赞好
0 留言
12 浏览
0 赞好
0 留言
wholewheat  flat
$98
22 浏览
0 赞好
0 留言

呢个系有中东风味嘅falafel,系一啲豆蓉加埋香料拎去炸,非常饱肚,辣辣地,但好乾。
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
推介美食
rainbow  yams
Wholewheat  flat
等级3
59
0
2020-12-15 416 浏览
The mana! |$50(Organic raw cacao butter infused flat white)咖啡可以拣oat milk/ soy milk/ coconut milkMana!Bliss|$95(Avocado, hummus, cucumber,baby spinach)个flat(warp) 好大,食一半已经饱左,又留左一半做宵夜。😂牛油果岩岩好熟,加埋青瓜,菠菜苗好清新。Whole wheat Zaatar Crisps (free over $90)买满$90就送呢个zaatar crisps。有三款Dip sauce,我拣左garlicnaise。无谂过免费既野咁好食😂 佢质地似松脆,有少少厚度既饼乾,热热地,沾酱好好味。餐厅都几阔落,空间感十足唔想谂或者选择困难就可以拣signature flat(wrap)另外仲有burger/salad,主打有机,可选纯素、gluten free
更多
18 浏览
0 赞好
0 留言

The mana! |$50
(Organic raw cacao butter infused flat white)


咖啡可以拣oat milk/ soy milk/ coconut milk
Mana! Bliss
$95
16 浏览
0 赞好
0 留言

Mana!Bliss|$95
(Avocado, hummus, cucumber,baby spinach)


个flat(warp) 好大,食一半已经饱左,又留左一半做宵夜。😂牛油果岩岩好熟,加埋青瓜,菠菜苗好清新。
Zaatar  crisps
21 浏览
0 赞好
0 留言

Whole wheat Zaatar Crisps (free over $90)


买满$90就送呢个zaatar crisps。有三款Dip sauce,我拣左garlicnaise。无谂过免费既野咁好食😂 佢质地似松脆,有少少厚度既饼乾,热热地,沾酱好好味。

29 浏览
0 赞好
0 留言

餐厅都几阔落,空间感十足
157 浏览
0 赞好
0 留言

唔想谂或者选择困难就可以拣signature flat(wrap)
230 浏览
0 赞好
0 留言
另外仲有burger/salad,主打有机,可选纯素、gluten free
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
人均消费
$140 (午餐)
推介美食
Mana! Bliss
$ 95
等级4
509
0
2020-12-05 144 浏览
-🦄MANA! @manafastslowfood-LARGE SALAD Hkd135Rating🌕🌕🌕🌕🌗-今次系我第三次来食MANA!🌱🤤第一次食咗半份WRAP🌯个阵仲未落坑😗第二次叫咗一份大沙律🥗但要赶头赶命咁食😭食到最後胃痛😀所以就算佢几好食都无用💔食物系要慢慢享受😭唔可以狼吞虎咽咁食😔到今次第三次🥳同样地都系一份大沙律🥗叫完坐喺店入面慢慢叹咗45分钟🥳🥳店入面又宁静又舒服😌而且无咩人可以慢慢叹👍🏻沙律包咗6个TOPPINGS 但前几日有额外嘅免费配料所以最後变咗7个😳TOPPINGS劲大份劲满足🥰然後食咗三次之後😛我正式落坑了🤤🤤暂时冇食过一间高质过佢嘅沙律店😤但可惜唔知几时先可以再去个头呢...🥺可恶😠-♦️🔥个人の私心MANA!必叫配料排名🔥♦️1️⃣PORTOBELLO MUSHROOM🏆2️⃣ROASTED CAULIFLOWER🥇3️⃣HUMMUS🥈4️⃣ROASTED BROCCOLI🥉5️⃣CRISPY TEMPEH🏅6️⃣GRILLED VEGGIES🎖7️⃣BABA GHANNOUJ🏵-♦️🌚食过但觉得无咩特别嘅配料🌚♦️1️⃣SAUERKRAUT🥱2️⃣ROASTED CHERRY TOMATO🍅
更多
-
🦄MANA! @manafastslowfood
-
LARGE SALAD Hkd135
Rating🌕🌕🌕🌕🌗
-
今次系我第三次来食MANA!🌱🤤
第一次食咗半份WRAP🌯个阵仲未落坑😗
第二次叫咗一份大沙律🥗但要赶头赶命咁食😭
食到最後胃痛😀所以就算佢几好食都无用💔
食物系要慢慢享受😭唔可以狼吞虎咽咁食😔
到今次第三次🥳同样地都系一份大沙律🥗
叫完坐喺店入面慢慢叹咗45分钟🥳🥳
店入面又宁静又舒服😌而且无咩人可以慢慢叹👍🏻
沙律包咗6个TOPPINGS 但前几日有额外嘅免费配料
$135
22 浏览
0 赞好
0 留言

