2023-03-27 65 浏览
MAMADAY係以搞鬼作風做菜名和多打卡位為題的餐廳,你以為食物會一般!你錯了, 呢到食物其實好高質,一d 都唔會麻麻地 (Mamaday)囉!💟 求其是但乜都炸d 啦 ~ 個名好貼切其實係小食拼盤, 有薯條、 炸蝦、炸生蠔、炸芝士,喜歡香口人士絕對唔會錯過。💟 來自舊金山的斧頭豬 ~ 我見好多人叫,死跟實無錯🤣,果然無令我失望, 斧頭豬輕易切開,外層煎得香一香,肉質柔軟無筋,味道較濃郁。💟 有蟹 Go 又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵 ~ 個名已話哂你聽有幾多蟹肉🤣又蟹籽又蟹膏又蟹棒,每一口意大利麵都痴滿哂架,入口超豐富滿足。🧇 手工紫薯 ~ 呢個甜品都好多人叫, 紫薯圍邊,而窩夫熱辣辣香脆加配住雲尼拿雪糕一齊食冇得輸。🍹 Avocado 🥑 Frappe ~ 牛油果沙冰入口香濃幼滑好creamy 又唔會好甜係我最愛。🍸 As cute as me (迷人像我)~ Raspberry ice + Gin 甜酸中帶一點點酒香 ,媽咪話飲完都後生左咁 😛

有冇朋友仔仲未試過呢間呢 未嚟過真心推薦‼️餐廳主題好有特式 裝橫好colourful 入到黎都會開心啲 餐牌既名都係比較古靈精怪🤪食物絕對唔係麻麻地 出奇地好食👍🏻.📌記住,期望愈大,失望愈大⋯雞翼(避風塘) $72/6pcs雞翼好香脆 應該有輕輕地炸過 但唔油 雞肉好嫩滑 不過偏細隻🐔雖然menu上有辣椒仔 但都係微辣 如果可以再辣啲應該會更惹味🌶️仲有好多炸蒜粒 嚟一打都得啊🧄.📌來自舊金山的斧頭豬 $260斧頭豬咪睇佢燒到黑忟忟 切開豬仔肉好嫩口 未到近骨位已經重豬味 肉味濃 味道係醬烤味🐷 咁厚身既肉都可以做到熟又嫩口 似用左慢煮 係正既😚凍食芝麻醬稻庭烏冬加左啲柴魚 醬汁都幾多 每一條烏冬都掛滿汁 好膩 好彩只係細細碗🍜沙律菜好新鮮 仲加左紅莓, 藍莓, 芒果 比較fruity嘅沙津同豬鞍好夾🥗蝦餅似係印尼蝦餅 有少少魚嘅鹹香味 甜甜地 但放耐左會唔脆🍤.📌海龍皇比薩 $268好豪華嘅pizza 成隻龍蝦頭夠晒霸氣🦞批底皮非常薄脆 鋪上海量海鮮 成隻龍蝦肉都滿佈喺每一塊pizza到 再加埋爽口青口仔, 珍珠貝裙邊 海鮮味重好有鮮味🦪每一啖都有龍蝦肉 驚喜嘅係仲食到蝦膏😍仲有拉絲

記住,期望愈大,失望愈大⋯雞翼(避風塘)

📌來自舊金山的斧頭豬 $260

📌海龍皇比薩 $268
好豪華嘅pizza 成隻龍蝦頭夠晒霸氣🦞
海龍皇比薩
批底皮非常薄脆 鋪上海量海鮮 成隻龍蝦肉都滿佈喺每一塊pizza到 再加埋爽口青口仔, 珍珠貝裙邊 海鮮味重好有鮮味🦪每一啖都有龍蝦肉 驚喜嘅係仲食到蝦膏😍仲有拉絲芝士一齊焗🧀醬汁都好出色 係有啲明太子味 加埋洋蔥, 歐芹, 蕃茄仔提鮮 必點 唔食會後悔💯

📌焦糖脆脆 Waffles $90
窩夫有蛋香味 邊邊微脆🧇焦糖脆脆比較痴牙 同埋有啲苦🍮
焦糖脆脆Waffle
海鹽雪糕冇咩鹹味 反而有啲似焦糖雪糕 有少少焦糖嘅咬口🍦芝士奶蓋調得比較稀 唔厚重 奶味好出好重 帶微鹹 配埋waffle好夾🧂

📌玫瑰山楂茶梳打飲咗有助降血壓(孕婦不宜) $56
山楂味好重 不過玫瑰味就唔係好出 正常甜好喇 唔好少甜 因為佢都偏酸 第一次見呢個咁特別嘅配搭 出奇地又幾好飲幾清新❤️
玫瑰山楂茶梳打飲咗有助降血壓(孕婦不宜)

📌薄荷青檸梳打 $56
薄荷葉香味好勁 個股薄荷葉嘅清新 飲一啖就好醒腦提神 薄荷同soda又係好夾 正常甜度都唔甜 怕甜嘅朋友都可以放心飲🌱
薄荷青檸梳打
記住,期望愈大,失望愈大⋯雞翼(避風塘)
焦糖脆脆Waffle
玫瑰山楂茶梳打飲咗有助降血壓(孕婦不宜)
薄荷青檸梳打
2023-03-25 38 浏览
餐廳喺加連威老道,裝潢佈置都幾有特色,星期二晚上都差不多滿座,氣氛輕鬆熱鬧,好適合三五知己gathering。有特色嘅唔止係裝潢,餐牌上食物名都幾有創意,有部份仲帶少少「自謔」意味。【普通到無得再普通嘅炸魷魚圈】、【可能會失望溫泉蛋明太子意大利扁麵】,都幾搞笑。【你今日飲咗益力多柚子沙冰未呀】柚子味同益力多味平衡,甜得嚟帶少少酸,開胃又涼爽~【燒過的玉桂好鬼香】玉桂咖啡,玉桂味係要自己拎住一條燒過嘅玉桂條攪拌出味,幾香濃。咖啡杯同碟係傳統中式「萬壽無疆」杯嘅花紋,但上面寫嘅係「痴痴呆呆坐埋一檯」,so funny~【唔算基本嘢:海洋生物沙律】個沙律認真唔基本,上枱嘅時候見到大大兜,佈滿蟹籽,仲有炸蝦、炸帶子、蟹柳。炸蝦都幾大隻,炸帶子外面香脆帶子肉鮮甜,配新鮮沙律菜,越食越開胃。【海龍皇pizza】中間擺咗成隻倒轉嘅龍蝦頭,唔係裝飾嚟,個pizza真係有龍蝦肉㗎,仲有帶子、青口等等,餅底薄又脆~【來自舊金山的斧頭豬】豬鞍扒係厚切嘅,燒得好香,肉質軟腍又juicy,好高質,點黃芥末食有另一番風味。配菜有兩塊超大塊蝦片、冷烏冬、沙律,相當豐富。最後當然要試吓甜品啦,【手工紫薯窩夫】喺窩夫上