所以最後变咗7个😳TOPPINGS劲大份劲满足🥰
然後食咗三次之後😛我正式落坑了🤤🤤
暂时冇食过一间高质过佢嘅沙律店😤
但可惜唔知几时先可以再去个头呢...🥺可恶😠
-
♦️🔥个人の私心MANA!必叫配料排名🔥♦️
1️⃣PORTOBELLO MUSHROOM🏆
2️⃣ROASTED CAULIFLOWER🥇
3️⃣HUMMUS🥈
4️⃣ROASTED BROCCOLI🥉
5️⃣CRISPY TEMPEH🏅
6️⃣GRILLED VEGGIES🎖
7️⃣BABA GHANNOUJ🏵
-
♦️🌚食过但觉得无咩特别嘅配料🌚♦️
1️⃣SAUERKRAUT🥱
2️⃣ROASTED CHERRY TOMATO🍅
-
我想讲个大啡菇真系每次都必叫🥰
唔明点解个菇都可以咁好食😭
$135
26 浏览
0 赞好
0 留言

暂时无其他配料取替到个菇嘅地位
佢啲菇好够水份💦配埋个酱又劲好食
所以我下次都一定会叫呢个大啡菇🍄
然後椰菜花又系好好食😋个酱同椰菜花好夹
完全无咗椰菜花本身个阵菜味🙈🙈
$135
20 浏览
0 赞好
0 留言

同埋整得好淋好淋👍🏻好易入口但唔会烂到一PAT咁
西兰花唔知系咪因为烤过 所以苦苦地😟
好似平时煲汤食过嘅一种药材味🤣
虽然怪怪地 但唔知点解我好似爱上咗呢种怪味💩
HUMMUS同BABA GHANNOUJ都好好食😋
但HUMMUS浓厚好多正好多😆茄泥反而淡啲
$135
20 浏览
0 赞好
0 留言

食HUMMUS个阵会有惊喜😈又绵密又好食🤪
可惜只有一匙羹嘅份量🤤太少唔够喉🥴
好有冲动想试晒佢哋咁多款酱🤤
天贝就一向自己都好锺意食🤩满满蛋白质🥰
佢呢度又整得几唔错☺️轻微烤过嘅感觉🔥
-
BASE我就一定一定会简LEAVES🍃
除咗ROCKET之外KALE同BABY SPINACH一向大爱
$135
14 浏览
0 赞好
0 留言

食完呢个沙律真系会好饱😆始终好大盒😈
但咁多TOPPINGS真系好满足😌我要快啲试埋其他
-
以上嘅排名表只属於我个人嘅感受🙈
唔排除下次就有所变动😌之不过呢...😆
我谂无其他配料可以打得赢大啡菇🍄🤣
-
唔知你哋又会锺意同推荐食边一款配料呢
沙律同素菜都一样可以好健康好丰富架🤩
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-12-03
等候时间
5 分钟 (堂食)
人均消费
$135 (午餐)
推介美食
  • PORTOBELLO  MUSHROOM
  • HUMMUS
  • ROASTED  CAULIFLOWER
等级3
87
0
2020-10-12 553 浏览
Back at Mana for their amazing flats – tried their new topping Sauerkraut this time with our old favourites – crispy tempeh, halloumi cheese and rainbow yams! The colour combination turned out to be perfect and it tasted amazing as usual💜趁妹妹来探班两人一起来吃Mana👯‍♀️发现有两款新出的配料分别是德国酸菜和是日沙律我们点了自选卷饼 配料除了德国酸菜还有天贝 蕃薯和哈罗米芝士颜色搭配特别鲜艳 重点是超级美味又健康🌱
更多
Back at Mana for their amazing flats – tried their new topping Sauerkraut this time with our old favourites – crispy tempeh, halloumi cheese and rainbow yams! The colour combination turned out to be perfect and it tasted amazing as usual💜
Half flat (Sauerkraut, crispy tempeh, halloumi cheese and rainbow yams)
$50
57 浏览
0 赞好
0 留言

趁妹妹来探班两人一起来吃Mana👯‍♀️
发现有两款新出的配料
分别是德国酸菜和是日沙律
354 浏览
0 赞好
0 留言

我们点了自选卷饼
配料除了德国酸菜还有天贝 蕃薯和哈罗米芝士
Half flat (Sauerkraut, crispy tempeh, halloumi cheese and rainbow yams)
$50
169 浏览
0 赞好
0 留言

颜色搭配特别鲜艳 重点是超级美味又健康🌱
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
推介美食
Half flat (Sauerkraut, crispy tempeh, halloumi cheese and rainbow yams)
$ 50
Half flat (Sauerkraut, crispy tempeh, halloumi cheese and rainbow yams)
$ 50
等级4
826
4
2020-10-08 419 浏览
Craving for something healthy after a workout session, I decided to visit MANA! StarStreet. I have walked pass MANA! in Wan Chai and Central a number of times, but I have never dined in. I wish I had tried it earlier for the great vibes as well as delicious, healthy food.The number of choices on the menu definitely took me aback! And I actually spent a few minutes “studying” the menu to figure out whether I wanted a wrap with toppings of my choice, or simply a burger (salad is also available, bu
更多
17 浏览
0 赞好
0 留言
Craving for something healthy after a workout session, I decided to visit MANA! StarStreet. I have walked pass MANA! in Wan Chai and Central a number of times, but I have never dined in. I wish I had tried it earlier for the great vibes as well as delicious, healthy food.
Falafel Burger
$90
17 浏览
0 赞好
0 留言
The number of choices on the menu definitely took me aback! And I actually spent a few minutes “studying” the menu to figure out whether I wanted a wrap with toppings of my choice, or simply a burger (salad is also available, but I am really not a salad person…). I finally decided to get a Falafel burger to save myself from choosing the 4 toppings for the wrap, haha!
Falafel Burger
$90
36 浏览
0 赞好
0 留言
The burger was slightly larger than ordinary burger. Unlike other vegetarian meals which make me feel hungry pretty soon after finishing the meal, this burger was very filling that I could still feel my contented tummy when I went to bed!

The Falafel Burger itself was very delicious. The falafel patty was huge, flavored, yet wouldn’t make you very thirsty. The garlicnaise dressing was just right to the point. Superb!