【海龍皇pizza】

【來自舊金山的斧頭豬】

最後當然要試吓甜品啦,【手工紫薯窩夫】喺窩夫上面搽上紫薯蓉、放上雪糕、倒啲奶蓋。窩夫又厚又鬆脆,紫薯蓉味道幾香,唔會太甜,加上奶蓋帶少少creamy,食完好飽~好滿足~
2023-03-25 39 浏览
😍朋友聚會🥃咁耐冇見🌼梗係要搵間🈶️主題又夠特色嘅餐廳chill下啦🍴🔥小食🍤Whatever Fried Platter 求其是但乜都咋啲 $102🌈若果乜都想食嘅話😜叫「求其是但乜都咋啲」就啱曬喇🔥裡面我就最鍾意佢地個炸蝦🍤脆卜卜新鮮炸出黎勁正呀🥳🐠Upgraded don’t expect too much from our unagi omurice 唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯 $135🌈唔好比佢個名呃左😜其實條蒲燒鰻魚真係超大條又惹味😋而且份量亦相當之大份添😍抵食🈯️數爆燈呢🥳🐷Tomahawk Pork Chops From San Francisco 來自舊金山的斧頭豬 $260🌈呢個斧頭豬煎完之後口感仍然可以保留肉汁🔥肉質🈶️咬口👍配埋兩塊大大嘅蝦片🦐同埋沙律🥗唔錯呢👍🍵Made by ukulele matcha power from Uni in Kyoto 放心唔係好甜嘅抹茶沙冰 $56🌈鍾意抹茶嘅我🍵基本上見到Menu有抹茶飲品都唔會錯過😍呢杯抹茶沙冰味道真實💯真係唔係好甜😜放心呀🥳🍯Ginger Honey Chrysanthemumt 夠唔夠薑蜂蜜菊花茶 $56

🔥小食

🌈呢杯「夠唔夠薑蜂蜜菊花茶」就唔係好重薑味😜但整體味道順喉👍

🍮甜品

🍠Sweet Potato 手工紫薯 waffles $90

🌈呢個係呢度嘅signature甜品🍠waffles🈶️成四大塊添😍特色係個碟鋪滿濃郁嘅紫薯蓉🍠配埋一嚿雪糕🍦大🈵️足呢🥳
  • 手工紫薯窩夫
  • 來自舊金山的斧頭豬
  • 求其是但乜都炸啲啦
  • 唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯
2023-03-24 73 浏览
Mamaday (尖沙咀)尖沙咀加連威老道29號信基商業中心2樓有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵Crab Crab Crab Meat Crab Butter Fettuccine大大碟,香噴噴,蟹膏鮮甜,蟹肉甜滑,扁麵煮得煙煙韌韌,入口彈滑,加上鮮甜蟹子,更有風味,真係色香味俱全,正😄😄😄來自舊金山的斧頭豬Tomahawk Pork Chops From San Francisco舊金山斧頭豬,真係零舍唔同,大大件,厚厚肉質,表面焦香,切開爆汁,色澤粉紅,垂涎欲滴,入口鮮甜,肉滑油甘,冇得頂,必食推介😋😋😋求其是但也都炸啲啦 Whatever Fried Platter天婦羅炸蝦,🦐酥脆鮮甜彈牙,外脆內軟鮮甜生蠔🦪,外脆內軟嘅炸芝士,仲有鬆脆薯條🍟簡直就係,求其是但嘅XO,極力推介👍👍👍香蕉朱古力奶昔Banana Cocoa Milkshake外觀靚,噴有朱古力嘅香蕉船奶昔,香,甜,滑,好飲🍹🍹🍹Golden Apple Frappe黃金阿婆塊皮we use fresh apple topped with honey青蘋果🍏片片造型非常清新,鮮榨嘅蘋果,當然又甜又好味😋WAFFLE
Mamaday (尖沙咀)
尖沙咀加連威老道29號信基商業中心2樓

有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵
求其是但也都炸啲啦
Whatever Fried Platter
Banana Cocoa Milkshake
外觀靚,噴有朱古力嘅香蕉船奶昔,香,甜,滑,好飲🍹🍹🍹

Golden Apple Frappe
黃金阿婆塊皮

青蘋果🍏片片造型非常清新,鮮榨嘅蘋果,當然又甜又好味😋

WAFFLES
A DESSERT A DAY, KEEPS THE DOCTOR AWAY
手工紫薯
Sweet Potato
紫薯蓉、雪糕、奶蓋
Homemade Mashed Sweet Potato | Ice-Cream | Cheese Milk Foam
紫薯蓉可以自己控制落幾多,奶蓋夠晒濃香,雪糕好味道。
2023-03-23 259 浏览
今天早下班,馬上約老公到尖沙咀的Mamaday吃一個較早的晚餐。餐廳很多時間都座無虛席,預早訂枱比較好。Mamaday其實一點也不麻麻地。餐廳室內設計玩味十足,一枱一櫈,一碗一碟都精心設計,環境色彩繽紛鮮艷,令人感覺置身於藝術館中,到處都是打卡位,周圍貼滿諷刺人生及警世的標語,讓人目不暇給,會心微笑。除此以外,食物質素也讓人讚口不絕。我們點了一個小食、兩個主菜、一個甜品及兩杯飲品。明太子薯條 $48熱騰騰、外脆內軟的薯條又肥又粗,配上鮮味十足的明太子醬,讓人愛不釋手,不停的吃。來自舊金山的斧頭豬 $260賣相十分吸引,豬扒又大又厚,香氣四溢,近骨位置還有淡淡焦香味,口水都忍不住流出來了。肉質非常軟嫩,一點都不會老、不會硬,肉汁亦很豐富,點上少少芥末醬,味道更佳。除豬扒外,還附有新鮮沙律、泰國炸蝦片及鰹魚乾芝麻醬烏冬,十分豐富。點解個個都叫軟殼蟹比薩架 $145因為真的是非常好吃啦!不得不大力讚賞這比薩!軟殼蟹原隻上,炸得甘香酥脆,芝士份量很多,可做到拉絲的效果。每一小塊比薩除了有軟殼蟹肉外,還有一條蟹柳和菠蘿,配上香甜清新的千島醬,美味可口。夠唔夠薑蜂蜜菊花茶 $56好夠薑的薑茶。薑味

明太子薯條
明太子薯條 $48

來自舊金山的斧頭豬 $260

點解個個都叫軟殼蟹比薩架 $145

夠唔夠薑蜂蜜菊花茶
夠唔夠薑蜂蜜菊花茶 $56
好夠薑的薑茶。薑味十分香濃,蜂蜜清甜,中間散發著陣陣的菊花香味,讓人精神爽利,心情放鬆。

香蕉朱古力奶昔 $56
這是一個讓人難以拒絕的飲品。香蕉味及朱古力很香甜,不用多說,兩個字:好喝!

焦糖脆脆窩夫 $90
雖然已經很飽,但也是擋不住甜品的誘惑。窩夫配焦糖是我和老公的最愛,這個窩夫的焦糖脆脆非常特別,既精美,又美味,口感脆卜卜,焦糖味很濃郁,跟窩夫、雪糕和忌廉一齊食,滋味萬分。Mama said I am too fat. But who can resist?
明太子薯條
夠唔夠薑蜂蜜菊花茶
焦糖脆脆窩夫
HAPPY FRIDAY約左好朋友黎到依間位於尖沙咀既人氣西餐廳聚下舊餐廳位於2樓, 行到上去已經見到好有特色既門口 仲安放左數張椅子比客人坐呢~餐廳裝飾非常有特色~水吧位非常吸睛, 亦有不同既本土裝飾~中西合壁呢!餐廳顏色濱紛 非常之有生氣活力呢~同傳統既華麗西餐廳走不同風格每枱都有一枝"烈酒" !!! 其實係水黎既~哈哈係我最鍾意既寵物小精靈呢!Magic Bloom飲落有好香濃既肉桂味,味道上都幾可口,特別岩晒喜愛肉桂既朋友~The Sunset味道上十分豐富既一杯調酒,會品嚐到西柚,蜜糖,Gin等等既味道!評分極高既一杯調酒海洋生物沙律超豐富既海鮮沙律呀!誇張D講真係成個水族館咁XDD有大蝦,帶子,蟹柳,蟹籽等等~每一樣海鮮都勁新鮮,蝦同帶子都夠彈牙有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵菜式名勁Funny呢~成道菜式又真係充滿蟹蟹蟹~又有蟹腳又有蟹膏又有蟹籽~每一啖都係濃濃的蟹味~而意大利扁麵做得十分出色,Al Dente的口感~每一條亦會掛汁!肉眼扒依塊係一塊草飼牛肉眼扒~所以會比較健康少脂肪肉質非常嫩滑,就算係草飼牛但都有濃郁的牛味!伴碟仲有幾塊好大塊的蝦餅及一個冷烏冬個冷烏冬