I was slightly disappointed that the last milkshake (which is apparently famous for its tastiness) was just sold to the customer before me. But I was grateful that I didn’t get that as it would be a bit too much after having this satisfying burger. Another reason to visit MANA! again for a half portion wrap and milkshake next time!
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-10-07
用餐途径
堂食
人均消费
$90 (晚餐)
推介美食
Falafel Burger
$ 90
Falafel Burger
$ 90
等级4
509
0
2020-09-24 1442 浏览
-🦄MANA! STARSTREET @manafastslowfood-HALF FLAT Hkd50ADD ONE MORE TOPPING Hkd15Rating🌕🌕🌕🌗🌑-话说其实MANA!我都收藏左想食好耐😂我谂都有一年左右🤤但一直都冇机会食😫然後咁岩😆迟啲返学又会系金钟个边🙈所以要食佢都方便左好多😼行5-10分钟就到😗我谂佢都系轻食好选择🙈有FLAT有SALAD😌已经好岩我口味😗今次率先叫左呢个FLAT🌯上网睇左好多其他BLOGGERS嘅介绍🤤🤤食FULL-SIZE好似好大条咁🤢可能会饱到癫左😂於是我就叫左一半😆都有我手掌咁长架🖐🏻重点系佢好足料所以食完都会好饱🤤👍🏻本身包左四款TOPPINGS但我贪心叫多左一款😌-🔸天贝系素食者补充蛋白质嘅好选择😼👍🏻但佢就唔算好CRISPY 不过味道同呢个口感岩岩好🔹菠菜🥬就系我自己私心锺食所以叫😹我觉得BABY SPINACH系沙律菜当中比较好食😂🔸车厘茄增加左呢个卷饼嘅鲜甜😼🧡🔹啡菇又系纯粹我自己想食😂冇咩太大特别😆🔸GRILLED VEGGIES就系我想食返啲热嘅菜😂点知呢个都有惊喜😛有几款唔同种类嘅菜🥒南瓜🎃茄子🍆翠肉瓜🍃烤过仲
更多
-
🦄MANA! STARSTREET @manafastslowfood
-
HALF FLAT Hkd50
ADD ONE MORE TOPPING Hkd15
Rating🌕🌕🌕🌗🌑
-
话说其实MANA!我都收藏左想食好耐😂
我谂都有一年左右🤤但一直都冇机会食😫
然後咁岩😆迟啲返学又会系金钟个边🙈
所以要食佢都方便左好多😼行5-10分钟就到😗
我谂佢都系轻食好选择🙈有FLAT有SALAD😌
已经好岩我口味😗今次率先叫左呢个FLAT🌯
上网睇左好多其他BLOGGERS嘅介绍🤤🤤
食FULL-SIZE好似好大条咁🤢可能会饱到癫左😂
38 浏览
0 赞好
0 留言

於是我就叫左一半😆都有我手掌咁长架🖐🏻
重点系佢好足料所以食完都会好饱🤤👍🏻

本身包左四款TOPPINGS但我贪心叫多左一款😌
-
41 浏览
0 赞好
0 留言

🔸天贝系素食者补充蛋白质嘅好选择😼👍🏻
但佢就唔算好CRISPY 不过味道同呢个口感岩岩好
38 浏览
0 赞好
0 留言

🔹菠菜🥬就系我自己私心锺食所以叫😹
我觉得BABY SPINACH系沙律菜当中比较好食😂
31 浏览
0 赞好
0 留言

🔸车厘茄增加左呢个卷饼嘅鲜甜😼🧡
26 浏览
0 赞好
0 留言

🔹啡菇又系纯粹我自己想食😂冇咩太大特别😆
33 浏览
0 赞好
0 留言

🔸GRILLED VEGGIES就系我想食返啲热嘅菜😂
点知呢个都有惊喜😛有几款唔同种类嘅菜🥒
南瓜🎃茄子🍆翠肉瓜🍃烤过仲会惹味啲TIM😝
-
整体来讲其实呢个FLAT都几好食😋全部野都好夹
不过我就唔记得咗将块皮转做无麸质💔
搞到我食完个肚都胀左好一段时间😫😫
如果下次去又想食呢个FALT一定要转😭😭
咁难得佢会有呢个GLUTEN-FREE嘅好选择💔
不过我下次比较想食佢嘅沙律多啲🥗😂
-
⚠️平日晏昼都有好多好多人🥺搵位可能有啲难
⚠️赶时间就绝对建议外卖拎走喇😌😉
-
My FIRST TIME TO VISIT MANA!
Overall the flat is really tasty🤤With fresh toppings
I love the grilled veggies very much❤️
But it was quite UPSET for me...
I Forgot to change the flat into gluten-free version
So just made me feel a little bit unwell...😫
And next time I must try try their SALAD‼️
Do you have any good recommendations?😼
-
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-09-17
等候时间
10 分钟 (堂食)
人均消费
$65 (午餐)