每枱都有一枝"烈酒" !!! 其實係水黎既~哈哈
係我最鍾意既寵物小精靈呢!
Magic Bloom

The Sunset
評分極高既一杯調酒
海洋生物沙律
超豐富既海鮮沙律呀!誇張D講真係成個水族館咁XDD

有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵

肉眼扒
依塊係一塊草飼牛肉眼扒~所以會比較健康少脂肪

肉質非常嫩滑,就算係草飼牛但都有濃郁的牛味!
伴碟仲有幾塊好大塊的蝦餅及一個冷烏冬
個冷烏冬超好味呀!解膩亦係一流!
雖然食到已經好飽~不過女人係有2個胃架嘛XDD
窩夫超出色呢!煙un的口感~焦糖脆脆真係勁脆勁甜呢! 配合埋雪糕一啖過真係超滿足呢
2023-03-23 90 浏览
集食物環境及玩味於一身既好地方 有驚喜 可以打卡之餘食物質素唔錯 可以令人放輕鬆心情食好嘢入到餐廳𥚃面已經眼前一亮 被環境吸引住 學人係度打卡來自舊金山斧頭豬 黑毛豬扒煎得好香 內外都煎得好好 咬入口好淋身 唔會好乾 好讚配上醬汁好惹味重有成塊面咁大嘅蝦片 成個畫面好吸引美利堅合衆草飼牛扒🐮 叫左五成熟 口感剛剛好 肉質鮮嫩多汁 散出啖啖牛味配上麻醬烏冬及沙律 絕配 求其是但乜都炸 "呢個唔使諗食乜 炸物外層炸得好脆 卜卜聲 𥚃面重有炸蝦及炸蠔 好豐富 花生醬咖啡沙冰 外型賣相吸引 有咖啡味之餘重帶一點花生醬味 好夾 今日咩心情? 原來係蛋糕名 芝士蛋糕 甜品同樣出色 蛋糕好軟身 芝士味濃食飯玩味及打卡嘅大家一定喜愛
可以令人放輕鬆心情

汽泡齋啡
今日咩心情
  • 美利堅合眾國草飼肉眼扒
2023-03-22 40 浏览
位於尖沙咀充滿玩味既mamaday🤗!人氣打卡Cafe,環境佈置色彩繽紛💕同朋友嚟chill下,絕對係好選擇☺️💡而且佢哋餐牌起名都好搞笑,好有特色,值得一試💕😃-▫ 唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯$135✨呢一款鰻魚蛋包飯,可以order半條鰻魚或者原條鰻魚❤️如果要原條鰻魚嘅話要額外加$28 ,不過都好抵食!其實份量都真係幾多,三個女仔食就差唔多啦💡 雞蛋非常之滑溜軟綿綿,鰻魚甘甜鮮味!😍大量柴魚片,令味道更香口👍🏻.▫ 有蟹G0又有蟹蟹蟹意大利扁麵 $145⭐️強烈推介⭐️勁爆多蟹籽蟹肉既意大利扁意粉!只係$145,真心覺得性價比高,基本上每一啖都係蟹肉!❤️而且仲有兩個蟹鉗仔,整體味道都唔錯,味道唔會腥!性價比高而且💕.▫ 求其是但也都炸的啦 $102呢一個炸物拼盤超足料,包括油炸芝士、炸薯條、炸蠔、炸魷魚、炸蝦!炸得都幾乾身完全冇油膩感!性價比高~可以一叫👏🏻🤗.▫ 玫瑰山楂茶梳打飲左有助降血壓 $56⭐️強烈推介⭐️味道酸酸甜甜,玫瑰味濃郁,加埋梳打水,飲落更加清新清爽🤗-▫ 自家製山楂果肉瑰花茶 $54玫瑰香氣與山楂微酸好夾,花香繚繞,味道唔澀,整體不錯!-▫ 唔甜的紫薯蛋糕限量$52呢

▫ 唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯$135

▫ 有蟹G0又有蟹蟹蟹意大利扁麵 $145

▫ 求其是但也都炸的啦 $102

▫ 玫瑰山楂茶梳打飲左有助降血壓 $56
▫ 自家製山楂果肉瑰花茶 $54
玫瑰香氣與山楂微酸好夾,花香繚繞,味道唔澀,整體不錯!

▫ 唔甜的紫薯蛋糕限量$52
呢一款紫薯蛋糕又真係唔係好甜,媽媽表示喜歡💕鮮紫薯份量都多,口味綿綿的,整體都不錯吧
  • 有蟹Go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵
  • 唔甜的紫薯蛋糕
2023-03-22 35 浏览
室內裝修玩味風格重,好多打卡位,啱晒同朋友嚟試多幾樣飲品&食物😽🦀有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵 $145: 蟹肉蟹膏扁意粉🍝 有大量蟹籽、蟹柳及過蟹鉗,蟹控必試😽🥗海洋生物沙律 $110: 有炸蝦、炸帶子、蟹柳、蟹籽、雜莓、芒果沙律菜等,材料好豐富,配上芝麻醬汁更日式🍤🍠🧇手工紫薯窩夫 $90窩夫即叫即整,口感鬆軟,入邊都有好多紫薯蓉,再配上豆腐雪糕及鹹香嘅奶蓋🍨 甜度非常低,食完唔會飽滯!🍫73.5%朱古力最好味 $48: 面層有好厚嘅朱古力粉😋 73.5%朱古力香醇濃厚👌🏼☕️培茶牛奶無咁澀 $48: 焙茶味夠香濃 粉末與牛奶完美拌勻🥰
🦀有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵 $145
: 蟹肉蟹膏扁意粉🍝 有大量蟹籽、蟹柳及過蟹鉗,蟹控必試😽
🥗海洋生物沙律 $110
🍠🧇手工紫薯窩夫 $90
🍫73.5%朱古力最好味 $48
: 面層有好厚嘅朱古力粉😋 73.5%朱古力香醇濃厚👌🏼
☕️培茶牛奶無咁澀 $48
: 焙茶味夠香濃 粉末與牛奶完美拌勻🥰
一路都好想食Mamaday,因為見好多人去打卡影相,啲嘢食又好有gimmick好創新咁,嗰日終於同朋友book咗位去試!一去到見到果然名不虛傳,餐廳裝修好靚好適合去打卡。Menu都好有心思,每一個菜名都好特別,睇得出用心設計過。我同朋友每人叫咗一個main,再叫咗一個小食同甜品share。我叫嘅係辣架傻豬豬豬頸肉泰式肉碎日本蛋包飯,呢個蛋包飯非常足料,每一樣餸都好多,嚟到嘅時候好似多到要瀉咁。先講佢嘅泰式肉碎,個汁好香好適合撈飯食。豬頸肉肥瘦適中,食落唔會過於肥膩,蛋包飯嘅蛋亦幾香滑。朋友叫咗個有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵,呢個意粉都好符合佢個名,有好多蟹膏同埋蟹肉,另外仲有蟹柳係入面,食落去都啖啖蟹味。佢嘅意大利扁麵都屬於有咬口煙韌嗰一種,唔會過淋或過硬,係我哋鍾意嘅質感。不過成個意粉略嫌有小小甜,鹹返小小會比較好。小食叫咗求其是但乜都炸啲啦,亦即係小食拼盤。個底係炸薯條,上面仲有3款炸物,分別係炸蝦、炸芝士、同埋炸蠔。炸蝦3隻都好大隻,咬落好香口,炸到卜卜脆。炸蠔亦非常新鮮同大隻,咬落啖啖肉。至於炸芝士就係最意想不到,本身menu無食炸物拼盤包括啲咩,嚟到嘅時候以為係炸薯餅,

小食叫咗求其是但乜都炸啲啦,亦即係小食拼盤。個底係炸薯條,上面仲有3款炸物,分別係炸蝦、炸芝士、同埋炸蠔。炸蝦3隻都好大隻,咬落好香口,炸到卜卜脆。炸蠔亦非常新鮮同大隻,咬落啖啖肉。至於炸芝士就係最意想不到,本身menu無食炸物拼盤包括啲咩,嚟到嘅時候以為係炸薯餅,咬落先發現係芝士!芝士味好香好重,外脆內軟~

我哋叫嘅兩杯飲品都好有特色,朋友叫嘅係有酒精嘅cocktail — 情花開 開燦爛,主要係Gin同唔同嘅花以及柑橘,花味好重之餘,Gin都屬於香嗰一種。而我自己就叫咗你今日飲左益力多柚子沙冰未呀?柚子同益力多嘅組合好fresh好開胃,呢個組合都好新鮮,不過再甜返小小就會好啲!

最後都叫多咗個甜品焦糖脆脆Waffles,Waffles好脆好香,仲有一球海鹽味嘅雪糕,鹹鹹地配合啲焦糖脆脆同Waffles,夾埋一齊食一啲都唔漏!

總括嚟講成餐飯都好新鮮同幾有gimmick,菜式好特別,味道同質素都好不錯,唔會只係賣gimmick!而且環境都好適合一大班朋友一齊食~
2023-03-20 24 浏览
呢間餐廳真係好特別,一入到餐廳就見到好多唔同嘅design,連嗌嘢食嘅Menu都有唔同嘅design同埋特別嘅菜名,真係好有創意呀!呢家餐廳特別適合一大班人一齊去食,氣氛好好,啲嘢食嘅種類又多, 10分推介!
2023-03-20 35 浏览
餐廳裝修好特別,行型格玩味路線,牆上面有好多搞鬼poster同擺設,連菜式名都好特別。普通到無得再普通既炸魷魚圈 - 魷魚圈炸得鬆脆,唔會好厚粉同肥膩。來自舊金山的斧頭豬 - 伴碟有蝦片, 沙律菜, 木魚凍烏冬同芥末。斧頭豬肉質柔軟無筋,油脂感較輕,肉汁豐富,肉味濃郁;木魚凍烏冬好彈牙幼滑。有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵 - 用蟹鉗、蟹肉、蟹子、意大利扁麵砌成一座塔,扁麵沾上蟹粉,濃香的蟹膏蟹肉,啖啖甘香幼滑。朱古力窩夫 - 賣相精緻, 窩夫微脆嘅表面配上鬆軟帶甜嘅口感,外脆內軟,味道甜而不膩。士多啤梨奶昔 - 質地濃厚順滑,奶香重,果味自然

士多啤梨奶昔 - 質地濃厚順滑,奶香重,果味自然
2023-03-18 51 浏览
南瓜湯味道唔算,湯入邊有蝦,幾好飲。之後,叫左個軟殼蟹pizza,大大隻軟殼蟹,但味道唔算好特別。反而蟹肉意粉好唔錯,又多蟹膏,必點。明太子薯條,薯條質感唔錯,但明太子味本人不太喜歡。仲叫左個斧頭豬扒,煎得有啲一般過火,肉質一般,勉強不過不失。總括,都有中上。
2023-03-17 894 浏览
今日有點吾開心, 因為買機票去多侖多比預算中貴了近三千元.   朋友請我食餐, 選擇 尖沙咀 Mamaday  開解我,  A Good Day, A Bad Day. 入門見到餐廳有趣金句,  帶點諷刺,真幽默,  提醒我們其實金錢不是最重要, 好朋友最可貴. 看另一邊擺設,  人 類最後都是這個樣子, 無分彼此.Oh, My God !!  這句岩我.大家要快樂, 開心笑多 D !餐廳珍藏寶貝真係吾少.  打卡景點多.餐廳佈置色彩繽紛, 人氣旺, 充滿一片歡樂氣氛, 餐碟, 餐牌菜名古怪攪笑, 檯上水樽都吸引, 玩味重,  令人笑爆.  Sangria 西班牙水果名酒,  賣相好靚, 並有新鮮士多啤梨, 加切片水果,  混合葡萄酒,  好味夠冰凍 !   德國水蜜桃花茶,  (熱) 用好精緻的茶具送上.   花茶熱熱的,  味道清新.   含濃濃水蜜桃味, 混合蘋果, 菠蘿, 洋甘菊, 太陽花瓣, 檸檬香桃木, 好特別.先叫個小食:   求其是但乜都炸啲:    一盆炸物共有 4 款 :  炸薯條, 炸蠔, 炸蝦, 炸芝士, 炸物好好食, 好用心, 真不是求其是但啊.   件件都新
入門見到餐廳有趣金句,  帶點諷刺,
真幽默,  提醒我們其實金錢不是最重要, 好朋友最可貴.
看另一邊擺設,  人 類最後都是這個樣子, 無分彼此.
Oh, My God !!  這句岩我.
大家要快樂, 開心笑多 D !
餐廳珍藏寶貝真係吾少.  打卡景點多.
餐廳佈置色彩繽紛, 人氣旺, 充滿一片歡樂氣氛,
Sangria 西班牙水果名酒
德國水蜜桃花茶, (熱)
 炸物好好食, 好用心, 真不是求其是但啊.   件件都新鮮炸起, 十分香脆.  炸蝦超好食蝦肉彈牙鮮甜,  炸蠔好好味.   配茄汁和白汁,  炸芝士及炸薯條最岩配.    這個小食必食推介.

求其是但乜都炸啲
美利堅合眾國草飼肉眼扒,  配兩大塊泰式蝦片, 沙律菜, 木魚凍烏冬及芥末.  賣相不錯 .
美利堅合眾國草飼肉眼扒
泰式蝦片炸得脆卜卜, 一分鐘食清.

草飼肉眼扒, 品質高, 點了五成熟,  烹調時間控制得好好,   外面剛剛熟, 裡面又無浸出血水, 肉質鮮嫩又多汁, 肉眼扒已切開, 同朋友分享好方便, 食得滿意.
木魚凍烏冬, 木魚絲帶來動感,  混有芝麻沙拉醬, 夠好味.
烏冬口感冰涼清爽, 又滑溜, 食得滋味.
來自舊金山的斧頭豬 ,  也是配兩大塊泰式蝦片, 沙律菜, 木魚凍烏冬及芥末. 用木盤送上.   脆卜卜的蝦片, 人見人愛, 立即食.
來自舊金山的斧頭豬
斧頭豬勁厚肉, 經過燒烤香氣撲鼻, 外面微焦, 非常香口.

肉質稔滑富彈性, 口感鬆軟,  肉味甘甜,   配特芥末可解膩.     我們吃得津津有味.
 沙律菜, 爽脆清新, 配有芒果, 草莓,  吃得非常健康.
最後我們叫了甜品:   手工紫薯窩夫,   配 紫薯蓉, 雪糕, 奶蓋.  夠豐富.    外觀非常討好.
一上檯就聞到窩夫既香味.    窩夫烘得外脆內軟,   紫薯微甜滑口, 加上富奶香的奶蓋和冰涷的雲呢拿雪糕球, 口感幼滑細緻, 食得開心又滿足.
手工紫薯窩夫
Mamaday    麻麻地, 帶給我們超級歡樂, 優質美食, 我們會再來.
Sangria 西班牙水果名酒
德國水蜜桃花茶, (熱)
求其是但乜都炸啲
美利堅合眾國草飼肉眼扒